بورس تهران چهارشنبه مورخ 9 مرداد 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: شرکت سازه پویش طی سه ماه منتهی به پایان خردادماه 91 مبلغ 399 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرد. به گزارش بورس و اوراق بهادار، «خپویش» سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 92 را با سرمایه 100 میلیارد ریال مبلغ سه هزار و 489 ریال پیشبینی کرده است. همچنین «خپویش» اعلام کرده که هیات مدیره در نظر دارد برای سال مالی 92 مبلغ یک هزار و 800 ریال به ازای هر سهم را جهت تقسیم به مجمع عمومی پیشنهاد کند.
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: شرکت سیمان غرب معادل 38 درصد از پیشبینی سود هر سهم خود را طی فصل بهار محقق کرد. بنابر گزارش منتشره از سوی سازمان بورس، این شرکت پیشبینی سود هر سهم سال مالی 92 را در تاریخهای نهم و 19 اسفندماه 92 مبلغ 916 ریال و در تاریخ ششم تیرماه 92مبلغ یک هزار و 286 ریال و طبق اطلاعات دریافتی مبلغ یک هزار و 291 ریال اعلام کرده است. «سغرب» طی دوره سه ماهه توانست معادل 29 درصد از پیشبینی فروش یک هزار و 184 میلیارد ریالی خود را محقق کند.
ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: شرکت دوده صنعتی پارس طی فصل بهار سال جاری معادل 29 درصد از پیشبینی سود هر سهم یک هزار و 598 ریالی خود را به تحقق رساند. به گزارش بورس و اوراق بهادار، این شرکت پیش بینی فروش امسال را بیش از یک هزار و 388 میلیاردریال اعلام کرده که طی دوره سه ماهه معادل 17 درصد از این رقم را پوشش داد. پیشبینی عملکرد «شدوص» برای سال مالی 92 در مقایسه با عملکرد واقعی سال مالی قبل به ترتیب فروش 77 درصد افزایش، بهای تمام شده کالای فروش رفته 89 درصد افزایش، سود عملیاتی 20 درصد افزایش و سود پس از کسر مالیات 9 درصد افزایش را نشان میدهد.
ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز پذیره نویسی صندوق سرمایهگذاری در بازار سهام و اندازه کوچک بذر امید آفرین را صادر کرد. اعطای مجوز فعالیت برای صندوق سرمایه گذاری فوق منوط به موفقیت در پذیرهنویسی اولیه و ارسال مدارک مثبته و نیز ثبت نزد مرجع ثبت شرکتها ظرف مدت مشخص خواهد بود. این صندوق در اندازه کوچک و از نوع صندوق در بازار سهام با حداقل 5 هزار و حداکثر 50 هزار واحد سرمایهگذاری است. مدیر و ضامن نقدشوندگی این صندوق شرکت تامین سرمایه امید، متولی موسسه حسابرسی فریوران هدف، حسابرس موسسه حسابرسی مدبران مستقل است.
ساعت ۹ و ۵ دقیقه :به نقل از محمد: "درآمد ایران از فروش نفت در سال ۲۰۱۲، ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد---بلومبرگ نوشت: درآمد ایران از فروش نفت در سال ۲۰۱۲، ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد. به گزارش سرویس بین الملل تیک، اوپک در گزارش سالانه حود اعلام کرده است که درآمد عربستان سعودی از صادرات نفت خام و دیگر محصولات پتروشیمی در سال ۲۰۱۲ ، ۵٫۳ درصد افزایش یافت. عربستان صادرات نفتی خود را به ۳۳۶٫۱ میلیار دلار در سال گذشته رساند. براساس این گزارش، افزایش درآمد نفتی عربستان در مقایسه با ۲۰۱۱ آهسته تر بوده است. براساس گزارش اوپک، درامد محصولات پتروشیمی ایران به ۱۰۱٫۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد همچنین صادرات نفتی این کشور با ۱۲ درصد سقوط به ۲٫۴۶ مییلون بشکه در روز رسید."
ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از محمد: "یک گزارش دیگر از نفت---ثبات نسبی قیمت جهانی نفت/ سبد نفتی اوپک 105 دلار----به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، به نقل از بلومبرگ در لحظه تنظیم این گزارش هر بشکه نفت سبک برنت 107 دلار 23 سنت در بازارهای جهانی معامله میشود که نسبت به روز گذشته 22 سنت کاهش قیمت داشته است. همچنین نفت متوسط تگزاس غربی آمریکا نیز در هر بشکه به 103 دلار 79 سنت رسیده است که نسبت به روز گذشته با کاهش 76 سنتی مواجه بوده است. به گزارش فارس به نقل از اوپک هر بشکه سبد نفتی اوپک که نفت ایران هم در این سبد نفتی تعریف میشود، نیز در معاملات روز گذشته (29 جولای) به 105 دلار و 21 سنت رسید که نسبت به روز قبل خود 11 سنت افزایش قیمت داشته است."
ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: به نقل از آذرپاد: "به نقل از شرکت سپردهگذاری مرکزی، تفاهمنامۀ همکاری برای اتصال بازارهای سرمایۀ دو کشور، بیست و چهارم شهریور در تهران، به امضای مدیران عالیرتبۀ CSD ایران و KSD کرۀ جنوبی خواهد رسید. این تفاهمنامه که آغازگر همکاری بلندمدت شرکتهای سپردهگذاری دو کشور خواهد بود، راههای اتصال بازارهای سرمایۀ ایران و کره را بررسی و حرکت به سوی این هدف را آغاز خواهد کرد. اتصال بازارهای سرمایه در جهان به روشهای مختلفی صورت میگیرد که کمهزینهترین و سادهترین آنها اتصال نهادهای ثبتی و تسویه و پایاپای است تا شهروند یک کشور را قادر سازد با مراجعه به دفاتر کارگزاری کشور خود، سهام و اوراق بهادار کشور دیگری را معامله کند. این کار که اکنون بین برخی کشورها متداول است، نیازمند فراهم شدن بسترهای سختافزاری و نرمافزاری، و آگاهی سرمایهگذاران یک کشور از اوضاع بازار سرمایه و شرایط سرمایهگذاری در کشور دیگر است که همکاری همۀ بخشهای بازار سرمایه و حتی بخشهایی در بیرون بازار سرمایه را میطلبد. تاکنون، نهادهای ثبتی و تسویه و پایاپای پاکستان، اندونزی و ترکیه، تفاهمنامههای اولیه برای اتصال به نهاد مشابه خود در ایران را امضا کردهاند و کرۀ جنوبی چهارمین کشوری است که تفاهمنامۀ Linkage با ایران امضا میکند. عملیاتی شدن این تفاهمنامهها در چند سال آینده، امکان این را فراهم خواهد کرد که یک ایرانی سهامی از بازار سرمایۀ پاکستان را بفروشد و با معادل ارزی پولش سهامی از بازار سرمایۀ کره یا اندونزی را بخرد. با توجه به بلندمدت بودن طرحهای Linkage انتظار میرود بورس ایران در افقی تقریبا پنجساله، بینالمللی شود."
ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه: به نقل از آذرپاد: "فارس همچنان ارزنده---روز دوشنبه معاملهگران در شرایطی که بازار مثبتی را تجربه میکردند شاهد انتشار پیام ناظر معاملات برای بازگشایی نماد هلدینگ خلیج فارس بودند. فارس در حالی به تابلو بازگشت که گزارش پیشبینی سود شرکت برای سال مالی منتهی به 31/3/93تنها به صورت پیشنویس و تنها با امضای مدیرعامل منتشر شده و اطلاعات مندرج در آن کاملا غیر اتکا به نظر میرسد. در همین حال انتشار همزمان اطلاعات ارسالی در سایت نیز اگر چه برای سهامداران امری قابل تقدیر است زیرا بلافاصله اطلاعات پس از ارسال در ساعت 8شب روز ششم مرداد ماه در سایت کدال در دسترس بوده است و نماد آن نیز باز شده اما سهامداران انتظار دارند که دیگر شرکتها از جمله پالایشگاههای متوقف بورسی که برخی بیش از 7ماه از توقف آنها میگذرد و بارها اطلاعات خود را ارسال کردهاند نیز حداقل شاهد انتشار اطلاعات خود در سایت کدال باشند. نگاهی به اطلاعات هلدینگ خلیج فارس نشان میدهد بهرغم تعدیل منفی این شرکت، پتانسیلهای قابل ملاحظهای در این مجموعه وجود دارد. براساس اطلاعات منتشره خلیج فارس سود سال مالی منتهی به 31/3/92 را از یک هزار و 783ریال به 776ریال و سود سال مالی منتهی به 31/3/93نیز معادل 921ریال اعلام شده است. در این میان نگاه دقیق به اطلاعات مندرج در پیش بینی سال 93نکاتی را به نمایش میگذارد. براساس این نکات، پتروشیمی نوری (برزویه) بزرگترین آروماتیک جهان با پیشبینی فروش 8هزار و 900میلیارد تومان تنها 180میلیارد تومان سود پیشبینی کرده است که حاشیه سودی نزدیک به 2درصد است. این در حالی است که برزویه با 4/5میلیون تن ظرفیت که 1/2میلیون تن آن در بازار عرضه شده و بقیه به پخش و پالایش به عنوان افزودنی های بنزین و گازوئیل(برش سنگین و ریفرمیت) واگذار میشود نمیتواند از بدترین پالایشگاههای نفتی نیز حاشیه سود کمتری داشته باشد. این در حالی است که پتروشیمی اصفهان تنها با تولید 160هزار تن محصول مشابه برزویه در سال 91 بیش از 200میلیارد تومان سود داشته است."
ساعت ۹ و ۲۷ دقیقه: به نقل از محسن: "امروز بازار سهام آخرین روز هفته را درحالی آغاز می کند که فقط چند روز به تحلیف رییس جمهور منتخب باقی نمانده است. از طرف دیگر قرار است تحریم های جدید نفتی امریکا علیه ایران اعمال شود . تحریم هایی که کل صنعت نفت را نشانه رفته است تا صادرات نفتی ایران را به صفر برساند. هنوز خبری از لغو تحریم ها نشده است.در چنین حالتی احتمال دارد دلار کاهش نیافته و در صورت اعمال افزایشی شود. در بازارهای جهانی قیمت طلا در محدوده 1326 دلار نوسان می کند.فردا و جمعه گزارش های جدیدی از اقتصاد امریکا منتشر خواهد شد که می تواند روند طلا را تحت تاثیر قرار دهد. اما مس و روی در بازارهای جهانی با کاهش مواجه شده اند . مس به محدوده 6700 دلار رسیده و بنظر می رسد چشم انداز رشد آن بدلیل کاهش تولید کمی مبهم باشد. امروز در بازار داخل ، احتمالا روز پر عرضه ای خواهیم داشت ولی روند بازار مثبت خواهد بود. استقبال از فولادی ها در روز بازگشایی سبب تشکیل صف خرید برای فولاد شد. این سهم بلحاظ بنیادی توانایی رشد سود را دارد . ضمن اینکه در پی واگذاری بلوک ومعادن نیز هست. در گروه سنک آهن، با وجود انتشار اخباری مبنی بر احتمال آزاد سازی قیمت سنگ آهن اما این گروه حرکت کندی دارند و برای سرمایه گذاران میان مدت مناسب هستند. ومعادن در این گروه شرایط بهتری داشته و احتمالا امروز بدلیل کاهش بیش از 2 درصدی قیمت جهانی مس ، شرایط رشد سهم دشوار شود."
ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه: به نقل از محمد: "پتروشیمی جم در سه ماهه نخست سال 92 بیش از 10712 میلیارد ریال فروش داشته است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته 92% رشد نشان می دهد. این متاثر از رشد 5% مقدار فروش و رشد قیمت دلار بوده است. بهای تمام شده شرکت نیز رشدی 114% داشته است. افزایش نرخ خوراک اتان از 145 دلار به 240 دلار مهمترین دلیل این افزایش است. از نکات قابل توجه در ترازنامه وجوه نقد 5485 میلیارد ریالی است و در مقابل تنها 7151 میلیارد ریال بدهی بانکی وجود دارد و انتظار کاهش هزینه های مالی در ادامه سال مالی وجود دارد. حساب ها و اسناد دریافتنی نیز با رشدی 36% به رقم 22166 میلیارد ریال و بیش از 2.2 برابر فروش رسیده است که حاکی از افزایش دوره وصول مطالبات شرکت است. انتظار می رود پتروشیمی جم در سال 92 بیش از 300 تومان سود محقق سازد. ضمن آن که قسمتی از سود شرکت معادل حدود 75 میلیارد تومان ( 15 تومان به ازای هر سهم ) ناشی از درآمد سرمایه گذاری در پلی پروپیلن جم است و در پایان سال مالی شناسایی می شود."
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از محمد: "به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سازمان خصوصی سازی قصد دارد به وکالت از سازمان تامین اجتماعی بلوک 17.5 درصدی سایپا را به قیمت 360 تومان به فروش برساند. به این ترتیب قرار است یک میلیارد و 820 میلیون سهم این شرکت به صورت 40 درصد نقد و مابقی اقساط در روز 27 مرداد ماه از طریق بازار دوم بورس عرضه شود.این عرضه از سوی کارگزاری بانک ملی عرضه شده و برنده رقابت 20 روز کاری مهلت دارد تا حصه نقدی را پرداخت کند. در آگهی عرضه سایپا آمده است که چنانچه واگذاری سهام شرکت سایپا منجر به کسب سهم مدیریتی برای شرکتهای رقیب (بالفعل یا بالقوه) شود خریدار یا خریداران از جهت ایجاد انحصار یا اخلال در رقابت به موجب مواد 43 و به بعد قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی مسئول و مستوجب تعقیب قانونی خواهند شد. لذا به منظور پیشگیری از ایجاد اخلال در رقابت، سازندگان و عرضه کنندگان نهاده های تولیدی که با خرید سهام مذکور موجب تمرکز عمودی در بازار خودرو خواهند شد باید از خریداری سهام یاد شده خودداری کنند و گرنه ضمن اینکه معامله انجام شده فاقد اعتبار قانونی است، در قبال عواقب آن نیز مسئول خواهند بود. این در حالی است که رعایت مصوبه فروردین 90 شورای رقابت در خصوص سهام و ترکیب هیات مدیره شرکت الزامی است. همچنین تهاتر ثمن نقدی معامله با رد دیون دولت، تنها در صورت برنده شدن دستگاه طلبکاری که با وی قرارداد واگذاری سهم مورد عرضه منعقد شده است امکانپذیر است. در واگذاریهایی که از طریق بورس انجام میشود، تهاتر ثمن نقدی معامله حداکثر به میزان حصه نقدی ارزش پایه معامله صورت میگیرد. برنده رقابت باید تا زمان قطعیت معامله نسبت به اخذ اعلامیه از سازمان حسابرسی و تاییدیه وزیر اموراقتصادی و دارایی و ارائه تاییدیه مذکور به سازمان خصوصی سازی اقدام کند. در صورتی که برای سهام بلوکی عرضه شده، مصوبه رددیون دولت برای چند دستگاه طلبکار ابلاغ شده باشد تهاتر ثمن نقدی معامله برای دستگاه طلبکاری که برنده رقابت شناخته می شود به نسبت سهام دستگاه از درصد سهام عرضه شده قابل انجام است."
ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه: مخابرات به دنبال آبونمان 985 تومانی تلفن ثابت/ آبونمان 510 تومانی نقد شدنی نیست---پس از تصویب 510 تومان آبونمان تلفن ثابت در شورای رقابت و اعلام درج تاثیر افزایش آبونمان در پیشبینی سال 92 مخابرات، برخی تصور کردند پرونده آبونمان بسته شد. اما مخابرات پیشنهاد 985 تومانی خود را لحاظ کرده و منتظر تکمیل مصوبه است.
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آذرپاد: "شگل---تعدیل مثبت و پوشش عالی از این شوینده ---سود هر سهم سال مالی منتهی به 30/9/92 خود بر اساس عملکرد 6 ماهه را از 4126 ریال به 4786 ریال افزایش داده و با تعدیل مثبت 16 درصدی روبرو شده است.در شش ماهه نیز 44 درصد آن را پوشش داده است.علت تغییرات سود شرکت بازنگری در استفاده از نرخ دلار از 3350 تومان به جای 3750 تومان در شش ماهه دوم و همچنین محاسبه نرخ میانگین مواد اولیه مصرفی در شش ماهه دوم بر اساس موجودی واقعی در 31 خرداد ماه ،خریدهای سفارش خارجی و ارز استفاده شده از مرکز مبادلات می باشد."
ساعت ۱۰ و ۵ دقیقه: به نقل از محمد: "طبق اطلاعات وصورتهای مالی 9 ماهه منتهی به 92،03،31 (حسابرسی نشده) در خصوص شرکت تولید مواد اولیه با الیاف مصنوعی با سرمایه ثبت شده 143،488 میلیون ریال، سود هر سهم پس از کسر مالیات 54 ریال اعلام شد. عملکرد مالی 9 ماهه منتهی به 92،03،31 درمقایسه با 9 ماهه سال مالی قبل به ترتیب: فروش 56 درصد افزایش، بهای تمام شده کالای فروش رفته 88 درصد افزایش، سود عملیاتی 151 درصد افزایش و سود خالص پس از کسر مالیات 82 درصد کاهش را نشان می دهد."
ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از بهراد: "فرارو- در حالی که قرار است امروز (چهارشنبه) در خصوص دور جدید تحریم علیه ایران بحث شود، تعدادی از نمایندگان لیبرال دموکرات با امضای نامهای خواستار توقف آن شدند. به گزارش فارین پالیسی، جیم مک درموت، جان کانیرز، کیث الیسون و جیم مک گاورن از رهبری کنگره خواسته اند که رای گیری در مورد تحریم جدید ایران را به تعویق اندازد تا از این طریق آسیبی به تلاشها برای تعامل با رئیس جمهور جدید ایران وارد نشود. در نامه این افراد آمده است: معتقدیم که انجام این اقدام پیش از تحلیف رئیس جمهور جدید ایران نتیجه معکوس خواهد داشت. این نامه نشانگر اختلافی عمیق تر بین کنگره و کاخ سفید بر سر ایران است. از یک سو، دولت اوباما تحریم ها علیه تهران را در هفته گذشته کاهش داد و قصد تعامل با ایران را بر سر مسئله هستهای در ماه سپتامبر دارد و از سوی دیگر، کنگره که تحت تسلط جمهوریخواهان است، به دنبال افزایش بیشتر تحریم ها علیه صادرات نفت ایران است. در قسمت دیگری از نامه، راه حل دیپلماتیک را بهترین ابزار ممکن برای حصول اطمیمان آنچه آنها "عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای" می نامند، معرفی می کند و از کنگره می خواهند فرصت فوق را از دست ندهند زیرا تصویب تحریم جدید دارای "تاثیر معکوس" و "غیرمسئولانه" است. یکی از دستیاران کیث الیسون در حال جمع آوری امضا برای به تعویق انداختن رای گیری بر سر لایحه مذکور است. این گروه از لیبرال دموکرات های کنگره در بخش دیگری از نامه آورده اند: با تصویب این لایحه، نشانه تحریم های بیشتر به ایران داده می شود که تنها می تواند باعث تضعیف اعتدالگرایان در ایران و قدرت یافتنِ تندروها شود."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: درخواست روغنی ها برای یک افزایش نرخ دیگر---یک مقام مسئول در شرکت مارگارین که شرکت متبوعش در کنار صنعتی بهشهر به عنوان لیدرهای صنعت روغن در بازار سهام شناخته می شوند،به آخرین گمانه زنی های موجود و شایعات در خصوص این صنعت پاسخ داد. شهرضایی مدیرمالی شرکت مارگارین گفت، از درخواست شرکت های روغنی برای افزایش مجدد 15 درصدی نرخ روغن خبر داد و اظهار داشت: این درخواست به سازمان حمایت ارائه شده است، اما تاکنون پاسخ روشن و قطعی در مورد تایید یا عدم تایید آن به ما ابلاغ نشده است. وی در برابر این سوال که با توجه به پوشش بالای سود روغنی ها در عملکرد 6 ماهه، آیا می توان انتظار تعدیل مثبت را از نمادهای روغنی را داشت؟، تصریح کرد: انتظار تعدیل دیگری در سود شرکت های این صنعت را نداریم، مگر آن که با این افزایش نرخ درخواستی ما موافقت شود. شهرضایی درخصوص استراتژی های تامین روغن خام نیز اظهار داشت: 70درصد روغن خام ما از شرکت بازرگانی داخلی تامین می شود که آن مجموعه روغن خام را با دلار 2120 تومانی به ازای هر کیلو به ما ارایه می دهد. وی ادامه داد:ما 30 درصد روغن مابقی مورد نیاز خود را از محل واردات و با ارز مبادله ای تامین می کنیم. مدیرمالی شرکت مارگارین در مورد تولید کارمزدی محصول توسط غمارگ برای صنعتی بهشهر، نیز یادآور شد: این مساله طبق روال سال های قبل انجام می پذیرد و تغییری در نحوه تعامل مارگارین با صنعتی بهشهر رخ نداده است. گفتنی است،صنعت روغن از جمله صنایعی است که از سال گذشته دو مرتبه افزایش نرخ را به خود دیده است و این افزایش نرخ ها به رشد قابل توجه قیمت روغن در بازار مصرف منتج شده است.
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: اصرار برای دریافت ارز 1226 تومانی از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران و برخی نهادهای دیگر و امتناع بانک مرکزی از پرداخت این ارز، همچنان در حالی ادامه دارد که تولیدکنندگان داخلی اعم از کشاورزان و... به دلیل نبود بازاری قانونمند که در آن تعیین قیمتها بر مبنای اصول و با نگاه به حفظ حاشیه سود تولیدکننده و همچنین متضرر نشدن مصرفکننده باشد، مجبور به تعطیلی تولید، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی یا در بهترین حالت، تولید با کمترین سود یا تحمل زیان هستند و مشخص نیست که در نهایت کدام نهاد دولتی یا خصوصی قرار است در این میان به داد کشاورز برسد. به نظر میرسد ایجاد یک بازار منظم، پیشرفته، قابلاطمینان و منسجم که بتواند پاسخگوی نیاز کشاورز باشد - که در این میان مظلوم تر از همه واقع شده است – به وضوح احساس میشود، این نیاز نه تنها در خصوص محصول گندم، که در مورد سایر محصولات کشاورزی که به صورت تضمینی خریده میشوند یا قیمت تضمینی برای آنها تعیین میشود، بلکه برای سایر محصولات کشاورزی اعم از نهادههای دام و طیور و... نیز کاملا احساس میشود. در این خصوص یکی از نمونههایی که بازار متشنج و بیقانونی دارد بازار حبوبات است که به دست دلالان اداره میشود. به گفته مدیرکل دفتر نباتات و علوفهای وزارت جهاد کشاورزی، تولید امسال انواع حبوبات حدود 850 هزار تن برآورد میشود، اما فاصله نرخها از مزرعه تا مصرف نهایی گاهی بیش از 100 درصد افزایش نشان میدهد و این در حالی است که هیچ دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد، اما دلالان همچنان نرخها را برای مصرفکنندگان بالا میبرند. به گفته حیدرپور، قیمت هر کیلوگرم نخود در محلهای تولید کاهش یافته و 1800 تا2000 تومان است در حالی که قیمت آن در بازار تا 5 هزار تومان هم میرسد و این سود نصیب واسطهها میشود در حالی که کشاورز ضرر هم میدهد و این مشکل در بقیه اقلام حبوبات نیز مطرح است.
ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه: اداره نظارت بانک مرکزی در ابلاغیهای عملا اختصاص ارز 1226 تومانی به کالاهایی را که پیش از این ثبت سفارش آنها انجام شده، ولی ترخیص نشدهاند، باطل کرد. در این ابلاغیه آمده است: با توجه به ابلاغ قانون بودجه سال 1392 و ضرورت استفاده از نرخ روزانه بانک مرکزی جهت واردات کالا و خدمات، کلیه ثبت سفارشهایی که ارز آنها پیشتر از سوی این بانک تامین شده (فروخته شده)، اما کالای مربوطه ترخیص نشده است (اعم از کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه دارویی تجهیزات پزشکی و...)، صدور کد تخصیص ارز به نرخ مرجع برای آنها مقدور نبوده و کدهای صادره قبلی به نرخ مزبور (مرجع) نیز باطل تلقی میشود. از این رو بانکها به منظور اخذ کد تخصیص ارز با نرخ روزانه بانک مرکزی و ایجاد شرایط لازم جهت ترخیص کالا، میتوانند با رعایت موارد ذیل، نسبت به پرداخت مابهالتفاوت نرخ مرجع، تا نرخ روزانه این بانک در تاریخ تایید گواهی ثبت آماری (ارائه کد تخصیص ارز) مبادرت کنند. رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که آیا میتوان بانک مرکزی را با توجه به اینکه با استناد به قانون از اختصاص ارز 1226 تومانی امتناع میکند، وادار به اختصاص این ارز کرد، میگوید: بانک مرکزی نهادی بوده که در طول دولتهای نهم و دهم ثابت کرده است که کاملا بر مبنای نظرات دولت عمل میکند و رییس این بانک مظهر تسلیم بلامنازع در برابر دولت بوده است و تاکنون مستقل عمل نکرده است؛ حالا چه اتفاقی افتاده است که ناگهان اینقدر استقلال پیدا کرده است؟
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: مجیدرضا حریری رییس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد: در مورد ارز 1226 تومانی بنده هم از نظر تئوریک موافقم که این ارز به کالاهای اساسی پرداخت نشود و اگر قرار است حمایتی از مصرفکننده صورت بگیرد از طریق دیگری باشد نه تخصیص ارز، به این دلیل که ارز چند نرخی موجب ایجاد رانت و سوء استفاده میشود، اما از سوی دیگر به اعتقاد وی ما در شرایط بحرانی اقتصادی قرار داریم و مردم باید در مورد کالاهای اساسی حمایت شوند که یک راه آن سوبسیدهای ریالی است که میتوان به مصرفکننده داد. به گفته وی نکته عجیب در این میان ناهماهنگی بین دستگاههای دولتی است (بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت) که مشخص نیست از کجا منشا میگیرد، اما مضرات آن را مردم باید تحمل کنند. حریری در ادامه افزود: به طور منطقی نهادها و سازمانهای یک دولت باید هماهنگ عمل کنند، اما در شرایط فعلی بخشی از دولت مشکلات را بر گردن بخشی دیگر میاندازد و خودش گلایهمند است و این از عجایب است و غیرطبیعی است. وی ادامه داد: به نظر میآید دولت فعلی قصد ندارد در روزهای پایانی عمر خود، در فضای بازار و تجارت فرامرزی، جو آرامی را تحویل دولت جدید بدهد و شاهدیم که در چند هفته اخیر مشکلات عدیدهای در مورد کالاهایی پیش آمده که در گمرک انباشته شدهاند و ارز آن هنوز به فروشنده نرسیده است. به عقیده وی در صورتی که خیلی خوش بین باشیم، این مسائل نشاندهنده نوعی عدمکفایت است، اما در صورتی که بدبینانه نگاه کنیم، میتواند نشان از دستهایی باشد که برای آشفته کردن هرچه بیشتر بازار در آستانه روی کار آمدن دولت جدید، در کارند. حریری در ادامه در مورد تصمیم بانک مرکزی اظهار کرد: تاکنون جواب روشنی از بانک مرکزی در مورد ارزی که قرار است به این کالاها اختصاص پیدا کند داده نشده و در این مورد سکوت خبری ایجاد شده است و این روند طبیعی نیست؛ چرا که برای آرامش بازار نیاز به پاسخ روشن وجود دارد. حتی چندی پیش گمرک کشور هم از بانک مرکزی گلایه میکرد طوری که انگار این بانک تحت حاکمیت دولت کشور دیگری قرار دارد.
ساعت ۱۱ و ۵ دقیقه: قیمت فروش آتی میلگرد در بورس شانگهای به هر تن ۵۹۰ دلار یعنی پایین ترین میزان در سه هفته اخیر رسیده، زیرا درباره افق تقاضا برای این ماده خام نگرانیهایی پدید آمده است. دولت چین دستور حسابرسی سراسری بدهیهای دولت را صادر کرده و این احتمال مطرح شده است که پس از اجرای این دستور درباره ریسک سیستماتیک حاصل از رشد بدهیها بهویژه بدهی دولتهای محلی نگرانیهایی بهوجود آید و از دسترسی آنها به منابع مالی کاسته شود، فرآیندی که به کاهش تقاضای چین برای انواع مواد خام منجر خواهد شد.
ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: بهرغم آنکه انتظار میرود با انتقال رکود جهانی به بازارهای داخلی روند قیمتها کاهشی باشد، اما آنچه این روزها در بازار فلزات پایه شاهدیم، ثبات نسبی قیمتها است که در کشش پایین تقاضا و کاهش سطح عرضهها توجیه میشود. به عقیده کارشناسان بازار، آنچه به تثبیت قیمتها و تناقض در رفتار بازار منجر شده، رکودی است که با آمدن ماه مبارک رمضان وارد بازار شده و بیشتر معاملات را تحتالشعاع قرار داده است. البته کارشناسان بازار فلزات پایه داخلی معتقدند که این رکود بعد از پایان این ماه به اتمام خواهد رسید و احتمال دارد با توجه به افزایش تقاضا با رشد اندک قیمتها نیز روبهرو شویم. البته روند مثبت قیمت فلزات پایه بستگی به نوسان نرخ ارز دارد؛ چرا که بازارهای جهانی طی سه هفته گذشته با شیب تند کاهشی مواجه شدهاند، البته این در حالی است که در روز دوشنبه با انتشار اخبار مثبت، بازار فلزات پایه اندکی افزایش یافت که تاثیری بر روند بازار داخلی فلزات رنگی نداشت. با این حال با مراجعه به اخبار و اطلاعات اقتصادی از جهان در مییابیم که در بازارهای جهانی نشانههایی از بهبود شرایط اقتصادی آمریکا مشاهده شده و تحلیلگران اقتصادی معتقدند اقتصاد این کشور از گردنه بحران عبور کرده است. با این وجود انتظار آنکه در کوتاهمدت تقاضا افزایش قابل توجهی یابد و قیمتها نیز با صعودی پایدار مواجه شوند انتظار به جایی نیست تا جایی که برخی آگاهان اقتصاد جهانی معتقدند این روند ممکن است حتی تا یک سال دیگر اتفاق نیفتد.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به گفته کارگزاران بورس کالا در صورت ادامه روند صادرات سنگ آهن از بورس کالا، تا پایان سال رکوردی جدید در حجم معاملات رینگ صادراتی به ثبت می رسد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سنگ آهن محصولی است که در تیر ماه سال 90 به جمع خانواده بورس کالا پیوست و در همان سال نخست حضورش در تالار نقره ای، آماری قابل قبول را از خود به جای گذاشت. رضایت عرضه کنندگان سنگ آهن پس از هر نوبت معاملاتی باعث شد تا در سال 91 نیز روند رو به رشد صادرات این محصول از بورس کالا سرعت بگیرد و در آماری غیر منتظره 5/2 میلیون تن سنگ آهن از تالار صادراتی واقع در جزیره کیش صادر شود. به این ترتیب با توجه به حجم بالای صادرات سنگ آهن، کمتر کسی فکر می کرد که با شروع سال 92 بازهم اتفاق جدید در رینگ صادراتی رخ دهد که با نگاهی به آمار معاملات تالار کیش، حجم بالای عرضه، تقاضا و معاملات سنگ آهن را مشاهده می کنیم. بررسی ها نشان می دهد که از ابتدای امسال تا پایان هفته گذشته یک میلیون و 350 هزار تن سنگ آهن روی تابلوی بورس رفته که رقمی عجیب در مقابل حجم تقاضا درج شده است. در مقابل این ستون عدد 4 میلیون و 450 هزار تن ثبت شده که بیانگر مرغوبیت سنگ آهن ایرانی و شناخته بودن برند معادن ایران در بازارهای جهانی است. همچنین تاکنون 950 هزار تن سنگ آهن در بورس مورد معامله قرار گرفته که تقریبا در هر نوبت معاملاتی، قیمت پایه این محصول در رقابت خریداران با افزایش روبه رو شده است. معادن گل گهر 2و4، جلال آباد، میشدوان و سنگان چهار عرضه کننده سنگ آهن در بورس هستند که در سال جاری محموله های زیادی را روانه بورس کرده و عرضه های هفتگی این معادن نشان از رضایت کامل آنها از سازوکار معاملاتی بورس کالا دارد. به گفته کارگزاران بورس کالا در صورت ادامه روند صادرات سنگ آهن از بورس کالا، تا پایان سال رکوردی جدید در حجم معاملات رینگ صادراتی به ثبت می رسد.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: افزایش چشم گیر حجم و ارزش معاملات نشان می دهد که بازار سهام در سال جاری میزبان مقدار قابل توجهی از نقدینگی سرگردان جامعه بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، حمیدرضا دانش کاظمی، مدیر عامل کارگزاری آتیه درباره پیش بینی روند بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه ظرف چند سال گذشته قیمت ارز در بازار بیش از سه برابر رشد کرد و مسکن و طلا نیز افزایش قیمت قابل توجهی داشته اند که پیش بینی می شود از این به بعد نوبت رشد بازار سرمایه است. وی با اشاره به اینکه صعود بازار ادامه دار و منطقی است، افزود: با توجه به رکود بازارهای موازی، نقدینگی های جدیدی از این بازارها وارد بازار سرمایه شده است. دانش کاظمی درخصوص دلایل رونق بازار با اشاره به رشد سودآوری شرکت ها گفت: رشد سودآوری شرکت های صادرات محور به دلیل تغییر نرخ ارز، از مهمترین دلایل اقبال بازار به این گروه بوده است. وی با اشاره به اینکه سود شرکت های صادراتی با افزایش نرخ ارز رشد قابل توجهی را تجربه کرد، افزود: پیش بینی می شود سود این گروه از شرکت ها در همین محدوده باقی بماند. این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه کلیت بازار سرمایه مثبت است، گفت: سرمایه گذاران با نگاه بلند مدت در بازار سرمایه بمانند چراکه چشم انداز بازار صعودی است. وی درباره صنعت برتر بازار در آینده گفت: معتقدم خودرویی ها در آینده می توانند جزو صنایع پیشرو بازار باشند. دانش کاظمی درباره دلایل اینکه صنعت خودرو را جزو صنعت پیشرو بازار خواهد کرد، گفت: این صنعت ظرف دو سال اخیر با فشار مضاعفی مواجه شده و در حال حاضر با 50 درصد ظرفیت کار می کنند اما هزینه های ثابت خود را پرداخت می کنند. این به این مفهوم است که اگر خودرو سازان با 100 درصد ظرفیت تولید کنند، سودآوری این صنعت رشد می کند. مدیر عامل کارگزاری صنعت و معدن با اشاره به نسبت قیمت به درآمد در صنایع خودرویی گفت: بالا بودن این نسبت در این گروه به مفهوم انتظار رشد سودآوری شرکت های این گروه است. به گفته این کارشناس بازار سرمایه، قیمت های جهانی مس و سنگ آهن در دنیا در کف خود قرار دارد و افت زیادی را تجربه کرده است که با بهبود اوضاع در بازارهای بین المللی و رشد قیمت این کالاها، این گروه ها نیز با افزایش سودآوری مواجه خواهند شد.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:بورس اوراق بهادار، امروز معاملات خود را بدون حضور 40 شرکت آغاز کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، نماد معاملاتی 20 شرکت تا صبح امروز به دلیل تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم، نماد 16 شرکت به دلیل برگزاری مجامع و نماد چهار شرکت به دلایل مختلف دیگر متوقف است.بر اساس این گزارش، نماد شرکت های موتوژن، گسترش نفت و گاز پارسیان، تولید تجهیزات سنگین هپکو، ماشین آلات صنعتی، سیمان شمال، سیمان کارون، پالایش نفت بندرعباس، پاکسان، تولی پرس، کف، لبنیات کالبر، خوراک دام پارس، ماشین سازی اراک، آلومراد، فراورده های نسوزآذر، چینی ایران، فراورده های نسوز پارس، پارس الکتریک، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و سرمایه گذاری نیرو به دلیل تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم متوقف است.در عین حال، نماد بیمه آسیا، صنایع کاغذ سازی کاوه، پالایش نفت تبریز، نفت بهران، پتروشیمی اصفهان، نفت پارس، بهنوش ایران، ورزیران و بانک اقتصاد نوین به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه در بازار معامله نمی شود.همچنین، نماد شرکت های کنتورسازی ایران و قند اصفهان به دلیل برگزاری مجمع عمومی فوق العاده در خصوص تغییر سرمایه متوقف است.نماد کمباین سازی ایران، سالمین و سرمایه گذاری گروه توسعه ملی به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه و فوق العاده در خصوص تغییر سرمایه متوقف شده است.در عین حال، نماد پگاه آذربایجان غربی به دلیل برگزاری مجامع عمومی فوق العاده و عادی به طور فوق العاده و نماد شرکت کاشی و سرامیک حافظ به دلیل برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه و فوق العاده در خصوص اصلاح اساسنامه متوقف شده است.این در حالی است که نماد شرکت های داروسازی تهران دارو، پالایش نفت اصفهان، جوش و اکسیژن ایران و گروه صنعتی سدید به دلیل سایر موارد متوقف بوده و در بازار سهام معامله نمی شوند.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:بازار سرمایه در حوزه شفاف سازی اطلاعات و افزایش حجم و ارزش معاملات موفق بوده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه سپهر با بررسی نقش بازار سرمایه در تامین مالی شرکت ها گفت: این موضوع از دو جنبه قابل بررسی است. در وهله نخست این موضوع طرح می شود که سازوکارهای موجود تا چه میزان به تامین سرمایه شرکت ها کمک کرده است و در مرحله بعد نیز این سوال پیش می آید که تا چه اندازه به شرکت ها کمک شده تا منابع مالی خود را تامین کنند.بهروز زارع با بیان اینکه موفقیت بازار سرمایه در موضوع دوم بیشتر است، ادامه داد: در این مورد بخشی از کار به بازار ثانویه برمی گردد که مبادله اوراق بهادار یا همان سهام است.وی تصریح کرد: در این زمینه شاهد رشد قابل توجهی در بازار هستیم، چراکه طی سال های اخیر، عمق بازار، حجم معاملات، ارزش معاملات، تنوع صنایع و ... در بورس اوراق بهادار افزایش چشمگیری داشته است.مدیرعامل تامین سرمایه سپهر خاطرنشان کرد: به علاوه در این مدت نهادهایی در بازار سرمایه شکل گرفته اند که به سرمایه گذار اطمینان می دهد متغیرهای بورسی به درستی و به خوبی کار کرده اند که این موید این مطلب است که سازوکار مناسبی در این زمینه طراحی و اجرا شده است.زارع با طرح این سوال که سازوکارهای ایجاد شده چه میزان به تامین مالی شرکت ها کمک کرده است، گفت: در این بخش به اندازه مرحله نخست پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است، چرا که طی پنج سال اخیر افزایش سرمایه ها به سمت تجدید ارزیابی ها رفته و این امر، منابعی را دراختیار شرکت قرار نمی دهد و منابعی را هم وارد شرکت نمی کند. در عین حال، بخشی از افزایش سرمایه ها در مدت یاد شده نیز از محل مطالبات بوده است.وی با انتقاد از تقسیم سود زیاد در مجامع سالانه شرکت ها ابراز داشت: شرکتها عمدتا این منابع را به حساب سرمایه شرکت منظور می کنند، در حالی که منابع تازه ای در اختیار شرکت ها قرار نگرفته است. بر این اساس، حجم اوراقی که در بازار منتشر شده، مطابق با انتظارات نبوده است.مدیرعامل تامین سرمایه سپهر در پایان تاکید کرد: اما درحوزه شفاف سازی و افزایش حجم و ارزش معاملات بسیار موفق عمل شده است.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه:معاملات امروز بر روی سهام شرکت های فولاد مبارکه، چادرملو، فولاد خوزستان، گل گهر، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، سرمایه گذاری غدیر و مپنا بیشترین تاثیر مثبت را بر روند شاخص داشت.امروز شاخص توانست از 57 هزار واحد بگذرد و رکوردی جدید را در بورس اوراق بهادار به جای بگذارد.شاخص بورس ابتدای امسال را از عدد 38 هزار و 40 واحد آغاز کرد که امروز با رسیدن به عدد ۵۷۰۰۰ هزار واحد، بازدهی بازار سهام را از ابتدای سال به ۵۰ درصدرساند.
ساعت ۱۲.......................بازار بسته شد.
چهارشنبه ۹ مرداد۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)