بعد از بورس!
شرکت پاناسونیک، دومین تولیدکننده بزرگ تلویزیون در ژاپن، با بیشترین میزان افزایش سهام در مقایسه با 38 سال گذشته مواجه شد.
در معاملات امروز، سرمایه گذاران در بورس تهران 290 میلیون برگه سهم و حق تقدم را داد و ستد کردند که ارزش این معاملات بیش از 848 میلیارد ریال بود. این داد و ستدها در 21 هزار نوبت معاملاتی انجام شد.گفتنی است از 290 برگه سهمی که مورد معامله قرار گرفت بیش از 181 میلیون برگه سهم متعلق به نمادهای سرمایه گذاری شاهد، بانک انصار، بانک پاسارگاد، بانک ملت، سایپا و گروه صنعتی ملی بود.همچنین هفت نماد هلدینگ نفت و گاز پارسیان، سرمایه گذاری شاهد، بانک انصار، بانک پاسارگاد، سرمایه گذاری غدیر، پتروشیمی پردیس و فولاد آلیاژی ایران بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند. به این ترتیب که از 848 میلیارد ریال سهمی که در بازار داد و ستد شد 484 میلیارد ریال آن متعلق به این نمادها بود.این گزارش حاکی است بازار روز دوشنبه شاهد کاهش 314 واحدی شاخص کل بود. افت قیمت نمادهای ملی مس، هلدینگ پارسیان، سرمایه گذاری غدیر، گل گهر، سرمایه گذاری معادن و فلزات، چادرملو و پتروشیمی شیراز بیشترین تاثیر منفی را بر این متغیر داشتند.درنهایت شاخص کل در رقم 36 هزار و447 به کار خود پایان داد. شاخص صنعت نیز 305 واحد پایین آمد. همچنین شاخص بازار اول و دوم به ترتیب 235 و 605 واحد نزولی شدند .معامله گران در این روز روند معاملات نمادهای بانک ملت، هلدینگ پارسیان، ملی مس، پتروشیمی شازند، کالسیمین، سایپا و مپنا را بیشتر از سایر نمادها پیگیری کردند. در نتیجه این نمادها،لقب پربیننده ترین ها را به خود اختصاص دادند.همچنین نمادهای ایران تایر، فیبر ایران، پارس الکتریک، گروه صنعتی ملی، گلتاش و شیمیایی فارس با بیشترین رشد قیمت در صدر معاملات بازار قرار گرفتند.این در حالی بود که صنایع شیمیایی سینا، کشت و صنعت پیاذر، پارس پامچال، پتروشیمی شازند، سایپا آذین، صنایع جوشکاب یزد و لبنیات کالبر با بیشترین افت قیمت در انتهای جدول نشستند. همچنین تمایل سرمایه گذاران به خرید سهام شرکت های پالایش نفت تبریز، نفت بهران، سیمان آرتا اردبیل، فرآورده های تزریقی ایران، فولاد امیر کبیر کاشان، سرمایه گذاری ساختمان ایران، صنعتی آما باعث شد تا این نمادها طولانی ترین صف های خرید را تجربه کنند.این در حالی بود که پتروشیمی شاند، صنایع لاستیکی سهند، داروسازی اسوه، گروه صنعتی ملی، آلومتک، گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو و تهران شیمی با سنگین ترین صف های فروش رو به رو شدند.در پایان معاملات این روز، ارزش بازار در رقم 164 هزار میلیارد تومان قرار داشت.
شرکت سیمان هگمتان اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 دی ماه 92 را با سرمایه 502 میلیارد و 900 میلیون ریال در تیر ماه 91 به صورت حسابرسی نشده و همچنین در بهمن ماه امسال مبلغ 788 ریال اعلام کرده است.گفتنی است این شرکت مبلغ 58 میلیارد و 201 میلیون ریال معادل 116 ریال زیان به ازای هر سهم ، زیان تسعیر ارز در سال مالی 92 پیش بینی کرده است. این شرکت پیشبینی سود تلفیقی هر سهم سال مالی 92را طبق در بهمن ماه 91 مبلغ 750 ریال اعلام کرده است." سهگمت" پیشبینی سود هر سهم شرکت اصلی برای سال مالی 91 را در مبلغ 480 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 569 ریال اعلام کرده است.
شرکت تراکتور سازی ایران با سرمایه 900 میلیارد ریال معادل 152 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت.
به استناد تبصره "ب" ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه و موافقت کمیته عرضه شرکت فرابورس، شرکت بیمه کارآفرین از 16بهمن در فهرست نرخ های بازار پایه به عنوان یکصدو بیست و سومین نماد معاملاتی در بازار پایه درج شد.
شرکت نفت ایرانول که در گروه ساخت فرآورده های نفتی تصفیه شده قرار دارد به عنوان هفتاد و پنجمین نماد معاملاتی و بیست و چهارمین شرکت در بازار دوم فرابورس ایران درج شد.
شرکت داروسازی امین در دوره 9 ماهه منتهی به 30 آذر ماه سال جاری با اختصاص 493 ریال سود به ازای هر سهم معادل 79 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.
بازارهای آسیایی در پی رشد زیرساخت های اقتصادی چین و افزایش رونق اقتصادی در آمریکا با روند افزایشی همراه شدند. شرکت ریو تینتو به عنوان بزرگترین شرکت معدنی دنیا با رشد 1 درصدی قیمت سهام در استرالیا مواجه شد. سهام شرکت سونی رشد 8.4 درصدی داشت و شرکت پاناسونیک با افزایش 17 درصدی قیمت سهام همراه شد. در این بازار، شاخص آسیا پاسفیک 0.9 درصد مثبت شد، نیکی ژاپن 0.5 درصد رشد کرد و شانگهای چین افزایش 0.1 درصدی داشت در حالی که کاسپی کره جنوبی 0.2 درصد منفی شد. در بازارهای کالایی، قیمت طلا با رشد 0.1 درصدی به هر اونس 1673 دلار رسید و قیمت نفت سبک آمریکا با افت 0.2 درصدی هر بشکه 97 دلار معامله شد.
بیش از 57 میلیون سهم از شرکتپالایش نفت لاوان معادل پنج درصد از سهام این شرکت توسط سازمان خصوصی سازی، امروز دوشنبه 16 بهمن ماه به قیمت هر سهم 3722 ریال در بازار دوم فرابورس کشف قیمت شد. نماد این شرکت به عنوان بیست و یکمین نماد در بازار دوم فرابورس ایران بازگشایی و هر سهم آن به قیمت 3722 ریال معامله شد.قیمت پایانی هر سهم این شرکت نیز به 3767 ریال رسید. در عرضه اولیه امروز یک سهم نیز با قیمت 9999 ریال خریداری شد.از سهامداران عمده این شرکت 1143 میلیارد ریالیمی توان به سازمان تامین اجتماعی، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت های سرمایه گذاری استانی (سهام عدالت) اشاره کرد.شرکت پالایش نفت لاوان در گروه فرآورده های نفتی و زیر گروه تولید محصولات پالایش شده پتروشیمی قرار دارد و در تاریخ 15 مهرماه امسال به عنوان شصت و نهمین نماد معاملاتی در فهرست نرخ های فرابورس درج شد.
ارزش سهام عدالت به 42 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که این مبلغ متعلق به 42 میلیون نفر سهامدار سهام عدالت است.
رییس سازمان خصوصی سازی گفت : 75 درصد واگذاری های این سازمان در طول 10 ماه امسال از طریق بازار سرمایه (بورس تهران و فرابورس ایران ) انجام شده است.
شرکت ملی سرب و روی ایران در دوره 9 ماهه منتهی به 30 آذر ماه سال جاری با اختصاص 123 ریال سود به ازای هر سهم معادل 55 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.
شرکت سرمایه گذاری پارس توشه با سرمایه 300 میلیارد ریال طی 9 ماه مبلغ 447 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت و به 75 درصد از پیش بینی هایش رسید.
اخبار روزانه بازار سرمایه
دوشنبه ۱۶ بهمن۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)