شایعات و اخبار بازار ۲۹ آبان 1391
در حالی که قرار بود بلوک شبندر بابت رد دیون دولت به بانک ملت و سازمان تامین اجتماعی عرضه شود، اما به دلیل بالارفتن قیمت پایه برای معامله این بلوک طی روزهای گذشته به فروش نرسید.تا با عدم فروش این بلوک نماد سهم نیز با صف فروش سنگین روبرو شود. البته دلایلی دیگری نظیر ابهام در برگشت سهم صندوق توسعه ملی به حساب شرکت و تغییر و تحولات در قانون معاملات عمده نیز عدم فروش این بلوک بی تاثیر نبود.تعیین زمان عرضه مجدد این بلوک بر عهده سازمان خصوصی سازی خواهد بودالبته شاید این بلوک دیگر عرضه نشود و بابت رد دیون دولت به دو شرکت بانک ملت و تامین اجتماعی داده شود.
پتروشیمی ها که این روزها با خبرهایی مبهمی روبرو هستند در معاملات امروز با افت قیمتی روبرو بودند شرکت های این گروه همچنان درگیر ابهامات ناشی از تعیین نرخ های جدید گاز می باشند نرخی که شایعه شده به 350 تومان می رسد. در مورد عرضه ارز حاصل از صادرات این گروه نیز مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرده که طبق مقررات اولویت این است که ابتدا نیاز صنعت پتروشیمی از جمله تأمین خوراک وارداتی، تأمین مواد شیمیایی و بازپرداخت فاینانسها و وامها توسط ارزی که حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی است رفع شود. تأمین خوراک داخلی نیز با ارز صورت میگیرد و با در نظر گرفتن این موارد اگر ارز مازاد وجود داشت، آن ارز باید در اتاق مبادلات ارزی عرضه شو دبنابراین به نظر نمیرسد که دولت باید چندان به عرضه ارز حاصل از صادرات پتروشیمی در مرکز مبادلات ارزی دلخوش باشد.
غدیر و پارسان در معاملات امروز در پایان بازار تقریبا بدون تغییر قیمتی خاصی به کار خود پایان دادند. سرمایه گذاری غدیر در دوره یک ماهه مهرماه 38.4 میلیون سهم پارسان را به فروش رساند و از این واگذاری 23.3 میلیارد تومان سود کسب نمود. شرکت همچنین در این دوره 26.2 میلیون سهم خبهمن و 9.9 میلیون سهم پکویر را به فروش رساند. کل سود شرکت از این واگذاری ها 24.7 میلیارد تومان سود کسب نمود. ارزش افزوده پرتفوی بورسی و غیر بورسی شرکت به 4300 میلیارد تومان رسیده است که با توجه به حقوق صاحبان سهام 25,432,479 میلیون ریالی و سرمایه 1200 میلیارد تومانی nav سهم به 573 تومان رسیده است که قیمت فعلی سهم ( 441 تومان) حدودا 77 درصدی آن معامله می شود.
در گروه فلزی امروز شاهد عرضه اولیه صنعت روی زنگان بودیم. زنگان با P/E حدودا 4.9 و با قیمت 195 تومان عرضه شد. قیمتی که به نظر میرسد با رشد تا 250 تومان نیز ادامه داشته باشد. سود امسال شرکت در حالی حدودا 40 تومان اعلام شده است که 16 تومان آن مربوط به سود حاصل از سرمایه گذاری ها و فروش سرمایه گذاری هاست. با توجه به سایر توضیحاتی که در گزارش به آن اشاره شده است این شرکت برای امسال نهایتا همین سود 40 تومانی را پوشش دهد.
امروز ذوب با فشار عرضه ها روبرو شد و بعد از معاملات 27.7 میلیون سهمی صف فروش شد.عدم عرضه سبد میلگرد و تیرآهن از سوی شرکت در بورس کالا با قیمت های پایین سبب شده که نزدیک به دو هفته محصولات شرکت عرضه نشود. این در حالی ست که بقیه فلزی ها محصولات خود را با قیمت هایی کمتر از قیمت های یک ماه پیش خود عرضه کرده اند. ذوب آهن معتقد است قیمت 1886 تومان که بر روی آن اصرار میکند با در نظر گرفتن قیمت تمام شده مناسب است. این درحالی است که روز گذشته قیمت میلگرد با نرخ هر کیلو 1675 تومان از سوی فولاد آذربایجان و 1620 تومان یک شرکت فولادی خصوصی عرضه شد ولی با توجه به کاهش قیمت پایه، باز این محمولهها به فروش نرسید. بنابراین نکته اینجا است که اگر ذوب آهن اصفهان با نرخ 1886 تومان محصول خود را عرضه کند آیا موفق به فروش میشود؟
امروز نیز در بورس کالا انواع ورق فولاد مبارکه بدون تغییر قیمت نسبت به معاملات روز 22 آبان ماه عرضه شدند.ورق گرم B با نرخ 1446 تومان، ورق گرم C با نرخ 1462 توان و ورق سرد شرکت نیز با نرخ 1763 تومان در هر کیلو معامله شدند. البته در بازار آزاد نیز این روزها به دلیل کنترل بازار تفاوت زیادی میان قیمت بازار و بورس وجود ندارد.درست است که قیمتها نسبت به هفته گذشته افت داشته است اما فعالان بازار به دلیل به ثبات رسیدن نرخ مس راضی به نظر میرسند، چرا که ثبات قیمتها به بازار رونق بخشیده و اعتماد معاملهگران را جلب کرده است. دلیل کاهش قیمت فلزات علاوه بر کاهش نرخ ارز کاهش نرخ فلزات در بورس لندن بوده است.
تجهیزاتی ها امروز نیز با اینکه با فشار عرضه بیشتری روبرو بودند اما با معاملات مثبتی همراه بودند. کاهش نرخ ارز به محدوده 2700 تومان نمادهای تجهیزاتی را با توجه به قراردادهای ارزی آنها با اقبال روبرو کرده است. همچنین تغییر نرخ محاسبه درآمدها از نرخ مرجع به نرخ مبادلهای درآمد برخی شرکت های گروه را افزایش خواهد داد.
بانکی ها نیز با توجه به کاهش نرخ ارز که کاهش هزینه های آنها را در پی دارد در معاملات امروز در برخی نمادها با افزایش قیمت و صف خرید روبرو شدند.
خودرویی ها امروز نیز بر اساس خبرهایی مبنی بر سهولت تامین قطعات با توجه به تمایل همکاری شرکت های خودروسازی خارجی با آنها با اقبال روبرو بودند. البته کاهش نرخ ارز نیز بر این اقبال تاثیر گذار بوده است. در این گروه اصرار مدیران عامل شرکتهای خودروسازی بر دفاع از افزایش قیمت خودرو سبب شد که اعضای کمیسیون طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودروسازی را تصویب کنند. در این گروه همچنین شایعاتی مجدد در مورد معامله بلوک پارسیان متعلق به ایران خودرو به گوش میرسد.
در گروه دارویی دولت به منظور تامین داروی مورد نیاز بیماران، سود بازرگانی واردات کالاهای دارویی را صفر کرده است. همچنین اعلام شده است ارز مرجع بیشتری به دارویی ها تزریق خواهد شد. دارو جزو کالاهایی است که در اولویت دوم قرار گرفته و ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی دریافت میکند.
بترانس دوباره با اقبال روبرو شده است. شرکت بورس زمان قطعی و نهایی عرضه بلوک 32.71درصدی شرکت را 14 آذر تعیین کرده است.
امروز واحیا در بازار پایه فرابورس برای اولین باز با قیمت 152 تومان بازگشایی شد. با توجه به ناو 142 تومانی سهم به نظر نمی رسد در روزهای آتی شاهد رشد قیمتی سهم باشیم.این شرکت مالک 50 درصدی تکادوست. تکادویی که هفته پیش پا به بازار پایه گذاشت و قیمت آن نیز در حال حاضر 1488 ریال می باشد.
در معدنی ها امروز در نماد امید شاهد افت قیمتی نیز بودیم. برخی شنیدهها حکایت از احتمال تخصیص منابع حاصل از فروش این بلوک برای تسویه بدهی میان بانک سپه و سرمایهگذاری امید دارد. همچنین در صورت عدم حضور خریداران این بلوک به بانک سپه یا یک شرکت زیر مجموعه این بانک منتقل خواهد شد.
شایعات پیرامون شرکتها
دوشنبه ۲۹ آبان۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)