لایو بورس

بورس تهران سه شنبه مورخ 14 آبان 1392

لایو بورس | دوشنبه, ۱۳ آبان ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه:امروز به دلیل نیاز به حضور در جلسه ای ضروری، شاید نتوانم تا پایان بازار همراه دوستان باشم!

 

ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: بازار روز گذشته فرابورس بازهم شاهد افت شاخص کل بود. دیروز در نیم ساعت اول معاملات، شاخص ifex در حدود 13 واحد افت کرد و با افت و خیزی که در جریان معاملات تجربه کرد، در نهایت 3 واحد کاهش را تجربه کرد و در محدوده 791 واحد ایستاد. همچنین در مجموع در بازار دیروز حجم کل معاملات با کاهش 35 میلیون سهمی نسبت به روز یکشنبه به حدود 80 میلیون اوراق بهادار رسید که ارزش کل این مبادلات نیز بالغ بر 828 میلیارد ریال بود که این رقم نیز در مقایسه با معاملات روز یکشنبه حدود 787 میلیارد ریال کاهش نشان می‌دهد. در بازار روز گذشته نماد پالایشگاه نفت لاوان، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت شیراز و سهام تامین مواد اولیه فولاد صبانور با نماد کنور به ترتیب بیشترین تاثیرات منفی را بر روند شاخص گذاشته‌اند. این در حالی است که در این میان سهام پتروشیمی مارون و پتروشیمی زاگرس عواملی برای بالابردن و مثبت کردن شاخص این بازار بودند که البته در مقابل عوامل منفی توان پایداری نداشتند. در بازار همچنان بیشترین ارزش معامله به نماد شاوان (نماد پالایشگاه لاوان) با جابه‌جایی 152 میلیاردو 532 میلیون ریال اختصاص یافت. سهام پالایشگاه شیراز نیز با ارزش معامله بیش از 138 میلیاردریالی در جایگاه دوم قرار گرفت. روز گذشته همچنین در بازار فرابورس نماد بانک دی با معامله بیش از 10 میلیون سهم در راس شرکت‌های فرابورسی قرار گرفت.

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: اجلاس مقدماتی تاسیس بازار برق کشورهای عضو اکو با محوریت بورس انرژی ایران امروز سه‌شنبه به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در محل دبیرخانه سازمان همکاری‌های منطقه‌ای (اکو) برگزار می‌شود. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بورس انرژی، محمد حسین عسگری، رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی با اعلام این خبر گفت: ظرفیت بالای تولید برق در ایران و اختلاف زمانی پیک مصرف برق در کشورهای منطقه در کنار اتصال فیزیکی شبکه‌های انتقال، کشورهای عضو اکو را برآن داشته تا موضوع تشکیل بازار منطقه‌ای برق کشورهای عضو اکو را با محوریت بورس انرژی ایران بررسی کنند. عسگری افزود: موقعیت خاص جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های لازم برای ایجاد یک بازار متشکل برق جهت مبادلات مالی و خرید و فروش برق بین کشورهای منطقه را ایجاد کرده است. رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی گفت: وزارت نیرو از سال 89 ضمن بررسی تجربه سایر کشورهای دنیا درخصوص سنجش بازار منطقه‌ای برق، مطالعات گسترده‌ای در خصوص امکان راه‌اندازی بازار منطقه‌ای برق، و زیرساخت‌های مورد نیاز آن در منطقه انجام داده است. عسگری از تدوین و ارائه ساختار پیشنهادی بازار منطقه‌ای برق کشورهای عضو اکو خبر داد و گفت: بر این اساس نخستین اجلاس کارشناسی بازار برق کشورهای عضو اکو به میزبانی ایران و با حضور نمایندگانی از کشورهای ترکیه، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، قرقیزستان، تاجیکستان و جمهوری اسلامی ایران در روزهای 14 و 15 آبان‌ماه در محل دبیرخانه سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) برگزار خواهد شد. رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی افزود: با توجه به راه‌اندازی بورس انرژی در کشور و تجربه موفق معاملات برق در این بورس و همینطور وجود زیرساخت‌های قوی مقرراتی، نرم افزاری و سخت افزاری در بازار سرمایه کشور، بورس انرژی می‌تواند محور انجام معاملات برق و سایر حامل‌های انرژی در سطح کشورهای عضو «اکو» باشد. دستور کار این اجلاس ارائه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه تجارت برق و دستیابی به توافقات اولیه در خصوص همکاری‌های آتی برای تشکیل بازار منطقه‌ای برق اکو خواهد بود.

 

ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: گفتنی است امروز جلسه شورای پول و اعتبار برگزار خواهد شد که طی آن در ارتباط با نرخ بهره بانکی به توافق رسیده شود. خبرها حاکی از توافق بر سر نرخ 27درصدی می باشد که در صورت تحقق این امر انتظار تاثیرات منفی بر کل بازار سرمایه و تاثیرات مثبت بر گروه بانکی را در کوتاه مدت خواهیم داشت ."

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از علی: "شرکت نفت ایرانول با 20% تعدیل مثبت سود هر سهم خود را 2748ریال پیش بینی نموده که در عملکرد 6 ماهه 53% از آن را محقق نموده است. گفتنی است از دلایل این تعدیل افزایش نرخ فروش محصولات صادراتی و تغییر ترکیب فروش محصولات با وزن بیشتر صادراتی و همچنین کاهش 3درصدی بهای تمام شده می باشد."

 

ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه:همانطور که در بالاتر نیز عنوان کردیم، امروز در جلسه شورای پول و اعتبار، موضوع افزایش سود بانکی مطرح خواهد شد. اگر افزایش نرخ سود بانکی تا ۲۷ درصد به تصویب برسد، بازار تحت تاثیر این تصمیم، مدتی خراب خواهد شد! اما در صورت عدم تصویب این طرح، بازار دوباره به جایگاه قبلی خود باز خواهد گشت!

 

ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه:همانطور که در روزهای قبل نیز گفته بودیم و دیروز نیز تاکید کردیم، فاذر در محدوده ۳۰۰ تومان به خوبی حمایت شد و در حال بازگشت است.

 

 ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از علی: "ثباغ اطلاعات و صورت های مالی سال مالی منتهی به 92/6/31 را منتشر کرد که بر این اساس سود هر سهم شرکت تعدیل 47درصدی نسبت به آخرین پیش بینی نشان می دهد. این رقم 803 ریال به ازاء هر سهم در صورت های حسابرسی نشده پایان سال اعلام گردیده است."

 

ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه:مدیرعامل بورس انرژی از برگزاری جلسه هماهنگی بین خریداران میعانات گازی و نفت خام با مسئولان بورس انرژی و شرکت ملی نفت خبر داد.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس انرژی، دکتر سیدعلی حسینی گفت: طبق دستور وزیر نفت قرار است، روزانه 10 هزار بشکه میعانات گازی و 5000 بشکه نفت خام در رینگ داخلی بورس انرژی عرضه شود که درصورت وجود تقاضا و تمایل مصرف‌کنندگان، حجم عرضه‌ها از سوی شرکت ملی نفت ایران بیشتر خواهد شد.مدیرعامل بورس انرژی با اشاره به این جلسه که در محل شرکت بورس انرژی برگزار شد، افزود: بر اساس هماهنگی‌ها و دستورالعمل‌های شرکت ملی نفت، قرار است پالایشگاه‌های خصوصی داخلی که دارای مجوز فعالیت هستند، خوراک موردنیاز خود را ازطریق سامانه معاملاتی بورس انرژی تهیه کنند. دکتر حسینی گفت: شرکت ملی نفت هم قرار است در نخستین مرحله نفت خام سبک و میعانات گازی را برای تامین مواد اولیه این پالایشگاه‌ها در رینگ داخلی بورس انرژی عرضه کند.در این نشست که برای آشنایی خریداران با فرآیند خرید و ساز و کار معاملات فیزیکی در بورس انرژی برگزار شد، نمایندگان بورس انرژی و امور بین‌الملل شرکت ملی نفت به‌طور دقیق فرایندها و رویه‌های اجرایی در خصوص خرید محصول نفت خام ازطریق سامانه معاملاتی بورس انرژی را ارائه کردند و به سئوالات خریداران پاسخ دادند.  

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه:دیدگاه مثبت وزیر اقتصاد به بازار سرمایه و علاقه‌مندی وی به توسعه نقش بازار سرمایه در اقتصاد ملی یک سرمایه بزرگ است و باید ازنظر مثبت وزیر در جهت توسعه بازار سرمایه استفاده شود.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از خبرگزاری ایسنا، رشد شاخص بورس که طی سه ماه اخیر سرعت ویژه‌ای به خود گرفته است و رکوردهای بی‌سابقه‌ای را به ثبت رسانده است، در شرایطی اتفاق افتاده که بازارهای موازی یعنی بازار طلا و ارز در رکود مطلق به سر می‌برند. طی سه ماه گذشته با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس‌جمهور ایران، امید به بهبود اوضاع اقتصادی افزایش یافت تا جایی که انتظار بازگشت اقتصاد به ریل اصلی و خروج آن از هیجانات کاذب، تقویت شد. از این رو دلالی و سوداگری در بازار ارز و سکه فروکش کرد. این موضوع قیمت دلار را از 3700 تومان به سه هزار تومان رسانده تا تقویت 20 درصدی ارزش پول ملی را تضمین کرده باشد.در مقابل بازارهای مولد نظیر بازار سرمایه به رشد خود سرعت داد تا سرمایه ها این بار در مسیر درست حرکت کنند. این انتقال نقدینگی سرگردان از بازارهای واسطه‌ای به بورس و تبدیل شدن آن به سرمایه، خود به بازگشت اقتصاد به چارچوب های منطقی و حساب شده کمک کرده است. بازدهی مطلوب بازار سرمایه که از ابتدای سال تاکنون بیش از 70 درصد بوده است نشانه مثبتی برای سرمایه‌گذران خرد و کلان است تا با خروج دارایی‌های خود از بازارهای رایج چهاراه استانبول، آن را به سمت خیابان حافظ و بورس هدایت کنند تا هم سود مناسبی به دست بیاورند و هم اقتصاد کشور نقدینگی مناسب را در بخش تولید در اختیار بگیرد.اما آنچه این روزها بازار سرمایه با آن مواجه است خیل عظیم سرمایه‌گذاران و سهامداران غیرحرفه‌ای است که منتظر عرضه سهام شرکت‌های جدید در این بازار بوده تا در شرایط مناسبی به این بازار ورود پیدا کنند اما به نظر می‌رسد با واگذاری شرکت‌های صدر اصل 44، سازمان خصوصی سازی شرکت قابل پذیرش در بورس ندارد.در همین زمینه پیش از این معاون سابق سازمان خصوصی سازی در مورد علت عرضه نکردن سهم توسط سازمان خصوصی سازی گفت: سازمان خصوصی سازی برای واگذاری، شرکت قابل پذیرش در بورس ندارد و آنچه را که در چنته داشت عرضه کرد و در این شرایط نهادهای عمومی غیر دولتی باید به کمک بورس بیایند.اما علی طیب نیا - وزیر امور اقتصادی و دارایی - با توجه به خوب بودن وضعیت بازار سهام گفت: الحمدالله وضعیت بازار سهام خیلی خوب است و عرضه سهام هم صورت می‌گیرد.وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود سازمان خصوصی‌سازی سهامی برای عرضه در بورس ندارد؟ گفت: سازمان خصوصی‌سازی سهام برای عرضه دارد و این کار در حال انجام شدن است.

 

ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه:خریـد نقدی مس در ساعـات معاملاتی روز دوشنبه در بـورسلندن با کاهش همراه شد و با نرخ 7 هزار و 179.50 دلار بر تن معامله شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، طی معاملات روز دوشنبه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس با کاهش رو به رو شد و به 7 هزار و 180 دلار رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 190 دلار معامله شد. این در حالی است که، خرید نقدی مس در ساعات معاملاتی روز جمعه به هر تن 7 هزار و 255 دلار رسیده بود. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 787.50 دلار و یک هزار و 788 دلار معامله شد. قلع هم با نرخ 22 هزار و 775 دلار خریداری شد. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 899 و یک هزار و 900 دلار انجام شد.سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 138 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 139 هزار دلار به فروش رسید.

 

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه:همانطور که در ابتدای بازار نیز عنوان کرده بودم، متاسفانه ادامه بازار را در خدمت دوستان نخواهم بود!


 

 

 



سه شنبه ۱۴ آبان۱۳۹۲
  • لایو بورس