شایعات و اخبار بازار 9 دی 1391 (پرشین تحلیل)
رشد شتابان شاخص در روزها و هفته ها و ماه های گذشته بالاخره مسئولان بورس را به واکنش واداشت و بعد از ارائه گزارش های شفاف سازی از سوی بزرگان صنعت فلزی و معدنی امروز نیز در اقدامی غیرمنتظره شاهد توقف برخی نمادهای مهم بازار بودیم. بورس نماد معاملاتی شرکت های پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی شیراز، صندوق بازنشستگی کشوری، پالایش نفت تبریز و پتروشیمی کرمانشاه را به منظور بررسی وضعیت مالی و اطلاع رسانی، متوقف کرده است. مدیرنظارت بر ناشران در رابطه با بسته شدن این نمادها اظهار داشته که این شرکت ها به نامه شرکت مبنی بر شفاف سازی در مورد وضعیت مالی خود همانند شرکت های فولادی و معدنی در هفته گذشته پاسخی نداده اند به همین دلیل قبل از شروع معاملات امروز نماد تعدادی از این دسته شرکت ها بسته شد تا بررسی ها در مورد آخرین وضعیت آنها به عمل آید. توقف این نمادهای مهم و نگرانی سهامداران از تغییرات مالی احتمالی در آنها، بازار را با افزایش عرضه ها روبرو کرد و نگاه بازار کمی به سمت و سوی گروه های دیگر و شرکت های کوچک بورسی معطوف شد.
گروه پتروشیمی نیز همانند گروه معدنی و فلزی، بعد از توقف برخی نمادهای مهم بازار با افزایش نسبی عرضه ها روبرو بود. امروز شیراز از جمله نمادهایی بود که با توجه به صف خرید سنگین روزهای قبل، برای ارائه اطلاعات مالی بسته شد. مارون و زاگرس نیز در پایان معاملات با صف خرید روبرو بودند.
پتروشیمی مارون، قابلیت تعدیل خوبی هم به لحاظ فروش و هم به لحاظ سرمایه گذاری را دارد. گزارش مالی شرکت پتروشیمی لاله (از شرکت های زیرمجموعه شرکت) منتشر شده و بر اساس آن شرکت طی6 ماه نخست سال مالی 165 میلیارد تومان سود خالص محقق کرده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 297 درصد رشد داشته است.
زاگرس که می تواند سود هر سهم خود را تا پایان امسال تا بیش از 400 تومان افزایش دهد با رشد قیمتی امروز خود به 1852 تومان رسید.
در پالایشگاهی ها دو نماد شبندر و شبریز نیز به دیگر نمادهای متوقف گروه پیوستند تا تمامی نمادهای این صنعت پرپتانسیل بسته باشند. در مورد شتران که گفته می شود قرار است سود شرکت در چند سناریو منتشر شود و با این گزارش در دی ماه، شاهد بازگشایی سهم خواهیم بود.
در شبندرگفته می شود توقف نماد به دلیل اعلام گزارش های عملکردی شش ماهه شرکت بوده که طی دو الی سه روز آینده در سایت کدال منتشر خواهد شد. البته این خبر را مدیرمالی شرکت عنوان کرده است.
در فلزی ها، دو نماد فخوز و فولاد با توجه به اطلاعیه شفاف سازی صوری خود با افت قیمت روبرو شدند و قیمت های درصد منفی را نیز تجربه کردند.
فولاد مبارکه در اطلاعیه ای اعلام کرده است که تا زمان دریافت نامه سازمان بورس مبنی بر شفاف سازی سود هر سهم سال 91 هیچ گونه اتفاق با اهمیتی نسبت به پیش بینی قبلی در بودجه شرکت رخ نداده است و شرکت در حال بررسی عملکرد 9 ماهه سال جاری خود می باشد.
شرکت فولاد خوزستان نیز اعلام کرده این شرکت با توجه به شرایط فعلی تولید، فروش و نهاده های تولید، پیش بینی جدیدی نسبت به پیش بینی سود هر سهم حسابرسی شده بر مبنای عملکرد شش ماهه نداشته و در صورت ضرورت تعدیل در پش بینی EPS در مهلت مقرر ارسال خواهد شد. فخوز که در 9 ماهه ابتدای سال فروش قابل قبولی داشته است و توانسته بیش از 2881 میلیارد تومان فروش داشته باشد. مسلما در 9 ماهه و 12 ماهه با تعدیل مثبت مواجه خواهد شد،
فاسمین نیز امروز با افت قیمت روبرو شد و در حالی به 820 تومان رسید که قیمت های 810 تومان را نیز لمس کرد. کروی نیز تا 318 تومان افت کرد.
کروی در پرتفوی آذرماه خود اقدام به خرید 31.8 میلیون سهم فسرب و بیش از 800 هزار سهم کالسیمین و گروه بهمن نموده است. با تغییرات ایجاد شده ارزش افزوده پرتفوی بورسی شرکت به بیش از 419 میلیارد تومان رسیده است که nav سهم با این تغییرات به 370 تومان رسیده است.
گروه قندی امروز با توجه به رویگردانی بازار از نمادهای مهم و بزرگ بازار با صف خرید روبرو بودند. شناورترین سهم بازار در گروه قندی قرار دارد. قند شیرین خراسان با 91 درصد سهام شناور اولیه همچنان به مانند ماهها و سالهای گذشته در صدر قرار دارد.
در این گروه قند هکمتان با توجه به افزایش مقدار شکر تولیدی که نتیجه افزایش ضریب استحصال را از پیش بینی 80 درصد به 81.85 درصد به مقدار 2054 تن شکر نسبت به پیش بینی و همچنین توجه به ابلاغ قیمت فروش شکر به مبلغ 1300 تومان توسط سازمان حمایت از مصرف کننده (پیش بینی قبلی 1280تومان) و افزایش و تثبیت نرخ فروش تفاله خشک آزاد هر کیلو 500 تومان و افزایش میزان چغندر (350 تومان پیش بینی قبلی) سود هر سهم خود را از 200 تومان به 241تومان افزایش میدهد.
در تجهیزاتی ها نماد حفاری برای تعدیل عایدی بسته شد. در نظر گرفتن دلار مبادلاتی در قراردادها تاثیرخوبی بر روند سوددهی شرکت خواهد گذاشت. مپنا نیز با توجه به پذیرفته شدن شرکت تولید برق عسلویه مپنا با سرمایه 72.8 میلیارد تومانی در بازار دوم فرابورس، با معاملات مثبتی روبرو شد.
در کاشی ساز ها امروز شاهد معاملات متعادل مثبت و منفی بودیم. در این گروه کسرا نیز بازگشایی شد و در حالی به قیمت های بیش از1400 رسید که در پایان به قیمت 1399 تومان به کار خود پایان داد. کسرا سود هر سهم سال مالی 91 خود را در اصلاحیه گزارش شش ماهه از 1515 ریال به 2031 ریال افزایش داده است و با تعدیل مثبت بیش از 34 درصدی روبرو شده است. در نیمه نخست سال نیز 67تومان آن را به طور واقعی محقق کرده است. علت تعدیل مثبت شرکت تغییر در ترکیب فروش و تولید و فروش قطعات ویژه سرامیکی به سمت صنایع مطمئن تر با حاشیه سود بالاتر و افزایش بهره وری بوده است. کسرا در شش ماهه ابتدای سال صادراتی نداشته است اما بیش از 7 میلیون درهم واردات مواد اولیه با نرخ 620 تومان داشته است.
در سیمانی ها نیز معاملات منفی را شاهد بودیم. سیمان هرمزگان سود واقعی و 12 ماهه منتهی به 30/8/91 خود را 2087 ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی ( 1984 ریال) با رشد 5 درصدی روبرو شده است. شرکت در سال مالی قبل 1801 ریال محقق کرده بود. در اولین پیش بینی سال مالی آتی نیز 200 تومان اعلام کرده است.
شیران هم امروز با افزایش عرضه ها روبرو شد. واتی نیز که به یک شرکت هلدینگی تبدیل شده است سود هر سهم سال مالی منتهی به 30/9/91 خود بر اساس عملکرد شش ماهه را 651 ریال اعلام کرده است برای سال مالی آتی نیز در اولین پیش بینی 570 ریال اعلام کرده است. شرکت سود هر سهم شیران برای سال مالی جاری خود را 12507 ریال و سود تقسیمی آن را 6254 ریال در نظر گرفته است. در اولین پیش بینی سود سال 92 نیز سود هر سهم و سود تقسیمی شیران را به ترتیب 10203 و 5102 ریال در نظر گرفته است. شایان ذکر است بیش از 93 درصد سود حاصل از سرمایه گذاری های واتی مربوط به سرمایه گذاری در شیران می باشد. در صورت تحقق سود بودجه شده شیران و تقسیم سود مانند سال گذشته (سیاست تقسیم سود شیران در سالهای گذشته توزیع 70 درصد سود خالص بوده است)، سود هر سهم واتی در سال جاری تا 870 ریال افزایش خواهد یافت.
امروز در بانکی ها به جز برخی نمادها از جمله وپست شاهد تشکیل صف خرید بودیم. بانکی ها که همواره از سهام کم ریسک بورسی بوده اند در ماههای اخیر رشد قیمتی را تجربه نکرده اند که بیشتر به دلیل توجه بازار به یکی دو گروه مهم بازار و ترس از اثرات منفی تحریم بوده است. در بین بانک های داخلی از لحاظ «سودآوری» بانک های صادرات، ملت و پاسارگاد در جایگاه های بالا قرار دارند. این سه بانک به ترتیب با ارقام 797، 783 و 633 میلیون دلار سود، سود بیشتری را در میان بانک های ایرانی از آن خود کرده اند. البته میزان سودی که در این اطلاعات مورد توجه قرار گرفته، سود قبل از مالیات است. همچنین دیگر موضوعی که در این باره باید مورد توجه قرار بگیرد این است که میزان سود هر بانک باید با توجه به ابعاد آن و میزان دارایی ها و سرمایه آن بانک مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد. همچنین از لحاظ معیار عملکرد که یکی دیگر از معیارهای مورد توجه بنکر است، وضعیت بانک ها از نظر رتبه بندی عملکرد بانک هاست. نسبت سود به سرمایه مورد مطالعه قرار می گیرد که در این میان بانک های پارسیان، ملی و کارآفرین بالاتر از دیگر بانک ها قرار دارند. یا به عبارت دیگر، این سه بانک عملکرد بهتری را در سال گذشته نسبت به دیگر بانک های داخل داشته اند. همچنین از لحاظ میزان دارایی ها، که نشان دهنده ابعاد و اندازه بانک هاست بانک های ملی، ملت و صادرات در جایگاه های اول تا سوم قرار دارند.
شرکت عمران و توسعه فارس که در زمینه سرمایه گذاری، خرید، احداث، واگذاری، اجاره انواع کارخانجات و واحدها فعالیت می کند و از 27 اسفند 82 با کشف قیمت 175تومانی هرسهم واردبورس شده ، 100 درصد به سرمایه کنونی 15.3 میلیارد تومانی خود اضافه می کند.
شایعات پیرامون شرکتها
شنبه ۹ دی۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)