لایو بورس

شایعات و اخبار بازار 17 فروردین 1392 (پرشین تحلیل)

لایو بورس | جمعه, ۱۶ فروردين ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

 

 

در گروه فلزی-معدنی و در معاملات امروز افت قابل محسوسی را در اکثر نمادها شاهد بودیم. فملی امروز قیمت های کمتر از 600 تومان را نیز لمس کرد. افت قابل ملاحطه مس در بازارهای جهانی مهمترین علت افت سهم می باشد.قیمت مس در بازارهای جهانی در اواخر هفته پیش به محدوده کمتر از 7400 دلار در هر تن نیز رسید که در ادامه با رشد همراه شد و به کانال 7400 دلار بازگشت.نرخ مس LME در بودجه شرکت 7500 دلار می باشد.

 

در فولادی ها نیز ذوب قیمت های کمتر از 320 تومان را لمس کرد تا شاید با ادامه جو منفی بازار شاهد افت بیشتر سهم و شناسایی کف قیمتی دیگر برای سهم باشیم!

 

فولاد و فخاس و فخوز نیز با افت قیمت مواجه شدند. یکی از مزیت های مفید کاهش تحریم ها و دست یابی به نتیجه مشخص در مذاکرات با 5+1 برای این گروه و سایر صنایع، تسریع در افتتاح طرح های توسعه ای و متعاقبا افزایش تولید و پویایی آنهاست که افزایش سود آوری از این طریق بسیار بهتر از افزایش سودآوری از طریق رشد نرخ ارز می باشد.

 

اما شرکت های سرب و روی نیز در حالی در روزهای کاری ابتدای سال با اقبال روبرو بودند که در معاملات امروز با افت قیمتی بیش از 3 درصدی و حتی صف فروش روبرو بودند. افت قیمت مس و سرب در بازارهای جهانی از دلایل افت قیمتی سهام شرکت های این گروه می باشد. احتمال تعدیل مثبت این شرکت ها در گزارش های 12 ماهه واقعی سال 91 بالا می باشد. لیکن با توجه به افت قیمتی در بازارهای جهانی در صورت تداوم این افت سه ماهه ابتدای خوبی را در سال 92 برای این شرکت های متصور نخواهیم بود.

 

فاسمین که امروز به زیر 650 تومان رسید در بودجه سال جاری خود نرخ سرب و روی را 2000 دلار در نظر گرفته است. این در حالی است که قیمت سرب و روی در بازارهای جهانی به ترتیب 2035 دلار و 1875 دلار در هر تن می باشد.

 

فرآور نیز نرخ شمش روی را 2000 دلار در نظر گرفته است.

 

باما امروز در آستانه قیمتی 800 تومان قرار گرفت اما با حمایت روبرو شد.

 

گروه تجهیزات در حالی امروز با معاملات مثبتی روبرو شدند که می توانستند در صورت نتیجه قطعی و مثبت مذاکرات 5+1 روز بهتری و پر اقبال تری را نیز داشته باشند. در پایان بازار امروز فاذر و صدرا با صف خرید روبرو شدند. مپنا نیز با حجم معاملات بیش از 60 میلیون سهمی در قیمت 287 تومان به کار خود پایان داد. علت ریزش صف خرید سهم تکذیب شایعه تعدیل مثبت شرکت بود. بورس انرژی نیز در حال حاضر در حال فعالیت می باشد که بعد از گذشت مدت زمانی بیش از 6 ماهه کم کم تاثیرات خود را بر شرکتی همانند مپنا خواهد گذاشت. مپنا همچنین اخیرا توافق نامه توسعه میدان گازی فروز بی را با وزارت نفت به امضا رسانده است.

 

گروه پتروشیمی نیز همانند بیشتر گروه های بزرگ بازار با افت قیمت روبرو شدند که در این بین شپدیس همانند روزهای گذشته معاملات مثبتی را تجربه کرد. تاثیر نتیجه مثبت مذاکرات با 5+1 بر این گروه کاهش تحریم های گروه بود. اتفاقی که می تواند این گروه را به یکی از لیدرهای بازار تبدیل نماید. گزارش های 12 ماهه این شرکت ها در حال حاضر تنها نکته مثبت این گروه می باشد که می تواند به معاملات آنها تحرک مثبتی ببخشد.

 

بانکی ها نیز در حالی آماده معاملات مثبت همراه با صف خرید بودند که عدم دست یابی به نتیجه مشخص و معین در مذاکرات هسته ای تا پایان معاملات امروز و تا پایان دور سوم  کمی از هیجان مثبت این گروه کاست گروه کاست. با این وجود معاملات مثبتی را در برخی نمادهای این گروه خصوصا ونوین شاهد بودیم. بانکی ها می‌توانند در صورت خروج از شوک برداشت‌های بانک مرکزی از حساب هایشان که همچنان در صورت‌های مالی بیشتر آنها بلاتکلیف باقی مانده است، سال بهتری نسبت به سال 91 تجربه نمایند.

 

بانک پاسارگاد نیز در اطلاعیه اخیر خود از ثبت افزایش سرمایه 3 هزار میلیارد تومانی که از محل سود انباشته و مطالبات حال شده تامین گردیده خبر داده است.

 

در خودرو سازها درحالی ورنا همچنان با صف فروش روبرو بود که سایر نمادها روند متعادل و تقریبا مثبتی را تجربه کردند. در این گروه دبیر انجمن خودروسازان در اولین اظهارنظر درباره قیمت خودروها در سال جدید اظهار کرده که مصوبه شورای رقابت درباره کاهش قیمت خودروها اجرایی نخواهد شد. دبیر انجمن خودروسازان ایران تصریح کرده: شرکت‌های خودروساز خصوصی بوده و سهامداران خرد و کلان زیادی دارند به همین دلیل نمی‌توانند به بهانه‌های مختلف محصولات خود را با ضرر و زیان عرضه کنند. رئیس سازمان توسعه تجارت نیز به برنامه کاهش پنج درصدی تعرفه واردات خودرو در سال جاری اشاره کرده است.

 

در سرمایه گذاری ها و هلدینگی های معروف نیز با توجه به افت سهام شرکت های زیر مجموعه شاهد افت قیمت بودیم. وصندوق با افت قیمتی بیش از 2 درصدی به 327 تومان رسید. وصندوقی که با ترکیب پرتفوی مناسب از صنایع مختلف با احتمال تعدیل عایدی مثبت روبروست. ناو سهم در حال حاضر 560 تومان می باشد که قیمت سهم در محدوده ی 59 درصدی آن قرار دارد که نشان از توانایی های سهم برای رشد می باشد.

 

ومعادن نیز با توجه به ترکیب سنگ آهنی و معدنی سبد خود در معاملات امروز با افت قیمت روبرو شد و در 550 تومان آرام گرفت. شرکت در پرتفوی اسفند ماه خود بیش از 111 هزار سهم کچاد و 560 هزار سهم کنور را به پرتفوی خود اضافه کرده است. با توجه به صورت وضعیت پرتفوی و اعمال افزایش سرمایه کگل و فخاس و بروزرسانی قیمت ها ی شرکت های زیر مجموعه و حقوق صاحبان سهام 1099 میلیارد تومانی(بر اساس آخرین صورت های مالی) و ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاری های 31.2 میلیارد تومانی ارزش خالص دارایی های شرکت به 6035 میلیارد تومان می رسد. بر این اساس ناو سهم به 925 تومان می رسد . با توجه به اینکه اکثر شرکت های زیر مجموعه ی شرکت از پتانسیل سودآوری برخوردار هستند، درصورت آرام بودن شرایط سیاسی و اقتصادی نشان دهنده پتانسیل های سهم برای رشد بیشتر می باشد.

 

ارزش افزوده ی پرتفوی بورسی واتی که در حال حاضر متوقف می باشد با اعمال افزایش سرمایه اخیر شیران بالغ بر 329.8 میلیارد تومان می باشد که با توجه به آخرین ترازنامه و ذخیر کاهش ارزش سرمایه گذاری های 476,938 میلیون ریالی، ارزش خالص دارایی های شرکت بیش از 643.3 میلیارد تومان می باشد. با توجه به سرمایه 100 میلیارد تومانی شرکت، ناو سهم 6433 ریال می باشد که در حال حاضر آخرین قیمت معامله شده سهم در بازار در محدوده 45 درصدی آن معامله می شود. با بازگشایی شیران و همچنین با توجه به درصد قیمت به ناو 45 درصدی، پیش بینی می شود سهم در هنگام بازگشایی متناسب با تغییرات قیمتی شیران رشد داشته باشد.

 

با افت قیمتی و گوشه نشینی بسیاری از شرکت ها و صنایع مهم که سال گذشته لیدرهای بازار بودند شاهد شکل گیری روند مثبت در برخی شرکت های گروه خدماتی و الکترونیکی و حتی مخابراتی هستیم. در گروه رایانه امروز رانفور و رتاپ و مرقام به صف خرید نیز رسیدند. مداران نیز از روز سه شنبه 17 بهمن ماه سال گذشته متوقف می باشد. سازمان بورس در حال بررسی اطلاعات ارسالی این شرکت به آن سازمان می باشد و در صورت تایید اطلاعات بازگشایی خواهد شد.

 

اخابر و همراه نیز در معاملات امروز روندی متعادل و مثبت را تجربه کردند.در این گروه هیات پذیرش بورس با انتقال همراه اول از فرابورس به بورس موافقت کرده و سهام این شرکت بعد از ارائه اطلاعات لازم از فرابورس به بورس منتقل می شود.

 

کطبس و کشرق هر دو از قابلیت های خوبی با توجه به بازار مصرف داخلی ذغال سنگ برای افزایش سودآوری دارند. ماده اولیه این دو شرکت چوب میباشد که مشکلی در این رابطه ندارند . در واقع مواد مستقیم این دو شرکت در بخش بهای تمام شده صفر می باشد و عمده بهای تمام شده آنها را سربار و دستمزد تشکیل می دهد.  کطبس برنامه افزایش 50 درصدی سرمایه از محل سود انباشته را نیز در نظر دارد که مراحل انجام آن در حال پیگیری است. در ارتباط با پیش بینی افزایش نرخ فروش برای سال 92 نیز گفته می شود: علاوه بر رشد قطعی 18.8 درصدی نرخ فروش، انتظار افزایش 12 درصدی آن در سال 92 می رود، بطوریکه احتمال افزایش حدود 30 درصدی نرخ فروش این دو شرکت در سال 92 وجود دارد.

 

در تازه ترین اخبار از عرضه های اولیه سال 92 معاون شرکت بورس تهران از واگذاری هلدینگ نفت و گاز و هلدینگ دارویی تامین در بورس تهران خبر داده است. هلدینگ نفت و گاز تامین بهمن ماه در بورس تهران پذیرش شد که بعد از درج نام، سهام آن در بورس تهران عرضه می شود این در حالی است که پرونده هلدینگ دارویی تامین نیز در حال آماده سازی است تا در هیات پذیرش بورس مورد بررسی قرار گیرد. هلدینگ نفت و گاز ماهیتی شبیه پارسان دارد و تملک خوبی بر شرکت های پتروشیمی حاضر در بورس دارد.

 

در گروه شوینده ها و برخی شیمیایی ها، انتظار برای افزایش سود آوری ناشی از افزایش قیمت محصولات این شرکت‌ها شاهد اقبال به نمادهایی همچون پاکسان، شدوص، شمواد، شکربن و شگل هستیم.

 


شایعات پیرامون شرکتها
شنبه ۱۷ فروردین۱۳۹۲
  • لایو بورس