لایو بورس

بورس تهران شنبه مورخ 14 اردیبهشت 1392

لایو بورس | جمعه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

 

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: تصویب نرخ حامل‌های انرژی در کمیسیون تلفیق و تایید آن در مجلس، رشد قیمت خوراک گاز را در نیمه اول امسال منتفی خواهد کرد. اما این موضوع هنوز تایید نشده و به گفته فعالان بازار، خواست مجتمع‌های پتروشیمی است. با این حال سرمایه‌گذاران بسیاری افق روشنی از اتفاقات پیش روی بازار در حوزه سیاست و اقتصاد متصور نیستند و از این رو بازارهای کالایی همچنان با رکود نسبی دنبال می‌شود، به همین دلیل سرمایه‌گذاران در طی این مدت با احتیاط وارد مبادلات می‌شوند. در همین حال انتشار گزارش‌هایی مطلوب درباره برخی از مجتمع‌های پتروشیمی و خبرهایی از تسعیر نرخ ارز صادراتی شان در بازار آزاد و آزادسازی صادرات برخی محصولات و گمانه‌‌زنی‌هایی مبنی بر عدم افزایش نرخ گاز به بیش از 150 تومان و احتمال افزایش نرخ اوره داخلی به 650 تا 700 تومان و همچنین شنیده‌هایی مبنی بر تغییر تخفیف 5 درصدی نرخ خوراک مایع به 30 درصد که هنوز تایید نشده است، در روزهای اخیر برای سهامداران گروه پتروشیمی اقبال زیادی به همراه آورده است. البته انتظار می رفت در بازار پتروشیمی انتشار خبر بازگشایی صادرات بتواند آغازگر تغییر و تحولی باشد، اما این موضوع تنها توانست به صورت مقطعی و کوتاه بر بازار پتروشیمی اثر بگذارد. برخی از معامله‌گران می‌گویند: با توجه به اینکه بازگشایی صادرات به صورت مرحله ای انجام خواهد شد، از این رو انتظارها برای تغییر و تحول در بازار پتروشیمی از میان رفته است.

 

ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه:‌ بازار فولاد هم روندی تقریبا مشابه با بازار پتروشیمی را دنبال می کند و به دلیل مشخص نبودن تکلیف پروژه‌های عمرانی و دولتی با تقاضای پایینی روبه‌‌رو است و بسیاری از معامله‌گران از این بازار عقب‌نشینی کرده‌اند. البته بازار آزاد محصولات پتروشیمی گر چه مدام با گسترش رکود همراه است، اما به گفته برخی از تاجران با نوساناتی معمولی روبه‌رو است و مبادلات نیز به شدت کاهش یافته، به همین دلیل بیشتر مصرف‌کنندگان خریدهای خود را در حد نیاز روزانه انجام می‌دهند و هنوز برای سرمایه‌گذاری وارد بازار نشده‌اند.

 

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: به نقل از محمد: "سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی عضو کمیسون تلفیق اظهار داشت: با توجه به این‌که در قانون هدفمندی یارانه‌ها بهای نفت خام تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی ۹۵ درصد قیمت فوب تعیین شده است دریافت دوباره سهم برای صندوق توسعه ملی از آن‌ها چندان معنی ندارد و این مسأله خود به‌ عنوان عامل بازدارنده صادرات برای آن‌هاست و برای همین،‌ نمایندگان بر این باورند که احتساب قیمت فوب خلیج‌فارس برای مصارف داخلی در سال ۹۲ باید زیر ۵۰ درصد قیمت فوب خلیج‌فارس لحاظ شود تا این بخش‌ها بتوانند به ‌تدریج خودشان را با ساز و کار موجود منطبق کنن.این نماینده ملت خاطرنشان کرد: امسال تکلیفی در قالب ردیف‌های قانونی برای دولت تعیین شده بود که بنا بر آن، وزارت نفت مکلف بود پول خوراک پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های خصوصی را وصول کرده و به حساب خزانه بریزد و اگر این مطالبه بموقع وصول نشود، خزانه می‌تواند به خاطر این تعلل معادل این مطالبه را از حساب‌های وزارت نفت برداشت کند که این روند ممکن بود فعالیت‌های توسعه‌ای وزارت نفت را با چالش مواجه کند و برای همین منظور نمایندگان ملت میزان اتکای به قیمت نهایی را در بودجه سال ۹۲ بر پایه ۵۰ درصد قیمت فوب برای محصولات مصرفی پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها در نظر گرفتند که امکان سازگاری با این رقم در ساختار اقتصادی این مراکز که عمدتا نیز در ‌سال‌های اخیر خصوصی‌سازی شده‌اند نیز وجود داشته باشد."

 

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از محمد: "رویترز از افزایش 70 هزار بشکه‌ای صادرات نفت ایران در آوریل 2013 (فروردین 92) خبر داد و نوشت: صادرات ایران در این ماه به 1.10 میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به ماه مارس 7 درصد افزایش یافته است. به گزارش فارس به نقل از رویترز صادرات نفت اوپک در ماه آوریل (فروردین 92) نسبت به ماه مارس (اسفند 91) که بیشترین کاهش ماهیانه در بیش از یک سال را به علت اختلال در صادرات نفت عراق و لیبی به خود اختصاص داده بود، بار دیگر افزایش یافت. فروش نفت ایران نیز در این ماه بیشتر شده است. پل توستی مشاور ارشد در مسائل مربوط به انرژی گفت: انتظار می‌رفت که این اتفاق بیفتد و عرضه نفت در ماه آوریل افزایش یابد. قیمت نفت در ماه فوریه به بشکه‌ای 120 دلار رسیده بود، اما درحال حاضر به دلیل نگرانی از چشم‌انداز اقتصاد جهانی در حدود 101 دلار در هر بشکه معامله می‌شود. بر اساس این گزارش، صادرات نفت ایران در ماه آوریل به 1.10 میلیون بشکه در روز رسیده است. این میزان در ماه مارس 1.03 میلیون بشکه در روز بوده است. این آمار نشان می‌دهد صادرات ایران در ماه آوریل روزانه 70 هزار بشکه از ماه مارس بیشتر است. به گفته منابع آگاه، در ماه آوریل، برخی از مشتریان آسیایی نفت ایران، از جمله کره جنوبی به علت پایان یافتن تعمیر پالایشگاه‌ها، نفت بیشتری از تهران خریداری کرده‌اند. تایوان نیز که در ماه‌های اخیر از ایران نفت خریداری نکرده است، احتمالا، در ماه آوریل از این کشور نفت وارد کرده است."

 

ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: به نقل از محمد: "رئیس اداره نظارت بازار فرابورس از پذیره نویسی 3 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه از14 اردیبهشت توسط شبکه کارگزاری و بانک پاسارگاد خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از فرابورس، افسانه اروجی با اعلام این خبر افزود: شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با نماد "میدکو" قصد دارد مبلغ 3هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای تامین مالی بخشی از منابع سرمایه ای مورد نیاز و اجرا و تکمیل طرح های شرکت های سرمایه پذیر به قیمت اسمی هر ورقه یک میلیون ریال از شنبه 14 تا20 اردیبهشت به مدت 7روز پذیره نویسی کند. وی با اشاره به ممنوع بودن خرید سهام با استفاده از کد خرید گروهی "ددد" گفت: خرید سهام از طریق شبکه کارگزاری فرابورس ایران مستلزم وجود کد سهامداری فعال در سیستم شرکت سپرده گذاری مرکزی است و سرمایه گذارانی که کد سهامداری ندارند می توانند با مراجعه به یکی از کارگزاری های فرابورس نسبت به درخواست کد سهامداری اقدام کنند. رئیس اداره نظارت بازار فرابورس با اشاره به بانام و قابل معامله بودن اوراق در فرابورس تاکید کرد: حداقل خرید هر کد معاملاتی 10 ورقه و حداکثر برای اشخاص حقیقی 50 هزار ورقه و حقوقی 100هزار ورقه در نظر گرفته شده است. همچنین کارمزدها و هزینه های پذیره نویسی توسط ناشر پرداخت می شود . اروجی افزود: این اوراق چهار ساله با سود علی الحساب 20 درصد سالانه است که توسط شرکت شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پرداخت می شود. سرمایه گذاری پارس آریان ضمانت،متعهد و بازارگردانی این اوراق را برعهده داشته و عامل فروش و امین اوراق کارگزاری بانک پاسارگاد و موسسه حسابرسی مختار و همکاران هستند."

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "به گزارش تابناک، آخرین جزئیات از روند مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی عضو کمیسیون تلفیق مجلس را جویا شدیم : ابراهیمی گفت: کمیسیون تلفیق درآمد ۳۸ هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی در بودجه ۹۲ را تصویب کرد و بر این اساس اعتبار لازم برای پرداخت یارانه نقدی به مردم در سال 92 براساس میزان پرداختی در سال 91 تامین شد و بر این اساس مشکلی در پرداخت یارانه‌ها در سال 92 هم نخواهیم داشت و با تصمیم مهمی که کمیسیون تلفیق با مشورت با دولت اتخاذ کرد بر این اساس تمرکز بودجه بر کاهش قیمت‌ها در سایر بخش‌ها و مهار گرانی‌ها خواهد بود. سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی با بیان این مطلب اظهار داشت: با توجه به این‌که در قانون هدفمندی یارانه‌ها قیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی ۹۵ درصد قیمت فوب تعیین شده است دریافت مجدد سهم برای صندوق توسعه ملی از آنها چندان معنی ندارد و این مسئله خود به‌عنوان عامل بازدارنده صادرات برای آنها محسوب می‌شود و لذا نمایندگان بر این باورند که احتساب قیمت فوب خلیج‌فارس برای مصارف داخلی در سال 92 باید زیر 50 درصد قیمت فوب خلیج‌فارس لحاظ شود تا این بخش‌ها بتوانند به‌تدریج خودشان را با ساز و کار موجود منطبق کنند. وی افزود: افزایش ناگهانی قیمت عرضه مشتقات نفتی به پالایشگاه‌ها و مراکز مصرفی می‌تواند یک شک قیمتی برای آنها بدنبال داشته باشد و لذا افزایش تدریجی این قیمت در طول یک دوره زمانی 3 تا 4 ساله می‌تواند گزینه مناسبی برای این منظور باشد که این بخش‌ها بتوانند به‌تدریج خودشان را این قیمت سازگار کنند و همین طور میزان بازده بخش‌های فنی خودشان را در این سال‌ها افزایش دهند که بتوانند قیمت محصول نهایی خودشان را با قیمت فوب سازگار کنند."

 

ساعت  ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از آراز: "محمد علی قادری در گفتگو با سایپا نیوز خاطر نشان کرد : مشتریان میتوانند از روز شنبه با مراجعه به نمایندگی های فروش سایپا در سراسر کشور و یا سایت فروش اینترنتی سایپا به نشانی www.saipagroup.ir خودروهای انتخابی خود را بر اساس قیمت های جدید خریداری نمایند ."

 

ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه:‌ به نقل از نجات:"تحول در صنعت سیمان کلید ‌خورد---«سید محمد اتابک» با اشاره به اینکه جایگاه ایران در صنعت سیمان از رتبه 16 به چهارم ارتقاء یافته و در سال های اخیر سرانه تولید سیمان از 419 تن به 940 تن افزایش یافته است افزود: این آمار در حالیست که کشورمان در بین کشورهای منطقه جایگاه نخست را از آن خود کرده است. وی همچنین با بیان اینکه صادرات سیمان در طول چهار سال گذشته نیز با رشد 200 درصدی همراه بوده است تصریح کرد: این میزان در سال 88 ، پنج میلیون تن بود، اما در سال 91 به 13 میلیون و 600 هزار تن رسید. اتابک میزان تولید سیمان در سال گذشته را نیز بالغ بر70 میلیون تن ذکرکرد و افزود: در حال حاضر وضعیت صنعت سیمان مناسب است چرا که توانسته براساس سند چشم انداز 20 ساله به جایگاه پیش بینی شده خود دست یابد. رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه سخنان خود با اشاره به امضای تفاهمنامه واگذاری بخشی از وظایف مدیریتی تنظیم بازار و صادرات سیمان به انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: در شرایطی این تفاهمنامه به امضاء رسید که توانستیم بیش از یک ماه ظرفیت و تعداد واحدها را به دو برابر برسانیم این در حالی بود که در گذشته بسیاری از طرح های عمرانی با توقف طولانی همراه بود. اتابک ضمن ابراز امیدواری از اینکه دولت همچون گذشته متناسب با این صنعت با آن رفتار کند افزود: امید داریم تا این تفاهمنامه علاوه بر تحکیم روابط صنعت، امکان سرمایه گذاری بیشتر با هدف ارتقا تولید را به همراه داشته باشد."

 

ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه: به نقل از نجات: "زمزمه تغییر نرخ سود بانکی---رییس‌کل بانک مرکزی بر «تغییر نرخ سود بانکی متناسب با افزایش نرخ تورم» تاکید کرده است؛ اما پیش از این برخی اعضای شورای پول و اعتبار عنوان کرده بودند «این شورا به دنبال تغییر نرخ سود بانکی نیست.» براساس قانون برنامه پنجم توسعه، شورای پول و اعتبار موظف است «نرخ سود سپرده‌های بانکی را بیش از نرخ تورم تعیین کند» و با توجه به اینکه نرخ تورم از 30 درصد گذشته است به نظر می‌رسد بانک مرکزی، یک بار دیگر کار سختی را برای افزایش نرخ سود بانکی پیش رو داشته باشد. پس از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ها و برخی از مسوولان بانکی کشور برای افزایش نرخ سود بانکی، رییس‌کل بانک مرکزی نیز در تازه‌ترین اظهارات خود بر «تغییر نرخ سود بانکی متناسب با افزایش نرخ تورم» تاکید کرده است."

 

ساعت ۹ و ۵۵ دقیقه: به نقل از محمد: "مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مخابرات ایران فردا در سالن همایش‌های پژوهشگاه نیرو برگزار می شود؛ سال گذشته در چهارمین مجمع مخابرات ایران، این شرکت 43 تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد."

 

ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از جواد: "به گزارش ایسنا، علیرضا صیدی - رییس مرکز توسعه فن‌آوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران - با بیان این مطلب، هدف‌گذاری جدید شرکت مخابرات را برای اجرای «هر خانوار ایرانی یک خط اینترنت پرسرعت» و پاسخگویی به نیاز بازار ضروری دانسته و عنوان کرده است: تجربه نشان داده که این حوزه‌ها با نیاز جهشی برای دریافت این خدمات روبه‌رو می‌شوند. بر اساس اطلاعات نشریه ارتباطات، وی، همچنین توسعه محتوای بومی و خدمات بر بستر باند وسیع را یکی از ملزومات پیشرفت دراین حوزه دانست و گفته است: در صورتی که محتوای بومی و خدمات به اندازه قابل قبولی گسترش پیدا کند و استفاده از اینترنت برای خانوارها، بیش از هزینه پرداختی برای آن سود داشته باشد، به‌طور حتم درخواست برای استفاده از این خدمات به سرعت افزایش می‌یابد."

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از آراز: "دو رکورد در یک هفته؛ رشد 2 هزار و 500 واحدی شاخص بورس در 5 روز معادل 15 ساعت و پرواز بازدهی بورس به 17 درصد؛ اینها مهم‌ترین و بهترین خبرهای تالار شیشه‌ای برای سهامداران در هفته‌ای بود که بورس تاریخ ساز شد. شرکت پالایش نفت تهران با تحقق بازدهی مثبت 89/691 درصدی، عنوان پربازده‌ترین سهم بورس طی معاملات هفته جاری را از آن خود کرد و مقام نخست را کسب کرد. پس از آن شرکت‌های پالایش نفت تبریز و پالایش نفت شیراز به ترتیب با بازدهی مثبت بیش از 70 و 68 درصدی مقام دوم و سوم پر بازده ترین‌های بورس را بدست آوردند. در مقابل اما شرکت تهران دارو بازدهی منفی بیش از 51 درصدی را محقق کرد و سهم «تهران» به عنوان کم بازده‌ترین سهم بورس طی معاملات هفته جاری مطرح شد."

 

ساعت ۱۰ و ۳۵ دقیقه: به نقل زا جواد: "شرکت کره‌ای سامسونگ که این روزها به خاطر مسدود کردن مسیر خرید اپلیکیشن موبایل مورد انتقاد کاربران ایرانی قرار دارد، حالا با اشتباه سرعت شاتر که مهم‌ترین امکان دوربین جدید این برند معرفی شده، بار دیگر مورد انتقاد قرار گرفته است. در تبلیغات دوربین سامسونگ nx1000 در سطح شهر تهران، سرعت شاتر (مدت زمانی که سنسور دوربین در معرض نور قرار می‌گیرد) 1.8000 ثانیه عنوان شده است؛ این درحالی است که سرعت شاتر این دوربین در سایت dpreview معادل 1.4000 ثانیه عنوان شده است. در همین زمینه یکی از مسوولان تبلیغات سامسونگ در ایران به «ایسنا» گفته که در درج این عدد در تبلیغات اشتباهی صورت گرفته و سرعت واقعی شاتر همان 1.4000 ثانیه است. به‌رغم این اشتباه در سرعت شاتر این دوربین هفته‌ها است بدون اصلاح در خیابان‌های تهران در معرض دید مردم قرار گرفته است. تحریم‌های نرم‌افزاری سامسونگ علیه کاربران ایرانی در حالی اتفاق افتاده که این برند کره‌ای سهم اصلی فروش موبایل در ایران را در اختیار خود دارد."

 

ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از آراز: "محمود بهمنی: مطالبات معوق بانکها از 18/2 درصد به 14/7 درصد در پایان سال گذشته رسیده و با تمهیداتی که اندیشیده شده‏،این روند کاهشی امسال هم ادامه خواهد یافت. وی با اشاره به نسبت تسهیلات به منابع بانکها عنوان داشت:در پایان سال گذشته نسبت تسهیلات به منابع بانکها نیز به رقم متعادلی رسیده است. به گفته بهمنی این رقم از 111 درصد به 100 درصد در پایان سال 91 رسیده است."

 

ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه: به نقل از جواد: "به گزارش «تابناک»، در لایحه بودجه ای که دولت تقدیم مجلس کرد و پس از رد شدن در کمیسیون تلفیق و برگشت دوباره آن، درآمد دولت از افزایش حامل های سوخت حدود 120 هزار میلیارد در نظر گرفته شده بود؛ بر اساس چنین تخمین درآمدی برای دولت از افزایش قیمت حامل های انرژی، قیمت سوخت و از جمل بنزین افزایشی حدود سه برابری را تجربه می کرد.  اما در فرایند بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، اعضای این کمیسیون با افزایش حدود 38 درصدی درآمدهای دولت حاصل از افزایش سوخت موافقت کردند که بر اساس این مصوبه، بنزین سهمیه ای بین 500 تا 600 تومان و بنزین آزاد حدود 1000 تومان قیمت گذاری خواهد شد. قیمت های جدید سوخت و بنزین که در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی هم به تصویب برسد تا دولت اجازه افزایش قیمت سوخت و بنزین را به دست آورد. به نظر می رسد پس از پایان تعطیلات مجلس،بررسی بودجه در صحن علنی ادامه خواهد یافت و در صورت تصویب مصوبه تلفیق نرخ های جدید سوخت قطعی خواهد شد."

 

ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: به نقل از جواد: "مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی با اشاره به اینکه در سال جاری افزایش یارانه نقدی نخواهیم داشت گفت: با توجه به کاهش منابع اختصاص یافته به یارانه نقدی یا دولت باید میزان یارانه را کاهش دهد و یا بخشی از افراد از دریافت یارانه نقدی حذف شوند که در این زمینه دولت باید خودش تصمیم بگیرد. محمد کردبچه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که مجلس 22 هزار و 500 میلیارد تومان را برای پرداختی یارانه نقدی اختصاص داده است، گفت: احتمال افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری وجود دارد. وی درباره چگونگی هزینه منابع 50 هزار میلیارد تومانی مربوط به اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها در بودجه سال 92 کل کشور اظهار کرد:‌ نمایندگان کمیسیون تلفیق این منابع را مطابق با قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها به بخش‌های مختلف اختصاص داده‌اند. وی افزود: بر این اساس 10 درصد از این منابع معادل پنج هزار میلیارد تومان به بهداشت و درمان اختصاص می‌یابد و 45 هزار میلیارد تومان باقیمانده 50 درصد معادل 22 هزار و 500 میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه مستقیم می‌شود. مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی با بیان این‌که 30 درصد معادل 17 هزار و 500 میلیارد تومان به بخش تولید و همچنین 20 درصد به دولت اختصاص داده می‌شود، خاطرنشان کرد: با این تصمیم مجلس، در سال جاری افزایش یارانه نقدی نخواهیم داشت. کردبچه با بیان این‌که این تصمیم کمیسیون تلفیق به معنای توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها است، تصریح کرد: البته این تصمیمات باید در صحن علنی مجلس نیز به تصویب برسد. وی در پاسخ به این که آیا با این تصمیم افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی منتفی می شود گفت: در سال گذشته درآمدهای مربوط به هدفمندی‌ یارانه‌ها حدود 40 هزار میلیارد تومان بود و با توجه به این‌که این درآمدها درسال جاری 50 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است ممکن است قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری افزایش یابد. مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی با اشاره به سهم دولت از منابع مربوط به اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها گفت: با توجه به این‌که کاهش مصارف جاری سخت است احتمالا از اعتبارات عمرانی کاسته می شود."

 

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از جواد: "مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی گفت: پیشنهاد افزایش مبلغ کارمزدهای دستگاه‌های خودپرداز به شورای پول واعتبار ارائه شده که امیدواریم به زودی مصوب شود. ناصر حکیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار بانک و بیمه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه سال‌هاست این کارمزدها ثابت است اظهار کرد: این پیشنهادات که البته هنوز مصوب نشده مبنی بر این است که برای انواع خدمات بانکی اعم از انتقال وجه و یا دیگر خدمات به غیر از برداشت وجه، کارمزدی متناسب با خدمت دریافت شود. وی ادامه داد:‌ به غیر از خدمات برداشت وجه از خودپرداز که کماکان به صورت رایگان ارائه می‌شود سایر خدماتی که به صورت الکترونیکی دریافت می شود متناسب با جنس خدمت کارمزدی که البته ناچیز است در این بسته پیشنهادی عنوان شده است. وی همچنین به طرح سامانه نظارت الکترونیکی بانک‌ها که یکی دیگر از برنامه‌های مهم در سال جاری است اشاره کرد و گفت: به واسطه این سامانه براساس داده‌های تراکنشی بانک‌ها می‌توانیم وضعیت بانک‌ها را به سرعت استخراج کنیم که طرح بزرگی است. حکیمی اظهار امیدواری کرد که با انجام اقدامات مورد نیاز این طرح تا پایان سال و یا اوایل سال آینده عملیاتی شود.."

 

ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به نقل از جواد: "بورس باید نفس تازه کند---آقای بورس: در حال حاضر با وجود این‌که هر روز شاهد ثبت رکوردی جدید در بازار سرمایه و افزایش قیمت و تعدیل‌های مثبت در اکثر نمادها هستیم، برخی معتقدند بسیاری از شرکت‌ها هنوز با ارزش واقعی خود فاصله بسیاری دارند. با توجه به این‌که شاخص بورس از ابتدای اردیبهشت هر روز رکورد جدیدی زده و روزهای مثبتی را پشت سر گذاشته و به طور متوسط روزانه بیش از 400واحد رشد کرده است، به طور طبیعی نیاز به نفس‌گیری شاخص‌ها احساس می‌شود و به نظر می‌رسد که به‌زودی بورس وارد فاز استراحت کوتاهی شود تا نفس تازه کرده و پس از آن با قدرت به روند صعودی خود ادامه دهند؛ روندی که به نظر می‌رسد تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، صعودی باشد و شاهد ثبت رکوردهای جدید و پشت سر هم باشیم. همان‌طور که می‌دانیم، گروه پتروشیمی و پالایشگاهی در ثبت رکوردهای اخیر در بورس نقش اصلی را ایفا کرده‌اند. البته با توجه به تحولات ارزی و بالارفتن نرخ انواع ارز از مدت‌ها قبل هم، رشد گروه پتروشیمی و پالایشگاهی قابل پیش‌بینی بود؛ چراکه تحولات در عرصه اقتصادی کشور کاملا به نفع این صنعت رقم خورده است. بنابراین نمی‌توان رشد نمادهای این گروه را در بورس غیرمنطقی ارزیابی کرد. با توجه به بازگشایی نمادهای گروه پالایشگاهی در هفته گذشته، استقبال فعالان بازار سرمایه از این نمادها و ثبت رکوردهای تاریخی انتظار می‌رود بازار برای مدت کوتاهی روند اصلاحی به خود گیرد و در این شرایط افت نسبی شاخص یکی از گزینه‌های محتمل خواهد بود. البته با درنظرگرفتن نقش راهبردی این گروه در مقطع فعلی باید گفت چنانچه روند نزولی در این گروه حکمفرما شود به‌طور قطع این موضوع فضای بازار را نیز تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. اما دو گروه معدنی و فلزی در شرایط کنونی تحت‌تاثیر قیمت‌ها در بازارهای جهانی قرار دارد، لذا باتوجه به شرایط موجود نمی‌توان در کوتاه‌مدت برای آن‌ها رخداد غیرمنتظره‌ای را تصور کرد. بنابراین دو گروه مذکور در کنار نمادهای ساختمانی و سیمانی می‌توانند برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت مناسب باشند. هرچند درباره گروه‌های دارویی، خودرویی و بانکی نیز می‌توان از نشانه‌های موجود دریافت که به احتمال فراوان این گروه نیز به‌زودی حرکت خود را آغاز خوهند کرد."

 

ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه: به نقل از جواد: "تحقیق‌وتفحص مجلس از شرکت مس و شهرک‌های صنعتی به تعویق افتاد---تسنیم: عضو کمیسیون صنایع با اشاره به اینکه این هفته تحقیق و تفحص از شرکت ملی مس و سازمان صنایع کوچک در دستور کار این کمیسیون قرار ندارد، گفت: به محض تکمیل نظرات نمایندگان، تحقیق و تفحص از بخش‌های مذکور آغاز خواهد شد. بهروز نعمتی، در رابطه با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران از سال 1384 تاکنون و عملکرد شرکت ملی مس ایران که این هفته در دستور کمیسیون صنایع قرار دارد، اظهار کرد: موضوعات مربوطه به دلیل دریافت نظرات تعدادی از نمایندگان این هفته در دستور کار کمیسیون قرار ندارد. وی با اشاره به اینکه بحث تحقیق و تفحص از عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران این هفته در کمیسیون مطرح است، افزود: به محض تکمیل نظرات نمایندگان تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان صنایع کوچک و شرکت ملی مس ایران نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نعمتی درخصوص تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی نیز گفت: هفته آینده کمیسیون صنایع و معادن کارگروه‌های تخصصی هیات تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی و شرکت‌های خودروساز را نیز تعیین می‌کند و این موضوع را دستور کار خود قرار خواهد داد."

 

ساعت ۱۱ و ۲۵ دقیقه: به نقل از جواد: "چگونگی دریافت مالیات از ارز---ایسنا: معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی با تشریح چگونگی دریافت مالیات از ارز گفت: سود و زیان تسعیر ارز از سال‌ها پیش وجود داشته و در برخی سال‌ها سود آن بیشتر و در برخی سال‌ها کمتر شده است. حسین وکیلی، درباره مساله مالیات در بخش ارز اظهار کرد: ارز به خودی خود وسیله پرداخت بوده و الزاما درآمد نیست که بخواهیم برای آن مالیات پیش‌بینی کنیم به عبارت دیگر ارز وسیله پرداخت است و اگر تسعیر آن سود یا زیان داشته باشد در درآمدها یا هزینه‌ها لحاظ شده و از آن مالیات دریافت می‌شود. وکیلی با اشاره به اینکه این امر موضوع جدیدی نیست، اظهار کرد: سود و زیان تسعیر ارز از سال‌ها پیش وجود داشته و در برخی سال‌ها سود آن بیشتر و در برخی سال‌ها کمتر شده است. وی درباره اظهارات وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه نبود شفافیت مالیاتی در بازار ارز باعث نوسانات قیمتی در سال گذشته شد، خاطرنشان کرد: نبود شفافیت در بازار ارز و برخی درآمدهای دیگر وجود دارد که سازمان مالیاتی به دلیل همین نبود شفافیت به آنها دسترسی ندارد."

 

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از جواد: "بازار سکه و طلا بیشتر خریدار دارد----ایسنا: رییس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد عنوان کرد: در روزهای آینده با احتمال افزایش قیمت طلا مواجه هستیم. باقر معبودی‌نژاد، با اشاره به اینکه هر اونس جهانی طلا شاهد افزایش 20‌دلاری بوده است، افزود: اوایل هفته گذشته شاهد کاهش شدید قیمت در بازار طلا و سکه بوده‌ایم که دلیل آن کاهش 80‌دلاری انس جهانی بود. وی ادامه داد: با افزایش 20‌دلاری قیمت اونس در پایان هفته، قیمت طلا و سکه دوباره افزایش یافت و احتمال افزایش بیش از این را نیز پیش‌بینی می‌کنیم. معبودی‌نژاد با بیان اینکه بازار طلا و سکه فعلا شاهد ثبات نسبی در قیمت‌هاست، خاطرنشان کرد: به طور کلی بازار کساد است اما خرید و فروش انجام می‌شود، در حال حاضر خریدار در بازار سکه و طلا بیشتر است اما هفته گذشته با کاهش شدید قیمت‌ها فروش بیشتر در بازار رونق داشت."

 

ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه: به نقل از نجات: "کوتاه از "فرآور"----شرکت 12 میلیارد تومانی فرآوری مواد معدنی ایران در مجمع عمومی عادی سال مالی 91 که در تاریخ 11 اردیبهشت 92 برگزار شده است به ازای هر سهم مبلغ 113 تومان سود خالص و 90 تومان سود نقدی به تصویب رسانده است. "فرآور" که در سال مالی 91 با کاهش 68 درصدی تولید روبرو بوده در نظر دارد سود نقدی سهامداران خود را از اول آبان تا 10 دی 92 پرداخت نماید. این شرکت برای هر سهم در سال مالی 92 با نرخ 2450 تومانی برای هر دلار به ازای هر سهم مبلغ 667 ریال سود خالص و تقسیم 90 درصدی این مبلغ را پیش بینی کرده است."

 

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: به نقل از جواد: "رابطه بدهی خودروسازان و گرانی خودروها----از روزی که بحث کاهش قیمت خودروها به میان آمده و خودروسازان با آن مخالفت کرده و درنهایت موفق شدند تا امروز، دلایل مختلفی برای این مخالفت زمزمه شد. افزایش هزینه‌های تولید، کاهش تیراژ که سود تولید را کاهش داده و بدهی خودروسازان از جمله دلایل مخالفت با کاهش قیمت‌ها اعلام شد. اما چند‌روزی است که زمزمه دیگری درباره مخالفت خودروسازان با کاهش قیمت خودروها به گوش می‌رسد. گفته می‌شود دلیل مخالفت خودروسازان با دستورالعمل شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودروها نادیده‌گرفته‌شدن هزینه‌های مالی خودروسازان است. به گزارش ایسنا، پس از آن مدیران عامل دوخودروساز بزرگ کشور به دیدار رییس شورای رقابت رفتند تا اعتراض خود به دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودرو را اعلام کنند، بیشترین اعتراض خودروسازان به ‌بندی در مصوبه شورای رقابت است که براساس آن هزینه‌های تامین مالی خودروسازان از قیمت تمام شده و فروش خودروهای داخلی کسر خواهد شد. این به آن معناست که اعضای شورای رقابت معتقدند بدهی خودروسازان به بانک‌ها ربطی به مصرف‌کنندگان نداشته و نباید به قیمت تمام‌شده و فروش خودروها اضافه شود. از آن سو خودروسازان نیز معتقدند برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای پرداخت مطالبات قطعه‌سازان و خرید مواد اولیه، تسهیلاتی از سیستم بانکی اخذ شده که باید از محل فروش خودروها بازپرداخت شود. بر همین اساس گفته می‌شود، اعضای این شورا با پرداخت هزینه‌های مالی خودروسازان موافقت نکرده‌اند و در همین‌باره جمشید پژویان، رییس شورای رقابت، به خبر آنلاین گفته است: «این‌که خودرو‌سازان به بانک‌ها رقمی بدهکار هستند به شورای رقابت و مشتری‌هایی که می‌خواهند خودروی مورد نیازشان را از بازار تهیه کنند هیچ ارتباطی ندارد. آنچه در این رابطه مورد توجه است این است که خودروسازان اگر به بانک‌ها بدهی دارند باید خودشان آن را پرداخت کنند و اصلا این موضوع ارتباطی به شورای رقابت ندارد.» در این شرایط اخبار غیررسمی حاکی از آن است که خودروسازان پیشنهادهای قیمتی خود را به شورای رقابت ارسال کرده و مسئولان این شورا نیز ظرف چند روز آینده قیمت قطعی و نهایی خودروها را اعلام خواهند کرد. حال باید دید شورای رقابت با پرداخت هزینه‌های مالی خودروسازان از سوی متقاضیان خرید خودرو موافقت خواهد کرد یا خیر."

 

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: به نقل از جواد: "به گزارش روز شنبه ایرنا، شرکت پتروشیمی فارابی اطلاعات و صورت های مالی میاندوره ای12 ماهه منتهی به 30 اسفند ماه 91 را در کدال درج کرد که بر اساس آن سود عملیاتی این شرکت با رشدی 342 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، 356,307 میلیون ریال اعلام شده است. در ادامه این اطلاعیه آمده است : شرکت پیش بینی درآمد هر سهم برای سال منتهی به 30/12/91 را در تاریخ های 06/12/90 و 15 /12/90 مبلغ 498 ریال، در تاریخ های 11/04/91و 18/05/91 مبلغ 554ر2 ریال، در تاریخهای 07/08/91و01/09/91 مبلغ 767ر2 ریال و در تاریخ های 17/10/91 ، 30/11/91 و 20/12/91 مبلغ835ر2 ریال و مطابق اطلاعات پیوست مبلغ 066ر3 ریال اعلام نموده است ."

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: به نقل از آراز: "در پی اعلام تولیدکنندگان روغن نباتی مبنی بر کاهش 10درصدی قیمت‌ها رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت" قرار بود با بازگشت ارز مرجع قیمت کالاهای اساسی کاهش یابد ولی رسما چیزی اعلام نشده است.زمانی که حذف ارز مرجع مطرح شد قیمت کالاهایی نظیر روغن 30 تا 35 درصد افزایش یافت و براساس همین افزایش قیمت، توزیع این کالا در بازار به روال عادی آن بازگشت."

 

ساعت ۱۱ و ۵۲ دقیقه: به نقل از آراز: "همزمان با کاهش ارزش دلار قیمت جهانی طلا روند صعودی به خود گرفته و در هر اونس به ۱۴۸۱دلار رسیده است.دیروز هر اونس طلا در بازارهای جهانی در ساعت 16:12 دقیقه به وقت تهران 1481 دلار و 1 سنت بوده است. بسیاری از کارشناسان سال پیش رو را سال درخشانی برای معاملات طلا نمی‌دانند."

 

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه:‌ بازار امروز با معرفی یک لیدر جدید به بازار، کار خود را آغاز نمود! امروز خبر سود بیش از ۹۰ تومان نماد فولاد (حسابرسی نشده) و قیمتهای بالای محصولات فولادی در روز چهارشنبه بورس کالا در کنار اخبار مثبت ذوب آهن، باعث تحرک مثبت در این گروه شد و بلافاصله با صف خرید در بازار امروز روبرو شدند. به دنبال این گروه، گروه سنگ آهن و معدنی نیز که همیشه دنباله رو گروه فلزات اساسی هستند نیز با استقبال از سوی بازار مواجه شدند و همین موضوع باعث فشار فروش در نمادهای پتروشیمی و پالایشگاهی گردید. افت شدید قیمت سهام گروه فلزی و معدنی، باعث جذابیت در خرید شده است. امروز شاخص کل توانست بری مدتی وارد کانال ۴۵۰۰۰ واحدی نیز بشود. فتح قله ای که بدون کمک گروه فلزی و معدنی ممکن نبود! اما افت قیمت در نماد شبندر و شپنا که از ابتدای بازار در قیمتهای مثبت معامله می شدند، باعث شد تا شاخص کل در نهایت با افت خود، در یک قدمی کانال ۴۵۰۰۰ واحدی توقف نماید. اما ارزش معاملات بیش از ۲۰۰ میلیارد تومانی، باز هم نوید بخش روزهای خوب آینده است! نماد شبندر و شپنا در این بین، امروز نیز بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. به غیر از گروه فلزی و معدنی و سنگ آهن، در سایر گروهها، شاهد معاملات مثبت در گروه های بانکی و خودروسازی و پیمانکاری و تا حدودی گروه رایانه بودیم. گروه قند و شکر نیز روز تقریبا سبزی را سپری کرد. شایعه خبر افزایش قیمت شکر که قرار است به زودی به بازار اعلام شود و همچنین شایعه تعدیل چند شرکت قندی، دلیل این تحرک مثبت در گروه بوده است.

 

ساعت ۱۲....................بازار بسته شد.



شنبه ۱۴ اردیبهشت۱۳۹۲
  • لایو بورس