بورس تهران شنبه مورخ 16 آذر 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: مبلغ کل مجوزهای ارائه شده به شرکتهای سهامی عام جهت انجام افزایش سرمایه طی 8 ماهه سال 92 معادل 130 هزار و 267 میلیارد ریال بوده است. به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا ابوترابی گفت: مدیریت نظارت بر بازار اولیه در راستای اجرای مفاد قانون بازار اوراق بهادار و مقررات مربوطه درحوزه بازار اولیه و عرضه اوراق بهادار، طی 8 ماهه سال 92 به بررسی درخواست شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و افزایش سرمایه شرکتهای سهامی عام، شامل فرابورس و همچنین درخواست صدور مجوز انتشار اوراق مشارکت و اوراق اجاره اقدام کرد. غلامرضا ابوترابی با بیان این مطلب گفت: این مدیریت پس از بررسی درخواستهای افزایش سرمایه شرکتهای سهامی عام طی 8 ماهه سال 92، نسبت به صدور مجوز افزایش سرمایه 109 شرکت اقدام کرده است. مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: مبلغ کل مجوزهای ارائه شده طی 8 ماهه سال 92 به شرکتهای سهامی عام جهت انجام افزایش سرمایه معادل 130 هزار و 267 میلیارد ریال بوده است که سهم شرکتهای پذیرفته شده در بورس از این مبلغ، به میزان 110 هزار و 827 میلیارد ریال و شرکتهای فرابورسی و ثبت شده نزد سازمان به میزان 19 هزار و 440 میلیارد ریال است. وی خاطرنشان کرد: بر اساس مجوزهای صادره، 51 درصد افزایش سرمایهها از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و مابقی از محل سود انباشته، اندوختهها و مازاد تجدید ارزیابی داراییها تامین شدهاند.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: طی پنج روز معاملاتی منتهی به 13 آذرماه، 910 میلیون ورقه سهم به ارزش 6619 میلیارد ریال در 164 هزار دفعه معامله دادوستد شد. به گزارش روابط عمومی فرابورس ایران، با مقایسه آمار معاملات از ابتدای سال جاری تا 13 آذر مشخص شد که ارزش معاملات فرابورس بالغ بر 186 هزار و 896 میلیارد ریال شده و 129 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. حجم معاملات فرابورس نیز به بیش از 24 هزار و 131 میلیون ورقه رسیده که از رشد 25 درصدی برخوردار بوده است. بررسی حجم و ارزش معاملات به تفکیک بازارهای فرابورس نیز نشان میدهد که طی هفته منتهی به 13 آذر، در بازار اول بیش از 241 میلیون برگه سهم و حقتقدم به ارزش 1098 میلیارد ریال مبادله شد و در بازار دوم نیز شاهد جابهجایی بیش از 317 میلیون برگه سهم و حق تقدم به ارزش 2224 میلیارد ریال بودیم. همچنین طی هفته گذشته در بازار ابزارهای نوین مالی 6 میلیون ورقه به ارزش 2188 میلیارد ریال و در بازار سوم 14 میلیون ورقه به ارزش 191 میلیارد ریال مبادله شد و در بازار پایه هم مالکیت 332 میلیون برگه سهم و حقتقدم به ارزش 918 میلیارد ریال تغییر یافت.
ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه: هفته گذشته قیمتهای به ثبت رسیده در بازار فولاد به خوبی نشان داد تا زمانیکه محرکهای واقعی به سمت تقاضا تزریق نشود این بازار همچنان میزبان افت قیمتها خواهد بود. بر این اساس، متوسط قیمت میلگرد سایزهای سنگین که ابتدای هفته حدود 1785 تومان به ازای هر کیلو بود تا روز پایانی معاملات در روز چهارشنبه به 1770 تومان تنزل یافت. در همین حال میانگین قیمت تیرآهن شاخههای سنگین نیز که روز شنبه به طور تقریبی 940 هزار تومان ثبت شده بود، پایان هفته به 938 هزار تومان در هر شاخه رسید. البته نوسانات رو به پایین قیمت در بازار مقاطع در حالی است که شمشهای وارداتی به کشور هفته نسبتا آرامی را -به تبع از نوسانات محدود نرخ ارز در طول این هفته- پشت سر گذاشت به طوریکه در روزهای یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه انواع ابعاد این کالا با ثبات قیمت روبهرو بود و افت میانگین هفتگی آن تنها 5 تومان در هر کیلو به ثبت رسید. هفته گذشته متوسط قیمت شمش فولاد وارداتی روز شنبه 1633 تومان بود که روز چهارشنبه به 1628 تومان در هر کیلو رسید. در این میان، یکی از تجار بازار آهن مهمترین عامل افت روزانه قیمت محصولات فولادی از سوی واحدهای فروش و فولادسازان خصوصی را تنها رکود تقاضا و نیاز به تامین نقدینگی لازم دانسته و بیان میکند: از ابتدای آذرماه تا کنون برخی سایزهای میلگرد حدود 50 تا 60 تومان در هر کیلو کاهش یافتهاند که البته همین روند را در مورد تیرآهن نیز میتوان دید، اما از آنجا که این افت در یک بازه زمانی 2 هفتهای و به صورت روزانه تا یک درصد کاهش رخ داده است، بازار با هیچگونه شوک و التهابی از این جانب مواجه نشده و روند عادی و آرام خود را پی گرفته است. این معاملهگر معتقد است که در هفتهها و بعضا ماههای پیشرو روال بازار کماکان اینگونه است. هرگونه تغییر و تحول خاصی در روند قیمتها و معاملات محصولات فولادی به سال جدید موکول خواهد شد، زیرا سمت تقاضا بنا به یکسری فاکتورها از قبیل تداوم روند رکودی ماههای اخیر و در پیش بودن فصل زمستان که هرساله با خود افت نسبی مبادلات فولاد را به همراه میآورد سیگنال مثبتی به سمت عرضه در این چند ماه نخواهد فرستاد. در طول هفته گذشته در رینگ معاملاتی فولاد در بورس کالا نیز شاهد ثبات قیمتها و شکاف میان عرضه از تقاضای محصولات فولادی بودیم. بر این اساس، بالغ بر 109 هزار و 140 تن انواع مصنوعات فولادی اعم از شمش، اسلب و مقاطع روی تابلو معاملات رفت که 101 هزار و 140 تن آن (یعنی 92 درصد از حجم عرضه)به فروش رسید. البته در این میان روند مبادلات سبد میلگردهای عرضه شده مانند هفتههای گذشته و همراه با سردی زیاد خریداران بود، اما معاملات شمش و اسلب روند رو به بهبودی را از خود نشان داد.
ساعت ۹ و ۱۵ دقیقه: به نقل از امان: "صورت های 12 ماهه "کسرام" به بازار آمد---شرکت پارس سرام با سرمایه ای بالغ بر 3 میلیارد تومان اطلاعات و صورت های مالی حسابرسی نشده دوره 12 ماهه منتهی به 31 شهریور 92 را منتشر کرده است. این شرکت برای هر سهم در سال مالی 92 مبلغ 453 ریال سود خالص محقق کرده که در مقایسه با آخرین پیش بینی به مبلغ 416 ریال نزدیک به 9 درصد افزایش داشته است. "کسرام" در سال مالی 92 در مقایسه با سال مالی قبل با کاهش 30 درصدی تولید، 14 درصدی مقدار فروش، افزایش 89 درصدی متوسط نرخ فروش محصولات و افزایش 62 درصدی مبلغ فروش روبرو بوده است."
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "کلیات بودجه 93 مشخص شده است. در این بین سه عامل هدفمندی یارانهها، نرخ پایه دلار و نرخ خوراک پتروشیمیها سه عامل موثر در تغییر ارزش سهام شرکتهای بورسی هستند. هرچه شفافیت بودجه درخصوص این سه موضوع بیشتر باشد، تاثیر بسزایی در ارزش سهام شرکتهای بورسی برجا خواهد گذاشت. در حقیقت جزییات اخبار این سه عامل، میتواند سمتوسوی حرکت قیمت سهام شرکتهای مرتبط را تعیین کند."
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از علی: "سه شرکت پروژه ای پتروشیمی ممسنی، لردگان و دهدشت شفاف سازی کردند! به دلیل افزایش تقاضا برای سهام این شرکت ها در روزهای اخیر هر سه شرکت طبق نامه ای خبر از عدم وقوع رویداد خاصی بر پیشرفت پروژه های خود دادند و اعلام نموده که پروژه ها مطابق زمانبندی های قبلی یعنی 4سال دیگر برای پتروشیمی دهدشت، 36ماه پتروشیمی ممسنی و 24 تا 30 ماه برای لردگان خواهد بود."
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "مدیر مالی شرکت گلوکوزان عنوان کرد: علل افزایش سودآوری/طرح توسعه جدید----شرکت گلوکوزان در حالی طی اطلاعات و صورت های مالی 12 ماهه حسابرسی نشده خود موفق به تحقق سود 5929 ریالی به ازای هر سهم برای سال منتهی به 92.6.31 شده است که این امر حاکی از افزایش اندکی بیش از 20 درصدی سود هر سهم نسبت به آخرین پیش بینی شرکت است. مدیر مالی شرکت گلوکوزان در گفتگو با بورس نیوز در خصوص علل افزایش ذکر شده اظهار کرد: این افزایش ناشی از افزایش در نرخ و مقدار فروش و همچنین کاهش هزینه ها می باشد این در حالی است که اطلاعات جزیی تر در خصوص علل افزایش سودآوری تا روز شنبه هفته آتی برای سازمان بورس ارسال خواهد شد. لادن فرامرزی در رابطه با پیش بینی عدم تولید برخی از محصولات در اولین گزارش پیش بینی درآمد حسابرسی شده سال مالی 93 "غگل" عنوان کرد: تولید محصولات مشتق شده از نشاسته همچون محصول نشاسته پری ژلاتینه و نشاسته کاتیونیک به طور کلی در آیتم محصول نشاسته گنجانده شده است این در شرایطی است که تولید محصولت فرعی در پیش بینی اولیه در نظر گرفته نمی شود. وی ادامه داد: در حالی طی گزارش پیش بینی اولیه تنها محصولات اصلی شرکت در نظر گرفته شده است که محصولات فرعی تأثیر بسزایی بر سودآوری "غگل" ندارند. مدیر مالی "غگل" در خصوص پیش بینی تعسیر دلار با نرخ 32354 ریالی در بودجه سال 93 شرکت و انحراف آن با نرخ واقعی دلار اظهار کرد: در زمان تنظیم بودجه سال 93 در حالی نرخ ارز 32354 ریال بوده است که طی گزارش متمم بودجه در دوره 6 ماهه اصلاحات لازم انجام و اعلام خواهد شد. وی ضمن اشاره به صادرات محصولات "غگل" به کشورهای حاشیه دریای خزر گفت: هفت درصد از فروش های شرکت برای سال 93 صادراتی در نظر گرفته شده است و تاکنون تصمیمی مبنی بر افزایش صادرات اتخاذ نشده است. فرامرزی ضمن اشاره به تصمیم "غگل" جهت افزایش سرمایه 200 درصدی عنوان کرد: بنابر الزامات سازمان بورس در جهت مکفی بودن میزان سرمایه برای شرکت های بورسی "غگل" تصمیم به افزایش سرمایه گرفته است که تأییدیه های لازم از سازمان حسابرسی دریافت شده و این افزایش سرمایه اکنون در مرحله تهیه بیانیه های سازمان بورس است. وی در پایان در خصوص تصمیم "غگل" برای طرح توسعه گفت: شرکت گلوکوزان برنامه هایی را برای ایجاد خط تولید فروکتوز دارد که اکنون در مرحله اولیه است."
ساعت ۱۰ و ۴ دقیقه: به نقل از امان: "در حالی که معافیت مالیاتی صادرکنندگان مشروط به پیمانسپاری ارزی بود، معاون اول رئیس جمهور مصوبه معافیت معالیاتی صادرکنندگان را به وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد."
ساعت ۱۰ و ۷ دقیقه: به نقل از امان: "قیمت سنگ آهن متناسب با قیمت جهانی تعدیل شود----پروا سلطانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا اظهار کرد:قیمت سنگ آهن در داخل با تقاضای سنگ آهن جهانی فاصله بسیاری دارد و در یک محاسبه منطقی معدن دار یا سرمایه گذار به این سمت حرکت می کند که تجهیزات کاملتری داشته باشد وموضوع صادرات موضوعی ارزشمند در سالهای اخیر بوده است .نایب رییس انجمن تولید کنندگان سنگ آهن اظهار کرد: بسیاری از پروژه های سالهای اخیر از بخش صادرات تامین مالی شده است و درمورد اینکه زنجیره ارزش افزوده کاملتر شود نیازمند یک بازه زمانی 5 تا 10 ساله هستیم تا به ان سمت هدایت شود . وی در مورد قیمت سنگ آهن در کشور نیز گفت :قیمت سنگ آهن در داخل کشور موضوعی چالشی است و سایت های بزرگ فرآوری محصول سنگ آهن در کشور مانند ذوب آهن اصفهان و غیره وجود دارند که بدنه سنگین و بزرگی از پرسنل داشته و بهره وری پایین نیز دارند . سلطانی گفت : اگر قیمت سنگ آهن افزایش یابد بسیاری از کارخانجات کشور متضرر می شوند اما اگر قیمت ها بیشتر نشود نیز معدنکاران رغبتی برای استخراج نخواهند داشت . نایب رییس انجمن تولید کنندگان سنگ آهن عنوان کرد: واحدهای جدید سنگ اهنی در کشور باید با شرایط رقابتی سنگ آهن برای تولید سرمایه گذاری کنند . وی درباره ضعف های قانون معادن اظهار کرد: موضوع اصلی در قانون معادن که به آن پرداخته نشده اجازه صدور مجوزهایی است که زیرساخت های آن دیده نشده است و محدودیت های ایجاد شده برای واحدهایی که سنگ آهن را به گنداله تبدیل نمی کنند از ضعفهای قانون فعلی معادن کشور است . سلطانی اظهار کرد: محدود کردن فعال معدنی در قانون معادن از ضعف های این قانون است . وی درباره تصمیم ایمیدرو در پروژه های اکتشاف اظهار کرد: این تصمیم مثبت ارزیابی می شود به این دلیل که بسیاری از ذخایر سنگ آهن یا سایر مواد معدنی ذخایر قطعی ندارند و ذخایر احتمالی انها نیز در برآوردهای معدنی کشور ذکر نمی شود . نایب رییس انجمن تولید کنندگان سنگ آهن تصریح کرد: با ورود ایمیدرو به بحث اکتشاف ذخایر احتمالی سنگ آهن به ذخایر قطعی افزوده می شوند و در تحقیقاتی که در دنیاصورت گرفته نشان داده شده است که از هریک دلاری که درحوزه اکتشاف سرمایه گذاری شده است 8 دلار درآمد زایی می شود ."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از رضا: "وضعیت ساعت اولیه بازار----بازار اول هفته را با شروعی خوب و رشد نسبی قیمتها آغاز کرده است. هر چند که گروههایی چون پالایشی،ساختمانی،معدنی و قندی با اقبال عمومی سهامداران مواجه نیستند و کاهش قیمتی را تجربه می کنند ولی گروههایی چون خودوریی ،سیمانی با رشد قیمتی روبرو هستند. در حال حاضر خساپا و خبهمن صف خرید اند. شنیده شده بانک مرکزی با اعطای تسهیلات 1000 میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی به خودروسازان موافقت کرده است. در تک سهم های مهم بازار، ثشاهد بعد از چند روز صف خرید، در حال حاضر صف فروش شده است. شایعه افزایش سرمایه بانک دی همچنان وجود دارد. وکار در حال حاضر معاملاتی منفی دارد. شاخص کل اینک با عبور از نیمه کانال 84 هزار واحدی،که با 436 واحد افزایش توام است،بر سطح 84647 واحدی قرار داشته و سعی می کند کانال 85 هزار واحدی را تصرف نماید هر چند که بسیاری از فروشندگان مانع این امر مهم هستند.."
ساعت ۱۰ و ۲۰ دقیقه: به نقل از امان: "با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، در روزهای آتی ممنوعیت واردات کالاهای اولویت ده (کالاهای لوکس و غیرضرور) برداشته خواهد شد و به این ترتیب، تنها تعرفه، ابزار کنترل واردات خواهد بود، ضمن اینکه واردات این کالاها با ارز متقاضی امکان پذیر خواهد بود."
ساعت ۱۰ و ۲۵ دقیقه: به نقل از امان: "شایعه تکذیب خرید پتروشیمی پارس توسط سرمایه گذاری غدیر---بر طبق تماس های صورت گرفته با مدیران ارشد شرکت پارسان و بر مبنای شنیده های موثق، خرید مستقیم پتروشیمی پارس توسط شرکت سرمایه گذاری غدیر منتفی و اینطور که اعلام شد این مهم طبق برنامه توسط خود شرکت پارسان در حال پیگیری می باشد."
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "شرکت کشتیرانی طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام نموده تحریم های اعلام شده توسط اتحادیه اروپا همانند گذشته بوده و هیچ تغییری را در عملیات شرکت به وجود نخواهد آوردودر این اطلاعیه تاکید شده لیکن وضع تحریم های خارجی برای سایر شرکت های کشتیرانی خارجی طی ماه های گذشته باعث افزایش تقاضا در بازار کانتینری شرکت های تابعه شده است و تغییرات محسوسی را در عملیات شرکت به وجود آورده است که مراتب تغییرات احتمالی به سازمان بورس اطلاع رسانی خواهد شد."
ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "مدیر امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان عنوان کرد: بازنگری در نرخ ارز/لزوم رفع موانع قیمت گذاری فولاد با آزادسازی نرخ سنگ آهن----شرکت های فولادی برخلاف برخی صنایع مطرح بورس همچون پتروشیمی ها نتوانستند با رشد شاخص کل و روند صعودی قیمت سهام بسیاری از شرکت ها همراه شده و هم پای آنها حرکت کنند. شرکت های فولادی برخلاف برخی صنایع مطرح بورس همچون پتروشیمی ها نتوانستند با رشد شاخص کل و روند صعودی قیمت سهام بسیاری از شرکت ها همراه شده و هم پای آنها حرکت کنند. چراکه از یک سو این شرکت ها حاشیه سود پایینی دارند و از سوی دیگر بازار فروش داخلی محصولات که سهم بیشتری نسبت به فروش خارجی آنها دارد، طی سال جاری چندان مناسب نبوده است. مدیر سرمایه گذاری ها و امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: انتشار اخبار و گمانه زنی های مختلف پیرامون مباحثی همچون تعیین بهره مالکانه و آزادسازی نرخ فروش سنگ آهن نیز شک و تردید را در دل معامله گران نسبت به سرمایه گذاری در سهام این شرکت ها ایجاد کرده که این امر خود تأثیر منفی بر روند معاملات سهام آنها اعمال کرده است. مجتبی فریدونی به آثار منفی ناشی از آزادسازی قیمت سنگ آهن در وضعیت سودآوری شرکت های فولادی اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد در صورت اجرای این برنامه بایستی در جهت ایجاد اقتصاد باز در کشور گام برداریم، به این صورت که بایستی در این راستا هیچگونه محدودیتی در خصوص چگونگی تأمین سنگ آهن مورد نیاز شرکت های فولادی از داخل یا خارج کشور از سوی دولت تعیین نشود و فولاد سازان در تعیین قیمت های فروش محصولات خود با هیچ مانعی مواجه نباشند. چراکه در حال حاضر حاشیه سود شرکت های فولادی نسبت به معدنی ها بسیار پایین است. وی در ارتباط با وضعیت بازار فروش داخلی تصریح کرد: اگرچه روند تولید محصولات طی سال جاری همراه با اجرای برخی از طرح های توسعه ای "ذوب" به صورت مناسبی پیش رفته، اما می توان گفت به دلیل رکود بازار ساخت و ساز و نیز روند نامناسب پیشروی مراحل اجرای پروژه های عمرانی کشور، تقاضا برای محصولات فولادی چندان مناسب نبوده است. علاوه بر این به نظر می رسد همراه با تحولاتی که در وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور ایجاد شده، بسیاری از متقاضیان به دلیل برآورد کاهش نرخ ارز و در پی آن افت قیمت محصولات فولادی، تا اندازه ای تقاضای خود را به تعویق انداختند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که وضعیت بازار فروش داخلی در اوایل بهمن ماه سال جاری و با نزدیک شدن به پایان سال بهبود خواهد یافت. ین مقام مسئول در خصوص طرح های توسعه ای "ذوب" بیان کرد: پروژه های توازن و خط تولید کک واحد شماره سه به ظرفیت 900 هزار تن طی سال جاری به بهره برداری رسیده است. علاوه بر این، عملیات گرم کردن کوره باتری شماره دو نیز آغاز شده که پیش بینی می شود طرح مذکور طی اسفند ماه سال جاری افتتاح شود. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که با بهره برداری از این پروژه ظرفیت تولید کک به یک میلیون و 350 هزار تن خواهد رسید. مدیر امور سهام شرکت ذوب آهن اصفهان در ادامه آثار مربوط به بهره برداری از پروژه تولید کک را کاهش بهای تمام شده تولید محصولات در حدود 120 تا 150 تومان به ازای هر تن عنوان کرد. فریدونی در خصوص صادرات محصولات تولیدی و تأمین خارجی مواد اولیه مورد نیاز اظهار داشت: در حالی دلار سه هزار و 670 تومانی به عنوان نرخ تسعیر درآمدها و مصارف ارزی در بودجه سال جاری در نظر گرفته شده که طی ماه های اخیر شاهد ثبات نرخ ها در محدوده قیمت سه هزار تومان بوده ایم. از این رو به نظر می رسد بایستی این نرخ در پیش بینی های مربوط به دوره های عملکردی آتی تعدیل یابد که البته باید دید برآیند درآمدها و مصارف ارزی چه تأثیری در وضعیت سودآوری "ذوب" در پی خواهد داشت. وی در خاتمه پیرامون برنامه افزایش سرمایه شرکت تصریح کرد: اقدامات لازم جهت اجرای برنامه افزایش 100 درصدی سرمایه "ذوب" از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در حال پیگیری است، به گونه ای که پیش بینی می شود این برنامه طی سال جاری اجرایی شود."
ساعد ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "بر اساس گزارشات منتشره اداره گمرک کشور,متانول با 2019 هزار تن صادرات به ارزش 728 میلیون دلار,توانست پس از سنگ آهن رتبه دوم صادراتی در هشت ماهه منتهی به آبان را به خود اختصاص دهد."
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: مشاور عالی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده همکاری با فعالان بازار سرمایه و راه اندازی صندوق پروژه است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از شانا، علی محمد گودرزی در این خصوص اظهار داشت: این شرکت از تشکیل صندوق پروژه که با هدف تامین مالی طرح های نیمه تمام پتروشیمی در حال راه اندازی است حمایت کرده و برای هرگونه همکاری و تعامل با فعالان بازار سرمایه آمادگی دارد.وی افزود: پیشنهاد ایجاد این صندوق از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح شده بود که از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار مورد استقبال قرار گرفت و دکتر صالح آبادی رئیس سازمان بورس حمایت خود را از تشکیل این صندوق که با هدف مشارکت مردم و فعالان بازار سرمایه با هدف تکمیل طرح های نیمه تمام پتروشیمی طرحی شده اعلام کرده است.وی افزود: با توجه به فضای کنونی کشور و سیاست های دولت تدبیر و امید زمینه برای حضور مردم و بخش خصوصی در طرح های توسعه ای به ویژه صنعت پتروشیمی فراهم شده و امید است که تشکیل صندوق پروژه بتواند سبب ایجاد تحرکی جدی در این صنعت شود.مشاور عالی معاون وزیر نفت درامور پتروشیمی گفت: استفاده از ابزار های متنوع در تامین مالی می تواند راهگشا بوده و سرمایه های جدید را وارد صنعت پتروشیمی کند و هدایت سرمایه های مردم به سوی سرمایه گذاری های سودآور در روند توسعه اقتصادی کشور بسیار تاثیر گذار خواهد بود. وی با بیان این که چندی پیش در نشست مشترک مدیران بازار سرمایه و مسئولان شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی، مقرر شد تا به منظور تعامل مستمر بازار سرمایه و پتروشیمی ها، رسیدگی به مشکلات موجود و اتخاذ راهکارهای مناسب، اتاق گفتگویی تشکیل شود اظهار کرد: طبق توافق های انجام شده قرار شده است این جلسه ها در ماه یک بار برگزار شود.گودرزی افزود: در اتاق گفتگو پس از همفکری اهالی بازار سرمایه و پتروشیمی، نظرها، پیشنهادها و راه حل های دو طرف برای رفع مشکلات مطرح می شود و با توجه به تعامل خوبی که وجود دارد سازمان بورس و بورس کالا نیز اقدامات لازم را برای بهبود روند معاملات اتخاذ خواهند کرد.وی ادامه داد: اتاق گفتگو مرکز سیاست گذاری های مهم برای رفع چالش ها و ابهام های میان بورس و شرکت ملی صنایع پتروشیمی خواهد بود و فعالان بخش پتروشیمی به زودی ثمرات ایجاد این اتاق را خواهند دید.بر اساس این گزارش، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دوشنبه هفته (١١ آذر) اظهار کرد: درپی تفاهم های انجام شده با وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به زودی صندوق پروژه با هدف تامین مالی طرح های در حال احداث پتروشیمی تشکیل خواهد شد.علی صالح آبادی در مورد نحوه پذیرش شرکت ها در این صندوق گفته بود: ساز و کارهای لازم با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در حال نهایی شدن است و به زودی شرایط عضویت اعلام می شود اما تفاهم شده که آنها پروژه ها را وارد صندوق کرده و مراحل پذیرش طبق ضوابط انجام خواهد شد.وی ادامه داده بود: بر پایه تفاهم های انجام شده عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا نیز با جدیت ادامه خواهد یافت و معاملات به صورت شفاف انجام می شود.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: بانک انصار پیشبینی سود هر سهم سال مالی92 با سرمایه 6 هزار میلیارد ریال، مبلغ 433 ریال اعلام کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت پیشبینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29/12/92 را با سرمایه 4 هزار میلیارد ریال در اسفند 91 به صورت حسابرسی شده و در مرداد 92 مبلغ 650 ریال و با سرمایه 6 هزار میلیارد ریال در شهریور و مهر 92 مبلغ 433 ریال اعلام کرده است. شرکت بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 20/06/92، سرمایه شرکت از مبلغ 4 هزار میلیارد ریال به مبلغ 6 هزار میلیارد ریال (500 میلیارد ریال از محل سود انباشته و 1500 میلیارد از محل مطالبات و آوردۀ نقدی سهامداران) افزایش داد. "وانصار" پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30/12/91 را با سرمایه 4 هزار میلیارد ریال در تاریخ اسفند 91 مبلغ 468 ریال و مرداد 91 مبلغ 468 ریال و آبان91 مبلغ 515 ریال و در اسفند91 مبلغ 518 ریال اعلام کرده بود که بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده سود هر سهم مبلغ 525 ریال تحقق یافته است.
ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: تالار صادراتی فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالا در اولین روز هفته شاهد عرضه گوگرد کلوخه، گوگرد گرانوله و قیر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، شرکت پالایش نفت بندرعباس با 8 هزار تن گوگرد کلوخه به قیمت پایه 113 دلار در هر تن در تالار صادراتی حضور می یابد. شایان ذکر است، 5 هزار تن گوگرد گرانوله شرکت پالایش نفت شازند اراک به قیمت پایه 72 دلار در هر تن عرضه می شود. همچنین، 500 تن قیر 6070 شرکت ایزونام به قیمت پایه 605 دلار در هر تن راهی تالار مذکور می شود. این گزارش همچنین حاکی است، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در صورت تقاضا، 12 هزار تن قیر 6070 و 7 هزار تن قیر 85100 شرکت نفت جی به قیمت پایه 12 هزار و 862 ریال برای هر دو محصول عرضه می شود. این شرکت همچنین، 3 هزار تن قیر MC250 را به قیمت پایه 19 هزار و 953 ریال روی تابلوی عرضه می برد. از دیگر محصولات عرضه شده در تالار مذکور می توان به 800 تن انواع آمونیاک مجتمع های پتروشیمی خراسان و کرمانشاه به همراه 300 تن تولوئن دی ایزو سیانات مجتمع پتروشیمی کارون و 100 تن قیر 6070 شرکت تولیدی قیر شرق اشاره کرد. تالار محصولات کشاورزی نیز شاهد عرضه 3 هزار تن برنج طارم آستان اشرفیه به قیمت پایه 72 هزار ریال است. در صورت تقاضا، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند ورامین به قیمت پایه 18 هزار و 400 ریال عرضه می شود. کارخانه قند یاسوج نیز در صورت تقاضا 700 تن شکرسفید را به قیمت پایه 18 هزار و 300 ریال روی تابلوی عرضه می برد، علاوه بر این، 100 تن عدس درشت کانادا به قیمت پایه 30 هزار ریال راهی تالار معاملات می شود.
ساعت ۱۲ و ۰۰ دقیقه: شرکت سرمایه گذاری پارس توشه در دوره 6 ماهه نخست سال با اختصاص 365 ریال سود به ازای هر سهم معادل 66 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، شرکت سرمایه گذاری پارس توشه پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در خرداد ماه 92 به صورت حسابرسی شده مبلغ 365 ریال و در مرداد و آذر ماه 92 مبلغ 555 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه نخست سال با اختصاص 365 ریال سود به ازای هر سهم به 66 درصد از پیش بینی هایش رسید. بر اساس این گزارش هیئتمدیره این شرکت در نظر دارد 50 درصد از سود خالص را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالانه سال مالی 92پیشنهاد کند. لازم به ذکر است سود تسعیر ارز شناسایی شده در دوره مالی 6 ماهه مبلغ 31 میلیارد و 560 میلیون ریال است. شایان توجه است مطابق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ دو خرداد ماه 92، سرمایه شرکت از مبلغ 300 میلیارد ریال به مبلغ 630 میلیارد ریال از محل سود انباشته افزایش یافت. همچنین این شرکت پیش بینی سود هر سهم تلفیقی سال مالی 92 را تاکنون ارائه نکرده است. "وتوشه"پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را با سرمایه 300 میلیارد ریال مبلغ 600 ریال و با سرمایه 630 میلیارد ریال مبلغ 325 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده مبلغ 377 ریال سود به ازای هر سهم محقق شده است. گفتنی است سود سرمایه گذاری شناسایی شده شرکت های پتروشیمی خارک و گروه صنعتی بهشهر مربوط به سال مالی 91 آن شرکت ها می باشد و سود شناسایی شده شرکت برای شرکت فرعی پارس خزر نقره مبلغ 20 میلیارد ریال صحیح می باشد.
ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه: عضو هیئت مدیره و معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از مصوبه هیئت مدیره سازمان مبنیبر اختیاریشدن ضمانت نقدشوندگی در صندوقهای سرمایهگذاری خبر داد.بگزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، دکتر علی سعیدی افزود: در ابتدای شکل گیری صندوق های سرمایه گذاری، برای کمک به شکل گیری صندوقها و ایجاد مشوق ها، برخی ویژگی ها، مانند الزامیبودن ضامن نقدشوندگی برای صندوق ها در نظر گرفته شد، اما اکنون که حدود 6 سال تجربه اجرایی و نظارتی در بازار سرمایه کشور ایجاد شده، زمان آن رسیده که ویژگی های بازاری بیشتری بر صندوق ها حاکم شود و مدیران سرمایهگذاری هم با فراغ بال بیشتری به مدیریت سبد بپردازند و هم با وجود دارایی تحت مدیریت بیشتر، از صرفه جویی به مقیاس استفاده کنند.وی گفت: متوسط ارزش معاملات روزانه سهام در سال 1387، زمان شکل گیری صندوق ها معادل 578 میلیارد ریال بود، در حالی که در سال جاری بر اساس آمار معاملات 8 ماهه اول، ارزش معاملات سهام (در بورس تهران و فرابورس ایران) به 4,946 میلیارد ریال در روز رسیده است. همچنین ارزش بازار سهام در ابتدای سال 1387 معادل 462 هزار میلیارد ریال بود که در پایان آبان ماه سال جاری این عدد برای مجموع دو بورس به 4,732 هزار میلیارد ریال رسیده است، بنابر این با توجه به اندازه بازار و ارزش معاملات، بازار سرمایه آمادگی برخی تغییرات توسعهای را دارد که در برنامه سازمان قرار دارد.معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس تأکید کرد: با توجه به حضور بیشتر سرمایه گذاران در بورس و بهتر بودن سرمایه گذاری غیرمستقیم ازطریق سبد گردان ها یا صندوقهای سرمایه گذاری در مقایسه با خرید مستقیم سهام، لازم است نقش صندوق ها در بازار ثانویه بیش از پیش باشد و چه از نظر دسترسی و چه از نظر قابلیت دریافت سفارش صدور واحدهای سرمایه گذاری، آمادگی بیشتری در بین صندوق های سرمایه گذاری ایجاد شود.سعیدی ادامه داد: در حال حاضر در مجموع 110 صندوق فعال در بازار سرمایه کشور، 9000 میلیارد ریال سهام و 6000 میلیارد ریال انواع ابزارهای با درآمد ثابت بازار سرمایه مدیریت می شود که تعداد صندوقها با ارزش تحت مدیریت آن و ارزش معاملات روزانه سهام، چندان مطابقت ندارد، اما انتظار داریم مدیران سرمایه گذاری در صندوقها بیش از پیش به توسعه فعالیتها بپردازند و با بهرهگیری از روشهای بازاریابی مالی و ارائه خدمات بهتر به مشتریان، به جذب بیشتر سرمایه گذاران در بازار سرمایه به سوی صندوقهای سرمایه گذاری بپردازند.
ساعت ۱۲ و ۱۵ دقیقه:شرکت صنعتی بهشهر نخستین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را مبلغ 1928 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت صنعتی بهشهر پیش بینی سود (زیان) هر سهم سال مالی 93 را برای اولین بار با سرمایه یک هزار و 23 میلیارد ریال معادل 1928 ریال اعلام کرده است.همچنین بر اساس اطلاعات دریافتی، این شرکت دلایل تغییرات پیش بینی سود هر سهم نسبت به سود پیش بینی شده در بیانیه ثبت و گزارش توجیهی افزایش سرمایه را به شرح ذیل اعلام کرده است:"مبنای محاسبه قیمت تمام شده روغن خام در گزارش توجیهی افزایش سرمایه بصورت 50 درصد واردات روغن خام با ارز مبادله ای و 50 درصد خرید از شرکت بازرگانی دولتی به نرخ هر کیلو گرم 21 هزار و 200 ریال می باشد. این نرخ مبنای تهیه بودجه ای می باشد که شرکت در تیرماه برای سازمان بورس اوراق بهادار تهیه و ارسال کرده است و با توجه به همزمانی تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه ، از این نرخ برای تهیه گزارش توجیهی استفاده شده است.لازم به ذکر است در شهریور ماه دو رویداد اثر گذار بر نرخ روغن خام اتفاق افتاده است. یکی حذف فروش روغن خام به نرخ 21200 توسط شرکت بازرگانی دولتی و افزایش آن به 28 هزار و 600 ریال (بطور متوسط) و دیگری کاهش نرخ روغن خام در بازارهای جهانی می باشد. دو دلیل یادشده باعث تغییر در گزارش سود سال 93 و سود مندرج در گزارش توجیهی افزایش سرمایه شده است.بر اساس این گزارش این شرکت اعلام کرده است که سود پیشنهادی هیئت مدیره به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 93 مبلغ 970 ریال به ازای هر سهم می باشد.گفتنی است بر اساس مصوبات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 6 آذر ماه 92 سرمایه شرکت ار مبلغ 330 میلیارد ریال به مبلغ یک هزار و 23 میلیارد ریال از محل سود انباشته افزایش یافت. صنعتی بهشهر پیش بینی شرکت پیش بینی سود (زیان) هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر 92 را با سرمایه 330 میلیارد ریال مبلغ 1597 ریال و در تیر ماه 92 مبلغ 7007 ریال و در مرداد ماه امسال مبلغ 7177 ریال و در مهر ماه 92 مبلغ 9031 ریال و در اطلاعات فعلی با سرمایه یک هزار و 23 میلیارد ریال مبلغ 2913 ریال اعلام کرده است. که دلیل تغییرات سود هر سهم به نسبت اطلاعات قبلی افزایش تعداد سهام ناشی از افزایش سرمایه شرکت می باشد.گفتنی است این شرکت در دوره 9 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 92 با اختصاص 2472 ریال سود به ازای هر سهم به 85 درصد از پیش بینی هایش رسید.همچنین هیئت مدیره این شرکت در نظر دارد مبلغ 1300 ریال سود به ازای هر سهم را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 92 پیشنهاد کند.
ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه:خریـد نقدی مس در ساعـات معاملاتی روز جمعه در بـورسلندن با افزایش همراه شد و با نرخ 7 هزار و 111 دلار بر تن معامله شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، طی معاملات روز جمعه در بازار فلزات لندن، فروش نقدی مس با افزایش رو به رو شد و به 7 هزار و 113 دلار رسید. همچنین سفارش خرید مس برای سه ماهه آینده به مبلغ 7 هزار و 110 دلار معامله شد. این در حالی است که، خرید نقدی مس در ساعات معاملاتی روز پنجشنبه به هر تن 7 هزار و 81 دلار رسیده بود. در این بین، خرید و فروش نقدی آلومینیوم با قیمت یک هزار و 727.50 دلار و یک هزار و 728 دلار معامله شد. گزارش ها حاکی از آن است که خرید و فروش روی با نرخ یک هزار و 882 و یک هزار و 882.50 دلار انجام شد.سرب هم در رینگ معاملاتی با نرخ دو هزار و 65 دلار خریداری و با قیمت هر تن دو هزار و 67 دلار به فروش رسید.
ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه:بورس ژوهانسبورگ به احترام ماندلا معاملات را متوقف کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، نلسون ماندلا، اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی که از سال ۱۹۹۴ به مدت پنج سال این سمت را بر عهده داشت و بسیاری او را ˈپدر آفریقای جنوبیˈمی دانستند دیروز در ساعت هشت و 20 دقیقه به وقت محلی در حالی که اعضای خانواده اش در کنارش بودند در آرامش درگذشت.بر اساس این گزارش، بورس ژوهانسبورگ در اقدامی نمادین در احترام به وی، معاملات را به مدت 5 دقیقه متوقف کرد.ماندلا، اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی بود که از سال ۱۹۹۴ به مدت پنج سال این سمت را بر عهده داشت و بسیاری او را ˈپدر آفریقای جنوبیˈمی دانند.رهبر پیشین آفریقای جنوبی، علیه آپارتاید (یا حاکمیت اقلیت سفید بر کشور) مبارزه و در سال ۱۹۹۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.ماندلا که مدت ۲۷ سال زندانی بود، نقش برجسته ای در برقراری صلح در سایر مناقشات به عهده داشت. وی در دهه هشتاد در زندان دچار بیماری سل شد.وی به رغم حبس طولانی مدت، دشمنان سابق خود را بخشید و به عنوان رییس جمهوری وقت از تمام نژادها خواست برای دستیابی به آشتی ملی همکاری کنند.ماندلا که از چند سال پیش تاکنون از بیماری های شدید رنج می برد، اخیراً به طور مستمر در بیمارستان و تحت مراقبت های ویژه قرار داشت.ماندلا در سراسر جهان به عنوان نماد مبارزه با نژاد پرستی شناخته می شود.بورس ژوهانسبورگ در بیانیه ای در این خصوص اظهار داشت: به احترام درگذشت نخستین رئیس جمهور آفریقا، نلسون ماندلا، بورس ژوهانسبورگ و تمامی شکرت های خدمات مالی از ساعت 11 صبح به وقت محلی به مدت 5 دقیقه معاملات را متوقف خواهند کرد.لین پرسونز، مدیر عامل بازار اوراق بهادار ژوهانسبورگ در این خصوص بیان داشت: این نخستین بار است که بورس ژوهانسبورگ معاملات خود را متوقف می کند.
ساعت ۱۲ و ۲۹ دقیقه: ارسال بودجه سال ۹۳ توسط دولت به مجلس شورای اسلامی، بازار امروز را به لاک دفاعی برد تا احتیاط در خرید و فروش های امروز مشهود باشد! کاهش ارزش و حجم معاملات امروز، شاید گواهی بر این مدعی باشد! امروز در غیاب نماد پارسان، گروه پتروشیمی هدایت بازار را بر عهده گرفت و موجبات رشد شاخص کل تا ۴۴۸ واحد را فراهم آوردند! امروز شاهد تحکات مثبت بر روی نماد غپینو بودیم. نمادهای پسهند و وپترو نیز همچنان طبق برنامه، تا رسیدن به اهداف پیش می روند.
ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه.....................بازار بسته شد.
شنبه ۱۶ آذر۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)