لایو بورس

آموزش عملی تحلیل تکنیکال

لایو بورس | دوشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۰، ۰۸:۳۰ ب.ظ

براساس قانون عرضه و تقاضا اگر خریداران بیشتر از فروشندگان باشند قیمتها افزایش و اگر فروشندگان بیشتر از خریداران باشند قیمتها کاهش می یابند. لذا نتیجه انتظارات سرمایه گذاران از عایدیهای سهام در قیمتهای کنونی منعکس می شود. پارادوکس بسیار بزرگی که در این عرصه وجود دارد ترس و طمع است.

این روش که به تحلیل تکنیکی مشهور است، متکی به نمودارها و مفاهیم مستتر در آنهاست که بر اساس اطلاعات تاریخی تهیه و توسط نمودار نمایش داده خواهد شد.

عوامل اصلی موفقیت در این متد عبارتند از :

1-      اطلاعات قیمت و حجم معاملات ، روندها و کانالهای حرکتی قیمت، آرایشها و الگوهای شکل گرفته، نمودارها و نوسانگرها

2-      درک ، فهم و تفسیر مجموعه اطلاعاتی که در نمودارها دیده می شود که مبتنی بر دانش و تجربه است.

چنانچه گفته شد ابزارهای مطرح در این گزارش،‌ تنها تعداد انگشت شمار اما معروفی از ابزارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال به شمار می روند.

 شاخص ماند(اینرسی)

نماگر Momentum WR%  نیز حکایت از روند افزایشی داشته است. بطور کلی قیمتها از رفتار نماگرها تبعیت می کنند. چنانچه نماگر فوق کف های بالا تر نسبت به قبل شکل دهد، حکایت از حرکت قیمتها به سمت بالا دارد. و چنانچه قله های پائینتری نسبت به قبل شکل دهد نشان از افت قیمتها خواهد داشت. و اگر در محدوه ای معین نوسان کند نشان عدم تغییر در انتظارات معامله گران خواهد بود و قیمتها نیز در آرایش مستطیل پیش می روند. نگاه دیگر به این نماگرها شیب مثبت یا منفی است که نسبت به قیمتها خواهند داشت.

چنانچه روند افزایشی قیمت با روند کاهشی نماگر همزمان شود به این معنی است که قیمتها به پایان روند افزایشی نزدیک شده اندو برعکس اگر قیمتها روند منفی و نماگر روندی مثبت را نمایش دهد به این معنی است که به پایان روند کاهشی نزدیک می شویم.

درنمودار فوق نقاط ورود وخروج ازسهم به خوبی نمایش داده شده است.مهمترین عاملی که تحلیلگران را در هنگام تصمیم گیری دچار تردید می کند، ترس است.

بی شک اگر کسی توانسته باشد در ابتدای یک روند صعودی اقدام به خرید یک سهم کند. اگر نتواند پیش بینی از آینده بازار داشته باشد همواره نگران از دست دادن سودی است که به سختی و ذره ذره ایجاد شده است. لذا با کوچکترین نشانه ای از برگشت قیمت به منظور شناسائی سود اقدام به فروش سهام خود می کند.

مدیران پرتفوی با استفاده از  فنون معامله گری برای فروکش کردن این ترس اقدام به فروش بخشی از سهام خواهند کرد. مقدار سهام فروخته شده شاخصه خوبی برای اندازه گیری میزان ریسک پذیری معامله گران خواهد بود. که موضوع این نوشتار نیست.

  نوارهای بولینگر

یکی دیگر از نماگرهای تکنیکی که بسیار قابل اطمینان و با اهمیت هستند نوارهای بولینگر هستند. نوارهای بولینگر دامنه انتظارات معامله گران را نمایش می دهند و چنانچه قیمتها از این نوارها خارج شوند تمایل دارند به درون آنها باز گردند.

 همانطو که قبلا هم اشاره شد قیمتها بین دو محدوده خریدها و فروشهای افراطی در نوسان هستند. نقاط بالائی و پائینی فقط در لحظاتی کوتاه پدید خواهند شد و ما نمی توانیم در آن نقاط معامه ای انجام دهیم. اما محدوده هایی وجود دارد که نزدیک ترین نقاط به قله یا قعر قیمتی است. این محدوده بیرون از نوارهای بولینگر شکل می گیرد.

خروج قیمتها از نوارها بیانگر پیشی گرفتن انتظارات معامله گران از جریان اطلاعات است که در محاوره به آن  یک کلاغ چهل کلاغ می گوئیم. این حرکات تند قیمتی همواره یک دوره تصحیح را به دنبال خواهد داشت.

دوره ای که بازار مجددا به اطلاعات شرکت رجوع می کندو آنها را بازنگری می کند. در این شرائط دهانه نوارهای بولینگر تنگ خواهد شد و چنانچه به جریان مثبت اطلاعات آتی امیدوار شود مجددا فشار خریداری منجر به ادامه روند افزایشی خواهد شد. این مسیر تا خروج مجدد قیمتها از نوار بولینگر ادامه خواهد داشت.

 

شاخص قدرت نسبی  RSI

تفسیر این نماگر همچون سایر نماگرها ست با این توضیح که شاخص قدرت نسبی تمثیل انرژی درونی سهم برای حرکت به سمت بالاست یا اینکه به دلیل فقدان انرژی لازم افت خواهد کرد.

 یک نمونه قابل لمس توپ بسکتبال است. اگر آن را از بالا رها کنیم در برخوردهای متعدد به زمین هر بار در ارتفاع کمتری قرار خواهد گرفت و نهایتا روی زمین قرار خواهد گرفت.

 اگر نمودار RSI چنین وضعیتی به خود گرفت به این معنی است که قیمت سهام کاهنده خواهد بود.و بالعکس اگر نمودار RSI در وضعیت توپی قرار گرفت که به طور متناوب توسط دستهای بازیکن به آن ضربه زده می شود و می تواند تا ارتفاع بیشتری بالا بیاید. حکایت از افزایش قدرت نسبی سهم برای حرکت به سمت بالاست.

اگر از راس قله هایاقعرها خطی راترسیم نمائیم،روند شکل گرفته، روندآتی سهم خواهد بود و همچنین اگر شاخص RSI در خط روند مذکور نفوذ کند به معنی تغییر روند قیمتی سهم است.

 همانگونه که در مورد سطح حمایت اشاره کردیم سطح مقابل آن سطح مقاومت قیمتی است که به همان شکل از داده های تاریخ استخراج می شود.

 شاخصMACD(میانگین متحرک همگراواگرا)

MACD  نیز یک از نماگرهای ارزشمند برای پیش بینی ادامه یا شکست روند است. این شاخص که معمولا به صورت دوره های 12 و 24 روزه بررسی می شود، با توجه به همگرایی و واگرایی بین نمودار قیمت و نماگر تفسیر می شود.

زمانی که مانند مثال بالا، نماگر MACD در جهتی مخالف قیمت سهم در حال حرکت است، باید منتظر برگشت روند حرکت قیمت سهم (در این مثال به سمت پایین)‌باشیم. با توجه به این که میانگین متحرک 12 روزه در حال عبور از روی میانگین متحرک 24 روزه از قسمت پایین است، پیغام خرید ضعیفی در روزهای آتی می تواند پیغامی از سوی این شرکت باشد.

گرچه بر اساس این اطلاعات نمی توان برای خرید یا فروش نتیجه گیری قطعی کرد، اما می توان اطلاعات خود را برای تعیین مسیر آتی سهم و در نتیجه احتمال موفقیت خود را افزایش داد.


آموزش مقدماتی و حرفه ای بورس
سه شنبه ۱۷ آبان۱۳۹۰
  • لایو بورس