بورس تهران یکشنبه مورخ 14 مهر 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: انتشار گزارشهای شش ماهه شرکتها تاثیر زیادی بر ادامه روند شاخص دارد، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیرتحلیل سایت همفکران با بیان این مطلب گفت: شاخص بورس اوراق بهادار در تمامی روزهای کاری هفته گذشته مثبت بود و انتظار میرود با توجه به صعود این متغیر در ماههای اخیر، این هفته شاهد روندی تعادلی باشیم. مهرزاد منتظری با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو، تصریح کرد: با توجه به تحولات سیاسی اخیر، فعالان چشم به نتایج این نشست دارند. وی با اشاره به تحولات بازار در هفته گذشته خاطرنشان کرد: آنچه در بازار این روزها دیده میشود این است که در سهام بنیادی بازار، هجوم برای فروش دیده نمیشود. بنابراین اصلاح این نمادها هم به آرامی صورت میگیرد. وی با اشاره به روند قیمت سهام بانکیها افزود: در این گروه گزارشهای شش ماهه متعادل خواهند بود. البته اگر بانکها سود تسعیر موجودیهای ارزی را در گزارشهای شش ماه افشا کنند، میتوان انتظار گزارشهای مثبتی از بعضی بانکیها داشت. البته در این گروه بیشتر از اینکه بازار به سود و زیان عملیات بانکی توجه کند، به ارزش روز داراییها و سرمایهگذاریهای بانکها نیز توجه خواهد کرد.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: صفهای خرید سیمانی در آستانه گزارشهای 6 ماهه، این گروه را در کانون توجه معاملهگران قرار داده است. معاونت مالی و اداری سیمان داراب با اشاره به اینکه صفهای خرید سیمانیها علت خاص و مشخصی ندارد، گفت: تنها دلیل این امر را میتوان بالا رفتن نرخ ارز با توجه به مذاکرههای سیاسی انجام شده در سطح بینالملل عنوان کرد. سیدصالحی در حالی که صنعت سیمان را صنعتی صادرات محور دانست، افزود: درآمدهای صادراتی این گروه با افزایش نرخ ارز رشد پیدا کرده و باعث افزایش صفهای خرید میشود. معاونت مالی و اداری سیمان داراب در رابطه با برآوردهای اولیه از گزارشهای 6 ماهه سیمانی اظهار کرد: اکثر شرکتهای سیمانی سود هر سهم خود را طی 6 ماه اخیر پوشش دادهاند و هیچ مشکل خاصی در این باره نداشتهاند. وی تصریح کرد: باید منتظر ماند تا اطلاعات و صورتهای مالی حسابرسی شده این شرکتها نیز منتشر شود. سیدصالحی با اشاره به افزایش بهای تمام شده محصولات از جمله افزایش گاز و تورم 30 درصدی در اقتصاد کشور بر ضرورت بازنگری روی نرخ فروش تاکید کرد. به گفته وی، انجمن صنفی صنعت سیمان باید بتواند این موضوع را پیگیری کند. وی در ادامه اظهار کرد: صنعت سیمان همیشه از پتانسیلهای بالایی برخوردار بوده و به نظر میرسد با فعال شدن طرحهای عمرانی توسط دولت جدید تقاضا برای سیمان افزایش پیدا کند. وی بومی بودن صنعت سیمان و عدم وابستگی این صنعت به خارج از کشور را از دیگر مزایای این صنعت برشمرد. کارشناس دیگری در صنعت سیمان نیز در گفتوگو با دنیایاقتصاد، وجود مواد اولیه ارزان را بزرگترین ویژگی صنعت سیمان ذکر کرد و افزود: ما در بحث انرژی هنوز با دیگر کشورهای دنیا اختلاف قیمتهای زیادی داریم. وی اما هدفمندی یارانهها و رقابتی نبودن بازار فروش سیمان را از تهدیدهای پیرامون این صنعت نام برد. وی در ادامه با اشاره به اینکه اتفاق خاصی در این صنعت رخ نداده که باعث اقبال آن در بازار سرمایه باشد، گفت: مهمترین موضوعی که صنعت سیمان در حال حاضر به آن نیاز دارد، افزایش قیمت است. وی افزود: در حال حاضر قیمت هر پاکت سیمان در سطح منطقه به حدود 140 تا 150 دلار نیز میرسد؛ این در حالی است که در ایران حتی این قیمت به حداقل 60 دلار نیز نمیرسد. این کارشناس تصریح کرد: با وجود دولت جدید و سیاستهای ماخوذه همچنان فعالان صنعت سیمان پیگیر افزایش قیمت هستند. به گفته وی؛ با انتشار گزارشهای 6 ماهه شرکتهای سیمانی اخبار خوبی درباره پوشش پیشبینیها منتشر خواهد شد.
ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "مدیرعامل ایرالکو در ادامه افزود: در همین حال تجهیزات آندسازی به میزان 50 میلیارد تومان وارد شده است، اما اجازه راه اندازی این تجهیزات در فضای فعلی نیست و قرار است زمینی در 30 کیلومتری اراک به فایرا داده شود تا تجهیزات آندسازی در آنجا مستقر شود. وی افزود: با استقرار تجهیزات در زمین مزبور فایرا می تواند صرفه جویی قابل توجه ارزی داشته باشد، زیرا در حال حاضر نیمی از آند مورد نیاز فایرا وارد می شود و با راه اندازی این بخش ،صرفه جویی قابل توجهی در ارز صورت می گیرد. در ادامه جلسه طاهرپور تصریح کرد:با انجام بهینه سازی ها در خطوط تولید ،مصرف آلومینا و برق طی عملکرد 6 ماهه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است. وی در خصوص بدهی ارزی فایرا نیز افزود: این شرکت معادل 160 میلیون دلار وام بابت خط جدید تولید آلومینیوم داشته که برای 100 میلیون دلار با بانک مرکزی به توافق رسیده تا طی 5 سال و با نرخ 1226 تومان بازپرداخت کند . از سوی دیگر 60 میلیون دلار حساب با بانک صادرات بوده که نصف این وام سررسید شده و بانک صادرات پذیرفته که این مبلغ را با نرخ 1226 تومان تسویه کند، اما برای پرداخت باقی مبلغ فایرا باید این بدهی را با نرخ مبادله ای پرداخت نماید. طاهرپور در ادامه با اشاره به بهای تمام شده محصولات گفت:فایرا برای تولیدات خود نیاز به 360 هزار تن آلومینا دارد که 260 هزار تن آن از خارج خریداری می شود، اما با آغاز تحریم ها برای تامین این مواد اولیه مشکلات زیادی داشتیم که به نظر می رسد در حال بهبود اوضاع هستیم. زیرا آخرین محموله آلومینا 405 دلار خریداری شد که از بهمن 91 که تشدید تحریم ها را شاهد بودیم کاهش داشته است. مدیرعامل فایرا افزود: در حقیقت شرکت از بحران تامین آلومینا عبور کرده است و اگر این روند ادامه یابد حدود 40 تا 50 میلیارد تومان هزینه آلومینا نسبت به دوره ای که بحران داشتیم ، کاهش می یابد. لازم به ذکر است که نوبت اول این مجمع با موضوع توجه به عدم تعیین تکلیف نهائی موضوع انتقال سهام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد به تعویق افتاده بود."
ساعت ۹ و ۵ دقیقه: به نقل از محمد: "خبرهای خوش تنها آلومینیوم ساز بورس در حاشیه مجمع---مدیرعامل شرکت آلومینیوم ایران در حاشیه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده این شرکت در خصوص عملکرد 6 ماهه این شرکت توضیحاتی را ارائه کرد. شهریار طاهرپور با بیان این که در دوره 6 ماهه فایرا بیش از 90 هزار تن تولید داشته است، افزود:فایرا با رسیدن به رکورد تولید 90 هزار تن در دوره 6 ماهه رکورد تولید خود طی 6 ماه را شکسته است و بر اساس انتظارات تا پایان امسال تولید و فروش فایرا به 180 هزار تن خواهد رسید که رکورد دوران فعالیت فایرا را پشت سر می گذارد. وی در خصوص فعالیت های محیط زیست فایرا نیز تاکید کرد: در حال حاضر برای درپوش گذاری دیگ های احیا که آلوده کننده بودند با یک شرکت چینی قراردادی منعقد کرده ایم که بعد از این که درپوش گذاری به اتمام برسد،مشکل اصلی ما با محیط زیست حل خواهد شد.
ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از محمد: "افزایش سرمایه این لیزینگی چرا به تعویق افتاد...؟---مدیرعامل لیزینگ ایران با تشریح آخرین برنامه های این شرکت در خصوص عدم تصمیم گیری برای افزایش سرمایه توضیحاتی را ارائه کرد. حمید ابدالی گفت: قرار بود در جلسه مجمع عمومی فوق العاده ،سرمایه لیزینگ ایران از 45 میلیارد تومان به 60 میلیارد تومان افزایش یابد، اما تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه به جلسه بعد موکول شد. وی توضیح داد: طبق مقررات جدید بانک مرکزی بانک ها نمی توانند در افزایش سرمایه شرکت های زیرمجموعه مشارکت داشته باشند،بر این اساس برای دریافت مجوزهای لازم در این خصوص و به منظور مشارکت بانک تجارت به عنوان سهامدار عمده این جلسه به تعویق افتاد. ابدالی افزود: به این ترتیب با سیاست گذاری ها و تعریف ساز و کار جدید بانک تجارت از طریق شرکت های زیرمجموعه در این افزایش سرمایه می تواند مشارکت کند.این در حالی است که این افزایش سرمایه برای افزایش سقف تسهیلات و اعتبارات در نظر گرفته شده بود. وی افزود:تلاش ما این است که طبق برنامه ریزی در نظرگرفته شده اقدامات مربوط به افزایش سرمایه تا پایان سال انجام شود. مدیرعامل ولیز با اشاره به عملکرد 6 ماهه شرکت گفت: متناسب با بودجه سال 92 در دوره 6 ماهه نخست سال به طور کامل پیش بینی ها را محقق کرده ایم و با این عملکرد مناسب شرکت امیدوار است همچون سنوات قبل در عملکرد میان دوره ای شش ماهه سال جاری نیز به ارقام مصوب بودجه دست یابد و همچنین پیش بینی عملکرد سال مالی 92 نیز مطابق بودجه محقق شود. برای نیمه دوم سال نیز ارائه تسهیلات به بخش های مختلف و تجهیزات صنعتی را در برنامه داریم، ولی اعطای تسهیلات به خودرو را در بودجه خود کاهش داده ایم. وی با اشاره به مشکلات صنعت لیزینگ تصریح کرد: لیزینگ ها با محدودیت در قرارداد مواجه هستند و تنها قراردهای اجاره به شرط تملیک و فروش اقساطی را می توانند داشته باشند که برای فعالیت های این شرکت ها محدودیت ایجاد می کند.در این خصوص از طریق کانون لیزینگ ها با بانک مرکزی مکاتبه داشته ایم. ابدالی تصریح کرد: هدف ما جذب و استفاده از اهرم های مالی است که بتوانیم با قدرت بیشتری کار کنیم و حجم فعالیت ها را به میزان قابل توجهی بالا ببریم تا با تنوع ارائه تسهیلات مواجه باشیم."
ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه: به نقل از محمد: "شایعات پیرامون این سهم سرمایه گذاری تکذیب شد---چندی پیش خبر هایی در خصوص احتمال افزایش قابل توجه سود سرمایه گذاری توسعه ملی به دلیل فروش سهام شرکت های زیر مجموعه و فروش یکی از پروژه های این شرکت در بازار به گوش می رسید که امروز این خبر تکذیب شد. شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی اعلام نموده تغییرات با اهمیتی در شرکت روی نداده و شرکت به زودی آخرین وضعیت پرتفوی خود و همچنین صورت های مالی 9ماهه را منتشر خواهد کرد. همچنین شرکت اعلام نموده در خصوص پروژه برزیل این شرکت در حال حاضر قصد فروش پروژه فوق را نداشته و با توجه به برخی محدودیت ها پروژه تا پایان آذرماه تکمیل نخواهد شد."
ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: بسیاری از دوستان در خصوص فروش شبندر یا شاوان یا سایر سهامی که در گذشته با اهداف قیمتی مشخص و اعلام شده اند، سوال میکنند. در این خصوص باید گفت که اینگونه تصمیمات، فقط و فقط باید توسط خود افراد گرفته شود. چون هیچکس به غیر از خود آنها نمی تواند استراتژی آنها را تعیین کند! مثلا اگر شاوان را از قیمت ۲۲۰۰ تومان با هدف نوسان گیری تا ۳۰۰۰ تومان خرید کرده اید، باید بر استراتژی خود پایبند باشید و اگر خرید شما با دید میان مدت بوده، باید آن را برای تعدیل احتمالی گزارش های آینده نگهداری نمایید.
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از عظیمی: "عرضه اولیه ۶ میلیون سهم پالایش نفت---به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ عرضه اولیه 6 میلیون و 743 هزار و 930 سهم شرکت پالایش نفت کرمانشاه با نماد "شرمان" یکشنبه آینده(21 مهر) در بازار دوم فرابورس انجام می شود. تعداد سهام قابل عرضه در فرآیند کشف قیمت این شرکت، 4 میلیون و 743 هزار و 930 سهم در نظر گرفته شده است و صندوق های سرمایه گذاری مشترک سهمیه ای برای خرید سهام در این عرضه ندارند. همچنین از 6 میلیون و 743 هزار و 930 سهم پالایش نفت کرمانشاه در روز عرضه اولیه، 2 میلیون سهم جهت عرضه به معامله گران برخط(آنلاین) در نظر گرفته شده و تعداد سهام قابل خرید توسط هر ایستگاه نیز 5 هزار سهم است. شرکت پالایشگاه نفت کرمانشاه در سال 1301 با ظرفیت روزانه 2 هزار بشکه به بهره برداری رسید و در زمان خود دومین پالایشگاه ایران بود. گاز مایع، بنزین موتور، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره، پنتان(تامین مصرف پتروشیمی های کشور) از جمله تولیدات این شرکت 134 میلیون و 878 هزار و 600 سهمی است. گفتنی است، پالایش نفت کرمانشاه علاوه بر تولید فـرآورده هـای نفتی، خـوراک نفت سفید شرکـت پتروشیمی بیستون را تأمین می کند. همچنین در سال 90 تولید آزمایشی سوخت هواپیما( A.T.K ) در این پتروشیمی آغاز شد."
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از محمد: "طرح جدید دولت برای حذف دلالان پتروشیمی----معاون وزیر نفت با تشریح طرح جدید دولت برای مقابله با دلالان محصولات پتروشیمی با تاکید بر اینکه عرضه پتروشیمی در بورس سبب رشد واسطه گری شده و ارتباط بین تولید کننده و مصرف کننده را از بین می برد، گفت: از اینرو عرضه محصولات پتروشیمی در بورس را متوقف کردیم. به گزارش ایران اکونومیست, عباس شعریمقدم درباره توقف عرضه محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری در بورس، گفت: هم تولیدکننده و هم مصرف کننده از عرضه محصولات پتروشیمی در بورس ناراضی بودند و با توجه به دریافت شکایات بالا، عرضه محصولات پتروشیمی در بورس را متوقف کردیم. معاون وزیر نفت با اعلام اینکه سو مدیریت سبب مشکلات زیادی شده است درباره پرونده پتروشیمی بندر امام بیان کرد: همه باید درباره محیط زیست فعال باشیم و از آن حفاظت کنیم و در باره حادثه مرگ ماهیان باید بررسی انجام بگیرد تا علت حادثه مشخص شود. این عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه باید یاد بگیریم که قضاوت علمی کنیم و نباید انگشت اتهام را سمت هم دراز کنیم، خاطرنشان کرد: به هرحال دستور داده ایم تا به هر قیمتی جلوی آلوده شدن محیط زیست گرفته شود حتی اگر این مسئله به قیمت توقف واحدهای تولیدی باشد. در شرایط فعلی برخی از محصولات پتروشیمی و پلیمری مورد نیاز صنایع تکمیلی پتروشیمی همچون انواع صنایع پلاستیک، پلیمرهای مهندسی، پی.وی.سی و انواع مظروفات نایلونی و پلاستیکی در بازار بورس عرضه نمیشود و از سوی دیگر صادرات این فرآوردهها با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکنند. در این بین ساز و کار فعلی عرضه محصولات پتروشیمی در بورس هم همچون خرید نقدی و انبوه هم برای بسیاری از فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی بسیار سخت بوده و این دسته از بنگاههای اقتصادی و تولیدی مجبور به خرید این مواد به صورت اعتباری و مدت دار از دلالان و واسطهها هستند. بر این اساس اخیرا طرح مشترکی توسط وزارت صنعت، معدن، تجارت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمنهای تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی مطرح شده که در صورت تصویب نهایی محصولات پتروشیمیایی صرفا در بورس جهت کشف قیمت عرضه شده و عرضه عمده با انعقاد قراردادهایی بین مجتمعهای پتروشیمی و مصرف کنندگان به صورت مستقیم انجام خواهد شد."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از عظیمی :"وضعیت ساعت اولیه بازار---امروز نیز شاهد شروع خوب بازار و سهام مطرح در گروه دارویی، سیمانی،پالایشگاهی،برقی ... بودیم ولی در ادامه و طی نیم ساعت اول معاملات،عرضه های سنگین صورت گرفته بجز در گروه دارویی توانسته است صف های طویل خرید را از بین ببرد از جمله شبندر،مپنا،سفارس،ستران،شاراک و ... عرضه شدند و صف های خرید از بین رفت ولی هیجان خرید هنوز بالاست و امکان دارد در ادامه شاهد تشکیل صف های خرید در نمادهای بزرگ بازار باشیم. در گروه پتروشیمی انتشار شایعاتی مبنی بر تعدیل مثبت خراسان این سهم را به صف خرید کشاند. در حالی که صف شاراک عرضه شد. صف خرید نمادهای مهم گروه سیمان عرضه شده و بزرگان فلزی شروعی منفی داشته اند. حرکت مثبت بزرگان خودروساز نیز جالب توجه است. در گروه دارویی اما عرضه ها قطره چکانی است و کمتر فروشنده ای حاضر به عرضه سهام ارزنده دارویی در سطوح قیمتی پایین فعلی است. شاخص کل با 350 واحد افزایش، با اقتدار تمام قله بلند 67 هزار واحدی را فتح کرده و انگیزه تصرف قله های رفیع تر را در سر می پروارند. حجم و ارزش معاملات نیز بالاست."
ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: رییس اداره عملیات بورس انرژی در آستانه مراسم معارفه مدیرعامل جدید این شرکت گزارشی از عملکرد چهارمین بورس ایران در طول مدت فعالیت هفت ماهه اش را ارائه کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد حسین عسگری اداره عملیات بورس انرژی درباره میزان آمار معاملات در بازار فیزیکی گفت: از 19 اسفند سال 91 تا روز دهم 10 مهر ماه ، قطران به حجم 7 هزار و 446 کیلوگرم و به ارزش 51 میلیارد و 900 میلیون و 330 هزار ریال، آیزوریسایکل به حجم 700 کیلوگرم به ارزش 15 میلیارد و 246 میلیون و 200 هزار ریال، زغال سنگ به حجم 200 هزار کیلوگرم به ارزش 200 میلیون ریال، متانول به حجم 19 میلیون 31 هزار کیلو گرم به ارزش 196 میلیارد و 693 میلیون و 550 هزار ریال، بنزونل به حجم 100 هزار کیلوگرم به ارزش 850 میلیون ریال، حلال رینگ بین الملل 3 میلیون کیلو گرم به ارزش 70 میلیارد و 85 میلیون و 460 هزار ریال معامله انجام گرفته است. وی به آمار و حجم و ارزش معاملات در بازار مشتقه در تابلوی سلف موازی استاندارد اشاره کرد و گفت: آمار مجموع معاملات انجام شده در بازار مشتقه تابلو سلف موازی استاندارد از زمان شروع معاملات رسمی در بورس انرژی 19 اسفند 91 تا 10 مهر 92 در 2 هزار و 504 بار معامله 95 هزار و 833 قرارداد انجام گرفته که معادل 703 هزار و 648 مگاوات ساعت برق به ارزش 294 میلیارد و 316 میلیون و 6 هزار و 310 ریال بوده است. عسگری درباره معادل مگاوات ساعت معامله شده در بازار مشتقه تابلو سلف موازی استاندارد از زمان شروع معاملات رسمی در بورس انرژی اظهار داشت: از 19 اسفند 91 تا 10 مهر 92 در نماد کم باری روزانه 27.728 مگاوات ساعت، در نماد میان باری روزانه معادل 11.383 مگاوات ساعت، در نماد اوج بار (پیک) روزانه معادل 310.383 مگاوات ساعت و در نماد بار پایه روزانه معادل 354.505 مگاوات ساعت برق معامله شده است. رییس اداره عملیات بورس انرژی گفت: ارزش معاملات در نماد کم باری روزانه به رقم 9 میلیارد و 778 میلیون و 480 هزار ریال، در نماد میان باری مبلغ 3 میلیارد و 791 میلیون و 774 هزار و 400 ریال، در نماد پیک روزانه مبلغ 141 میلیارد و 920 میلیون و 301 هزار و 302 ریال و در نماد بار پایه رقم 138 میلیارد و 825 میلیون و 450 هزار و 590 ریال بوده است. مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس انرژی تا دقایقی دیگر با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و فعالان بازار سرمایه در محل شرکت سپرده گذاری مرکزی برگزار می شود.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: آخرین درصد سهام شناور آزاد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در پایان شهریور ماه 92 از سوی مدیریت امور ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از طریق سایت اطلاع رسانی کدال منتشر شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از روابط عمومی بورس تهران، روح الله حسینی مقدم مدیر امور ناشران بورس اوراق بهادار (سهامی عام) با اعلام مطلب فوق گفت: براین اساس میانگین درصد سهام شناور آزاد 314 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در پایان شهریور ماه به روش میانگین حسابی به 15/20 درصد می رسد. این در حالی است که میانگین سهام شناور در 61 شرکت حاضر در تابلوی اصلی بازار اول به 26/22، برای 60 شرکت حاضر در تابلوی فرعی بازار اول به 06/19 و برای سایر شرکتها که در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران هستند، به 82/19 واحد می رسد. وی اظهار داشت: در محاسبه سهام شناور آزاد شرکت ها به روش میانگین وزنی نیز آنچنانکه اشاره شد، میانگین کل بورس تهران 7/17 درصد، میانگین درصد شناور در شرکتهای تابلوی اصلی بازار اول، 25/20 درصد، در شرکت های تابلوی فرعی بازار اول، 73/17 درصد و در بازار دوم 17/11 درصد است. حسینی مقدم به پایین بودن درصد سهام شناور آزاد در بازار دوم اشاره کرد و افزود: دلیل پایین بودن درصد سهام شناور آزاد در بازار دوم، وزن بالای شرکت هایی مانند هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و هلدینگ نفت و گاز تامین است که هر کدام با سرمایه های به ترتیب 2478 و 2900 میلیارد تومان و حدود 5 درصد سهام شناور آزاد، میانگین وزنی بازار دوم بورس تهران را پایین آوردند که با افزایش درصد شناور آزاد این شرکت ها، متوسط وزنی سهام شناور آزاد بورس تهران نیز افزایش خواهد یافت. وی توضیح داد: براساس مصوبه شورای عالی بورس و اوراق بهادار، سهام شناور آزاد آن بخشی از سهام شرکت ها است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در اختیار سهامداران مدیریتی(بیش از 5درصد) نباشد. البته در همین مصوبه ضریب شناوری شرکت ها نیز منظور می شود: در مجموع می توان گفت درصد سهام شناور آزاد 67 شرکت در پایان شهریور ماه نسبت به پایان خرداد ماه افزایش بیش از 1درصدی داشته است، در حالی که در این دوره درصد شناور 37 شرکت نیز کاهش داشته است. مدیر امور ناشران بورس تصریح کرد: روش محاسبه سهام شناور آزاد هر شرکت در بورس های مختلف تا حدودی تفاوت دارد اما در بخش قابل توجهی از بورس ها سهام شناور آزاد هر شرکت به مضربهای 5 یا 10 گرد میشود. چنانکه سهام شناور آزاد شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران را به مضارب عدد 5 گرد کنیم در آن صورت میانگین حسابی سهام شناور آزاد بورس تهران 35/22 درصد خواهد بود و میانگین وزنی نیز بر اساس این روش 93/19 درصد می شود. به عبارت دیگر 93/19 درصد از سهام کل شرکت های پذیرفته شده در بورس در اختیار سهامداران غیر مدیریتی است. وی تاکید کرد: تلاش های زیادی از سوی مدیریت امور ناشران و معاونت بازار بورس تهران صورت گرفته تا با توجه به شرایط مساعد بازار، عرضه سهام شرکت ها در بازار صورت گیرد و درصد سهام شناور آزاد افزایش یابد، همان طور که اشاره شد درصد شناور آزاد 67 شرکت، با رشد همراه بوده است. وی خاطرنشان کرد: پیگیری ها همچنان برای عرضه سهام شرکت هایی که حد نصاب های لازم هر تابلو یا بازار را ندارند از طریق مکاتبه با شرکت و مکاتبه با سهامداران عمده با هدف بیان مزایای افزایش سهام شناور آزاد در جهت کشف قیمت واقعی، نقدشوندگی مناسب و معافیت های مالیاتی صورت می گیرد. همچنین جلسات متعددی نیز با شرکتها برای رساندن سهام شناورشان به الزامات بورس صورت می گیرد. در ضمن حداقل های درصد شناور آزاد شرکتها در تابلوی اصلی بازار اول 20 درصد، در تابلوی فرعی بازار اول 15درصد و در بازار دوم 10 درصد است.
ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: شرکت لبنیات کالبر دوره سه ماهه نخست سال با اختصاص 35 ریال سود به ازای هر سهم معادل 4 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: شاخص کل بورس از عدد 67 هزار واحد عبور کرد و بازدهی 76.13 درصدی را نصیب سهام داران کرد. شاخص بورس ابتدای امسال را از عدد 38 هزار و 40 واحد آغاز کرد و امروز با رسیدن به ارقام بالای 67 هزار واحد، بازدهی بازار سهام را از ابتدای سال به بیش از 76 درصد رساند.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از قول وزیر نفت برای عرضه پنج هزار بشکه نفت خام در چهارمین بورس ایران خبر داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، دکتر شاپور محمدی روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس انرژی با بیان مطلب فوق گفت : 10 روز قبل دیداری با وزیر نفت داشتم که زنگه قول داد پنج هزار بشکه نفت خام در بورس انرژی عرضه شود.وی اظهار داشت : باید برای راه اندازی قرارداد سلف موازی استاندارد نفت تلاش شود چرا که راه اندازی این اوراق، یکی از راههای ورود نفت بر سر سفره های مردم است. مدیرعامل سابق بورس انرژی با اشاره به اینکه در مسیر راه اندازی چهارمین بورس ایران، افراد زیادی از آن حمایت کردند، گفت : بورس انرژی از یک اتاق در طبقه دهم شرکت بورس فعالیت خود را آغاز کرد و افرادی زیادی از سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، وزارت نیرو و وزارت نفت برای راه اندازی آن همکاری کردند.دکتر محمدی با بیان اینکه سرمایه بورس انرژی در هنگام راه اندازی 20 میلیارد تومان بود، اظهار داشت : با این مبلغ، توان خرید ساختمانی مستقل را برای این بورس نداشتیم ضمن اینکه به دلیل تحریم ها، نتوانستیم نرم افزار معاملاتی خریداری کنیم اما نخستین نرم افزار معاملات برق با کمک شرکت مدیریت فناوری در خاورمیانه طراحی شد.وی درباره انتخاب مدیرعامل جدید بورس انرژی گفت: دکتر حسینی مرد شفافیت بازار سرمایه است که از ابتدای راه اندازی بورس انرژی در کنار این بورس بوده و قطعا می تواند نقش بسزایی در توسعه بورس انرژی داشته باشد.مدیرعامل سابق بورس انرژی با بیان اینکه قرار بود در نیمه دوم امسال بخش صادراتی کالای برق در این بورس راه اندازی شود، خاطر نشان کرد : از زمانی که دکتر حسینی به مدیرعامل بورس انرژی انتخاب شده است ، حجم معاملات این بورس افزایش یافته که امیدواریم این روند ادامه یابد.دکتر محمدی با تاکید بر اینکه رییس سازمان بورس برای راه اندازی بورس انرژی ریسک کرد ، افزود : "دیکته نانوشته غلط ندارد اما دکتر صالح آبادی ، دیکته های زیادی نوشته که در همه آنها موفق بوده است."معاون وزیر اقتصاد به آمار معاملات فیزیکی و مشتقه بورس انرژی اشاره کرد و گفت : در بازار فیزیکی 51 میلیارد ریال قطران، حدود 92 میلیارد ریال آیزوریسایکل، 196 میلیارد ریال متانول، 70 میلیارد ریال حلال 404 ، 5 میلیارد ریال حلال 400 ، 5 میلیارد ریال حلال 402 و سه میلیارد ریال حلال 406 معامله شده است.وی خاطر نشان کرد : حجم معاملات در بازار مشتقه نیز 312 میلیارد ریال بود که عمدتا شامل معاملات برق می شود.دکتر محمدی خاطر نشان کرد : بنابراین در این مدت شاهد معامله 734 میلیارد ریال محصول در بازار فیزیکی و مشتقه بورس انرژی بوده ایم.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری در دوره6ماهه منتهی به30اسفند ماه91معادل7هزار و74میلیارد و101میلیون ریال سود انباشته در حسابهای خود منظور کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری صورت های مالی6ماهه منتهی به30اسفند ماه91را به صورت حسابرسی شده منتشر کرد. این شرکت در نیمه نخست سال مالی جاری معادل چهار هزار و 796 میلیارد و 147 میلیون ریال درآمد حاصل از سرمایه گذاری و سود حاصل از فروش سرمایه گذاری داشت.از درآمد این شرکت هزینه های عمومی،اداری کسر شد و سود عملیاتی دوره به چهار هزار و 775 میلیارد و 13 میلیون ریال رسید.از سود عملیاتی دوره هزینه های مالی کسر و خالص درآمدهای متفرقه به آن اضافه شد و معادل چهار هزار و876میلیارد و960میلیون ریال سود خالص بدست آمد و بر این اساس مبلغ677ریال سود به ازای هر سهم اختصاص داده شد.گفتنی است به سود خالص دوره نیز سود انباشته ابتدای سال اضافه شد و در نهایت مبلغ7هزار و 74میلیارد و101میلیون ریال سود انباشته پایان دوره در حسابهای این شرکت منظور شد.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز در ادامه رشد روزهای قبل، به رشد خود ادامه داد و برای تقایقی نیز توانست نفوذی به کانال ۶۷۰۰۰ واحدی داشته باشد. اما با افزایش عرضه ها مخصوصا در نماد شبندر، در نهایت به عدد ۶۶۹۹۷ رضایت داد! اما ارزش ۳۱۶ میلیارد تومانی معاملات امروز، همچنان از امید سرمایه گذاران به آینده این بورس تهران سخن می گوید! همانطور که دیروز نیز گفته بودیم، گروه خودروسازی امروز به رنگ قرمز خود پایان داد و به درصدهای مثبت رسید و نماد خودرو به عنوان لیدر این گروه، کار خود را با صف خرید به پایان رسانید. نماد پکرمان امروز تقریبا بدون عرضه به کار خود پایان داد و غپینو بسیار محکم در برابر عرضه های سنگین ایستاد!
ساعت ۱۲.......................بازار بسته شد.
یکشنبه ۱۴ مهر۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)