لایو بورس

بورس تهران دوشنبه مورخ 30 اردیبهشت 1392

لایو بورس | يكشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه:در پایان بازار روز گذشته، خبری مبنی بر افزایش ۴۵۰ درصدی نرخ متان و ۷۰ درصدی نرخ اتان به عنوان خوراک اصلی برخی از مجتمع های پتروشیمی منتشر شد که میتواند جو گروه پتروشیمی را امروز منفی کند! هرچند که بازار قبلا چنین انتظاری را داشت و همه محاسبات خود را بر پایه خوراک ۱۳ سنتی محاسبه کرده بود، اما نمیتوان تاثیر روانی منفی آن را برای کوتاه مدت انکار کرد! در این بین، نمادهای شپدیس و شیراز و خراسان و کرمانشا و شفن و زاگرس، شاید بیشترین تاثیر مستقیم را از این بابت داشته باشند!

 

 ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: به نقل از آراز: "بانک مرکزی اعلام کرد: تعداد ثبت سفارش مرکز مبادلات ارزی در سال جاری از مرز 12 هزار گذشت. مرکز مبادلات ارزی کشور با رکورد جدید ثبت بیش از 7 هزار و 900 فقره سفارش در ماه جاری توانست تعداد بیش از دوازده هزار نیاز ارزی وارد کنندگان از ابتدای سال تا بیست و هشتم اردیبهشت ماه را پوشش دهد."

 

ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: به نقل از غزاله: "مدیرامور سهام شرکت فرآورده های نسوز ایران عنوان کرد: ارسال اطلاعات لازم جهت بازگشایی نماد معاملاتی به سازمان بورس----نماد معاملاتی شرکت فرآورده های نسوز ایران در حالی از تاریخ دوشنبه 1392،2،16 متوقف شده که علت توقف نماد مذکور تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم می باشد. وفادار مدیر امور سهام شرکت فرآورده های نسوز ایران در گفتگو با خبرنگار بورس ریپورت درخصوص موضوع مطرح شده اظهار کرد: نمادمعاملاتی "کفرا" به دلیل تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم متوقف شده است و اطلاعات مربوط به افزایش سودآوری شرکت در حدود دو هفته گذشته به سازمان بورس ارسال گشته است.  وی ضمن اشاره به افزایش سودآوری "کفرا" گفت: افزایش سودآوری شرکت نسبتاً با اهمیت می باشد و این در شرایطی است که زمان بازگشایی نماد معاملاتی منوط به تصمیم سازمان بورس می باشد. شایان ذکر است درحالی میانگین بازدهی صنعت کانی های غیر فلزی از ابتدای سال تاکنون اندکی بیش از 29 درصد می باشد که میانگین بازدهی شرکت فرآورده های نسوز ایران طی مدت مشابه بیش از 87 درصد می باشد. این در شرایطی است که گزارش پیش بینی در آمد هر سهم سال مالی 92 (حسابرسی شده) حاکی از پیش بینی کاهش 23درصدی سود هر سهم و پیش بینی کاهش تولید حدود 3درصدی تولید نسبت به سال مالی گذشته می باشد."

 

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: به نقل از آراز: "مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: شرکت های معدنی و صنعتی چادر ملو و سنگ آهن گل گهر و شرکت های فولادی به صورت شفاهی اعلام کرده اند که تاثیر مصوبه اخیر مجلس درخصوص اخذ حق انتفاع از معادن سنگ آهن چادرملو و گل گهر کمتر از 20 درصد بوده اما با وجود پیگیری های انجام شده، تاکنون اطلاعاتی به صورت رسمی به این سازمان ارائه نکرده اند."

 

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از جواد: "«قجام» گزارش 12 ماهه داد---گروه بنگاه‌ها- شرکت جام دارو طی 12 ماهه سال مالی 91 از فروش محصولات خود بیش از 111 میلیارد ریال درآمد کسب کرد.به گزارش بورس و اوراق بهادار، این رقم افزایش 63 درصدی را نسبت به سال مالی 90 نشان می‌دهد.سود ناخالص این شرکت پس از کسر بهای تمام شده کالای فروش رفته مبلغ 41 میلیارد ریال اعلام شده است.«قجام» سود هر سهم سال مالی 91 را با سرمایه 30 میلیارد ریال مبلغ 997 ریال اعلام کرده است. این شرکت سود هر سهم سال مالی 90 را با سرمایه مزبور مبلغ 331 ریال اعلام کرده بود."

 

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: به نقل از جواد: "شکربن» برای سال 91 سود شناسایی کرد---گروه بنگاه‌ها- شرکت کربن ایران در اطلاعات و صورت‌های مالی 12 ماهه منتهی به 30 اسفندماه 91 با سرمایه 250 میلیارد ریال مبلغ 450 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرد. بنابر اطلاعات منتشره از سوی سازمان بورس، این شرکت برای سال مالی 90 باسرمایه 250 میلیارد ریال مبلغ 101 ریال زیان به ازای هر سهم کنار گذاشته بود.«شکربن» فروش سال مالی 91 را با افزایش 3 درصدی نسبت به سال مالی 90 بیش از 516 میلیارد ریال اعلام کرده است. سود ناخالص و سود عملیاتی این شرکت هر کدام به ترتیب بیش از 186 میلیارد ریال و 168 میلیارد ریال اعلام شده است."

 

ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: به نقل از رضا: ""کروی" در آستانه مجمع عمومی---شرکت توسعه معادن روی با سرمایه ای برابر با 191 میلیارد و 395 میلیون تومان از سهامداران خود برای شرکت در مجمع عمومی عادی سال مالی منتهی به اسفند 91 که در ساعت 10 روز چهارشنبه مورخ 8 خرداد 92 در محل زنجان، میدان آزادی، سالن اجتماعات هلال احمر تشکیل خواهد شد دعوت به عمل آورده است. این شرکت که طبق گزارش فعالیت هیأت مدیره برای هر سهم در سال مالی 91 مبلغ 548 ریال عایدی خالص محقق نموده د رنظر دارد 280 ریال از آن را از تاریخ 2 شهریور لغایت 8 بهمن 92 بطور نقدی به سهامدارانش پرداخت نماید. گفتنی است "کروی" برای سال مالی 92 پیش بینی کرده مبلغ 427 ریال سود خالص برای هر سهم و همچنین تقسیم 50 درصدی این مبلغ را محقق نماید. این شرکت برای سال مالی 92 نرخ دلار برای فروش صادراتی را 2450 تومان و نرخ فروش محصولات شرکت را براساس نرخ های بورس فلزات لندن (LME) در نظر گرفته است."

 

ساعت ۸ و ۵۶ دقیقه: به نقل از محمد: "بنا بر این گزارش،شرکت سخت آژند پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه سال 92 را با سرمایه 100 میلیارد ریال و به صورت حسابرسی شده مبلغ 370 ریال اعلام کرده است. بر اساس این گزارش،شرکت سخت آژند پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه سال 92 را به صورت حسابرسی شده مبلغ 370 ریال اعلام کرده است. سخت آژند پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 162 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 158 ریال اعلام کرده بود که بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده منتشر شده در تاریخ سوم دیماه 91، مبلغ 160 ریال سود به ازای هر سهم محقق گردید. سود هر سهم تلفیقی سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه 91 مطابق صورتهای مالی منتشر شده در تاریخ سوم دی ماه 91 ، مبلغ 133 ریال بود. بر اساس صورتهای مالی 6 ماهه منتهی به 30 اسفند ماه سال 91 به صورت حسابرسی نشده، مانده زیان انباشته شرکت مبلغ ( 31 میلیارد و 621 میلیون ریال) ،معادل (316) ریال زیان به ازای هر سهم اعلام شده است."

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از جواد: "بازگشت بهره مالکانه معادن بزرگ به جیب دولت---در حالی که چندی پیش، از تصویب نرخ بهره مالکانه 600 میلیارد تومانی سخن گفته می‌‌شد، اما مجلسی‌ها در ادامه بررسی لایحه بودجه 92 دولت، بندی را به تصویب رساندند که بر اساس آن کلیه معادنی که پروانه بهره‌برداری آنها به نام ایمیدرو است - از جمله شرکت‌های صنعتی و معدنی گل گهر و چادرملو- موظف به پرداخت بهره مالکانه 800 میلیارد تومانی در طول سال، بر مبنای 5 درصد ارزش شمش صادراتی فولاد خوزستان شده‌اند. گفته می‌شود 40 درصد از این مبلغ را شرکت‌های معدنی و 60 درصد مابقی را صنایع فولادسازی باید پرداخت کنند تا این مبالغ صرف پروژه‌های توسعه‌ای شود. به نظر می‌رسد کاهش درآمدهای نفتی دولت منجر به اتخاذ تصمیماتی به منظور کسب درآمد از راه‌های گوناگونی از این جمله شده است که تاثیر آن را به واسطه فشار بر بخش خصوصی نباید نادیده گرفت."

 

ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: به نقل از جواد: "آزادسازی نرخ خوراک با آزادسازی نرخ فروش محصولات امکان پذیر است----تصمیم دولت جهت افزایش حداقل 450درصدی قیمت خوراک گاز طبیعی متان و 70درصدی قیمت گاز اتان که از تاریخ 1391،7،1 لازم الاجرا شده است در حالی است که بنابرگفته برخی از مسئولین ، شرکت های ذینفع از تصمیم ذکر شده تنها با آزادسازی قیمت فروش محصولات خود قادر به جبران موضوع مطرح شده می باشند. نجفی مقدم معاونت امور سرمایه گذاری "وغدیر" در گفتگو با بورس ریپورت با اشاره به مزیت نسبی صنعت پتروشیمی در کشور اظهار کرد: تصمیم دولت در جهت افزایش 450درصدی قیمت خوراک گاز طبیعی متان و 70درصدی گاز اتان به معنای آزادسازی قیمت خوراک پتروشیمی های گازی و حذف تنها کمک دولت به صنعت پتروشیمی به شمار می آید. وی در رابطه با تأثیر موضوع مطرح شده بر صنعت پتروشیمی اظهار کرد: موضوع مطرح شده از یک سو بزرگترین ضربه را به صنعت پتروشیمی خواهدزد و از سوی دیگر شاهد تأثیر منفی این امر بر بازار بورس خواهیم بود بطوریکه بی اعتمادی سهامداران به بازار سرمایه فرار پول از این بازار را در پی خواهدداشت. نجفی مقدم آزادسازی نرخ خوراک را در گرو آزادسازی قیمت فروش محصولات شرکت های ذینفع دانست و عنوان کرد: درحال حاضر شرکت های پتروشیمی غیردولتی محصولات تولیدی خود از قبیل محصول اوره را به ¼ قیمت و با احتساب ارز مرجع به دولت می فروشند. این در شرایطی است که آزادسازی نرخ خوراک و برداشت تنها یارانه دولت باید با آزادسازی نرخ فروش محصولات و حذف یارانه شرکت های پتروشیمی به دولت همراه شود. وی در ادامه توضیح داد: برداشت یارانه دوطرفه به ضرر دولت می باشد نه شرکت های پتروشیمی ،چراکه عملاً میزان تخفیف اعمال شده برای فروش محصولات به دولت بسیار بیشتر از یارانه دریافتی از دولت بوده است و در همین راستا به روز شدن نرخ فروش محصولات افزایش حاشیه سود شرکت های ذیربط را مشمول خواهدشد . نجفی مقدم با اشاره به تأثیر منفی تصمیم دو لت در کوتاه مدت عنوان کرد: موضوع مطرح شده ترس روانی سهامداران را در کوتاه مدت باعث خواهدشد این در شرایطی است که در بلند مدت با مذاکره با دولت بعدی از طریق مبانی قانونی و حقوقی هیچ خطری برای سهامداران وجود نخواهدداشت. بنا برگفته این مقام مسئول آزاد سازی نرخ فروش محصولات به طور جدی توسط مدیران شرکت های ذیربط در حال پیگیری می باشد."

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "دیروز نفت پاسارگاد بالاخره به وعده خود یعنی تعدیل مثبت در عملکرد 12 ماهه عمل کرد. بنا بر این گزارش، شرکت نفت پاسارگاد که پیش از این سود 3051ریالی را برای سال 91 خود پیش بینی کرده بود در عملکرد 12 ماهه به ازای هر سهم 3210ریال سود محقق کرده است.بدین ترتیب، شپاس در عملکرد 12 ماهه خود با رشد 5 درصدی سود خود همراه شده است. لازم به ذکر است، شپاس در سال 91 به نسبت سال گذشته با رشد 122 درصدی سود خود مواجه شده است.همچنین، با توجه به افزایش شدید قیمت قیر در بازارهای داخلی و افزایش نرخ ارز و افزایش سود ناشی از صادرات محصولات شرکت پیش بینی می شود سود شرکت برای سال 92 با رشد بالایی به سطوح 800 تومان بالغ شود."

 

ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه: به نقل از احمد: "شرکت کچاد بر اثر تاثیر حق انتفاع پروانه بهره برداری درآمد سال مالی منتهی به 92/12/29 خود را به 1635 ریال کاهش داد که معادل 12/2 درصد کاهش نسبت به پیش بینی قبلی است.(کدال)"

 

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آراز: "تعیین قیمت ارز به شورای پول و اعتبار محول شد.نمایندگان مجلس با تصویب پیشنهاد کمیسیون اقتصاد، شورای پول و اعتبار را مکلف به تعیین قیمت محاسباتی ارز جهت تسویه وزارت نفت، بانک مرکزی و خزانه داری کل کشور کردند. این مصوبه موجب می شود وزیر اقتصاد نیز در خصوص مسایل ارزی پاسخگو باشد. در ماه های پیش که چند بار وزیر اقتصاد برای پاسخگویی در خصوص نوسانات بازار ارز به مجلس دعوت شده بود اعلام کرد که مسایل ارزی در حوزه مسئولیت وی نیست."

 

ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از محمد: "شپنــــــــــــــــــــــــــــــــــــا---شرکت پالایش نفت اصفهان با سرمایه ای معادل 41 میلیارد و 625 میلیون و 800 هزار تومان برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند 91 مبلغ 2488 ریال سود خالص محقق نموده و این در حالیست که نسبت به گزارش قبلی تعدیل مثبت 8 درصدی داشته است. این شرکت که برای هر سهم در سال 92 با دلار 2450 تومانی مبلغ 4883 ریال عادی خالص پیش بینی کرده علت تعدیل مثبت اخیر برای سال مالی 91 را به شرح زیر اعلام نموده است: باتوجه به اینکه در سه ماهه چهارم سال 91 نرخ فروش فرآورده های ویژه بر مبنای نرخ تسعیر ارز در مرکز مبادلات محاسبه و در درآمد فروش ثبت شده است، به منظور رعایت اصل محافظه کاری و جبران ریسک ناشی از ادعاهای احتمالی آتی درخصوص ضرورت تعدیل بهای نفت خام مصرفی در فرآیند تولید فرآورده های ویژه، از بابت عایدی ناشی از مابه التفاوت نرخ تسعیر ارز مرجع (1226 تومان) و نرخ مرکز مبادلاتی، ذخیره ای معادل 759 میلیارد و 800 میلیون تومان در حساب بهای تمام شده نفت خام مصرفی منظور گردیده است. (هرگونه تصمیم گیری نهایی در این خصوص منوط به ضوابط ابلاغی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی خواهد بود.)"

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "مجمع پتروشیمی شازند با حضور ناظران خالق و تقی زاده، نماینده سازمان بورس و حسابرس قانونی و حضور 92.85 درصدی سهامداران برگزار شد. در این جلسه رضا رحمانی مدیر عامل شرکت با بیان این که بخشی از دستاوردهای سال 91 شامل بالاترین رکورد فروش، بالاترین رکورد مبلغ فروش، بالاترین رکورد تولید محصولات میانی و نهایی و بالاترین رکورد سود عملیاتی پس از کسر مالیات و اخذ معافیت مالیاتی پروژه ها بوده است،افزود: در بخش اتیلن اکساید، دی اکسید کربن تولید شده غیر قابل استفاده بود که قرار است تبدیل به یخ خشک یا دی اکسید کربن خوراکی شود که می تواند 8 تا 10 میلیارد تومان سود برای شرکت داشته باشد، دیگری نیروگاه برق 120 مگاواتی می باشد که نیاز کنونی شرکت 60 مگاوات از آن است و می توان 60 مگاوات مابقی را به وزارت نیرو فروخت که می تواند درآمد 10 تا 18 میلیارد تومانی برای شرکت داشته باشد و همچنین استفاده از C4 های اشباع شده به عنوان خوراک که هزینه تمام شده آن حدودا 30 درصد کمتر از هزینه خوراک فعلی(نفتا) می باشد و می تواند 8 تا 10 درصد از خوراک را تامین نماید. رحمانی افزود: میزان صادرات در سال 91 شامل 38 درصد از تولیدات بود و مابقی در داخل فروخته شده که حجم فروش و مبلغ آن بدین قرار می باشد: فروش داخلی شرکت به میزان 512277 تن و مبلغ 12407 میلیارد و فروش خارجی شرکت یعنی صادرات به میزان 315200 تن و مبلغ 9014 میلیارد. رحمانی در پاسخ به سوال یکی از سهامداران مبنی بر شفاف نبودن EPS سال 91 افزود: ما سه سناریو به سازمان بورس اعلام کردیم و علت آن مشخص نبودن قیمت خوراک بود، با توجه به این که در مهر ماه سال 91 افزایش نرخ خوراک اعلام شد و زمان قطعی آن به تعویق افتاد و قرار شد افزایش نرخ از اول دی صورت گیرد به این ترتیب EPS در نظر گرفته شده بالاتر رفت زیرا تنها در سه ماهه آخر سال افزایش نرخ خوراک را شاهد بودیم و یکی دیگر از دلایل افزایش EPS معافیت 50 درصدی مالیاتی بوده؛ لازم به ذکر است که افزایش نرخ خوراک تاثیر خود را بر EPS سال 92 خواهد گذاشت!"

 

ساعت  ۱۰ و ۳۵ دقیقه:امروز بالاخره نماد ساروم به اهداف تعیین شده رسید! قبلا گفته بودیم که هدف ۶۰۰ تومان تا اردیبهشت، معتبر است! شاید باور این موضوع در آن زمان برای نمادی مثل ساروم دشوار بود! اما اکنون که ماه اردیبهشت هنوز تمام نشده است، ساروم در قیمتهای بالای ۶۰۰ تومان در حال معامله است.

 

 ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از جواد: "شناسایی 232 ریال سود از سوی «ومعادن»---گروه بنگاه‌ها – شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات طی سال مالی 91 با سرمایه 255 میلیارد ریال مبلغ 232 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرد. براساس اطلاعیه سازمان بورس، «ومعادن» سود هر سهم سال مالی 90 را مبلغ 85 ریال اعلام کرده بود.جمع درآمدهای این شرکت با افزایش 58 درصدی نسبت به سال مالی 90 مبلغ 67 میلیارد ریال اعلام کرده که بیشترین درآمد به ترتیب مربوط به سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شرکت و سود حاصل از سایر فعالیت‌های شرکت است."

 

ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: به نقل از نجات: "پایان بررسی بودجه 236 هزار میلیارد تومانی سال 92----نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان بررسی بخش های درآمدی لایحه بودجه سقف درآمدهای دولت را در سال 92، 236 هزار میلیارد تومان تعیین کردند. در پایان بررسی بخش های درآمدی لایحه بودجه رقم کل منابع بودجه عمومی کشور اعلام شد. محمدحسین فرهنگی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی منابع کل بودجه عمومی کشور را قرائت کرد. بر این اساس منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی های سرمایه ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه ها و تملک دارایی های سرمایه ای و مالی بالغ بر دو میلیون و 360 هزار و 485 میلیارد و 507 میلیون ریال شامل: منابع عمومی بالغ بر دو میلیون و 104 هزار و 381 میلیارد و 735 میلیون ریال. درآمدهای اختصاصی وزارتخانه ها و موسسات دولتی بالغ بر 256 هزار و 103 میلیارد و 772 میلیون ریال است. براساس این گزارش سقف درآمدی لایحه دولت 168 هزار میلیارد تومان بود، البته دولت بسیاری از درآمدهای خود را به صورت غیرشفاف در ردیف ها و بندهای بودجه نیاورده بود اما کمیسیون برنامه و بودجه در راستای شفاف سازی لایحه بودجه کلیه درآمدها را مشخص کرد و درآمدهای بودجه را 236 هزار میلیارد تومان تعیین کرد."

 

ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه:نامه شفاف سازی شبندر که دیروز برای سازمان ارسال شده بود و موجب بسته شدن نماد گردید، بر روی کدال قرار گرفته است که حاکی از تعدیل بیش از ۵۰ درصدی دارد! دیروز نیز اعلام کردیم کارشناسان ما سود حدود ۸۰ تومان را برای شبندر محاسبه کرده اند!

 

 ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از نجات: "بورس ارز---نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز گذشته با پیشنهاد راه‌اندازی بورس ارز با 58 رای موافق، 113 رای مخالف، 16 رای ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در مجلس مخالفت کردند. پیش از این نمایندگان مجلس بند مربوط به «نرخ ارز برای به وجوه حاصله از صادرات نفت» را به دلیل آنکه ابهام داشت و عبارت «نرخ روز» در آن به کار رفته بود، برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند. پس از آن روز گذشته کمیسیون گزارش خود را در این باره ارائه داد، اما در حین ارائه این گزارش پیشنهادی مبنی بر اینکه محاسبه نرخ روز ارز به جز ارز اختصاصی به کالاهای اساسی و دارو بر اساس نرخ معاملاتی بازار بورس ارز باشد، مطرح شد که با مخالفت مجلس روبه‌رو شد."

 

ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه: به نقل از نجات: "کالاهای معاف از مالیات بر ارزش افزوده---معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان مالیاتی با تاکید بر این که از کالاهای اساسی مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی شود،‌گفت: مردم باید نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند. علی رضا طاری بخش در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری با بیان این که کالاهای اساسی از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، تصریح کرد: از محصولات کشاورزی فراوری نشده، کالاهای اساسی و خدمات بهداشتی مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی شود. معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی با بیان این که مردم برای خرید میوه و سایر کالاهای اساسی مانند برنج ،‌روغن ، گوشت و ... مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نمی کنند، ادامه داد:در مورد این کالاها به هیچ وجه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی شود و مردم باید از این موضوع اطلاع داشته باشند."

 

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: مدیر مالی شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: مبالغ قابل برگشت از بابت مالیات بر ارزش افزوده پنج فرآورده اصلی شرکت های پالایشگاهی به عنوان بدهی در حساب های این شرکت به ثبت رسیده، حال آنکه برای نهایی شدن و برگشت مبالغ مذکور نیازمند تسویه حساب در دفاتر خزانه داری کل کشور و پرداخت آن به طرف های ذینفع یعنی وزارت نفت و وزارت امور اقتصادی و دارایی است. صرامی ادامه داد: با توجه به اطلاعاتی که تاکنون به دست ما رسیده و براساس شنیده ها مرحله تسویه حساب این مبالغ توسط خزانه داری کل کشور انجام شده و در حال حاضر باید منتظر ابلاغ آیین نامه ای از سوی وزارت نفت و وزارت امور اقتصاد و دارایی باشیم که بر اساس آن برگشت این مبالغ به تأیید هر دو نهاد مذکور رسیده باشد. وی با اشاره به تصمیم گیری های مجلس شورای اسلامی پیرامون این امر گفت: با توجه به بلاتکلیفی کنونی در خصوص مالیات برگشتی به حساب پالایشگاه ها، امیدواریم مسئولان ذیربط و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا پایان خرداد ماه، به نتیجه نهایی در این باره برسند تا هم شرکت های این گروه وضعیت خود را بدانند و هم نگرانی سهامداران آنها از شرایط کنونی پایان یابد. این مقام مسئول در بیان وضعیت عملیاتی شرکت پالایش نفت اصفهان نیز اظهار داشت: فعالیت عملیاتی شرکت همچون سال گذشته در حال پیگیری بوده و تنها تغییر اساسی در فرآیند تولید شرکت، راه اندازی پروژه بنزین سازی در نیمه دوم سال جاری است. صرامی اضافه کرد: با بهره برداری از طرح مذکور هزینه های مربوط به خرید اکتان افزاها و برخی از مواد اولیه مورد نیاز تولید کاهش خواهد یافت. از همین رو اثرات راه اندازی این طرح و نیز کاهش هزینه ها در پیش بینی سودآوری ارایه شده برای سال جاری لحاظ شده است. مدیر مالی "شپنا" در خاتمه پیرامون چشم انداز شرکت های پالایشی در سال جاری بیان کرد: واقعیتی که بارها و بارها نیز در خصوص این شرکت ها مطرح شده، وابستگی شدید شرکت های این گروه به دستورالعمل های اجرایی از سوی شرکت پالایش و پخش و مصوبات قانون بودجه در خصوص پارامترهای مختلفی همچون نرخ نفت خام و سایر مسائل است. از همین رو در صورتی که در قوانین مذکور به شرکت های پالایشی خصوصی به عنوان یک بنگاه اقتصادی ویژه نگریسته شود، می توان به آینده و روند سودآوری آنها امیدوار بود.

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از بلومبرگ قیمت جهانی طلا در نخستین روز کاری بازارهای جهانی برای هشتمین روز متوالی کاری شاهد کاهش قیمت بود. این کاهش بدترین افت قیمتی این فلز از ماه مارس 2009 را رقم زده است. این فلز گران‌بها در لحظه انتشار این خبر با کاهش 22.10 دلاری نسبت به روز جمعه 1342.60 دلار در هر اونس معامله شد. هر اونس طلا روز جمعه با کاهش بیش از 22 دلاری 1364.70 دلار فروخته شده بود. هر اونس طلا از پنج‌شنبه هفته گذشته تاکنون یعنی در 3 روز کاری بازارهای جهانی 44.30 دلار کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، کاهش سرمایه‌گذاری در طلا و افزایش ارزش سهام‌ها سبب شده است تا طلا طولانی‌ترین رکود قیمتی در 4 سال اخیر را تجربه کند. هر اونس طلا در ساعات اولیه نخستین روز کاری بازارهای جهانی با 1.5 درصد کاهش به 1338.85 دلار در هر اونس سقوط کرده بود. قیمت نقره نیز به پایین‌ترین میزان از سپتامبر 2010 رسید، قیمت هر اونس نقره در سال جاری میلادی 30 درصد کاهش یافته است. به نوشته رویترز، قیمت طلا در روز جمعه به علت افزایش ارزش دلار به بالاترین میزان از سال 2008 در اثر احتمال پایان یافتن برنامه‌های محرک اقتصادی فدرال رزرو کاهش یافته است.

 

ساعت  ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز در واکنش به کانال ۴۲۰۰۰ واحدی و البته با تحریک تعیدل بیش از ۵۰ درصدی نماد شبندر که در دقایق پایانی روز گذشته اتفاق افتاد، امروز توانست مجددا کانال ۴۳۰۰۰ واحدی را فتح نماید! هرچند که ارزش ۹۳ میلیارد تومانی امروز معاملات، حرفهای زیادی برای گفتن دارد، اما همین رشد ۲۵۱ واحدی شاخص کل، میتواند تسکینی برای افت شدید شاخص، در روزهای گذشته باشد! امروز گروه پالایشگاهی در صدر بازار بود! شپنا و شبریز بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل گذاشتند. گفته می شود نماد شتران نیز به زودی برای اعلام تعدیل سال مالی ۹۱ بسته خواهد شد! خبری که اگر صحت داشته باشد، میتواند جو مثبت گروه پالایشگاهی رو مجددا به آنها برگرداند!

 

ساعت ۱۲.............................بازار بسته شد.



دوشنبه ۳۰ اردیبهشت۱۳۹۲
  • لایو بورس