لایو بورس

شایعات و اخبار بازار ۲۰ آبان 1391

لایو بورس | جمعه, ۱۹ آبان ۱۳۹۱، ۰۸:۳۱ ب.ظ

با پایان یافتن انتخابات ریاست آمریکا و انتخاب مجدد اوباما ،بازارهای مالی جهان با روندی کاهشی روبرو شده اند و طلا با افزایشی دوباره به محدوده بیش از 1730 دلار در هر انس رسیده است. در بازارهای کالایی مس به محدوده قیمتی 7500 دلار و روی به مرز قیمتی 1900 دلار در هر تن رسیده است. این روند بر بازار ما نیز تاثیرگذار بوده است.

در گروه پتروشیمی مهمترین رویداد بازگشایی پتروشیمی شیراز بعد از تعدیل مثبت 136 درصدی بود. بازگشایی که با رشد بیش از 40 درصدی همراه شد و قیمت سهم را به 568 تومان رساند. این بازگشایی قیمت پارسان را نیز در محدوده 800 تومان تثبیت نمود. بالاخره ارزش افزوده شرکت پتروشیمی شیراز در پرتفوی پارسان مثبت شد و قیمت جاری سهم از بهای تمام شده سهم فراتر رفت. بازگشایی همراه با رشد 40 درصدی شیراز  NAV پارسان را نیز به 985 تومان افزایش داد. NAV پارسان قبل از بازگشایی شیراز 946 تومان بود. قیمت فعلی پارسان 800 تومان می باشد که 81 درصد آن معامله می شود. از لحاظ سودآوری نیز ضمن اینکه EPS امسال پارسان را 200 تومان پیش بینی می کنیم که سال 92 به مراتب بیشتر از 200 تومان شناسایی می کند چرا که سود امسال پتروشیمی ها در سود سال آتی شرکت لحاظ خواهد شد.

گروه خودرویی امروز به جز خگستر که مجددا با اقبال روبرو شده است سایر نمادها با معاملات منفی روبرو شدند. انتشار تولید 7 ماهه واقعی این شرکت ها بازهم نشان داد که این شرکت ها در چه وضعیت بحرانی قرار دارند. بنابر آماری که وزارت «صنعت، معدن و تجارت» اعلام کرده، سه خودروساز بزرگ کشور تنها ۴۳۰ هزار و ۹۴۶ دستگاه انواع محصول سواری را در هفت ماه امسال به تولید رسانده و با این حساب نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵/۴۶ درصد افت کرده‌اند. کاهش ۵/۴۶ درصدی تولید خودرو در هفت ماه امسال نشان می‌دهد خودروسازی ایران هنوز هم درگیر با مشکلات است و نتوانسته بر بحرانی که از ابتدای امسال گریبانش را گرفته، فائق آید. اصلی ترین مشکل این صنعت «بی‌پولی» است و به همین دلیل خودروسازان داخلی نتوانسته‌اند نسبت به تامین قطعات موردنیاز خود اقدام کنند. در واقع چون پولی از خودروسازان به قطعه سازان تزریق نشده، قطعات نیز به‌اندازه کافی به تولید نرسیده‌اند و به تبع آن، تولید افتی شدید را تجربه کرده است. البته این «بی پولی» در پروسه تامین قطعات خارجی نیر تاثیری منفی گذاشته و حتی سبب شده «رنو» به عنوان تنها خودروسازی که در ایران سرمایه‌گذاری کرده، تهدید به تعلیق فعالیت هایش در جاده مخصوص کند. اینها در حالی است که ظاهرا اوضاع نابسامان صنعت خودرو هنوز برای دولتی‌ها مسجل نشده و آنها به این باور نرسیده‌اند که خودروسازی به عنوان صنعت پیشرو کشور نیازمند کمک است. دولت قرار بود هزار میلیارد تومان وام به خودروسازان بدهد، اما امروز که یک تابستان و نصف پاییز از آن وعده گذشته، صنعت خودرو موفق نشده پول و تسهیلاتی دریافت کند. دولت به تازگی نیز وعده دیگری داده و عنوان کرده یک میلیارد دلار از درآمد نفت کشور را به صنعت خودرو تزریق خواهد کرد تا مشکل تامین قطعه تا حدی برطرف شود، وعده ای که باید دید آیا به مرحله عمل می‌رسد یا در حد حرف باقی می‌ماند.

در گروه معدنی و فلزی نیز شاهد افزایش فشار عرضه ها بودیم. افت قیمتی این گروه تداوم ندارد و بعد از اصلاحی کوتاه مدت مجددا سیگنال های خرید را میدهند. ضمن اینکه باید بازهم به روند سودآوری مثبت این شرکت ها خصوصا در برخی شرکت ها همچون کگل، کچاد ، ومعادن، فملی، فولاد و چند شرکت دیگر اشاره کنیم.

کگل در گزارش عملکرد سود سال جاری خود بر اساس عملکرد شش ماهه 139 تومان به ازای هر سهم اعلام کرده است که عمده دلیل آن افزایش نرخ فروش کنسانتره و گندله با توجه به افزایش نرخ شمش فولاد خوزستان می باشد. شرکت پیش بینی کرده که کنسانتره را تنی 103 هزار تومان و گندله را 244 هزار تومان بفروشد. در شش ماهه واقعی نیز کنسانتره را 99 هزار تومان و گندله را 228 هزار تومان به فروش رسانده است.

شمش فولاد خوزستان در سه ماهه سوم با توجه به فروش سلف، در قیمت متوسط 1535 تومان به فروش رسیده است و اگر سه ماهه چهارم را نیز فرض بر فروش با نرخ های فعلی یعنی 1762 تومان در نظر بگیریم در شش ماهه دوم می تواند کنسانتره را تنی 158 هزار تومان و گندله را 379 هزار تومان بفروشد که مبلغی بالغ بر بیش از 1170 میلیارد تومان خواهد شد. در شش ماهه ابتدای سال نیز 653 میلیارد تومان فروش داشته است. بنابراین با فرض رسیدن به فروش 4 میلیون تن گندله تا پایان سال (با توجه به تبدیل بیشتر کنسانتره به گندله تا پایان سال) می تواند درآمدی بالغ بر 1830 میلیارد تومان کسب نماید که با افزایش منطقی بهای تمام شده با توجه به افزایش نرخ فروش محصولات، می تواند سود هر سهم سال جاری خود را به 205 الی 210 تومان افزایش دهد. برای سال مالی آتی نیز با فرض رسیدن قیمت شمش فولاد خوزستان به بیش از 2000 تومان می تواند به سود بیش از 350 تومانی دست پیدا کند. شایان ذکر است از سال 93 طرح توسعه تولید کنسانتره و گندله شرکت به بهره برداری می رسد که ظرفیت تولید کنسانتره را به 9 میلیون 300 هزار تن و ظرفیت تولید گندله را به 8 میلیون تن در سال افزایش میدهد که تاثیری بسیار مهم بر سوددهی شرکت خواهد داشت. ظرفیت تولید کنسانتره و گندله شرکت در حال حاضر به ترتیب 6 میلیون و 300 هزار تن و 4 میلیون تن می باشد. ذکر این نکته نیز ضرورری ست که حدودا 50 درصد بودجه فروش شرکت را گندله تشکیل داده است که پیش بینی میشود در سالهای اتی با توجه به افزایش ظرفیت تولید گندله و کاهش ظرفیت فروش کنسانتره به دلیل تبدیل شدن به گندله عمده بودجه فروش شرکت به محصول گندله اختصاص یابد که دارای حاشیه سود دو برابری به نسبت کنسانتره میباشد.

اولین روز رسمی انتقال صدرا از بورس به بازار پایه فرابورس با کاهش قیمتی نمادهای هم گروه آن همراه شد. صدرا به دلیل داشتن زیان انباشته، مشمول ماده 141 قانون تجارت به بازار پایه فرابورس منتقل شده است.

در گروه غذایی در حالی که اغلب کارشناسان به روند صعودی سودآوری آنها اعتقاد داشتند که شاهد تعدیل منفی خیلی از شرکت ها در گزارش های شش ماهه بودیم. شیر پاستوریزه پگاه خراسان با نماد معاملاتی غشان سود هر سهم خود را بر اساس عملکرد شش ماهه از 592 ریال قبلی به 454 ریال کاهش داده است و با تعدیل منفی 30 درصدی روبرو شده است.در نیمه نخست سال نیز تنها 30 درصد آن را به طور واقعی محقق کرده است. شرکت اشاره ای به علل کاهش EPS خود نکرده است. بررسی تولید و فروش شرکت نسبت به شش ماهه سال قبل نیز حاکی از کاهش 27 و 24 درصدی مقدار تولید و فروش شرکت می باشد. عمده فروش این شرکت شیر، خامه و پنیر می باشد که مبلغ فروش شرکت در این سه محصول با افزایش 40 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل روبرو شده است.

وصندوق که امروز به قیمت کمتر از 250 تومان سقوط کرد و با صف فروش روبرو بود سود هر سهم سال مالی آتی خود را در گزارش حسابرسی شده نیز 40 تومان اعلام کرده است اما در این گزارش سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور 91 خود را از 48 تومان قبلی به 427 ریال کاهش داده است. کاهش سود حاصل از سرمایه گذاری ها و کاهش 35 میلیارد تومانی سود حاصل از فروش سرمایه گذاری ها علت اصلی تعدیل منفی 11 درصدی شرکت بوده است.

گروه قندی امروز به جز قشرین که قصد فروش زمین را دارد سایر شرکت ها با افت قیمت تا محدوده های درصد منفی روبرو شدند. به نتیجه نرسیدن تلاش شرکت ها برای افزایش نرخ شکر به 1450 تومان و همچنین عدم امکاه فروش صادراتی از سوی این شرکت ها با توجه به ممنوع کردن بیش از 30 قلم کالا، فعلا این گروه را در لاک دفاعی فروبروده است.


شایعات پیرامون شرکتها
شنبه ۲۰ آبان۱۳۹۱
  • لایو بورس