لایو بورس

بورس تهران سه شنبه مورخ 17 مرداد 1391

لایو بورس | دوشنبه, ۱۶ مرداد ۱۳۹۱، ۰۷:۳۰ ب.ظ

سه شنبه مورخ 17 مرداد 1391

ساعت ۸ و ۱ دقیقه: شرکت پارس دارو در 3 ماه منتهی به 31 خردادماه 91 معادل 10 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم دو هزار و 271 ریالی خود را پوشش داد. این شرکت پیش‌بینی فروش سال مالی 91 را بیش از 440 میلیارد ریال اعلام کرده که طی دوره فصل بهار معادل 31 درصد از این رقم را نسبت به بودجه محقق کرد. براساس اطلاعات ارسالی، هیات مدیره در نظر دارد مبلغ یک‌هزار و 750 ریال به ازای هر سهم را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سال مالی 91 پیشنهاد نماید.

 ساعت ۸ و ۵ دقیقه: شرکت داروسازی اکسیر طی نیمه نخست سال جاری مبلغ 187 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. پیش‌بینی سود هر سهم این شرکت برای سال مالی 91 مبلغ یک‌هزار و 485 ریال اعلام شده که طی دوره سه ماهه معادل 13 درصد از این رقم را نسبت به بودجه پوشش داد.«دلر» طی دوره یادشده توانست معادل 19 درصد از پیش‌بینی فروش یک‌هزار و 854 میلیارد ریالی خود را پوشش دهد.

ساعت ۸ و ۸ دقیقه: شرکت داروپخش جمع درآمدهای سال مالی منتهی به 30 اسفندماه 91 را مبلغ 868 میلیارد ریال پیش‌بینی کرده که بیشترین درآمد مربوط به سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت است.

ساعت ۸ و ۱۰ دقیقه: شرکت جام دارو طی نیمه نخست سال‌جاری معادل 32 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم 341 ریالی خود را به تحقق رساند. این شرکت طی دوره سه ماهه توانست معادل 23 درصد از پیش‌بینی فروش 83 میلیارد ریالی خود را نیز پوشش دهد.

ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه: شرکت فولاد مبارکه در سه ماهه اول سال 91 موفق به پوشش 30 درصد از سود خود شد. اکبر گل بو، رییس‌ امور سهام و مجامع با اعلام این خبر افزود: شرکت فولاد مبارکه پیش‌بینی سود سهام خود را بر اساس عملکرد 3ماهه تهیه کرد و پیش‌بینی کرده است در سال 91 مبلغ 53790 میلیارد ریال از محصولات خود را به فروش برساند که این رقم در مقایسه با پیش‌بینی اول شرکت 5/7 درصد افزایش داشته است.

ساعت ۸ و ۱۷ دقیقه: در بازار دیروز معامله‌گران شاهد تلاش برای جمع‌آوری برخی از صف‌های فروش بودند. در این تلاش نمادهایی نظیر سایپا، گروه بهمن، زامیاد، نفت و گاز پارسیان، فولاد مبارکه، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات، سرمایه‌گذاری آتیه دماوند، ایران ترانسفور و پتروشیمی کرمانشاه با جمع‌آوری صف‌هایی همراه شدند اما با درگیر شدن مجدد برخی از نمادها در صف‌های فروش از هیجان بازار کاسته شد. دیروز نمادهایی نظیر نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی کرمانشاه و سرمایه‌گذاری آتیه دماوند مجددا به صف فروش رفتند تا نگاه‌ها به سوی تلاش‌هایامروزمعامله‌گران حامی بازار باشد.

ساعت ۸ و ۲۲ دقیقه: دیروز برخی از سهامداران عمده سهام شرکت‌های زیر‌مجموعه خود را در صف‌های فروش رها کردند؛ نمادهایی نظیر بانک تجارت با صد سهم، مخابرات ایران با 47هزار و 100سهم، البرزدارو با یک سهم، پالایشگاه تبریز با 12هزار و 407 سهم، سرمایه‌گذاری ملی با 6هزار و 922سهم و پتروشیمی فن‌آوران با 10 سهم معامله شده، بزرگانی بودند که در صف فروش رها شده‌اند. از سوی دیگر مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با بورس نیوز اظهار کرد: با توجه به شرایط ایجاد شده در بازار سرمایه به ویژه بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار با مشارکت جمعی از نهادهای دولتی، فعالان حقوقی بازار، بانک‌ها و موسسات مالی معتبر طرح راه اندازی صندوق سرمایه‌گذاری توسعه بازار سرمایه را ارائه‌ کرده‌اند. باقرتبار افزود: این صندوق با هدف ایجاد ثبات در بازار سرمایه و توسعه آن و در راستای افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سهام و بالا بردن ضریب نقدشوندگی در بورس راه اندازی خواهد شد تا در شرایطی خاص که بازار با رکود مواجه شده یا در صورتی که حباب قیمتی در قیمت سهام مشاهده شود، پا به میدان عمل می‌گذارد.

ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: کارشناسان بازار معتقدند با توجه به تداوم افت شاخص در دو ماه اخیر و عدم حمایت کافی، در این مرحله بازار با نیاز به نقدینگی بسیار زیادتری مواجه است و در صورت عدم حمایت کافی، بازار می‌تواند به فاز رکودی قابل ملاحظه‌ای وارد شود.

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: اعلام افزایش قریب‌الوقوع نرخ مرجع دلار موجب شد تا دلار بتواند نزدیک به 5درصد در یک روز افزایش یابد. این رشد یک روزه دلار موجب برهم ریختن نظم قیمت‌ها در بازار شده است که همین امر نیز داد‌و‌ستد‌ کالاها را عملا متوقف کرده است. در همین حال رشد قیمت دلار وضعیت شرکت‌های خودرویی، تجهیزات، دارویی و تمامی دارندگان بدهی ارزی را متاثر می‌سازد.

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: شمش فولاد وارداتی در مبادی ورودی کشور عملا به حدود 1430 تومان در هر کیلو رسیده که با محاسبه هزینه‌ تولید میلگرد، هزینه حمل داخلی و سود متعارف تولید‌کننده، قیمت تمام شده میلگرد به حدود 1650 تومان در هر کیلو می‌رسد. یکی از مسائل مهمی که در این وضعیت موثر است، کاهش 23 درصدی واردات در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و کاهش 42 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال 89 است که عملا تعادل و تناسب بین عرضه و تقاضا را در بازار به شدت تحت تاثیر قرار داده است. همچنین به دلیل اینکه فشار تقاضای مقاطع طولی فولادی در بورس کالا عملا بر سه یا چهار تولید‌کننده وارد می‌شود، این امر می‌تواند عدم تعادل تقاضا و عرضه را بیشتر نشان ‌دهد. نکته دیگری که در رشد قیمت‌های فولادی موثر است، موضوع عدم تخصیص ارز مرجع به واردات فولاد و همچنین اظهارات برخی مسوولان‌ درباره افزایش نرخ ارز مرجع است که به انتظارات تورمی دامن زده و موجب پیش‌بینی افزایش قیمت در میان فعالان بازار فولاد شده است.

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: دیروز سایپا از زیر قیمت صد تومان (قیمت اسمی) مجددا به بالای این مرز بازگشت. هرچند که شانس زیادی برای عدم بازگشت این نماد و همچنین دیگر خودروسازها به زیر قیمت اسمی متصور نیست، چراکه افزایش نرخ ارز تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر شرکت‌های خودرویی دارد. معاون گروه سایپا به فارس گفت: کاهش قیمت سهام فقط مربوط به شرکت سایپا نبوده و اکثر شرکت‌های بزرگ بورسی با چنین وضعیتی روبه‌رو‌ هستند که ناشی از عواملی چند و تحت تاثیر فشار فروش است. امیری ادامه داد: در این میان سهامداران عمده از امروز اقدام به حمایت و جمع‌آوری سهام کرده‌اند که در روزهای آینده هم ادامه خواهد داشت. امیری در برابر این سوال که آیا شایعه تعدیل منفی سود آوری گروه سایپا صحت دارد یا خیر؟ پاسخ داد: خیر. چنین شایعه‌ای صحت ندارد، چرا که در گزارش سه ماهه ارائه‌ شده به سازمان بورس، پیش‌بینی سود هر سهم سایپا تعدیل نداشت.

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "بازار با رکودی سنگین روبرو است و تحولات اندکی حتی در مقایسه با روزهای گذشته دارد. تشکیل صف خرید برای فرآور و وبوعلی و افت نمادهای شپدیس، ومعادن و خبهمن تا قعر جدول، مهمترین رخدادهای بازار این دقایق بوده است."

ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "افزایش عرضه بر نمادهای گروه پتروشیمی سبب شده روند نزولی شاخص کل شتاب گیرد. در این بین سه نماد پارسان، کرماشا و شپدیس با صف فروش روبرو شده اند و شاراک نیز بر شاخص موثر بوده است. همانند دیروز، نماد ومعادن نیز شاهد شدت عرضه ها است."

ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: شاخص کل بعد از دست دادن خط های حمایت 27 تا 25 هزار واحدی طی اردیبهشت تا اوایل مرداد ماه، دماسنج بازار در 8 مرداد ماه با افت 275 واحد (که تا کنون بیشترین ریزش روزانه ارقام در سال جاری هم است) به کانال 24 هزار واحدی نزول کرد. اما تشدید فشار فروش سهام شرکت های بزرگ و عملی نشدن حمایت های دولت ، پابر جا ماندن ابهامات و موضوع دلار تک نرخی و رونق نسبی سایر بازارها موجب شد تا سیر نزولی قیمت ها و شاخص بورس نه تنها قطع نشود بلکه ادامه داشته باشد.

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: با این اوصاف در شرایطی روز گذشته شاخص بورس در دو قدمی نزول به کانال 23 هزار تایی قرار گرفته بود که 8 روز بعد از نزول به کانال 24 هزار تایی، این متغیر بازار سهام در همان شروع معاملات امروز با 3 واحد کاهش دیگر، خط حمایت خود را از دست داد و برای نخستین بار در 17 ماه اخیر به کانال 23 هزار واحدی نزول کرد و اکنون با مرز کاهش ۱۰۰ واحدی رسیده است. با این شرایط معلوم نیست روند نزولی قیمت ها و شاخص تا کی ادامه داشته باشد اما برخی کارشناسان بر این باورند شاخص بورس در همین محدوده 23 و حداکثر 22 هزار واحدی سیر خواهد کرد.

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: خبرگزاری فارس: بلاروس مجوز بانک تجارت سرمایه زائو که به بانک تجارت ایران تعلق دارد را برای یک سال به حالت تعلیق درآورد. به گزارش بلومبرگ، بانک مرکزی بلاروس اعلام کرد: این تصمیم به این علت اتخاذ شده است که بانک مذکور نتوانسته است خود را با مقررات و قوانین بلاروس تطبیق دهد. حمایت از منافع سپرده گذاران این بانک دلیل دیگر اتخاذ این تصمیم اعلام شده است.

ساعت ۱۱ و ۳۳ دقیقه: خبرگزاری فارس: رویترز طی گزارشی اعلام کرد شرکت های کشتیرانی هند با ناکافی دانستن پوشش بیمه ای دولت این کشور همچنان از انتقال نفت ایران خودداری می کنند.

ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه: به نقل از آراد: "امروز صبح ساعت 6 منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر ماهشهر بدلیل توقف ناگهانی پتروشیمی فجر که تولید کننده 80% برق منطقه میباشد باعث توقف تولید تمامی شرکتهای تغذیه کننده خود شدکه البته جای نگرانی برای سهامداران پتروشیمی نمیباشد و احتمالا تا فردا تمامی واحدهای تولیدی درسیکل قرار خواهند گرفت."

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "بازار به افت  100 واحدی ارزش شاخص کل رسیده است در حالی که نمادهای اخابر، فولاد و شپدیس موثرترین نمادها بر افت دقایق اخیر بازار بوده اند. باز هم برترین صف های فروش شکل یافته مربوط به سه نماد شپدیس، کرماشا و پارسان است. نمادهای قندی با تثبیت صف های خرید روبرو هستند. روند افت در برخی نمادهای مطرح مانند فملی و وغدیر مشهود است."

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: ارزش معاملات امروز به ۴۳ میلیارد تومان رسیده است و شاخص کل نیز امروز افت ۱۴۵ واحدی را تجربه نمود. دلار هم اکنون به قیمت ۲۲۳۰ تومان رسیده است.

ساعت ۱۲......................بازار بسته شد.



سه شنبه ۱۷ مرداد۱۳۹۱
  • لایو بورس