لایو بورس

بورس تهران چهارشنبه مورخ 16 مرداد 1392

لایو بورس | سه شنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۲، ۰۷:۳۱ ب.ظ

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس با بیان مطلب فوق گفت: پیاده‌سازی و پذیرش زبان گزارشگری تجاری توسعه‌پذیر، (XBRL) در سطح جهانی از سوی کشورهای مختلف به سرعت رو به افزایش است. علی عبداللهی گفت: مرحله اول پروژه پیاده‌سازی XBRL در بازار سرمایه به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید که در نتیجه خروجی‌های زبان گزارشگری تجاری توسعه‌پذیر مربوط به صورت‌های مالی شرکت‌های تولیدی بر روی سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران (کدال) قرار خواهد گرفت. وی درباره جایگاه (XBRL) در ایران گفت: از آنجا که ارتقای سطح شفافیت اطلاعات، بالا بردن قدرت پردازش و تحلیل داده‌ها و اطلاعات مالی، از جمله اهداف مهم سازمان بورس و اوراق بهادار در حوزه اطلاع‌رسانی و نظارتی به شمار می‌رود، پیاده‌سازی XBRL در سال‌های اخیر در دستور کار این سازمان قرار دارد. وی افزود: در گام اول، واژه نامه ایران مبتنی بر استاندارد بین‌‌المللی IFRS تدوین شد که در این راستا از تجارب شرکت‌های بین‌المللی مطرح در این حوزه نیز استفاده شد. در گام دوم نیز برای تولید خروجی‌های (XBRL)، داده‌های ارائه شده توسط خروجی‌های سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران مبنای کار قرار گرفت.

 

ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: به نقل از محمد: "رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در تامین ارز کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه داروئی و تجهیزات پزشکی مشکلی وجود ندارد، گفت: 10 کشتی برای واردات کالای اساسی در گمرک هستند و مابقی کشتی‌ها، کالاهای غیر اساسی است که بخش خصوصی باید مابه‌التفاوت آن را راسا" پرداخت کند. به گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی اعلام کرد: محمود بهمنی در مورد واردات دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات پزشکی و همچنین کالاهای اساسی گفت: حدود 10 کشتی برای واردات کالای اساسی در گمرک بوده و مابقی، کالاهای غیراساسی است که بخش خصوصی می‌بایست مابه‌التفاوت آن را راسا" پرداخت کند. رئیس کل بانک مرکزی افزود: مشکلی برای واردات دارو و کالاهای اساسی وجود ندارد و بانک مرکزی بنابر قانون بودجه و تکالیف قانونی موظف است تنها با یک نرخ، ارز در اختیار واردکنندگان قرار‌دهد‌‌‌ و‌ واردکنندگان در‌صورت نداشتن منابع لازم برای پرداخت مابه‌التفاوت، می‌توانند با سپردن تعهد،کالاهای خود را ترخیص و پس از فروش کالا نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت ریالی اقدام نمایند. بهمنی تاکید کرد: در تامین ارز کالاهای اساسی، دارو، مواد اولیه داروئی و تجهیزات پزشکی مشکلی وجود نداشته و صدور کد تخصیص طبق روال گذشته می‌باشد و رسوب کالا نیز می‌تواند به دلایلی مانند عدم مراجعه به موقع صاحبان و نمایندگان ترخیص کالا جهت انجام تشریفات گمرکی‌، مشکلات موجود در حمل و نقل کالا و کمبود وسیله حمل و نقل، عدم حضور به موقع نمایندگان دستگاههای دولتی جهت ترخیص کالا برغم تسهیلات ایجاد شده برای آنها باشد. از ابتدای سال جاری تا 10مرداد مبلغ هشت میلیارد و 388 میلیون و 95 هزار و 440 دلار به کالاهای اساسی، ارز تخصیص داده شده است . همچنین عملکرد بانک مرکزی با توجه به نیازهای ارزی اعلام شده برای کالاهای اساسی در همین بازه زمانی نشان دهنده افزایش 28/2 درصدی تحقق درخواست‌ها بوده است و به بیش از 84 درصد تقاضای سالانه پاسخ داده است. طبق هماهنگی های بعمل آمده، از روز شنبه دوازدهم مردادماه نمایندگان وزارت بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی، گمرک و بانک مرکزی در گمرک فرودگاه حضرت امام(ره) حضور داشته‌اند و به مشکلات واردکنندگانی که درخواست ترخیص داروها را داشته‌اند رسیدگی نموده اند."

 

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: به نقل از محمد: "ورود چند رشته ای خوشنام بازار به معامله «شیران»----طی روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر این که سرمایه گذاری امید برای خرید بلوکی شیران اقدام کرده است منتشر شد و حتی گفته می شود مدارک و مستندات لازم برای این خرید از سوی سرمایه گذاری امید به بورس ارسال شده است. البته در این میان شایعاتی هم مطرح است که احتمالا پالایش نفت اصفهان نیز یکی از خریداران این سهم باشد، هر چند با توجه به این که یک هفته تا زمان عرضه وجود دارد بعید نیست که بر تعداد مشتریان این سهم اضافه شود. در این خصوص بهزادی پور مدیر سرمایه گذاری شرکت مدیریت سرمایه گذاری امید با تایید این که سرمایه گذاری امید قصد خرید این بلوک را دارد، افزود : در راستای اجرای خصوصی سازی ، مجموعه بانک صنعت و معدن اقدام به عرضه این بلوک کرده است و با توجه به ارزشمند بودن سهم سرمایه گذاری امید قصد خرید آن را دارد. به گفته وی،سرمایه گذاری امید مدارک لازم برای خرید و حضور در رقابت این سهم را به سازمان بورس ارائه کرده است،اما قطعی شدن این خرید بستگی به این دارد که در روز عرضه چه شرایطی وجود داشته باشد و همچنین بستگی به این دارد که خریداران دیگری هم برای خرید این سهم در بازار حضور داشته باشند یا خیر . گفتنی است،چندی پیش شاهد آگهی شدن بلوک 16 درصدی سهام شرکت صنایع شیمیایی ایران توسط آتیه دماوند بودیم. بدین ترتیب، آتیه دماوند قصد فروش این بلوک را در روز بیست و سوم ماه جاری با قیمت های 4200 تومان و به صورت 40 درصد نقد و مابقی به صورت اقساط را دارد. لازم به ذکر است،وآتی مالک حدود 33 درصد از سهام شیران با بهای تمام شده هر سهم 318 تومان است.در حالی که قیمت فعلی تابلوی سهم در سطوح 3323 تومان قرار گرفته و فاصله خوبی تا قیمت بلوکی داشته و می تواند سبب رونق معاملات شیران هم شود.حال آن که ورود امید به عنوان یکی از حقوقی های خوشنام بازار به ترکیب سهامداران عمده شیران می تواند،سرآغاز تحول در این شرکت شیمیایی باشد."

 

ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از محمد: "انتظار سهامداران نفت پاسارگاد به سر آمد---اما شرکت نفت پاسارگاد،به عنوان بزرگترین تولید کننده قیر خاورمیانه همانطور که در اخبار ویژه در چند روز پیش وعده داده بودیم،دقیقا تعدیل مثبت 25 درصدی را در سود سال 92 خود اعمال کرد. بدین ترتیب شپاس، که برای سال 92 سود 3934 ریالی را به ازای هر سهم خود اعلام کرده بود با تعدیل مثبت 25 درصدی سود خود را تا سطوح 4901ریال به ازای هر سهم افزایش داده است. همچنین این شرکت، موفق به پوشش 24 درصدی سود خود در عملکرد 3 ماهه یعنی به ازای هر سهم 1174ریال شده است. گفتنی است، این روزها شایعه سود 800 تومانی شپاس تا پایان سال در بازار به دلیل افزایش نرخ داخلی و فروش صادراتی شرکت وجود دارد.لازم به ذکر است، حسابرس شرکت اعلام نموده 26.8 میلیون یورو تسهیلات ارزی دریافتی با نرخ ارز منشا داخلی تسعیر شده است و از این بابت مبلغ 35 میلیارد تومان زیان تسعیر ارز شناسایی شده است."

 

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: به نقل از محمد: "شنیده های بازار: ترخیص مواد اولیه دارویی توسط درازک به نرخ ارز مرجع، افزایش نرخ محصولات و قابلیت تعدیل مثبت 20 درصدی سود هر سهم ازمبلغ 2039 ریال اعلامی.و افزایش سرمایه 100 درصدی افرانت تمامأ از محل سود انباشته در 22 مرداد ماه و امکان بازدهی 30درصدی سهم پس از بازگشایی با سرمایه جدید.---افزایش شدید نرخ فروش محصولات و خدمات در چافست و احتمال تعدیل مثبت 40درصدی سود هر سهم از 570 ریال به 800 ریال درآینده نزدیک."

 

ساعت ۸ و ۵۲ دقیقه: به نقل از محمد: "به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، "رستم قاسمی" در جمع خبرنگاران، روند اجرایی پروژه پتروشیمی زنجان را کند اعلام و تصریح کرد: امیدواریم با اعتباری که از سوی صندوق توسعه ملی برای این پروژه پیش‎بینی شده است، روند اجرایی پروژه سرعت بیشتری بگیرد. وی در ادامه افزود: اعتبار تصویب شده برای این پروژه مبلغ 265 میلیارد یورو است که روند تصویب این اعتبار زمان طولانی را طی کرد. وزیر نفت با اشاره به معرفی کابینه جدید توسط رییس‌جمهور منتخب، عنوان کرد: قطعاً تجارب و اطلاعات در زمینه نفتی در اختیار وزیر نفت جدید قرار خواهد گرفت. قاسمی در پاسخ به این سئوال مبنی بر توصیه وزیر نفت سابق به وزیر نفت جدید، عنوان کرد: مهم‏ترین توصیه من به وزیر جدید، توسعه نفت است که این توسعه به معنای خام‌فروشی نیست، بلکه تبدیل کردن به ارزش افزوده در راستای استفاده در داخل کشور و صدور به خارج کشور است. این مقام مسئول با اشاره به تعداد واحدهای پتروشیمی در حال ساخت در کشور، خاطرنشان کرد: 70 پتروشیمی در حال ساخت در کشور وجود دارد که از پیشرفت فیزیکی 5 تا 95 درصدی برخوردارند. وی خاطرنشان کرد: مشکل برخی از مسایل اعتباری واحدهای پتروشیمی در حال ساخت حل شده و مشکل برخی کماکان باقی است. همچنین برای اتمام این پروژه‎ها مبلغ 30 تا 35 میلیارد دلار اعتبار لازم است."

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: شرکت ایران ترانسفو در سه ماه ابتدای سال‌جاری معادل 12 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم خود را پوشش داد. براساس اطلاعیه سازمان بورس، این شرکت سود هر سهم سال مالی 92 را در تاریخ ششم اسفندماه 91 مبلغ 365 ریال و در تاریخ پنجم فروردین‌ماه 92 و طبق اطلاعیه دریافتی مبلغ 338 ریال اعلام کرده است. «بترانس» طی فصل بهار امسال توانست معادل 19 درصد از پیش‌بینی فروش دو هزار و 358 میلیارد ریالی خود را پوشش دهد. شرکت سود تقسیمی پیشنهادی هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه سال مالی 92 را به مبلغ 169 ریال به ازای هر سهم (50 درصد سود خالص) اعلام کرده است.

 

ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه:  شرکت نوسازی و ساختمان تهران طی 9 ماه منتهی به 31 خردادماه 92 مبلغ 609 ریال زیان به ازای هر سهم کنار گذاشت. بنابراطلاعات سازمان بورس، این شرکت برای سال مالی منتهی به 31 شهریورماه 92 با سرمایه 300 میلیارد‌ریال مبلغ 81 ریال سود به ازای هر سهم پیش‌بینی کرده که طی دوره 9 ماهه نتوانست درصدی از این رقم را پوشش دهد. «ثنوسا» طی دوره مزبور توانست معادل 37 درصد از پیش‌بینی فروش 235 میلیارد ریالی خود را پوشش دهد.

 

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "شاخص در مدار 58 هزار واحدی قرار گرفت---معاملات امروز بورس با صعود اکثر صنایع و سهام فعال بازار پیگیری می شود که می توان یکی از مهمترین دلایل آن را آثار ناشی از سخنان حسن روحانی در نشست خبری دیروز وی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه دانست. شاخص لحظاتی پیش توانست برای نخستین بار مدار 58 هزار واحدی را از آن خود کرده و به رکورد دیگری دست یابد. به گزارش بورس نیوز، حرکت مثبت این نماگر در حالی از ابتدای معاملات امروز قابل مشاهده است که در این حرکت رو به جلو به ترتیب سهام "اخابر" با 103 واحد، "فخوز" با 52 واحد و "رمپنا" با 45 واحد افزایش، بیشترین تأثیر را بر رشد شاخص کل اعمال کرده اند. بدین ترتیب معاملات امروز بورس با صعود اکثر صنایع و سهام فعال بازار پیگیری می شود که می توان یکی از مهمترین دلایل آن را آثار ناشی از سخنان حسن روحانی در نشست خبری دیروز وی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه دانست. بدین ترتیب ارایه برنامه های وزرای پیشنهادی دولت جدید در حالی روز گذشته اتفاق افتاد که بازار نیز به این گزارش ها واکنش مثبت نشان داده و به نظر می رسد شاخص روند مثبت خود را تا دستیابی به رکورد 60 هزار واحدی ادامه دهد. در این شرایط همه گروه ها از جمله بانکی، فلزی، مخابراتی، قندی، سرمایه گذاری و نیز ساختمانی حضوری فعال را از خود به نمایش گذاشته اند."

 

ساعت ۱۰ و ۵ دقیقه: شرکت فرآورده‌‌های نسوز ایران طی سه ماه نخست سال‌جاری مبلغ یک هزار و 76 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. به گزارش بورس و اوراق بهادار، «کفرا» سود هر سهم سال مالی 92 را در تاریخ 30 بهمن‌ماه 91 مبلغ 1481 ریال و در تاریخ 28 اسفندماه 91 مبلغ 1604 ریال و در تاریخ 28 خردادماه 92 مبلغ 2640 ریال اعلام کرده بود که طبق اطلاعات دریافتی به مبلغ 2728 ریال تعدیل داده است. این شرکت طی دوره سه ماهه توانست معادل 39 درصد از این رقم را محقق کند. «کفرا» طی دوره یادشده معادل 32 درصد از پیش‌بینی فروش 939 میلیارد ریالی خود را به تحقق رساند.

 

ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از محمد: "معامله ۴ هزار میلیارد ریال انواع کالا در بورس کالا اینگونه صورت پذیرفت. روز سه شنبه 15 مردادماه، حدود 220 تن انواع کالا به ارزش بیش از 4 هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران به فروش رسید. سهم تالارهای محصولات صنعتی و معدنی، فرآورده های نفتی و پتروشیمی و تالار صادراتی از این حجم معاملات به ترتیب بیش از 152، 32 و 33 هزار تن بوده است. به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت بورس کالا، در این روز و در تالار صادراتی، بیش از 33 هزار تن قیر 6070 به ارزش بیش از 19 میلیون دلار مورد دادوستد قرار گرفت. شرکت نفت جی، 30 هزار تن قیر 6070 را به قیمت 565 دلار در هر تن به فروش رساند. علاوه بر این، 1500 تن قیر 6070 شرکت نگین فخر آذربایجان، 1200 تن قیر 6070 شرکت آذربام عایق کار، یکهزار تن قیر 6070 شرکت توسعه کروس انرژی، 50 تن قیر 6070 بام گستر زرین شرق، 25 تن قیر 6070 شرکت قیران پخش ستاره ایرانیان معامله شد. این گزارش حاکی است، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در گروه مواد پلیمری، 31 هزار و 316 تن انواع پلی اتیلن، اپوکسی رزین، PVC، SBR و پلی پروپیلن مجتمع های پتروشیمی شازند، لاله، آریاساسول، جم، مهر، امیرکبیر، پلی پروپیلن جم، بندرامام، پلی نار، تندگویان، آبادان، اروند و خوزستان مورد معامله قرار گرفت. علاوه بر این، 1979 تن انواع قیر در تالار مذکور به فروش رسید. گفتنی است، تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله 152 هزار و 450 تن انواع محصول فولادی (شمش بلوم و تختال)، 100 تن مس مفتول، 110 تن سولفور مولیبدن بود."

 

ساعت ۱۰ و ۲۵ دقیقه: موسی بزرگ اصل در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به برگزاری مجمع عصر دیروز سازمان حسابرسی که با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد، اظهار داشت: در این مجمع دو تصمیم مهم اتخاذ شد که مربوط به اصلاح استاندارد شماره 16 حسابداری و تصویب استانداردهای دولتی برای موسسه‌ها و دستگاه‌های دولتی بود. وی ادامه داد:در پی بروز مشکلاتی برای برخی صنایع ارزبر و تغییر نرخ ارز از نرخ مرجع به نرخ مبادله‌ای، استاندارد شماره 16 حسابداری اصلاح شد تا طبق آن صنایع وشرکت‌های مختلف ارزبر با چنین مشکلی مواجه نشوند. این مقام مسئول ادامه داد: به طور مثال شرکت‌های سیمانی که به صندوق ذخیره ارزی بدهی داشتند به دلیل تغییر مبنای محاسبه از نرخ ارز مرجع به نرخ ارز مبادله‌ای با مشکلاتی مواجه شدند که در صورت افزایش این نوع بدهی‌ها زیان‌ده و مشمول ماده 141 قانون تجارت می‌شدند؛ بر همین اساس این استاندارد مهم اصلاح شد تا چنین مشکلی برطرف شود.بزرگ اصل در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: دیگر مصوبه مهم مجمع دیروز سازمان حسابرسی مربوط به تصویب استانداردهای دولتی بود که طبق آن همه موسسات و دستگاه های دولتی از سال 94 مکلف می شوند که به جای استفاده از رویه حسابداری نقدی از رویه حسابداری تعهدی استفاده کنند.

 

ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: شرکت صنایع کاشی و سرامیک سینا در سه ماه ابتدای امسال معادل 28 درصد از پیش‌بینی سود هر سهم یک هزار و 488 ریالی خود را به تحقق رساند. براساس اطلاعیه سازمان بورس، «کساوه» پیش‌بینی فروش سال‌جاری را یک هزار و 311 میلیارد ریال اعلام کرده که طی دوره سه ماهه معادل 23 درصد از این رقم را پوشش داد. مطابق اطلاعات دریافتی پیشنهاد تقسیم سود سال مالی 92 مبلغ 410 ریال به ازای هر سهم اعلام شده است.

 

ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه: شرکت شیشه و گاز پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 92 را با تعدیل مثبت نسبت به پیش‌بینی قبلی مبلغ یک هزار و 61 ریال اعلام کرد. بنابر اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس، «کگاز» پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 92 را در تاریخ 13 اسفندماه 91 مبلغ 187 ریال و در تاریخ 16 اسفندماه 91 مبلغ 950 ریال و در تاریخ 11 اردیبهشت ماه 92 مبلغ 895 ریال اعلام کرده که دلیل تعدیل اخیر را عنوان نکرده است. این شرکت طی سه ماه نخست سال‌جاری مبلغ 913 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت.

 

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: بازار فلزات‌پایه با توجه به تاثیری که از شرایط موجود گرفته است هر روز به سمت کاهش قیمت پیش می‌رود تا به این ترتیب رابطه بین قیمت کارخانه و بازار هر روز نزدیک‌تر شود؛ اما آیا در شرایط فعلی کاهش بیشتر قیمت‌ها به نفع بازار است و آیا آن طورکه برخی از کارشناسان در روزهای قبل اظهار نظر کرده‌اند، در صورت افزایش تولید و در پی آن افزایش عرضه محصولات به بازار، قیمت‌ها به ریزش بیشتر خود ادامه می‌دهند؟ آیا ممکن است تولید‌کنندگان بعد از فروش اموال خود و تامین نقدینگی بتوانند به تولید سال قبل باز گردند؟ اینها سوالاتی هستند که این روزها ذهن فعالان بازار را درگیر کرده است. به گفته یک کارشناس حوزه فلزات پایه، مشکل تولید‌کنندگان تنها کمبود نقدینگی نیست، بلکه مجموعه‌ای از تصمیمات مدیریتی چالش‌ها، شرایط دشواری برای تولید‌کننده‌ها رقم زده است. از طرفی روند بازار بستگی به روند ارز دارد؛ چرا که با افزایش نرخ ارز، برای رسیدن به تولید قبل باز هم دچار کمبود نقدینگی هستیم. وی در ادامه افزود: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان فرض قطعی این است که بازگشت به قبل حداقل در کوتاه‌مدت غیر ممکن است یعنی در حقیقت به عقیده این فعال آگاه در حال حاضر شرایط سیاسی و اقتصادی برای انجام این کار فراهم نیست.مطمئنا با کاهش قیمت‌ها تقاضا تحت تاثیر قرار می‌گیرد و بیشتر می‌شود. از طرفی این موضوع هم مطمئنا وجود دارد که ستاد تنظیم بازار با توجه به هزینه‌های بالای تولید اجازه کاهش بیشتر قیمت‌ها را ندهد؛ یعنی اگر قرار باشد کاهش قیمتی هم در آینده رخ بدهد باتوجه به تورم در بازار آزاد حرکت خواهد کرد؛ زیرا دلار با اینکه افت قیمت را تجربه کرده است، اما باز هم در حال حاضر نسبت به سال قبل رشد بیشتری داشته است. این کارشناس در ادامه تاکید کرد که کاهش قیمت‌ها تا جایی به نفع بازار است که موجب ضرر و زیان تولید‌کننده نشود و اگر قیمت‌ها باز هم افت بیشتری را تجربه کنند، مطمئنا بازار به رکود خواهد رفت.

 

ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه:اعطای مجوز فعالیت برای صندوق سرمایه گذاری آرمان شهر منوط به موفقیت در پذیره نویسی اولیه ، ارسال مدارک و ثبت نزد مرجع ثبت شرکت ها ظرف مدت سه ماه مشخص خواهد بود.

 

ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه: در معاملات امروز بورس کالای ایران در صورت تقاضا، شاهد عرضه بیش از 430 هزار تن انواع کالا خواهد بود.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، سهم تالار صادراتی ، تالار محصولات صنعتی و معدنی و تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی از این حجم عرضه به ترتیب بیش از 160، 161 و 108 هزار تن می باشد. ضمن آن که تالار محصولات کشاورزی شاهد عرضه 660 تنی کنجاله کلزا پرک است.همچنین در صادراتی، 50 هزار تن سنگ آهن معدن جلال آباد به قیمت پایه 88 دلار در هر تن عرضه می شود. علاوه بر این، 50 هزار تن سنگ آهن معدن سورک به قیمت پایه 80 دلار در هر تن روی تابلوی عرضه می رود. همچنین، 36 هزار تن قیر 6070 شرکت پاسارگاد اراک، 16 هزار تن قیر 6070 شرکت نفت پاسارگاد تهران ، 6 هزار تن قیر 85100 شرکت نفت تبریز و 3 هزار تن قیر 6070 شرکت نفت پاسارگاد شیراز برای صادرات به بازارهای جهانی راهی تالار معاملات می شود.در تالار محصولات صنعتی و معدنی، در صورت تقاضا، 60 هزار تن شمش بلوم (150*150)5spشرکت فولاد خوزستان، به صورت سلف و به قیمت پایه 15 هزار و 600 ریال عرضه می شود.این شرکت همچنین، 40 هزار تن تختالCرا به قیمت پایه 14 هزار و 250 ریال و به صورت سلف روی تابلوی عرضه می برد. شایان ذکر است، شرکت فولاد خراسان، در صورت تقاضا، 22 هزار و 440 تن سبد میلگردA3-14-28را به قیمت پایه 17 هزار و 850 ریال و به صورت سلف راهی تالار معاملات می کند.از دیگر شرکت فولادی عرضه کننده تالار محصولات صنعتی و معدنی در این روز می توان به مجتمع فولاد آریا ذوب با 12 هزار و 100 تن سبد میلگردA3-18-25، شرکت فولاد آذربایجان با 11 هزار تنA3-16-25، شرکت فولاد اصفهان با 4400 تن سبد نبشی8،10،12، مجتمع جهان فولاد غرب با 1500 تن تیرآهن 14 و شرکت آریان فولاد با 6600 تن نبشی 12 و 2200 تن تیرآهن 20 اشاره کرد. علاوه بر این، در صورت تقاضا، 1300 تن شمش هزارپوندی 99.7 شرکت ایرالکو به قیمت پایه 57 هزار و 700 ریال عرضه می شود.تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز در این روز شاهد عرضه بیش از 108 هزار تن آب ژاول، آرگون، آروماتیک، ارتوزایلن، استایرن منومر، اسید استیک، اسید ترفتالیک، اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، الکیل بنزن خطی، اوره صنعتی، بنزن، پارازایلین، تری اتانول آمین،TDI، جوش شیرین، دی آمونیوم فسفات، دی اتانول آمین، دی اتیل هگزانول،DEG، سود کاستیک و انواع قیر است. از جمله مهمرترین عرضه کنندگان تالار مذکور در این روز می توان به مجتمع های پتروشیمی آبادان، اروند، برزویه، بندرامام، بوعلی سینا، بیستون، پارس، تندگویان، خراسان، رازی، شازند، شیراز، فجر، فن آوران، کارون، مارون، کرمانشاه و شرکت های پالایش نفت تبریز، پالایش نفت شازند اراک، سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران، فرساشیمی، نفت جی و نفت پاسارگاد اشاره کرد.براساس این گزارش، در این روز و در تالار محصولات کشاورزی، در صورت تقاضا، 660 تن کنجاله کلزا پرک به قیمت پایه 11 هزار و 600 ریال عرضه می شود.

 

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه:در معاملات امروز بورس اوراق بهادار، سهام شرکت های سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، سرمایه گذاری رنا و ایران خودرو واگذار روی میز معاملات قرار دارد.

 

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: شرکت البرز دارو در دوره سه ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 92 با سرمایه 200 میلیارد ریال به صورت حسابرسی شده مبلغ 399 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت البرز دارو پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در بهمن و اسفند ماه 91 به صورت حسابرسی شده مبلغ 1351 ریال و درتیر و مرداد ماه 92 مبلغ 1999  ریال اعلام کرده است و در دوره سه ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 92 مبلغ 399 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت."دالبر" پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 اسفند ماه 91 را با سرمایه 125 میلیارد ریال در نخستین بار مبلغ 1906 ریال و با سرمایه 200 میلیارد ریال مبلغ 1191 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده مبلغ 1195 ریال و براساس صورتهای مالی حسابرسی شده نیز مبلغ 1195 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد.

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین با بیان مطلب بالا گفت: پیش از سوء استفاده سه هزار میلیارد تومانی، سهام شرکت های بانکی در بورس اوراق بهادار از اقبال خوبی برخوردار بودند و نسبت قیمت و سودشان متعادل بود.نصراله برزنی با اشاره به اینکه پس از این اتفاق و تصمیمات بانک مرکزی در مورد اعتبارات و مسایل ارزی، سهام قیمت های بانکی با افول همراه شدند، ابراز داشت: این افت قیمت هم به دلیل عکس العمل بیش از حد سرمایه گذاران در آن مقطع زمانی بود.وی با بیان اینکه افت قیمت سهام شرکت های فعال در صنعت بانکداری تا چند ماه گذشته ادامه داشت، افزود: این در حالی است که تجربه نشان داده  است نه تنها سودآوری سهام بانک ها کاهش نمی یابد، بلکه از نسبت قیمت و سود بسیار جذابی هم برخوردار هستند. به همین دلیل انتظار خوش بینانه نسبت به آینده سهام این شرکت ها شکل گرفت و سرمایه گذاران مجدد به خرید سهام این شرکت ها روی آوردند.مدیرعامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین با اشاره به اینکه اکثر شرکت های بانکی مانند پاسارگاد، کارآفرین، ملت و تجارت سودهایی بیش از پیش بینی سالانه خود را محقق کردند، گفت: این موضوع یکی از اصلی ترین دلایل اقبال بازار به سهام بانکی ها است.وی دومین دلیل این اقبال را حجم نقدینگی بالا در جامعه دانست و تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 500 هزار میلیارد تومان نقدینگی در جامعه وجود دارد و این منابع در نظام بانکی در حال گردش است. این منابع که در اختیار بانک ها است، موجب می شود قدرت اعتباردهی آنها افزایش یابد.برزنی به سومین دلیل رشد سهام بانکی ها اشاره کرد و خاطرنشان کرد: تجدید ارزیابی هایی که در بانک ها اتفاق می افتد، عامل تاثیرگذاری بر افزایش تقاضا است.وی در پاسخ به این سوال که نامشخص بودن وضعیت تسعیر نرخ ارز می تواند تاثیری منفی بر بانک ها داشته باشد، گفت: این موارد پیش از این تاثیر خود را بر سهام بانکی ها گذاشته است. به علاوه بانک مرکزی هم این موارد را محاسبه کرده و در نتیجه این موضوع تاثیر خود را بر روی سودآوری این سهام داشته و هم اکنون کمرنگ شده است.

 

ساعت ۱۱ و  ۵۳ دقیقه:شرکتسرمایه گذاری آتیه دماوند در دوره 6 ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 92 با سرمایه یک هزار میلیارد ریال مبلغ 185 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت و به 19 درصد از پیش بینی هایش رسید.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،‌شرکتسرمایه گذاری آتیه دماوندپیش بینی سود هر سهم گروه برای سال مالی 92 مبلغ 1000 ریال و برای شرکت اصلی مبلغ 570 ریال و در بهمن ماه 91 به صورت حسابرسی شده برای گروه مبلغ 997 ریال و برای شرکت اصلی مبلغ 577 ریال ، در اردیبهشت ماه 92 مبلغ 1625 ریال برای گروه و مبلغ 813 ریال برای شرکت اصلی و در تیر و مرداد ماه 92 برای گروه مبلغ 1625 ریال و برای شرکت اصلی مبلغ935 ریال اعلام کرده استو طی دوره 6 ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 92 با اختصاص 185 ریال سود به ازای هر سهم معادل 19 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد.بر اساس این گزارش هیئت‌مدیره این شرکت در نظر دارد 40 درصد از سود خالص دوره سال مالی 92 را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام پیشنهاد کند."وآتی" پیش بینی سود هر سهم گروه و شرکت اصلی را برای دوره مالی 9 ماهه منتهی به 30 آذر ماه 91 برای نخستین بار مبالغ 613 ریال و 651 ریال و در آخرین پیش بینی مبالغ 1233 و 759 ریال به ازای هر سهم عنوان کرده است.که مطابق با صورتهای مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده سود هر سهم گروه و شرکت اصلی به ترتیب مبالغ 1251 ریال و 816 ریال اعلام شده است.لازم به ذکر است با توجه به تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 8 مهر ماه 91 مبنی بر تغییر سال مالی شرکت به 30 آذر ماه، پیش بینی سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 92 برای اولین بار ارائه شده است و این اطلاعات با ستون مقایسه ای دوره 9 منتهی به 30 آذر ماه 91 قابلیت مقایسه ندارد.همچنین به دلیل تغییر موضوع فعالیت شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند از سرمایه گذاری به هلدینگ، ارائه پیش بینی سال های مالی آتی برای شرکت الزامی است.

 

ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:خریـد نقدی مس در ساعـات معاملاتی روز سه شنبه در بـورسلندن با افزایش همراه شد و با نرخ 7 هزار و 26 دلار بر تن معامله شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، طی معاملات روز سه شنبه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس با افزایش رو به رو شد و به 7 هزار و 26.50 دلار رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 44.50 دلار معامله شد. این در حالی است که، خرید نقدی مس در ساعات معاملاتی روز دوشنبه به هر تن 6 هزار و 950 دلار رسیده بود. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 752.50 دلار و یک هزار و 753 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 21 هزار و 290 دلار خریداری شد. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 828.50 و یک هزار و 829 دلار انجام شد.سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ 21 هزار و 17.50 دلار خریداری و با قیمت هر تن 21 هزار و 18 هزار دلار به فروش رسید.

 

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز در ادامه روند ثبات و رشد منطقی خود، امروز با همان ارزش معاملات دیروز و البته رشد ۴۶۷ واحدی شاخص کل روبرو شد. امروز خبر اصلاح استاندارد شماره 16 حسابداری که در اواسط بازار آن را مطرح کردیم، باعث گرایش مثبت به سهام گروه سیمانی شد. این همان خبری بود که در روزهای قبل در خصوص توجیه برای نگهداری نماد ستران و سایر سیمانی ها عنوان کرده بودیم! نماد وبیمه امروز را نیز با وجود عرضه های سنگین، توانست صف سنگین خود را حفظ کند. قبلا از ارزندگی و هدف ۱۸۰ تومانی آن گفته بودیم.

 

ساعت ۱۲..............................بازار بسته شد.



چهارشنبه ۱۶ مرداد۱۳۹۲
  • لایو بورس