لایو بورس

بورس تهران سه شنبه مورخ 3 دیماه 1392

لایو بورس | چهارشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۰۸:۳۱ ب.ظ

 

ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه:رییس هیات مدیره اتحادیه آلومینیوم ‌کاران با اشاره به کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت مواد اولیه و مصنوعات آلومینیوم،‌ از پیشنهاد خود برای افزایش مهلت تقسیط بدهی تولیدکنندگان این بخش به ۱۰ سال خبر داد. هبت‌الله فاضلی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: در ماه‌های اخیر و پس از استقرار دولت جدید در بخش مواد اولیه و مصنوعات آلومینیوم 10 تا 20 درصد کاهش قیمت رخ داده است. رییس هیات مدیره اتحادیه تعاونی‌های آلومینیوم‌کاران ایران گفت: به همین دلیل تمام تولیدات آلومینیومی با کاهش قیمت مواجه شده و وضعیت بازار خرید و فروش رونق گرفته است. وی ادامه داد: اما متاسفانه مشکلات بانکی و تسهیلات‌دهی کماکان ادامه دارد و با وجود بخشنامه رییس کل بانک مرکزی، هنوز انتظار ما برآورده نشده است. فاضلی یادآور شد: در سال‌های گذشته به دلیل مشکلات مختلف از جمله تحریم کاهش تولید داشته‌ایم و بدهی‌های زیادی برای تولیدکنندگان این بخش ایجاد شده است. وی افزود: بنابراین هنوز بخش‌های تولیدی آسیب‌دیده با مشکل مواجهند و نظام بانکی هم این واحدها را به دلیل داشتن یک چک برگشتی یا بدهی تحریم کرده و به آنها خدمات نمی‌دهد. این فعال بخش تعاون با اشاره به نامه‌نگاری با معاون وزیر صنعت برای حل مشکلات این بخش گفت: دولت از کمک به حل مشکلات و شنیدن نظرات تولیدکنندگان استقبال می‌کند و از این لحاظ رضایت داریم. فاضلی، انجام اقدامات اساسی در این بخش را منوط به حل مشکلات بانکی و تقسیط بدهی تولیدکنندگان دانست و افزود: طبق مصوبه مجلس استمهال بدهی‌های بانکی 5 سال در نظر گرفته شده، در حالی که این زمان برای تولیدکنندگان کم است. وی با بیان اینکه پیشنهاد ما تقسیط 10 ساله بدهی‌ها است، گفت: موانع بانکی موجود اجازه فعالیت بیشتر، دریافت تسهیلات و گسترش تولید را نمی‌دهد.فاضلی با اشاره به آمادگی تولیدکنندگان برای صادرات آلومینیوم ابراز امیدواری کرد: مشکلات گشایش LC و محدودیت‌های بین‌المللی برای صادرات در این بخش حل شود.

 

ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: با وجود اینکه برخی تحلیلگران اقتصادی، قیمت‌های کنونی طلای جهانی را کف بهای این فلز ارزیابی می‌کنند، اما پیش‌بینی‌ها از تداوم روند ریزشی اونس طلا در سال 2014 ادامه دارد. در حالی که کاهش بهای طلا از اوایل سال 2010- که اولین ثبت قیمت 1200دلاری برای این فلز بود- تاکنون بی‌سابقه بوده است، بسیاری از شرکت‌های معدنی نسبت به ادامه این روند و تاثیر منفی آن بر تولید طلا هشدار می‌دهند. هم اکنون هزینه تولید هر اونس طلا 1250 دلار است و با قیمت‌های کنونی، شرکت‌های معدنی به ازای تولید هر اونس طلا، 50 دلار زیان می‌کنند که با توجه به این امر، کاهش قیمت طلا به زیر 1200 دلار به معنای افزایش ضرر و زیان شرکت‌های معدنی خواهد بود و در نتیجه کاهش شدید تولید و عرضه را در پی خواهد داشت. به این ترتیب نتیجه طبیعی و واکنش عادی شرکت‌های معدنی جهان به افت قیمت طلا، متوقف کردن بخش مهمی از تولید خواهد بود. در صورت وقوع این اتفاق، این احتمال وجود دارد که در سال 2014 با شوک عرضه روبه‌رو شویم.  اگر این اتفاق بیفتد، جانب عرضه در بازار طلا با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد شد. اما از سوی دیگر کاهش قیمت طلا موجب افزایش تقاضا از سوی سرمایه‌گذاران و بانک‌های مرکزی جهان خواهد شد و این مساله افزایش قیمت طلا را در پی خواهد داشت. به همین دلیل گفته می‌شود یک عامل مهم و موثر که می‌تواند قیمت طلا را از کاهش بیشتر نجات دهد، افت شدید عرضه است. از طرفی افت شدید قیمت طلا موجب شده تا ارزش سهام شرکت‌های معدنی به شدت کاهش یابد و سرمایه‌گذاران زیادی اقدام به فروش ذخایر طلای خود در صندوق SPDR (بزرگ‌ترین صندوق مبادلات فلزات گرانبهای جهان) کنند.  اکنون که بانک مرکزی آمریکا تصمیم گرفته از میزان خرید اوراق قرضه کم کند، برخی موسسات آماری به تجزیه و تحلیل این مساله پرداخته‌اند که آیا اجرای محرک پولی از سال 2008 تاکنون، به نفع قیمت طلا بوده است یا خیر؟ بر اساس برخی از این نظرسنجی‌ها، به نظر می‌رسد اجرای محرک پولی 85 میلیارد دلاری فدرال رزرو آمریکا تاثیری بر افزایش قیمت طلا نداشته و مهم‌ترین عامل برای افزایش قیمت طلا در سال‌های اخیر پایین نگه داشتن نرخ بهره بوده است. این در حالی است که قیمت طلا از حدود 800 دلار در سال 2008 تحت تاثیر سیاست‌های انبساطی پولی فدرال رزرو آمریکا، به بیش از 1800 دلار در اواخر سال 2011 رسیده است. برای هفته جاری میلادی، اغلب شرکت‌کنندگان در نظرسنجی‌ها، به کاهش قیمت طلا رای داده‌اند. روز گذشته در ساعات ابتدایی معاملات در بازارهای بین‌المللی، قیمت طلا در محدوده آخرین بهای روز جمعه نوسان می‌کرد اما از بعدازظهر دیروز به وقت تهران، طلا دوباره در مسیر کاهشی قرار گرفت و تا ساعت 16:00 به وقت تهران، نوسانات بهای اونس این فلز در محدوده 1194 تا 1206 دلار دنبال شد. به این ترتیب با شروع هفته میلادی جدید، طلا برای بار دوم در سال 2013، مقاومت 1200 دلاری را شکست. در معاملات روز جمعه، نوسان اونس طلا دامنه وسیعی داشت به طوری که در کمترین و بیشترین قیمت به ترتیب به 1184 و 1208 دلار رسید و به این ترتیب 22 دلار اختلاف در اوج و فرود طلا برای این روز ثبت شد تا در نهایت در پایان معاملات روز جمعه، قیمت این فلز در بازار نیویورک بر رقم 1203 دلار ثابت شود.

 

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: طلا و سکه در بازار تهران، دو روز اول هفته جاری را در نبود تغییرات جهانی طلا، با نوسانات اندکی پشت سر گذاشتند که این تغییرات محدود، برای روز شنبه در جهت کاهش و برای یک‌شنبه در مسیر افزایش بها بود؛ اما در نهایت قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در پایان دادوستدهای روز یک‌شنبه با قیمت پنج‌شنبه گذشته تفاوتی نداشت. بازار قراردادهای آتی سکه هم در این دو روز به تبع سکه نقدی، شاهد تغییرات بسیار محدود قیمتی بودند و در محدوده زیر یک درصد نوسان کردند. دلار هم مانند چند هفته اخیر، روزهای با ثباتی را می‌گذراند و به نظر نمی‌رسد قصد بیدار شدن از خواب زمستانی را داشته باشد. در شرایط حاضر چند عامل وجود دارد که پتانسیل نوسانی کردن بازار ارز را دارد. از یکسو نتیجه بررسی‌های مجلس پیرامون لایحه بودجه سال 93 و مشخص شدن تکلیف نهایی نرخ ارز در این بودجه و از سوی دیگر اخبار روشن و مشخص از مذاکرات ژنو می‌توانند به نوسانی شدن این ارز کمک کنند. آخرین دور از این مذاکرت به مدت چهار روز از پنج‌شنبه گذشته برگزار شد و قرار است پس از تعطیلات عید میلادی، از سر گرفته شود. به گفته معاون وزیر امورخارجه کشورمان، این احتمال وجود دارد که دور بعدی مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در سطح معاونان وزیر برگزار شود.  در حال حاضر از آنجا که دورنمای افزایشی خاصی برای دلار متصور نیست، تقاضا برای این ارز کاهش یافته و از حجم دادوستدها کاسته است. از دیگر سو، رییس کل بانک مرکزی از تک نرخی شدن ارز در نیمه دوم سال آینده می‌گوید. به این ترتیب به نظر نمی‌رسد فعلا این مساله تاثیری بر بازار ارز داشته باشد.

 

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: به نقل از امان: "رشد قیمت فلزات در جهان----به گزارش خبرنگار بورس نیوز قیمت فلزات در جهان با آغاز هفته جدید شاهد رشد بوده بطوریکه در بورس فلزات لندن قیمت هر تن شمش روی بالغ بر 2072 دلار ، شمش سرب 2195 دلار و شمش مس 7251 دلار است این در حالی است که شرکتهای بورس تهران قیمت روی را در بودجه 1900 دلار ، قیمت سرب را 2000 دلار و قیمت مس را 6900 دلار در نظر گرفته اند . البته شرکتهای گروه سرب و روی نرخ تسعیر ارز را 2800 تومان و شرکت ملی مس نرخ تسعیر را 2500 تومان در نظر گرفته است و این یعنی این شرکتها می توانند از محل رشد قیمت جهانی و تسعیر نرخ ارز تعدیل مثبت سود بدهند ."

 

ساعت ۸ و ۵۲ دقیقه: به نقل از امان: "تصمیم گیری درباره قیمت خوراک پتروشیمی ها----موید حسینی صدرˈ در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با اشاره به جلسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: در جلسه مقرر شد خوراک گاز بین 12 تا 14 سنت قیمت گذاری شود. وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد خوراک مایع پتروشیمی ها 90 درصد قیمت فوب خلیج فارس باشد و نفت خام تحویلی به پالایشگاه ها هم به 95 درصد قیمت صادراتی ارائه شود. نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنین مقرر شد وزارت نفت و شرکت ملی پتروشیمی از سرمایه گذاری ها در این بخش حمایت کرده و برای پرداخت وام به پروژه های مرتبط از سوی بانک ها تضمین لازم داده شود. وی همچنین از موضوع استیضاح محمدرضا نعمت زاده در مجلس اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: در جلسه امروز کمیسیون صنعت و معدن بحثی در این زمینه مطرح نشد."

 

ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: به نقل از عظیمی: "بلوک مدیریتی پالایش نفت لاوان واگذار می‌شود---رئیس اداره عملیات فرابورس از واگذاری بلوک مدیریتی شرکت پالایش نفت لاوان توسط سازمان خصوصی‌سازی در روز دوشنبه شانزدهم دی‌ماه خبر داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از فرابورس، بهنام محسنی با اعلام این خبر پیرامون جزئیات آن توضیح داد: سازمان خصوصی‌سازی درنظر دارد بلوک 50 درصد به علاوه یک سهمی پالایش نفت لاوان شامل 571 میلیون و 710 هزار و 801 سهم را به‌صورت یکجا و نقد یا نقد و اقساط بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی از طریق عرضه در بازار فرابورس ایران به فروش برساند. وی درخصوص چگونگی تعیین قیمت پایه هر سهم اعلام کرد: این قیمت بر اساس قیمت تابلو فرابورس در روز عرضه که معادل بسته شدن روز قبل از عرضه است به اضافه 50 درصد، به شرط آن که از 57 هزار و 443 ریال کمتر نباشد تعیین خواهد شد. به گفته محسنی شرایط پرداخت ثمن این معامله یکجا و نقد یا نقد و اقساط به صورت 30 درصد نقد و مابقی اقساط پنج ساله با نرخ 15 درصد است که حداکثر 20 روز کاری سازمان خصوصی‌سازی از تاریخ انجام معامله باید پرداخت شود. گفتنی است تعداد کل سهام ثبت شده شرکت پالایش نفت لاوان یک میلیارد و 143 میلیون و 421 هزار و 600 سهم اعلام شده که 40 درصد آن متعلق به سهام عدالت، 50 درصد رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی، 1.46 درصد شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و مابقی در اختیار سهامداران خرد است."

 

ساعت ۸ و ۵۷ دقیقه: در هفته پیش رو از آنجا که تعطیلات ژانویه را در پیش داریم، بازارهای جهانی طلا هم به تعطیلات خواهند رفت و قیمت‌های اعلامی در روزهای مابین این تعطیلات، چندان قابل استناد نخواهند بود؛ به این ترتیب بازار طلا و سکه تهران و همچنین بازار قراردادهای آتی سکه، مهم‌ترین متغیر خود را برای تعیین مسیر، برای مدتی از دست می‌دهند. پیش از این‌ها، به رغم وجود پارامترهای متنوعی که توانایی تکان دادن بازار ارز و سکه را داشتند، این دو تنها پا جای پای اونس طلا می‌گذاشتند و از پیروی از شاخص‌های دیگر سرباز می‌زدند. حال که دلار دوران ثبات خود را می‌گذراند و طلای جهانی هم به تعطیلات طولانی می‌رود، باید دید رفتار بازارهای نقدی و آتی سکه چه خواهد بود و تا کجا می‌توانند به این رکود و بی‌تحرکی ادامه دهند. هرچند این احتمال هم وجود دارد که حجمی از تقاضا وارد بازار شود و بتواند تا حدودی بر قیمت‌ها اثرگذار باشد.

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه در کنفرانس خبری‌ای که در نیویورک برگزار شد، خواستار ایفای نقش ایران در دستیابی به صلح در سوریه شد و گفت از حضور ایران در نشست «ژنو ۲» حمایت می‌کنیم."

 

ساعت ۹ و ۵ دقیقه: به نقل از علی: "اخباروشنیده ها: طرح جدید افزایش تولید گازوئیل اروپایی!---یک مقام مسئول اعلام کرد: شمارش معکوس به منظور تولید روزانه بیش از 4 میلیون لیتر مرغوب ترین گازوئیل بدون گوگرد مطابق با استانداردهای یورو 5 اتحادیه اروپا در پالایشگاه نفت لاوان آغاز شد. محمدعلی دادور همچنین از افزایش ظرفیت پالایشگاه خبر داد و گفت: ظرفیت پالایش نفت در پالایشگاه لاوان به بیش از 63 هزار بشکه در روز افزایش یافته است."

 

ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از امان: "پاسخ شرکت تراکتور سازی ایران به یک تحلیل----ضمن نشان از اهمیت مسولان این شرکت به نقش رسانه ها در شفایت اطلاعاتی و اطلاع رسانی دقیق حکایت از توجه مدیریت این شرکت به بازار سرمایه خصوصاً سهام شرکت تحت مدیریت خود را دارد. در پی انتشار تحلیلی تحت عنوان "پیش بینی رشد سود تراکتورسازی" در تاریخ 26 آذر ماه سال جاری ، شرکت تراکتور سازی ایران ضمن مخالفت با برخی اعداد و ارقام اعلام شده در این تحلیل به آن پاسخ داده است که در ذیل می خوانیم اما قبل از هر چیز مدیریت سایت بورس نیوز با تقدیر و ستایش این اقدام مدیر عامل شرکت تراکتور سازی ایران از عنایت و توجه خاص مسئولان "تایرا" به تحلیل مذکور و بررسی دقیق آن نهایت تشکر را دارد چراکه این امر ضمن نشان از اهمیت مسولان این شرکت به نقش رسانه ها در شفایت اطلاعاتی و اطلاع رسانی دقیق حکایت از توجه مدیریت این شرکت به بازار سرمایه خصوصاً سهام شرکت تحت مدیریت خود را دارد. حال پیرامون پاسخ این شرکت به تحلیل بنیادی منتشر شده از سوی این خبرگزاری توجه به نگاه زیر حائز اهمیت می باشد. اولین و مهمترین نکته قابل توجه در تحلیل های بنیادی ارایه شده از جمله تحلیل بنیادی "تایرا" این است که، کلیه برآوردهای صورت گرفته و همچنین مفروضات لحاظ شده براساس روند عملیاتی شرکت در سنوات گذشته و همچنین عملکردهای تحقق یافته مجموعه مذکور در ماه های قبل می باشد. بنابراین بدیهی است پیش بینی عملکرد آینده هر شرکتی بدون در نظر گرفتن روند عملیاتی آن امکان پذیر نیست چراکه تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه هیچ گونه دسترسی به اطلاعتی به جز اطلاعات تحقق یافته شرکت ها ندارند و تنها مفروضات قابل اتکا عملکرد تاریخی آنهاست. به عنوان مثال در تحلیل بنیادی ارایه شده میزان 38 درصد فروش صادراتی ذکر شده در گزارش براساس یادداشت های توضیحی پیش بینی درآمد هر سهم سال 92 شرکت و برای کل سال مالی جاری بوده نه صرفاً عملکرد شش ماهه نخست. نمونه دیگر اینکه بهای تمام شده شرکت برای سال جاری معادل بودجه شرکت و برای سال 93 همانگونه که در نامه ارسالی نیز عنوان شده برابر 86 درصد از درآمد فروش برآوردی در نظر گرفته شده است، که این میزان همان طور که خود شرکت نیز اعلام کرده با توجه به نسبت بهای تمام شده به فروش "تایرا" در سال های 91 و 92 می باشد."

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "استیضاح نعمت زاده احتمالا فردا تقدیم هیأت رئیسه می‌شود---عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: استیضاح وزیر صنعت به احتمال زیاد فردا تقدیم هیأت رئیسه مجلس می شود. سید محمد بیاتیان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت درباره آخرین وضعیت استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تاکنون 14 امضا برای استیضاح نعمت زاده جمع‌آوری شده است. نماینده مردم بیجار و گروس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زمانی که تعداد امضاءهای استیضاح به بیش از 20 امضاء افزایش یابد این استیضاح تقدیم هیأت رئیسه می شود. وی ادامه داد: استیضاح وزیر صنعت به احتمال زیاد فردا به هیأت رئیسه مجلس ارائه می شود. عضو هیأت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تاکید بر اینکه استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت 10 محور دارد، گفت: ناکارآمدی وزارت صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت کالاهای اساسی، واردات بی رویه کالاهای لوکس و خودروهای گران قیمت، تعطیلی واحدهای تولیدی، عدم برنامه مناسب برای نجات صنعت کشور، حمایت نکردن از تولید داخلی، به کارگیری مدیران بازنشسته، حذف مدیران باتجربه، عدم آغاز عملیات اجرایی مناطق ویژه اقتصادی، نابسامانی مدیریتی و عدم استفاده از نخبگان مهمترین محورهای استیضا وزیر صنعت، معدن و تجارت است. لازم به ذکر است، بر اساس اصل 89 قانون اساسی «نمایندگان‏ مجلس‏ شورای‏ اسلامی‏ می‏توانند در مواردی‏ که‏ لازم‏ می‏دانند هیأت‏وزیران‏ یا هر یک‏ از وزرا را استیضاح‏ کنند، استیضاح‏ وقتی‏ قابل‏ طرح‏ در مجلس‏ است‏ که‏ با امضای‏ حداقل‏ 10 نفر از نمایندگان‏ به‏ مجلس‏ تقدیم‏ شود. هیأت‏وزیران‏ یا وزیر مورد استیضاح‏ باید ظرف‏ مدت‏ 10 روز پس‏ از طرح‏ آن‏ در مجلس‏ حاضر شود و به‏ آن‏ پاسخ‏ گوید و از مجلس‏ رأی‏ اعتماد بخواهد. در صورت‏ عدم‏ حضور هیأت‏وزیران‏ یا وزیر برای‏ پاسخ‏، نمایندگان‏ مزبور درباره‏ استیضاح‏ خود توضیحات‏ لازم‏ را می‏دهند و در صورتی‏ که‏ مجلس‏ مقتضی‏ بداند اعلام‏ رأی‏ عدم‏ اعتماد خواهد کرد. اگر مجلس‏ رأی‏ اعتماد نداد هیأت‏وزیران‏ یا وزیر مورد استیضاح‏ عزل‏ می‏شود. در هر دو صورت‏ وزرای‏ مورد استیضاح‏ نمی‏توانند در هیأت‏وزیرانی‏ که‏ بلافاصله‏ بعد از آن‏ تشکیل‏ می‏شود عضویت‏ پیدا کنند"

 

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:امروز، در صورت تقاضا، حدود 90 هزار تن انواع ورق فولادی،50 هزار تن سنگ آهن، 32 هزار تن وکیوم باتوم و 30 هزار تن انواع لوب کات در بورس کالا عرضه می شود.تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز شاهد عرضه 72 گرید انواع مواد پلیمری 20 تولید کننده عمده کشور است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، شرکت فولاد مبارکه اصفهان در صورت تقاضا با 48 هزار و 400 تن ورق گرمC، به صورت سلف و به قیمت پایه 16 هزار و 277 ریال در تالار معاملات حضور می یابد. این شرکت همچنین در صورت تقاضا، 36 هزار و 300 تن ورق گرمBرا به قیمت پایه 16 هزار و 89 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت فولاد مبارکه اصفهان می توان به 5 هزار تن ورق سردBاشاره کرد.علاوه بر این، 100 تن مس مفتول گروه صنایع کابلسازی افق البرز به قیمت پایه 201 هزار و 768 ریال و به صورت نسیه در تالار مذکورعرضه می شود.این گزارش حاکی است، مجتمع سنگ آهن میشدوان، 50 هزار تن سنگ آهن دانه بندی را به قیمت پایه 75 دلار در هر تن روی تابلوی تالار صادراتی می برد. این تالار همچنین شاهد عرضه 2700 تن انواع قیر شرکت های تولیدی بشکه و قیر صنعتی و آسفالت راه دژپا و ایزوگام تبریز است.امروز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، حدود 70 هزار تن انواع مواد پلیمری مجتمع های پتروشیمی اروند، امیرکبیر، ایلام، آبادان، آریاساسول، بندرامام، پلی نار، تبریز، تندگویان، جم، خوزستان، شازند، غدیر، قائد بصیر، لاله، مارون، مهر، پلی پروپیلن جم، نوید زرشیمی و شرکت پلیمر کرمانشاه عرضه را تجربه می کند. از جمله محصولات پلیمری عرضه شده در این روز می توان به انواعPVC، پلی اتیلن،SBR، پلی پروپیلن، پلی استایرن، اپوکسی رزین، پلی بوتادین رابر وABSاشاره کرد.همچنین در صورت تقاضا، 32 هزار تن وکیوم باتوم و 30 هزار تن انواع لوب کات شرکت های پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تندگویان تهران در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه می شود. از دیگر محصولات عرضه شده در تالار مذکور می توان به حدود 24 هزار تن انواع قیر شرکت نفت جی، 2500 تن گوگرد گرانوله شرکت پالایش نفت تندگویان تهران و 400 تن گوگرد کلوخه شرکت پالایش نفت تبریز اشاره کرد.براساس این گزارش، در صورت تقاضا، 1200 تن ذرت دانه ای اوکراین به قیمت 8150 ریال عرضه می شود. شایان ذکر است، 300 تن جودامی خراسان رضوی و 100 تن خرمای زاهدی بوشهر روی تابلوی عرضه می رود.در گروه شکر، شرکت کشت و صنعت کارون با 5 هزار تن شکرسفید به قیمت پایه 17 هزار ریال در تالار معاملات حضور می یابد. علاوه بر این، در صورت تقاضا، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند کرج، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند ورامین و 700 تن شکرسفید کارخانه قند یاسوج راهی تالار معاملات می شود. همچنین، 100 تن عدس درشت کانادا عرضه را در تالار کشاورزی تجربه می کند.

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:شرکت درخشان تهران در جدیدترین پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل 332 ریال اعلام کرده است که در دوره 6 ماهه موفق به پوشش 34 درصدی این پیش بینی شده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 92 را در تاریخ های 26/11/91 و 13/12/91 (حسابرسی شده) مبلغ 250 ریال و در تاریخ 01/03/92 مبلغ 302 ریال و در تاریخ 05/05/92 مبلغ 303 ریال و در تاریخ 30/07/92 و اطلاعیه حاضر به مبلغ 332 ریال اعلام کرده است.شرکت دلایل افزایش هزینه های اداری و تشکیلاتی سال مالی 91 را ناشی از شکایت موجر (بنیادمستضعفان) درخصوص زمین شرکت و اجرت المثل ایام پس از صدور حکم تخلیه تاپایان سال 89 اعلام کرده بود که از این بابت مبلغ هفت میلیارد ریال هزینه اجاره زمین در صورتهای مالی سال 91 شناسایی شده است.شرکت همچنین اعلام کرده است که پروژه کاسپین را با برآورد سرمایه‌گذاری‌ مبلغ 38 میلیارد و 150 میلیون ریال در دستور کار دارد، که تاکنون مبلغ 644 میلیارد و 25 میلیون ریال بابت طرح مذکور هزینه انجام شده و 67درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.بر اساس اطلاعات ارسالی، هیئت‌مدیره شرکت در نظر ‌دارد به ازای هر سهم مبلغ 150 ریال را جهت تقسیم میان صاحبان سهام به عنوان سود نقدی به مجمع عمومی عادی سال مالی 92 پیشنهاد کند.

 

ساعت ۱۲ و ۰۰ دقیقه:پیش بینی سود 26 صنعت در نیمه آذرماه گذشته نسبت به مدت مشابه ماه قبل، 16 هزار و 478 میلیارد ریال افزایش یافت.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محصولات شیمیایی با 7 هزار و 674 میلیارد ریال، فلزات اساسی با 5 هزار و 894 میلیارد ریال و استخراج کانه های فلزی با 4 هزار و 233 میلیارد ریال بیشترین پیش بینی سود را در یک ماه اخیر به خود اختصاص دادند.همچنین بانک ها، موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی با 3 هزار و 491 میلیارد ریال، شرکت های چند رشته ای صنعتی با 2 هزار و 366 میلیارد ریال، مواد و محصولات دارویی با یک هزار و 743 میلیارد ریال، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای با یک هزار و 642 میلیارد ریال و سیمان، آهک و گچ با یک هزار و 462 میلیارد ریال در رتبه های چهارم تا هشتم بیشترین پیش بینی سود در یک ماه گذشته قرار دارند.بر اساس این گزارش، محصولات شیمیایی با 30 شرکت و پیش بینی سود 116 هزار و 665 میلیارد ریال همچنان در صدر فهرست بیشترین پیش بینی سود صنایع بورسی قرار دارد.فلزات اساسی با 72 هزار و 565 هزار میلیارد ریال، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای با 63 هزار و 474 میلیارد ریال، بانک ها، موسسات اعتباری و سایر نهادهای پولی با 59 هزار و 732 میلیارد ریال،شرکت های چند رشته ای صنعتی با 47 هزار و 346 میلیارد ریال و مخابرات با 41 هزار و 353 هزار میلیارد ریال سود پیش بینی کرده و در رتبه های دوم تا ششم قرار گیرند.استخراج کانه های فلزی با 36 هزار و 821 میلیارد ریال، سیمان، آهک و گچ با 14 هزار و 456 میلیارد ریال، مواد و محصولات دارویی با 9 هزار و 89 میلیارد ریال و محصولات غذایی و آشامیدنی بجز قند و شکر با 5 هزار و 65 میلیارد ریال پیش بینی سود در رده های بعدی جای دارند.بر اساس این گزارش، گروه انتشار ، چاپ و تکثیر با 29 میلیارد ریال پیش بینی سود، استخراج سایر معادن با 19 میلیارد ریال پیش بینی سود، محصولات چوبی با 7 میلیارد ریال پیش بینی سود و گروه خودرو و ساخت قطعات با 9 هزار و 762 میلیارد پیش بینی ریال زیان در انتهای جدول ایستاده اند.

 

ساعت ۱۲ و ۵ دقیقه:اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران متوسط پیش بینی سود صنایع بورسی در پایان نیمه آذرماه امسال را 764 ریال اعلام کرد.بر اساس این گزارش، گروه کشاورزی، دامپروری و خدمات وابسته به آن با 4459 ریال، فرآورده های نفتی، کک و سوخت هسته ای با 2898 ریال، مواد و محصولات دارویی با 1499 ریال، محصولات شیمیایی با 1465 ریال و رایانه و فعالیت های وابسته به آن با 1351 ریال در صدر بیشترین پیش بینی سود صنایع بورسی قرار دارند. دراین گزارش آمده است : به دلیل الزام آور نبودن ارائه پیش بینی سود صنعت سرمایه گذاری، پیش بینی سود 16 شرکت حاضر در این گروه در گزارش فوق لحاظ نشده است.

 

ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه:عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از مطرح شدن سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در کمیسیون تلفیق خبر داد و گفت: بر اساس ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی، دولت باید قیمت تضمینی کالاهای کشاورزی را شهریور ماه هر سال اعلام کند و کشاورزان نیز محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند.  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،محمد تقی توکلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس این قانون، اگر کشاورزی محصولاتش را در بورس کالا عرضه کرد و قیمت آن محصول بالاتر از نرخ تضمینی اعلامی از سوی دولت کشف شد، آن محصول را می فروشد و وجه مورد نظر را دریافت می کند.  وی تاکید کرد که اگر قیمت کشف شده در بورس کالا پایین تر از نرخ اعلامی دولت بود، دولت باید ما به التفاوت این مبلغ را ظرف 15 روز کاری به کشاورز پرداخت کند.  وی ادامه داد: نکته ای که در این میان وجود دارد این است که در لایحه بودجه سال آینده، بودجه ای جداگانه برای پرداخت این ما به التفاوت پیش بینی نشده که ما این موضوع را علاوه بر بررسی در میان نمایندگان در کمیسیون تلفیق نیز مطرح خواهیم کرد.  توکلی با بیان این که، ساز و کار بورس راهی صحیح برای کشف قیمت عادلانه قیمت محصولات کشاورزی و کوتاه شدن دست دلالان است افزود: به عبارت دیگر بورس کالا بهترین مسیر برای رسیدن محصولات از دست تولید کننده به مصرف کننده است و باید مقدمات اجرای این کار فراهم شود.  وی در پاسخ به این پرسش که چرا ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی با گذشت سه سال از تصویب مجلس هنوز اجرایی نشده است؟ گفت: این ماده یک قانون است و باید تاکنون اجرا می شد، اما به نظر می رسد که با اجرای قانون انتزاع و محول شدن تمام سیاست گذاری های بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی، شاهد سرعت بخشیدن به اجرای این گونه قانون ها باشیم.  وی افزود: مطمئنا در آینده ای نزدیک شاهد اعتماد مسوولان بخش کشاورزی به بورس کالا خواهیم بود، چرا که با این کار شاهد شفافیت در معاملات، قیمت گذاری عادلانه و در مجموع تنظیم مناسب بازار محصولات کشاورزی خواهیم بود.  یادآور می شود؛ در تبصره 4 ماده 6 قانون بهره وری کشاورزی نیز آمده است، به منظور حمایت از بهره برداران و مصرف کنندگان و شفافیت قیمت ها و ایجاد تعادل در بازار محصولات کشاورزی، خرید و فروش نهاده ها و محصولات تولیدی کشاورزی در صورتی که از اقلام قابل معامله در بورس باشند، باید در بورس کالا مورد معامله قرار گیرند.  توکلی در این خصوص نیز گفت: باز هم باید تاکید کنم این قوانین باید اجرا شوند و ما به زودی شاهد عرضه کالاهای کشاورزی در بورس کالا خواهیم بود که البته برای اجرای هر چه سریعتر این قوانین ما در مجلس تلاش می کنیم و از وزارت جهاد کشاورزی می خواهیم تا به بهترین شکل ممکن این کار را انجام دهد.  وی اظهار داشت: یکی دیگر از دلایلی که به کندی اجرای موارد بالا مربوط می شود، این است که همیشه در برابر تغییرات، مقاومت هایی دیده می شود، به طوری که در حال حاضر افرادی در بازار کشاورزی تجارت می کنند و ما باید از طریق بورس کالا معاملات محصولات کشاورزی را قانونمند کنیم.  این نماینده مجلس در پایان در خصوص مزیت های بورس کالا گفت: ساده ترین و مهم ترین مزیت بورس کالا برای بخش کشاورزی، رفتن سود به جیب تولید کنندگان، تعادل قیمت ها، رضایت مصرف کنندگان و کنترل مناسب بازار است.ماده 33 قانون افزایش بهره وری کشاورزی که به درج قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران اختصاص دارد، در تیر ماه سال 89 مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و در آن زمان همه منتظر بودند تا با فراهم شدن مقدمات لازم، از ابتدای سال 90 این قانون ابلاغ و اجرا شود. اما در کمال ناباوری و با گذشت بیش از سه سال از آن زمان، این قانون اجرایی نشد تا اینکه با نهایی شدن دستورالعمل اجرایی این ماده و ابلاغ هفته گذشته محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، مقرر شد تا این قانون هر چه سریعتر عملیاتی شود. اما نکته ای که وجود دارد این است که دولت در لایحه بودجه 93، بودجه ای جداگانه برای اجرای این قانون در نظر نگرفته و مشخص نیست که چگونه می توان بدون در نظر گرفتن منابع مالی، این ماده قانونی را اجرا کرد.

 

ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه: به نقل از امان: "در گفتگو با مدیر عامل کارگزاری بانک مسکن عنوان شد: حباب قیمتی در برخی صنایع مشهود است----مشاهده این رفتار در بازار سهام به دلیل ورود نقدینگی جدیدی است که سرمایه گذاران تازه وارد بدون تحلیل واقع بینانه از شرایط حاکم بازار سهام و با اهداف بسیار کوتاه مدت وارد بورس کرده اند. در چند روز گذشته فعالان بازار سهام شاهد حرکت چرخشی سرمایه گذاران میان صنایع مختلف به صورت کوتاه مدت و جابه جایی از یک صنعت به سمت صنعتی دیگر بوده اند. محمد کفاش پیرامون نوسانات شدید قیمتی رخ داده در بازار سهام طی چند روز اخیر در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: مشاهده این رفتار در بازار سهام به دلیل ورود نقدینگی جدیدی است که سرمایه گذاران تازه وارد بدون تحلیل واقع بینانه از شرایط حاکم بازار سهام و با اهداف بسیار کوتاه مدت وارد بورس کرده اند. وی همچنین عدم بررسی و آگاهی کافی سرمایه گذاران از لوایح و طرح های تصویب شده در مجلس شورای اسلامی را از جمله موارد تأثیرگذار بر نوسانات قیمتی سهام گروه ها و صنایع مختلف عنوان کرد. مدیر عامل کارگزاری بانک مسکن راه برون رفت از شرایط فعلی را حاکم شدن تحلیل و هدایت نقدینگی جدید به سوی صندوق های سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: صندوق ها با بهره گیری از مدیران آگاه و آشنا به شرایط بازار سهام قابلیت کسب بازدهی مناسب به همراه مدیریت ریسک بالا را دارا می باشند و سرمایه گذاران مبتدی می توانند در نوسانات شدید بازار سهام نقدینگی خود را به این نهادهای مالی بسپارند. کفاش با اشاره به نزدیک شدن فصل ارایه گزارش های عملکرد 9 ماهه شرکت ها و تأثیر آن بر تداوم روند صعودی شاخص کل بازار سهام، صنایعی همچون پتروشیمی، سیمان، سنگ آهن و نیز بانکداری را مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: در شرکت های کوچک که طی مدتی کوتاه بازدهی چند صد درصدی را تجربه کردند، انتظار برای تداوم روند افزایشی چندان وجود ندارد. این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوال خبرنگار ما پیرامون روند آتی بورس و گمانه زنی در مورد وجود حباب قیمتی در سهام شرکت ها پاسخ داد: با توجه به رشد شاخص بورس و پوشش شکاف قیمتی دلار طی یکی دو سال اخیر و انتظار برای انجام عرضه های اولیه در آینده، اعتقادی به وجود حباب در کلیت بازار ندارم؛ ولی در سهام برخی از شرکت ها و صنایع کوچک به واسطه رشد هیجانی و بی منطق قیمت ها و در نتیجه رشد پی بر ای آنها به صورت چشمگیر، حباب قیمتی مشهود است. در پایان مدیر عامل کارگزاری بانک مسکن به سرمایه گذاران توصیه کرد که جهت کنترل ریسک ناشی از نوسانات شدید بازار سهام هنگام سرمایه گذاری به پیش بینی سود و سیاست تقسیم سود شرکت ها در مجمع نیز توجه داشته باشند.

 

ساعت ۱۲ و ۲۹ دقیقه: همانطور که در روزهای قبل نیز اشاره کرده ایم، ورود نقدینگی فراوان در بازار بورس تهران، مانع از اصلاح بازار می شود و با هربار منفی شدن یکروزه، بر فشار تقاضا افزوده میشود. امروز نیز بازار با برتری تقاضا بر عرضه ها، توانست رشد ۱۰۹۸ واحدی را تجربه کند تا یکبار دیگر به کانال ۸۸۰۰۰ واحدی برگردد. در نماد پتایر که در روزهای گذشته با افزایش معنی دار حجم معاملات روبرو بودیم، امروز شاهد صف خرید سنگین و البته عرضه ای درست به میزان حجم مبنا هستیم! در گروه پالایشگاهی، شاوان امروز را با صف خرید با پایان رسانید تا خود را برای معامله بلوک بزرگ خود آماده کند!

 

ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه.......................بازار بسته شد.



سه شنبه ۳ دی۱۳۹۲
  • لایو بورس