بورس تهران شنبه مورخ 12 مرداد 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: سهامداران حقیقی شرکت تایدواتر در دو نامه جداگانه به دکتر حسن روحانی خواستار رسیدگی عاجل به وضعیت قراردادهای این شرکت بورسی شدند. در پی اعلام شرکت تایدواتر مبنی بر احتمال تعدیل منفی سود این شرکت و رساندن پیشبینی سود 1120 ریالی به ضرر 315 ریالی در صورت عدم توافق با سازمان بنادر و دریانوردی نمایندگان بیش از 7 هزار سهامدار این شرکت 650 میلیاردی در بورس خواستار رسیدگی و توجه رییسجمهور جدید به وضعیت قراردادهای این شرکت با سازمان بنادر و دریانوردی شدند. بنابر این گزارش، طی ماههای اخیر سازمان بنادر و دریانوردی با صدور بخشنامهای خطاب به شرکتهای کشتیرانی آنها را از واریز صورتحسابهای عملیات بندری به حساب تایدواتر معذور داشته است؛ اقدامی که طی بیش از 10 سال گذشته در بندر شهید رجایی بر قرار بوده است و مشخص نیست این اقدام سازمان بنادر در راستای چه سیاستی انجام شده است. در همین حال برخی سهامداران تایدواتر اعلام کردهاند از زمان واگذاری این شرکت مطابق با سیاستهای اصل 44 به بخش خصوصی بسیاری از قراردادهای این شرکت در بنادر به بهانههای مختلف لغو و شرکتهای دیگری جایگزین این شرکت شدهاند که این اقدام تناسبی با اهداف اجاری قانون اصل 44 و خصوصیسازی در دولت ندارد. سازمان بنادر و دریانوردی از سال 88 و پس از خصوصی شدن شرکت تایدواتر و واگذاری سهام سازمان بنادر در این شرکت از تمدید قرارداد با شرکت تایدواتر در بندر شهید رجایی خودداری کرده است. این در حالی است که تایدواتر از دو سال پیش تا کنون توسط آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شده است. طی دو سال اخیر نیز سازمان بنادر و دریانوردی تلاش داشت به بهانه ایجاد رقابت در بنادر، شرکت تایدواتر را از اپراتوری بندر شهید رجایی اخراج کند که این اقدام با ورود دستگاههای ذیربط متوقف شد.با پایان دوران فعالیت دولت دهم همچنین تلاش سازمان بنادر برای خارج کردن شرکت تایدواتر از بندر امیرآباد نیز شدت یافت که مزایده برگزار شده در این بندر با شکایت شرکتهای حاضر در این مزایده از روند اجرای کار، تاکنون به سرانجام نرسیده است. شرکت تایدواتر خاورمیانه تنها شرکت بندری حاضر در بازار سرمایه است که با سرمایه 650 میلیارد ریالی و ایجاد اشتغال برای بیش از 4000 نفر در بنادر شمالی و جنوبی کشور تنها طی فعالیت دولت دهم بیش از 2200 میلیارد ریال در بنادر ایران سرمایهگذاری کرده است.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی آخرین وضعیت معاملات بورس انرژی را تشریح کرد و از رکوردشکنی معاملات برق در این بورس خبر داد. عسگری در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آخرین وضعیت معاملات بورس انرژی را مورد توجه قرار داد و گفت: بورس انرژی شامل دو بازار فیزیکی و مشتقه بوده که در بازار فیزیکی قطران و زغال سنگ و در بازار مشتقه برق معامله میشود. وی روند معاملات برق را مورد توجه قرار داد و گفت: از ابتدای راهاندازی بورس انرژی تاکنون ارزش معاملات برق به 201 میلیارد و 243 میلیون و 656 هزار و 440 ریال رسیده و 72 هزار و 450 قرارداد سلف موازی استاندارد برق معادل 453 هزار و 140 مگاوات ساعت معامله شده است. وی ادامه داد: از این معاملات بیش از 118 میلیارد و 580 میلیون ریال ارزش معاملات بار پیک و بیش از 83 میلیارد و 363 میلیون ریال ارزش معاملات قرارداد بار پیک بوده است. بر این اساس در مجموع 257 هزار و 188 مگاوات ساعت بار پیک روزانه معامله شده است. عسگری خاطرنشان کرد: بیشترین ارزش روزانه معاملات برق به اول مرداد ماه امسال مربوط است که در جریان آن سه میلیارد و 500 میلیون ریال برق معامله شد و رکورد معاملات برق در بورس انرژی شکسته شد. رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی با بیان اینکه در حال حاضر برق 21 نیروگاه در بورس انرژی معامله میشود، اظهار کرد: تا زمانی که مصرفکنندگان عمده برق وارد بورس انرژی نشدهاند، شرکتهای توزیع خریدار فعلی برق هستند که قرار است میزان آنها با هماهنگی وزارت نیرو افزایش پیدا کند. وی از افزایش تعداد شرکتهای توزیع به 39 شرکت خبر داد و اظهار کرد: با افزایش شرکتهای توزیع در بورس انرژی، نقدینگی افزایش پیدا کرده و حجم معاملات با رشد مواجه میشود به این ترتیب و در صورتی که حجم نقدینگی تخصیص یافته افزایش پیدا کند، حجم معاملات بورس انرژی چندین برابر میشود. وی با بیان اینکه تامین نقدینگی توسط وزارت نیرو به طور مرتب انجام میشود، در مورد ورود مصرفکنندگان عمده برق به بورس انرژی گفت: دستورالعمل ورود مصرفکنندگان عمده به بورس انرژی طراحی شده و در ماههای آینده توسط معاونت برق وزارت نیرو ابلاغ میشود. عسگری با بیان اینکه کارهای مقدماتی ورود مصرفکنندگان عمده به بورس انرژی فراهم شده است، تاکید کرد:در صورت ورود مصرفکنندگان عمده برق به بورس انرژی حجم معاملات افزایش یافته و معاملات برق خود اتکا میشود.
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از رضا: "آغاز ریاست جمهوری روحانی تا ساعاتی دیگر---به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، دوره چهارساله ریاست جمهوری حجتالاسلام حسن روحانی تا ساعاتی دیگر و با برگزاری مراسم تنفیذ آغاز میشود. قرار است این مراسم ساعت 17 امروز (شنبه 12 مرداد 92) در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شود و طی آن دولت یازدهم به صورت رسمی سکان اداره کشور را برای مدت چهار سال بر عهده بگیرد. مراسم تحلیف رئیسجمهور یازدهم نیز روز یکشنبه 13 مردادماه با حضور برخی مقامات داخلی کشور و جمعی از مقامات سایر کشورهای جهان برگزار خواهد شد. براین اساس، شنبه 12 مرداد آخرین روز فعالیت دولت محمود احمدینژاد پس از هشت سال فعالیت است."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: صندوق سرمایه گذاری آرمان سپهر آیندگان به عنوان نخستین صندوق قابل معامله در بورس که توانسته است موافقت اصولی از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کند به چرخه معاملاتی بازار سرمایه وارد شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،سازمان بورس و اوراق بهادار موافقت اصولی خود را با تأسیس صندوق سرمایه گذاری آرمان سپهر آیندگان اعلام کرد. بر اساس این گزارش، این نوع صندوق، صندوق سرمایه گذاری قابل معامله مختلط بوده که در اندازه بزرگ با حداقل 5 میلیون واحد و حداکثر 50 میلیون واحد سرمایه گذاری با ارزش اسمی هر واحد 10 هزار ریال است. این در حالی است که، شرکت مشاور و سبدگردان آرمان آتی مدیر و موسس صندوق، شرکت تأمین سرمایه سپهر به عنوان بازارگردان و موسس صندوق، شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان و کارگزاری سهم آشنا به عنوان موسس صندوق، شرکت مشاور سرمایه گذاری نیکی گستر، متولی صندوق، و موسسه حسابرسی سخن حق به عنوان حسابرس آن فعالیت خواهند کرد.
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، براساس آمار معاملات در طول چهار ماه ابتدایی سال جاری دو رینگ صنعتی و معدنی و پتروشیمی و فرآورده های نفتی بورس کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش حجم و ارزش معاملات روبه رو شده و در برخی روزها استقبال خریداران آنقدر بالا بوده که رکوردهای جدید بر تابلوی تالار نقره ای درج شده است. نگاهی جزئی تر به نمودار معاملات تالار نقره ای نیز نشان می دهد که محصولات فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، ورق، تختال و شمش در جایگاه نخست رینگ صنعتی و معدنی قرار دارند و سنگ آهن، مس، آلومینیوم و طلا نیز به دنبال گروه فولادی در مکان های بعدی قرار دارند. همچنین در رینگ پتروشیمی و فرآورده های نفتی طبق معمول انواع قیر در صدر قرار دارد و محصولات پلیمری، شیمیایی، وکیوم باتوم و گازها و خوراک ها در مکان های پایین تر ایستاده اند. اما شاید یکی از نکات قابل توجه در معاملات چهار ماه ابتدایی سال، رونق رینگ صادراتی بورس کالا با افزایش حجم دادوستد قیر و سنگ آهن بوده است به طوریکه چهار تولید کننده سنگ آهن یعنی گل گهر 2و4، معدن جلال آباد، میشدوان و سنگان هر کدام بر حجم عرضه محموله های خود در سال 92 افزوده اند و در رقمی قابل توجه تاکنون 950 هزار تن سنگ آهن دانه بندی را از تالار کیش صادر کرده اند. در گروه قیر نیز در اقدامی کم سابقه نزدیک به 20 شرکت از جمله نفت جی، نفت پاسارگاد، قیر آکام، توسعه کروس انرژی، بام گام عایق کار، نگین فخر آذربایجان، ستاره کاسپین کویر و چندین شرکت دیگر انواع قیر خود را از طریق بورس به بازارهای جهانی صادر کرده است تا این محصول همچنان در رینگ صادراتی بی رقیب باشد. براین اساس، درست همزمان با رکوردزنی های شاخص کل بورس تهران و رشد قیمت سهام بسیاری از شرکت های تالار شیشه ای ، شاهد معاملاتی قابل قبولی در بورس کالای ایران هستیم.
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از آراز: "درسال جاری دولت به تامین اجتماعی ۵۳ هزار میلیارد تومان بدهکار است که در صورت پرداخت ۳۵ هزار میلیارد تومان از این بدهی دولت همچنان باید ۲۰حدود هزار میلیارد دیگر نیز پرداخت کند.در سال 84 بدهی دولت به تامین اجتماعی 15 هزار میلیارد تومان بود که در سال 90 به 35 هزار میلیارد تومان رسید و در سال 91 به 46 هزار میلیارد تومان و در سال 92 به 53 هزار میلیارد تومان افزایش یافت."
ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه:در هفته گذشته 230.6میلیون اوراق در فرابورس معامله شد.در معاملات هفته منتهی به 9مرداد ، 230میلیون و 635 هزار و 62 ورقه به ارزش 1.7هزار میلیارد ریال در بازار های فرابورس خریدو فروش شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از فرابورس، در طی معاملات هفته گذشته، سهامداران 230.6میلیون ورقه به ارزش 1.7هزار ریال در بازارهای فرابورس داد و ستد کردند .بررسی ها نشان می دهد از ابتدای سال تا هفته منتهی به 9مرداد ،13.4میلیارد اوراق به ارزش 97.7هزار میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خرید و فروش شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ حجم و ارزش به ترتیب 43و 236درصد رشد کرده است.طبق این گزارش در بازار اول، 94.6میلیون سهم به مبلغ 339.7 میلیارد ریال داد و ستد شد که از نظر حجم و ارزش نسبت به هفته قبل تر رشد 43و 27درصدی را نشان می دهد.بر اساس آمارهای موجود؛ در بازار دوم 105.6میلیون سهم به ارزش 634.4 میلیارد ریال داد و ستد و شد.بازار پایه هم شاهد معامله 29.3میلیون سهم به ارزش 43.2میلیارد ریال بود.این در حالی است که، در بازار ابزارهای نوین مالی 889 هزارو 505ورقه به ارزش 779.7میلیارد ریال داد و ستد شد.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:خریـد نقدی مس در ساعـات معاملاتی روز جمعه در بـورسلندن با افزایش همراه شد و با نرخ 7 هزار و 18 دلار بر تن معامله شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، طی معاملات روز جمعه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس با افزایش رو به رو شد و به 7 هزار و 19 دلار رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 30 دلار معامله شد. این در حالی است که، خرید نقدی مس در ساعات معاملاتی روز پنجشنبه به هر تن 6 هزار و 999 دلار رسیده بود. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 769 دلار و یک هزار و 770 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 20 هزار و 865 دلار خریداری شد. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 834 و یک هزار و 836 دلار انجام شد.سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ 21 هزار و 11 دلار خریداری و با قیمت هر تن 20 هزار و 11.50 هزار دلار به فروش رسید.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: به نقل از غزاله: "وبانک سود هر سهم سال مالی جاری خود براساس عملکرد سه ماهه را براساس سرمایه جدید ۷۰ تومان اعلام کرده است. در واقع وبانک سود جدید را با سرمایه قبلی ۹۷۹ ریال اعلام کرده و توانسته سود خود را ۵/۲۹ درصد تعدیل دهد. این سود با پیش بینی سود ۲۷۹ تومانی و جدید شازند و تقسیم سود ۱۹۵ تومانی آن پیش بینی شده است."
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز با ارزش ۳۴۳ میلیارد تومانی معاملات و رشد ۲۲۹ واحدی شاخص کل به کار خود پایان داد!امروز گرفتاری های شخصی مانع از حضور مداوم در کنار شما دوستان بود. تلاش خواهد شد تا پایان روز، به برخی دیگر از سوالات پاسخ داده نشده، رسیدگی شود.
ساعت ۱۲ ......................بازار بسته شد.
شنبه ۱۲ مرداد۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)