نکات آموزنده در بازار بورس (قسمت اول)
حجم معاملات
حجم معاملات یکی از مهم ترین فاکتورها در بررسی تکنیکال سهام و همچنین تشخیص حرکتهای مشکوک در خرید فروش سهام میباشد که باید دید این افزایش حجم به چه علتی بوده و دلیل آن چیست؟
حجم معاملاتخوب، دو علت میتواند داشته باشد:
۱)معاملات عمده
که معمولا بین شرکتهای سرمایهگذاری و زیر مجموعههای آنها انجام میشود. مانند معاملات عمده بین سرمایهگذاری بانک ملی و توسعه ملی و بعضا بین یک شرکت که با تاسیس سرمایهگذاری قصد بازار گردانی برای سهام خود را دارد. مانند ایران خودرو و سرمایهگذاری سمند. اگر این حالت رخ داد باید دید دلیل این کار چیست؟ چه اتفاقی از نظر فاندامنتالی رخ داده است؟ سپس با دید باز خرید و فروش نمود.
۲)وجود اطلاعات پنهانی
که معمولاحجم معاملات افزایش زیادی نموده و مجددا کاهش می یابد و سهم در مدت بین یک یا دو هفته در یک کانال خنثی حرکت نموده و پس از آن شروع به حرکت می نماید.
در مواردی که به این مورد برخورد نمودید (البته تعداد دفعات و نفرات خرید را نیز در نظر بگیرید طریقه این مطالب را هم شرح خواهم داد) به نظر اینجانب این سهم نیاز به تحلیل دقیق و صرف وقت بیشتر دارد البته فقط این موارد را از نظر تحلیل تکنیکال عرض می نمایم، چون زمان کمتری نیاز دارد و سریعا می توان به نتایجی رسید و اقدام به خرید یا فروش نمود.
تعداد خریداران
معمولا تعداد خریداران در روزهای معمولی مقدار مشخصی بوده و تغییر خاصی نشان نمیدهد.هرگاه تعداد خریداران افزایش یابد نشان از اقبال بازار به این سهم میباشد و بالعکس کاهش تعداد خریداران نشان از رویگردانی بازار از این سهم خاص است.
نکته: در صورتی که تعداد خریدار کاهش یابد و حجم معاملات افزایش داشته باشد نشان از خرید توسط حقوقیها، افراد یا گروههای حقیقی با سرمایه زیاد میباشد. که این خود آلارمی برای زیر نظر گرفتن سهم و بررسی برای یافتن دلیل این حرکت مشکوک می باشد.
رابطه و گرایش بین حقیقیها و حقوقیها
1- اگر تعداد اندکی از خریداران در دفعات زیادی سهام را از بازار جمع نمودند، یعنی گرایش از حقیقی به حقوقی می باشد.
2- هرگاه تعداد زیادی از خریداران در دفعات زیادی سهام را ازبازار جمع نمودند یعنی فروش حقیقی به حقیقی و تنها سهام بین آنها مبادله شده است.
3- هرگاه تعداد زیادی از خریداران در دفعات اندکی سهام را از بازار جمع نمودند یعنی حقوقیها در حال فروش سهام به بازار و به حقیقیها می باشند.
روند معاملات
هرگاه روند معاملات در روز به گونهای باشد که تعداد خریداران و حجم معاملات بالا بر روی درصد منفی اندک و یا صفر صورت میپذیرد، نشان از اقبال بازار به آن سهم دارد و به اصطلاح حالت bullish به خود گرفته است. البته لازم به ذکر است که روند معاملاتی چند روز قبل آن سهم ، بایدکاهشی باشد ، حجم معاملات بالا با درصد منفی زیاد (بیش از 2.5 درصد) ، حاکی از بازار فروشندگی با هیجانات و احساسات شدید oversold می باشد در چنین مواقعی معمولا بعد از چند روز ،شاهد افزایش قیمت آن سهم خواهیم بود البته از منظر قواعد تکنیکال سیگنال خرید زمانی صادر می شود که منحنی برخی نماگر ها تکنیکی که نشان دهنده خرید و فروش های افراطی هستند( آر درصد ویلیام) از منطقه بیش فروش خارج شوند. مثلا آر درصد ویلیام به زیر سطح 80- کاهش یابد و سپس از این سطح افزایش یابد.
آموزش مقدماتی و حرفه ای بورس
چهارشنبه ۲۰ مهر۱۳۹۰
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)