لایو بورس

بورس تهران دوشنبه مورخ 9 مرداد 1391

لایو بورس | يكشنبه, ۸ مرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

دوشنبه مورخ 9 مرداد 1391

ساعت ۸ و ۱ دقیقه:شرکت پارس پامچال طی سه ماه منتهی به پایان خردادماه 91 از فروش محصولات خود بیش از 132 میلیارد ریال درآمد کسب کرد. این شرکت فروش سال‌جاری را مبلغ 468 میلیارد ریال پیش‌بینی کرده که طی سه ماه نخست سال معادل 28 درصد از این رقم را به تحقق رساند. «شپمچا» پیش‌بینی سود هر سهم امسال را با سرمایه 24 میلیارد و 500 میلیون ریال مبلغ یک‌هزار و 788 ریال اعلام کرد که طی دوره یاد شده مبلغ 395 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت.

ساعت ۸ و ۳ دقیقه: شرکت صنعتی پارس‌مینو سه ماهه 26 درصد از پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی 91 را محقق کرد. این شرکت پیش‌بینی سود سال مالی 91 را مبلغ 263 ریال اعلام کرد که طی سه ماه نخست سال جاری 68 ریال از این رقم را شناسایی کرد. «غپینو» پیش‌بینی فروش امسال را بیش از یک‌هزار و 438 میلیارد ریال اعلام کرده که در همین دوره از فروش محصولات خود مبلغ 330 میلیارد ریال درآمد کسب کرد.

ساعت ۸ و ۵ دقیقه: شرکت پشم شیشه ایران در سه ماهه منتهی به 31 خردادماه 91 از فروش محصولات خود مبلغ 59 میلیارد ریال درآمد کسب کرد. این شرکت فروش سال مالی 91 را بیش از 274 میلیارد ریال پیش‌بینی کرده که معادل 22 درصد این رقم را طی سه ماه ابتدای سال پوشش داد.

ساعت ۸ و ۷ دقیقه: شرکت ایتالران طی 9 ماه منتهی به پایان خردادماه 90 از فروش محصولات خود بیش از 42 میلیارد ریال درآمد کسب کرد. این شرکت فروش سال مالی منتهی به پایان شهریورماه 91 را مبلغ 57 میلیارد ریال پیش‌بینی کرده که طی دوره مزبور معادل 75 درصد از این رقم را نسبت به بودجه محقق کرد. «کایتا» طی همین دوره توانست معادل 84 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم 99 ریالی خود را به تحقق رساند.

ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه: چند هفته پیش کاهش به زیر مرز 25هزار واحد با واکنش مسوولان بازار، وزیر اقتصاد و در نهایت رییس‌جمهوری همراه شد تا مجموعه‌ای از توافقات پیش روی بازار قرار گیرد که هنوز بخش عمده‌ای از آنها به مرحله اجرا در‌نیامده است. از این رو کارشناسان انتظار دارند این بار تلاش دو چندانی برای بازگرداندن بازار به تعادل مورد نیاز باشد. در همین حال نگاهی به قیمت‌های سهام و نسبت پی بر ‌ای بازار حکایت از آن دارد که افت قیمت سهام ،سبب شده است به لحاظ ارزش جایگزینی و دارایی اکثر شرکت‌های بورسی در موقعیتی حتی تاریخی قرار گیرند. نگاهی به ارزش بازار برخی از شرکت‌های عمده نشان‌دهنده سطحی بی سابقه از «ارزانی شرکت‌ها» است. در نگاهی ساده در حال حاضر می‌توان به مواردی از ارزش فوق‌العاده اندک شرکت‌های بورسی پی برد؛ در حال حاضر نماد مخابرات ایران با ارزش بازار 10هزار و 430میلیارد تومان در حال معامله است که با کسر 90درصد ارزش همراه اول این شرکت، مبلغی معادل 2هزار و 210میلیارد تومان برای انحصار تلفن ثابت و دیتا کشور باقی می‌ماند. در واقع مخابرات ایران (به‌رغم مشکلات مدیریتی) بدون همراه اول، معادل 70درصد شرکت پتروشیمی پردیس قیمت خورده است!!!

ساعت ۸ و ۱۲ دقیقه: ذوب آهن اصفهان سومین قطب فولاد سازی کشور، به قیمت بازار زیر یک هزار میلیارد تومان رسید که حدود 30درصد ارزش بازار شرکتی نظیر چادرملو به شمار می‌رود.

ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه: کارشناسان در مورد دلایل افت دیروز بازار سخنان مدیرعامل شرکت بورس در مورد عدم تخصیص ارز دولتی به شرکت‌های بورسی و نگرانی از افزایش هزینه شرکت‌های وابسته به واردات مواد خام یا قطعات از خارج را در مرکز توجه قرار داده‌اند. از این منظر عدم واگذاری ارز دولتی به شرکت‌هایی نظیر خودروسازان می‌تواند هزینه این شرکت‌ها را به صورت فوق‌العاده‌ای افزایش دهد. در همین حال مشکلات تامین ارز در اکثر صنایع می‌تواند به کاهش تولید و افزایش بهای تمام شده شرکت‌ها ختم شود. دیروز بحث در مورد ارز همچنان در محافل اقتصادی تهران به گوش می‌رسید؛ در حالی که روز شنبه اعلام شد که از 5 اولویت اول واگذاری ارز دولتی، اولویت پنجم ارز دریافت نخواهد کرد. دیروز این دامنه محدود‌تر شد. در این رابطه معاون کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تامین ارز مرجع برای اولویت یک و دوم در اولویت‌بندی ده‌‎گانه تامین ارز در دستور کار جدی قرار گرفته است، گفت: چنانچه سیستم بانکی بتواند ارز بیشتری را تامین کند، اولویت‌های 3، 4 و 5 هم ارز مرجع می‌گیرند. کیومرث فتح‌اله کرمانشاهی در پاسخ به این سوال‌ که تجار و فعالان اقتصادی در مراجعه به بانک‌ها با این جمله روبه‌رو‌ می‌شوند که اولویت 3، 4 و 5 تا اطلاع ثانوی ارز مرجع نمی‌گیرند، گفت: این اولویت‌ها حذف نشده‌اند، اما تامین ارز 1226 تومانی برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی و مواد اولیه کارخانه‌ها، در اولویت قرار دارد.

ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه: صندوق بازنشستگی با تغییرات جدی در هیات مدیره مواجه شد. براساس گزارش منتشره، احسان یارمحمدی (نماینده صندوق بازنشستگی کشوری) جانشین بهروز مرادی در سمت مدیر عاملی و عضو هیات‌مدیره شده که محمد اسفندیار و علی صدوقی از بازرگانی صندوق بازنشستگی کشوری و سرمایه‌گذاری آتیه صبا (رییس‌ و نایب رییس‌ هیات‌مدیره) به همراه مجید‌هاتف وحید و کیارش مهرانی از شرکت‌های انبارهای عمومی و خدمات گمرکی و آزادراه امیرکبیر به عنوان اعضای حقیقی و جدید هیات‌مدیره سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی معرفی شدند. در همین حال عدم انجام برخی از معاملات عمده برنامه ریزی شده توسط صندوق بازنشستگی موجب شده است تا تحقق درآمد فروش سرمایه‌گذاری‌های صندوق با ابهام مواجه شود و احتمالا کاهش سود این شرکت بالا تلقی شود.

ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: در گروه واسطه گری مالی افت شدید قیمت سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری را با چالش دوباره لزوم اخذ ذخایر کاهش ارزش سرمایه‌گذاری‌ مواجه کرده است. انتظار می‌رود اکثر شرکت‌های سرمایه‌گذاری در سال جاری زیان‌های سنگین را گزارش کنند؛ هر چند که دستورالعمل بورس در مورد عدم نیاز شرکت‌های سرمایه‌گذاری به اعلام گزارش‌های سود آوری مانع از شناخت دقیق بازار از وضعیت واقعی این شرکت‌ها شده است.

ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: در گروه حمل‌ونقل مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی با بیان اینکه به رغم ادعای غربی‌ها کشتیرانی ایران و هند ۲ سال است وارد خلیج فارس نشده است، اظهار کرد: با ایجاد بیمه ایرانی P&I انحصار بیمه‌های کشتیرانی اروپایی را شکستیم. محمد‌حسن داجمر در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: قراردادهای دوجانبه و سه جانبه ما با همه کشورها در حال اجرا است و فقط در خصوص کشتیرانی ایران و هند اخیرا غربی‌ها به دولت هند فشار آورده‌اند تا کشتیرانی دولتی این کشور با ما همکاری نداشته باشند که البته سطح مراودات ما با این کشتیرانی آنقدر نبود که بخواهد تاثیر زیادی بگذارند، لذا هیچ مشکلی در این زمینه پیش نخواهد آمد.

ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: تبعیت بازار سهام از چرخه‌های رکود و رونق طبیعی است و این مسئله جزء ذات بازار است، لذا بازار سهام بعد از رشد سریع طی سال های 89-88 و اوایل سال گذشته وارد مرحله اصلاحی شد و هجوم فروشندگان سهام بعد از یک دوره رونق بورس و در کنار آن رونق بازارهای موازی مثل ارز و طلا منجر به خروج نقدینگی از این بازار شد. در حال حاضر این فاز اصلاحی بازار همراه با ریسک های سیستماتیک موجود در فضای سیاسی و اقتصادی کشور شده است (تشدید مسائل بین المللی، انقلاب های مردمی در خاورمیانه ، انتخابات آتی ریاست جمهوری و غیره).

ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه: صنایع پیشرو بازار سهام در گذشته مثل خودرویی ها (که با کاهش تولید در سال جاری به دلیل کمبود نقدینگی روبرو هستند)، بانک ها به دلیل تغییر نگاه مردم به دلیل برخی از مشکلات و افزایش نرخ پول و در شرایط فعلی، صنعت پتروشیمی و صادراتی ها به دلیل مشکلات ناشی از فروش محصولات و بیمه محصولات و شایعات درمورد نحوه تسعیر ارز این گروه دچار چالش هایی شده اند. این مسائل باعث شده بورس بدون صنایع و شرکت های جلودار بماند و با انتشار اخبار منفی و مثبت وارد مدار هیجانی شده و سریع اصلاح شود، البته در کنار عوامل داخلی می توان به بحران اقتصادی اروپا نیز اشاره کرد که باعث کاهش قیمت مواد اولیه و فلزات شده است. این مسئله فضا را برای رشد شرکت‌های صادراتی داخل کشور با مشکل مواجه کرده است.

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: کاهش P/E بازار در برخی از موارد نشان از بدبینی سرمایه گذاران نسبت به آینده بازار دارد، البته با وجود تورم دو رقمی اقتصاد کشور و سود بانکی حدود 20 درصد، نسبت P/E  مثلا" 5 مرتبه ایی طبیعی است کما اینکه می تواند پایین تر از 5 نیز باشد. چرا که وقتی اوراق مشارکت و یا اجاره بدون ریسک با بازدهی 20درصد در دسترس باشد، طبیعی است که بازار سهام همراه با ریسک P/E پایین تری را انتظار دارد.

ساعت ۹ و ۳۲ دقیقه: باتوجه به ظرفیت های بالای بورس درشرایط فعلی و همچنین با در نظر گرفتن افت چندماه اخیر بازار، هر سیاست کارشناسی شده ای که باعث شود نقدینگی به بورس تزریق شود، سیاست مناسبی جهت رشد بازار است، چرا که سیاست هایی که رشد سایر بازارهای موازی مثل مسکن ، ارز و یا طلا را کنترل کند می تواند به بورس کمک کند. علاوه بر این اعلام مواضع شفاف و واحد از سوی مسئولان در مورد مسائل و تصمیم گیری درحوزه صنایع و شرکت های مختلف همانند تحریم ها و هدفمندی یارانه ها می تواند به بورس و بازگشت اعتماد به بازار کمک کند.از سوی دیگر ورود شرکت هایی با ظرفیت سودآوری بالا به بورس یا فرابورس و همچنین تدابیر سازمان بورس در مورد اطلاعات شفاف از سوی شرکت ها هم می تواند به بورس کمک شایانی کند.

ساعت ۱۰ و ۵ دقیقه:به درخواست شما دوستان، دیروز یک مطلب آموزشی در خصوص "افزایش سرمایه از محل مازاد  تجدید ارزیابی دارایی ها" در وبلاگ ثبت شده است.

ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه: خبرگزاری فارس: صادرات متانول پرحجم و کم ارزش با مشکلات و کاهش قابل توجهی روبرو شده است چنانکه در ۴ ماهه نخست سال جاری صادرات متانول نسبت به مدت مشابه سال گذشته به نصف رسیده و در مقابل صادرات محصولات پر ارزش‌تر پلیمری در مدت مشابه با افزایش قابل توجهی روبرو شده است.

ساعت ۱۰ و ۳۵ دقیقه: به نقل از حبیب احمدی: "به نقل از سایت پیمانه اقتصاد ایران: استاندار تهران گفت: از امروز قیمت مرغ در تمام استان‌های کشور تک نرخی و با قیمت 5200 تومان عرضه خواهد شد. مرتضی تمدن در گفت‌و‌گو با ایسنا، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعلام وزارت صنعت ، معدن و تجارت از امروز قیمت مرغ در تمام استان‌های کشور یکسان می‌شود و این مصوبه به همه استان‌ها ابلاغ شده است. وی که امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران حضور داشت ،اضافه کرد: در مدت اخیر قیمت‌های متفاوت در هر استان و شهرستان باعث بروز مشکلات متعدد شده بود و به همین دلیل با تک نرخی شدن قیمت مرغ دیگر قیمت‌های بالاتر و پایین‌تر از 5200 تومان بی معنی خواهد بود."

ساعت ۱۰ و ۵۶ دقیقه: به نقل از حبیب احمدی: "به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الاخبار چاپ بیروت، وزارت دفاع آمریکا پیش بینی کرد ایران در ابتدای سال 2015 از لحاظ فنی بتواند با دریافت کمک خارجی ، به آزمایش موشک قاره پیما دست بزند. در این گزارش آمده است ایران هم اکنون با کمک چین، در حال توسعه و به روز سازی سامانه های موشکی پیشرفته ضد کشتی است."

ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اختلال عرضه نفت خام کشورهای خاورمیانه، تحریم نفتی ایران توسط غرب، افزایش واردات نفت خام آمریکا و کاهش صادرات روزانه نفت خام اوپک از عوامل بالابرنده بهای نفت در روزهای اخیر بود که موجب شد بهای نفت ایران به طور میانگین به 100 دلار در هر بشکه برسد.

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: شاخص کل در آستانه تجربه افت ۲۰۰ واحدی دیگر است!! تا این لحظه حدود ۱۸۲ واحد کاهش داشته است. ارزش معاملات نیز چنگی به دل نمیزند و تا این لحظه حدود ۲۳ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شده است.

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: احمد ضیایی مدیر عامل شرکت نوسازی و ساختمان تهران در پی بروز مسائلی در مورد یک پروژه ساختمانی و توقف نماد معاملاتی شرکت نوسازی و ساختمان تهران از 28 تیرماه برای تعدیل سود هر سهم، با ارسال نامه‌ای به مدیریت نظارت بر ناظران بورسی در مورد حل و فصل مسائل پروژه نوساکیش شفاف سازی کرد. وی اعلام کرد: طبق اطلاعات ارسالی طی دوره مورد گزارش، شرکت موفق به تمدید قرارداد زمین47 هکتاری نوساکیش و پرداخت تعهدات معوق و ترتیب پرداخت عوارض و هزینه های مربوطه تا پایان سال 96 و به منظور شروع عملیات ساخت و ساز در سطح انبوه در زمین مورد قرارداد طی دوره تمدید کرده و با تلاش هیئت مدیره شرکت و همکاری سازمان منطقه آزاد کیش تمامی موانع و مشکلات دادگاهی به نفع شرکت نوسازی و ساختمان تهران علی‌رغم مشکلات نقدینگی و رکود حاکم بر بازار سرمایه به سرانجام رسیده است.

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: افت شاخص کل به ۱۹۷ واحد رسید و ارزش معاملات نیز نتوانست به ۲۷ میلیارد تومان برسد. بیشترین ارزش معاملات در نماد فملی انجام شده است. هر دلار هم اکنون با قیمت ۱۹۵۸۰ ریال در بازار آزاد تهران مبادله میشود.

ساعت ۱۲............................بازار بسته شد.



دوشنبه ۹ مرداد۱۳۹۱
  • لایو بورس