بورس تهران دوشنبه مورخ 16 مرداد 1391
دوشنبه مورخ 16 مرداد 1391
ساعت ۸ و ۳ دقیقه: در بازار دیروز معاملهگران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که دغدغههای معاملهگران از محل تغییر نرخ ارز و تحریمهای جدید برای بخش بانکی و پتروشیمی کشورمان در سایه عدم تزریق نقدینگی و حمایت به رویکردی احساسی تبدیل شده است و سرمایهگذاران با هدف جلوگیری از رخداد تله نقدینگی به عرضه سهام خود اقدام کردهاند. در همین حال عدم حمایت سهامداران عمده از سهام عرضه شده در بازار، موجب افزایش دغدغهها شده است. دیروز آمار معاملاتی برخی از شرکتهای بزرگ بورس به حدی کاهش یافت که خطر تله نقدینگی را در بازار افزایش داده است. در این روز به عنوان نمونه مخابرات ایران که عنوان بزرگترین شرکت بورس را دارد، شاهد معامله تنها 27هزار و 540 برگه سهم خود بود؛ حال آنکه پتروشیمی فنآوران 90سهم، پتروشیمی کرمانشاه 45هزار و 438سهم، آتیه دماوند 5هزار و 500سهم، گروه بهمن 30هزار و یک سهم، پتروشیمی پردیس 32هزار و 169 سهم، ایران خودرو 6هزار و 811سهم ،پتروشیمی پردیس 32هزار و 169 سهم و بانک تجارت فقط 107هزار و 870 سهم معامله شدند. این کاهش شدید معامله در حالی که نمادهای یاد شده با صفهای فروش سنگین مواجه هستند نشان از رکود بازار دارد. افزون بر این، اکثر این نمادها دارای سهامداران با نقدینگی بالا هستند که مشخص نیست عدم اقبال آنها به جمع آوری سهام شرکتهای زیرمجموعه خود چه دلیلی دارد. از سوی دیگر روز گذشته تلاشها برای جمعآوری برخی از صفهای فروش از جمله در نمادهای سایپا، ملی مس، فولاد مبارکه، سرمایهگذاری غدیر و پتروشیمی آبادان صورت گرفت که البته برخی از این اقدامات به نتیجه رسید.
ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه: مباحث ارزی دیروز به مدیرعامل شرکت بورس نیز کشیده شد. دکتر قالیباف اصل در مورد نحوه اطلاعرسانی شرکتها با توجه به احتمال تغییر نرخ مرجع ارز در بودجه برآوردی آنها و در نتیجه احتمال توقف نمادها در بورس بابت ارائه تعدیل از این محل پس از نهایی شدن تصمیم بانک مرکزی در افزایش نرخ رسمی ارز اظهار کرد: چنانچه این موضوع قطعیت یابد و تغییری از این بابت در درآمد و هزینه شرکتها ایجاد شود، باید شفاف سازی لازم به بازار انجام شود. اما تا مشخص شدن این موضوع نمیتوان راجع به تعدیل عایدی سهام و در نتیجه قطعیت موضوع توقف نمادها اظهار نظر کرد و باید صبر داشت.
ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه: مدیرکل دفتر کالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اعلام جزئیات مصوبات کارگروه فولاد، گفت: براساس تدابیر جدید، به زودی حباب قیمتی در بازار فولاد میترکد، ضمن اینکه قیمتهای فعلی فولاد هیجانی است. شهرام میرآخورلو در گفتوگو با مهر، با اشاره به جزئیات مصوبات جدید کارگروه فولاد گفت: هماکنون وجود حباب قیمتی در قیمتهای میلگرد به چشم میخورد که بر این اساس، فعالان اقتصادی باید در این زمینه توجه لازم را داشته باشند، چراکه با تدابیر اتخاذ شده به زودی حباب بازار فولاد خواهد ترکید. وی با اشاره به اینکه تاکنون تمام مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد با ارز مرجع گشایش اعتبار شده است، افزود: هیچ محصول تولیدی فولاد با ارز غیرمرجع وارد کشور نشده و به این دلیل ملاک عمل قیمت گذاری از بازار آزاد نیست. به گفته میرآخورلو، هم اکنون قیمت فوب دریای خزر برای شمش بیلت و هزینههای تبدیل آن به قیمتهای پایینتری را نشان میدهد که ضرورت دارد فعالان اقتصادی و تجار با در نظر گرفتن این عوامل نسبت به خرید خود اقدام کنند.
ساعت ۸ و ۲۰ دقیقه: در گروه خودرویی دیروز مدیرکل دفتر صنایع ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از توقف کاهش تولید خودرو در کشور در تیرماه سال جاری خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، کیومرث فروتنی با اشاره به آخرین وضعیت تولید خودرو در کشور افزود: بهرغم کاهش تولید خودرو در مقایسه چهارماهه سال جاری با مدت مشابه سال گذشته، این روند کاهشی در تیرماه سال جاری نسبت به ماه قبل از آن متوقف شده است. به گفته وی، تولید خودرو در تیرماه به نسبت خرداد ماه کاهش نیافته بلکه با تولید 83 هزار و 629 دستگاه خودرو، نسبت به خرداد ماه که معادل 83 هزار و 522 دستگاه بوده نشانگر اندکی افزایش در میزان تولیدات است.
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: بانک مرکزی شبکه شاپرک را راهاندازی کرده است. این شبکه تاثیر اساسی بر عملکرد شرکتهای خدمات کارتهای بانکی از جمله کارت اعتباری کیش و تجارت الکترونیک پارسیان خواهد داشت.
ساعت ۹ و ۵ دقیقه: از امروز قرار است با حمایتهایی که توسط سهامداران عمده انجام میشود، آرامش را به بازار برگردانند!! آیا واقعا چنین خواهد شد؟
ساعت ۹ و ۱۷ دقیقه: به نقل از محمد: "شرکت کارت اعتباری کیش در تازه ترین اطلاعیه خود به بورس از پوشش 25 درصدی سود خالص پس از کسر مالیات خود در 3 ماهه اول سال خبر داده است. این شرکت در حالی توانسته در 3 ماهه اول 404 ریال سود بسازد که نسبت به 3 ماهه اول سال قبل از رشد 80 درصدی سود خالص و رشد 60 درصدی در سود عملیاتی برخوردار شده است. با نگاهی به اطلاعیه شرکت می توان از رشد فروش به میزان 37 درصد آگاه گردید که به نظر می رسد این شرکت با توجه به اصلاحیه های انجام شده در صورت های مالی خود بتواند روند مثبتی را در سودآوری خود حفظ کند و از تحریم های موجود کمترین آسیب را ببیند."
ساعت ۹ و ۳۸ دقیقه: در پی حمایتهای اعلام شده در ابتدای بازار، صف فروش ۴ میلیونی پارسان به یکباره جمع آوری شد تا آرامش به گروه پتروشیمی نیز باز گردد!
ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "بازار در دقایق اخیر شاهد تشکیل صف تقاضا پرحجم برای نماد حفاری است در حالی که نمادهای فاراک، سغرب و خساپا نیز به موقعیت صف تقاضا رسیده اند. معامله بلوکی در نماد وپارس و صعود خساپا، شاخص کل را به روند صعودی و افزایش ارزش رسانده است."
ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "پس از جمع آوری کامل صف فروش نماد ومعادن، صف عرضه سه نماد پارسان، کرماشا و شپدیس از گروه وغدیر نیز به طور کامل خریداری شده بود دوباره همان آش وهمان کاسه حمایت بنظر درگروه پتروشیمی اثری ندارد تا شاخص کل با افت ارزش بیش از 60 واحدی روبرو شود."
ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه:روزهای نه چندان دوری را به خاطر می آورم و می دانم که همه دوستان این وبلاگ هم حتما حضور ذهن دارند که، در پاسخ به خرید سهام و معرفی سهام برای خرید، پاسخ داده بودیم کهپول نقد، بهترین سهم است! حال بعضی از افراد اصرار به خرید دارند و حتما همه ریسکهای بازار را پذیرفته اند!! اخیرا چندین بار اعلام کردیم کهدر کوتاه مدت، بازار ریزش خواهد داشتو تا یکسال آینده، امیدی به بازار نیست!پس اگر افرادی در این بازار خرید میکنند، حتما با دید بیشتر از یکسال وارد بازار می شوند!
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به نقل از خوبان: "صفخرید نماد ذوب به طور کامل عرضه شده در حالی که نمادهای خساپا و فرآور نیز بدون صف خرید هستند. نمادهای شپترو، سغرب، پسهند و وبوعلی مطرح ترین صف های خرید غیر قندی بازار را تشکیل داده اند. در قعر جدول، تلاش ها برای ایجاد تعادل در سه نماد پارسان، کرماشا و شپدیس شکست خورده و صف های فروش دیگری تشکیل شده است."
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: شاخص کل در آستانه ورود به کانال ۲۳۰۰۰ واحدی ایستاد و فقط ۱ واحد تا رسیدن به این کانال فاصله دارد!! فردا حمایتها از بازار بیشتر خواهد بود. قیمت دلار از مرز ۲۱۰۰۰ ریال گذشته است و شرایط اقتصادی کشور را وخیم تر کرده است.
ساعت ۱۲.........................بازار بسته شد.
دوشنبه ۱۶ مرداد۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)