لایو بورس

شایعات و اخبار بازار ۱۰ خرداد 1391

لایو بورس | سه شنبه, ۹ خرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

بازار را در هفته سپری شده با توجه به مهمترین رخداد در حوزه سیاست خارجی (مذاکرات بغداد) و عدم نتیجه گیری مشخصی از آن، با روندی کسالت آور و فرسایشی به پایان بردیم.

در هفته سپری شده خبر تعلیق اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها به دلیل اختلافات اساسی دولت و مجلس نیز امید را به برخی صنایع از جمله گروه سیمانی بازگرداند اما عدم اطمینان به آینده و با احتیاط گام برداشتن سرمایه گذاران و سهامداران فضای احتیاط و ترس را بر بازار حاکم کرده است.

در حوزه اقتصادی شاهد رشد نسبی دلار و تثبیت آن در محدوده بالای 1700 تومان بودیم. این در حالی است که محمود بهمنی افزایش اخیر قیمت‌ها در بازار را ناشی از مسائل سیاسی عنوان و اظهار کرده: "با فروکش کردن این مسائل مسیر قیمت کاهشی خواهد بود." جمشید پژویان ،رئیس شورای رقابت نیز با تایید این پیش‌بینی معتقد است: "روند بازار پس از مذاکرات مسکو کاهشی خواهد شد."

در حوزه داخلی نیز استیضاح وزیر کار، ‌تعاون و راه اجتماعی در آستانه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به صورت طرحی با امضای ۱۹ تن از نمایندگان مجلس نهم مطرح شده است. لازم به ذکر است طبق اطلاعیه برخی از طراحان استیضاح شیخ الاسلامی در مجلس هشتم قرار است استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مجلس نهم پیگیری شود.

گروه فلزی و معدنی تحت تاثیر دو ریداد بازارهای جهانی و معاملات در بورس کالا قرار گرفته اند.

آخر هفته دو مجمع مهم شرکت معدنی یعنی کچاد و کروی برگزار شد. در مجمع چادرملو که با تقسیم سود 100 تومانی به ازای هر سهم همراه بود، برنامه افزایش سرمایه شرکت در سال آینده و عزم شرکت برای راه‌اندازی طرح‌های توسعه گندله‌سازی بهاباد، کارخانه یک میلیون تنی فولاد ثامن و نیروگاه برق 500 مگاواتی (مجموعا به ارزش 1400 میلیارد تومان) تشریح شد.

ومعادن که برای تعدیل بسته شد، سود تقسیمی کچاد را در بودجه اش 60 تومان در نظر گرفته است که با این سود تقسیمی توسط کچاد حدود 39.06 میلیارد تومان سود کسب خواهد کرد که به ازای هر سهم حدود 6 تومان خواهد شد. تقسیمی فملی و کگل نیز تاثیر خوبی بر سود ومعادن خواهد داشت.

وامید نیز سود تقسیمی کچاد را در بودجه خود 70 تومان دیده است و از این تقسیم سود 67 میلیارد تومان ( 67 ریال به ازای هر سهم) سود کسب خواهد کرد.

در مجمع کروی نیز تقسیم سود 45 تومانی مورد تصویب قرار گرفت. در مجمع شرکت همچنین بر تسعیر کل درآمدهای ارزی شرکت ناشی از صادرات با نرخ ارز آزاد تاکید شد.

در نماهای فلزی نیز افت قیمت های جهانی از جمله بیلت و مس تاثیر بسزایی بر روند فعلی گروه داشته است. مس LME به محدوده 7400 دلار در هرتن رسیده است. بیلت نیز در آستانه سقوط به زیر 400 دلار می باشد. البته کارشناسان پیش بینی کرده اند که با توجه به انتشار زمزمه هایی مثبت از بازار مسکن و کالاهای بادوام در آمریکا و اعلام تصمیمات جدی مقامات چینی برای تزریق محرک های جدید به اقتصاد این کشور، سرمایه گذاران بازار فلزات اساسی از جمله مس نیز بتوانند زیان هفته های گذشته خود را جبران کنند.

در نمادهای فولادی ، فولاد خراسان علی رغم پتانسیل های مهمی که دارد روندی نزولی را در پیش گرفته است، 30،360 تن میلگرد فولاد خراسان در معاملات امروز بورس کالا در قمیت حدود 1214 تومان همراه با افزایش تقاضا معامله شد. این در حالی ست که قیمت میلگرد در بودجه  شرکت 950 تومان میباشد.

فولاد خراسان که  در اولین پیش بینی خود از سال 91 حدود 35 تومان را به ازای هر سهم  اعلام کرده است، با در نظر گرفتن رشد 20 درصدی برای هزینه های سربار و مواد مستقیم و دستمزد و همچنین با در نظر گرفتن ریسک هایی مانند تامین مواد اولیه از بازارهای خارجی (به مبلغ 20 میلیون دلار) شرکت با نرخ میلگرد 1150 تا 1200 تومان توانایی تعدیل سود خود تا محدوده 80 تا 95 تومان را خواهد داشت.

فخوز نیز با رشد نسبی قیمت و تقاضای شمش بلوم در بورس کالا روبرو شده است. فولاد خوزستان امروز نیز در بورس کالا معامله داشت. 30،000 تن شمش بلوم شرکت در معاملات امروز با قیمت 996 تومان معامله شد که نسبت به معاملات روز گذشته رشد قیمت و بهبود تقاضا را شاهد بودیم. شایان ذکر است که در معاملات امروز تقاضای 53100 تنی در برابر عرضه 30،000 تنی تشکیل شد و در نهایت نیز 30 هزار تن معامله شد که قیمت شمش در بودجه فخوز برای سال جاری 806 تومان در نظر گرفته شده است.

گروه پتروشیمی در این هفته با برگزاری مجمع مارون همراه شد. در مجمع پتروشیمی مارون در کنار تقسیم سود 220 تومانی به برنامه خرید 36 درصد سهام باقیمانده پتروشیمی لاله و طرح 80 میلیون یورویی افزایش ظرفیت تولید الفین شرکت اشاره شد. عدم تقسیم سود پتروشیمی لاله در قبل از برگزاری مجمع مارون باعث انتقال این سود به سال جاری شده است. مارون با این خبر و خرید لاله از پوشینه تعدیل خوبی را رقم خواهد زد.

گروه سیمانی روز پر تقاضای دیگری را سپری کردند تا پرتقاضاترین گروه هفته باشند. هرچند که در روزهای آخر با افزایش عرضه ها نیز روبرو بودند. برگزاری مجامع مناسب یکی از دلایل اقبال به نمادهای گروه است. چهارشنبه نیز مجمع سیمان شمال با تقسیم سود 150 ریالی به پایان رسید.

سیمانی‌ها علاوه بر انتفاع از عدم اجرای هدفمندی، از مزیت چون جایگزینی سیمان نسبت به آهن در ساخت‌و‌ساز نیز برخوردار شده‌اند که این مساله در کنار جذابیت صادرات (با قیمت بیش از 100 دلار در هر تن به عراق) و سایر عوامل، رشد نمادهای سیمانی را به همراه داشته است. در رابطه با تولید و صادرات شرکت های سیمانی نیز در اردیبهشت ماه سال جاری بالغ بر 6.409.982 تن سیمان در کشور تولید شده است که میزان تولید توسط 69 کارخانه فعال در کشور صورت پذیرفته است. همچنین در اریبهشت ماه سال جاری کل سیمان صادراتی کشور بالغ بر 979.912 تن و کلینگر 173.552 تن بوده است که نسبت به سال قبل از افزایش 50 درصدی برخوردار می باشد. بیشترین صادرات سیمان در اردیبهشت ماه از استان کرمانشاه به مقدار 80.100 تن و توسط کارخانه سیمان غرب صورت گرفته است. این در حالی است که دومین استان صادر کننده سیمان در اردیبهشت ماه، استان مازندران بوده که توسط سیمان شرکت مازندران به کشورهای همسایه شمالی صادر گردیده است.

در گروه تجهیزاتی نیز با توجه به نتیجه نرسیدن مذاکرات شاهد ایجاد روند منفی بودیم. هر چند که با افزایش خرید روبرو بودند. این گروه سال خوبی را پشت سر خواهد گذاشت و در نیمه دوم سال با پوشش ها و تعدیلات خوبی نیز روبرو خواهند شد. در این گروه در حفاری شمال نخستین دستگاه حفاری دریایی این شرکت (حفاری دریایی سحر یک) در میدان فرزاد A در آب های خلیج فارس استقرار یافت. شرکت صبا تامین خریدار عمده سهم در هفته سپری شده بود.

همزمان با بازگشایی نماد معاملاتی حق تقدم فاراک و اعلام عدم تعلق گرفتن سود سال مالی 90 به حق تقدم های خریداری شده در مجمع امسال، خریدهای پرحجمی صورت گرفت.


شایعات پیرامون شرکتها
چهارشنبه ۱۰ خرداد۱۳۹۱
  • لایو بورس