بورس تهران یکشنبه مورخ 26 آبان 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: یک نظرسنجی میدانی از فعالان بازار سهام نشان میدهد که تغییر نحوه محاسبه شاخص در بورس تهران اجتنابناپذیر است. در واقع شاخص فعلی که جایگزین شاخص قیمت در سال 1387 شد، معیار نامناسبی برای نمایش تحرکات کلی بازار سهام است. باید در نظر داشت که شاخص کنونی ایرادات اساسی داشته که نمی تواند برای ارزیابی فضای کلی بازار سهام مورد عنایت باشد. دلایل متعددی در اینباره وجود دارد که مهمترین آنان برای توضیح عدم کارآیی شاخص کنونی به شرح ذیل میباشد: • در شاخص کنونی، سود نقدی شرکتها در زمان بازگشایی نماد سهام آنان پس از مجمع از مخرج کسر محاسبه بازدهی کسر میگردد که سبب بیشافزایی در محاسبه شاخص میگردد. دلیل این موضوع تلاش برای جلوگیری از نزول شاخص در دوران نزول بوده است. • سود نقدی محاسبه شده در شاخص کنونی در دنیای واقعی با تاخیر تا 8 ماه به سرمایهگذار پرداخت میگردد که در شاخص پس از مجمع شناسایی میشود. • شاخص کنونی، یک شاخص قیمتی نبوده و برای دوره خاص کسادی بازار طراحی شده و قابلیت استفاده در دوران رونق بازار را ندارد، زیرا که گمان میرود به سمت کاهش چسبنده باشد، هر چند که در جهت افزایش بیمحدودیت به نظر میآید. • شاخص فعلی متناسب با رویکردهای پوپولیستی دولت قبل وبرای نشان دادن بیش از اندازه رشد قیمتها و شاخص در بازار سهام طراحی شد و بیشتر کاربردی سیاسی تا اقتصادی دارد. • شاخص به سرمایههای بزرگ و شرکتهای بزرگ حساسیت زیادی داشته که همین موضوع سبب رشد فزاینده آن به دلیل رشد قیمت سهام شرکتهای بزرگ و نه کل بازار، میشود. • به دلیل ناراستی شاخص اینروزها سازمان بورس تحت فشار زیاد برای کنترل بازار از سوی دولتمردان است، که این موضوع سبب تلاشها برای توقف رشد شاخص با مداخله مستقیم در روند طبیعی بازار سهام شده است، در حالی که با واقعی کردن شاخص و پذیرش اشتباهات شاخص و رویکرد سیاسی طراحی شده آن در دولت قبل؛ میتوان بازار را از فشار زیاد رهانید و سرمایهگذاران را از نگرانی برون برد. • فرمول نادرست شاخص و خروجی رشد یابنده آن که شائبه حباب در بازار را در زمانهای رونق بازار ایجاد میکند، سبب شده که یک فشار روانی برای کنترل شاخص در بورس در دورههای شکوفایی بازار ایجاد شود و سیاستهای توصیه به عرضه بیشتر، هشدار حباب و خرید کمتر در بازار به جهت رهایی از فشارهای برون بازاری در پیش گرفته شود. این در حالی است که با اصلاح نحوه محاسبه شاخص میتوان، هم از فشار برون بازاری جست و هم نمایههای بازار را واقعی نمود و هم مانع رشد طبیعی بازار در دوران رونق نگردید. در این صورت ضرورت اصلاح سریع فرمول محاسبه شاخص اجتنابناپذیر مینمایاند.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "بررسی واگذاری هلدینگ خلیج فارس----به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هیئت عالی واگذاری امروز با حضور علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارائی و پوری حسینی، معاونان وی و دیگر اعضا تشکیل جلسه داد. بنابر گفته یکی از حاضران در جلسه بررسی ادامه واگذاری سهام صنایع پتروشیمی خلیج فارس به جلسه بعدی موکول شده است. به گزارش فارس، در این جلسه با واگذاری سهام برخی از شرکتهای مشمول اصل 44 قانون اساسی موافقت شده است."
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو با ایران اکونومیست خبر داد: چاره ای برای تسویه بدهی ارزی سیمانی ها وجود ندارد/افزایش قیمت ها در سال 93---------دبیر انجمن سیمان از احتمال قطعی بودن بازپرداخت بدهی 700 میلیون یورویی سیمانی های بورس به صندوق توسعه ملی بر پایه تسعیر نرخ ارز مبادلاتی 2488 تومانی خبر داده است.وی در عین حال گفته که تعامل با بانک ها برای افزایش مدت بازپرداخت این بدهی ها یکی از راهکارها است.
عبدالرضا شیخان در گفتگو با خبر نگار ایران اکونومیست گفته :" اما به احتمال قریب به وقوع بدهی ارزی شرکت های سیمانی با نرخ ارز مبادلاتی قطعی است." وی افزود: " اگر چه انجمن سیمان موضوع بدهی ارزی سیمانی ها به دولت را همچنان پیگیری می کند اما به نظر می رسد که راه حلی برای این قضیه وجود ندارد و شرکت های سیمانی موظف به پرداخت این بدهی با نرخ ارز مبادلاتی هستند." این مقام مسئول عنوان کرد: " البته بعضی از شرکت ها ی سیمانی توانسته اند ضمن توافق با بانک های مربوطه مدت زمان پرداخت این بدهی ها را افزایش داده و به دو برابر زمان قبل برسانند." شیخان در رابطه با تاثیر این موضوع بر شرکت های سیمانی گفت: " بدیهی است این موضوع منجر به افزایش هزینه های مالی و متعاقب آن افزایش بهای تمام شده و کاهش سود شرکت ها می شود." به گفته وی " چنانچه استاندارد شماره 16 حسابداری قطعی شود و شرکت ها اجازه یابند در فرآیند تجدید ارزیابی دارایی ها، تاثیر مابه التفاوت ناشی از تسعیر ترخ ارز مرجع و مبادلاتی را برای تجهیزات و ماشین آلات به عنوان سود حاصل از تسعیر نرخ ارز در سرفصل دارایی ها شناسایی کنند، متعاقب آن استهلاک دارایی ها افزایش می یابد و در نتیجه این بدهی ارزی می تواند اندکی تلطیف شود." دبیر انجمن سیمان از بررسی افزایش نرخ فروش سیمان در دستور کار انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز سخن گفت و افزود: " افزایش نرخ سیمان به اختیار انجمن گذاشته شده است و ما هم منتظر هستیم تا تکلیف بحث سوخت و انرژی معلوم شود." وی ادامه داد: " البته تا پایان امسال به این دلیل که نرخ سوخت و انرژی تغییری ندارد افزایش قیمت سیمان هم اتفاق نخواهد افتاد اما در سال 93 با در نظر گرفتن فاکتور سوخت و انرژی و تورم این افزایش نرخ قطعی است و می تواند تا حدودی زیان سال جاری شرکت ها را پوشش دهد."
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "دبیر انجمن صنعت پتروشیمی خبر داد:پتروشیمی ها منتفع از مصوبه هیأت دولت----با این مصوبه هیأت دولت، مجتمع های پتروشیمی با اطمینان بیشتری برای افزایش صادرات برنامه ریزی می کنند و دیگر نگرانی خاصی برای پرداخت عوارض صادراتی خود ندارند. چرا که بر اساس این مصوبه به صورتی شفاف مشخص شده که محصولات پتروشیمی نه تنها خام فروشی محسوب نمی شود، بلکه با ارزش افزوده نیز همراه است. تصویب لغو عدم معافیت مالیاتی صادر کنندگان در حالی از سوی هیأت وزیران اعلام شد که یکی از گروه های صادر کننده بورسی پتروشیمی ها هستند و به نظر می رسد چنین تصمیمی می تواند صنعت مذکور را نیز منتفع سازد. دبیر انجمن صنعت پتروشیمی در همین ارتباط به خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: اکثر واحدهای پتروشیمی در مناطق ویژه اقتصادی فعال هستند و از این جهت از پرداخت مالیات معافیت دارند. البته پیش از این مصوباتی پیرامون دریافت مالیات بر این گروه از صادر کنندگان بورسی وجود داشت که اجرایی نشد و آن هم به بحث صادرات محصولات و فرآورده های خام مربوط می شد. احمد مهدوی ابهری افزود: چنین مصوباتی برای دریافت عوارض صادراتی در حالی پیش از این توسط دولت قبل وضع گردید که تعریف دقیقی از خام فروشی محصولات پتروشیمی ارایه نشده بود. وی ادامه داد: اما در حال حاضر صدور مصوبه اخیر توسط دولت طی هفته گذشته شرایط را شفاف تر کرد و در بحث صادرات اطمینان خاطر لازم را برای عدم پرداخت مالیات فراهم ساخت. هرچند پیش از این نیز عدم معافیت مالیاتی برای پتروشیمی ها اعمال نشده و از سوی شرکت های گروه نیز چنین موضوعی پذیرفتنی نبوده در نتیجه به نظر می رسد با شفاف تر شدن این ابهام، همه گروه از این مصوبه هیأت دولت منتفع شوند."
ساعت ۹ و ۵۰ دقیقه: به نقل از محمد: "آغاز معاملات اموال مازاد بانکها----پیشنهاد عرضه نقدی سکه در بورس همچنان روی میز بانک مرکزی----مدیرعامل بورس کالای ایران با اعلام اینکه بورس کالا بسترهای معاملاتی سکه نقدی طلا را آماده و پیشنهادات خود را به بانک مرکزی ارائه کرده است، از آغاز معاملات اموال مازاد بانکها، شرکتهای دولتی و سایر دستگاهها در آینده بسیار نزدیک در تالار سوم بورس کالا خبرداد. حسین پناهیان در گفتگو با مهر در مورد آخرین رایزنی های بورس کالا با بانک مرکزی برای عرضه سکه نقدی در این بورس گفت: بورس کالا پیشنهادات خود را به بانک مرکزی ارائه کرده است. در حال حاضر بازار سکه بازار ثابت و متعادلی را دارد و نوسان زیادی در این بازار به چشم نمی خورد. مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: با این وجود بورس کالا آمادگی خود را به بانک مرکزی اعلام کرده است و هر زمان که آنها بخواهند بورس کالا با توجه به اینکه بسترهای معاملاتی، قانونی، سخت افزاری و نرم افزاری را آماده کرده است، می توانند عرضه نقدی سکه در بورس کالا را آغاز کنند. وی در مورد زمان آغاز معاملات اموال مازاد بانک ها و دستگاه ها در بورس کالای ایران گفت: بورس کالا تالار سومی تحت عنوان تالار معاملات فرعی بورس کالا را از ابتدای سال جاری راه اندازی کرده است. بورس کالا در حال حاضر 3 تالار دارد، یکی تالار اصلی که کالاهای پایه در آن معامله می شود، تالار دوم مختص ابزارهای مالی است و در تالار سوم نیز سه دسته کالا مورد معامله قرار می گیرد. پناهیان دسته اول را کالاهای غیرمنقول، دسته دوم را کالاهایی که شرایط پذیرش در تالارهای اول را از دست داده اند و دسته سوم کالاهایی هستند که شرایط و استاندارهای لازم را ندارند، اعلام و تصریح کرد: براین اساس بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری معاملات کالاهای غیر منقول آماده شده است. مدیرعامل بورس کالای ایران از انجام مذاکراتی با بانکها، سازمان خصوصی سازی، سازمان فروش اموال تملیکی و سایر دستگاه ها برای مزایده و فروش اموال مازاد خبرداد و عنوان کرد: در آینده بسیار نزدیک شاهد آغاز معاملات اموال مازاد دستگاه ها و کالاهای غیرمنقول در بورس کالا خواهیم بود."
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از مریم: "حضور خودروسازان بزرگ جهان در ایران قطعی شد----براساس جدیدترین اخبار به دست آمده، حضور خودروسازان بزرگ کشورهای آلمان، فرانسه، کره و ژاپن در ایران قطعی شده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکنون شرکتهای بزرگ خودروسازی از کشورهای آلمان، فرانسه، کره و ژاپن به دعوتنامه ارسال شده برای حضور در همایش بینالمللی صنعت خودرو پاسخ مثبت دادهاند. این شرکتها جزء خودروسازان برتر جهانی هستند و برندهای مطرح صنعت خودروی جهان را تولید میکنند که از جمله آنها میتوان به شرکت خودروسازی بنز اشاره کرد. گذشته از خودروسازان جهانی حضور قطعهسازان صاحب نام به ویژه در تولید قطعات خاص نیز در ایران قطعی شده است. ضمن آنکه رییس انجمن جهانی خودروسازان هم در ایران حضور خواهد یافت. همایش بینالمللی صنعت خودرو ایران نهم آذر (29 نوامبر) در تهران برگزار و طی آن پتانسیلهای صنعت خودرو و قطعه ایران به جهان معرفی میشود. با توجه به پذیرش دعوتنامه ارسالی از سوی بیشتر خودروسازان بزرگ جهانی پیشبینی میشود با برگزاری این همایش حجم سرمایهگذاری خارجی در صنعت خودرو ایران افزایش یابد. برگزاری همایش بینالمللی صنعت خودرو با هدف تولید مشترک خودروسازان جهانی در ایران صورت گرفته و دستاندرکاران آن با هرگونه واردات خودرو به صورت آماده (CBU) مخالفند."
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: ""آ س پ" در سال مالی 92---شرکت آ س پ با 20 میلیارد تومان سرمایه اطلاعات و صورت های مالی حسابرسی نشده 12 ماهه منتهی به 31 شهریور 92 را منتشر کرده است. این شرکت ساختمانی در حالی برای هر سهم در سال مالی 92 مبلغ 830 ریال سود خالص محقق نموده که در آخرین گزارش این مبلغ را 917 ریال پیش بینی کرده بود و این یعنی کاهش بیش از 9 درصدی در عملکرد سال مالی 92. شایان ذکر است عملکرد "آ س پ" در سال مالی 92 در مقایسه با سال مالی قبل از کاهش 3 درصدی فروش، افزایش 4 درصدی بهای تمام شده، کاهش 13 درصدی سود ناخالص و 17 درصدی سود عملیاتی و سود خالص هر سهم خبر داده است."
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از حسین :"وضعیت ساعت میانی بازار---با نزدیک شدن به دور سوم مذاکرات ژنو و ابراز امیدواری مقامات 1+5 و ایران نسبت به رسیدن به توافقی سازنده، حاشیه سازی های رژیم اشغالگر قدس علیه تهران هر روز بیشتر می شود. روزنامه تایمز از ادعای گزاف رژیم اشغالگر نوشته که این کشور با عربستان بر روی طرح حمله به ایران کار می کنند. از گوشه و کنار جهان نیز تدریجأ اخباری منفی شنیده میشود که میتواند توافق در مذاکرات را پیچیده تر سازد این موضوع به فشار فروش در نیمه معاملات امروز انجامیده و روند بازار رو به منفی گذاشته است.در گروه بانکی، تمامی نمادها منفی هستند. شاخص کل پس از انکه تا آستانه 78 هزار وحدی بالا آمد قادر به فتح کانال 78 هزاری نشد و اینک با برتری فروشندگان و فشار عرضه ها،در حال عقب نشینی به کانال 77 هزار واحدی است. بطوریکه در حال حاضر 125 واحد منفی است."
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به نقل از امان: "گودرزی وزیر ورزش و جوانان شد----محمود گودرزی با ۱۹۹ رای موافق و ۴۴ رای مخالف به وزارت ورزش و جوانان راه یافت. به گزارش خبرنگار ایلنا، چهارمین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان دولت یازدهم صبح امروز(26 آبان) توانست از مجموع ۲۶۹ آرای ماخوذه با ۱۹۹ رای موافق ۴۴ رای مخالف و ۲۴ رای متتنع نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزارت ورزش و جوانان راه یابد. پیش از این مسعود سلطانیفر، سیدرضا صالحی امیری و نصرالله سجادی به عنوان وزرای پیشنهادی ورزش و جوانان موفق به کسب رای اعتماد از مجلس نشده بودند."
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "مدیر امور سرمایه گذاری های شرکت عنوان کرد: رشد قابل توجه سود "وبوعلی" با اجرای یک طرح----در حال حاضر حدود 33 درصد از پرتفوی بورسی به سهام شرکت های معدنی اختصاص دارد و مابقی آن را سهام گروه پتروشیمی، فلزات اساسی و شرکت های چند رشته ای صنعتی تشکیل می دهند. اتفاقات مثبتی که در وضعیت سیاسی کشور در شرف وقوع است و امیدهایی که پیرامون گسترش روابط بین المللی و بهبود وضعیت اقتصادی کشور به وجود آمده، زمینه های لازم جهت پیشرفت هرچه بیشتر مراحل اجرایی طرح های توسعه ای شرکت ها را فراهم می کند. از این رو مجموعه ای از شرکت هایی که برنامه هایی جهت اجرای طرح های توسعه در نظر دارند، گزینه های خوبی جهت سرمایه گذاری در بازار سهام می باشند. در این بین بررسی جزئیات طرح های توسعه و میزان پیشرفت فیزیکی طرحهابخصوص در بخش انتقال تکنولوژی و خرید تجهیزات در صنایع پتروشیمی و فلزات اساسی از اهمیت بسزایی برخوردار است. مدیر امور سرمایه گذاری های شرکت سرمایه گذاری بوعلی با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: با توجه به اینکه مراحل اجرای بسیاری از طرح های توسعه ای شرکتها به دلیل تحریم های اعمالی و مشکلات موجود بر سر راه واردات تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز با موانعی مواجه بوده، انتظار آن می رود تا مراحل اجرای آنها همراه با بهبود روابط بین المللی با سرعت پیش رود، به گونه ای که شاهد آثار مثبت اجرایی شدن این پروژه ها در روند سودآوری شرکت ها در سال93 باشیم. از این رو با عنایت به مطالب عنوان شده، "وبوعلی" سرمایه گذاری در سهام شرکت هایی که از شرایط ذکر شده برخوردارند را در برنامه کاری خود قرار داده است. مهدی اسکندری همچنین اختصاص بخش بیشتری از پرتفوی بورسی به سرمایه گذاری در سهام شرکت های پتروشیمی را به عنوان برنامه های "وبوعلی" جهت اصلاح پرتفوی بورسی آن برشمرد و گفت: در حال حاضر حدود 33 درصد از پرتفوی بورسی به سهام شرکت های معدنی اختصاص دارد و مابقی آن را سهام گروه پتروشیمی، فلزات اساسی و شرکت های چند رشته ای صنعتی تشکیل می دهند."
ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: به نقل از امان: "نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی پذیرش شد----با تکمیل مدارک از سوی مدیریت امور بین املل شرکت ملی نفت ایران، کمیته پذیرش بورس انرژی با پذیرش دو کالای نفت خام سبک و میعانات گازی در این بورس موافقت کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس انرژی، حسین حسنقلی پور مدیر پذیرش و بازاریابی بورس انرژی با اعلام این خبر گفت: در آخرین جلسه کمیته عرضه بورس انرژی، دو کالای نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران و میعانات گازی دو پالایشگاه گاز خانگیران و ایلام مورد پذیرش قرار گرفت. مدیر پذیرش و بازاریابی بورس انرژی افزود: امیدنامه های مرتبط با کالاهای پذیرفته شده پس از اخذ تاییدیه سازمان بورس و اوراق بهادار،در سایت بورس انرژی به نشانی www.irenex.ir منتشر شده است. حسنقلی پور با اشاره به اینکه میزان عرضه تعهد شده از سوی شرکت ملی نفت ایران، روزانه 5 هزار بشکه نفت خام و 10 هزار بشکه میعانات گازی است، افزود: محل تحویل نفت خام سبک در حال حاضر پالایشگاه تبریز تعیین شده اما احتمال تحویل همزمان در پالایشگاه اصفهان هم وجود دارد. او با اعلام این مطلب که عرضه نفت خام در رینگ داخلی و برای مصرف پالایشگاههای خصوصی انجام می شود، گفت: نرخ پایه معامله نفت خام به صورت ریالی و بطور روزانه از سوی عرضه کننده اعلام خواهد شد. مدیر پذیرش و بازاریابی بورس انرژی اعلام داشت با توجه به درخواست شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران جهت عرضه فرآورده های گاز مایع و بنزین 100 LL مراحل پذیرش این محصولات در حال نهایی شدن است و به زودی در این بورس خرید و فروش خواهند شد. همچنین حلال 410 شرکت پالایش نفت آبادان با توجه به درخواست پذیرش شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در روزهای آتی در بورس انرژی عرضه می شود. مدیر پذیرش و بازاریابی بورس انرژی همچنین از پذیرش سه محصول جدید خبر داد و گفت: محصولات LPG (ال پی جی)، آروماتیک های سنگین و برش سنگین نفتالین دار، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مراحل پذیرش را در بورس انرژی طی می کنند."
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه:44 هزار تن انواع قیر امروز در صورت تقاضا در تالار صادراتی بورس کالا عرضه می شود. ضمن آن که 9300 تن مس کاتد و مفتول روی تابلوی عرضه تالار محصولات صنعتی و معدنی می رود.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، امروز در تالار صادراتی، 40 هزار تن قیر 6070 و 3 هزار تن قیر 85100 شعب مختلف شرکت نفت پاسارگاد عرضه می شود. همچنین، 700 تن قیر 6070 شرکت ایزوگام تبریز و 500 تن قیر 6070 شرکت ایزونام برای دادوستد راهی تالار معاملات می شود. شرکت صنایع ملی مس ایران نیز، در صورت تقاضا با 4 هزار تن مس مفتول به قیمت پایه 196 هزار و 110 ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور می یابد. این شرکت همچنین، در صورت تقاضا، 5 هزار تن مس کاتد را به قیمت پایه 190 هزار و 246 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت صنایع ملی مس ایران در این روز می توان به 33 هزار تن انواع مس کم عیار و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، شرکت دنیای مس کاشان، 300 تن مس مفتول را به قیمت پایه 196 هزار و 610 ریال عرضه می کند.علاوه بر این، 1100 تن سبد میلگردA3-16,20,22شرکت صدر فولاد عرضه را در تالار مذکور تجربه می کند.شرکت پالایش نفت تندگویان تهران با 19 هزار تن وکیوم باتوم به قیمت پایه 10 هزار و 513 ریال در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی حضور می یابد. این شرکت همچنین، 9 هزار تن لوب کات سنگین، 7 هزار تن لوب کات سبک و 2 هزار تن گوگرد گرانوله عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده در تالار مذکور می توان به 700 تن انواع آمونیاک مجتمع پتروشمی شیراز و 300 تن قیر 85100 آرتا قیرسازان اردبیل صنعت اشاره کرد.براساس این گزارش، در این روز و در تالار محصولات کشاورزی، یکهزار تن کنجاله سویا پرک گلستان به قیمت پایه 19 هزار ریال عرضه می شود. شرکت کشت دانه های روغنی نیز با 200 تن سویا به قیمت پایه 18 هزار و 800 ریال در تالار معاملات حضور می یابد.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:شرکت حفاری شمال در دوره 6 ماهه نخست سال مالی جاری مبلغ 943 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت و به 54 درصد از پیش بینی هایش رسید.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت حفاری شمال اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را در اسفند ماه 92 مبلغ 794 ریال، در تیر ماه 92 مبلغ 876 ریال و در آبان ماه سال جاری مبلغ 905 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه با اختصاص 943 ریال سود به ازای هر سهم معادل 54 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.گفتنی است با وجود عدم تغییر قابل توجه در پیش بینی درآمد هرسهم، جزئیات پیش بینی تغییرات با اهمیتی اشته است که دلایل آن به طور عمده ناشی از تغییر در سایر درآمدهای عملیاتی و خالص درآمد (هزینه)های متفرقه با توجه به اطلاعات واقعی شش ماهه اول سال 92 است.بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت در نظر دارد معادل 90 درصد سود خالص سال مالی 92 را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالیانه پیشنهاد کند، این در حالی است که شرکت پیش از این اعلام کرده بود که در نظر دارد معادل 60درصد سود خالص سال مالی 92 را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالیانه پیشنهاد کند.پیشبینی عملکرد سال مالی 92 در مقایسه با عملکرد واقعی سال مالی قبل شامل افزایش 43 درصدی درآمد ارائه خدمات،افزایش 57 درصدی بهای تمامشده خدمات ارائه شده،افزایش 30 درصدی سود عملیاتی و افزایش 47 درصدی سود پسازکسرمالیات است."حفاری"پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 488 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 545 ریال اعلام کرده بود که براساس صورت های مالی حسابرسی نشده مبلغ 645 ریال و صورت های مالی حسابرسی شده مبلغ 616 ریال سود به ازای هر سهم محقق شده است.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:زمان جلسه معاملاتی در کلیه بازارهای فرابورس ایران از روز چهارشنبه به مدت 30 دقیقه افزایش مییابد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از فرابورس، رییس اداره عملیات بازار این شرکت با اعلام این خبر افزود: از روز چهارشنبه 29 آبانماهزمان جلسه معاملاتی در کلیه بازارهای فرابورس ایران از ساعت 12:00 به ساعت 12:30 دقیقه افزایش مییابد.بهنام محسنی یادآور شد: افزایش زمان جلسه معاملاتی در ادامه ممنوعیت استفاده از کد معاملات گروهی ددد و به منظور سهولت هرچه بیشتر در فرایند انجام معاملات برای فعالان بازار سرمایه صورت گرفته است.
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز بعد از رشد اولیه که در همان ۱۵ دقیقه ابتدایی و به لطف نماد فارس اتفاق افتاد، در ادامه با افزایش عرضه ها روبرو گردید که عمده ترین دلایل این عرضه ها، فرا رسیدن مهلت تسویه اعتبارهای دریافتی از کارگزاری ها عنوان شده است! در نتیجه معاملات امروز، شاخص کل با افت ۴۵۸ واحدی روبرو گردید. البته ارزش ۳۵۴ میلیارد تومانی معاملات، نشان از اعتماد بازار به آینده ای بهتر، حتی در شرایط منفی امروز دارد!!
ساعت ۱۲........................بازار بسته شد.
یکشنبه ۲۶ آبان۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)