بورس تهران دوشنبه مورخ 13 خرداد 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: قیمت جهانی طلا که مدتی بود به درستی بازارهای طلا و سکه داخلی را با همراه کرده بود، پس از ریزش شدید در ماه مارس، همچنان با فراز و نشیب فراوان دست به گریبان است و کارشناسان مختلف در خصوص روند آینده آن نظرات متفاوت و بعضا کاملا متضادی را ارائه میکنند. چند ماهی است که آمار اقتصادی در آمریکا و سایر کشورهای جهان نسبتا بهتر شده و زمزمه افزایش نرخ سود بانکی به گوش میرسد، به طوری که احتمالا این بحث در نشست ماه سپتامبر بانک مرکزی آمریکا ( برابر با شهریورماه) مطرح خواهد شد و همین موضوع زمینه تضعیف قیمت جهانی طلا را فراهم ساخته است. بنابراین به اعتقاد اغلب کارشناسان بازارهای طلا، در کل روند قیمت جهانی طلا چندان مساعد نیست، اما میتواند روندهای کوتاه مدت و موقت افزایش قیمت را در خود جای دهد. اما با این وجود، بسیاری از تحلیلگران برای هفته جاری، انتظار افزایش بهای اونس طلا را دارند. این در حالی است که کسانی که معتقد به کاهش بهای طلای جهانی در آینده هستند، دلایل این ادعا را تشکیل حباب قیمتی در پاییز سال 2011 میلادی، عدم وجود فشارهای تورمی در اقتصاد جهانی که موجب وارد آمدن فشار زیادی بر قیمت طلا شده است، بهبود عملکرد بازار سهام و اوراق قرضه، افزایش نرخ بهره واقعی بانکی، اقدام کشورهای بدهکار جهان برای فروش ذخایر طلای خود و متوقف شدن اجرای سیاستهای انبساطی پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا میدانند.
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: چندی است که افزایش بیامان نرخ ارز به چالشی جدی و گریزناپذیر بر سر راه تولیدکنندههای مصنوعات فولادی بدل شده، به گونهای که هر روز آنها را با مشکل تازهتری در امر تولید مواجه میسازد. پیرامون همین موضوع مرتضی ابراهیمی یکی از کارشناسان حوزه مقاطع فولادی در مصاحبه با خبرنگار «دنیای اقتصاد» میگوید: طی 5 سال گذشته بخشی از تامین مواد اولیه مورد نیاز کارخانههای تولید مقاطع از سوی کارخانههای داخلی رو به کاهش بوده است و به همین دلیل برخی از واحدهای تولیدی از قبیل تولیدکنندههای لوله و پروفیل دست به دامان واردات یا خرید ورقهای مورد نیاز خود از بازار آزاد شدهاند. در این میان افزایش نرخ ارز که طی یکسال گذشته بیسابقه بوده است تامین خارجی مواد اولیه را غیراقتصادی کرده، به گونهای که بسیاری از تولیدکنندهها چارهای به جز خرید از بازار داخلی ندارند. در واقع زمانی که دلار 1226 تومان بود، متوسط قیمت انواع ورق کیلویی تا 1200 تومان میشد، اما در حال حاضر با نرخ ارز آزاد این قیمت به 1800 تا 2000 تومان افزایش یافته است. البته این موضوع در حالی است که واحدهای تولیدی هم قیمتی را که برای خرید از بازار آزاد مجبور به پرداخت هستند چیزی در حدود 10 تا 30 درصد بالاتر از قیمتی است که از طریق کارخانهها میتوانند تهیه کنند. به هر طریق تامین نیاز مواد اولیه از بازار داخل یا از طریق واردات، نقدینگی زیاد کارخانههای اینچنینی را به منظور جلوگیری از توقف خطوط تولیدی میطلبد که این مهم برای بسیاری از واحدهای تولیدی کمتوان و جدیدتر غیرممکن شده است.
ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "پس از اعمال تعدیل مثبت 28 درصدی در سهام "وبانک"، بار دیگر خبری در بازار منتشر شد که منجرشد تا سهام این شرکت از تقاضای خرید برخوردار شود. "وبانک" در نظر دارد تا این بار نظر سهامدار عمده خود را برای اعمال افزایش سرمایه 100 درصدی تامین کند و این افزایش سرمایه که از محل سود انباشته و اندوخته و به منظور جبران مخارج سرمایه گذاری ها و هزینه ای این شرکت انجام خواهد شد. در این راستا شرکت در نظر دارد تا همزمان با برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه که در اواخر تیرماه برگزار خواهد شد، مجمع فوق العاده افزایش سرمایه خود را نیز برگزار کند. لازم به یادآوریست که تلاش مدیران گروه سرمایه گذاری توسعه ملی برای اعمال این افزایش سرمایه طی سال های گذشته بی نتیجه مانده بوده است. در همین حال یک مقام مسئول در «وبانک» از فعالانی که قصد ورود به سهام این شرکت دارند، خواست تا به این مساله توجه کنند که این شرکت از سود 120 تومانی خود تنها 14 تومان را میان سهامدارانش تقسیم خواهد کرد؛ لذا به رغم وجود پتانسیل های بالا درسهام این شرکت، اما به امید دریافت سود تقسیمی بالاتر نباید وارد این سهم شد،ولی برنامه افزایش سرمایه تقریبا قطعی است."
ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: به نقل از محمد: "از بخش : خبرهای ویژه - کد خبر: 57207تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۳/۱۳، ساعت : ۰۸:۲۴ ---- مس شایعات بازار را تائید نکرد----معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص آخرین وضعیت تقسیم سود این شرکت در مجمع پیش رو اطلاع رسانی کرد. محمد جواد شیخ در خصوص شایعه تخصیص کل سود تقسیمی شرکت به برنامه افزایش سرمایه گفت: پیشنهاد مجمع تقسیم سود 130 تومانی است که در صورت تایید مجمع 100 تومان از آن به افزایش سرمایه اختصاص خواهد یافت. به گفته وی،هر رقمی که در مجمع به عنوان سود قابل تقسیم شرکت تعیین شود فارغ از این که چه عددی باشد ، فقط100 تومان از آن به افزایش سرمایه اختصاص خواهد یافت و برخلاف شایعات مطرح شده این طور نیست که همه سود تقسیمی به افزایش سرمایه اختصاص پیدا کند. از وی در خصوص ای پی اس شرکت و تعدیل آن پرسیدیم که گفت : قطعا در سال 92 تعدیل مثبت داریم اما این که چه رقمی باشد در گزارش 3 ماهه اعلام خواهد شد،ولی آن چه که در بررسی های ما مشخص است این است که قیمت مس نباید کاهش داشته باشد به خصوص که پیش بینی ها از بازارهای جهانی نیز نشان می دهد حداقل تا سال 2020 میلادی روند بازار مس جهان مثبت است. وی در مورد رویدادهای مهمی که ملی مس در انتظار آن هاست گفت : مهمترین موضوعی که ملی مس در انتظار محقق شدن آن است،پروژه و طرح توسعه شرکت در افزایش تولید کنسانتره است که پیش بینی می شود در سال 93 بهره برداری از آن آغاز شود. به گفته معاون مالی و اقتصادی مس، این شرکت در حال حاضر 213 هزار تن محصول کاتد تولید می کند که برای تولید این مقدار کالا 600 هزار تن کنسانتره استفاده می شود،اما پیش بینی می شود ملی مس بتواند با راه اندازی طرح های توسعه خود و با افزایش 300 تا 400 هزار تنی تولید کنسانتره ، تولید آن را به رقم یک میلیون تن برساند. شیخ در خصوص دلایل کاهش قیمت محصولات این شرکت در معاملات هفته قبل و شایعه توافقی بودن آن گفت: توافقی در این معامله نبود بلکه برخلاف همیشه که 10 درصد رقابت انجام می شد این بار به دلیل پایین بودن تقاضا رقابت انجام نشد و میانگین قیمت ها کاهش پیدا کرد. به گفته وی،افزایش درصد پیش پرداخت برای خرید محصولات مس که قبل از تالار اعلام شده بود نیز در کاهش تقاضا تاثیر زیادی داشت ضمن این که به طور کلی در این روز تقاضای بازار محدود بود."
ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه: به نقل از محمد: "مارون و تقسیم سود عالی----بدین ترتیب مارون 99 درصد از سود تحقق یافته خود را در مجمع امروز توزیع کرد،چراکه شرکت پتروشیمی مارون در صورت های مالی سال 91 خود مبلغ 5752 ریال را به عنوان سود تحقق یافته خود به بازار اعلام کرده بود. مجمع پتروشیمی مارون با حضور ناظران بهشتیان و حمید رضا اسکندری، نماینده سازمان بورس و حسابرس قانونی و حضور 98.9 درصدی سهامداران امروز در تهران برگزار شد. ریاست این مجمع را عمرانی برعهده داشت که سود 570 تومانی به ازای هر سهم را تصویب نمود. رحیم شریف موسوی مدیر عامل این شرکت ضمن ارایه گزارش عملکرد هیات مدیره از مواردی همچون اخذ معافیت مالیاتی موضوع ماده 132 قانون مالیات های مستقیم، ساخت TLE کوره های الفین، استفاده از هگزان ضایعاتی حاصل از دکانت واحد HD، بررسی امکان استفاده از مواد شیمیایی تاریخ گذشته موجود در انبار از جملهTINUVIN 770 و یا جایگزینی DHT4A با کلسیم استئارات و پیشنهاد درصد بهینه، بهبود فرایند واحد HDPE با استفاده از هالوکربن ها و فعالیت انجام شده در زمینه محیط زیست به عنوان مهمترین اقدامات صورت گرفته به منظور بهره وری و افزایش ظرفیت تولید در واحدهای فرآیندی مجتمع نام برد. وی افزود: طی سال 91 معادل 16.4 درصد بیش از متوسط پتروشیمی در بازار تولید و فروش داشتیم. او در ادامه افزود: بدهی های ارزی شرکت کاملا پرداخت شده است. وی گفت:با استفاده از تکنولوژی و خطوط بسته بندی وکاهش شیفت کاری، از سه شیفت به یک شیفت، نیروی کار کاهش یافته که سبب کاهش مخارج شرکت می شود و از تعدیل نیرو انجام شده در پروژه های جدید شرکت استفاده خواهد شد. در مورد افزایش نرخ خوراک هم اعلام شد که هنوز نرخ قطعی اعلام نشده و در صورت اعلام نرخ جدید اطلاع رسانی خواهد شد.ولی شریف موسوی مدیرعامل مارون هم در این باره گفت:افزایش نرخ خوراک تاثیر چندانی در روند شرکت نخواهد داشت به دلیل این که حدود 60 درصد از محصولات شرکت در داخل به فروش می رسد و بازار داخل نیز تابع سیاست های داخلی است، بنابراین با افزایش نرخ خوراک، محصولات ما هم با افزایش نرخ همراه خواهد بود ولی در بخش صادرات با توجه به مشخص بودن قیمت ها نمی توان افزایش نرخ را لحاظ کرد."
ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه: به نقل از محمد: "بهمنی: استقلال بانک مرکزی به معنای درگیر شدن با دولت نیست----رئیس کل بانک مرکزی استقلال این بانک را به معنای درگیر شدن با دولت ندانست و تاکید کرد: در همکاری بانک مرکزی با دولت بسیاری از مشکلات واحدهای تولیدی حل و فصل شده است. محمود بهمنی در گفت و گو با ایسنا، درباره اظهارات مظاهری در مورد بر باد رفتن استقلال بانک مرکزی در سال های اخیر گفت: ایشان رییس ما بوده اند و ما به ایشان جسارت نمی کنیم. ولی توجه کنید که در شرایطی که نرخ ارز دو برابر می شود باید به واحدهای تولیدی کمک کرد تا جلوی ورشکستگی آن ها گرفته شود. بهمنی افزود: میشد تورم را پایین آورد اما رکود مطلق ایجاد کرد و از آن به عنوان استقلال بانک مرکزی نام برد!"
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از محمد: "مصوبات مجامع شرکت های بورسی -----دیروز مجمع سیمان داراب تقسیم 50 تومان سود به ازای هر سهم را تصویب کرد. به گفته مرتضی سید صالحی معاون مالی و اداری این شرکت،علاوه بر تقسیم سود افزایش سرمایه این شرکت نیز مورد ارزیابی سهامداران قرار گرفته است.به گفته وی، پس از بررسی هایی که لازم است برای آن انجام شود و پس از تهیه گزارش توجیهی، احتمالا تا 50 درصد سرمایه شرکت افزایش خواهد یافت. از وی در خصوص تعدیل مثبت احتمالی شرکت با توجه به رشد قیمت سیمان پرسیدیم که گفت: شرکت های سیمانی دیگر نیز هنوز گزارشی در این خصوص اعلام نکرده اند اما با توجه به رشد قیمت سیمان قاعدتا باید اثرات آن و گزارش های مربوط به آن تهیه شود . وی با بیان این که سیمان داراب فعلا برنامه و یا طرح توسعه ای در دستور کار ندارد اما پیش بینی می شود تولید شرکت در سال 92 با افزایش به یک میلیون و 200 هزار تن برسد.----تقسیم 45 تومان سود به سهامداران بارز----اما لاستیک بارز هم دیروز در مجمع عمومی عادی سالانه خود تقسیم 45 تومان سود به ازای هر سهم را تایید و تصویب کرد. به گفته یکی از مسئولان شرکت علاوه بر تقسیم سود امروز موضوع افزایش سرمایه نیز مورد بررسی سهامداران قرار گرفت که در صورت تایید و انجام بررسی های لازم در خصوص آن ، سرمایه شرکت معادل 25 درصد افزایش خواهد یافت.------دیروز تکین کو هم مجمع عمومی عادی سالانه خود را برگزار کرد که ضمن تصویب صورت های مالی شرکت، 20 تومان سود به هر سهم اختصاص یافت. البته در این جلسه انتخاب اعضای جدید هیات مدیره نیز مورد بررسی قرار گرفت اما اسامی در اختیار بورس 24 قرار نگرفت ولی گزارش کامل مجمع این شرکت هفته آینده و روز یکشنبه بر روی سیستم کدال قرار گیرد."
ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از خوبان: "پایان سناریوی افزایش قیمت بنزین---محمد رضا فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانهها در حاشیه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، گفت: من موضوع افزایش قیمت بنزین در سال جاری را تکذیب میکنم و دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد زیرا افزایش قیمت بنزین منوط به ورود به اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها دارد."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از خوبان: "در حالی بیشتر توجه بازار معطوف گروه سیمان بود اما در این بین نمادهای فرآور، پسهند و کپشیر به صف خرید رسیده اند و قیمت نماد متعادل شبهرن کماکان درصد مثبت است. صف دو نماد کاذر و شیران عرضه شده و وبانک سعی دارد دوباره به درصد مثبت برسد. نمادهای شاراک، شبریز و ساملا برترین صف های خرید غیرسیمانی بازار هستند."
ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه:نماد شتران بسته شد! این موضوع خیلی زود ویتواند نمادهای شپنا و شراز را تا درصدهای مثبت به پیش ببرد!
ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه: به نقل از آراز: بهای نفت در بازار لندن و نیویورک با کاهش همراه بود. ر بشکه نفت خام شیرین سبک آمریکا موسوم به وست تگزاس اینترمیدیت با 5 سنت کاهش به 91 دلار و 92 سنت در هر بشکه معامله شد. هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال هم با 11 سنت کاهش معادل 100 دلار و 28 سنت در هر بشکه خرید و فروش شد. جیسون هافس" از تحلیلگران بازار نفت گفت: «آن طور که به نظر میرسد، تصمیم اوپک مبنی بر عدم تغییر میزان تولید این سازمان، بر قیمتها تاثیر منفی گذاشته و میزان این تاثیرگذاری منفی بر قیمت نفت برنت دریای شمال بیشتر مشهود است».
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از حمید: "بازار سنگ آهن به ثبات رسید----معاملات سنگ آهن طی نخستین روز از هفته جاری (3 ژوئن 2013)با ثبات قیمت در بازارهای جهانی همراه شد. به گزارش خبرنگار معدن24، قیمت سنگ آهن که طی هفته های گذشته روزهای پر تلاطمی را در بازارهای جهانی پشت سر گذاشته است، امروز دوشنبه 13 خرداد 92، با تثبیت قیمتها همراه شده تا شاید کمی از نگرانی های تجار کاسته شود. براساس این گزارش قیمت تمامی عیارهای هماتیت و مگنتیت در بندرعباس نیز در مقایسه با روز جمعه بدون تغییر بود."
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه:بیش از 297 هزار تن انواع کالا امروز در صورت تقاضا در تالارهای داخلی و صادراتی بورس کالا عرضه می شود که سهم محصولات فولادی از این حجم عرضه حدود 128 هزار تن است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، در صورت تقاضا، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، 98 هزار و 880 تن انواع ورق فولادی را برای دادوستد روی تابلوی عرضه می برد. این شرکت فولادی، 49 هزار و 500 تن ورق گرم C را با قیمت پایه 16 هزار و 277 ریال و به صورت سلف عرضه می کند. شرکت فولاد مبارکه همچنین، 37 هزار و 180 تن ورق گرم B را با قیمت پایه 37 هزار و 89 ریال و به صورت سلف روی تابلوی عرضه می برد.شایان ذکر است، 10 هزار و 200 تن ورق سرد B و 2 هزار تن ورق گالوانیزه از دیگر محصولات عرضه شده شرکت فولاد مبارکه اصفهان در روز دوشنبه است.لازم به ذکر است، شرکت فولاد هرمزگان جنوب، در صورت تقاضا، با 30 هزار تن تختال C در تالار محصولات صنعتی و معدنی حاضر می شود؛ این محصول فولادی با قیمت پایه 14 هزار و 320 ریال و به صورت سلف عرضه را تجربه می کند. از دیگر محصولات صنعتی عرضه شده در این روز می توان به 80 تن مس مفتول شرکت صنایع مس کاوه، 200 تن مس مفتول گروه صنایع کابلسازی افق البرز و 10 تن سولفورمولیبدن شرکت صنایع ملی مس ایران اشاره کرد.این گزارش حاکی است، تالار صادراتی در این روز شاهد عرضه 5300 تن انواع قیر 6070، امولسیون،MC3000، MC800، MC250، MC70 و MC30 است. از جمله عرضه کنندگان این روز تالار صادراتی می توان به شرکت های مهندسی قیر و آسفالت غرب، قیران پخش ستاره ایرانیان، عایق بام باستان و آذر دوام یول اشاره کرد.اما در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در صورت تقاضا، بیش از 162 هزار تن انواع کالای مجتمع های پتروشیمی آبادان،آریاساسول، ارومیه،اروند،امیرکبیر،برزویه،بندرامام،بوعلی سینا،پارس،پلی ار،تبریز،تندگویان،جم،خراسان،خوزستان، رازی،رجال،زاگرس،شازند،شیراز،غدیر،فجر،فن آوران،کارون،مارون،مهر،پلی پروپیلن جم، نوید زرشیمی و شرکت های پلیمر کرمانشاه، پالایش نفت بندرعباس،پالایش نفت شازند اراک، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران،نفت پاسارگاد،نفت جی و نگین گام پارس عرضه می شود.از جمله فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه شده در این روز می توان به انواع پلی اتیلن، پلی پروپیلن،SBR،قیر،وکیوم باتوم، سود کاستیک،کریستال ملامین،اسید کلریدریک، ارتوزایلن،پارازایلین،گاز پروپان،گاز مایع صنعتی،آروماتیک سنگین،بنزن،استایرن منومر،برش سنگین نفتالین دار،اسید ترفتالیک،اپوکسی رزین مایع،دی آمونیوم فسفات،گوگرد گرانوله، منومر وینیل استات،پلی بوتادین رابر، متانول، دی اتیلن هگزانول،نرمال بوتادین،اتانول آمین،اوره صنعتی، اسید نیتریک،کربنات سدیم،جوش شیرین،آرگون،اسید استیک،TDI و الکیل بنزن خطی اشاره کرد.شایان ذکر است، به لحاظ حجم ارزش، شرکت نفت جی با 19 هزار تن انواع قیر،شرکت نفت پاسارگاد با حدود 16 هزار تن انواع قیر، شرکت پالایش نفت بندرعباس با 15 هزار تن وکیوم باتوم و مجتمع پتروشیمی اروند با 10 هزار تن سود کاستیک، در صدر عرضه کنندگان این روز تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی هستند.براساس این گزارش، در این روز و در تالار کشاورزی، 400 تن شکر سفید برزیل با قیمت پایه 13 هزار و 100 ریال روی تابلوی عرضه می رود.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:پس از گذشت سومین روز ناآرامی ها در ترکیه، شروع معاملات هفتگی بورس استانبول با روند کاهشی شاخص ها همراه بود.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:از ابتدای سال جاری تا کنون جلسات کمیته سازش کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران برای بررسی و وصول بیش از 259 میلیارد ریال مطالبات شرکتهای عضو با حضور نمایندگان طرفین برگزار شد.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز به رشد روزهای گذشته خود در سایه رشد نماد فارس ادامه داد و ثبت رشد ۳۴۲ واحدی، به نیمه کانال ۴۵۰۰۰ واحدی رسید. بازار همچنان بر روی شرکتهای کوچک و در صدر انها بر روی گروه سیمانی متمرکز است. گروهی که عدم اجرای فاز دوم هدفمندی و افزایش نرخ ارز مرجع و همچنین افزایش نرخ محصولات، میتواند آینده روشنی را برای این گروه رقم بزند! امروز خبر بسته شدن نماد شتران، خیلی زود بر روی گروه پالایشگاهی تاثیر گذاشت و نمادهای شپنا و شراز توانستند از درصدهای منفی، خود را تا درصدهای مثبت نیز به پیش ببرند. اما زمانیکه پیغام ناظر بازار مبنی بر ابهام در صورتهای مالی شتران اعلام شد، دوباره فشار فروش بر روی این ۲ نماد افزایش یافت تا جاییکه شراز به صف فروش رسید. اما این صف خیلی زود جمع شد تا همچنان ارزندگی خود را به رخ بازار بکشد!
ساعت ۱۲..........................بازار بسته شد.
دوشنبه ۱۳ خرداد۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)