لایو بورس

بورس تهران سه شنبه مورخ 1 مرداد 1392

لایو بورس | دوشنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: «خچرخش» سود 92 را تعدیل منفی داد ---شرکت چرخشگر پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به پایان اسفندماه 92 را با تعدیل منفی 36 ریالی نسبت به پیش‌بینی قبلی اعلام کرد. بنابر اطلاعات منتشره از سوی سازمان بورس، «خچرخش» پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 92 را در تاریخ هشتم اسفندماه 91 مبلغ 58 ریال و در تاریخ 28 اسفندماه 91 مبلغ 128 ریال اعلام کرده بود که مطابق اطلاعات دریافتی مبلغ 92 ریال اعلام شده است. شرکت دلیل این تعدیل را تغییر در پیش‌بینی سایر درآمدها و هزینه‌های عملیاتی به مبلغ 13 هزار و 500 میلیون ریال از بابت پیش‌بینی افزایش درآمد حاصل از حق نمایندگی شرکت ZF آلمان و خدمات عملیات حرارتی قطعات به شرکت‌ها عنوان کرده است.  «خچرخش» توانست طی سه ماه ابتدای امسال مبلغ 65 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کند.  همچنین فروش این شرکت برای سال مالی 92 معادل یک‌هزار و 339 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که طی دوره سه ماه تنها توانست معادل هفت درصد از این رقم را پوشش دهد.

 

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: غپینو» سود 92 را تعدیل مثبت داد---شرکت صنعتی پارس مینو سود هر سهم سال مالی 92 را با تعدیل مثبت نسبت به پیش‌بینی قبلی اعلام کرد.  این شرکت پیش‌بینی سود هر سهم اصلی سال مالی 92 را با سرمایه 315 میلیارد ریال در تاریخ هشتم و 21 اسفندماه 91 مبلغ 703 ریال و با سرمایه 420  میلیارد ریال در تاریخ 21 فروردین‌ماه 92 مبلغ 528 ریال اعلام کرده که دلیل تعدیل را افزایش در قیمت فروش محصولات طی سه ماهه اول سال مالی 92 عنوان کرده است. همچنین افزایش نرخ فروش ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه مصرفی بوده که منجر به افزایش بهای تمام شده کالای فروش رفته شده است. «غپینو» طی سه ماه فصل بهای توانست مبلغ 151 ریال سود شناسایی کند. فروش این شرکت برای امسال بیش از دو هزار و 968 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که طی دوره سه ماهه معادل 646 میلیارد ریال درآمد حاصل از فروش داشت.

 

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: پوشش 13 درصدی سود «خفنر»---شرکت فنرسازی خاور معادل 13 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم خود را سه ماهه پوشش داد.  این شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 92 را با سرمایه 100 میلیارد ریال مبلغ 118 ریال پیش‌بینی کرده که در سه ماه فصل بهار مبلغ 15 ریال سود کنار گذاشت. «خفنر» پیش‌بینی فروش امسال را بیش از 329 میلیارد ریال اعلام کرده که در همین دوره توانست معادل 12 درصد از این رقم را پوشش دهد. سود ناخالص و سود عملیاتی این شرکت برای سال مالی 92 هر کدام به ترتیب بیش از 44 میلیارد ریال و 28 میلیارد ریال پیش‌بینی شده که طی دوره سه ماهه معادل 19 درصد و 13 درصد از رقم‌های یادشده را پوشش داد. «خفنر» اعلام کرده که هیات مدیره در نظر دارد 50 درصد از سود خالص را جهت تقسیم به مجمع عمومی عادی سالانه پیشنهاد کند.

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: معاون سازمان بورس گفت: در حال حاضر منعی برای ورود سرمایه‌گذار خارجی به بورس تهران وجود ندارد. سید‌علی حسینی در‌خصوص ورود سرمایه‌گذاری خارجی به بورس تهران گفت: در حال حاضر منعی برای ورود سرمایه‌گذار خارجی به بورس تهران وجود نداشته و سرمایه‌گذاران خارجی همانند گذشته در بورس تهران فعال هستند. وی افزود: مانعی از طرف بورس برای ورود سرمایه‌گذاری خارجی وجود ندارد ولی قطعا تحریم‌های بین‌المللی محدودیت‌هایی را برای ورود این سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند.  عضو هیات مدیره سازمان بورس در مورد میزان سرمایه‌گذاران خارجی در بورس تهران توضیح داد:سرمایه‌گذاران خارجی در حدی که در گذشته در بورس تهران فعال بودند همچنان فعال هستند ولی نمی‌توان گفت که موج جدیدی از سرمایه‌گذاران خارجی وارد بورس تهران شده است و ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بورس افزایش یا کاهش چشمگیری نداشته است. حسینی خاطرنشان کرد: این در حالی است که بازار سرمایه ایران یک بازار سرمایه خوب است و همواره در کشور فضا و خلأ برای سرمایه‌گذاری وجود دارد بر این اساس سرمایه‌گذاری خارجی باید هدایت شده باشد و در جایی سرمایه‌گذاری کند که سرمایه گذار داخلی علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در آن را ندارد. وی ادامه داد: به این ترتیب می‌توان گفت که در حال حاضر بازار سرمایه با استقبالی که سرمایه‌گذاران داخلی انجام می‌دهند روی پای خود ایستاده و مشکلی ندارد.  وی درخصوص برنامه سازمان بورس برای جذب سرمایه گذار خارجی در شرایط فعلی گفت: برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به بورس تهران مقررات سرمایه‌گذار خارجی اصلاح شده و فرآیند اداری داخلی کوتاه‌تر شده است و بازار هم از جذابیت لازم برخوردار است اما 50 درصد بقیه به اراده سرمایه‌گذاران خارجی برای فعالیت در بازار سرمایه ایران بستگی دارد. حسینی اجرای برنامه‌های معرفی بازار سرمایه از طریق شبکه‌های جهانی صدا و سیما، انعقاد تفاهمنامه و بازدید سرمایه‌گذاران خارجی و سفرای کشورها یا نمایندگان اتاق بازرگانی از بورس تهران و اطلاع‌رسانی مناسب در این خصوص را از جمله اقدامات انجام شده برای جذب سرمایه‌گذار خارجی در بورس دانست.

 

ساعت ۹ و ۹ دقیقه: به نقل از محمد: "اخبار مهم مجمع آلومینیوم ایران---مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت آلومینیوم ایران برگزار شد و اگرچه سودی بین سهامداران تقسیم نشد اما در آن اخبار مهمی از جمله سود عملیاتی قابل توجه شرکت در سال 91 ، خروج شرکت از ماده 141 قانون تجارت و تعدیل 20 درصدی بودجه 92 آن ، به اطلاع سهامداران رسید . این شرکت در سال مالی 91 موفق شد به ازای هر سهم 759 ریال سود شناسایی کند که این امر شرکت را پس از 3 سال از شمولیت ماده 141 قانون تجارت آزاد کرد. این عدد در حالی به دست آمد که در سال 91 در حدود 120 میلیارد تومان زیان ناشی از تسعیر وام های ارزی این شرکت بر مبنای نرخ ارز مبادله ای در صورت های مالی شناسایی شد . گفته می شود در صورتی که این زیان شناسایی نمی شد با توجه به سود عملیاتی شرکت که در حدود 206 میلیارد تومان بوده است ، شرکت آلومینیوم ایران این قابلیت را داشت که سود هر سهم را در مجمع امروز خود در حدود 330 تومان اعلام کند، اما در نهایت با توجه به زیان شرکت در سال های گذشته در نهایت این شرکت موفق نشد تا در مجمع امروز خود سودی بین سهامداران تقسیم کند اما با توجه به خروج شرکت از زیان امید می رود در سال مالی 92 موفق به تقسیم سود شود. در همین حال یکی از خبرهای حاشیه ای مجمع این بود که شرکت موفق شده در بودجه 92 با 20 درصد تعدیل مثبت روبرو شود و پس از ارائه گزارش 3 ماهه شرکت که در روزهای آینده بر روی سایت کدال قرار می گیرد نماد آن نیز بازگشایی خواهد شد. از مهمترین پیش بینی های ارائه شده برای وضعیت امسال شرکت این بود که اگر حامل های انرژی طی سال جاری تغییر نکرده ونرخ ارز مبادله ای نیز افزایش پیدا نکند، بازار محصولات آلومینیوم ایران بهبود خواهد یافت و این دو مورد از شروط بهبود وضعیت شرکت آلومینیوم ایران در سال 92 اعلام شد."

 

ساعت ۹ و ۱۹ دقیقه: به نقل از محمد: "سهامداران پتروشیمی اصفهان در جریان باشند---دیروز در آخرین روز فصل مجامع، پتروشیمی اصفهان ، شرکتی با ابهامات فراوان، مجمع خود را برگزار کرد تا دو مجمع پشت سر هم در سال های 91 و 92 را بدون حتی یک روز معاملاتی پشت سر گذاشته باشد.مجمعی که حاوی نکاتی امیدبخش و مهم بود. بد نیست بخشی از نکات مهم این مجمع را با هم مرور کنیم. این شرکت علیرغم آن که نامه رسمی با امضای وزیر نفت مبنی بر تحویل خوراک از پالایشگاه اصفهان را در اختیار دارد،لیکن حدود 1 ماه است که با مشکل تأمین خوراک مواجه شده است.مشکلی که به گفته نماینده آقای ریخته گران (سهامدار عمده) به زودی با درایت دولت جدید حل خواهد شد و سال گذشته تولید شرکت با وجود حدود 3.5 ماه توقف، سود خالص بیش از 682 تومانی را به همراه داشته است و این توقف جای نگرانی نخواهد داشت. این شرکت که سود انباشته زیادی را در حساب های خود ذخیره کرده است،برای تقسیم سود با ابهاماتی مواجه بود. یکی از این ابهامات آن بود که بدهی این شرکت به شرکت وابسته فونیکس را باید مد نظر قرار داد و سود کمی را تقسیم نمود که این اظهار نظر نماینده بورس با بی میلی سهامداران همراه شد.اما تقسیم سود 500 تومانی از سوی رئیس مجمع ، دکتر یاوری که نماینده سهامدار عمده نیز به حساب می آمد در حالی مورد تأیید قرار گرفت که نماینده بورس اعتقاد داشت این تقسیم بالا می تواند شرکت را برای مدتی دچار مشکلاتی گرداند و بورس همچون سال قبل با توجه به تقسیم این سود برای بازگشایی مخالفت هایی خواهد کرد،اما دکتر یاوری که در طول جلسه از در قدرت سخن می گفت از جلب اعتماد سازمان بورس و تعامل با آن ها سخن می گفت و مدیر عامل این شرکت نیز با تأیید تهیه صورت های مالی سه ماهه در آینده ای نزدیک، مشکلی برای ادامه توقف این سهم مطرح نکرد. این اتفاقات در مجموع برای پتروشیمی اصفهان شرکتی با فاندامنتال قوی در حالی رخ می دهد که صحبت ها و شنیده ها حاکی از آن است که سهام این شرکت در تالار اصفهان تا قیمت 3000 تومان برای هر سهم به صورت وکالتی معامله شده است.همچنین پوشش سود 682 تومانی سال 91 در کنار بودجه 92 می تواند شرایطی خاص برای بازگشایی این سهم فراهم کند،تا بلکه خواب سرمایه برای سهامداران خرد با بازگشایی های اعجاب انگیز جبران شود."

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد اصفهان: "با توجه به اطلاعات دریافتی از حسابرسان شرکت پتروشیمی اصفهان پیش بینی سال 1392 حسابرسی شده 6500 ریال تایید که به سازمان ارسال شده که به دلیل خوشایند نبودن سازمان برگشت شده است --منبع موسسه حسابرسی کاربرد تحقیق"

 

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "مجمع پالایشگاه لاوان سودی تقسیم نکرد؛اما...مجمع شاوان دیروز،به رغم شناسایی سود 453 ریالی در سال 91 به دلیل زیان انباشته 19.3 میلیارد تومانی سودی بین سهامدارانش توزیع نکرد. در این جلسه شرط بورس برای بازگشایی نماد شاوان، ارائه بودجه حسابرسی شده سال 92 اعلام شد. مدیرعامل شرکت هم در این باره گفت: تا پنجم مرداد این گزارش را به دست بورس می رسانیم.اما دلیل توقف نماد تاکنون ابهامات دوره ای شرکت در خصوص سهم صندوق توسعه ملی و مالیات بر ارزش افزوده بوده است،چیزی که باعث شد شاوان نتواند پیش بینی دقیق و درستی بتواند به بازار سهام ارائه کند. گزارش خبرنگار بورس 24 از مجمع شاوان حاکی از آن است که در این جلسه موضوع مالیات بر ارزش افزوده 220 میلیارد تومانی شرکت مناقشه برانگیز شد. در این جلسه اعلام شد که شرکت در زمان خرید خوراک از دولت مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کرده و در زمان فروش بنزین و سایر فرآورده های نفتی هم از شاوان ارزش افزوده دریافت می کرده اند،یعنی یک اتفاق نادر.به طوری که شرکت بابت هر معامله ای با دولت یعنی چه خرید و چه فروش مالیات ارزش افزوده پرداخت کرده و این پرداخت ها در سال 91 به 220 میلیارد تومان رسیده است. همچنین اعلام شد که اگر این مالیات پرداخت شده به حساب های شرکت برگردد،سهمی دست کم 150 تومان روی سود شرکت اثر مثبت می گذارد. در این جلسه رسمی مدیران شاوان از تولید یک میلیون لیتر بنزین یورو 4 تا پایان سال در پی بهره برداری از طرح جدید بنزین سازی شرکت خبر دادند،اتفاقی که حاشیه سود شرکت را به دو برابر افزایش می دهد."

 

ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از محمد: "سهامداران کالسیمین بخوانند---دیروز کالسیمین با انتشار گزارش عملکرد 3 ماهه ، خط بطلانی بر شایعات تعدیل مثبت خود کشید. شرکت کالسیمین که برای سال 92 سود 1037 ریالی را به ازای هر سهم اعلام نموده بود، با رشد تنها 47 ریالی سود خود یعنی معادل 4 درصد همراه و سود سال 92 خود را تا سطوح 1084 ریال به ازای هر سهم افزایش داده است. لازم به ذکر است، این شرکت موفق به پوشش 25 درصدی بودجه خود یعنی معادل 271 ریال به ازای هر سهم شده است. از نکات مهم بودجه شرکت این که، فاسمین تنها 8 درصد از بودجه فروش شمش روی را به عنوان محصول اصلی خود را پوشش داده است.همچنین این شرکت، دلار صادراتی خود را در عملکرد 3 ماهه با نرخ 3527 تومان تسعیر کرده است. در نهایت با بررسی بودجه شرکت، به خصوص فروش شمش روی در سنوات آتی انتظار تعدیل مثبت خوبی از این سهم رویی را داریم."

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "جزییات تعدیل مثبت دو سهم دارویی اینجاست---قطار تعدیل مثبت داروییها به دارویی ابوریحان رسید و شاهد تعدیل مثبت خوبی در سود سال 92 این شرکت دارویی برتر بودیم. شرکت دارویی ابوریحان که پیش از این سود 1539ریالی را به ازای هر سهم خود اعلام نموده بود با تعدیل مثبت 70 درصدی سود خود در عملکرد 3 ماهه سود جدید 2621ریالی را به ازای هر سهم اعلام نموده است. لازم به ذکر است، این شرکت دارویی در عملکرد 3 ماهه خود موفق به پوشش 17درصدی بودجه خود معادل 433ریال به ازای هر سهم شده است. گفتنی است، افزایش سود این شرکت عمدتا به دلیل افزایش نرخ اخیر فروش دارو در کشور میباشد. همچنین فراورده های تزریقی دارویی نیز به دلیل افزایش نرخ محصولات خود با تعدیل مثبت در عملکرد 3 ماهه مواجه شده است. بدین ترتیب، این شرکت دارویی با تعدیل مثبت 10 درصدی سود سال 92 خود را از سطوح 1718 ریالی به سطوح 1897 ریال به ازای هر سهم افزایش داد. همچنین این شرکت، موفق به پوشش 20 درصدی بودجه خود معادل 372 ریال به ازای هر سهم شد. لازم به ذکر است، این شرکت دارویی علی رغم افزایش 13 درصدی تولید در 3 ماهه ابتدای سال به نسبت 3 ماهه سال گذشته با کاهش 4درصدی فروش همراه شده است."

 

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "شنیده شده طی خرید های بلوک ایران خودرو از ورنا، توافقات پشت پرده ای در جریان است که اثرات قابل توجهی نیز نصیب وساپا خواهد کرد. اول اینکه با بیش از 9 تومان افزایش، سود اعلامی 19 تومانی وساپا را به 28 تومان می رساند و دیگر اینکه وساپا طلب های سنگینی از ورنا دارد که از این طریق وصول خواهد شد. همچنین، چند حقوقی و ... نیز به خرید گسترده سهام وساپا روی آورده اند که انتظار می رود شاهد بازارگرمی بیشتر این سهم در روزهای آینده نیز باشیم. اخباری تأیید نشده از ورنا دایر بر عرضه و فروش بلوک های ایران خودرو و سایپای این شرکت به گوش می رسد که توانسته است سهام ورنا را در کانون توجه بازار قرار دهد. امری که در صورت صحت آن می تواند به جهش سودآوری و افزایش قابل توجه خالص ارزش داراییهای ورنا منتهی شود."

 

ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه:انتشار اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام با وجود مزیت‌های فراوان آن و جذابیت‌هایی که هم برای انتشار دهندگان و هم خریداران دارد، در ایران مورد غفلت قرار گرفته است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، دکتر علی رحمانی، استاد دانشگاه الزهرا اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام را مربوط به اصلاحیه سال 1347 قانون تجارت دانست و گفت: اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام که با عنوان اوراق دورگه هم شناخته می‌شوند علاوه بر تبدیل شدن آن‌ها به سهام، از ویژگی بدهی هم برخوردار هستند.وی افزود: هدف از عرضه اوراق قابل تبدیل به سهام این است که وقتی عده‌ای نسبت به سهامی تردید دارند با یک دوره مشخصی بتوانند مطالبا‌‌نشان را تبدیل به سهم کنند. این در حالی است که در گذشته اوراق‌های دیگری هم مانند اوراق تبدیل به خودرو هم داشته‌ایم و در دوره‌ای ایران خودرو نسبت به انتشار آن اقدام کرد که بنا به دلایلی موفق نبود.مدیرعامل سابق شرکت بورس خاطرنشان کرد: در گذشته در پتروشیمی خارک اوراق با حق تقدم خرید سهام منتشر شد که با وجود آنکه این اوراق به فروش رفت اما از حق تقدم آن چندان استفاده چندانی نشد. در آن زمان تصور این بود که تعداد زیادی از اوراق مشارکت، تبدیل به سهم شود که این اتفاق نیفتاد. دلیل این مساله این بود که فرمول تبدیل، فرمول مناسبی نبود به این معنی که هفت درصد نسبت به قیمت اسمی تخفیف می‌داد یعنی سهمی هفت تومان که جذابیتی نداشت.وی توجه به فرمول تبدیل این اوراق به سهام را از مهم‌ترین مواردی دانست که موفقیت انتشار این اوراق را در پی خواهد داشت و ادامه داد: بحث اساسی فرمول تبدیل این اوراق به سهام است که جذابیت ایجاد می‌کند. اگر فرمول تبدیل به این صورت باشد که از ابتدا قیمت مشخصی تعیین شده یا بر اساس درصدی از ارزش بازار باشد مثلا در زمان تبدیل این اوراق به سهام به 75 درصد قیمت بازار سهام محاسبه شود باعث جذابیت این اوراق خواهد شد.گرچه همه این موارد باید توسط شخصی که این اوراق را طراحی می‌کند دیده شود در غیر این صورت اوراق جذابیتی نخواهد داشت و طبیعی است که با استقبال روبه‌رو نخواهد شد.رحمانی اوراق قابل تبدیل به سهام رادر شرایط فعلی یک امتیاز دانست و اضافه کرد: انتشار این اوراق در شرایطی که نرخ سود 20 درصد بوده و نرخ تورم هم بالاست منجر به خرید این اوراق شده و خریداران آن را به مدت طولانی نگهداری خواهند کرد.عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا گفت: قابلیت تبدیل شدن اوراق مشارکت به سهام هیچ ریسکی را در پی ندارد و تماما مزیت است چراکه این مساله کاملا اختیاری است و اگر فردی تمایل داشته باشد می‌تواند این اوراق را تبدیل به سهام کند و یا بالعکس بعد از پایان سررسید تنها سود خود را دریافت کند.وی با اشاره به تجربه موفق تمامی کشورهای دنیا در انتشار و عرضه این اوراق، تاکید کرد: متاسفانه ما تنها کشوری هستیم که خیلی دیر به فکر عملیاتی کردن این اوراق افتاده‌ایم. به نظر می‌رسد لازم است بعد از بررسی میزان بازدهی و استقبال مردم از این اوراق، این مساله به مرور معرفی شود تا در آینده بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.

 

ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه:صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) با هدف استفاده از پتانسیل‌های موجود بازار سهام راه‌اندازی می‌شوند. بازار هدف صندوق‌های سرمایه‌گذاری موجود (Mutual Funds) بیشتر افرادی هستند که تمایل به سرمایه‌گذاری نسبتاً بلند مدت دارند و انتظار دارند؛ همواره در زمان نیاز به نقد کردن دارایی‌های سرمایه‌گذاری شده در یک صندوق سرمایه‌گذاری، بتوانند بر اساس قیمت (NAV) ابطال، واحد‌های سرمایه‌گذاری خود را به وجه نقد تبدیل کنند.

 

ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه:به نقل از روابط عمومی بورس تهران، ناصر امیدواری مدیر حسابرسی داخلی بورس تهران، با بیان مطلب فوق گفت: طی سال گذشته پس از ابلاغ دستورالعمل کنترل های داخلی ناشران پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران در 16 اردیبهشت ماه 1391 مقالات و اظهار نظرهای مختلفی از طرف صاحب نظران و اساتید ارائه و منتشر شد که ابعاد مختلف (مثبت، منفی، تهدیدها و فرصت ها) آن را به خوبی مورد بررسی قرار می داد اما آنچه امروز به آن نیاز داریم لزوم توجه و تمرکز به محیط کنترلی است، زیرا محیط کنترلی مانند چتری برای چهار جزء دیگر کنترل های داخلی است.وی ادامه داد: بر همین اساس می توان با ارزیابی و شناختی که این بزرگواران از محیط کنترلی حاکم بر واحدهای اقتصادی کشور دارند به این نتیجه رسید که نیاز ما توجه و تمرکز با رویکرد آموزشی برمحیط کنترلی است تا به لطف حق بتوانیم به زودی اثرات مثبت آن را در عرصه اقتصادی کشور عزیزمان مشاهده کنیم.

 

ساعت ۱۱ و ۲۵ دقیقه:عملکرد مثبت بازار سهام در چهار ماه نخست امسال، بازدهی 45.4 درصدی را برای یک میلیون و 234 هزار و 68 فعال بورسی به همراه داشت. در تیرماه امسال، تعداد 22 میلیارد و 507 میلیون سهم به ارزش 121 هزار و 112 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد.طی 22 روز کاری تیرماه، تعداد 508 هزار و 919 سهام دار در بورس اوراق بهادار تهران طی یک میلیون و 486 هزار و 334 دفعه معاملاتی به داد و ستد پرداختند.این در حالی است که ارزش معاملات در قیاس با خرداد ماه، 162 درصد و حجم معاملات 140 درصد رشد داشته است. دفعات معاملات نیز در این ماه با افزایش 103 درصدی همراه شد.آمارها نشان می دهد از میان خرید و فروش های انجام شده، تعداد 17 میلیارد و 776 میلیون سهم به ارزش 61 هزار و 813 میلیارد ریال به صورت خرد و بلوک خریداری شد. این معاملات در یک میلیون و 486 هزار و 327 دفعه به ثبت رسید. حجم معاملات خرد در قیاس با خرداد 100 درصد و ارزش آن 89.5 درصد افزایش داشته است.این در حالی است که از ابتدای امسال تا صبح امروز 55 میلیارد و 673 میلیون سهم به ارزش 366 هزار و 619 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد. این خرید و فروش ها در سه میلیون و 567 هزار و 330 دفعه انجام شد.

 

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از رضا: "انتشار صورتهای مالی "واتی"--طبق اطلاعات وصورتهای مالی 6ماهه(حسابرسی نشده)منتهی به سال مالی 92،3،31 درخصوص شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوندبا سرمایه 1000000 میلیون ریال،سودهرسهم پس ازکسرمالیات 185ریال اعلام شدکه درمقایسه بادوره 9ماهه پیش ازآن از رشد 172 درصدی برخوردار شده است.عملکرد مالی شرکت منتهی به سال مالی 92،3،31 درمقایسه با دوره 9 ماهه پیش ازآن به ترتیب:سود حاصل ازسرمایه گذاری 77درصد کاهش،سود حاصل ازفروش سرمایه گذاری 3379 درصد افزایش،سودعملیاتی 270 درصد افزایش،سود خالص پس ازکسر مالیات174درصد افزایش اعلام شد."

 

ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه:روند شاخص کل نشان می دهد که این متغیر طی نخستین ماه تابستان، 6 هزار و 413 واحد رشد داشته و از 48 هزار و 916 واحد به 55 هزار و 329 واحد رسید تا بازدهی 45.4 درصدی را برای بازار سهام در سال 92 ثبت کند.در عین حال شاخص قیمت و سود نقدی هم که ابتدای تیر مسیر خود را از عدد 199 هزار و 20 واحد آغاز کرده بود، در پایان این ماه به 225 هزار و 110 واحد رسید.آمارها نشان می دهد که شاخص بازار اول هم در تیر  92رشدی 13.14 درصدی را تجربه کرده و در آخرین روز ماه نیز به رقم 43 هزار و 105 واحد رسیده است. همچنین شاخص بازار دوم 12.67 درصد رشد داشته است و تا 96 هزار و 452 واحد رسیده است. در عین حال، شاخص صنعت در 31 تیر ماه امسال به 46 هزار و 997 واحد رسید تا بازدهی 11.67 درصدی را در یک ماه داشته باشد.

 

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه:60 گونه مواد پلیمری با حجمی حدود 62 هزار تن امروز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالا عرضه می شود. به نقل از بورس کالا، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، گروه مواد پلیمری شاهد عرضه انواعPVC، پلی اتیلن،SBR، اپوکسی رزین، پلی کربنات و پلی پروپیلن است. از جمله مهمترین عرضه کنندگان مواد پلیمری در این روز می توان به مجتمع های پتروشیمی اروند، امیرکبیر، آبادان، بندرامام، تندگویان، جم، خوزستان، رجال، شازند، غدیر، لاله، مارون، مهر، پلی پروپیلن جم، نوید زرشیمی و شرکت پلیمر کرمانشاه اشاره کرد.همچنین، در این روز ، در گروه قیر، شرکت نفت جی، با 21 هزار تن انواع قیر در تالار معاملات حضور می یابد. شعب مختلف شرکت نفت پاسارگاد نیز بیش از 19 هزار تن انواع قیر را برای دادوستد راهی تالار معاملات می کند. از دیگر عرضه کنندگان قیر در این روز می توان به شرکت توسعه کروس انرژی و آذربام عایق کار اشاره کرد.شرکت نفت بهران نیز 312 تن اکستراکت و 864 تن اسلاک واکس را عرضه می کند.این گزارش حاکی است، تالار صادراتی شاهد عرضه یکهزار تن قیر 6070 شرکت توسعه کروس انرژی و یکهزار تن قیر 6070 شرکت کیهان توسعه البرز به ترتیب به قیمت های پایه 549 و 610 دلار در هر تن است. همچنین، 700 تن قیر 6070 شرکت ایزوگام تبریز و 500 تن قیر 6070 شرکت قیران پخش ستاره ایرانیان برای صادرات به بازار جهانی به تالار معاملات می رود.شایان ذکر است، تالار محصولات صنعتی و معدنی در این روز شاهد عرضه محصولاتی با قراردادهای نسیه، سلف و نقد است. مجتمع کارخانجات فولاد نطنز ، در صورت تقاضا، 2200 تن سبد میلگردA3-18-25را به قیمت پایه 17 هزار و 350 ریال و به صورت سلف عرضه می کند.شرکت کک سازی زرند نیز 300 تن کک متالوژی25-80را به قیمت پایه 6 هزار ریال و به صورت نقدی روی تابلوی عرضه می برد. مس مفتول گروه صنایع کابلسازی افق البرز از دیگر محصولاتی است که به صورت نسیه و به قیمت پایه 192 هزار و 244 ریال عرضه را تجربه می کند.

 

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:ارزش معاملات فرابورس از ابتدای سال جاری تا ساعت اداری روز 31/4/92 با رشد 241 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، در چهار ماهه گذشته فرابورس با رونق چشمگیر معاملات همراه بوده در حالی که ارزش معاملات این بازار نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رقم 27 هزار میلیارد ریال به 94 هزار میلیارد ریال رسیده است و ارزش معاملات را با رشد 241 درصدی رو به رو کرده است. این در حالی است که، ارزش معاملات در تیرماه 92 بالغ بر 26 هزار میلیارد ریال گزارش شده است در حالی که تیر ماه 91 ارزش معاملات فرابورس 10 هزار میلیارد ریال رقم خورده است. بر اساس این گزارش، حجم معاملات در فرابورس از چهار ماه ابتدایی سال نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته رونقی نسبی را به خود اختصاص داده است و افزایش 39 درصدی این متغیر نشان از روزهای پررونق فرابورس در مدت مشابه سال گذشته می دهد. در حالی که، حجم معاملات این بازار از ابتدای سال تا پایان روز 31/4/92 بالغ بر 12 میلیارد و 880 ورقه بوده است و در مدت مشابه سال گذشته حجم معاملات 9 میلیارد و 247 میلیون ورقه به ثبت رسیده است. اما در این بین، ارزش معاملات به تفکیک بازارها نشان دهنده رشد و رونق تمامی بازارهای فرابورس بوده است. به این ترتیب، ارزش بازار اول فرابورس در 79 روز کاری گذشته با 15 درشد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ثبت رسیده است در حالی که ارزش معاملات بازار دوم در این مدت، رشد 882 درصدی داشته است و از 5هزار میلیارد ریال به 49 هزار میلیارد ریال رسیده است. بازار سوم فرابورس در 79 روز کاری گذشته، با رشد 134 درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است و بازار پایه نیز در این برهه زمانی، رشد 2 درصدی ارزش معاملات را به ثبت رسانده است در حالی که بازار ابزارهای نوین مالی از ابتدای فروردین تا آخرین روز تیر ماه 92 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد 141 درصدی داشته است. بر این اساس، در میان بازارهای فرابورس، بازار ابزارهای نوین مالی از ابتدای سال با حجم معاملاتی بیشتر نسبت به دیگر بازارها رو به رو شده است و افزایش 140 درصدی حجم معاملات را نسبت به مدت مشابه سال گذشته از آن خود کرده است. اما در میان صنایع پیشرو بازار، محصولات شیمیایی 35 درصد از سهم ارزش کل بازار را به خود اختصاص دادند در حالی که فرآورده های نفتی، کک و سوخته هسته ای 17 درصد کل ارزش بازار را از آن خود کرده اند و پس از آن به ترتیب مخابرات با 14 درصد، فلزات اساسی با 12 درصد و بانک ها و موسسات اعتباری با 7 درصد بیشترین ارزش کل بازار را به نام خود به ثبت رسانده اند. در ادامه، در میان اخبار و اتفاقات مهم فرابورس از ابتدای سال جاری تا کنون می توان به گشایش نماد اوراق مشارکت شهرداری دزفول در بازار ابزارهای نوین مالی در تاریخ 1/4/92 اشاره کرد که تعداد کل اوراق آن 600 هزار ورقه به مبلغ 60 میلیارد تومان بوده است.دیگر رویداد مهم این چهار ماه، عرضه عمده 3.94 درصدی از سهام غیرمدیریتی شرکت کاشی صدف سرام استقلال آباده با سرمایه ای بالغ بر 12 میلیارد تومان و به تاریخ 16/4/92 در بازار پایه بوده است. آخرین اتفاق مهم در چهار ماهه گذشته در فرابورس قطعیت معامله یکجای 55.7 درصدی از سهام شرکت پتروشیمی تبریز در بازار سوم فرابورس بود که به تاریخ 18/3/92 در این بازار با سرمایه بالغ بر 498 میلیارد تومان عرضه شد.

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند در جدیدترین پیش بینی درآمد هرسهم سال مالی 92 را به صورت حسابرسی نشده با افزایش 15 درصدی در مقایسه با پیش بینی اردیبهشت ماه مبلغ 935 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) آتیه دماوند در دوره 6 ماهه نخست سال مالی 92 توانسته 20 درصد از سود پیش بینی شده معادل 185 ریال ما به ازای هر سهم کنار بگذارد.هیئت‌مدیره در نظر دارد 40 درصد از سود خالص دوره سال مالی 92 را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام پیشنهاد کند.

 

ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:حق تقدم های استفاده نشده شرکت سرمایه گذاری سپه قابلت معامله مجدد را ندارد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، معاونت بازار در اطلاعیه ای اعلام کرد که کارگزارانی که حق تقدم های استفاده نشده را خریداری می کنند، علاوه بر مبلغ پرداختی بابت حق تقدم، مبلغ اسمی هر سهم، یعنی هزار ریال را نیز باید از مشتری دریافت کنند.در این اطلاعیه آمده؛ تسویه مبلغ پذیره نویسی از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی صورت می گیرد. همچنین تنها کارگزار معرف (ناظر)حق تقدم استفاده نشده مجاز به فروش است و خریداران، حق فروش حق تقدم استفاده نشده را نخواهند داشت (قابلیت معامله مجدد را ندارد.(همچنین کارگزار خریدار موظف به پرداخت وجه پذیره نویسی حق تقدم خریداری شده است.

 

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز با رشد ۶۱۳ واحدی روبرو شد و ارزش ۲۰۹ میلیارد تومانی معاملات، در نزدیکی کانال ۵۶۰۰۰ واحدی ایستاد، تا فردا در ابتدای بازار، این قله را نیز فتح کند!! امروز نیز گروه خودروسازی با اقبال از سوی بازار روبرو بود. در این بین، نماد وساپا با بیشترین استقبال روبرو شد و بازار همه عرضه های این نماد را با آغوش باز پذیرفت !! عرضه هایی که از ۲۰۰ میلیون سهم نیز فراتر بود! در گروه سیمانی، شایعه افزایش نرخ جدید سیمان تا ۲ ماه آینده، محرکی برای بازگشت این گروه شد! گروهی که تا دیروز در اکثر نمادها شاهد صف فروش بودیم، امروز اکثر انها با صف خرید روبرو شدند! امروز در گروه پتروشیمی و شرکتهای اوره ساز که تا دیروز عرضه ای در آنها صورت نمی گرفت نیز، شاهد عرضه های سنگین بودیم. اما این عرضه ها نتوانست باعث ریزش صف خرید در این نمادها شود.

 

ساعت ۱۲......................بازار بسته شد.



سه شنبه ۱ مرداد۱۳۹۲
  • لایو بورس