لایو بورس

بورس تهران سه شنبه مورخ 7 آذر 1391

لایو بورس | دوشنبه, ۶ آذر ۱۳۹۱، ۰۸:۳۱ ب.ظ

سه شنبه مورخ 7 آذر 1391

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران با تصویب سود نقدی هر سهم 330 ریال، چهارشنبه اول آذرماه برگزار شد. در این جلسه که با حضور 8/58 درصد از سهامداران رسمیت یافت گزارش مربوط به سال مالی منتهی به 31 شهریور 1391 ارائه و بررسی شد.

ساعت ۸ و ۴۷ دقیقه: به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری با بیان این‌که خودروسازان مانند دیگر تولیدکنندگان باید پاسخگوی مردم باشند، درباره وضعیت واردات خودرو برمبنای اولویت‌های 10 گانه گفت: در حال حاضر امکان واردات خودروهای کم‌مصرف به داخل کشور فراهم است و ثبت سفارش آنها انجام می‌شود. غضنفری با اشاره به این‌که اخیرا خودروسازان توانسته‌اند کمبود نقدینگی خود را از بانک‌ها تامین کنند، افزود: آنها به ما قول داده‌اند که روند تولید به حالت قبل بازگردد و حتی امکان تامین قطعات از خارج را که تا پیش از این برایشان میسر نبود دارند.

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: دبیر انجمن صنفی صنعت پتروشیمی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی به بورس‌نیوز گفت: گاز مصرفی پتروشیمی‌ها در گذشته به ازای هر متر مکعب 5/6 سنت و با نرخ برابری دلار 10 هزار و 356 ریال تحویل شرکت‌ها می‌شد که در پی مصوبه جدید دولت با افزایش نرخ برابری دلار تا 25 هزار ریال، خوراک پتروشیمی‌ها از مبلغ 70 تومان به 170 تومان افزایش یافته است.

ساعت ۸ و ۵۲ دقیقه: صحبت‌هایی از افزایش نرخ خوراک از 5/6 سنت به 13 سنت نیز مطرح شده که در این صورت قیمت گاز مصرفی پتروشیمی‌ها باافزایش حدود 300 درصدیهمراه خواهد شد. احمد مهدوی با بیان مخالفت انجمن با تصمیم دولت برای افزایش مجدد نرخ گاز مصرفی پتروشیمی‌ها افزود:با توجه به مصوبه دولت افزایش حامل‌های انرژی در سال جاری ممنوع است. اما عده‌ای از موافقان طرح افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، معتقدند که گاز مصرفی شرکت‌های پتروشیمی مشمول حامل‌های انرژی نیست و افزایش نرخ آن قانونی است. این در حالی است که منظور قانون‌گذار از ممنوعیت افزایش نرخ حامل‌های انرژی، عدم افزایش قیمت‌ها در جهت کنترل آنها در کشور بوده که متاسفانه برخی از مسوولان، بدون توجه به این امر که می‌تواند باعث افزایش بهای تمام شده محصولات و در نتیجه افزایش قیمت‌ها در کشور شود، اقدام به بالا بردن پی در پی این نرخ‌ها می‌کنند. این مقام مسوول همچنین ادامه داد: با نگاهی به نرخ گاز مصرفی در کشورهای دیگر در‌می‌یابیم کهقیمت موجود در کشور ما بالاتر از سایر کشورها است، چرا‌که میانگین نرخ گاز مصرفی شرکت‌های پتروشیمی در کشورهای حوزه خلیج فارس همانند قطر، عمان، عربستان و کویت حدود 5/4 سنت و در ایالات متحده آمریکا حدود 8/8 سنت است.

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "شرکت فرآوری مواد معدنی با 12 میلیارد تومان سرمایه بر اساس عملکرد 6 ماهه منتهی به شهریور 91برای هر سهم مبلغ 979 ریال سود خالص پیش بینی کرده که در دوره مورد بررسی 69 درصد از آن را پوشش داده است. "فرآور" که در دوره 6 ماهه مورد بررسی پوشش 58 درصدی فروش، 55 درصدی بهای تمام شده و 67 درصدی سود ناخالص را تجربه کرده در صورت های مورد بررسی قیمت هر تن شمش روی را 1900 دلار و نرخ تسعیر ارز را 1800 تومان در نظر گرفته است. گفتنی است این شرکت که در نظر دارد 80 درصد از عایدی خالص سال مالی 91 را بین سهامدرارانش تقسیم نماید از اول آذر ماه شروع به پرداخت سود نقدی 40 تومانی سال گذشته کرده است."

ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه: به نقل از محمد: عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس، با هرگونه تعیین نرخ ارز و قیمت پایه نفتی در بودجه سال ۹۲ مخالفت کرد و گفت‌: نمایندگان مجلس معتقد به تعیین نرخ پایه برای نفت و ارز نیستند. جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس، با بیان اینکه نمایندگان مجلس معتقدند که نرخ ارز نباید در بودجه سال ۹۲ قیمت‌ گذاری شود‌‏‎‏، اظهارداشت‌: وکلای مجلس بر این اعتقادند که نظام ارزی کشور باید یک نظام شناور مدیریت باشد که بر اساس ضوابط و قوانینی که از سوی مجلس تهیه و تنظیم خواهد شد توسط دولت اجرا شود‌. ‌ این نماینده مردم شیراز همچنین در خصوص نرخ پایه نفتی تصریح کرد‌: آنچه که باید در بودجه سال ۹۲ لحاظ شود، تعیین میزان پیش بینی درآمد‌ها از منابع نفتی است و دولت باید این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و در بودجه لحاظ کند‌. ‌عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد‌: برآورد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در بودجه سال ۹۱ از فروش حاصل از نفت ۵۰ میلیارد دلار بوده و باید سال ۹۲ مبنا درآمد حاصل از نفت لحاظ شود‌.

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "به گزارش مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران طی بخشنامه ای به کلیه بانک های دولتی، غیردولتی وموسسه اعتباری توسعه در زمینه اجرای کامل مقررات ارزی ابلاغ شده از سوی این بانک تاکید کرد. در این بخشنامه آمده است: دارندگان ارز (اسکناس) می توانند با مراجعه به بانک های عامل نسبت به افتتاح حساب ارزی در قالب سپرده های قرض الحسنه (پس انداز و جاری) و سرمایه گذاری (مدت دار) اقدام نمایند. بدیهی است سود متعلقه به حساب های سرمایه گذاری مدت دار بایستی به ارز حساب مزبور محاسبه و پرداخت شود. لازم به ذکر است، در اینگونه موارد چنانچه متقاضی درخواست دریافت سود متعلقه یا بخشی از سپرده مفتوحه و یا انسداد حساب را داشته باشد، بانک مکلف است عین ارز وصول شده یا معادل آن به سایر ارزهای جهان روا (با موافقت متقاضی) را از محل منابع ارزی آن بانک به صورت نقدی (اسکناس) به صاحب حساب پرداخت نماید. ضمنا اخذ هرگونه تعهد توسط بانک عامل از دارندگان حساب مبنی بر پرداخت ارز در حد مقدورات یا معادل آن به ریال جهت افتتاح حساب، مجاز نیست."

ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از خوبان: "عرضه های پرحجم همچنان بر بازار ادامه دارد و صف خرید نمادهای مختلف از جمله فولاد و شبندر را تهدید می کند. در این بین صف فولاد، کچاد و ومعادن حفظ شده اما شبندر کماکان پرعرضه است."

ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "رشد بازار منجر به افزایش ارزش 300 واحدی شاخص شده تا رقم این نماگر به 32 هزار واحد نزدیک شود. در این بین صف های خرید بسیاری از نمادها احیاء شده و حجم حدود 10 صف قابل توجه است که برترین صف ها در اختیار نمادهای ومعادن، شبریز، کچاد و شخارک است. جالب ترین صف اما در اختیار نماد وکار است."

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آراز: "تاریخ 21 آذرماه، عرضه بلوک 50.5 درصدی فولاد خوزستان با شرایط و قیمت جدید تعیین شد تا شاید بعد از 4سال طلسم واگذاری و خصوصی سازی این شرکت مشمول اصل44 شکسته شود. به این ترتیب طبق مصوبات موجود قرار شده یک میلیارد و 106 میلیون و 960 هزار سهم این شرکت به قیمت تابلوی بورس در روز عرضه به اضافه 35 درصد به شرط آنکه از 3 هزار تومان کمتر نباشد عرضه شود. همچنین شرایط این واگذاری تعدیل و طی آن به جای 30 درصد وجه نقد قبلی، 25 درصد با مهلت پرداخت 20 روزه تعیین شد. در عرضه قبلی بهای هر سهم به قیمت تابلوی بورس بعلاوه 50 درصد به شرط آنکه از 23 هزار و 223 ریال کمتر نباشد تعیین شده بود."

ساعت ۱۰ و ۳۳ دقیقه: حمید صافدل در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در خصوص ابهامی که از اول آذرماه برای ترخیص کالاها با منشاء ارز آزاد در گمرک به وجود آمده بود اظهار داشت: در رویه‌های تجاری و ارزی کشور برای مدیریت واردات تغییری ایجاد نشده است. وی افزود: واردکنندگان با اظهار منشاء ارز وارداتی می‌توانند از کلیه رویه‌های واردات استفاده کنند. صافدل گفت:واردکنندگان می‌توانند از ارز متقاضی، ارزی بانکی، ارز واردات در مقابل صادرات، ارز سرمایه‌گذاری و تمامی ارزهای مورد تایید نظام بانکی برای انجام امور خود استفاده کنند. معاون وزیر صنعت گفت: ابهامی در گمرگ به وجود آمده بود که این ابهام‌ها را با توضیحات شفاف رفع کردیم و قرار شد تا به همه گمرکات کشور ابلاغ شود. وی در خصوص آزاد شدن برخی از کالاها که واردات آنها ممنوع بوده است،اظهار داشت: هیچ تصمیم تازه‌ای در این خصوص نگرفته‌ایم.

ساعت ۱۰ و ۳۵ دقیقه: به نقل از محمد: "معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام رفع ممنوعیت واردات با منشأ بدون انتقال ارز و آزاد شدن واردات با تمامی رویه‌های ارزی، گفت: واردات خودروهای پرمصرف همچنان ممنوع است و ثبت‌ سفارش نمی‌شود."

ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از محمد: "محمد رضا عربی معاون ناشران و اعضا شرکت بورس اوراق بهادار تهران در گفت وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در خصوص درخواست همراه اول و ایرانسل برای ورود به بورس گفت:همراه اول هنوز به طور رسمی درخواست پذیرش به بورس ارائه نکرده است ولی مذاکراتی با بورس انجام داده است. وی با بیان اینکه بورس و فرابورس موافق پذیرش این شرکت در بورس تهران هستند، افزود:همراه اول از نظر سرمایه مشکلی نداشته و شرایط آن برای ورود به بورس مناسب است. به گفته عربی،در صورتیکه همراه اول درخواست پذیرش در بورس را ارائه دهد،درخواست آن بررسی شده و اگر مشکلی وجود نداشته باشد تا قبل از پایان سال سهام آن در بورس عرضه می شود. معاون شرکت بورس در خصوص ورود ایرانسل به بورس گفت:ایرانسل نیز هنوز درخواستی به بورس و فرابورس برای پذیرش نداده است ولی شرایط ورود ایرانسل به بورس بهتر از فرابورس است و ایرانسل شرایط ورود به بورس را دارد مگر اینکه ملاحظات خاصی وجود داشته باشد و این شرکت وارد فرابورس شود."

ساعت ۱۱ و ۱۰ دقیقه: به نقل از هاتف: "براساس گزارش بورس نیوز، با توجه به عملکرد شش ماهه نخست سال جاری، "فاسمین" در حالی 42 درصد از سود پیش بینی شده را پوشش داده که در دوره مذکور نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب میزان تولید 35 درصد کاهش، میزان فروش 26 درصد کاهش و در مقابل مبلغ فروش حدود 8 درصد رشد داشته است. یک مقام مسئول در شرکت کالسیمین در خصوص دلایل کاهش میزان تولید و فروش در دوره شش ماهه ابتدایی سال جاری در گفتگو با خبرنگار ما اذعان داشت: دلایل اصلی کاهش تولیدات شرکت در سال جاری، بروز مشکلاتی در تأمین خاک مورد نیاز می باشد. وی در بیان جزییات این مشکلات اظهار کرد: خاک مورد نیاز تولید فرآورده ها از معدن انگوران تأمین می گردد که در سال جاری با محدودیت هایی در استحصال از این معدن برای تهیه این ماده رو به رو بودیم.افزون بر اینکه با توجه به تأثیر نرخ ارز مبادله ای به جای نرخ ارز مرجع در محاسبه قیمت خاک استخراجی از معادن، با رشد بهای تمام شده مواد اولیه مورد نیاز مواجه هستیم که در نهایت می توان گفت همه این عوامل دست به دست هم دادند تا تهیه خاک مورد نیاز "فاسمین" با محدودیت هایی همراه شود. این منبع آگاه در ادامه افزود: البته توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است که تأثیر افزایش نرخ برابری ارز فقط در افزایش بهای تمام شده محصولات نمایان نشده، بلکه اثرات مثبتی را بر درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت نیز اعمال کرده است. به گونه ای که علی رغم کاهش تولید در دوره شش ماهه نخست امسال، درآمد فروش شرکت حدود 8 درصد رشد داشته است. این منبع آگاه همچنین درباره وضعیت صادرات محصولات گفت: حدود نیمی از فروش محصولات شرکت کالسیمین، صادراتی می باشد که 90 درصد آن به کشور چین و مابقی نیز به کشورهایی همچون هندوستان فروخته می شود."

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "بازار با وجودی که شاهد افت قیمتی نمادهای مطرحی چون ذوب و وغدیر بوده اما صف های خرید نمادهای مطرح حفظ شده است. در این بین حجم صف نمادهایی چون شبندر و فخوز رشد کرده است. میزان رشد ارزش شاخص به ۳۸۰ واحد بالغ شده است. تحولات بازار چندان پرشمار نیست."

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: امروز شاخص کل توانست با ورود به کانال ۳۲۰۰۰ واحدی، امیدها را برای اهداف بالاتر در بین سهامداران زنده کند. ارزش معاملات بالای ۱۰۰ میلیارد تومان نیز بر انگیزه هرچه بیشتر سهامداران تاکید دارد. امروز نیز لیدرهای بازار همان گروه فلزات اساسی و پالایشگاهی و معدنی و پتروشیمی بودند که در سایه رشد سهام مطرح این گروهها، شاخص کل نیز رشد ۴۰۹ واحدی را تجربه کرد.

ساعت ۱۲......................بازار بسته شد.



سه شنبه ۷ آذر۱۳۹۱
  • لایو بورس