شایعات و اخبار بازار 16 اسفند 1391 (پرشین تحلیل)
شایعه لغو تحریم های سوئیفت و عدم بازگشایی سوئیفت به طور رسمی تائید نشد و رشد قیمتی سهام این گروه تداوم نیافت و مجددا شاهد گوشه نشین شدن آنها در بازار بودیم. البته قبلا برخی از بانک ها با لغو تحریم ها مواجه شده اند. اما تا لغو کامل تحریم های بانکی راه طولانی وجود دارد که مقدمه آن دست یابی به یک نتیجه مشخص و مثبت در مذاکرات سیاسی و هسته ای در پیش رو می باشد. در اخبار داخلی بانکی ها نیز بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، بانکها و مؤسسات اعتباری به کاهش تعداد شعب به نسبت20 تعداد موظف شدهاند همچنین بانکها و موسسات اعتباری حداکثر ظرف مدت 6 ماه (تا پایان شهریور سال 1392) باید نسبت به واگذاری همه شرکتها اعم از صرافی، شرکت لیزینگ، مشارکتهای حقوقی و واگذاری دارائیهای غیرمنقول مازاد اقدام کنند.
در این گروه بانک تجارت سود هر سهم سال جاری خود را بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبلی 35 تومان اعلام کرده است برای سال آینده نیز در اولین پیش بینی همین مبلغ را اعلام کرده است.
توقف روز گذشته شراز برای تعدیل عایدی و اعلام اطلاعات مهم مالی، شاوان و شبریز را در معاملات امروز با صف خرید مواجه کرد هر چند که صف خرید خود را در مقاطعی از دست دادند. در حال حاضر مهمترین خبر این گروه بحث ورود دولت به قیمت گذاری محصولات پالایشگاهی است که سهام شرکت های آنها در سه ماه اخیر رشد بین 60 تا 90 درصدی داشته اند. در این رابطه روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام کرده است که هیچ گونه افزایش قیمتی از طرف شرکت ملی پالایش و پخش صورت نگرفته است و تغییرات ایجاد شده در نرخ، ناشی از اجرای بند ٢٧ قانون بودجه سال ٩١، مصوبه مورخ ٢٣ شهریور ٩١ ستاد تدابیر ویژه اقتصادی مبنی بر رعایت نرخ ارز اتاق مبادلات ارزی بوده است.
در این گروه نفت پاسارگاد بعد از افت قیمتی دلار نتوانست با قدرت از قیمت های 3000 تومان عبور کند و با روندی اصلاحی مواجه شده است. در معاملات امروز نیز بعد از صعود تا محدوده 2930 تومان قیمت های کمتر از 2800 تومان را نیز لمس کرد. قیر نیز در چند ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته است که به نظر میرسد دولت اجازه افزایش قیمتی بیش از این را به قیر ندهد. شپاس با تعدیل عایدی برای امسال و سال 92 روبرو می باشد سهم کم ریسکی برای خرید با دید میان مدت و بلند مدت می باشد.
پالایشگاهی ها هم فعلا تا زمان انتشار اولین پیش بینی از سود سال 92 نوسانی خواهند بود. البته نباید رشد انفجاری این گروه خصوصا در نمادهای شبریز و شپنا و شاوان را همانند رشدی که در یک ماه اخیر داشته اند را داشت. در این بین شبندر و شتران مستثنی هستند. خصوصا شتران که بعد از عرضه اولیه نیز رشد زیادی نداشته است. خبری هم از بازگشایی شتران نیست و مسئولان بورس مجددا به صورت های مالی شرکت اشکال وارد کرده اند و اصرار بر اصلاح آن دارند.
گروه خودرویی همچنان مورد اعتماد کامل سرمایه گذاران قرار نگرفته اند و با وجود انتشار گزارشات مثبت آنها در سال آتی و افزایش تولید و فروش ،سهام آنها رشدی مداوم نداشته اند. بحث اختصاص ارز مبادله ای به این گروه و تسهیلات ریالی به آنها هنوز قطعی نشده است. در این گروه نیز مذاکرات مثبت سیاسی بهترین خبر خواهد بود.
در روزهای اخیر نیز وارد شدن مستقیم رئیس جمهور و شورای رقابت و سازمان حمایت به بحث قیمت گذاری و کاهش قیمت ها اثثرات خود را گذاشته است و شاهد افت قیمت خودرو در بازار بوده ایم. هفته آتی شورای رقابت نظر قطعی خود را در این باره خواهد داد.
در این گروه خپارس بعد از انتشار بودجه 92 خود بازگشایی شد و تحت تاثیر جو منفی گروه در محدوده قیمتی قبلی خود یعنی 67 تومان معامله ای بر روی سهم صورت نپذیرفت. پارس خودرو برای سال مالی 92در اولین پیش بینی مبلغ 10 تومان اعلام کرده است.این در حالی ست که برای سال جاری در آخرین گزارش زیان 82 تومانی پیش بینی کرده است.افزایش 116 درصدی فروش (به دلیلی افزایش در تولیدمحصولات شرکت و کاهش در تولید محصولات اجرتی و افزایش در بهای فروش) علت اصلی تعدیل مثبت شرکت می باشد. مقدار تولید و فروش پیش بینی شده برای سال اتی نسبت به سال جاری با افت 3.4 درصدی روبرو شده است اما افزاش قیمت قابل توجه تندر و مگان باعث شده مبلغ فروش شرکت با رشد محسوسی روبرو شود.
بحث افزایش حقوق دولتی و بهره مالکانه معادن از ابتدای هفته سپری شده نمادهای گروه را با اصلاح قیمتی روبرو کرد که در این بین حمایت های سهامداران عمده نیز از سهام این گروه جالب توجه بود. چانه زنی ها و مذاکرات برای کاهش بهره مالکانه و یا دادن امتیازاتی از قبیل آزاد سازی قیمت ها و یا سایر امتیازات جایگزین ادامه دارد.
ملی مس نیز اعلام کرده است با عنایت به پیش بینی EPS سال مالی 92 توسط شرکت، از آنجا که پروانه های معادن به نام شرکت ملی مس بوده ،این شرکت صرفا بابت استخراج ماده معدنی سولفور به ازای هر تن مبلغ 100،000 ریال عوارض و حقوق دولتی به سازمان صنایع و معادن پرداخت می نماید که در بودجه 92 نیز لحاظ شده است.
امروز ذوب آهن با روندی مثبت و متعادل روبرو شد و قیمت سهم به بیش از 330 تومان رسید. هفته آتی هفته عرضه بلوک 56 درصدی شرکت می باشد که طبق شنیده ها سه خریدار برای این بلوک اعلام آمادگی کرده اند که احتمالا یکی از آنها فولاد مبارکه می باشد. اتفاقی که اگر رخ دهد هم برای ذوب و هم برای فولاد مثبت می باشد.
در این گروه و در بورس کالا امروز30 هزار تن شمش بلوم فولاد خوزستان با نرخ پایه ی 1687 تومان عرضه شد که با همین مقدار تقاضا مواجه و با همین نرخ نیز دادو ستد شد.نرخ قبلی معاملات شمش بلوم در بورس کالا 1529 تومان در هر کیلو بوده است که در یک ماه اخیر به 1743 تومان نیز رسیده بود.ارزش معامله امروز شرکت بالغ بر 50.6 میلیارد تومان بود. امروز همچنین محصولات آلمینیوم ایران در بورس کالا عرضه و معامله شدند.1500 تن شمش هزار پوندی شرکت با نرخ پایه 6272 تومان عرضه شد که با تقاضای 9760 تنی روبرو شد و نرخ معامله تا 6899 تومان نیز صعود کرد.نرخ قبلی معامله 7177 تومان بوده است . 200 تن شمش بیلت شرکت نیز با نرخ پایه ی 6711 تومان عرضه شد که با تقاضای 1880 تنی روبرو شد.نرخ معامله تا 7382تومان نیز رشد کرد .این در حالی بود که نرخ قبلی معامله این نوع شمش شرکت در تاریخ9 اسفند 7382 تومان در هر کیلو بوده است.
در شرکت های ذغال سنگی بازار نیز امروز کشرق با معاملات مثبت و کطبس با معاملات منفی روبرو بود. سال آتی برای این دو قلوی بورسی سالی متفاوت تر از امسال خواهد بود. کشرق ضمن افزایش سود هر سهم سال جاری خود از 438 ریال به 445 ریال، برای سال آتی نیز در اولین پیش بینی مبلغ 481ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است که نسبت به سود سال 91 با رشد 8 درصدی روبرو شده است. در سال 1392 ذغال سنگ با تغییر در نرخ بمیزان 10% و تغییر در حجم به میزان 12.5%افزایش پیش بینی شده است. تولید شرکت برای سال جاری 160 هزار تن بوده که برای سال آتی پیش بینی 180 هزارتنی نموده است. طبق اخبار دریافتی از شرکت، خط تولید کارخانه ذغالشویی (فراوری ذغالسنگ) در پایان سال 1392 راه اندازی خواهد شد و پیش بینی ظرفیت تولید ذغالسنگ گنستانتره آن سالانه 300 هزار تن می باشد .که نیاز به تامین ذغالسنگ بمیزان 600 هزار تن را دارد .
امروز برخی شرکت های این گروه با معاملاتی مثبت روبرو شدند. در بودجه 92 برخی شرکت های قندی نرخ شکر 1700تومانی را نیز مشاهده کرده ایم. معاون انجمن کارخانجات قند و شکر با بیان اینکه برآورد نرخ شکر سفید 1700 تومانی در بودجه سال 92 شرکت های قندی بر مبنای قیمت چغندر قند 135 تومانی استحصالی در مهر ماه سال آینده است، از چانه زنی این انجمن برای افزایش بیشتر نرخ چغندر قند خبرداد. این مقام مسئول از درخواست انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر برای افزایش نرخ چغندر قند به 160 تومان در هر کیلو خبرداده است. اگر این اتفاق رخ دهد نرخ شکر به محدوده 2000تومان نیز خواهد رسید.
در این گروه نیز روندی متعادل را شاهد بودیم که تا حدودی افزایش قیمت ها در برخی نمادها به چشم می خورد. فعلا این گروه تحت تاثیر بودجه های محتاط خود و اتفاقات پیش بینی نشده ای همچون میزان قطعی افزایش نرخ خوراک برای سال 92 قرار دارند. برخی شرکت های پتروشیمی رشد 50 درصدی را برای نرخ خوراک و گاز طبیعی در نظر گرفته اند و برخی نیز تغییرات خاصی در نرخ خوراک سال 92 نسبت به سال 91 نداده اند. در رابطه با نرخ خوراک این شرکت ها برخی مسئولین پتروشیمی ها اظهار کرده اند که : در حال حاضر به هیچ یک از شرکت های پتروشیمی خبری مبنی بر افزایش نرخ خوراک اعلام نشده است . در عین حال به نظر می رسد که تا پایان سال جاری نیز خبری از افزایش نرخ خوراک این گروه وجود نداشته باشد! هر چند عدم افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها با احتمال کمتری همراه است اما افزایش شدید این نرخ نیز با احتمال کمی روبرو ست.
فروسیلیس ایران سود هر سهم سال مالی آتی خود را 1217 ریال پیش بینی کرده است که در مقایسه با سود 804ریالی سال جاری با رشد 51 درصدی روبرو شده است.افزایش 70 درصدی مبلغ فروش به واسطه ی افزایش نرخ فروش فروسیلیسیم علت اصلی تعدیل مثبت شرکت می باشد. مقدار تولید و فروش شرکت نیز نسبت به سال جاری با رشد 32 و 21 درصدی روبر شده است.
پاکسان سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 92 خود را 92 تومان اعلام کرده است که نسبت به پیش بینی قبلی ( 776ریال ) با رشد 18.5 درصدی روبرو شده است. شرکت دلایل تغییر را: افزایش فروش به میزان269.146 میلیون ر به دلیل افزایش نرخ فروش صابون داخلی و محصولات صادراتی اعلام نموده است.
تجهیزاتی ها که با خبر احتمال کاهش تحریم ها و افزایش نرخ ارز مرجع با اقبال روبرو بودند امروز با افت قیمت در تمامی نمادها روبرو شدند. در بین تجهیزاتی ها حفاری با ریسک کمتری همراه است و از زمانی که پارسان به ترکیب سهامداری شرکت وارد شده، این ریسک کمتر نیز شده است. شرایط بنیادی شرکت نیز مطلوب می باشد.
مپنا نیز با خبر احتمال پرداخت مطالبات شرکت های برقی روبرو ست و فاذر نیز که در روزهای اخیر به واسطه ورود سهامداران جدید به ترکیب سهامداری اش با اقبال روبرو بود، با افت قیمت بیش از 3 درصدی روبرو شد و نتوانست قیمت های 300 تومان را لمس کند.
شایعات پیرامون شرکتها
چهارشنبه ۱۶ اسفند۱۳۹۱
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)