بورس تهران شنبه مورخ 12 اسفند 1391
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: ناصر سراج عضو قضایی شورای رقابت در گفتوگو با خبرنگار قضایی فارس درباره افزایش قیمت خودرو و مشکلاتی که برای شهروندان در این زمینه ایجاد شده است، گفت: در پی افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازان داخلی در راستای وظیفه شورای رقابت مبنی بر تنظیم دستورالعمل قیمت در مورد خودرو که با توجه به شرایط و وضعیت آن در کشور و اقتصاد انحصار محسوب میشود از مسئولین دو شرکت خودروسازی (ایران خودرو و سایپا) و نیز نمایندگان سازمانهای ذی ربط جلسهای برگزار شد و با حضور ایشان پیرامون موضوع و علل افزایش قیمت خودروها بحث و بررسی مفصلی انجام شد. وی تصریح کرد: قرار شد خودروسازان مستندات و دلایل افزایش قیمت خودرو را برای بررسی و صدور دستورالعملهای لازم به شورای رقابت ارائه کنند تا هر چه سریعتر نسبت به تنظیم دستورالعمل قیمتگذاری و تنظیم بازار خودرو اقدام شود. قاضی ناصر سراج خاطر نشان کرد: ولیکن در همین ایام مصوبهای از سوی وزیران عضو کارگروه کنترل بازار به شماره 219604- ت 48802 ک مورخ 9/11/91 تنظیم شد و از سوی معاون اول رئیسجمهور ابلاغ شد. عضو قضایی شورای رقابت تأکید کرد: این مصوبه به تأیید رئیسجمهور رسیده بود که به موجب بند اول آن شرکتهای داخلی سازنده خودروهای سبک مجاز شدند تا با هماهنگی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نسبت به فروش خودرو به قیمت تجاری (قیمت حد فاصل قیمت بازار آزاد و قیمت محاسباتی با لحاظ نرخ مبادلهای ارزی که توسط سیستم مذکور تعیین میشود) اقدام کنند. وی گفت: در این مصوبه شرکتها موظف شدند تا 95 درصد از وجوه ما بهالتفاوت قیمت محاسباتی با لحاظ نرخ ارز مبادلهای و قیمت تجاری در دورههای 3 ماهه را به حسابی که توسط خزانهداری کل کشور مشخص میکند واریز کنند تا در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد. عضو قضایی شورای رقابت خاطر نشان کرد: هر چند که مبنای حقوقی و قانونی این مصوبه در افزایش قیمت و فروش خودرو به قیمت تجاری و سپس واریز 95 درصد ما به التفاوت آن به حسابی که توسط خزانهداری اعلام میشود و سپس در اختیار وزارتخانه مذکور قرار گرفته میشود اساسا مشخص نشده است.
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "در حالی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ایجاد مشکل برای واحدهای پتروشیمی به دلیل ممنوعیت صادرات محصولاتشان خبر داده که وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرده که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را ندارند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، یکی از گروههای محصولی که در فهرست محدودیتها و ممنوعیتهای صادراتی قرار گرفته محصولات پتروشیمی است. براین اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت چند ماه پیش به دنبال کمبود مواد اولیه پتروشیمی در بازار داخلی و همچنین افزایش شدید قیمت این مواد صادرات برخی از این محصولات را به منظور تامین نیاز صنایع داخلی محدود و ممنوع کرد. وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین تاکید کرد که واحدهای پتروشیمی بدون تامین نیاز صنایع داخلی حق صادرات محصولات خود را نخواهند داشت. ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی در حالی رخ داده که واحدهای پتروشیمی امید داشتند همزمان با نوسان نرخ ارز در کشور با صادرات محصولاتشان به سودهای هنگفتی دست پیدا کنند."
ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه: به نقل از نجات: "حال و آینده نفت ایرانول از زبان مدیر عامل--شرکت نفت ایرانول که چندی پیش پا به فرابورس گذاشت و طی حدود 8 روز کاری پس از ورود به بازار سرمایه توانست بازدهی مثبت حدود 50 درصدی را نصیب سهامداران خود نماید، این روزها با رسیدن به تعادل قیمتی در روند معاملات همچون هم گروهی های خود، به استقبال آینده می رود. با توجه به اینکه تاکنون سهم اندکی به بررسی وضعیت "شرانل" و بیان نقطه نظرات مسئولان این شرکت اختصاص یافته، شاید برای اغلب فعالین بازار بیان شرایط کنونی و آگاهی از برنامه های آن از زبان مدیر عامل ارزشمند باشد. مدیر عامل شرکت نفت ایرانول در خصوص وضعیت تولید و فروش محصولات در گفتگو با خبرنگار ما عنوان کرد: میزان تولید و فروش محصولات شرکت نفت ایرانول طی سال جاری نسبت به سال قبل تغییری نداشته، حال آنکه تغییرات عمده در ترکیب میزان فروش داخلی و صادراتی رخ داده؛ به گونه ای که در سال های گذشته محصولات جانبی تولیدی به پالایشگاه ها و به صورت داخلی به فروش می رسید. اما از ابتدای سال جاری این روند تغییر یافت و کلیه این محصولات به صورت صاداراتی به فروش می رسند. علی مستأجران ادامه داد: همین امر موجب شد تا فروش صادراتی "شرانل" و همچنین درآمدهای حاصل از آن در مقایسه با سال های گذشته افزایش یابد."
ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه: به نقل از آراز: "افزایش تقاضای خرید نمادهای پالایشگاهی را شاهد هستیم. غبشهر و غمارگ نیز صف خرید تشکیل داده اند. در سوی دیگر صف فروش نمادهای سنگ آهنی را شاهدیم و نماد ومعادن صف فروش بالایی دارد. بازار شاهد چند صف فروش دیگر فلزی از جمله برای نماد فولاژ است. صف فروش ذوب نیز حجم بالایی دارد."
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از نجات: "نگاهی به پرتفوی بهمن ماه و NAV «واتی»--واتی در پرتفوی بهمن ماه، تعداد 1.4 میلیون سهم شیران و 135 هزار سهم شاراک ، 200 هزار سهم وصندوق،300 هزار سهم فولاد ، 750 هزار سهم وغدیر ، 950 هزار سهم کرماشا و 700 هزار سهم رانفور را از پرتفوی خود خارج کرده است و در این دوره 1.5 میلیون سهم مپنا و بین 500 هزار تا 1 میلیون سهام شرکت های کچاد،ومعادن،فاسمین،فملی ،اخابر،حفاری و وساخت را به سبد بورسی خود اضافه کرده است.با توجه به آخرین قیمت معاملات شرکت های زیر مجموعه و قیمت 5132 تومانی شیران ،ارزش خالص دارایی های هر سهم شرکت به 592 تومان رسیده است که قیمت فعلی سهم (250 تومان) در محدوده ی 42 درصدی آن معامله می شود."
ساعت ۹ و ۵۵ دقیقه: به نقل از نجات: "گزارش آمریکا از وضعیت تولید نفت ایران--اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود تولید نفت ایران طی ژانویه و فوریه 2013 را 8/2 میلیون بشکه در روز اعلام کرد که نسبت به 2 ماه قبل از آن 200 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. به گزارش تسنیم، این نهاد آمریکایی در گزارش جدید خود که مربوط به ماههای ژانویه و فوریه است تولید نفت ایران در این 2 ماه را 8/2 میلیون بشکه در روز اعلام کرده است. در گزارش قبلی این سازمان تولید نفت ایران در نوامبر و دسامبر 2012 بالغ بر 6/2 میلیون بشکه در روز اعلام شده بود. بر اساس این گزارش کل تولید سوخت مایع ایران شامل نفت خام و میعانات گازی در ماههای ژانویه و فوریه 2013 نیز بالغ بر 4/3 میلیون بشکه در روز بوده است. این رقم برای ماههای نوامبر و دسامبر 2012 حدود 2/3 میلیون بشکه در روز اعلام شده بود. میزان مصرف نفت خام ایران نیز در ماههای نوامبر 2012 تا فوریه 2013 حدود 7/1 میلیون بشکه در روز ثابت باقی مانده است."
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آراز: "با وجود خریدهای گسترده از صف فروش دو نماد کگل و کچاد، از بین رفتن صف فروش این دو در حال حاضر محقق نشده است. این دو نماد موجب افت زیادی از ارزش شاخص کل شده اند. صف فروش سنگین نماد ومعادن تغییری نیافته است و بازار شاهد فشار فروش بر سایر نمادهای فلزی است که در این نمادها، صف فاسمین و فولاژ در بورس و صف ذوب در فرابورس قابل توجه هستند."
ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه: به نقل از آراز: "فشار فروش بر نمادهای فلزی به حدی است که جمع آوری صف نماد ذوب مرتب شکست می خورد و کگل نیز علی رغم خریدهای پرحجم، موفق نمی شود از درصد منفی فاصله بگیرد. در کنار فروش معدنی ها، فشار عرضه بر نمادهای فلزی متعادل مشهود است و اگر نماد پارسان را کنار بگذاریم، نمادهای پتروشیمی نیز منفی هستند، فقط دو نماد شپترو و شفن با معاملاتی اندک مثبت هستند."
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از آراز: "احتمال افزایش قیمت گاز پتروشیمیها--معاون وزیر نفت با اشاره به ضرورت بازنگری در قیمت فروش و تحویل گاز به صنایع پتروشیمی: در شرایط فعلی قیمت هر مترمکعب فروش گاز طبیعی به صنایع پتروشیمی به هیچ وجه منطقی نیست و بر این اساس پیشنهادهایی به هیات دولت ارائه شده که در صورت موافقت دولت و مجلس شورای اسلامی امکان تجدیدنظر در قیمت گاز پتروشیمیهای داخلی وجود دارد."
ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از آراز: "گروه قند با تغییر روند قیمتی نمادها روبرو شده و در حالی قیمت مثبت به خود می بینند که بعضا حتی صف فروش را نیز تجربه کرده بودند. در گروه غذا شاهد صف خرید نمادهای غبشهر، غمارگ، وبشهر، غشان، غشصفا و غگرجی هستیم البته نماد غاذر موقعیت معکوسی دارد."
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: در لایحه بودجه سال 92 در حال حاضر سه موضوع بیش از موارد دیگر مورد توجه است: نرخ ارز، موضوع عوارض و حقوق دولتی پیشبینی شده و بحث هدفمندی یارانهها سه مقولهای هستند که برای بازار سرمایه دارای اهمیت ویژهای هستند. در این موضوعات پیشنهادهای دولت نیز به همراه بررسی مجلس و حک و اصلاح آنها میتواند نوسانهایی را در بازار ایجاد کند. در موضوع بهای ارز، لایحه بودجه سال 92 به طرز عجیبی دارای ابهام است. به نظر میرسد این ابهام برای حفظ شانس اجرای سناریوهای مختلف برای دولت در سال آینده است، با این مضمون که در لایحه بودجه درآمد نفتی بودجه 92 از رقم 51 میلیارد دلار سال 91 به رقم 31 میلیارد دلار در سال 92 کاهش پیدا میکند که نشان از پیشبینی واقعیتر درآمد نفتی با توجه به محدویت فروش نفت و انتقال پول نفت به کشور دارد، اما روی دیگر این سکه این است که این درآمدهای ارزی باید با یک نرخ که در ماده 81 قانون برنامه پنجم توسعه بند ج آمده است، هماهنگ باشد. نظام ارزی کشور در طول برنامه پنجم «شناور مدیریت شده» است. در ماده ۸۱ برنامه پنجم آمده است: نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابتپذیری در تجارت خارجی و با ملاحظه تورم داخلی و جهانی و همچنین شرایط اقتصاد کلان از جمله تعیین حد مطلوبی از ذخایر خارجی تعیین خواهد شد.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نظر میرسد شرایط ارزی در سال آینده به صورت دورهای تغییر خواهد کرد.اما در مورد بحث عوارض و حقوق دولتی هر چند که در لایحه در مورد پالایشگاهها تخفیف 5درصد لحاظ شده است و موضوع دریافت 23درصد عوارض صادراتی ذکر نشده است، اما پیشبینی دریافت ارزش افزوده و احتمال تغییرات در مجلس را نباید از نظر دور داشت، به ویژه که عوارض صادراتی پالایشگاهها سال گذشته در مجلس به بودجه اضافه شد. براساس لایحه بودجه قیمت نفت صادراتی از مبادی اولیه، قیمت معاملاتی یک بشکه نفت صادراتی از مبادی اولیه در هر محموله و قیمت نفت عرضه شده در بورس متوسط قیمت نفت صادراتی در یک ماه شمسی از مبادی اولیه و همچنین برای نفت تحویلی به پالایشگاههای داخلی و مجتمعهای پتروشیمی اعم از دولتی و خصوصی 95درصد متوسط بهای محمولههای صادراتی نفت مشابه در هر ماه شمسی است. تبصره 2- در راستای اجرای قسمت اخیر جزء یک بند «ح» ماده 84 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است 26 درصد صادرات گاز طبیعی پس از کسر ارزش گاز خام طبیعی وارداتی را به حساب صندوق توسعه ملی واریز کند. مبلغ واریزی از ماه یازدهم سال، محاسبه و تسویه میشود.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: در لایحه بودجه آمده است: کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی استخراجکننده معادن سنگآهن که پروانه بهرهبرداری آنها به نام توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و یا شرکتهای تابعه است، موظفند بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهرهبرداری (به ماخذ حداقل 5 درصد میانگین قیمت آزاد (دوره سه ماهه) شمش فولاد خوزستان) به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 130419 جدول شماره (5) این قانون واریز کند.معادل 40 درصد از مبالغ حاصله در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) قرار میگیرد تا پس از مبادله موافقتنامه با معاونت صرف تکمیل طرحهای فولادی نیمهتمام، طرحهای اکتشافی، ایجاد زیرساختهای معدنی و حمایت از تولید گردد. تبصره 1-در خصوص سایر معادن که پروانه بهرهبرداری آن به نام سازمان و یا شرکتهای تابعه فوق است، حق انتفاع پروانه بهرهبرداری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین و ابلاغ میشود. تبصره 2- در صورت عدم پرداخت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مکلف است نسبت به ممانعت از استخراج سنگ توسط اشخاص فوق اقدام کند.در این میان درج دو فاکتور اساسی «حداقل» و «قیمت آزاد شمش خوزستان» موجب برداشتهای متفاوتی از قانون خواهد شد. در این میان مشخص نیست در صورت آنکه دولت از استخراج سنگ توسط اشخاص ممانعت کند یا اشخاص حاضر به قبول شرایط فوق برای تولید کنسانتره نباشند، تامین کنسانتره صنایع فولادی چه وضعیتی خواهد داشت و در نهایت قیمت گذاری فوق تا چه حد بر فولادسازها فشار خواهد آورد.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه: در لایحه بودجه همچنین موضوع مهم دیگر بحث هدفمندی یارانههاست.معاون بودجه معاونت برنامهریزی در این مورد گفت: برای فاز دوم هدفمندی یارانهها در لایحه بودجه 92 رقم 120 هزار میلیارد تومان و برای قیمت هر بشکه نفت 95 دلار پیشبینی شده است. وی افزود: براساس جلساتی که در محضر مقام معظم رهبری تشکیل شده بود و راهنمایی ایشان به دولت و مجلس و جمع بندی جلسات مشترک مبلغ فاز دوم هدفمندی یارانهها 120 هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که این رقم در قانون بودجه 91 حدود 66 هزار میلیارد تومان بود. ممبینی گفت: از رقم هدفمندی یارانه در لایحه بودجه 11 هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی نان و کالاهای اساسی گندم و تفاوت قیمت انرژی و برق از منابع عمومی در نظر گرفته شده و 109 هزار میلیارد تومان از محل درآمد افزایش قیمت حاملهای انرژی پیش بینی شده است. ممبینی گفت: همچنین 15 هزار میلیارد تومان برای کمک به تولید در فاز دوم و 15 هزار میلیارد تومان دیگر برای کمک به بودجه شرکتهای دولتی با رویکرد طرحهای عمرانی در نظر گرفته شده است. به نظر میرسد، این افزایش در صورت تصویب از ماه چهارم سال آینده شانس اجرا را دارد.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز از ابتدا با عرضه های سنگین در نمادهای بزرگ، مخصوصا در گروه فلزات اساسی و سنگ آهنی ها آغاز شد. گروه پتروشیمی نیز امروز روز سخت و منفی را سپری کرد. اما گروه پالایشگاهی، امروز نیز پر تقاضا به کار خود پایان داد! نماد شراز امروز از مقاومت خود عبور کرد تا راه برای رسیدن به هدف ۱۵۰۰ تومان هموار شود! در گروه غذایی، نمادهای غمارگ و غبشهر امروز را نیز با اقبال و صف خرید به پایان رساندند. در بازارهای جهانی همچنان جو ناپایداری حاکم است. در بازار جهانی فلزات بهای مس به سطح 7هزار و 719دلار در هر تن رسیده است.بهای سه فلز روی، سرب و آلومینیوم نیز به ترتیب 2هزار و 42دلار،2هزار و 258دلار و یک هزار و 938دلار رقم خورده است و بهای سنگآهن نیز ثبات نسبی یافته است. در نتیجه مبادلات امروز، شاخص کل با افت ۳۷۴ واحدی روبرو شد و ارزش معاملات با ثبت عدد ۱۲۴ میلیارد تومان، همچنان نوید از بازگشت بازار میدهد!
ساعت ۱۲....................بازار بسته شد.
شنبه ۱۲ اسفند۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)