لایو بورس

شایعات و اخبار بازار ۷ مرداد 1391

لایو بورس | جمعه, ۶ مرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

خودرویی ها خیلی زود صف های خرید خود را از دست دادند و در معاملات ابتدای هفته با صف فروش و معاملات منفی  روبرو شدند. تقویت عدم تخصیص تسهیلات به شرکت‌های خودرویی و نبودن تکیه‌گاهی مطمئن برای آینده این صنعت و همچنین عدم استفاده از نرخ ارز مرجع، سهام این گروه را با افت قیمت روبرو کرد. این در حالی است که در هفته گذشته خبری از ابلاغیه کارگروه حمایت از تولید به بانک مرکزی منتشر شد که در آن ضمن صدور دستور تخصیص 2000 میلیارد تومان اعتبار مصوب به صنعت خودرو، بر «ضرورت تسریع و تسهیل در گشایش اعتبار ارزی ورود مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنعت خودرو و قطعه‌سازی خودرو با نرخ ارز مرجع» تاکید شده بود.

وساپا که سود خود را به واسطه فروش بلوک وپارس و تقسیمی سایپا از 254 ریال به 413 ریال افزایش داده و در سه ماهه نیز 20 درصد پوشش داده بود امروز در قیمت 107 تومان بازگشایی شد و از این قیمت هم بالاتر نرفت و در پایان نیز به قیمت 105 تومان رسید. وساپا نیز به پای خودرویی ها می سوزد.

در گروه فلزی فرآور و ذوب بازگشایی شدند. فرآور با قیمت 536 تومان بازگشایی شد و در پایان معاملات رشد قیمتی4 درصدی را همراه با معاملات 2.6 میلیون سهمی به نام خود ثبت کرد. شرکت تعدیل خوبی را در سه ماهه داده است. شرکت در حالی قبلا 40 تومان اعلام کرده بود که در جدیدترین گزارش منتشره 755 ریال اعلام کرده است و در سه ماهه نیز 33 درصد پوشش داده است. تولید و فروش شرکت نسبت به پیش بینی قبلی به ترتیب 3 و 6 درصد رشد داشته است. شرکت در سه ماهه نرخ دلار رانیز 1816 تومان در نظر گرفته است. نرخ شمش روی نیز با رشدی خوب همراه بوده است. نرخ شمش روی از 2329 تومان پیش بینی قبلی به 2950 تومان رسیده است. در سه ماهه نیز 3300 تومان در هر کیلو فروخته است.

ذوب نیز که گزارش خوبی  را در سه ماهه ارائه کرده بود و چشم انداز مثبتی برای شرکت متصور است امروز با قیمت 140 تومان بازگشایی شد اما تا 129 تومان نیز افت کرد. ذوب در سه ماهه 46 ریال اعلام کرده است که 27 درصد سود سال جاری شرکت می باشد.تولید و فروش شرکت در مقایسه با دوره مشابه سال قبل 5 درصد کاهش داشته است ولی مبلغ فروش شرکت با رشدی 15 درصدی روبرو بوده است. بحث تک نرخی شدن ارز ظاهرا ذوب را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

فباهنر در گزارش عملکرد واقعی سه ماهه سود سال جاری خود را بدون تغییر همان 133 ریال اعلام کرده است و در سه ماهه نیز 36 ریال پوشش داده است. سهم هنوز متوقف می باشد.

فولاد مبارکه نیز که پیش بینی میشد در سه ماهه موفق عمل کند، در گزارش منتشر شده خود در حالی که قبلا و در اولین پیش بینی سال 91 مبلغ 313 ریال اعلام کرده بود که در این گزارش آن را با رشدی 30 درصدی روبرو کرده و به 407 ریال رسانده است. در سه ماهه نیز 13 تومان اعلام کرده است.

نماد فولای نیز به دلیل تعدیل در پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91، متوقف شد.

فملی امروز باصف فروش نیز روبرو شد و در پایان به قیمت 390 تومان رسید. معاون مالی اقتصادی شرکت با اشاره به اینکه شرکت های تولید کننده مس اغلب صادر کننده هستند، اعلام کرده که : با توجه به اینکه میزان صادرات در شرکت‌های تولید کننده مس دو برابر میزان واردات این شرکت‌هاست و تسعیـر محصولات صادراتی نیز با نرخ صرافی‌ها صورت می گیرد، شرکت‌های فعال در صنعت مس نسبت به دریافت یا عدم دریافت ارز وارداتی با نرخ دولتی آسیب‌پذیر نیستند.

گروه پتروشیمی نیز که صادرات خود را با نرخ آزاد تسعیر می کنند در صورت استفاده از نرخی به غیر از نرخ مرجع در خریدهای مواد اولیه شان از جمله خرید خوراک با کاهش سود مواجه خواهند شد. در حالی کرمانشاه صف خرید خود را از دست داد  و شفارا بازگشایی بسیار خوبی داشت که سایر پتروشیمی معاملات منفی را پشت سر گذاشتند. کرمانشاه در معاملات امروز بورس کالا اوره خوذ را با قیمت هر کیلو 538 تومان به فروش رساند که در حال حاضر تفاوت قابل توجهی با نرخ بودجه دارد.

پارسان با ثبت معاملات 577 هزار سهمی در همان قیمت 609 تومان ایستاد. با توجه به حقوق صاحبان سهام 1275 میلیارد تومانی و سایر تغییرات NAVسهم حدود 700 تومان بدست می آید که قیمت فعلی سهم 87 درصد آن می باشد.

شاراک با افت بیش از 3 درصدی به قیمت 605 تومان رسید. شاراکی که طرح های توسعه خوبی را در دست دارد که در سال جاری و سال 92 به بهره برداری میرسند و یکی از آنها نیز در یکی دو هفته آتی افتتاح خواهد شد که 12 درصد خوراک شرکت از آن تامین خواهد شد.

پتروشیمی شیراز امروز با صف فروش روبرو بود. پتروشیمی شیراز که در سه ماهه 172 ریال اعلام کرده بود، توانسته سود هر سهم سال جاری خود را نیزبه دلیل افزایش نرخ اوره صنعتی و نیترات آمونیوم و همچنین صادرات 385 تن آمونیاک از 423 ریال به 45۰ ریال افزایش دهد.

شفارا امروز بازگشایی شد و حدود 70 درصد رشد قیمتی را تجربه کرد و در 6347 ریال با صف خرید روبرو شد. پتروشیمی فارابی سود سال 90 خود را با تعدیلی جالب و 413 درصدی سود هر سهم خود را از 498 ریال به 2554 ریال افزایش داده است.

زاگرس در محدوده قیمتی 1000 تومان با صف فروش روبرو شد. در حالیکه بارها خبرهایی مبنی بر تعطیلی یکی از خطوط تولیدی پتروشیمی زاگرس خبرهایی شنیده می شد، مسئولین شرکت با تکذیب شایعه خارج شدن یکی از واحد‌های تولیدی این مجتمع از مدار اعلام کرده اند که: این واحد تولیدی در حال تعمیرات بوده است.

در گروه بانکی وسینا بعد از پوشش خوب در سه ماهه که به دلیل تقسیم سود اخابر بود با قیمت 150 تومان بازگشایی شد و در پایان نیز در قیمت 1487 ریال ایستاد. بانک سینا با سرمایه 600 میلیارد تومانی، در سه ماهه نخست امسال 147 ریال از سود 282 ریالی اش را پوشش داده است.

ارائه گزارش های میاندوره ای نه چندان جالب شرکت های ساختمانی همچنان ادامه دارد. ثامان سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور 91 خود را 314 ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی تغییری نداشته است در 6 ماهه نیز 44 ریال زیان شناسایی کرده است.

ثنوسا سود هر سهم منتهی به 31/6/91 خود را بر اساس عملکرد 9 ماهه 11 تومان اعلام کرده است این در حالی است که در گزارش 6 ماهه 132 ریال اعلام کرده بود. شرکت در 9 ماهه نیز 10 تومان آنرا محقق کرده است. عدم تحقق فروش مورد انتظار و پیشرفت نامناسب پروژه های در جریان ساخت علت کاهش سود شرکت بوده است.

ثمسکن نیز در گزارش شش ماهه منتهی به 31/03/91 مبلغ 8 تومان سود به ازای هر سهم محقق کرده است که 21 درصد از سود سال جاری منتهی به 31/9/91 شرکت یعنی 375 ریال  می باشد. شرکت فقط سود حاصل از فروش سرمایه گذاری ها را به طور کامل پوشش داده است که به دلیل عرضه ثتران و ثمسکن بوده است.

گروه تجهیزاتی در حالی دو نماد مپنا و حفاری با صف فروش روبرو بودند که نماد فاذر با توجه به قرارداد ساخت و نصب دو دستگاه بویلر 227 تنی به مبلغ 37،400،000 یورویی با پالایش نفت اصفهان و تاثیر آن بر سود هر سهم سال جاری با صف خرید روبرو شد.

نماد مپنا نیز که با عدم حمایت کارکنانش روبرو شده است با صف فروش روبرو شد. مدیرعامل مپنا در حالی از کاهش سرمایه‌گذاری در صنعت برق اظهار نگرانی کرده است که معون وزیر نیرو اعلام کرده: در سرمایه‌گذاری برق مشکلی نداریم ولی از زاویه دید مسوولان مپنا، عدم سرمایه گذاری در این صنعت فعالیت مپنا را کساد می‌کند. وی افزود: در هر حال وزارت نیرو به طور مرتب در حال سرمایه‌‌گذاری است و این موضوع از زاویه دید مپنا درست است، چرا که اگر در برق سرمایه‌گذاری انجام نشود فعالیت مپنا کساد می‌شود.

حفاری نیز در حالی با صف فروش روبرو بود که مدیرعامل شرکت ضمن معرفی شرکت به عنوان سودده ترین شرکت حفاری خاورمیانه گفته  در ترکمنستان تاکنون 33 حلقه چاه حفاری کرده‌ایم و درآمد خوبی که سالیانه بالغ بر 61 میلیون دلار می‌شود نصیب این شرکت شده است و این پروژه هنوز ادامه دارد. مدیرعامل حفاری شمال با بیان اینکه این درخواست‌ها از عراق، سنگاپور، قزاقستان و دیگر کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه به ما ارائه می‌شود، گفت: اما امکانات ما اجازه اجابت این تقاضاها را نمی‌دهد؛ بانک‌ها نیز تسهیلاتی به ما ارائه نمی‌کنند و ما در گرفتن طلب‌هایمان از کارفرما مشکلات قابل توجهی داریم .

در گزوه قندی مجددا و بعد از رویگردانی بازار از نمادهای بزرگ و مهم شاهد تشکیل صف خرید بودیم.

گروه لاستیکی نیز با توجه به تخصیص ارز دولتی به آنها با اقبال روبرو هستند.


شایعات پیرامون شرکتها
شنبه ۷ مرداد۱۳۹۱
  • لایو بورس