لایو بورس

بورس تهران یکشنبه مورخ 19 آبان 1392

لایو بورس | شنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: بازار امروز در شرایطی آغاز خواهد شد که مذاکرات چند روزه ایران با گروه ۵+۱ شب گذشته، بدون امضای توافق نامه، به پایان رسید و ادامه مذاکرات برای متقاعد کردن دولت فرانسه، به اواخر آبان ماه موکول گردید!!

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: شرکت پالایش نفت تبریز رتبه نخست در میان شرکت‌های پالایشی از حیث رعایت بهداشت حرفه‌ای را کسب کرد. به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش نفت تبریز، براساس فعالیت‌ها و شاخص‌های سالانه و معیارهای سنجش مربوطه واحد بهداشت (HSE)، پالایش نفت تبریز موفق به اخذ رتبه نخست در زمینه عدم آلایندگی از سازمان حفاظت محیط زیست شد.

 

 ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: مدیر عامل شرکت سیمان هگمتان در یک نشست خبری به تشریح وضعیت صنعت سیمان در کشور و مزیت‌های رقابتی شرکت سیمان هگمتان پرداخت. داوود مختارپور با اشاره به افق تولید 100میلیون تنی سیمان در کشور و توان 80 درصدی متخصصان داخلی برای ایجاد کارخانجات سیمان و تامین نیازمندی‌های تخصصی و تکنولوژیک در کشور، صنعت سیمان را یک صنعت بومی معرفی کرد. وی با اشاره به جایگاه صنعت سیمان در کشور گفت: نرخ رشد تولید در صنعت سیمان متناسب با نرخ رشد صنایع پشتیبانی‌کننده و زیر ساخت‌های مکمل مانند خدمات حمل‌‌و‌نقل نیست و همین عامل باعث ایجاد گلوگاه‌های ویژه‌ای در تولید سیمان شده است.مدیرعامل سیمان هگمتان با اشاره به کسب رتبه چهارم کشورمان در بین کشور‌های تولیدکننده سیمان افزود: با تلاش همه دست اندرکاران این صنعت به زودی ایران رتبه سوم را در بین تولید‌کنندگان سیمان پس از چین به دست خواهد آورد. این در حالی است که در کل منطقه تنها ایران توان صادرات 8/13 میلیون تن سیمان را داراست و با برنامه‌‌ریزی‌های صورت گرفته توان صادرات ایران به 15 تا 18میلیون تن افزایش خواهد یافت که در این صورت به رتبه اول جهانی صادرات سیمان خواهد رسید.مختار‌پور مهم‌ترین عامل تاثیر‌گذار در این روند را تحریم‌های ناعادلانه عنوان کرد که فرصت‌های برابر رقابتی را از تولید‌کنندگان کشور می‌گیرد.مدیر‌عامل شرکت سیمان هگمتان بازاریابی و تحقیقات بازار در صنعت سیمان را یک ضرورت مهم معرفی کرد و توضیح داد: واکاوی‌های علمی در حوادث طبیعی به ویژه زلزله حاکی از این بوده که مصرف نادرست سیمان و فولاد در صنعت ساخت و ساز یکی از عوامل موثر در تلفات حوادث طبیعی است، بنابراین با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و حمایت انجمن صنفی صنعت در نظر داریم  اولین گام تغییر الگوی مصرف سیمان را درکشور برداریم و به عنوان مسوولیت اجتماعی اولویت دار سازمانی الگوی جدیدی را برای این کالا به مخاطبان و مشتریان داخل کشور ارائه کنیم.وی در تکمیل خبر خود برگزاری همایش تخصصی تغییر الگوی سنتی مصرف سیمان در اردیبهشت و خرداد سال آینده را اولین فاز اجرایی طرح مذکور عنوان کرد.

 

ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: روند نزولی قیمت طلا در بازارهای بین‌المللی، روز جمعه با انتشار گزارش وزارت کار آمریکا پیرامون ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، وارد کانال جدیدی شد.   در این روز بازار طلا شاهد سقوط قیمتی شدیدی بود که باعث شد بهای این فلز در کمترین سطح، به 1282 دلار در هر اونس رسیده و در نهایت هم بر بهای 1288 دلار ثابت شود؛ یعنی ریزش 12 دلاری به نسبت قیمت ثبت شده در پایان معاملات روز پنج‌شنبه برای این فلز. بر‌اساس گزارش وزارت کار این کشور، اقتصاد ایالات متحده طی ماه اکتبر، 204 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده که بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌ها بوده که این مساله نشانگر بهبود نسبی وضعیت اشتغال است و گمانه زنی‌ها در‌خصوص متوقف شدن محرک پولی 85 میلیارد دلاری فدرال رزرو را افزایش داده است. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی پیش از این پیش‌بینی کرده بودند که اقتصاد آمریکا در ماه اکتبر کمتر از 125 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است. در لحظات ابتدایی انتشار این گزارش، قیمت هر اونس طلا بیش از 10 دلار کاهش یافت. بنا بر اعلام این گزارش همچنین وزارت کار آمریکا مدعی شده است که بحران تعطیلی 16 روزه دولت فدرال، تاثیر منفی چندانی بر وضعیت بازار اشتغال نداشته است. به‌رغم بهبود نسبی وضعیت بازار اشتغال آمریکا، رییس فدرال رزرو این کشور همچنان بر ادامه اجرای محرک پولی 85 میلیارد دلاری تاکید دارد. نشست آتی فدرال رزرو آمریکا قرار است روزهای 17 و 18 دسامبر برگزار شود. این آخرین نشست بزرگ‌ترین بانک مرکزی دنیا در سال 2013 خواهد بود و به اعتقاد برخی کارشناسان، مقام‌های فدرال رزرو در این نشست سیاست‌های محرک پولی را همچنان ادامه خواهند داد. این در شرایطی است که نگرانی از متوقف شدن این سیاست‌ها، موجب کاهش 20 درصدی قیمت طلا در سال 2013 شده است.

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: سنگ‌آهن برای صنایع فولاد ارزشی حیاتی دارد، آن‌گونه که آب برای کشاورزان. فولاد سازان این روزها با نگرانی، تصمیماتی را که در مورد سنگ‌آهن گرفته می‌شود، دنبال می‌کنند، چراکه می‌دانند هر تغییر کوچکی در این زمینه می‌تواند تاثیر بزرگی بر حال و آینده این صنعت داشته باشد. شاید دلیل دیگر این نگرانی این باشد که برای نخستین بار طی سال‌های اخیر صنایع فولاد ایران مجبور به واردات بخشی از مواد آهن‌دار مورد نیاز واحد‌های خود شده‌اند و این موضوع برای کشوری که خود تامین‌کننده بخشی از نیاز صنایع فولاد چین به سنگ‌آهن است، طبیعی نیست. اعداد، حقایق غیرقابل کتمان هستند و همین اعداد نشان می‌دهند که روند رشد صادرات سنگ‌آهن از ایران نگران‌کننده است. براساس آمار رسمی گمرک جمهوری اسلامی، صادرات سنگ‌آهن از کشور در سال 87 کمی بیش از 5 میلیون و 700 هزار تن بود، اما امسال و براساس روند فعلی به 25 میلیون تن خواهد رسید؛ یعنی تقریبا رشد 5/4 برابر تنها طی پنج سال. اگر این روند ادامه داشته باشد طی سه سال آینده صادرات سنگ‌آهن ایران می‌تواند به عدد غیرقابل تصور 55 میلیون تن برسد. در هیچ زمان و در هیچ نقطه‌ای از جهان چنین رشد سریعی در صادرات مواد اولیه صورت نگرفته است و البته این رشد استثنایی در سکوت تحقق یافته است. طی همین مدت ظرفیت تولید فولاد خام ایران از حدود ده میلیون تن به حدودپانزده میلیون تن افزایش یافت. افتتاح ده‌ها طرح و پروژه در نقاط مختلف کشور در مجموع پنج میلیون تن یعنی حدود 50 درصد به ظرفیت تولید فولاد ایران اضافه کرد، اما صادرات سنگ‌آهن پنج برابر شد. واقعیت تلخ این است که بر خلاف برنامه پنج ساله توسعه و رهنمون‌هایی که ملزم به اجرای آن بودیم و هستیم و همچنین بر خلاف ساده‌ترین قوانین اقتصادی، طی پنج سال گذشته به‌طور خواسته یا نا‌خواسته دستگاه‌های اجرایی کشور به سمت افزایش ظرفیت تولید فولاد حرکت نکرده‌اند یا در این حرکت موفق نبوده‌اند، بلکه افزایش روزبه‌روز و ساعت به ساعت صادرات سنگ‌آهن دنبال شد که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. آیا این روند خطرناک ادامه خواهد داشت؟ ذخایر سنگ‌آهن ایران نامحدود نیست و با رسیدن به لایه‌های پایین‌تر، هزینه استخراج و فرآوری افزایش خواهد یافت. سنگ‌آهنی که امروز به بنادر چین صادر می‌شود نیاز امروز یا فردای صنایع فولاد ایران است. به نظر می‌رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت که در شرایط فعلی در هر دو سوی این معادله قرار دارد باید راهی برای حل این مشکل پیدا کند، یک راه‌حل سریع و امکان‌پذیر.

 

ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: این سازمان چند پیشنهاد برای رونق بخش معدن و صنایع معدنی به دولت و مجلس شورای اسلامی ارائه داده که از جمله آنها دریافت وام از صندوق توسعه ملی به میزان پنج میلیارد دلار یا بیشتر از آن است. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، دکتر مهدی کرباسیان روز شنبه در نشست هم‌اندیشی با نمایندگان رسانه‌ها گفت: تکمیل طرح‌های نیمه تمام و همچنین بازگشت برخی از شرکت‌های واگذار شده ایمیدرو در اسفند 91 از دیگر پیشنهادهای ایمیدرو به دولت و مجلس است. وی در این نشست همچنین از راه‌اندازی طرح طلای زرشوران تا چند ماه آینده، راه‌اندازی بخش احیا طرح‌های فولاد استانی برای تولید آهن اسفنجی در سال 93، فعال‌تر شدن سنگ‌آهن سنگان، نهایی شدن قرارداد الکترود گرافیتی و نهایی شدن اجرای پروژه آلومینیوم جنوب در لامرد خبر داد.
کرباسیان ادامه داد: قرارداد اجرای هفت طرح فولادی استانی با چینی‌ها ،  ال‌سی نخستین واحد آن در سپیددشت باز شده و ال‌سی بقیه طرح‌ها در بانک‌های سپه و صنعت و معدن در دست بررسی است. وی با بیان اینکه برای تامین مالی طرح‌های فولاد استانی فراخوانی برای سرمایه گذاری منتشر شده است، تصریح کرد: تاکنون 16 واحد بزرگ اقتصادی تقاضای مشارکت در این طرح‌ها را ارائه کرده‌اند و در نظر داریم 65 درصد مشارکت را با بخش خصوصی داشته باشیم و 35 درصد را ایمیدرو اداره کند. رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: هر چند ارزش ذخایر معدنی کشور 700 میلیارد دلار ذکر شده است اما در صورت اکتشافات بیشتر قطعا از این رقم بسیار بالاتر خواهد بود. کرباسیان افزود: اگر بخواهیم به سمت توسعه و ایجاد اشتغال در کشور برویم، باید به بخش معدن و صنایع معدنی به طور ویژه توجه کنیم. وی نهایی کردن قراردادهای نیمه تمام و برخی از طرح‌ها، تلاش برای برقراری توازن بین مواد معدنی و صنایع معدنی، همکاری با سازمان‌های مردم نهاد و همچنین توجه به پژوهش و تحقیقات و حمایت از طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی را از دیگر برنامه‌های ایمیدرو برشمرد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در اسفند ماه سال گذشته 18 هزار و 500 میلیارد تومان از سهام شرکت‌های مختلف تابعه ایمیدرو را به عنوان واگذاری اما در قالب رد دیون واگذار کردند که این مساله ایمیدرو را دچار کاهش درآمد کرده است. وی تصریح کرد که یکی از درآمدهای ایمیدرو از محل سود سهام شرکت‌های مس، ایرالکو و ... بوده که اکنون قطع شده است. همچنین نیمی از سهام صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی که یک صندوق حاکمیتی است، واگذار شده است. کرباسیان همچنین به ایجاد فضای تعاملی جمهوری اسلامی ایران با جهان اشاره کرد و گفت: حضور سرمایه‌گذاران و شرکت‌های خارجی برای اجرای طرح‌های مختلف نشانه همین تعامل سازنده و تدبیر سیاست‌گذاران کشور است. وی در این نشست که حدود 80 خبرنگار، عکاس و فیلمبردار از رسانه‌های مختلف حضور داشتند، شفاف بودن با مردم را جزو سیاست‌های دولت از طریق رسانه دانست و تصریح کرد: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو گفتن واقعیت‌ها به مردم است. کرباسیان گفت: ایمیدرو از نقد رسانه‌ها استقبال می‌کند، البته به شرطی که منصفانه و بر‌اساس واقعیت‌ها باشد؛ بنابراین از خبرنگاران انتظار داریم چنانچه در مورد مطلبی ابهام داشتند، به شنیده‌ها اکتفا نکنند و واقعیت را از طریق روابط عمومی ایمیدرو جویا شوند.

 

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: کاهش نرخ بهره بانکی اروپا نیز فشار زیادی بر قیمت طلا وارد می‌کند. اقدام اخیر بانک مرکزی اروپا در کاهش نرخ بهره به 25/0 درصد موجب شد تا ارزش یورو در برابر دلار آمریکا با کاهش روبه‌رو‌ شده و این مساله به ضرر قیمت جهانی طلا شود.  گویا همه چیز مهیا است تا بازارهای طلا و سکه داخلی همچنان به روند ریزشی خود ادامه دهند. مدتی است که این بازارها واکنشی به رویدادهای مختلف نشان نمی‌دهند و ترجیح می‌دهند تنها از اونس طلا تبعیت کرده و پیرو کاهش‌های مداوم بهای طلا در بازارهای جهانی، از قیمت طلا و سکه بکاهند. اما این بار دو رویداد مهم همزمان بر کاهش قیمت‌های بازار تهران اثر گذاشت و موجب شد تا روز گذشته شاهد یک سقوط قیمتی در بازار سکه، طلا و دلار باشیم. از یک سو افت شدید قیمت طلای جهانی و از سوی دیگر نتایج مثبت حاصل از مذاکرات روزهای پنج‌شنبه و جمعه در ژنو، توانست بازار راکد و خاموش دلار و سکه را بیدار کرده و وادار به ریزش‌های شدید قیمتی کند.  در این روز در شروع معاملات بازار نقدی سکه، از بهای سکه‌های تمام بهار طرح جدید و قدیم کمتر از 30 هزار تومان کاسته شد و سکه‌های نیم و ربع هم کاهش قیمت 13 و 11 هزار تومانی را تجربه کردند. این روند کاهشی همراه با نوسانات فراوان همچنان ادامه پیدا کرد؛ اما در این میان دلار بازار آزاد نیز که هفته‌های آرام و با ثباتی را عمدتا در محدوده قیمتی 3005 تا 3015 تومان سپری کرده بود، در آغاز هفته و متاثر از خبرهای خوش و امیدوارکننده، وارد کانال 1200 تومانی شد و به ریزش بهای سکه دامن زد. حال نوبت بازار آتی سکه‌های طلا بود تا با نگاهی به اوضاع و احوال دلار و سکه نقدی، روز معاملاتی خود را آغاز کنند. این بازار روز گذشته میهمان جدیدی داشت که سررسیدهای جاری آن را به پنج عدد افزایش می‌داد. سکه سررسید اسفندماه از روز گذشته وارد بازار آتی شد تا معامله‌گران فرصت انتقال موقعیت‌های خود از سررسیدهای نزدیک به دور را به مدت یک هفته تا خداحافظی سکه آبان از این بازار، داشته باشند.

 

ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از عظیمی: "روند بورس در طول مذاکرات آتی ----دور اخیر مذاکرات ژنو میان ایران و قدرت های غربی بر سر پرونده هسته ای کشورمان در حالی پایان یافت که طرفین تا یک قدمی حصول توافق اولیه پیش رفتند اما در نهایت برخی اختلاف نظرها به خصوص در میان اعضای 1+5 و یا حتی می توان گفت کارشکنی فرانسوی ها از این امر جلوگیری کرد اما در عین حال بنا شد طرف های مذاکره در پایان ماه جاری بار دیگر مباحث خود را از سر بگیرند. در این هر بار با بهبود نسبی اوضاع پرونده هسته و کاهش تنش ها، شاهد فضایی بعضا هیجانی وسیل تقاضا در گروه های مختلف هستیم و با بی نتیجه ماندن مذاکرات نیز فضای نا امیدی در بازار سرمایه رخنه می کند. طباطبایی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد و کارشناس بازار سرمایه در گفتگویی به بررسی تاثیر نتایج مذاکرات ایران با گروه 1+5 بر بازار سرمایه پرداخت و اظهار داشت: رفتار بازار نسبت به نتایج مذاکرات تا حدودی هیجانی است و در واقع یک خبر مثبت روی برخی از صنایع که از کاهش تحریم ها نتیجه بهتری کسب می کنند مانند صنعت خودرو و سیمان و همچنین گروه بانکی ها سریعتر تاثیر می گذارد و این گروه ها با صف خرید مواجه می شوند. در مقابل صنایعی که با کاهش تحریم ها و کاهش نرخ ارز، تحت فشار قرار می گیرند با واکنش منفی سریع و آنی بازار مواجه می شوند که در نتیجه رفتار هیجانی سرمایه گذاران می باشد. به علت اینکه روند کلی مذاکرات مثبت ارزیابی می شود شاهد رشد شاخص هستیم اگرچه امکان دارد در این بازه زمانی اصلاح شاخص را نیز شاهد باشیم زیرا با رشد 100 درصدی شاخص از ابتدای سال تا کنون اگر اصلاحی هم صورت بگیرد نباید آن را ناشی از مسائل سیاسی و نتایج مذاکرات بدانیم. سرمایه گذاران می بایست به خرید سهم هایی که اطلاعات مالی شان مشخص شده و به بازار ارائه شده بپردازند و این نوید را می توان داد تا زمانیکه مذاکرات میان ایران و قدرت های غربی ادامه داشته باشد، جو مثبت روانی حاصل از این امر روند بازار را صعودی نگاه خواهد داشت."

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از عظیمی: "وضعیت ساعت اولیه بازار---پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات ایران و غرب در ژنو در مقطع کنونی و اعلام ادامه این مذاکرات در پایان ماه، بار دیگر بازار سهام وارد مدار نزولی شده و قیمتها سر به آستانه ریزش نهاده اند. گروه نفت و پتروشیمی علت اصلی افت بیش از 275 واحدی ارزش شاخص کل در نیم ساعت اول معاملات بشمار می روند. به جز نماد شاوان که متوقف شده، 4 نماد دیگر پالایش با صف فروش یا درصدهایی از منفی روبروشده اند. در این گروه ونفت سعی دارد به قیمت درصد مثبت برسد و صف خرید شنفت مستحکم است. صف شاراک نیز محکم است در حالی که نمادهای شیراز و شفن کمی مثبت هستند و دیگر نمادهای پتروشیمی روند منفی دارند. تاپیکو در محدوده نرخ صفر تابلو است. شاخص کل در حال حاضر با 276 واحد کاهش،در کانال 76678 واحدی قرار دارد."

 

ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه: به نقل از عظیمی: "وضعیت ساعت میانی بازار---فشار سنگین عرضه ها بخصوص در گروه پالایش نفت بقدری بالاست که علیرغم جمع آوری بسیاری از سهام از صف فروش و یا درصدهایی از منفی در قیمت، باز هم شاخص کل و روند بازار منفی است و نیروی فروشندگان بر خریداران همچنان غلبه دارد. گروه پتروشیمی نیز تقریبأ و در بسیاری از نمادها روند منفی دارند. در گروه بانکی و با انتشار دو خبرمثبت از وپاسار و وسینا،این دو سهم با اقبال بازار و صف خرید مواجه هستند. وپاسار مالکیت بیش از 80 درصدی میدکو را دارد که صف خرید است. وسینا نیز مالکیت 5 درصدی اخابر را دارد که اخیرا رشد قیمتی قابل توجهی داشته است. ترز ارزی هر دو بانک مثبت بوده و بزودی شاهد تعدیل مثبت قابل توجه هر دو نماد خواهیم بود. در حالی که روند مثبت وبصادر و وبملت نیز دیده می شود. در گروه خودرو اما کماکان روند منفی است ولی خاور صف خرید دارد. سشرق نیز پس از عرضه سنگین صورت گرفته، کماکان صف دیگری پیدا کرده است. روند صعودی تاپیکو جالب توجه است و فارس مثبت با وجود مثبت شدن بار دیگر در مسیر سقوط قرار گرفت. شاراک همچنان با وجود عرضه ها، صف خرید دارد و شیراز نیز در محدوده مثبت پیشروی کرده است. در گروه سرمایه گذاری، در حالی نماد وخارزم به صف خرید رسیده که بهترین صف خرید در گروه سرمایه گذاری، مربوط به والبر است. به صف نسبتا پرحجم وپترو و وبوعلی نیز می توان اشاره کرد. روند نمادهایی چون ونیکی، وتوصا و وبهمن نیز مثبت است . هر چند که وضعیت بازار نسبت به نیم ساعت اول معاملات قدری بهبود یافته است ولی به نظر می رسد امروز را با شاخص منفی در پایان معاملات به اتمام خواهیم برد."

 

ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: به نقل از عظیمی: "به گزارش خبرگزاری فارس، بانک مرکزی امروز قیمت رسمی ارزها را ثبات نگه داشت. بر این اساس دلار 2491.9 تومان، پوند 3990.7 تومان و یورو 3331.2 تومان تعیین قیمت شده است.همچنین فرانک سوئیس 2704.8 تومان، روپیه هند 39.4 تومان، درهم 678.5 تومان، صد روپیه پاکستان 2320.3 تومان، صد ین ژاپن 2513.3 تومان، دلار هنگ کنگ 321.5 تومان و لیر ترکیه 1224.3 تومان ارزش‌گذاری شد.روبل روسیه 76.4 تومان، ریال قطر 684.7 تومان، صد دینار عراق 214.7 تومان، ریال عربستان 664.5 تومان، یوان چین 409.1 تومان، رینگت مالزی 784.3 تومان و هزار وون کره 2344.2 تومان درج قیمت شد."

 

ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از عظیمی: "چشم انداز قیمت مس در ماه های پیش رو ---بانک مشهور کانادایی تی دی سکیوریتیز در گزارشی به سرمایه گذاران در بازار فلزات اساسی توصیه کرد که به خرید مس در سطوح کنونی قیمت بپردازند چرا که چشم انداز قیمتی مثبتی پیش روی این کالا خواهد بود.بر اساس این گزارش پیش بینی می شود که قیمت در ماه های پیش رو تا سطح 7525 دلار در هر تن نیز بالا رود و بنابراین خرید به قصد سرمایه گذاری در سطوح بالاتر از 7100 دلار کنونی منطقی به نظر می آید. تحلیلگران این بانک اعتقاد دارند که تضعیف بازار مس در ماه های اخیر و نوسانات قیمتی متعدد در این بازار مقطعی بوده و باید منتظر تثبیت و سپس رشد سطح قیمت مس در ماه های آتی بود.در این گزارش تصریح شده که مواردی همچون تضعیف ارزش دلار ایالات متحده، بهبود چشم انداز اقتصاد چین در ماه های اخیر، افت نسبی سطح ذخایر مس در بازارهای کالایی به خصوص بازار فلزات لندن و ارتقای شاخص های کلان اقتصادی در ایالات متحده و اروپا از جمله دلایل حمایت کننده از قیمت مس در کوتاه مدت و میان مدت به حساب می آید. در عین حال کارشناسان تی دی سکیوریتیز اعتقاد دارند که علاوه بر موارد مذکور، رشد فصلی تقاضا از جانب مشتریان چینی در مقطع کنونی به منظور تجدید موجودی انبار ، می تواند حمایت خوبی را از قیمت مس در مدت باقی مانده از فصل پایانی سال جاری پدید آورد.گفتنی است که در حال حاضر قیمت مس در بازار فلزات لندن در سطح 7167 دلار گزارش می شود."

 

ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه:متاسفانه در همه بازار و تالار و سایتهای بورسی، بسته شدن نماد شاوان را به دلیل اعلام تعدیل منفی بزرگ اعلام کرده اند! این موضوع بر فشار فروش نمادهای پالایشگاهی و به تبع آن، به فشار فروش در کل بازار افزوده است! البته ما این موضوع را فقط یک شایعه میدانیم و به همین دلیل، خریدار شبندر از صف فروش هستیم.


 

ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "در گفتگوی مدیر عامل شرکت با بورس نیوز مطرح شد: تعدیل مثبت پالایش نفت لاوان از محل سه تغییر----بنا بر گفته مدیر عامل شرکت این توقف جهت تعدیل پیش بینی درآمد سال مالی 92 از محل سه تغییر مثبت انجام گرفته است. در حالی طی معاملات روز جاری بازار سرمایه نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت لاوان متوقف گردید که بنا بر گفته مدیر عامل شرکت این توقف جهت تعدیل پیش بینی درآمد سال مالی 92 از محل سه تغییر مثبت انجام گرفته است. محمدعلی دادور مدیر عامل شرکت پالایش نفت لاوان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ضمن اشاره به توقف نماد معاملاتی "شاوان" طی معاملات روز جاری عنوان کرد: شرکت پالایش نفت لاوان در پی شکل گیری سه تغییر مثبت در سود پیش بینی شده سال 92 اقدام به توقف نماد معاملاتی طی معاملات امروز نمود. وی ادامه داد: یکی از عوامل تأثیرگذار بر تغییر پیش بینی سود سال مالی 92 "شاوان" تغییر سوخت پالایشگاه می باشد که پیشتر سایر شرکت های پالایشی به غیر از شرکت پالایش نفت لاوان از آن برخوردار بوده است. دادور در خصوص موضوع پرداخت یک درصد عوارض آلایندگی توسط شرکت های پالایشی و تأثیر آن بر تعدیل پیش بینی سال مالی 92 اظهار کرد: از آنجا که تاکنون موضوع مذکور به دستگاه های اجرایی ابلاغ نگردیده است "شاوان" نیز تاکنون اقدامی جهت اندازه گیری میزان تأثیر این موضوع بر تعدیل پیش بینی درآمد سال مالی 92 انجام نداده است. چراکه انجام بیش داوری در موضوع مطرح شده مناسب به نظر نمی آید. وی ادامه داد: شرکت پالایش نفت لاوان در حالی در جزیره کوچکی به فعالیت خود ادامه می دهد که قبلاً نیز اقدامات به جایی را جهت همکاری با سازمان محیط زیست انجام داده است و در همین راستا پرداخت یک درصد عوارض آلایندگی برای این شرکت امری نامناسب و سنگین می باشد. مدیر عامل شرکت پالایش نفت لاوان در پایان از ارسال گزارشات مربوط به تعدیل پیش بینی درآمد سال مالی 92 به بورس خبر داد و افزود: به نظر می رسد که روند بررسی و بازگشایی نماد معاملاتی "شاوان" حداقل یک هفته به طول انجامد."

 

ساعت ۱۱ و ۴۷ دقیقه:شرکت پالایش نفت تهران با نماد "شتران" تا به حال هیچ گونه درخواستی مبنی بر انجام افزایش سرمایه به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال نکرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، غلامرضا ابوترابی، رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایه ای سازمان بورس، در خصوص شایعه منتشر شده در خصوص افزایش سرمایه شتران و بحث رد این درخواست اعلام داشت: شرکت پالایش نفت تهران تا به حال هیچ گونه درخواستی مبنی بر افزایش سرمایه چه از محل سود انباشته و چه از محل آورده های نقدی به این سازمان ارسال نکرده است.وی ادامه داد: با توجه به اطلاعیه ای که در تاریخ آذرماه سال 91 از طریق کدال اعلام شد از تمام شرکت ها درخواست کرده ایم که از تاریخ اول دی ماه همان سال درخواست افزایش سرمایه خود را از حالت کاغذی خارج و از طریق سامانه کدال ارسال کنند لذا هر گونه درخواست افزایش سرمایه  از محل هایی که بر اساس قانون تجارت دیده شده و محلی که بر اساس قانون بودجه سال 90 و 91 بوده و همچنین ماده 17 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور در کدال منتشر خواهد شد و سهامداران به شایعات پیرامون سهام شرکت ها گوش ندهند.ابوترابی افزود: چندی پیش یکی از مشاوران شتران که یکی از شرکت های تأمین سرمایه است در خصوص افزایش سرمایه این شرکت اظهار نظر مشورتی از سازمان بورس درخواست کرد که سازمان نیز به ابهام این شرکت تنها به عنوان یک مشاور پاسخ گفت، لذا باز هم تأکید می کنم، پالایش نفت تهران هنوز درخواست افزایش سرمایه به سازمان بورس ارسال نکرده و در صورت ارسال درخواست سازمان و با رعایت قوانین و مقررات سازمان هیچ گونه مخالفتی با آن نخواهد داشت.وی تصریح کرد : "این سیاست شرکت و هیأت مدیره است که تعیین می کند آیا افزایش سرمایه را به سرانجام برساند یا خیر؟ بر اساس قانون تجارت افزایش سرمایه می تواند از سود انباشته، مطالبات و آورده های نقدی و اندوخته ها، مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها و اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهم باشد که شرکت مختار است با ارسال گزارش هیأت مدیره نسبت به افزایش سرمایه در هر کدام از موارد فوق اقدام کند. بدیهی است پس از بررسی شرایط لازم و قانونی بودن درخواست، سازمان بورس نسبت به افزایش سرمایه شرکت ها اعلام نظر می کند.

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:پیش بینی درآمد هر سهم شرکت صنعتی آما در آبان ماه سال جاری بدون ذکر دلیل با 16 درصد کاهش معادل 634 ریال اعلام شد و طی 6 ماه برابر 57 درصد آن محقق شد.

 

ساعت ۱۱ و ۵۲ دقیقه:شرکت سرمایه گذاری ساختمان نوین 5.6 درصد از سهام عمران توسعه فارس را می فروشد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سرمایه گذاری ساختمان نوین در نظر دارد تا 17 میلیون و 16 هزار و 33 سهم از سهام عمران توسعه فارس را در بازار دوم بورس اوراق بهادار به فروش برساند.این تعداد از سهام، معادل 5.6 درصد از کل سهام شرکت عمران توسعه فارس است که در بازار دوم و با قیمت پایه سه هزار و 900 ریال انجام می شود.زمان این عرضه روز 29 آبان اعلام شده و شرکت کارگزاری تدبیرگر سرمایه مسوولیت این عرضه را برعهده دارد.

 

ساعت ۱۱ و ۵۴ دقیقه:در قاره آمریکا، شاخص 3 بورس ایالات متحده، یعنی مرکب نزدک، S&P500 و میانگین صنعتی داوجونز به ترتیب 29.9 درصد، 23.5 درصد و 19.2 درصد رشد را به ثبت رساندند.

 

ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:50 هزار تن تختال شرکت فولاد خوزستان امروز در صورت تقاضا روی تابلوی معاملاتی بورس کالا می رود. ضمن آن که 9 هزار تن مس مفتول و کاتد شرکت صنایع ملی مس ایران عرضه را تجربه می کند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، شرکت فولاد خوزستان با 20 هزار تن تختالCبه قیمت پایه 14 هزار و 250 ریال و به صورت سلف در تالار معاملات حضور می یابد که در صورت تقاضا 30 هزار تن دیگر به این حجم افزوده می شود. شایان ذکر است، شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در صورت تقاضا، 10 هزار و 560 تن سبد میلگرد و تیرآهن را به صورت سلف و به قیمت پایه 16 هزار و 950 ریال عرضه می کند. از دیگر عرضه های فولادی در این روز می توان به 4400 تن سبد میلگردA3-14-25گروه ملی صنعتی فولاد ایران و1650 تن سبد میلگردA3-14-18شرکت فولاد امیرکبیر خزر اشاره کرد.در گروه مس، شرکت صنایع ملی مس ایران، در صورت تقاضا با 4 هزار تن مس مفتول به قیمت پایه 199 هزار و 413 ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور می یابد. این شرکت همچنین،در صورت تقاضا، 5 هزار تن مس کاتد را به قیمت پایه 193 هزار و 542 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت صنایع ملی مس ایران در این روز می توان به 33 هزار تن انواع مس کم عیار، 140 تن سولفور مولیبدن، 10 تن اکسید مس 85 درصد و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، شرکت دنیای مس کاشان، 300 تن مس مفتول را به قیمت پایه 199 هزار و 913 ریال عرضه می کند.شرکت کک سازی زرند، عرضه 200 تن کک متالورژی 140-60 و 200 تن کک متالورژی 25-15 را تجربه می کند. این گزارش حاکی است، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در صورت تقاضا، 20 هزار تن انواع قیر شرکت نفت جی و 24 هزار تن انواع قیر شرکت نفت پاسارگاد روی تابلوی عرضه می رود. ضمن آن که این تالار شاهد عرضه 24 هزار تن وکیوم باتوم و 12 هزار تن انواع لوب کات است. از دیگر محصولات عرضه شده در این روز می توان به 1280 تن انواع مواد پلیمری، 700 تن انواع آمونیاک، 100 تن پارازایلن و 1450 تن گوگرد گرانوله اشاره کرد. امروز همچنین در تالار صادراتی، 1650 تن قیر 6070 شرکت های توان گستران عایق کار، بام گام عایق ارومیه و تولیدی قیر شرق عرضه می شود.

 

ساعت ۱۱ و ۵۷ دقیقه:سازمان خصوصی سازی اعلام کرد : 160 میلیون سهم دولتی به ارزش 504 میلیارد ریال در نیمه نخست آبان در بازار سرمایه به فروش رسید.

 

ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: امروزشاخص کل بورس از عدد 77 هزار واحد عبور کرد و بازدهی 102 درصدی را نصیب سهام داران کرد. معاملات بر روی سهام شرکت های کشتیرانی جمهوری اسلامیو تاپیکو موجب رشد شاخص و عبور آن از عدد 77 هزار واحد شد. 

 

ساعت ۱۲..........................بازار بسته شد.



یکشنبه ۱۹ آبان۱۳۹۲
  • لایو بورس