لایو بورس

دورنمای اقتصادی جهان در هفته آینده

لایو بورس | جمعه, ۲۵ آذر ۱۳۹۰، ۰۸:۳۰ ب.ظ

o    وضعیت اروپا، به شکل خسته کننده ای همچنان عامل مسلط در وضعیت اقتصاد جهان است.

o    هفته گذشته، با حراج ناموفق اوراق قرضه اسپانیا و ایتالیا، بار دیگر نگرانی عمیق سرمایه گذاران در مورد آینده اقتصادی اروپا در صدر خبرها قرار گرفت و باعث شد که اغلب شاخص های دنیا، هفته را با نزدیک به 3 درصد افت به پایان رسانند.

o    برنده اصلی این ماجرا، دلار بوده است. از یک سو، اقتصاد آمریکا در هفته های اخیر سیگنال های متعددی از وضعیت خوب بروز داده است، و از سوی دیگر یورو به طور جدی در معرض خطر از هم پاشیدن قرار گرفته است. در پایین ترین معاملات هفته گذشته، نرخ برابری یورو در برابر دلار به 1.2945 رسید که پایین ترین میزان در 10 ماه اخیر بود.

o    احتمال فروپاشی  منطقه یورو، هر چند که هنوز دور  از ذهن است، اما روز به روز قوت  بیشتری می گیرد.

o    نرخ بهره بدهی های یونان به رقم 35 درصد رسیده است.

•     مشخص نیست که چگونه کشوری که حداقل تا دو سال آینده رشد اقتصادی منفی خواهد داشت، قادر به کم کردن بدهی های خود خواهد شد.

•     در این شرایط، ورشکستگی یونان تقریبا مسجل است.

o    یونان به خودی خود اقتصاد کوچکی است و نباید آن چنان تاثیری داشته باشد، اما ایراد کار این جاست که ایتالیا و اسپانیا، در ردیف طلبکاران اصلی یونان قرار دارند. به این ترتیب، بحران از یونان به سرعت به ایتالیا که همین الان هم وضع خوشی ندارد، خواهد رسید.

•     برعکس یونان، ایتالیا اقتصاد هشتم دنیاست و ورشکستگی آن، دنیا را با بحران رو به رو خواهد کرد.

o    بانک مرکزی  اروپا، در این میان، همچنان از جمع  کردن اوراق یونان و ایتالیا  خودداری می کند.

•     این ابهام، احتمال فروپاشی یورو را افزایش می دهد.

o    آلمان، به عنوان تاثیرگذارترین عضو فعلی یورو، نقشی کلیدی دارد و تصمیم آلمان در مورد یورو سرنوشت ساز خواهد بود.

•     از لحاظ بنیادی، آلمان بیش از سایر کشورها از فروپاشی یورو ضرر خواهد کرد، چرا که قدرت صادرات این کشور به سایر کشورهای اروپایی بسیار تحت فشار قرار خواهد گرفت.

•     با این همه، آلمان هنوز از لحاظ هزینه/فایده به این نتیجه نرسیده است که اوراق قرضه مشترک یورو، که هزینه بدهی برای آلمان را بسیار بالا خواهد برد، برای این کشور فایده خواهد داشت.

o    همسو با قدرت گرفتن دلار، طلا روز چهارشنبه سقوط آزاد داشت و تا 1545 دلار در هر انس  هم سقوط کرد. طلا البته بخشی از افت  خود را در روز جمعه جبران کرد  و تقریبا به مرز 1600 دلار بازگشت. اما  آن قدر مقاومت تکنیکال در سر راه  خود دارد که بعید است هفته آینده  بتواند به سطح ابتدایی هفته گذشته، یعنی 1713 دلار، نزدیک شود.

o    تقاضای فیزیکی در بازار طلا هنوز کم است و بعید است که هفته آینده که آخرین هفته کاری سال هم هست، تقاضا افزایش داشته باشد.

o    روی قیمت 1560 دلار، تقاضا برای طلا بسیار افزایش پیدا کرد، ولی در حدی نبود که بتواند مرز روانی 1600 دلار را بشکند. موقعیت های خرید در بازار کامکس البته افزایش پیدا کرده اند، ولی هنوز سیگنالی از خریدهای سنگین چین و هند نرسیده است.

o    با این اوصاف، هفته دیگر طلا از لحاظ بنیادی وضعیت نامشخصی دارد و نرخ دلار، عامل مسلط تغییرات قیمتی خواهد بود.

o    مس، بعد از این که دو هفته پیش دوباره به قیمتهای 8000 دلار در هر تن نزدیک شد، این  هفته یک افت نزدیک به 5 درصدی داشت تا به مدار 7300 دلار بازگردد.

o    وضعیت مساعد بنیادی ، مس را از ریزش به قیمت های زیر 7000 حمایت می کند.

o    در مقابل، افزایش دلار، همچنان فشار منفی روی بازار خواهد داشت.

به این ترتیب، احتمالا مس همچنان در همین محدوده به نوسان ادامه دهد.


گزارش روزانه بازار
شنبه ۲۶ آذر۱۳۹۰
  • لایو بورس