بورس تهران یکشنبه مورخ 13 مرداد 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: مجمع عمومی عادی سالانه پالایشگاه نفت تهران با تصویب صورتهای مالی سال مالی منتهی به اسفند 91 با تقسیم سود 10 درصدی به ازای هر سهم موافقت کرد. به گزارش خبرنگار ما، مجمع پالایش نفت تهران به ریاست دکتر قلیپور و نظارت آقایان سرکانیان و عباسیون برگزار شد. دبیر مجمع نیز مهندس بابایی بود. در مجمع «شتران» که با حضور مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد، درخصوص آخرین وضعیت «شتران» و شرکتهای پالایشگاهی شفافسازی شد. مالمیر با اشاره به جلسات فشرده با شرکت ملی پالایش و پخش تاکید کرد: تلاش میکنیم تا با مذاکرات مستمر پالایشگاهها با دولت درخصوص تامین خوراک و فروش محصول و ارائه صورتهای مالی شفاف به نتیجه برسیم.همچنین مدیرعامل «شتران» در این جلسه اعلام کرد: به دنبال تحقق افزایش نرخهای فروش محصولات در سال 92 هستیم. سهامداران پالایش نفت تهران در حالی به تقسیم سود 10 درصدی به میزان 1500 ریال از مبلغ 15924 ریال سود محقق شده رای دادند که مابقی سود محقق شده برای رفع مشکلات احتمالی و تعیین تکلیف مغایرت یارانهای در حسابهای شرکت باقی ماند.
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: بهروز دانشی، مدیرعامل شرکت سیمان سبزوار گفت: برخی مشکلات کلان، افزایش هزینهها و موانع تامین نقدینگی موجب شده که تسویه بدهیهای بانکی بخش تولید با مشکل مواجه شود و علاوه بر اصل بدهی، بهره آن نیز به شرکتهای تولیدکننده تحمیل شود. وجود مشکلات فراوان بر سر راه تولید، در شرایطی است که به دلیل کنترل مناسب هزینهها در شش ماه اول سال مالی منتهی به 92-91، روند زیاندهی این شرکت، متوقف و جریان سودآوری بر آن حاکم شده است. وی در عین حال، یکی از دلایل بسته بودن نماد شرکت در فرابورس را اختلاف نظر در نرخ تسعیر ارز از نرخ مرجع به نرخ مبادلاتی دانست و گفت: با ملموس تر شدن تحولات صورت گرفته در سیمان سبزوار و آغاز سودآوری، متاسفانه عدهای از افراد در بازار سهام، تلاش میکنند تا از بیاطلاعی سهامداران سوءاستفاده کرده و نسبت به جمعآوری سهام خرد با قیمت نازل اقدام کنند که سهامداران باید مراقب جولان این سودجویان باشند و با شکیبایی بیشتری نسبت به حفظ سهام خود تا رفع موانع فرابورسی دقت کنند، زیرا پرداخت بدهی با حفظ استمرار تولید، کاهش هزینهها، اصلاح فرآیندهای تولید و بهینهسازی انرژی از برنامههای پیش رو است.
ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: رکودی که در حال حاضر دامن بازار فلزات پایه را گرفته، در بازار داخلی علاوه بر ماه مبارک رمضان، به دلایلی همچون افت شاخص اعتماد در این بازار و کاهش شدید تقاضا بوده است. سایه سنگین رکود درهفته گذشته بیش از هفتههای قبل بر بازار فلزات پایه احساس شد؛ چراکه همچنان بازار با کاهش تقاضا دست و پنجه نرم میکند، این در شرایطی است که فروشندگان بعد از چند هفته همراهی با روند بیرمق بازار، با این وضعیت کنار آمدهاند و معتقدند این روند تا پایان این ماه نیز ادامه خواهد داشت. به این ترتیب رکود حاکم بر بازار فلزات پایه داخلی منجر به ثبات قیمتها در این مدت شد؛ اما با این وجود این ثبات طی یک هفته اخیر نتوانست کمکی به رونق بازار کند. البته این در حالی است که فلز قلع که تا روز دوشنبه افت قیمت را تجربه کرده بود از روز سهشنبه به دلیل افزایش قیمت جهانی این فلز در بورس لندن با رشد قیمت اندکی در بازار داخلی مواجه شد؛ اما همچنان معاملهگران تمایل چندانی به خرید این فلز از خود نشان نمیدهند.
ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: بازارهای فلزات پایه جهانی طی یک هفته گذشته شاهد نوسانات نامنظمی در بورس لندن بودند؛ به طوری که قیمتها طی این هفته جهت مشخصی را دنبال نکردند. با این حال درست است که قیمتها روند نزولی در پیش گرفته بودند؛ اما همین روند نزولی با نوسانات زیادی رو به رو شد. در عین حال در بازارهای جهانی، برای سرمایهگذاران بهخصوص در آسیا و اروپا اگرچه قضیه توافقات نهایی در سیاستهای مالی و پولی ایالات متحده مهمترین خبر برای رشد بازارها به خصوص بازار فلزات بود، اما اوضاع منطقه یورو و استفاده از ابزارهای مالی و پولی برای تغییر شرایط موجود اقتصادی این منطقه از دیگر دغدغههایی است که سرمایهگذاران به شدت آن را در ملاحظات خود لحاظ میکنند؛ زیرا با توجه به شاخصهای اقتصادی همچون میزان نرخ رشد اقتصادی به تناسب بالا ماندن نرخ تورم و نرخ بیکاری احتمال اینکه شرایط رکودی در اروپا به سرعت از بین رود و در سال جاری حل شود غیرممکن است، به همین دلیل امسال نیز همچنان تردیدها باقی خواهند ماند و برای بازارهای کالایی اروپا همچون فلزاتپایه تغییرات منفی خواهد بود. البته این در شرایطی است که در صورت تداوم تردیدها در خصوص راه حل بحران یورو افت قیمت فلزاتپایه تداوم پیدا میکند. تحلیلگران جهانی معتقدند تغییرات کاملا به اتفاقات و تصمیمگیری سیاستمداران وابسته است؛ اما همچنان بازارهای مالی و کالایی غیرسرمایهای به شدت از آینده وحشت دارند، زیرا تکلیف آنها مشخص نیست؛ بههمینخاطر پیشبینیها برای کوتاهمدت نیز به تاثیر از اخبار و گزارشهای منتشرشده ممکن است تحقق پیدا نکند.
از طرفی نیز وضعیت برای بازارهای آسیایی تا حدودی متفاوت بوده است، در شرایطی که نرخ رشد اقتصادی در چین بهعنوان یکی از بزرگترین کشورهای مصرفکننده و ژاپن به عنوان یکی از قطبهای اقتصادی آسیا دغدغه اصلی سرمایهگذاران است ، نباید از تداوم تنشها در خاورمیانه بهراحتی گذشت؛ زیرا بر شاخص امنیت سرمایهگذاریها و افزایش تردید سرمایهگذاران بسیار تاثیرگذار است. البته در صورتی که سیاستمداران چین در ایجاد شوک به خارج شدن از وضعیت فعلی و کمک به سرعت نرخ رشد اقتصادی با استفاده از ابزارهای پولی همچون سیاست تسهیل کمی یا تزریق نقدینگی در برخی بازارها موفق شوند، میتوان به بهبود بازارهای مالی و ترغیب سرمایهگذاران به حضور در سرمایهگذاریهای جدید امیدوار بود. در بازارهای فلزاتپایه اگر چه رگههایی از مثبت شدن بازارها به چشم میآید و امیدواریها به تناسب افزایش سطح تقاضا دیده میشود، اما همچنان نمیتوان به یقین از وضعیت فعلی دفاع کرد. در هر صورت باید در انتظار خبرهای مثبت بود.
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: معاونت عملیات و نظارت بورس کالای ایران گفت: هم اکنون نام بورس کالای ایران و قیمتهای معاملاتی در تابلوی آن، جای خود را به عنوان یکی از مراکز معتبر کشف نرخ محصولات پایین دستی صنایع نفتی به ویژه در حوزه صادراتی در ستونهای خبری-تحلیلی نشریات بینالمللی باز کرده است که امیدواریم این رویه را به دیگر کالاهای دارای مزیت نسبی و با پتانسیل در کشور نیز تسری دهیم. وی اظهار کرد: با این اقدام، فرصتی فراهم شده است که تولیدکنندگان بخش خصوصی باتوجه به عرضه محصولات خود در تالار صادراتی بورس کالای ایران و به دنبال آن درج نامشان در مراجع و نشریات بینالمللی، در عرصه بینالمللی شناخته و معرفی شوند. نامداری در پایان گفت: بدون شک پتانسیلهای موجود در بخش فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و محصولات صنعتی و معدنی کشور در حد و اندازهای هست که بتواند زمینه را برای مرجع قیمتی شدن در برخی از این محصولات ایجاد کند.
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: بررسی معاملات بازار سرمایه از ابتدای سال 92 بیانگر این مطلب است که درست همزمان با ویراژهای شاخص کل بورس تهران جنب پل حافظ، کمی آنطرفتر در خیابان طالقانی نیز اعداد سبز رنگ روی تابلوی بورس کالا نقش بسته و رکوردهای جدیدی در تاریخ این بورس 6 ساله به ثبت رسیده است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، براساس آمار معاملات در طول چهار ماه ابتدایی سال جاری دو رینگ صنعتی و معدنی و پتروشیمی و فرآوردههای نفتی بورس کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش حجم و ارزش معاملات روبهرو شده و در برخی روزها استقبال خریداران آنقدر بالا بوده که رکوردهای جدید بر تابلوی تالار نقرهای درج شده است. نگاهی جزئیتر به معاملات تالار نقرهای نیز نشان میدهد که محصولات فولادی شامل میلگرد، تیرآهن، ورق، تختال و شمش در جایگاه نخست رینگ صنعتی و معدنی قرار دارند و سنگ آهن، مس، آلومینیوم و طلا نیز به دنبال گروه فولادی در مکانهای بعدی قرار دارند. همچنین در رینگ پتروشیمی و فرآوردههای نفتی طبق معمول انواع قیر در صدر قرار دارد و محصولات پلیمری، شیمیایی، وکیوم باتوم و گازها و خوراکها در مکانهای پایینتر ایستادهاند. اما شاید یکی از نکات قابل توجه در معاملات چهار ماه ابتدایی سال، رونق رینگ صادراتی بورس کالا با افزایش حجم دادوستد قیر و سنگ آهن بوده است؛ به طوری که چهار تولیدکننده سنگ آهن یعنی؛ گل گهر 2و4، معدن جلال آباد، میشدوان و سنگان هر کدام بر حجم عرضه محمولههای خود در سال 92 افزودهاند و در رقمی قابل توجه تاکنون 950 هزار تن سنگ آهن دانهبندی را از تالار کیش صادر کردهاند. در گروه قیر نیز در اقدامی کم سابقه نزدیک به 20 شرکت از جمله نفت جی، نفت پاسارگاد، قیر آکام، توسعه کروس انرژی، بام گام عایق کار، نگین فخر آذربایجان، ستاره کاسپین کویر و چندین شرکت دیگر انواع قیر خود را از طریق بورس به بازارهای جهانی صادر کردهاند تا این محصول همچنان در رینگ صادراتی بیرقیب باشد. براین اساس، درست همزمان با رکوردزنیهای شاخص کل بورس تهران و رشد قیمت سهام بسیاری از شرکتهای تالار شیشهای، شاهد معاملاتی قابل قبولی در بورس کالای ایران هستیم.
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: درهفته گذشته سهام سه شرکت به ارزش 17 میلیارد ریال به صورت تدریجی در بورس اوراق بهادار به بخش خصوصی واگذار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، سهام سه شرکت شامل 10 میلیون سهم، به ارزش 17 میلیارد و 139 میلیون ریال به صورت تدریجی در هفته گذشته در بورس اوراق بهادار واگذار شد. بر اساس این گزارش، در هفته گذشته 2 میلیون و 500 هزار سهم شرکت فولاد مبارکه اصفهان به وکالت از شرکت مادر تخصصی سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدنی ایران به ارزش کل 9 میلیارد و 332 میلیون ریال فروخته شد. همچنین در این مدت، 4 میلیون سهم بانک صادرات به ارزش کل 6 میلیارد و 820 میلیون ریال و 500 هزار سهم بانک تجارت به ارزش کل 987 میلیون ریال به بخش خصوصی واگذار شد.
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: تعداد 96 میلیون سهم از سهام ایران خودرو، روز 16 مردادماه در بورس اوراق بهادار تهران عرضه می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن، روز 16 مردادماه، بلوک یک درصدی سهام ایران خودرو را در بازار اول بورس اوراق بهادار عرضه می کند. این بلوک شامل 96 میلیون سهم از سهام شرکت است که با قیمت پایه دو هزار و 400 ریال به صورت یکجا و نقد فروخته می شود. عرضه بلوک یک درصدی ایران خودرو به صورت عمده غیرمدیریتی انجام می شود.
ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه: تعداد 123 میلیون و 439 هزار و 680 سهم از سهام صنایع شیمیایی ایران، روز 23 مرداد ماه در بورس اوراق بهادار تهران عرضه می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند، بلوک 16 درصدی سهام صنایع شیمیایی ایران را در بازار دوم بورس اوراق بهادار عرضه می کند. این بلوک شامل 123 میلیون و 439 هزار و 680 سهم از سهام است که با قیمت پایه 42 هزار ریال به صورت یکجا و نقد یا نقد و اقساط فروخته می شود. عرضه این بلوک، به صورت عمده (مدیریتی غیرکنترلی) انجام می شود.
ساعت ۱۱ و ۲۵ دقیقه: عبور ارزش معاملات بورس انرژی از 200 میلیارد ریال، درخواست وزارت نیرو برای معاملات بینالمللی برق در بورس انرژی، پیگیری عرضه نفت خام و معاملات حق آلودگی هوا و آغاز مطالعات درخصوص ورود اوراق تضمین (وارانت) به چهارمین بورس کشور، مهمترین محورهای مصاحبه خبرنگار سنا با مدیرعامل بورس انرژی است.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: ارزش بازار سهام در نخستین روز کاری سال 92 از 173 هزار میلیارد تومان گذشت و در 14 فروردین ماه، همزمان با ورود شاخص به مدار 40 هزار واحدی، رکوردی تازه را در تاریخ بازار سرمایه کشور ثبت کرد. ارزش بازار سهام در این روز به بیش از 180 هزار میلیارد تومان رسید. با نوسان بازار سهام در نیمه دوم فروردین ماه، ارزش بازار هم نوساناتی را شاهد بود تا اینکه در 20 فروردین دوباره به ارقام بالای 182 هزار میلیارد تومان رسید. روند صعودی این متغیر ادامه دار شد و در 28 فروردین ماه رقم بی سابقه 201 هزار میلیارد تومان را در پرونده کاری خود ثبت کرد. پس از آن ارزش بازار سهام ، تا مرز 200 هزار میلیارد تومان پایین آمد، اما دوباره و در تاریخ دوم اردیبهشت ماه با رشد قیمت سهام و استقبال سرمایه گذاران از بورس اوراق بهادار، از 203 هزار میلیارد تومان گذشت. این متغیر؛ در سه روز کاری، ارقام 207، 208 و 209 هزار میلیارد ریال را پشت سر گذاشت. در عین حال، 222 هزار میلیارد تومان عددی بود که در 14 اردیبهشت ماه برای ارزش بازار ثبت شد. ارزش بازار سهام در اول خرداد ماه تا 206 هزار میلیارد تومان پایین آمد، اما در 27 خرداد ماه عدد 230 هزار میلیارد را پشت سر گذاشت. همچنین در ششم مرداد ماه از 271 هزار میلیارد و دیروز نهم مرداد از 273 هزار میلیارد تومان گذشت. یادآور می شود؛ ارزش روز بازار سهام از حاصلضرب قیمت سهام در تعداد سهام هر شرکت محاسبه می شود.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: مدیرعامل کارگزاری بانک سامان گفت : شرایط کلی بازار سهام مطلوب و امیدوار کننده است. حمیدرضا مهرآور درباره روند کنونی بازار سهام افزود : دلیلی برای بدبینی به بازار وجود ندارد. نوسان جزیی از ذات بازار است و نباید با نوسان های کوچک نگران شد. این کارشناس بازار سرمایه که معتقد است بازار نمی تواند همیشه صعودی باشد، اظهار داشت: برخی سهم و صنایع در دوره ای از بازار مورد اقبال قرار می گیرند، پس از مدتی بازار تغییر جهت داده و از صنعت یا سهامی به صنعت یا سهام دیگری که رشد نکرده و جای بیشتری برای رشد دارد، تغییر جهت می دهند. وی افزود: به طور کلی بازار همیشه در حال جابه جایی منابع از صنعتی به صنعت دیگر است. این کارگزار بورسی معتقد است حرفه ای های بازار کسانی هستند که در زمان معین اقدام به تغییر موقعیت می کنند. وی در بخش دیگری از سخنانش درباره گزارش های سه ماهه شرکت ها و مجامع گفت: گزارش های سه ماهه شرکت ها خوب و در برخی صنایع خیره کننده بود. مدیرعامل کارگزاری بانک سامان به برگزاری مجامع اشاره کرد و افزود: مجامع شرکت ها امسال پربار بود. در اکثر مجامع خبرهای خوب از اقدامات موثر شرکت ها منتشر شد. همچنین طرح های توسعه ای خوب شرکت ها نشان دهنده چشم انداز روشن بازار سرمایه است.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:شرکت سیمان قائن در دوره سه ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 92 با اختصاص 5180 ریال سود به ازای هر سهم معادل 54 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سیمان قائن پیشبینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در اسفند ماه 91 مبلغ 4808 ریال و به صورت حسابرسی شده مبلغ 5871 ریال و در خرداد ماه 92 مبلغ 9134 ریال اعلام کرده بود که این رقم در مرداد ماه امسال به 9650 ریال رسید و طی سه ماهه نخست سال با اختصاص 5180 ریال سود به ازای هر سهم معادل 54 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد. بر اساس این گزارش این شرکت در خصوص پوشش 54 درصدی پیش بینی سود خالص در عملکرد واقعی 3 ماهه اعلام کرده است: فروش این شرکت با شروع فصل سرما با کاهش روبرو خواهد شد و شرکت مطابق سالهای گذشته مجبور به ارائه تخفیف خواهد شد بنابراین مبلغ فروش پیش بینی شده برای هر تن سیمان در ماه های آتی سال پائین تر از نرخ مصوب پیش بینی شده است، همچنین نرخ فروش صادراتی نیز بر اساس نرخ واقعی کنونی در نظر گرفته شده است .گفتنی است اگر چه در سه ماهه اول معادل 37 درصد سود عملیاتی پوشش داده شده است لکن با شروع فصل سرما سال و کاهش فروش و افزایش تخفیفات و برنامه توقفات جهت تعمیرات اساسی در سه ماهه پایان سال پوشش مذکور تعدیل خواهد شد.لازم به ذکر است درآمد حاصل از سرمایه گذاریها به مبلغ 71 میلیارد و 176 میلیون ریال عمدتاً سود شرکتهایی می باشد که مجامع آنها در سه ماهه نخست سال برگزار شده و در نتیجه قالب سود حاصل از سرمایه گذاریها در سه ماهه نخست شناسایی شده است. بدیهی است با توجه به این موضوع درصد پوشش EPS به میزان 54 درصد در مقاطع بعدی سال تعدیل خواهد شد."سقاین" پیشبینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی حسابرسی شده مبلغ 4970 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 8449 ریال (مطابق صورت های مالی واقعی حسابرسی نشده) اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ 8449 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد. این شرکت در پیش بینی سال مالی 92، نرخ گاز را به ازای هر متر مکعب 700 ریال و نرخ مازوت را به ازای هر لیتر 400ر2 ریال پیش بینی کرده است.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز نیز مانند روز گذشته، با افزایش عرضه ها روبرو بود. به طوری که توانست رنگ سبز شاخص کل را در ادامه به رنگ قرمز تبدیل کند! شاخص کل که امروز تا نزدیک ۵۷۵۰۰ نیز پیش رفته بود، در نهایت با عدد ۵۷۲۶۴ به کار خود پایان داد و با افت ۱۳۲ واحدی نسبت به دیروز مواجه شد. صدور بخشنامه های شبانه در روزهای پایان کار دولت دهم به سازمان های مختلف و نگرانی سهامداران از تاثیر این نامه ها بر پیش بینی سود شرکتها، یکی از دلایل عرضه های این روزهای بازار می باشد. البته تامین نقدینگی در راستای عرضه پتروشیمی جم نیز، به افزایش عرضه ها کمک خواهد کرد!
ساعت ۱۲ .....................بازار بسته شد.
یکشنبه ۱۳ مرداد۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)