لایو بورس

بعد از بورس!

لایو بورس | جمعه, ۲۳ فروردين ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

 

 در معاملات روز شنبه تالار مجازی ایران (تا ساعت 14)، هفت میلیون و 255 هزار سهم به ارزش بیش از 22 میلیارد و 637 میلیون ریال مورد دادوستد قرار گرفت. معامله گران بخش معاملات سهام، امروز  در یک هزار و 401 نوبت معاملاتی، 7 میلیون و 254 هزار و 683 برگه سهم را به ارزش 21 میلیارد و 830 ریال خرید و فروش کردند .در بخش معاملات واحدهای سرمایه گذاری، معامله گران تالار مجازی با 31 نوبت معاملاتی، 487 واحد سرمایه گذاری را به ارزش 843 میلیون ریال انجام دادند. تالار مجازی بورس ایران با در اختیار قرار دادن 100 میلیون ریال اعتبار مجازی در اختیار هریک از کاربران، امکان خرید و فروش سهام و آزمون و خطا در فضای شبیه‌سازی شده بورس را به صورت رایگان، برای اعضای خود فراهم کرده است.

 

افت شدید قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته منتهی به 12 آپریل، پالسون را با ضرر هنگفتی رو به رو کرد. بر اساس این گزارش، افت قیمت طلا و بازگشت آن به قیمت دو سال گذشته، بازارها و مدیران را در وضعیت نامناسبی قرار داده است که یکی از این مدیران ارشد، جان پالسون، مدیر شرکت سرمایه گذاری پالسون است. پالسون که در حدود 9.5 میلیارد دلار را در یک صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر معاملات طلا، سرمایه گذاری کرده بود با کاهش 4.1 درصدی قیمت طلا، با 328 میلیون دلار ضرر مواجه شد. کاهش قیمت طلا و ورود این فلز به بازار خرسی، نزولی عجیب را پس از دو سال گذشته برای این کالا رقم زد .پالسون 57 ساله، سال گذشته با سرمایه گذاری 700 میلیون دلاری در صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر معاملات طلا به سهامداران خود نوید داده بود که با این بحران اقتصادی دنیا و ریاضت های اقتصادی بانک های مرکزی، بهترین روش برای سود، خرید صندوق های طلایی است. در حالی که صندوقی که وی در آن سرمایه گذاری کرده است از ماه مارچ تا به حال، در حدود 28 درصد روند نزولی را تجربه کرده است. جان رید، مشاور و تحلیل گر طلا در شرکت سرمایه گذاری پالسون در این خصوص اظهار داشت: افت اخیر قیمت طلا هیچ تغییری در عملکرد شرکت نخواهد داشت. شرکت پالسون در سال 2009 میلادی، معاملات مبتنی بر طلا را هنگامی که این فلز از 1500 دلار به 900 دلار سقوط کرده بود، آغاز کرد و به سهامداران این اطمینان را می دهیم که هیچ گونه نگرانی در این خصوص نداشته باشند. این در حالی است که، قیمت طلا در آخرین روز معاملاتی هفته، با کاهش چشمگیر 5.6 درصدی به هر اونس 1476 دلار معامله شد.

 

به نقل از فرابورس، در معاملات امروز بازارهای فرابورس، 25میلیون اوراق در 7هزاررو 789 نوبت میان سرمایه گذاران مورد معامله قرار گرفت و ارزش معاملات به رقم 183.1 میلیارد ریال رسید. این در حالی است که، در میان شرکت های فرابورسی که بیشترین حجم معاملات را داشتند؛ همچنان معامله بیش از 9میلیون سهم ذوب آهن به ارزش 28 میلیارد ریال این شرکت را از این جهت در صدر قرار داد؛ هر چند در پایان معاملات هر سهم آن با افت 3 درصدی روبرو شد و به نرخ 3061 ریال رسید. در عین حال، در میان سایر شرکت ها کمترین حجم معاملات به سرمایه گذاری اقتصاد نوین و بیمه سامان تعلق گرفت. در همین حال، بیشترین افزایش قیمت را شرکت های سبحان دارو، پخش البرز، افرانت و بیمه سامان به خود اختصاص دادند و بیشترین کاهش قیمت نصیب شرکت های آ.س.پ، مهندسی ساختمان تاسیسات راه آهن، قند شیروان قوچان و بجنورد و شهرسازی و خانه سازی باغمیشه شد.

 

طی معاملات روز جمعه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس بدون هیچ گونه تغییر قیمتی به 7 هزار و 510 دلار رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 545 دلار معامله شد. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 840.50 دلار و یک هزار و 841 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 22 هزار و 775 دلار خریداری شد. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 843 و یک هزار و 843.50 دلار انجام شد. سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 45 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 47 دلار به فروش رسید.

 

 سرمایه شرکت صنعتی پارس مینو در تاریخ 18 فروردین ماه امسال از مبلغ 315 میلیارد ریال به 420 میلیارد ریال افزایش یافت و بر این اساس پیش بینی درآمد هر سهم این شرکت نیز معادل 528 ریال اعلام شد.

 

شرکت فرآورده های نسوز آذر پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال مالی 92 را با سرمایه یکصد میلیارد ریال مبلغ 397 ریال اعلام کرده است. این شرکت اعلام کرده است در صورت فروش سهام شرکت سرمایه پذیر(سرامیک های صنعتی اردکان) از طریق بازار سرمایه، پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 از این بابت تعدیل و اطلاعات در اسرع وقت به بازار انعکاس داده خواهد شد. میزان مصارف ارزی پیش بینی شده برای سال مالی 92 مبلغ 2 میلیلون و 134 هزار و 229 دلار(معادل 74 میلیارد و 698 میلیون ریال) با نرخ برابری هر دلار 35 هزار ریال اعلام شده است. "کاذر" پیش بینی سود هر سهم برای سال مالی91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 469 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 447 ریال اعلام کرده است و دلیل تعدیل اخیر را عدم فروش سهام شرکت سرامیک های صنعتی اردکان اعلام کرده است.

 

مدیر امور حقوقی شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت : تصویب دستورالعمل الزامات افشای اطلاعات و تصویب معاملات اشخاص وابسته ناشران در سال 91، موجب ارتقای شاخص حمایت از سرمایه گذاران ایران شد.

 

دولت منطقه ای کردستان با کمک گروه مشاور سرمایه گذاری لوئیس برگر، تصمیم به راه اندازی بورس اربیل دارد.

 

در چهارمین هفته اسفندماه سال گذشته تعداد 45 هزار قرارداد سکه طلا طرح امام (ره) به ارزش شش میلیارد و 430 میلیارد ریال منعقد شد تا ارزش معاملات قراردادهای آتی بورس کالا به مرز 498 هزار و 704 میلیارد ریال رسید.  بر اساس این گزارش، ایده راه اندازی معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران به عنوان ابزاری برای پوشش ریسک در سال 85 مطرح شد به طوریکه مسئولان این شرکت مطالعات وسیعی را در این زمینه انجام دادند.  دستورالعمل معاملات قراردادهای آتی اسفندماه سال 86 به تصویب هیات مدیره سازمان بورس رسید تا شرایط برای راه اندازی این معماملات در بورس کالا فراهم شود.  نرم افزار فیوچرز در فاز بعدی خریداری و بومی سازی شد تا اینکه در اوایل تیرماه سال 87 نخستین قرارداد آتی بر روی فلز گران بهای طلا منعقد شد تا درهای بورس کالا بر روی سرمایه گذاران کوچک باز شود پس از آن انحصار خریداران بزرگ در این بورس شکسته شد.  بر اساس این گزارش، قرارداد آتی حالت تکامل یافته قرارداد سلف است که از طرفین قرارداد، سپرده‌ای به‌عنوان حاشیه اطمینان گرفته می‌شود تا ملزم به اجرای تعهدات خود شوند.  بدین ترتیب، پس از امضای قرارداد، خریدار موظف است تا بخشی از قیمت نهایی را به‌صورت پیش پرداخت بپردازد. فروشنده نیز در تاریخ موعد، نسبت به تحویل تمام کالا اقدام می‌کند.  خریدار مابقی تعهدات خود را هم در زمان موعد نهایی پرداخت می‌کند. در مبادلات آتی، برخلاف نوع سلف، تنها درصدی از ارزش معامله، بسته به ماهیت کالای خریداری شده، پرداخت می‌شود.  در این مبادلات 5 تا 15 درصد از قیمت کالاهای خریداری شده، برای تضمین پرداخت می‌شود و مابقی وجه در هنگام تحویل به دست فروشنده می‌رسد، به این ترتیب خریدار براساس قیمت توافقی و از طریق کارگزار اقدام به خرید می‌کند در حالی که از انجام معامله و تحقق آن کاملاً اطمینان دارد. در راستای توسعه این ابزار مالی، مفتول مس هشت میلیمتری در اواخر شهریورماه سال 87 وارد معاملات قراردادهای آتی شد. اما آغاز معاملات قرارداد آتی سکه طلا طرح امام خمینی (ره) در روز پنجم آذرماه سال 1387 تحول اساسی را در این معاملات ایجاد کرد به طوریکه باعث افزایش چشمگیر معاملات قراردادهای آتی شد. ارزش معاملات قراردادهای آتی در پایان سال 87 به حدود 40 میلیارد ریال رسید اما استقبال سرمایه گذاران به معاملات سکه طلا باعث شد تا این رقم در پایان سال 88 به 1400 میلیارد ریال برسد. روند صعودی معاملات سکه طلا در سال 89 نیز ادامه یافت به طوریکه ارزش قراردادهای آتی با ورود شمش طلای 10 انسی درپایان سال گذشته به بیش از 6200 میلیارد ریال رسید. معاملات این کالا به دلیل افزایش قیمت سکه در سال 90 با رشد چشمگیری روبرو شد تا رکورد دو میلیون و 200 هزار قرارداد به ارزش بیش از 150 هزار میلیارد ریال را به ثبت برساند.



شنبه ۲۴ فروردین۱۳۹۲
  • لایو بورس