بورس تهران چهارشنبه مورخ 13 شهریور 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: شرکت لامیران پیشبینی سود هر سهم سال مالی منتهی به پایان شهریور ماه 93 را با سرمایه 60 میلیارد ریال به بازار اعلام کرد. به گزارش بورس و اوراق بهادار، این شرکت سود هر سهم سال مالی 93 را با کاهش 42 درصدی نسبت به سال مالی 92 مبلغ 212 ریال پیشبینی کرده است.
ساعت ۸ و ۳۴ دقیقه: گروه گسترش نفت و گاز پارسیان طی 6 ماه منتهی به پایان خرداد ماه 92 با سرمایه 10 هزار میلیارد ریال مبلغ 890 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. این شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به پایان آذرماه 92 را مبلغ یکهزار و 809 ریال پیشبینی کرده که طی دوره 6 ماهه معادل 49 درصد از این رقم را نسبت به بودجه پوشش داد. پیشبینی جمع درآمدهای «پارسان» برای سال مالی منتهی به 30 آذرماه 92 مبلغ بیش از 19 هزار و 135 میلیارد ریال اعلام شده که بیشترین درآمد مربوط به سود حاصل از سرمایهگذاریهای شرکت است. این شرکت طی دوره یاد شده توانست معادل 48 درصد از این رقم را پوشش دهد. شرکت اعلام کرده هیات مدیره در نظر دارد معادل 90 درصد سود هر سهم (مبلغ یک هزار و 628 ریال) را به عنوان سود نقدی به مجمع عمومی عادی سال مالی 92 پیشنهاد کند.
ساعت ۸ و ۳۷ دقیقه: شرکت پارس الکتریک با 30 میلیارد تومان سرمایه برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند 92 براساس عملکرد واقعی دوره 3 ماهه مبلغ 675 ریال سود خالص پیشبینی کرده که دوره 3 ماهه نخست را با تحقق سود 5ریالی برای هر سهم به پایان رسانده است.
ساعت ۸ و ۴۱ دقیقه: شرکت گرانیت بهسرام طی سه ماه ابتدای امسال مبلغ 7 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. این شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را با سرمایه 75 میلیارد ریال مبلغ 148 ریال پیشبینی کرده که طی دوره سه ماهه معادل پنج درصد از این رقم را نسبت به بودجه پوشش داد. سود ناخالص و سود عملیاتی این شرکت برای سال مالی 92 هر کدام به ترتیب مبلغ 54 میلیارد ریال و 37 میلیارد ریال پیشبینی شده که در همین دوره معادل 15 درصد و 10 درصد ازاین رقمهای یادشده را محقق کرد.
ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: دیروز نماد شاوان بعد از ماه ها توقف بازگشایی شد. اما گویا این بازگشایی خوشایند مدیران و ناظر نبود و همه معاملات باطل شد تا امروز بدون محدودیت قیمت و البته در این بازار سرتاسر قرمز، تعداد بیشتری سهم حقیقی فروخته شود!!!
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه:تفاهم نامه ای بین شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک امضا شد. بیست و دومین جلسه شورای راهبری فناوری اطلاعات و ارتباطات بازار سرمایه در محل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک و با حضور فعالین حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیر عامل و نمایندگان این مرکز و شرکت های نرم افزاری خصوصی فعال در بازار سرمایه برگزار شد.در این جلسه تفاهم نامه ای بین شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک امضا شد.دکتر علی عبدالهی، مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار و دبیر شورای راهبری ICT بازار سرمایه درباره این تفاهم نامه گفت: همکاری و تعامل بازار سرمایه با این مرکز در قالب امضای تفاهم نامه فیمابین شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و این مرکز، به ویژه در حوزه هایی مانند ارزیابی نرم افزارهای صدور گواهی الکترونیکی(CA)، ارزیابی نرم افزارهای مجهز به زیرساخت کلید عمومی (PKE)، ارزیابی کیفیت نرم افزارها، تحقیقات و ارزیابی امنیت محصولات ICT و آموزش است.در ادامه این جلسه توانمندی های این مرکز از جمله آزمایشگاه های تخصصی ارزیابی انطباق با استانداردهای ملی و بین المللی، بازرسی و نمونه برداری، انجام مشاوره، ممیزی و آموزش در زمینه استانداردسازی محصولات و فرآیندهای کاری، آزمایشگاه ایمنی تجهیزات ICT، آموزش و تدوین پیشنویس استانداردهای ملی و غیره تشریح شد.ویدا سینا مدیر عامل مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک اظهار داشت: این مرکز با هدف ارتقاء و توسعه سطح تکنولوژی ملی، زیرساختها، دانش فنی و کیفیت فرآیندها و خدمات و محصولات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، برق و الکترونیک و صنایع وابسته تاسیس شده است.
ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه:9 ماده دستورالعمل معاملات قراردادهای آتی سهام به منظور سهولت استفاده و برطرف شدن محدودیت های پیشین اصلاح شده است. طوبی دهقانی، رئیس اداره عملیات بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران در ابتدا با اشاره به پیشینه معاملات قرارداد آتی سهام بیان داشت: بازار قراردادهای آتی سهام در سال 89 و با معرفی قرارداد آتی بانک کارآفرین فعالیت خود را آغاز کرد و پس از آن 15 سهم دیگر نیز معاملات قرارداد آتی را شروع کردند.وی ادامه داد: سامانه معاملاتی در بازده اول سامانه ای بود که از بورس کالا گرفته شده بود و با شرایط بازار وفق داده شده بود اما این سامانه دارای محدودیتی بزرگ بود که بر طبق آن تنها کسانی که در تالار حافظ مستقر بودند، امکان استفاده از این نرم افزار را داشتند.رئیس اداره عملیات بازار شرکت بورس افزود: با توجه به این محدودیت و سیاست های موجود سازمان بورس، معاملات آتی سهام از سامانه "سما" در مرداد ماه 90 به سامانه معاملاتی بازار نقدی "پم" منتقل شد.دهقانی با اشاره به محدودیت های سامانه "پم" خاطر نشان کرد: این سامانه محدودیت هایی داشت از جمله آن که بسیاری از مشخصات های قراردادها را که نیاز لحظه ای کارگزار محسوب می شد را پوشش نمی داد و علاوه بر آن سقف موقعیت های تعهدی باز که در سه سطح بازار، کارگزار و مشتری بود را محاسبه نمی کرد و همچنین محاسبه خودکار وجوه تضمین، مالیات ها، جریمه ها و یا بحث تسویه و تحلیل را مشخص نمی کرد.وی با اشاره به دیگر محدودیت های سامانه معاملات قرارداد آتی اذعان داشت: محدودیت دیگر این سامانه مربوط به شرکت بورس می شد و بر اساس آن این شرکت موظف بود قیمت ها را در سامانه واسط وارد کرده تا از طریق سامانه واسط، قیمت ها وارد سیستم پن شود.رئیس اداره عملیات بازار شرکت بورس افزود: با توجه به این اتفاقات، یک نظرسنجی از فعالان بازار انجام و گزارش آسیب شناسی قراداهای آتی سهام تهیه شد و این گزارش برای رفع این محدودیت ها و برطرف شدن ریسک های موجود به سازمان بورس ارائه شد.دهقانی با اشاره به ورود شرکت های نرم افزاری به این حیطه گفت: با توجه به تجربه موفق شرک های نرم افزاری در راه اندازی سیستم معاملات بر خط سهام، صلاح دیده شد از تجربیات این شرکت ها استفاده شده و قرارداهای آتی سهام در سطح آنلاین معامله شود.وی با بیان مزایای این نرم افزارها گفت: مزایای اینOMSها برای کارگزار و مشتری این است که امکان بازبینی تمام مشخصاتی که در زمان معامله لازم است وجود دارد و موقعیت های باز قابل رویت بوده و در لحظه برای افراد به روز رسانی می شوند و کسانی که خارج از تالار هستند نیز امکان معامله این ابزار را دارند، علاوه بر آن، حساب مشتری و کارگزار نیز در لحظه به روز رسانی می شود و سود و زیان در لحظه حساب می شود.این مقام مسئول خاطر نشان کرد : مواد 30، 33،39، 40،41،42،45،51، و 52 و بحث کارمزدها در دستورالعمل جدید معاملات قرارداد آتی سهام به منظور سهولت استفاده کارگزاران و معامله گران اصلاح شده است در حالی که، برای مشتریان حقیقی و حقوقی سقف قرارداد به یک میزان است، اما قرار است که امتیاز ویژه ای برای حقوقی ها در نظر گرفته شود .
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه:بورس تهران به شدت در حال ریزش است! افت شاخص تا این لحظه تا مرز ۷۰۰ واحد رسیده است. البته عدم حضور خریدار در بازار، از افت بیشتر بازار جلوگیری کرده است! صفوف فروش در اکثر نمادهای اصلی بازار مشهود است. صف هایی که هیچ خریداری ندارند! ارزش معاملات تا این لحظه، در مرز ۵۳ میلیارد تومان قرار دارد. این ارزش معاملات، حرف های زیادی از وضعیت بحرانی بوجود آمده در بودس تهران برای گفتن دارد!
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه:"قشیر"درجدیدترینپیشبینیسودهرسهمسالمالی92راباسرمایه50میلیاردریالمبلغ955ریالاعلامکردهاست. بهگزارشپایگاهاطلاعرسانیبازارسرمایه(سنا)شرکت پیشبینیسودهرسهممالی92رادرتاریخ2 اسفند 91مبلغ831ریالودرتاریخ31تیر92حسابرسیشدهمبلغ897ریالاعلامکردهبودکهدراطلاعاتفعلیبواسطهافزایشنرخفروششکروتغییربرخیعواملدیگر،مبلغ955ریالرااعلامکرده است. خاطرنشانمیسازد،شرکت صرفاًعواملاثرگذارکهموجببروزتفاوتمیانپیشبینیفعلیسالمالی92نسبتبهآخریناطلاعاتحسابرسیشدهمورخ31تیر92شدهاستوهمچنین،مفروضاتتهیهبودجهوصورتسودوزیانپشبینیشدهبهشکلمقایسهایراارائهکردهوجزئیاتاطلاعاتپیشبینیرابهصورتکاملارائهنکردهاست. ازمهمترینعللاینتغییراتمیتوانبهمواردی چون افزایش نرخ فروش شکر از هر کیلو 16 هزار و 458 ریال به 19 هزار ریال به موجب مصوبه ستاد تنظیم بازار، افزایش نرخ خرید هر تن چغندر از مبلغ 937ر740ر1 میلیون و 740 هزار و 937 ریال به 2 میلیون 40 هزار و 937 ریال به موجب ابلاغیه دفتر دانههای روغنی و گیاهان صنعتی وزارت جهاد مبنی بر اختصاص 300 هزار ریال کرایه حمل مواد جهت کشاورزان و افزایش هزینههای مالی بواسطه پیشبینی اخذ تسهیلات بانکی 4 ماهه به مبلغ 100 میلیارد ریال و نرخ سود 27 درصد اشاره کرد.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند، در پی اعلام تعدیل مثبت شیران سود هر سهم سال مالی 92 را 17 درصد افزایش داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مالک بهمنش مدیر عامل این شرکت سرمایه گذاری طی ارسال اطلاعیه شفاف سازی آورده است، نظر به اینکه شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 خود را از مبلغ 5 هزار و 555 ریال به مبلغ 6 هزار و 867 ریال افزایش داده است لذا پیش بینی سود هر سهم این شرکت برای سال مالی منتهی به 30 آذر 92 از مبلغ 935 ریال پیش بینی قبلی به مبلغ یک هزار و 101 ریال افزایش می یابد.نائب رئیس هیأت مدیره این شرکت در ادامه اظهار داشته، پیش بینی سود هر سهم تلفیقی گروه برای سال مالی مذکور نیز با افزایش 20 درصدی از مبلغ یک هزار و 625 ریال به مبلغ یک هزار و 958 ریال افزایش می یابد.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه: یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سهام پس از رشد یا کاهش هیجانی باید برای مدت معینی تعطیل شود، به تجربه کشور کانادا در این باره اشاره کرد و گفت: در این مدت سرمایهگذاران فرصت بیشتری برای تصمیمگیری خواهند داشت.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار بورس تهران روزی سراسر منفی را سپری کرد. منفی هایی که هیچ کدام منشاء اقتصادی ندارد! تحولات جدید سوریه و عزم ابرقدرت ها برای حذف بشار اسد، عمده ترین دلیل فشار فروش در بازار بورس تهران شده است. در نتیجه معاملات امروز، شاخص کل با افت ۸۱۶ واحدی روبرو گردید. البته این افت می توانست تا ۲۰۰۰ واحد نیز ادامه داشته باشد!! اما عدم خرید سهام توسط حقوقی های بزرگ، از افت بیشتر بازار جلوگیری کرد. ارزش معاملات ۶۷ میلیارد تومانی امروز، اثباتی بر این مدعاست!!
ساعت ۱۲............................بازار بسته شد.
چهارشنبه ۱۳ شهریور۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)