دورنمای بازارهای جهانی در هفته آینده (۵ نوامبر)
در انتهای هفته گذشته، داوجونز 2 درصد، نسدک 1.9 درصد و اس اند پی 2.5 درصد پایین تر از ابتدای هفته بسته شدند. این افت بیش از همه ناشی از دو چیز بود:
اول، این که بخشی از افزایش هفته های قبل، ناشی از انتظار بازارها برای توافق سران اروپایی بود، و بنابراین قبل از این که این توافق حاصل شود، عمده تاثیر مثبت قبلا در بازارها منعکس شده بود.
دوم، تصمیم ناگهانی نخست وزیر یونان برای به رفراندوم گذاشتن طرح نجات در کشورش بود. این مسئله روز سه شنبه مانند پتکی بر سر سرمایه گذاران فرود آمد، و بازارهای اروپا در بهت ناشی از این تصمیم، حتی تا 5 درصد سقوط کردند.
آن چه که در یونان گذشت، برآیندی از کشمکش های اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی بود. در حالی که مردم یونان نسبت به طرح ریاضت اقتصادی ترشرویی می کردند، رقبای سیاسی پاپاندرو از این نارضایتی برای فشار بر دولت استفاده کردند، که وی در مقابل طرح رفراندوم را پیش کشید.
طرح رفراندوم از سوی دیگر با مخالفت شدید آلمان و فرانسه روبرو شد. و پاپاندرو ناچار طرح را پس گرفت و در عوض، موضوع رای اعتماد به او در پارلمان مطرح شد.
کشمکشهای یونان، ساعاتی پیش با رای اعتماد مینیاتوری مجلس به نخست وزیر پاپاندرو (153 رای از 300 رای)، فعلا خاتمه یافت.
پایان هفته گذشته هم اما، با شوکهایی دیگر همراه بود:
اولین خبر مهم، کاهش نرخ بهره در اروپا بود که از سوی ماریو دراگی، رییس جدید بانک مرکزی اروپا اعمال شد.
هر چند انتظار کاهش نرخ بهره در اروپا وجود داشت، اما این امر زودتر از تصور سرمایه داران اتفاق افتاد و افزایش بازارهای بورس، طلا و نفت در روز پنج شنبه، و نیز ثبات نسبی در روز جمعه را رقم زد.
در بازار فلزات، همان طور که بولتن بازار شانگهای پیش بینی کرده بود، قیمت مس لندن بین 7600 دلار تا 7900 دلار در هر تن نوسان کرد.
روی و سرب، اگرچه که در مجموع هفتگی نوسان بسیار کوچک مثبتی داشتند، اما همچنان زیر سطح مقاومت 2000 دلار در هر تن معامله شدند.
وال استریت ژورنال گزارش داد که سطح موجودی انبارها در چین هفته گذشته بالاتر آمد، امری که نگرانی برای تقاضای چین را دامن زده است.
انتظار کلی این است که بازارهای هفته آینده اندکی مثبت تر از هفته ی پیش گشوده شوند. ادامه روند، وابسته به اخبار تکمیلی ای است که از نتایج جلسه سران جی-20 و وضعیت یونان منتشر خواهد شد.
با انتظار برای رکود اروپا، و احتمال بالا ماندن نرخ برابری دلار، احتمالا قیمت مس با افت نسبی مواجه خواهد شد. نظر سنجی بلومبرگ هم نشان داد که برآورد انتظارها برای مس این است که قیمتها افت کنند.
خبرهای اقتصادی چین روی قیمت مس بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
در مورد روی و سرب، باید به دو نکته توجه داشت:
از لحاظ بنیادی، افزایش چشمگیر در قیمتها در بلند مدت بعید به نظر می رسد.
در کوتاه مدت، قیمت روی و سرب همسو با قیمت مس نوسان خواهند کرد.
از سوی دیگر، با توجه به کاهش نرخ بهره، طلایی ها از همین الان کمربندها را برای افزایش قیمت در هفته ی آینده سفت کرده اند. در نظر سنجی کیتکو 87 درصد از سرمایه گذاران انتظار افزایش قیمتها را دارند.
همین انتظار مثبت ، فارغ از هر عامل دیگری، برای گذشتن از مرز 1800 دلار در هفته ی آینده کافی به نظر می رسد. بلومبرگ پیش بینی کرد که این هفته، افزایشی ترین هفته ی طلا در یک ماه اخیر خواهد بود.
اگرچه که با رای اعتماد به پاپاندورا، یونان به ثباتی نسبی رسید، اما بحث اصلی حالا این است که آیا یونان می تواند به پشتوانه طرح نجات، بدهی ماه دسامبر را پرداخت کند یا نه. 3 میلیارد دلار از اوراق قرضه یونان، دسامبر امسال به سررسید خود می رسند و باید منتظر قدرت یونان در بازپرداخت از دید سرمایه گذاران بود.
با ثبات در یونان و انتظار برای پروسه ی اصلاحی سیاسی اقتصادی، حالا سرمایه گذاران از این حرف می زنند که ایتالیا را در یابید. وضعیت بدهی ایتالیا هم این روزها چندان مطلوب نیست. بعد از ایتالیا، ایرلند، اسپانیا و پرتقال هم در صف هستند، طوری که سرمایه گذاران برای مدتها دلمشغولی داشته باشند.
این هفته گزارش ماهانه اقتصادی چین، شامل تورم و تولید صنعتی منتشر خواهد شد. سرمایه گذاران این گزارش را به شدت دنبال می کنند و تاثیر زیادی در خنثا کردن اخبار اروپا خواهد داشت.
ژانگ لینگ، تحلیلگر صندوق شانگهای ریور، پیش بینی کرد که دوره سیاستهای انقباضی چین سر آمده است، و به زودی با شل تر شدن کمربند سیاستی، بازارهای چین، بورس و فلزات هر دو، شاهد افزایش قیمتها خواهند بود
اخبار روزانه بازار سرمایه
شنبه ۱۴ آبان۱۳۹۰
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)