لایو بورس

شایعات و اخبار بازار ۲۶ تیر 1391

لایو بورس | يكشنبه, ۲۵ تیر ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

گروه پتروشیمی این روزها با حاشیه ها و اخبار زیادی روبرو است. بحث صادرات و مشکل تولید و فروش که بارها در محافل بورسی و اقتصادی از آن شنیدیم و حالا گزارش های واقعی برخی شرکت ها آن را نشان می دهد، مهمترین دغدغه سهامدارانی است که قصد ورود به این صنعت را دارند. شکی نیست که شرکت های پتروشیمی خارک و زاگرس شرکت های ارزنده ای هستند اما در این شرایط که با تحریم روبرو هستند و محصولاتشان در داخل مصرف زیادی ندارد، مورد توجه قرار نمی گیرند و شاید اگر تحریم ها برداشته شود جز بهترین شرکت های بورسی شوند و رشد قیمتی بسیار خوبی را نیز تجربه کنند. دسته ای دیگر از شرکت های پتروشیمی نیز با مشکلات خوراک روبرو هستند و مشکل صادراتی چندانی ندارند. شایعه جدید دیروز دامن گیر این شرکت ها شده و اگر صحت داشته باشد هزینه های آنها را افزایش خواهد داد. اما در رابطه با گروه پتروشیمی مشاور هلدینگ نفت و گاز پارسیان اعلام کرده که: بر خلاف شایعات مطرح شده درباره فروش محصولات و صادرات محصولات پتروشیمی، این شرکت ها به راحتی در حال فروش محصولات خود هستند. وی درباره پیش بینی روند صنعت پتروشیمی تا پایان سال 91 نیز گفته: در صورتی که قیمت ارز در نرخ های فعلی بماند و نحوه فروش و صادرات محصولات به همین ترتیب ادامه داشته باشد به طور قطع این شرکت ها به بودجه های اعلامی خود می رسند. به هر حال نتیجه گیری کلی این است که باید برای ورود به یک سهم شرایط آن زمان را بررسی کرد و به ریسک ها و مزیت های آن توجه کافی کرد.

پتروشیمی کرمانشاه بعد از تعدیل مثبت 35 درصدی و رساندن سود خود از 666 ریال به 899 ریال با قیمت 455 تومان بازگشایی شد و اسیر جو روانی گروه شد و معاملات منفی را نیز تجربه کرد و در پایان نیز به قیمت روز توقف رسید. سهم در پایان معاملات برای برگزاری مجمع بسته شد. تبدیل وام ارزی شرکت به ریالی و همچنین تغییر نرخ ارز از 1226 تومان به 1750 تومان مهمترین خبر اعلام شده از سوی شرکت بود. نکته جالب در صورت های مالی شرکت این بود که شرکت نرخ اوره را 350 تومان در نظر گرفته است این در حالی است که در حال حاضر در بورس کالا با نرخ 538 تومان معامله میشود.

شخارک امروز را نیز با صف فروش به پایان رساند. انتشار گزارش سه ماهه با کاهش تولید و فروش شرکت، دلیل این افت قیمتی می باشد. مسئولان حسابداری شرکت در این رابطه اظهار داشته اند که: کاهش مقدار تولید و فروش شرکت طی این دوره عملکردی به دلیل شرایط موجود پیرامون تأمین خوراک مصرفی بوده است. دریافت گاز ترش مصرفی به دلیل انجام برخی تعمیرات در چاه های استحصال گاز مورد نیاز خطوط تولید کاهش یافته و همین امر موجب کاهش مقدار تولید و فروش شرکت طی این دوره گردیده است.

در مجمع دیروز شکبیر نیز به ازای هر سهم مبلغ 200 ریال تقسیم شد.

زاگرس نیز که برای تعدیل بسته شده است. گزارش شخارک گمانه زنی ها را در باره تعدیل منفی شرکت افزایش داده است. اما به نظر نمیرسد با دلار بیش از 1700 تومانی اش که اکثر پتروشیمی ها در بودجه در نظر گرفته اند با تعدیل منفی روبرو شود.

ایران خودرو بالاخره سود حسابرسی نشده سال 90 خود را اعلام کرد. ایران خودرو در گزارش واقعی 90 سود خود را با تعدیل 3 درصدی روبرو کرده و از 364  ریال به 376 ریال افزایش داده است. اما در سال 90 مقدار تولید انواع محصولات شرکت از 800 هزار دستگاه پیش بینی شده به 758893 دستگاه کاهش یافته است. شرکت در سال 90 تعداد 766,281 دستگاه به فروش رسانده است این در حالی است که پیش بینی فروش 800 هزار دستگاه را داشته است. مبلغ فروش شرکت نیز در این دوره از 11 میلیارد تومان به 9.8 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است. از نظر برخی کارشناسان بازار این گزارش امیدوار کننده است. خب شاید به خاطر رشد 12 ریالی سود این حرف را زده اند.!!

زامیاد نیز امروز با صف فروش روبرو شد تا آماده سقوط به زیر 70 تومان باشد. شرایط بحرانی شرکت در حالی ادامه دارد که عضو هیأت مدیره شرکت از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای جبران کاهش تولید سال گذشته، تحقق برنامه تولید و بودجه مالی این شرکت در سال جاری خبر داده است. وی با بیان این که در سال گذشته به دلیل توقف حدود 180 روزه شماره‌گذاری وانت نیسان، فروش محصولات معادل 34 درصد و به ارزش حدود 34 میلیارد تومان کاهش یافت، تصریح کرده: به موازات آن به دلیل آن‌ که انبارها و خطوط تولید نیز مملو از محصولات فروخته نشده بود، تولید نیز کاهش یافته و با زیان 5.5 میلیارد تومانی از ناحیه کاهش تولید مواجه شدیم .در سال گذشته هزینه‌های شرکت از ناحیه تغییر نرخ ارز نیز حدود 6.5 میلیارد تومان افزایش یافت. وی همچنین با بیان این که زامیاد درخواست خود را برای افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت محصولات از اواخر فروردین ماه امسال ارائه کرده است، خاطرنشان کرد: با این حال، تاکنون جلسه‌ای برای بررسی این درخواست برگزار نشده است . بنابراین امیدواریم با توجه به این که سال گذشته نیز قیمت محصولات تنها یک بار و آن هم در حد سه تا پنج درصد افزایش یافت، به زودی موافقت سازمان حمایت برای تغییر قیمت‌ها را جلب کنیم.

گروه سیمانی این روزها گزارش های سه ماهه خوبی روانه بازار می کنند اما نرخ ارز را آنطور که انتظار بود تسعیر نمی کنند. بعد از پوشش مناسب قائن و ساروم، سنیر نیز گزارش خوبی به بازار ارائه کرد.

سیمان سفید نی ریز سود هر سهم سال 91 خود را از 909 ریال به 1100 ریال افزایش داده است و در سه ماهه 327 ریال (36 درصد از سود قبلی) را پوشش داده است. شرکت در حالی تعدیل مثبت 21 درصدی را اعلام کرده است که 24 درصد فروش ریالی شرکت صادراتی می باشد که نرخ دلار را در سه ماهه 1226 تومان در نظر گرفته است.

سیمان کردستان نیز در دوره 9 ماهه سال مالی منتهی به 31/6/91 سود هر سهم خود را بدون تغییر نسبت به آخرین پیش بینی 1505 ریال اعلام کرده است و در 9 ماهه مبلغ 1100 ریال (73 درصد) از آن را محقق کرده است. فروش صادراتی شرکت در این دوره با نرخ دلار 1325 تومانی انجام گرفته است. شایان ذکر است که 21 درصد فروش ریالی شرکت صادراتی می باشد.

در گروه فولادی ،نماد فولاد مبارکه برای تعدیل عایدی متوقف می باشد که با توجه به افزایش تولید و فروش در سه ماهه طبق مصاحبه مدیران شرکت انتظار تعدیل مثبت را از شرکت داریم. محصولات شرکت نیز در بورس کالا با رشد قیمت روبرو شده اند. امروز در دو نوبت ورق سرد B فولاد مبارکه با قیمت های 1072 و 1134 تومان معامله شد.3000 تن با قیمت 1134 و 24440 تن با قیمت 1072 تومان. قیمت قبلی آن 1072 تومان بوده است. ورق گرم B شرکت نیز در حالی که در معاملات قبلی 917 تومان معامله شده بود امروز به قیمت 950 تومان رسید. مقدار 16770 تن نیز با قیمت قبلی معامله شد. ورق گرم C نیز در دو نوبت معامله شد. ابتدا 16770 تن با قیمت های قبلی (948 تومان) و سپس 12760 تن نیز با قیمت 991 تومان.

شمش فخوز نیز در حال حاضر در قیمت 1128 تومان معامله می شود که در صورت تداوم معامله در این قیمت تعدیل شرکت بهتر از آن رقمی خواهد شد که محاسبه شده است. عرضه 2.5هزار میلیارد تومانی 50.5 درصد از سهام شرکت نیز در معاملات فردا سه شنبه قطعی شد تا شاید طلسم واگذاری این شرکت مشمول اصل 44 بعد از 4 سال شکسته شود. مجمع سالانه شرکت هم صبح پنچ شنبه 29 تیر در اهواز برگزار می شود.

ذوب نیز که دیروز بلوکش را به فرهنگیان داد، امروز با صف فروش روبرو شد و به زیر 140 تومان رسید. انتظار می رود در سه ماهه 24 الی 25 درصد از تولید پیش بینی شده اش را پوشش دهد و 6 -7 تومان نیز پوشش دهد.

گروه غذایی گزارش های سه ماهه خود را به بازار ارسال کرده اند. غدشت در سه ماهه بدون تغییر داده سود هر سهم سال جاری یعنی 66 ریال توانسته 20 ریال معادل از آن را محقق کند.

غنوش که در تاریخ 7 تیر ماه سود هر سهم سال 91 خود را از 192 به 352 ریال افزایش داده بود توانسته در سه ماهه ابتدای سال 84 ریال از آن را محقق کند(24 درصد)

غشهد نیز ضمن عدم تغییر سود سال جاری یعنی 91 ریال ،در سه ماهه 17 ریال پوشش داده است. جالب اینجاست که 41 درصد فروش ریالی این شرکت صادراتی است که در سه ماهه با نرخ دلار 1835 تومانی فروش داشته است. البته حجم فروش شرکت پایین است. 

مجمع عمومی عادی سالیانه وبانک با تقسیم سود 10 تومانی از سود 90 تومانی پایان یافت.

بترانس که معامله بلوکی در پیش دارد. امروز با حجم معاملات 1 میلیون سهمی به 225 تومان رسید. شایان ذکر است که سازمان خصوصی سازی در قبال باز‌پس‌گیری بخشی از سهام فروخته شده خود، واگذاری مجدد بلوک 8/34 درصدی بترانس را برای روز چهاردهم مرداد ماه آگهی کرده است براساس اعلام سازمان خصوصی‌سازی این بلوک با قیمت تابلو به علاوه 30 درصد به شرطی که قیمت از 4هزار و 692ریال کمتر نباشد، راهی تابلو می‌شود.

بانک صادرات در حالی که در آخرین سود پیش بینی شده سال 90 مبلغ 224 ریال اعلام نموده بود در صورتهای مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده به ترتیب مبالغ 209 ریال و 215 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.

پارس دارو از سود 2766 ریالی اش،260 تومان امروز در مجمع خود تقسیم کرد.


شایعات پیرامون شرکتها
دوشنبه ۲۶ تیر۱۳۹۱
  • لایو بورس