لایو بورس

بورس تهران چهارشنبه مورخ 4 دیماه 1392

لایو بورس | سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۳۹۱، ۰۸:۳۱ ب.ظ


 
ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: امید به کاهش تحریم‌های بین‌المللی از یک سو و قبول دعاوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران علیه تحریم‌های اتحادیه اروپا از سوی دادگاه‌های اروپایی از سوی دیگر، این امیدواری را ایجاد کرده تا فضای حمل و نقل دریایی کشور بهبود یافته و رقابتی‌تر شود. در این راستا کیوان جعفری طهرانی، عضو انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران آثار رفع  تحریم‌ها بر حمل و نقل دریایی در حوزه سنگ‌آهن را مورد بررسی قرار داد. وی با بیان اینکه رفع تحریم‌های کشتیرانی می‌تواند کمک بیشتری به صادرکنندگان سنگ‌آهن کند، افزود: در حال حاضر هم از نظر فعالیت در بنادر ایران و چین که بیشتر در مورد محموله سنگ‌آهن دخیل هستند، مشکلی وجود ندارد و فقط مقررات ثبت شناورها و انجمن‌های رده‌بندی برای به روز کردن مدارک شناورها، مشکلاتی را به وجود آورده‌اند یا اینکه بنادر در مسیر برای سوخت گیری یا تامین قطعات فنی و از طرفی بیمه شناورها و محموله‌ها، مشکلاتی را موجب شده‌اند که امید است با تغییر سیاست در خصوص تحریم‌ها، مشکلات به سرعت رفع شود. جعفری طهرانی ادامه داد: به نظر می‌رسد با ورود کشتیرانی به بحث واردات- صادرات، تغییراتی از این جهت در نرخ‌های کرایه یا قیمت محموله‌ها نداشته باشیم. به گفته وی بیشتر ورود کشتی‌های شرکت‌های خارجی طبق رویه معمول گذشته، باعث خواهد شد که نرخ‌ها تا حدودی کاهش یافته و صادرات محموله‌ها نیز با قیمت‌های منطقی روبه‌رو شود. 
 
ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)،‌ کمیته‌ای مرکب از معاونان و مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران که هدایت آن بر عهده رییس هیات عامل این سازمان است کلیه طرح‌های غیرفعال یا راکد ایمیدرو را در دست بررسی دارد و در صورت غیراقتصادی بودن، این پروژه‌ها را منحل خواهد کرد.  وی درباره اختیارات دیگر کمیته سرمایه‌گذاری ایمیدرو اظهارکرد:‌ این کمیته با کنترل و مدیریت بهینه پروژه‌های جاری، ‌شرایط کاهش زمان و هزینه اجرای طرح‌ها را فراهم می‌کند. از سوی دیگر کمیته مذکور، کلیه پروژه‌های دارای توجیه برای سرمایه‌گذاری یا طرح‌های مشارکتی ایمیدرو و شرکت‌های تابعه را بررسی و کارشناسی می‌کند که در این میان، اولویت این سازمان، واگذاری طرح‌ها یا مشارکت با بخش خصوصی از مسیر فراخوان و جذب سرمایه‌گذار است. به گفته کرباسیان، در صورت عدم جذب سرمایه‌گذار خصوصی ایرانی یا خارجی، ایمیدرو بودجه مناسب را برای اجرای آن پروژه‌ها اختصاص خواهد داد. رییس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد:‌ بررسی و ‌تصویب مدل‌های تامین مالی طرح‌ها و در نهایت نحوه سیاست‌گذاری در فعالیت‌های اکتشافی و لزوم تصویب کلیات این فعالیت‌ها به صورت سالانه، به عنوان محورهای دیگر فعالیت این کمیته محسوب می‌شوند.
 
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "مدیر امور مالی شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق عنوان کرد: افزایش مبلغ وام مسکن عاملی مؤثر در رونق بازار مسکن ----همراه با اجرایی شدن برنامه افزایش سرمایه 100 درصدی شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران و ثبت آن در مرجع ثبت شرکت ها، حق تقدم های "ثشرق" نیز به اوراق سهام جدید تبدیل خواهند شد. مدیر امور مالی شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در حال حاضر تمامی حق تقدم ها تبدیل به اوراق سهام جدید شده و سهامداران می توانند جهت دریافت گواهی سپرده سهام به دفتر شرکت مراجعه نمایند. البته اطلاعات لازم جهت انجام این امر طی اطلاعیه ای بر روی سامانه کدال منتشر شده است. علیرضا سیف زاده در خصوص خبرهای منتشر شده پیرامون افزایش مبلغ وام مسکن به متقاضیان و آثار احتمالی مثبت یا منفی آن بر وضعیت بازار مسکن ابراز داشت: در حالی خبرهای مختلفی پیرامون مبالغ وام مسکن در محدوده 50 میلیون تا 100 میلیون تومان شنیده می شود که هنوز مبلغ دقیق این وام مشخص نشده و در مذاکرات نهایی میان نمایندگان وزارت مسکن تعیین خواهد شد. وی به اثر مثبت افزایش مبلغ وام مسکن بر وضعیت بازار مسکن اشاره کرد و افزود: آنچه مسلم به نظر می رسد این است که افزایش میزان وام اعطایی به متقاضیان مسکن به رونق بازار مسکن کمک خواهد کرد و آثار مثبتی بر وضعیت این بازار در پی خواهد داشت که البته بررسی و تحلیل بیشتر این آثار، نظر کارشناسان و تحلیلگران در این حوزه را می طلبد. این مقام مسئول در خصوص احتمال عدم توان مالی متقاضیان خرید مسکن جهت بازپرداخت وام دریافتی تصریح کرد: به طور قطع تمهیدات لازم جهت تعیین سازو کارهای مربوط به چگونگی اعطای وام به متقاضیان از سوی نهادهای مالی و بانکی و نیز مقامات مسئول در این حوزه اندیشیده می شود تا هر دو طرف متقاضی و اعطا کننده وام مسکن با مشکلاتی در فرآیند بازپرداخت وام مسکن مواجه نشوند."
 
ساعت  ۸ و ۵۰ دقیقه: شرکت سیمان فارس  خوزستان طی 6 ماه منتهی به پایان آبان‌ماه 92 مبلغ 13 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. براساس اطلاعیه سازمان بورس، این شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 اردیبهشت ماه 93 را با سرمایه چهار هزار و 500 میلیارد ریال در تاریخ یکم اردیبهشت ماه سال‌جاری مبلغ 345 ریال، در تاریخ‌ 30 شهریورماه 92 و مطابق اطلاعات دریافتی مبلغ 510 ریال اعلام کرده است. «سفارس» جمع درآمدهای سال مالی 93 را معادل دو هزار و 341 میلیارد ریال پیش‌بینی کرده که بیشترین درآمد مربوط به سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت است. براساس اطلاعات دریافتی، شرکت درآمد نقدی هر سهم سال مالی منتهی به 31 اردیبهشت ماه 93 را برای شرکت‌های سیمان خزر، سیمان بهبهان، سیمان بجنورد، سیمان فارس، سیمان سفید نی‌ریز، سیمان دورود و سیمان فارس نو، به ترتیب مبالغ 606، 7.401 853، 528، 2070، 1774 و 929 ریال اعلام کرده است.
 
ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: به نقل از علی: "اقتصاد جهانی: اقتصاد جهان در سال آینده ۳درصد رشد می‌کند!----سازمان ملل متحد اعلام کرد: انتظار می‌رود اقتصاد جهان به میزان 3 درصد در سال 2014 و 3.3 درصد در سال 2015 رشد یابد. این امر می تواند در سال آینده تاثیر مثبت قابل توجهی بر روی نرخ فلزات داشته باشد. گفتنی است این میزان در سال جاری 2.1% بوده است."
 
ساعت ۸ و ۵۹ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: در مجلس طرح مبنی بر حمایت از صنعت برق مطرح شده است بر این اساس در کمیسیون انرژی بحث میزان افزایش نرخ برق مطرح شد که گفته می شود پیشنهادی از سوی وزارت نیرو در رابطه با افزایش 38 درصدی بهای برق در سال آینده ارائه شده"
 
ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: آزاد سازی قیمت سنگ آهن منتفی است!----وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه ترین اظهارنظر خود به صورت تلویحی این موضوع را منتفی دانست. این امر در صورت اخذ بهره مالکانه از سنگ آهنی ها می تواند موجب کاهش حاشیه سود قابل توجهی در این شرکت ها گردد."
 
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "زنجان" هم شفاف سازی کرد----شرکت صنایع پتروشیمی زنجان که یکی از 9 نماد بازار پایه فرابورسی بود که به علت رشد نامتعارف قیمتی با توقف نماد رو به رو شد در نامه ای اقدام به شفاف سازی کرده است. مدیر عامل این شرکت در نامه خود اعلام نموده طرح تولید اوره گرانول به ظرفیت یک میلیون تن در سال که از مصوبات هیأت دولت می باشد که پیشرفت فیزیکی آن 20.11 درصد بوده و در صورت تامین منابع مالی مورد نیاز، پروژه در مدت 36 تا 40 ماه به مرحله بهره برداری خواهد رسید. همچنین قرار دادهای لازم جهت تامین خوراک طرح با شرکت ملی گاز استان منعقد شده و خط انتقال گاز رسانی به طرح به طول تقریباً 8 کیلومتر در مرحله طراحی نهایی و شروع عملیات اجرایی توسط شرکت ملی گاز استان زنجان می باشد."
 
ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه: به نقل از امان: "احتمال بازگشایی نماد "آرین" قبل از پایان سال 92----بانک الکترونیکی آرین با سرمایه 70 میلیارد تومانی به عنوان اولین بانک الکترونیک کشور در 5 دی سال 89 از طریق فرابورس اقدام به پذیره نویسی کرد ولی به دلیل عدم اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی نماد معاملاتی آن از 11 آبان سال 90 در فرابورس بسته شد و سهامداران آن بلاتکلیف شدند. بانک الکترونیکی آرین با سرمایه 70 میلیارد تومانی به عنوان اولین بانک الکترونیک کشور در 5 دی سال 89 از طریق فرابورس اقدام به پذیره نویسی کرد ولی به دلیل عدم اخذ مجوز فعالیت از بانک مرکزی نماد معاملاتی آن از 11 آبان سال 90 در فرابورس بسته شد و سهامداران آن بلاتکلیف شدند. روابط عمومی بانک الکترونیکی آرین (لغو مجوز شده) در جلسه مجمع 92.7.28 این شرکت که با اکثریت آراء نام شرکت را از شرکت بانک الکترونیکی آرین به شرکت توسعه اقتصادی آرین (سهامی عام) تغییر داد و موضوع فعالیت آن نیز از عملیات بانکی به فعالیت اداری، خدماتی، مدیریتی، تجاری، بازاریابی، بازرگانی داخلی و خارجی، سرمایه گذاری در تأسیس شرکت های تجاری و غیر تجاری واردات و صادرات انواع کالاهای مجاز بازرگانی در زمینه های مختلف، معاملات بورسی و هر نوع فعالیت مجاز و مرتبط با موضوع شرکت تعییر یافت. در حال حاضر با پیگیری خبرنگار بورس نیوز از امور سهام شرکت توسعه اقتصادی آرین در مورد زمان بازگشایی نماد شرکت، صحبت هایی در مورد ابهام شرکت فرابورس درباره پذیرش این شرکت در یکی از گروه های بازرگانی و یا سرمایه گذاری با توجه به موضوع فعالیت شرکت عنوان گردیده است که همچنان در حال بررسی توسط شرکت فرابورس می باشد. همچنین یک مقام آگاه در این شرکت با اشاره به توقف طولانی مدت نماد این شرکت اظهار امیدواری کرد این نماد طی ماه جاری مجدداً به بازار فرابورس باز گردد که البته این امر منوط به رفع ابهام شرکت فرابورس در خصوص موضوع فعالیت شرکت می باشد."
 
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از حسین: "نمابورس: وضعیت ساعت اولیه بازار:با شروع معاملات در آخرین روز معاملاتی این هفته شاهد هستیم که بار دیگر رونق معاملات ادامه یافته و بازار به لطف جو مثبت در بسیاری از گروه ها به ویژه فلزی و معدنی و بخشی از نمادهای گروه شیمیایی با رشد شاخص ها مواجه شده است. در گروه فلزات اساسی شاهد هستیم که صف خرید "فولاد" سنگین تر شده و سایر فولاد سازان نیز با صف خرید روبرو بوده و یا در سقف درصد های مثبت خود هستند. در این میان سرمایه گذاران از گروه بانکی رویگردان شده و به جز "وپست" و "وبصادر" سایر نمادهای معاملاتی منفی هستند. تا این لحظه "فارس" بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشته است. شاخص کل هم اکنون با رشدی 527 واحدی به 88640 واحد رسیده و به آسانی از نیمه کانال مذکور عبور کرده است."
 
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه:  فهرست 50 شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار تهران برای دوره سه ماهه سوم سال 92 اعلام شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) و فولاد خوزستان پنج شرکت فعال تر بورس اوراق بهادار در پاییر امسال بودند. همچنین ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری غدیر، گسترش نفت و گاز پارسیان، گروه مپنا، مخابرات ایران، معدنی و صنعتی گل گهر، بانک پاسارگاد، بانک ملت و معدنی و صنعتی چادرملو در رتبه های ششم تا پانزدهم جدول فعال ترین شرکت های بورسی در سه ماهه سوم سال 92 قرار دارند. در گزارش اداره آمار و اطلاعات معاونت بازار شرکت بورس آمده است: بررسی تجربه بورس های اوراق بهادار در کشورهای مختلف نشان می دهد که شناسایی شرکت های ممتاز یا دارای موقعیت برتر اغلب بر پایه معیارهای قدرت نقدشوندگی سهام، میزان تاثیرگذاری شرکت بر بازار و برتری نسبت های مالی انجام می شود. شناسایی شرکت های برتر در بورس اوراق بهادار تهران نیز بر پایه ترکیبی از قدرت نقدشوندگی سهام، میزان تاثیرگذاری شرکت ها بر بازار و در چارچوب معیارهای سه گانه انجام می شود. میزان دادوستد سهام در تالار معاملات (تعداد و ارزش سهام دادوستد شده)، تناوب دادوستد سهام در تالار معاملات (تعداد روزهای دادوستد شده و دفعات دادوستد شده) و معیار تاثیرگذاری شرکت بر بازار (میانگین تعداد سهام منتشر شده و میانگین ارزش جاری سهام شرکت در دوره بررسی) سه معیار بورس تهران برای تعیین شرکت های فعال تر است.
 
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: شرکت ملی نفت، محموله 3500 بشکه ای میعانات گازی پالایشگاه ایلام را که یکماه پیش معامله شده بود، به مشتری تحویل داد تا بورس انرژی به شکل جدی وارد چرخه تامین خوراک پالایشگاهها شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس اداره نظارت بر بازار بورس انرژی با بیان این مطلب گفت: شرکت ملی نفت ایران، 6 روز کاری پس از انجام معامله و حداکثر یک ماه پس از انجام معامله میعانات گازی پالایش گاز ایلام را به مشتری تحویل می دهد. بابک باقری افزود: امور مالی شرکت ملی نفت ایران بر اساس اعلامیه تسویه وجوه، مجوز لازم برای تحویل محموله را صادر می کند. رییس اداره نظارت بر بازار بورس انرژی گفت: براین اساس واحد عملیات شرکت ملی نفت ایران هم هماهنگی لازم را با خریدار برای اعلام پیمانکار حمل و تعیین زمان دقیق حمل کالا را به عهده دارد. وی افزود: با توجه به اینکه این فرایند برای نخستین بار و با هماهنگی امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران و بورس انرژی طراحی شده، تحویل اولین محموله میعانات گازی در روزهای پایانی دوره تحویل، نهایی شد و در اختیار خریدار قرار گرفت. باقری ابراز امیدواری کرد با توجه به شکل گیری بازار میعانات گازی در بورس انرژی و معاملات مستمر این محصول، دوره تحویل کالا در عرضه های بعدی کوتاهتر شود. همچنین اولین خریدار میعانات گازی در بورس انرژی هم با ابراز رضایت از فرایند خرید این محصول گفت: شرایط خرید، رقابت خریداران و شفافیت موجود در بورس انرژی، تامین خوراک را بسیار آسان و روانتر از قبل کرده است. خوئیان افزود: در صورتیکه زمان تحویل میعانات گازی از دو هفته بیشتر نشود، امکان خرید بیشتر خوراک و تولید بیشتر محصول فراهم می شود. رییس هیئت مدیره یکی از پالایشگاهها که اولین خریدار میعانات گازی در بورس انرژی است، افزود: با توجه به سبک بودن میعانات گازی پالایش گاز ایلام، 80 درصد این محصول به بنزین تبدیل می شود. این پالایشگاه دار بخش خصوصی در پایان خاطر نشان کرد: اگر هرچه زودتر میعانات گازی سنگین منطقه عسلویه هم در بورس انرژی عرضه شود، تعادل تولید گازوئیل و بنزین در پالایشگاه های کوچک برقرار می شود.
 
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: پتروشیمی زنجان----شرکت پتروشیمی زنجان در سال 85 به منظور راه اندازی و بهره‌برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات صنعتی و پتروشیمی تأسیس شده و به دلیل فقدان منابع مالی کافی، تاکنون به بهره برداری نرسیده است. جزئیات مربوط به پروژه در بند 4 گزارش حسابرس نسبت به صورتهای مالی سال مالی منتهی به 30/12/91، اینگونه بیان شده است: "سرفصل دارایی های ثابت شامل دارایی های در دست تکمیل عمدتاً مربوط به احداث پروژه اوره و آمونیاک است که نسبت به برنامه زمان بندی اولیه دارای تاخیرات قابل توجهی بوده بطوریکه بازبینی مجدد در برنامه زمان بندی ثانویه فاقد مصوبه مجمع عمومی و هیئت مدیره می باشد ، از طرفی به دلیل توقفات ناشی از عدم دریافت تجهیزات ضروری طرح ، برخلاف استانداردهای حسابداری کلیه هزینه های مالی طی سال مورد گزارش به مبلغ 179.283 میلیون ریال ، به پروژه منظور شده است .
 
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه: پتروشیمی ممسنی----شرکت پتروشیمی ممسنی در سال 86 به منظور راه اندازی مجتمع های پتروشیمی تأسیس شده و به دلیل فقدان منابع مالی کافی، تاکنون به بهره برداری نرسیده است. جزئیات مربوط به پروژه در بند 5 گزارش حسابرس نسبت به صورتهای مالی سال مالی منتهی به 31/06/92، اینگونه بیان شده است: "علیرغم گذشت بیش از 5 سال از شروع فعالیت شرکت ، بدلیل عدم تامین منابع مالی مورد نیاز، پیشرفت فیزیکی پروژه تا تاریخ ترازنامه حدود 6 درصد (در مقابل 100 درصد برنامه اولیه) بوده و مطابق آخرین برآورد انجام شده، زمان آغاز بهره برداری در صورت رفع موانع موجود 4 سال دیگر و بودجه طرح به مبلغ .512952 میلیون ریال و 364 میلیون یورو پیش بینی شده است. ضمناً علیرغم معرفی شرکت توسط وزیر محترم نفت به صندوق توسعه ملی جهت استفاده از منابع آن صندوق، از اقدامات انجام شده تا تاریخ این گزارش نتیجه لازم حاصل نشده است.
 
ساعت ۱۲ و ۵ دقیقه: پتروشیمی کازرون----شرکت پتروشیمی کازرون در سال 87 به منظور راه اندازی و بهره‌برداری مجتمع های پتروشیمی و کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات صنعتی و پتروشیمی از جمله پلی اتیلن سبک و سنگین و سایر مشتقات مربوطه تأسیس شده و به دلیل فقدان منابع مالی کافی، تاکنون به بهره برداری نرسیده است. جزئیات مربوط به پروژه در بند 5 گزارش حسابرس نسبت به صورتهای مالی سال مالی منتهی به 31/06/92، اینگونه بیان شده است: "به دلیل عدم پیشرفت پروژه در چارچوب زمان بندی اولیه که عمدتا ناشی از کمبود منابع مالی می باشد و تغییرات نرخ ارز و شرایط حاکم اقتصادی و محدودیتهای موجود در رابطه با تامین نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری ، اتخاذ تدابیر مناسب و پیش بینی تمهیدات لازم به منظور تامین منابع مالی و لجستیکی پروژه مورد تاکید است.
 
ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه: پتروشیمی دهدشت----شرکت پتروشیمی دهدشت در سال 88 به منظور راه اندازی و بهره‌برداری مجتمع های پتروشیمی و کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی، فروش، صدور محصولات صنعتی و پتروشیمی از جمله پلی اتیلن سنگین و سایر مشتقات مربوطه تأسیس شده و به دلیل فقدان منابع مالی کافی، تاکنون به بهره برداری نرسیده است. جزئیات مربوط به پروژه در بند 6 گزارش حسابرس نسبت به صورتهای مالی سال مالی منتهی به 30/12/91، اینگونه بیان شده است: "طرح راه اندازی واحد تولید پلی اتیلن سنگین (HDPE) با ظرفیت 300 هزار تن و با پیش بینی سرمایه گذاری اولیه بمبلغ 273 میلیون یورو و 35/15 میلیارد ریال در بهمن 1388 آغاز و دوره اجرا و راه اندازی آن 4 سال تعیین شده است. بررسیها حاکی از عدم بازبینی و برآورد میزان سرمایه گذاری مورد نیاز از یکسو و عدم حصول نتیجه از پیگیریهای انجام شده بمنظور تامین منابع مالی و به تبع آن عدم گشایش اعـتبار اسنادی ارزی و عملیاتی شدن قـرارداد EPCC و عدم پیشرفت فیزیکی طرح متناسب با پیش بینی های اولیه بشرح یادداشت توضیحی 27 صورتهای مالی است. با عنایت به پیشرفت پروژه در پایان دوره مورد گزارش در حدود 33/5 درصد ضروریست ضمن بازنگری مجدد طرح تمهیدات لازم بمنظور تامین منابع مالی بمنظور جلوگیری از تحمیل هزینه های اضافی ناشی از تاخیر در راه اندازی پروژه، صورت پذیرد.
 
ساعت  ۱۲ و ۱۵ دقیقه: امروز، بورس کالا، در صورت تقاضا، شاهد عرضه 100 هزار تن شمش بلوم فولاد خوزستان و بیش از 31 هزار تن تیرآهن و میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان است.  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از از بورس کالا، در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، شرکت فولاد خوزستان با 20 هزار تن شمش بلوم (150*150)5SP به قیمت پایه 14 هزار و 400 ریال و به صورت سلف در تالار معاملات حضور می یابد که در صورت استقبال مشتریان، 80 هزار تن دیگر به این حجم عرضه افزوده خواهد شد. شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در صورت تقاضا، 19 هزار و 800 تن سبد میلگرد و تیرآهن را به قیمت پایه 16 هزار و 50 ریال و به صورت سلف عرضه کرد. این شرکت همچنین، 11 هزار و 264 تن سبد تیرآهن 22 را به قیمت پایه 19 هزار و 200 ریال روی تابلوی عرضه می برد. علاوه بر این، در صورت تقاضا، 1200 تن شمش هزارپوندی 99.7 شرکت آلومینیوم ایران به قیمت پایه 57 هزار و 335 ریال راهی تالار محصولات صنعتی و معدنی می شود. شرکت سازند روی زنجان نیز 100 تن شمش روی 99.99 را به قیمت پایه 66 هزار و 700 ریال عرضه می کند. این گزارش همچنین حاکی است، تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی در صورت تقاضا شاهد عرضه حدود 40 هزار تن انواع مواد شیمیایی است. مهمترین عرضه کنندگان مواد شیمیایی در این روز مجتمع های پتروشیمی ارومیه، اروند، آبادان، برزویه، بندرامام، بوعلی سینا، بیستون، پارس، تندگویان، خراسان، رازی، شازند، شیراز، کارون، کرمانشاه، مارون و شرکت های فرساشیمی و سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران هستند. از جمله محصولات شیمیایی عرضه شده در این روز می توان به ارتوزایلن، استایرن منومر، اسید ترفتالیک، اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، الکیل بنزن خطی، اوره صنعتی، ایزوبوتانول، آب ژاول، آروماتیک سنگین، بنزن، پارازایلین، تری اتانول آمین، جوش شیرین، دی اتانول آمین، دی اتیل هگزانول، DEG، سود کاستیک، کربنات سدیم، کریستال ملامین، منومر وینیل استات، گوگرد ، MEG و منو اتانول آمین اشاره کرد. علاوه بر این، در صورت تقاضا، 21 هزار تن انواع قیر شرکت نفت جی، 3 هزار تن وکیوم باتوم، 300 تن آرگون و 240 تن اسلاک واکس سنگین در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه می شود. گفتنی است، تالار صادراتی نیز شاهد عرضه 2 هزار تن اسلاک واکس سنگین شرکت نفت بهران به قیمت پایه 615 دلار در هر تن است. علاوه بر این، 700 تن قیر 6070 شرکت های بام گام عایق ارومیه و جلیس عرضه می شود. براساس این گزارش، در صورت تقاضا، 1200 تن ذرت دانه ای اوکراین به قیمت 8150 ریال عرضه می شود. شایان ذکر است، 100 تن خرمای زاهدی بوشهر روی تابلوی عرضه می رود. در گروه شکر، شرکت کشت و صنعت کارون با 5 هزار تن شکرسفید به قیمت پایه 17 هزار ریال در تالار معاملات حضور می یابد. علاوه بر این، در صورت تقاضا، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند کرج، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند ورامین و 700 تن شکرسفید کارخانه قند یاسوج راهی تالار معاملات می شود. همچنین، 100 تن عدس درشت کانادا عرضه را در تالار کشاورزی تجربه می کند.
 
ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه: شرکت لیزینگ خودرو غدیر پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را به صورت حسابرسی شده مبلغ 210 ریال اعلام کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت لیزینگ خودرو غدیر پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را در آذر ماه 92 مبلغ 210 ریال اعلام کرده است. "ولغدر"پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را در نخستین پیش بینی مبلغ 80 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 163 ریال اعلام کرده است.
 
ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه: شرکت سیمان فارس و خوزستان عملکرد 6 ماهه نخست سال مالی 93 را به صورت حسابرسی شده منتشر کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت سیمان فارس و خوزستان پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 31 اردیبهشت ماه 93 را در اردیبهشت ماه 92 مبلغ 345 ریال، در تیر، شهریور و آذر ماه 92 مبلغ 510 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه با اختصاص 13 ریال سود به ازای هر سهم معادل 3 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد. این شرکت پیش‌بینی سود تلفیقی هر سهم سال مالی 93 را در شهریور ماه 92 مبلغ 656 ریال اعلام کرده است. لازم به ذکر است این شرکت درآمد نقدی هر سهم سال مالی 93 را برای شرکت‌های سیمان خزر، سیمان بهبهان، سیمان بجنورد، سیمان فارس، سیمان سفید نی‌ریز، سیمان دورود و سیمان فارس‌نو، به ترتیب مبالغ 606، 401ر7، 853، 528، 070ر2، 774ر1و 929ریال اعلام کرده، درصورتی که براساس اطلاعات دریافتی از شرکت‌های یاد شده ، به ترتیب پیش بینی سود نقدی هر سهم سال مالی 92 خود را به ترتیب مبالغ 600، 476ر6، 746، 350، 328ر2، 838ر1 و 161ر1 ریال اعلام کرده اند. "سفارس" پیش‌بینی سود هر سهم شرکت اصلی برای سال مالی 92 را در نخستین پیش بینی مبلغ 268 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 227 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورت‌های مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده مبلغ 202 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد. این شرکت همچنین پیش‌بینی سود تلفیقی هر سهم سال مالی 92 را در خرداد ماه 92 مبلغ 284 ریال و در تاریخ 03/02/92 مبلغ 342 ریال اعلام کرد که مطابق صورت‌های مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده مبلغ 289 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد. 

 

ساعت ۱۲ و ۲۹ دقیقه: بازار امروز که روزی پر تقاضا را شروع کرده بود، در ادامه با افزایش عرضه ها روبرو گردید به طوری که بعد از رشد نزدیک به ۶۰۰ واحدی خود، آهسته آهسته به نقطه شروع ابتدایی خود بازگشت و در نهایت با رشد ۷۷ واحدی متوقف گردید! عرضه بلوک ۵۰ درصدی شاوان نزدیک است و تحرکات حقیقی و حقوقی در این نماد به اوج خود رسیده است! امروز درحالیکه شاوان صف خرید سنگین خود را ادامه میداد، در دقایق پایانی بازار، با عرضه حقوقی سنگین روبرو گردید به طوری که رنگ قرمز را نیز تجربه کرد! اما در نهایت این تقاضا بود که شاوان را تا درصدهای مثبت بالا کشید! در نماد پتایر همچنان شاهد صف سنگین خرید هستیم. سازمان خصوصی سازی همچنان در حال کنترل نماد شبندر است و نماد فارس، امروز مسئول مثبت کنترل شاخص کل در عددهای مثبت! چراکه اگر تاثیر نماد فارس در شاخص کل را در نظر نگیریم، امروز شاخص کل قطعا به کانال ۸۷۰۰۰ واحدی سقوط می کرد! در گروه خودروسازی، شاهد معاملات منفی در اکثر نمادهای مهم این گروه بودیم. در گروه فلزات اساسی، همچنان شاهد یکه تازی ذوب هستیم. معاملات مثبت در نماد ذوب در روزهای اخیر، جان تازه ای به کل گروه داده است. گروهی که از رشد اخیر بازار عقب مانده است!از روز شنبه، مدتی را در خدمت دوستان نخواهم بود. البته تلاش خواهیم کرد، چراغ این محفل دوستانه روشن بماند! 

 

ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه...........................بازار بسته شد.



چهارشنبه ۴ دی۱۳۹۲
  • لایو بورس