شایعات و اخبار بازار ۱۴ مرداد 1391
عامل مهم دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار داده است تغییر سیاست های تخصیص ارز دولتی به صنایع و بخش های مختلف اقتصای می باشد که با این نوع تقسیم بندی عملا ارز دولتی به اکثر صنایع و شرکت های بورسی تعلق نمی گیرد و سهامداران نیز از ترس افزایش بهای تمام شده این شرکت ها به فروش تدریجی سهام خود در این شرکت ها اقدام کرده اند.
در کنار این عوامل انتشار اخبار نگران کننده از حوزه یورو و همچنین اوضاع نامناسب سیاسی منطقه نیز بر بازار تاثیر گذار بوده است. اطلاعات اقتصادی منتشر شده در هفته گذشته همچنان از وضعیت نامناسب اقتصادهای عمده جهان حکایت داشت. در هفته گذشته افزایش کسری بودجه آمریکا در کنار پیشبینی افزایش میزان بدهی، توام با تداوم کاهش رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم سال 2012 میلادی، شاخص اعتماد مصرفکنندگان ماه جولای را با کاهش همراه ساخت .
البته برگزاری این گفتگوها در ماه های اخیر و به نتیجه رسیدن آنها امیدها را در این زمینه کمرنگ کرده است هر چند به طور کامل نیز نباید به آن بدبین بود و از آن ناامید شد.
مارون سود خود را از 365 تومان به 351 تومان کاهش داده است. کاهش نسبت فروش صادراتی به کل فروش محصولات باعث کاهش سود هر سهم شرکت شده است. این شرایط در حالی برای این گروه و خیلی از گروه های بازار رخ داده است که اگر نرخ مرجع ارز نیز بالا رود خوراک آنها نیز گران می شود و کاهش سودآوری را برای آنها به همراه خواهد داشت.البته منشا همین نوسانات و نابسامانی های ارز نیز به همین تحریم ها برمی گردد.
گروه معدنی و فلزی نیز با وجود اینکه اوضاع به نسبت بهتری نسبت به پتروشیمی ها و خودرویی ها دارند،امروز را سراسر صف فروش بودند. تغییرات نرخ ارز در روزهای اخیر و انتشار اخبار مختلف از این حوزه از جمله عدم اعطای ارز 1226 تومانی به این بخش و کاهش واردات، قیمت محصولات این شرکت ها را در بورس کالا افزایش داده است که می تواند به سوددهی آنها بیفزاید یا حداقل تاثیر افزایش نرخ ارز مرجع و عدم تخصیص ارز دولتی به آنها را از بین ببرد.
شمش فخوز به بیش از 1250 تومان رسیده است که اگر کاهش پیدا نکند می تواند هم برای خود شرکت و هم برای سنگ آهنی ها مفید باشد.
ذوب که واردات زیادی داردو با نرخ آزاد بهای تمام شده ی شرکت نیز افزایش خواهد یافت با افزایش قیمت تیرآهن و میلگردش در بورس کالا می تواند حتی سود خوبی نیز بسازد.
از خودرویی ها نیز که دیگر لازم به گفتن نیست سراسر مشکل اند!! خپارس هم که امروز در اصلاحیه گزارش عملکرد سه ماهه گل کاشت!!! جدیدترین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو هم پس از چند ماه وقفه هفته پیش برگزار شد؛ اما نتوانست راهی به مشکلات صنعت خودرو باز کند. این جلسه که بدون حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، بدون حصول نتیجه خاصی نیز به پایان رسید .در این جلسه نمایندگان ایران خودرو و سایپا گزارشی از میزان و دلایل کاهش تولید محصولات خود ارائه کردند. همچنین مشکل نقدینگی قطعهسازان و خودروسازان نیز مطرح شد و صنعتگران خواستار تخصیص هرچه سریعتر تسهیلات 2000 میلیارد تومانی شدند .در این جلسه خودروسازان با اشاره به افزایش هزینههای تولید خواستار افزایش قیمت خودرو شده و دلایل خود را در این خصوص بیان کردند و رییس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز قول داد که آنها را بررسی کند !!!
سیمانی ها نیز که بعضا گزارش های سه ماه محکم و امیدوار کننده ای به بازار ارائه کرده بودند اسیر جو روانی بازار هستند و امروز افت قیمتی بیش از 3 درصدی را در همه نمادها تجربه کردند.در این گروه نخستین محمولههای مازوت تحویلی به شرکتهای سیمانی اگر چه براساس نرخ هر لیتر 700ریال صورت گرفته است اما هزینه حمل مازوت میان پالایشگاهها تا کارخانههای سیمان که در بعضی از شرکتهای سیمانی رقم قابل ملاحظهای است، بر عهده شرکتها گذاشته شده است و نحوه تامین آن از سوی پخش و پالایش تاکنون مشخص نشده است .
در یکی دیگر از گزارش های این گروه سیمان هرمزگان سود هر سهم منتهی به سال 30 ابان ماه 91 خود را 24 درصد رشد داده است و از 153 تومان به حدود 190 تومان افزایش داده است و در نیمه ابتدای سال نیز 1094 ریال پوشش داده است. بازار فروش و تامین مواد اولیه شرکت داخلی می باشد.
گروه بانکی نیز با مسئله تحریم ها روبرو هستند و در داخل نیز با حاشیه هایی مواجه اند. مدیر عامل بانک ملی میزان مطالبات معوق بانکها را 500 هزار میلیارد ریال عنوان کرده و اعلام کرده : این میزان به بیش از 500 هزار میلیارد ریال رسیده که معنای آن، این است که گردش پول در شبکه بانکی با اختلال روبرو است و در نهایت مطالبات معوق به اقتصاد ملی لطمه خواهد زد .
در معاملات امروز نیز معاملات راکد، همراه با افت قیمتی و صف فروش در برخی نمادها را مشاهده کردیم. بانک ملت نیز که یکی از ارزنده ترین شرکت های این گروه می باشد امروز به محدوده کمتر از 130 تومان رسید. به دنبال برگزاری دادگاه رسیدگی به شکایت بانک ملت ایران علیه تحریم های اروپا توسط دیوان عدالت اروپایی، شورای اتحادیه اروپا پیش از صدور حکم دادگاه مدیرعامل این بانک را از فهرست تحریم های خود خارج کرد.
ونفت با توجه به صحبت های مسئولان شرکت سرمایه گذاری بازنشستگی نفت و تکذیب شایعات مربوط به سهم امروز نه تنها صف خرید نشد بلکه با افت قیمت نیز روبرو شد.
بیمه دی در مورد مناقصه بنیاد شهید که در اواخر خردادماه امسال برگزار شد و برنده آن نیز شد، اعلام کرده است که تا کنون این موضوع به انعقاد قرارداد نیانجامیده است تا آثار خاصی بر آن مترتب باشد و به محض انعقاد قرارداد و مشخص شدن آثار مالی، به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
شایعات پیرامون شرکتها
شنبه ۱۴ مرداد۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)