شایعات و اخبار بازار ۱۷ مرداد 1391
امروز در گروه خودرویی زامیاد و سایپا روند متعادلی داشتند و در مقاطعی از بازار معاملات مثبت را نیز تجربه کردند اما در ادامه با افت قیمت و معاملات منفی روبرو شدند. سایپا که در 100 تومان حمایت خوبی ساخته است، به منظور تامین مالی پروژه سایپا کاشان مبلغ 150 میلیارد تومان اوراق مشارکت با نام با نرخ سود علی الحساب 20 درصد و 4 ساله منتشر می کند.
خپارس هم بعد از اعلام سود 5 تومانی با p/e حدود 13 معامله می شود که اصلا امیدی به صعود سهم نیست.
در مورد تسهیلات ارائه شده به این گروه نیز براساس توافق بانک مرکزی و خودروسازها مقرر شد بخشی از سهام متعلق به شرکتهای خودروساز در قالب وثیقه و یا برای فروش در اختیار بانک مرکزی و یا بانکهای عامل قرار گرفته و براین اساس، تسهیلات مورد نیاز خودروسازان برای تأمین سرمایه در گردش که در کارگروه حمایت از تولید مصوب شده بود، به این شرکتها پرداخت گردد .
در پتروشیمی ها امروز نیز در پایان بازار شاهد تشکیل صف فروش بودیم. شخارک که یکی از قدیمی ترین شرکت های پتروشیمی میباشد همچنان با افت قیمت و صف فروش به کار خود ادامه می دهد. صندوق نفت نیز که خریدار سهم میباشد روزانه و خیلی کم حجم به خرید سهم می پردازد. شنیده هایی مبنی بر حل مشکل تامین خوراک نیز به گوش میرسد که می تواند به برگشت روند تولیدی شرکت کمک نماید. البته موضوع اصلی دیگر شرکت صادرات محصولات می باشد که در حال حاضر با مشکل روبرو ست.
افت بیش از حد قیمت پتروشیمی ها NAV پارسان را نیز کاهش داده است و باعث صف فروش و افت قیمتی شرکت در روزهای اخیر شده است. صندوق عشایر و غدیر حامیان اصلی سهم هستند.
وغدیر که افزایش سرمایه 50 درصدی را در پیش دارد و تائیدیه آن را نیز گرفته است معاملات متعادلی را از ابتدای بازار در پیش گرفت.
در گروه فلزی ذوب معاملات منفی را تجربه کرد علی رغم اینکه میلگرد و تیرآهن شرکت رشد جالبی در بورس کالا داشته است. خیلی ها از این موضوع میترسند که ذوب واردات خود را با دلار آزاد انجام خواهد داد. اما باید بازهم اشاره کنیم که اولا تداوم رشد قیمتی محصولات در بورس کالا و راه اندازی طرح توازن شرکت شرایط سوددهی سهم را به کلی تغییر خواهد داد. راه اندازی طرح توازن شرکت که گفته می شود در نیمه دوم سال راه اندازی خواهد شد می تواند بهای تمام شده شرکت را به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
گروه فلزی شرایط مناسبی را در بورس کالا تجربه می کنند و این افزایش قیمت ها می تواند خیلی از هزینه های شرکت را پوشش دهد. افزایش نرخ دلار محصولات فولاد مبارکه را نیز با رشد مواجه ساخته است. انواع ورق و تختال شرکت مدتی بود که بدون تغییر قیمت معامله می شدند اما بعد از شروع روند صعودی دلار و افزایش قیمت ها در بازار آزاد شاهد افزایش نرخ محصولات شرکت در بورس کالا هستیم.
فولاد مبارکه با توجه به حجم پایین واردات نسبت به ذوب خیلی در معرض ریسک حاصل از واردات با نرخ آزاد ارز نیست . فولاد برای سال جاری پیش بینی 247 میلیارد تومان واردات با پوروی 2000 تومانی داشته است که در حال حاضر یورو به بیش از 2600 تومان رسیده است. صادرات شرکت نیز با یورو 2000 تومانی 730 میلیارد تومان است. به این ترتیب افزایش نرخ ارز تاثیر زیادی بر روند سوددهی شرکت تاثیر ندارد و این افزایش با توجه به اینکه باعث افزایش نرخ حصولات در بورس کالا می شود برای شرکت مزیت محسوب می شود.
در فولادی ها شمش وارداتی در مبادی ورودی کشور عملا به حدود 1430 تومان در هر کیلو رسیده که با محاسبه هزینه تولید میلگرد، هزینه حمل داخلی و سود متعارف تولیدکننده، قیمت تمام شده میلگرد به حدود 1650 تومان در هر کیلو میرسد. همچنین به دلیل اینکه فشار تقاضای مقاطع طولی فولادی در بورس کالا عملا بر سه یا چهار تولیدکننده وارد میشود، این امر میتواند عدم تعادل تقاضا و عرضه را بیشتر نشان دهد . نکته دیگری که در رشد قیمتهای فولادی موثر است، موضوع عدم تخصیص ارز مرجع به واردات فولاد و همچنین اظهارات برخی مسوولان درباره افزایش نرخ ارز مرجع است که به انتظارات تورمی دامن زده و موجب پیشبینی افزایش قیمت در میان فعالان بازار فولاد شده است .
فخاس نیز می تواند مورد توجه قرار گیرد . رشد میلگرد در بازار ازاد و بورس کالا شرایط مناسبی در روند سوددهی شرکت ایجاد خواهد کرد. شرکت واردات زیادی هم ندارد.p/e بالای 12 روند اصلاحی را برای سهم رقم زده است. اگر در پایان سال به سود 90 توانی نیز برسد با p/e فعلی فولادی ها بیشتر از این قیمت ها نمی ارزد.
امروز در بورس کالا 26130 تن شمش فخوز به ارزش 32.6 میلیارد تومان و با قیمت 1248 تومان معامله شد. کمترین و بیشترین قیمت معامله شده نیز همین قیمت بود. قیمت پایانی معاملات قبلی شرکت نیز همین قیمت بوده است. البته معاملات امروز با مازاد عرضه نیز روبرو بود.
در سنگ آهنی ها نیز شاهد افت قیمتی هستیم و دو قلوهای سنگ آهنی پا به پای هم و در یک محدوده قیمتی معامله می شوند. افزایش قیمت شمش شرایط سوددهی این گروه را نیز متحول خواهد کرد. قیمت سنگ آهن با این شرایط به 120 تا 140 هزار تومان میرسد این در حالی آست که این قیمت ها اختلاف 24 تا 44 هزار تومانی با قیمت بودجه آنها دارد.
گروه قندی امروز نیز یکپارچه صف خرید بودند. قپیرا با صف خرید سنگینی روبرو بود و بیش از 1.5 میلیون سهم معامله شد. توسعه صنعتی ظاهرا بازهم فروشنده سهم بوده است روز گذشته نیز توصعه صنعتی حدود 5 میلیون قپیرا عرضه کرد.
رکیش و رتاپ امروز را متعادل و مثبت به پایان رساندند. رکیش که دیروز معاملات سنگینی را داشت و سرمایه گذاری ایرانیان 22 میلیون سهم شرکت را خریداری کرده بود. امروز نیز حدود 3 میلیون سهم معامله شد تغییر قیمتی چندانی نداشت. کاهش شدید سود شرکت موجب نگرانی از وضعیت اقتصادی این شرکت پس از راهاندازی شبکه کارتهای بانکی (شاپرک) شده است.
رتاپ امروز را با رشد قیمتی بالای 2 درصد شروع کرد و در محدوده قیمتی 785 تومان به کار خود پایان داد. تجارت الکترونیک پارسیان سود هر سهم سال 91 خود را در حالی از 1023 ریال به 1130 ریال افزایش داده است که در سه ماهه ابتدای سال نیز 283 ریال اعلام کرده است.
شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) 990 میلیارد تومان افزایش سرمایه میدهد. این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی و در جهت اصلاح ساختار مالی و سرمایه گذاری در سهام شرکت های پتروشیمی می باشد.
وسپه که فروش بلوک سیمان داراب را آگهی کرده است و از این فروش حدود 4 الی 5 تومان به سود هر سهم خود خواهد افزود، امروز با آفت قیمتی بیش از یک درصدی روبرو شد و به 107 تومان رسید.
کارتن ایران سود هر سهم سال 91 خود را از 344 ریال به 293 ریال کاهش داده است در سه ماهه 67 ریال شناسایی کرده است. فروش شرکت نسبت به آخرین پیش بینی 5 درصد کاهش یافته است با توجه به کاهش 15 درصدی تناژ فروش و افزایش 11 درصدی نرخ فروش و افزایش قیمت مواد اولیه برآورد گردید است. افزایش قیمت مواد اولیه مصرفی طی سه ماهه اول و مبادرت به تامین مواد اولیه خارجی از داخل با توجه به شرایط تحریم و با قیمت گرانتر موجب افزایش براورد نرخ مواد اولیه از 950 به 1091 تومان گردیده است.
شایعات پیرامون شرکتها
سه شنبه ۱۷ مرداد۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)