لایو بورس

شایعات و اخبار بازار ۹ خرداد 1391

لایو بورس | دوشنبه, ۸ خرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

در گروه پتروشیمی شاهد بازگشایی شاراک بعد از برگزاری مجمع خود و تقسیم 110 تومان در قیمت های 580 تومان بودیم. با توجه به تعدیل مناسب 24 درصدی شرکت در اولین پیش بینی از سود 91 و اعلام 95 تومان، انتظار این بود که شرکت با قیمت های بهتری بازگشایی شود. نکته مهم در صورت های مالی شرکت در گزارش جدید، در نظر گرفتن رشد 20 درصدی نرخ گاز نسبت به سال 90 برای امسال می باشد. معاملات امروز شاراک با وجود تعدیل مناسب نشان داد که شایعات و خبرهای منتشر شده مربوط به شرکت های پتروشیمی در زمینه حمل و نقل و مشکلات بیمه ای تاثیر خود را بر این گروه گذاشته است.

گروه سیمانی با توجه به برآیند چند عامل مهم، روز خوبی را پشت سر گذاشتند. هر چند که با افزایش عرضه ها نیز روبرو بودند. عواملی مانند برگزاری مجامع خوب و به تعویق افتادن فاز دوم هدفمندی یارانه ها را اگر در کنار خبر تشکیل هلدینگ توسعه صادرات صنعت سیمان ایران توسط 42 کارخانه تولید کننده سیمان در کشور قرار دهیم، به معلول صف خرید نمادهای سیمانی میرسیم! مصاحبه مدیر عامل هلدینگ سیمان فارس و خوزستان و تأکید وی بر اصلاح قیمت سیمان نیز امروز مورد توجه قرار گرفت.

در گروه فلزی فایرا با اقبال روبرو شد و به مرز قیمتی 1600 تومان رسید. افزایش دوباره نرخ دلار در کنار به تعویق افتادن فاز دوم هدفمندی سبب اقبال به نماد است. شایان ذکر است که فایرا برق مصرفی بالایی دارد و طرح هدفمندی هزینه های شرکت را چند برابر خواهد کرد.

در کنار صف خرید فایرا، وتوصا نیز با صف تقاضا روبرو شد. وتوصا مالکیت 19.3 درصدی فایرا را با قیمت تمام شده هر سهم به مبلغ 1428 تومان در اختیار دارد.

فولاد مبارکه با توجه به روند راکد معاملاتش در بورس کالا و همچنین افت بیلت در بازارهای جهانی روندی خسته کننده را به خود گرفته است.

گروه قندی آن جذابیت سال قبل را ندارند و ظاهرا کسی به خبرهای گروه اعتمادی ندارد. در این گروه قپیرا سود هر سهم خود را با سرمایه جدید و 10 میلیارد تومانی مبلغ 1332 ریال اعلام کرده است. سود شرکت با سرمایه قبلی 193 تومان اعلام شده بود. شایان ذکر است که مجمع عمومی فوق العاده شرکت در تاریخ 8/3/91 تشکیل گردید و افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 69 میلیارد ریال به مبلغ 100 میلیارد ریال از محل سود انباشته مورد تصویب مجمع قرار گرفت.

قشیر نیز که بعد از عرضه اولیه مدت زیادی است که متوقف می باشد، در گزارش 12 ماهه واقعی سود هر سهم خود را 505 ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی (792 ریال) با تعدیل منفی 36 درصدی روبرو شده است. فروش شرکت نسبت به اخرین پیش بینی با رشدی 25 درصدی روبرو شده است که بدلیل افزایش میزان فروش 4791 تن شکر سفید و 2137 تن تفاله خشک بابت تامین مالی بهای پرداختی شکر خام خریداری در روزهای پایانی سال می باشد. میزان موجودی پایان سال شکر سفید 916 تن و تفاله خشک 2095 تن می باشد. اما بهای تمام شده شرکت  با رشدی معادل 45 درصد روبرو شده است.

گروه تجهیزاتی در معاملات امروز با فشار عرضه ها روبرو بودند. پتانسیل های نمادهای این گروه بالاست و اصلاح بیشتر قیمتی می تواند آنها را با افزایش خریدها روبر خواهد کند. البته ابهام در سود اعلام نشده صدرا نیز بر نمادهای این گروه خصوصا فاراک و فاذر تاثیر گذاشته است. فاذر که توانایی تعدیل تا پایان سال را خواهد داشت، به قیمت های 250 تومان (قیمت های قبل از اعلام سود 40 تومانی) رسیده است.

از  مپنا هم خبر می رسد این شرکت در نظر دارد بخشی از سود انباشته خود را به عنوان سهام به سهامدارا خود واگذار کند. به هر حال خرید نمادهای گروه می تواند با دید میان مدت و بلند مدت مناسب باشد.

در گروه سرمایه گذاری واتی در معاملات امروز با حجم معاملات 1.6 میلیون سهمی با افت قیمت روبرو شد و به قیمت 123 تومان رسید. سود شرکت 42 تومان می باشد که مجمع خود را نیز برای تقسیم  سود 17 خردادماه برگزار می کند.

سرمایه گذاری غدیر در جدیدترین پرتفوی خود از واگذاری حدود 60 میلیون سهم پارسان با قیمت 730 تومان سودی معادل37.8 میلیارد تومان نصیب خود کرده است. شرکت تغییرات خاص دیگری به جز اضافه کردن 1.3 میلیون سهم شپدیس در پرتفوی خود نداشته است. Nav سهم با توجه به تغییرات ایجاد شده برابر با 526 تومان بدست می آید که قیمت جاری سهم (404 تومان) حدود 77 درصدی آن معامله می شود.

وساپا با اولین سطح مقاومتی خود روبرو شد و در قیمت های 210 تومان ایستاد تا اگر بتواند 210 را رد کند، به سوی 220 تا 225 تومان قدم بردارد. باید منتظر خبرهای خوش مدیرعامل شرکت که وعده اش را داده در روز مجمع افزایش سرمایه شرکت نیز باشیم.

خودرویی ها نیز که دیگر نیاز به توضیح ندارند و همه میدانند که وضعیت این گروه در صورت ادامه تحریم چگونه خواهد بود. با توجه به گزارشات مالی و کاهش حاشیه سودی که حاکی از کاهش تولید و افزایش هزینه ها روبرو بوده اند. برخی مسئولین پیش بینی هایی از افزایش تولید در این شرکت ها می کنند. قائم مقام شرکت زامیاد، از برنامه تولید 70 هزار دستگاه  خودرو در سال جاری خبر داده و گفته: "میزان تولید شرکت زامیاد در سال گذشته حدود 57 هزار دستگاه بود که با توجه به برنامه افزایش تولید، این رقم در سال جاری به 70 هزار دستگاه خواهد رسید."  

فن آوا در مرحله دوم مناقصه ارائه خدمات عمومی اجباری (uso) به منظور تامین تلفن خانگی برای روستاهای بالای 20 خانوار فاقد این امکان، برنده شده است که البته شرکت اعلام نموده که هنوز قراردادی با وزارت ارتباطات منعقد نشده و آثار مالی آن نیز فعلا مشخص نیست. شایان ذکر است فن آوا از طریق کنسرسیومی متشکل از یکی از شرکت های زیرمجموعه و شرکت تعاونی پیام تک فاوا برنده این مناقصه شده است.


شایعات پیرامون شرکتها
سه شنبه ۹ خرداد۱۳۹۱
  • لایو بورس