بورس تهران دوشنبه مورخ 25 دی 1391
ساعت ۸ و ۱۵ دقیقه: مدیرعامل سرمایهگذاری صنعت و معدن گفت: قیمت هرسهم شرکت در بورس هم حدود 60 درصد ارزش خالص داراییها است که از توان بالای شرکت برای افزایش قیمت سهام حکایت دارد.حسین زارعی افزود: ارزش خالص داراییها که مهمترین شاخص عملکردی شرکتهای سرمایهگذاری است، در پایان سال مالی شهریور 91 برای هر سهم سرمایهگذاری صنعت و معدن 1735 ریال بود که قبل از برگزاری مجمع به 1960 ریال افزایش یافت. وی در مورد نقد شوندگی سهام شرکت توضیح داد: طی سال مالی گذشته 296 میلیون سهم شرکت معادل 20 در بورس معامله شد و تنها 6 روز کاری نماد آن به دلیل برگزاری مجمع سالانه بسته بود. بنابراین سهامداران هر زمان که اراده میکردند، قادر به خرید و فروش بودند. این مقام مسوول افزود: سود خالص سرمایهگذاری صنعت و معدن در پایان سال مالی با 18 درصد افزایش به 462 میلیارد ریال و معادل 308 ریال برای هر سهم بالغ شد. در صورتهای مالی تلفیقی هم 346 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد، اما به دلیل رعایت آییننامهها، مبلغ 308 ریال مبنای تصمیمگیری تقسیم سود قرار گرفت. به گفته زارعی، هیات مدیره این شرکت تقسیم 100 ریال سود به ازای هر سهم را پیشنهاد کرد، اما با نظر سهامداران حاضر در مجمع، مقرر شده 170 ریال سود برای هر سهم کنار گذاشته شود.
ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: شرکت صنایع شیمیایی فارس طی 9 ماه ابتدای سال معادل 78 درصد از پیشبینی سود هر سهم 797 ریالی خود را به تحقق رساند. این شرکت فروش سال مالی 91 را مبلغ 467 میلیارد ریال پیشبینی کرده که طی دوره مزبور از فروش محصولات خود بیش از 338 میلیارد ریال درآمد کسب کرد. «شفارس» پیشبینی سود هر سهم سال مالی 91 را در تاریخ هشتم اسفندماه 90 مبلغ 118 ریال و در تاریخ 18 اردیبهشت ماه 91 مبلغ 364 ریال و در تاریخ هشتم مردادماه 91 مبلغ 373 ریال و در تاریخ یکم آبان ماه 91 مبلغ 485 ریال و در تاریخ 23 آبانماه 91 مبلغ 528 ریال و طبق اطلاعات دریافتی مبلغ 797 ریال اعلام کرده که دلیل تغییر را ناشی از افزایش 16 درصدی مبلغ فروش نسبت به پیشبینی قبلی و کاهش یک درصدی بهای تمام شده کالای فروش رفته نسبت به فروش عنوان کرده است.
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: به نقل از آراز: "شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا سهامداران خود را در تاریخ 91.10.30 برای حضور در مجمع عمومی عادی سالیانه دعوت کرده است. این شرکت توانسته در سال مالی منتهی به 1391.6.31 با سرمایه قبلی مبلغ 301 ریال سود خالص به ازای هر سهم و با سرمایه جدید 300میلیارد تومانی مبلغ 160 ریال سود خالص پس از کسر مالیات به ازای هر سهم پوشش دهد که علت اصلی کاهش سود نسبت به سال مالی قبل کاهش درآمد شرکت های زیر مجموعه می باشد.
در گزارش هیأت مدیره اعلام شده شرکت تصمیم دارد سرمایه خود را متناسب با رویکرد توسعه ای و فعالیت های مبتنی بر تنوع بخشی خود افزایش دهد و برای این منظور افزایش سرمایه تا 1000 میلیارد تومان را در نظر دارد."
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: به نقل از آراز: "شرکت بیمه پاسارگاد با سرمایه 63 میلیارد تومانی قصد افزایش سرمایه ی 126 میلیارد ریالی را دارد تا سرمایه خود را به 756 میلیارد تومان افزایش دهد.مبلغ 94،500 میلیون ریال آن از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی و 31،500 میلیون ریال آن نیز از محل سود انباشته می باشد.موضوع افزایش سرمایه نیز افزایش توانگری مالی و اصلاح ساختار مالی می باشد."
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: امروز بیش از 85 هزار تن انواع محصولات فولادی در تالار صنعتی و معدنی عرضه خواهد شد. در تالار محصولات صنعتی و معدنی کالاهایی همچون، کنسانتره فلزات گرانبها، مس مفتول، ورق سرد، تیر آهن 14 جهان فولاد غرب، ورق گرم b و ورق گرم c فولاد مبارکه عرضه خواهد شد. همچنین 2 هزار و 500 تن متانول پتروشیمی زاگرس با قیمت پایه پنج هزار و 211 ریال، 506 تن اسید استیک پتروشیمی فن آوران با قیمت پایه 7 هزار و 708 ریال و 10 هزار تن متانول پتروشیمی خارک از محصولات تالار معاملات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی عرضه میشوند. این گزارش میافزاید: در تالار محصولات صنعتی و معدنی، 1500 تن تیرآهن 14 جهان فولاد غرب به قیمت پایه 16 هزار و 900 ریال و 4400 تن سبد میلگرد A3-14-25 فولاد کویر با قیمت پایه 16 هزار و 630 ریال بر روی تابلو عرضه خواهند رفت.
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آراز: "همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری برخی منابع آگاه از اعمال فشارهای تازهای برای کسب کرسیهای هیأت مدیره در شرکتهای بورس خبر میدهند. تازهترین خبرها حکایت از آن دارد که برخی جریانهای سیاسی همزمان با نزدیک شدن به انتخابات ریاستجمهوری رایزنی زیادی را برای کسب پایگاههای اقتصادی آغاز کردهاند که بخشی از این تلاشها در شرکتهای بورس متمرکز شده است. بر همین اساس این جریان در تلاش است کرسیهای هیأت مدیره شرکتهای بورس ازجمله بیمهها، بانکها و شرکتهای صنعتی را بهدست بیاورد. پیش از این تلاشهایی برای ایجاد تغییر در برخی شرکتهای صنعتی بورس تهران اتفاق افتاده بود اما دیروز در تازهترین رویداد برخی سایتهای خبری ازجمله بولتن نیوز و البرز نیوز از شروع تلاشهایی برای تغییر مدیرعامل شرکت بیمه دی خبر دادند."
ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه: خبرگزاری فارس: رئیس شورای رقابت گفت: اگر خودروسازها بدون دستورالعمل شورای رقابت نسبت به افزایش قیمت فروش خودرو اقدام کنند، طبق حکم ماده 61 قانون اصل 44 اقدام خواهد شد.
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از نجات: "با نهایی شدن افزایش سرمایه ۹۸۰ میلیون تومانی شرکت شکر شاهرود، سرمایه اسمی این شرکت کوچک و دارای بازدهی منفی ۲۲درصدی به ۳ میلیارد و ۷۸ میلیون تومان رسید. در پی اعمال افزایش سرمایه 980 میلیون تومانی شرکت شکر شاهرود که از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و با هدف افزایش ظرفیت کارخانه انجام شده، سرمایه اسمی این شرکت کوچک بورسی از 2.8 میلیارد تومان به 3 میلیارد و 78 میلیون تومان افزایش یافت و امروز در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید. بررسیها از وضعیت بازدهی سهام این شرکت طی 10 ماه اخیر نشان میدهد به دلیل افت قیمت هر سهم از 1022 به 619 تومان ، بازدهی شکر شاهرود به مانند 7 شرکت دیگر قندی منفی بوده و با زیان 22 درصدی مواجه شده است."
ساعت ۱۰ و ۳۵ دقیقه: به نقل از نجات: "رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه هم اکنون در بازار سرمایه کشور حبابی وجود ندارد، گفت: این بازار در سالهای اخیر همواره دارای روند رو به رشدی بوده است. علی صالح آبادی درباره افزایش یکباره قیمت سهام برخی شرکتها در تابلوی بورس و احتمال حبابی بودن آن، گفت: در کلیت بازار سرمایه حبابی نداریم. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: یک نکته مهم این است که ما باید بازار سرمایه را در یک روند بلندمدت ارزیابی کنیم و در کوتاه مدت وجود نوسانات طبیعی است و ما اینگونه موارد را نیز داشته ایم. صالح آبادی ادامه داد: در یک روند چند ساله اگر نگاه شود می بینیم که بازار سرمایه همواره دارای یک رشد مناسب و رو به رشدی بوده است. وی همچنین در خصوص امکان عرضه کالای فیزیکی نفت در بورس نفت نیز گفت: در بورس نفت اگر قرار باشد نفت عرضه شود، خریداران آن را خرید می کنند؛ اما ارسال محموله ها به خارج از کشور و سایر مراحل آن طبق روشهای متداول انجام خواهد شد."
ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از نجات: "شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان که در 5 ماه گذشته به دلیل رشد قیمت و سودآوری شرکت های پردیس و زاگرس بیش از 150 درصد بازدهی برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورده است ، همچنان با تقاضای فراوان سرمایه گذاران مواجه بوده و بیشترین حجم خرید را در بازار امروز به خود اختصاص داده است. در چند روز گذشته در این نماد پرپتانسیل سرمایه گذاری سپه و مؤسسه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به عنوان خریدار و سرمایه گذاری غدیر به عنوان فروشنده ظاهر شدند و از سوی دیگر حقیقی ها نیز به عنوان بازیگری فعال در این خرید و فروش نقش آفرینی کرده اند. به نظر می رسد قیمت 1400 تومان به عنوان یک نقطه مقاومت قوی پیش روی سهم بوده وبرای عبور از این مرز سهم نیازمند خبر فاندامنتال قوی می باشد."
ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: به نقل از نجات: "در پایان معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت های گلوکوزان،قند نیشابور جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی و عمران و توسعه فارس جهت برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی و عمومی فوق العاده به منظور تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه، متوقف خواهند شد."
ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: به نقل از نجات: "دجابر در گزارش عملکرد 9 ماهه سود هر سهم سال جاری خود را از 636 ریال قبلی به 519 ریال کاهش داده است و با تعدیل منفی 18 درصدی روبرو شده است و در 9 ماهه نیز 40 درصد آن را به طور واقعی محقق کرده است.شرکت در سال قبل و در همین دوره 45 درصد از سود خود را پوشش داده بود. افت بیش از 40 درصدی مقدار تولید و فروش و کاهش 21 درصدی مبلغ فروش نسبت به 9 ماهه سال قبل نشان از عملکرد ضعیف این دارویی می باشد.شایان ذکر است این شرکت در 9 ماهه واقعی بیش از 17 میلیون دلار با نرخ مرجع (1226 تومان) برای واردات دریافت نموده است."
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به نقل از نجات: "تردید در تبدیل برگههای عدالت به پول---با فرض اینکه این اقدامات انجام شده و شرکتهای سرمایهگذاری استانی در فرابورس پذیرش شوند، تبدیل شدن این برگههای «عدالت» به پول نقد در یک بررسی اجمالی با سوالهای بیجواب زیادی مواجه میشود. اول اینکه برخلاف ادعای مسوولان و مبتکران طرح سهام عدالت، که با توزیع این برگهها در حال حاضر 45 میلیون نفر به جامعه سهامداری بازار سرمایه افزوده شده است، این جامعه بزرگ، عضو جمعیت سهامداران بازار سرمایه نیستند چراکه برای ورود به این بازار در مرحله اول باید کد «سهامداری» دریافت کرد. علاوه بر این به گفته مسوولان بازار سرمایه، صدور 45 میلیون کد سهامداری، نیازمند برنامهریزی دقیق و نرمافزاری مجزا است و نرمافزار فعلی بورس قادر به صدور 45 میلیون کد نخواهد بود."
ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه: به نقل از نجات: "سرمایه گذاری غدیر با اقدام برای افزایش سرمایه 33 درصدی موجب افزایش میزان مالکیت سهامداران خود شد. این در حالی است که عده ای از حقوقی های بازار در نقش فروشنده ظاهر شدند و اقدام به عرضه سهام تحت تملک خود کردند. شرکت سینا فرآیند نیرو با مسئولیت محدود بیش از 425 میلیون سهم شرکت ایران ترانسفو را فروخت و شرکت ساتکاب نیز بیش از 64 میلیون سهم "بترانس" را واگذار کرد. همچنین بالغ بر 10 میلیون سهم بانک صادرات ایران از تملک شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی نفت خارج شد و شرکت سرمایه گذاری غدیر اقدام به فروش 50 میلیون سهم شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان کرد. در پایان این گزارش می افزاید که شرکت سرمایه گذاری دلیران پارس بیش از چهار میلیون سهم بانک دی و شرکت آتیه سازان دی بیش از شش میلیون سهم "وبوعلی" را از سبد سرمایه گذاری های خود خارج کرد."
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از نجات: "در پی افزایش قیمت سهام اکثر شرکتهای بزرگ ، شاخص بورس با 219 واحد رشد برای دومین بار طی دو هفته اخیر از مرز 38 هزار واحدی عبور و رکورد شکنی کرد. در ادامه سیر صعودی قیمت سهام اکثر شرکتهای بزرگ که دیروز با جهش 344 واحدی شاخص بورس همراه بود، امروز هم این روند تکرار شد، تا این متغیر مهم طی دو هفته اخیر برای دومین مرتبه قادر به عبور از مرز 38 هزار تایی شود. براساس این گزارش، 12 دی ماه بود که شاخص بورس بعد از چند روز انتظار و نوسان شدید منفی و مثبت ، در یک ربع اول معاملات 154 واحد افزایش یافت و از قله 38 هزار واحدی عبور کرد و رکورد تازه دیگری را به ثبت رساند، اما در پایان معاملات آن روز ، مقداری از ارقام کاسته شد، تا دماسنج بازار سهم نتواند در کانال 38 هزار تایی تثبیت شود. حال بعد از گذشت 13 روز و دور شدن این متغیر از کانال جدید و همچنین ثبت رکورد بیشترین ریزش روزانه ارقام شاخص در 20 ماه با 589 واحد افت در 17 دی ماه ، دماسنج بازار سهام به مدد رشد قیمت سهام شرکتهای بزرگ بار دیگر از این مرز عبور کرد. این اتفاق با افزایش 219 واحدی شاخص و به دلیل اثر مثبت 72 تا 9 واحدی شرکت هایی چون فولاد مبارکه، نفت و گاز پارسیان،گل گهر، سرمایه گذاری غدیر، چادرملو، گل گهر ، توسعه معادن و فلزات، سرمایه گذاری امید و بانک صادرات رخ داده است. به نظر میرسد در صورتی که اخبار منفی وجود نداشته باشد و نماد شرکت های جلودار باز شود ، این بار شاخص بورس در کانال 38 هزار تایی تثبیت شود."
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه: به نقل از نجات: "پذیرش نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس در تالار صادراتی -- دبیر هیئت پذیرش بورس کالای ایران از پذیرش نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس و سنگ آهن دانه بندی معدن سورک در تالار صادراتی این بورس خبرداد. منوچهر میرزایی دبیر هیئت پذیرش بورس کالای ایران اظهار داشت: در شصتمین جلسه هیئت پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا، پذیرش محصولات سه شرکت تولیدکننده مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با پذیرش نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس و سنگ آهن دانه بندی معدن سورک شرکت نورد فولاد یزد موافقت شد و پذیرش کالاهای فول فت سویا، خوراک متراکم گاو و گوساله شیری و خوراک دان طیور شرکت صالح کاشمر مورد تصویب قرار نگرفت. وی در ادامه در خصوص تعهد عرضه نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس گفت: در جلسه هیئت پذیرش، تعهد عرضه سالیانه نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندرعباس، 80 درصد تولید سالانه این شرکت و یا 500 هزار تن (هر کدام بیشتر باشد) تعیین شد و تناوب عرضه دو بار در ماه در تالار صادراتی بورس کالای ایران توسط این شرکت مورد تصویب قرار گرفت؛ ضمن آن که حداقل عرضه نفتای سنگین این شرکت 30 هزار تن، حداقل خرید جهت کشف نرخ 10 هزار تن و دامنه نوسان مجاز تحویل حداکثر 5 درصد آخرین محموله قابل تحویل تعیین شد."
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز نیز بسیار امیدوار کننده شروع شد و تا پایان نیز به خوبی پیش رفت. خبرهایی از افزایش نرخ محصولات پتروشیمی و فلزی و پالایشگاهی در بورس کالا، جان تازه به بورس اوراق بهادار داده است! ارزش معاملات امروز ۱۴۷ میلیارد تومان ثبت شده است و شاخص کل نیز با ثبت رشد ۲۹۶ واحدی، برای دومین بار وارد کانال ۳۸۰۰۰ واحدی شد و تا پایان بازار نیز در همانجا ماند. امروز نیز گروه فلزات اساسی و پتروشیمی و معدنی (در غیاب پالایشگاهی ها) در صدر توجه بازار بود. تلاش خواهد شد به سوالات پاسخ داده نشده تا پایان روز، رسیدگی شود.
ساعت ۱۲.......................بازار بسته شد.
دوشنبه ۲۵ دی۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)