لایو بورس

بورس تهران یکشنبه مورخ 17 آذر 1392

لایو بورس | شنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۲، ۰۸:۳۱ ب.ظ

 

ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: پس از بازگشایی معاملات روزانه بازار فولاد در روز شنبه قیمت‌هایی که تا ساعات میانی روز برای برخی مقاطع به ثبت رسید گویای تداوم روند نزولی قیمت‌ها در هفته جاری بود.البته در خلال چند روز گذشته و مشخصا دیروز، نرخ ارز تغییرات بسیار ناچیزی را تجربه کرده، به طوری‌که نوسانات آن توان اثرگذاری بر سطح قیمت‌ها در بازار مقاطع و شمش را نداشته است، از این رو معامله‌گران معتقدند جریانات کاهشی این بازار صرفا از رشد زیاد حجم عرضه محصولات فولادی در مقابل تقاضای بسیار اندک آن نشات می‌گیرد. در این میان انواع ابعاد بیلت‌های وارداتی به کشور هم روز شنبه، با افت قیمت تا سقف 4/2 درصد روبه‌رو شدند. به گفته یکی از تجار بازار آهن، اواخر هفته قبل، چندین محموله شمش به بنادر وارد شدند که به دلیل عدم فروش و انباشت آنها با ورودی‌های روز شنبه، واردکننده‌ها قیمت‌های پیشنهادی این روز را تا این سطح تنزل دادند. علاوه بر این تداوم روند نزولی قیمت‌ مقاطع در روزهای اخیر موجب شده تا معامله‌گران به انتظار کاهش سطح بهای شمش‌های وارداتی تا حدود 1500 تومان باشند. هرچند در شرایط فعلی تولیدکننده‌های فولاد و واحدهای فروش نگران تداوم این وضعیت و از سوی دیگر مشکل بغرنج تامین نقدینگی لازم هستند، اما نشانه‌هایی دال بر بهبود این شرایط در سال جدید وجود دارد. به گفته محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس‌جمهور، در بودجه سال 93 سعی شده به طرح‌های عمرانی مورد نیاز توجه ویژه شود، زیرا در بودجه سال گذشته این طرح‌ها بسیار پایین بوده و نقش دولت در اشتغال‌زایی و رونق فقط بر روی کاغذ بوده است، بر همین اساس رویکرد دولت جدید این است که طرح‌های عمرانی مورد نیاز را با رویکرد حضور بخش خصوصی مورد توجه قرار دهد تا به سمت تحقق سریع‌تر این طرح‌ها حرکت کند. وی در مورد فاینانس‌ها و خطوط اعتباری‌ جدیدی که قرار است ایجاد شود نیز گفته است: ایران از نظر ذخایر ارزی در شرایط خوبی قرار دارد اما در سال‌های اخیر دسترسی به این ذخایر و مدیریت استفاده از آنان برای توسعه اقتصاد کشور کاهش پیدا کرده بود، اما در حال حاضر با هماهنگی‌هایی که با برخی کشورها انجام شده، توافق‌هایی در حال انجام است تا برای پروژه‌های عمرانی کشور از تامین مالی‌هایی که متکی به ذخایر کشور است استفاده کنیم.با این شرایط اگر در سال آتی منابع لازم به خوبی در اختیار بخش خصوصی برای راه‌اندازی پروژه‌های عمرانی قرار گیرد، می‌توان امیدوار بود بخش اعظمی از نگرانی‌های فولادسازان و دست‌اندرکاران بازار نسبت به رکود تقاضا از این طریق مرتفع شود. 

 

ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: شمش لندن کماکان در مسیر صعود----به‌رغم روند نزولی قیمت‌ شمش‌های وارداتی به کشور و از سوی دیگر مقاطع تولید داخل، قیمت هر تن شمش فولاد در بورس کالایی لندن (LME) کماکان در مسیر افزایشی قرار دارد، به طوری‌که این کالا از قیمت 235 دلار در اواخر ماه نوامبر به 255 دلار در روز جمعه 6 دسامبر رسیده است. در همین حال موسسه بین‌المللی مپس نیز پیش‌بینی کرده احتمالا قیمت جهانی فولاد در ماه‌های پیش‌رو حدود 6 درصد بهبود خواهد داشت، البته در حالی‌که میزان رشد قیمت در نقاط مختلف دنیا متفاوت است، اما بیشترین سهم افزایش قیمت فولاد بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشاهده خواهد شد. براساس پیش‌بینی این موسسه در آسیا، کشورهای اصلی تولیدکننده فولاد، رشد قیمت باثباتی خواهند داشت و در آمریکای شمالی روند صعودی که از اواسط سال جاری آغاز شد تا اوایل سال 2014 گسترش خواهد یافت.

 

ساعت ۹ و ۰۰ دقیقه:امروز به دلیل مشغلات فراوان، قصد بروز کردن وبلاگ را نداشتم! اما تصمیم گرفتم هرچند کم فروغ، چراغ این محفل روشن بماند! احتمال اینکه در اواسط بازار به جهت حضور در جلسه ای اضطراری ادامه بازار را در خدمت دوستان نباشم نیز وجود دارد!

 

ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه:شرکت داده پردازی ایران در دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 92 با اختصاص 120 ریال سود به ازای هر سهم به 51 درصد از پیش بینی هایش رسید.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت داده پردازی ایران پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 شرکت اصلی را با سرمایه 186 میلیارد و 753 میلیون ریال در اردیبهشت ماه 92 مبلغ 754 ریال، در تیر ماه 92 مبلغ 743 ریال و با سرمایه 650 میلیارد ریال در شهریور، مهر و آذر ماه 92 به صورت حسابرسی شده مبلغ 235 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه 92 با اختصاص 120 ریال سود به ازای هر سهم معادل 51 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.این شرکت پیش بینی سود هر سهم تلفیقی سال مالی 92 را با سرمایه 186 میلیارد و 753 میلیون ریال در اردیبهشت ماه 92 مبلغ 773 ریال و در آذر ماه امسال مبلغ 235 ریال اعلام کرده است.بر اساس این گزارش هیات مدیره این شرکت در نظر دارد تقسیم 60 درصد از سود خالص سال مالی جاری را به مجمع عمومی عادی سالیانه 92 پیشنهاد دهد.لازم به ذکر است مطابق با مصوبه مجمع عمومی فوق العاده شرکت در تاریخ 4 شهریور ماه 92 سرمایه شرکت از مبلغ 186 میلیارد و 753 میلیون ریال به مبلغ 650 میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی افزایش یافت."مداران" پیش بینی سود هر سهم تلفیقی سال مالی 91 را در اسفند ماه 90 مبلغ 257 ریال، در اسفند ماه 91 مبلغ 366 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ 479 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد.

 

ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: گفته می شود دادگاه بر سر موضوع پرونده اختلاف مالیاتی 45 میلیارد تومانی به نفع شاراک رای داده و این موضوع گزارش 9 ماهه شاراک را با تعدیل مثبت مواجه خواهد ساخت (این تعدیل می تواند در حدود 380 ریال تنها از این محل باشد)."

 

ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها:فاز اول پروژه شرکت پتروشیمی ایلام که یکی از زیرمجموعه های موجود در پرتفوی غیر بورسی شرکت پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان است، طی آبان ماه سال جاری به بهره برداری رسیده، به گونه ای که تولید 300 هزار تن محصول پلی اتیلن سنگین از آبان ماه امسال آغاز شده است."

 

ساعت ۱۰ و ۱۰ دقیقه: به نقل از امان: "فارس در 4درصد مثبت تابلو معامله می شود.چندین خبر در این گروه موثر بوده است.اولین خبر مربوط به ایجاد صندوقی برای تکمیل طرح های توسعه و نیمه کاره واحدها بوده است که ظاهرا این طرح مورد حمایت مسئولین نیز قرار خواهد گرفت.خبر دیگر مربوط به ابلاغ بخشنامه معافیت مالی صادر کنندگان بوده است که باعث رشد اکثر پتروشیمی ها شده است.خبرهایی هم از برخی شرکت ها در مورد نرخ خوراک مایعشان شنیده شده است.گفته شده پتروشیمی ایلام از تخفیف 30درصدی خوراک مایع بهره خواهد برد.پترول هم از سهم های مورد توجه بازار است و دلیل آن زیرمجموعه های پر پتانسیل این سهم است که طرح های توسعه دارند."

 

ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه:دوستان عزیز، از این لحظه، وحید هستم در خدمت دوستان. استاد ما و شما بنا بر جلسه ای اضطراری که در ابتدا نیز فرموده بودند، تشریف برده اند. تلاش خواهم کرد در کنار امور محوله به اینجانب، پاسخگوی شما نیز باشم.

 

ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "سقف کل بودجه سال آینده ۷۸۳ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شد/ افزایش ۳ برابری بودجه عمرانی----به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس حسن روحانی رئیس جمهور امروز در صحن مجلس به اعلام بودجه 195 هزار میلیارد تومانی عمومی اکتفا کرد. پیگیری خبرنگار فارس راجع به جزئیات بودجه حاکی از پیشنهاد رقم ۷۸۳۲۳۹۸۵۲۲ میلیون ریال برای بودجه کل کشور است که این رقم نسبت به سال گذشته۸.۴ درصد رشد دارد. به گزارش فارس، در لایحه بودجه درآمد اختصاصی دستگاه‌های اجرای۲ میلیون و ۳۸۰ هزار ریال بوده و از تفاضل بودجه عمومی و درآمدهای اختصاصی، بودجه شرکت‌های دولتی معادل ۵ میلیون و ۸۷۸ هزارو ۶۷۴ میلیارد و ۵۶ میلیون ریال محاسبه و پیشنهاد شده است. بر این اساس بودجه جاری معادل ۱۸ درصد رشد داشته و بودجه عمرانی با رشد ۲۴۰ درصدی نسبت به سال گذشته بیش از ۳ برابر افزایش یافته است. این امر نشان می‌دهد که دولت نسبت به اعتبارات هزینه‌ای، رویکرد انقباضی و در خصوص اعتبارات عمرانی، رویکرد انبساطی اتخاذ کرده است. همچنین در این لایحه قیمت دلار معادل ۲۶۰۰ تومان و قیمت هر بشکه نفت معادل ۱۰۰ دلار پیش‌بینی شده است."

 

ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "مدیر امور سرمایه گذاری "ثشرق" عنوان کرد: عرضه اولیه سهام دو شرکت زیرمجموعه در بازار فرابورس----سرمایه گذاری در سهام شرکت های فعال در صنعت ساختمان تنها به اشخاصی توصیه می شود که با دیدگاه میان مدت شش ماهه و بالاتر اقدام به سرمایه گذاری می نمایند. سرمایه گذاری در سهام شرکت های فعال در گروه ساختمان به عنوان یک صنعت دارای پتانسیل در حالی به سرمایه گذاران با دیدگاه میان مدت و بلندمدت توصیه می شود که رشد سودآوری مداوم و معقول از جمله ویژگی های اصلی این صنعت به شمار می آید. مدیر امور سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق در گفتگو با بورس نیوز ضمن اشاره به موضوع ذکر شده اظهار کرد: تداوم ثبات در بازارهای موازی با بازار مسکن و همچنین اتخاذ سیاست های منطقی و با دوام از جانب دولت در حالی باعث روانه شدن نقدینگی به بازار مسکن خواهد شد که پیش بینی می شود با افزایش حجم معاملات در این بازار شاهد رونق معاملات آن طی بازه زمانی 6 ماهه تا یکساله باشیم. شهریاری در خصوص چشم انداز تغییرات قیمتی بازار مسکن عنوان کرد: ثبات قیمتی بازار مسکن در شرایطی در قیمت های فعلی ممکن به نظر می رسد که افزایش قیمت در این بازار تنها به میزانی کمتر از نرخ تورم کل اقتصاد کشور برای سال آتی امری محتمل است. وی ضمن اشاره به سودآوری منطقی و با ثبات شرکت های فعال در گروه انبوه سازی، املاک و مستغلات اظهار کرد: سرمایه گذاری در سهام شرکت های فعال در صنعت ساختمان تنها به اشخاصی توصیه می شود که با دیدگاه میان مدت شش ماهه و بالاتر اقدام به سرمایه گذاری می نمایند این در شرایطی است که ورود به سهام صنعت ساختمان با دیدگاه نوسان گیرانه پیشنهاد نمی گردد. این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود از عرضه سهام دو شرکت زیرمجموعه "ثشرق" خبر داد و افزود: شرکت سرمایه گذاری مسکن شمال شرق در حالی پیش تر تصمیم به عرضه اولیه سهام دو شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس و سرمایه گذاری مسکن زاینده رود در بازار اول فرابورس گرفته بود که شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس به لحاظ حجم پروژه به عنوان بزرگترین شرکت تابعه "ثشرق" به شمار می آید."

 

ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: به نقل از امان: "رئیس جمهور با بیان اینکه دولت به تعهدات مربوط به مسکن مهر که توسط دولت قبل ایجاد شده پایبند است، گفت: شیوه اجرای نادرست مسکن مهر اثرات تورم زایی فراوانی به همراه دارد. روحانی درباره نرخ ارز گفت: در شروع کار دولت با دو مسئله عمده اول بی ثباتی بازار ارز و دوم نظام چند نرخی مواجه بودیم . وی افزود: نوسانات نرخ ارز برای نظام اقتصادی که متاسفانه به طور روزافزون از ظرفیت‌های داخلی خود فاصله گرفته و به واردات وابسته شده سمی مهلک محسوب می‌شود. رئیس جمهور ادامه داد: دولت قصد دارد برای حل این موانع ثبات را به بازار ارز باز گرداند. همچنین در این راستا کنترل حجم نقدینگی مدنظر دولت است و به ویژه اعمال محدودیت سخت گیرانه بر رشد پایه پولی. روحانی تاکید کرد: دولت تلاش می‌کند تا در رابطه با نرخ ارز یکسان سازی صورت گیرد و در این مسیر حرکتی تدریجی و سنجیده را دنبال می‌کنیم و اقدامی عجولانه نخواهیم کرد."

 

ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: به نقل از امان: "روحانی همزمان با تقدیم اولین بودجه دولت به مجلس مطرح کرد: تنها واگذاری بخش کوچکی از سهام به بخش خصوصی واقعی انجام شده است----در زمینه خصوصی سازی از نگاه دولت، اشکال اصلی عدم قرار گرفتن اجرای این اصل در مسیر سیاست های کلی ابلاغ شده از سوی رهبری بوده است. حسن روحانی ابتدای روز جاری با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اولین بودجه دولت یازدهم را به نمایندگان ملت تقدیم کرد. به گزارش بورس نیوز، رییس جمهور امروز در نطق خود پیش ازتقدیم بودجه به بیان برخی مشکلات موجود در بودجه دولت های قبلی اشاره کرد و در خصوص برخی از مباحث مهم منعکس شده در لایحه بودجه پیشنهادی دولت تدبیر و امید که در بین فعالان اقتصادی و عموم مردم حائز اهمیت است، سخن گفت. وی با اشاره به اهمیت موضوع نرخ ارز عنوان کرد: در زمان شروع به کار دولت یازدهم در زمینه نرخ ارز با دو موضوع مواجه بودیم؛ اول بی ثباتی بازار ارز و دوم وجود نظام چند نرخی در آن. این موضوع از آنجا اهمیت دارد که نوسانات ارزی برای نظام اقتصادی کشوری وابسته به واردات سمی مهلک است. از این رو دولت از ابتدای شروع به کار خود ثبات در بازار ارز را از اولویت های اصلی قرار داد. بدین ترتیب کنترل رشد حجم نقدینگی و حذف پیمان سپاری ارزی و نیز تحولات اخیر در سیاست خارجی، همگی باعث شدند که بازار ارز برخلاف مسیر دو سال گذشته به آرامش نسبی برسد. روحانی از اجرای طرح یکسان‌سازی نرخ ارز برای سال 93 سخن گفت و افزود: در این مسیر حرکتی سنجیده را دنبال می کنیم و هیچگونه اقدام عجولانه ای در این راستا از سوی دولت صورت نخواهد گرفت. وی پیرامون سهام عدالت با اشاره به اینکه در حال حاضر 42 میلیون نفر از این سهام برخوردارند، گفت: در حالی سهام عدالت از سهام 62 شرکت سودآور تشکیل شده و سازمان دهی می شود که دارندگان آن تاکنون نفع چندانی از این سهام نبرده اند. رییس جمهور با بیان اینکه ‌واگذاری سهام عدالت مشکلات مدیریتی و مالکیتی را برای این شرکت‌ها به وجود آورده است، اظهار داشت: موضوع سهام عدالت در اولین روزهای دولت یازدهم در دستور کار دولت و وزارت دارایی قرار گرفت و طبق جمع بندی اولیه حاصل شده، فراهم شدن امکان مبادله سهام عدالت می تواند وضع معیشتی خانواده های دارای این سهام را بهبود بخشد. پس از آن نیز عرضه سهام عدالت می تواند در بازار سرمایه قوت گیرد."

 

ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امان: "به دنبال حمایت رییس جمهور از بازار سرمایه در مجلس رقم خورد: پتروشیمی ها عامل صعود شاخص به مدار 85 هزار واحدی----صبح روز جاری در حالی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان با جمعی از اعضای کابینه خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد که لایحه پیشنهادی دولت وی با اتکا بر درآمدهای نفتی ارایه گردید. شاخص کل طی روز جاری پس از تقدیم لایحه بودجه سال 93 و با تأکید رییس جمهور بر اینکه حمایت از بازار سرمایه در دستورکار دولت قرار گرفته است، از مرز 85 هزار واحد عبور کرد. به گزارش بورس نیوز، صبح روز جاری در حالی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان با جمعی از اعضای کابینه خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد که لایحه پیشنهادی دولت وی با اتکا بر درآمدهای نفتی ارایه گردید. در همین راستا معاملات بورس نیز با حرکت پرقدرت گروه پتروشیمی و به صف نشستن سرمایه گذاران در صف های خرید سهام شرکت های مذکور روندی رو به رشد را تاکنون سپری کرده است. بدین ترتیب در تمامی نمادهای پتروشیمی تا سقف مجاز قیمت های روزانه رشد قیمت سهام قابل مشاهده بوده و معاملات آنها از حجم مناسبی نیز برخوردار است. در نتیجه این حرکت صعودی، شاخص کل تاکنون با رشد 555 واحدی همراه شده و بیشترین تأثیر مثبت را بر این نماگر نمادهای "فارس"، "تاپیکو" و نیز نماد "وغدیر" اعمال کرده اند. براساس این گزارش رقم کل بودجه پیشنهادی دولت با رشد 8.4 درصدی نسبت به سال گذشته بیش از هفت میلیون و 832 هزار و 398 میلیارد ریال بوده و قیمت دلار و نفت در آن به ترتیب 2600 و 100 دلار پیش بینی شده است."

 

ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه: به نقل از امان: "مجمع نفت و گاز پارسیان امروز برگزار شد و افزایش سرمایه 50درصدی را تصویب کرد.همچنین در مجمع امروز پارسان اعلام شد این افزایش سرمایه به احتمال زیاد قبل از برگزاری مجمع سالانه به ثبت می رسد.همچنین شایعه خرید 40 درصد از سهام پتروشیمی پارس از ساتا تایید شد اما گفته شد فعلا در حال مذاکره است."

 

ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:حدود 42 هزار تن انواع مس و حدود 48 هزار تن انواع قیر امروز در صورت تقاضا در تالار معاملات بورس کالا عرضه می شود.  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، شرکت صنایع ملی مس ایران، در صورت تقاضا با 4 هزار تن مس مفتول به قیمت پایه 195 هزار و 28 ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور می یابد. این شرکت همچنین،در صورت تقاضا، 5 هزار تن مس کاتد را به قیمت پایه 189 هزار و 186 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت صنایع ملی مس ایران در این روز می توان به 33 هزار تن انواع مس کم عیار و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، شرکت دنیای مس کاشان، 300 تن مس مفتول را به قیمت پایه 195هزار و 528 ریال عرضه می کند.در گروه فولاد، مجتمع فولاد آذربایجان، در صوت تقاضا، 5500 تن سبد میلگردA3-14-25را به قیمت پایه 16 هزار و 300 ریال و به صورت نقد روی تابلوی عرضه می برد. این شرکت همچنین، یکهزار تن ضایعات مقاطع نوردی را به قیمت پایه 11 هزار و 700 ریال عرضه می کند.  در گروه آلومینیوم نیز در صورت تقاضا، 1200 تن بیلت 6063-7 شرکت ایرالکو به قیمت پایه 64 هزار و 750 ریال راهی تالار معاملات محصولات صنعتی و معدنی می شود. همچنین، شرکت آلومینیوم المهدی در صورت تقاضا، 600 تن شمش 50 پوندی 99.7 را به قیمت پایه 61 هزار و 422 ریال عرضه می کند.  این گزارش همچنین حاکی است، شرکت نفت جی در صورت تقاضا با 13 هزار و 500 تن قیر 6070 و 8900 تن قیر 85100 به قیمت پایه 12 هزار و 862 ریال در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی حضور می یابد. این شرکت همچنین 3200 تن قیرMC250را به قیمت پایه 19 هزار و 953 ریال عرضه کرد. علاوه بر این، حدود 17 هزار تن انواع قیر شرکت نفت پاسارگاد و 4 هزار تن انواع قیر شرکت آذربام عایق کار روی تابلوی عرضه می رود.  شرکت نفت تندگویان تهران 10 هزار تن وکیوم باتوم، 10 هزار تن لوب کات و 2 هزار تن گوگرد گرانوله را راهی تالار معاملات می کند. همچنین، این تالار شاهد عرضه 3 هزار تن گوگرد کلوخه، 4 هزار تن لوب کات سنگین و 5 هزار تن وکیوم باتوم شرکت پالایش نفت اصفهان به همراه 700 تن انواع آمونیاک مجتمع پتروشیمی شیراز است.  همچنین، 1500 تن انواع قیر شرکت های نگین گام پارس، کیهان توسعه البرز و قیران پخش ستاره ایرانیان در تالار صادراتی عرضه می شود.  گفتنی است، تالار محصولات کشاورزی نیز شاهد عرضه 3 هزار تن برنج طارم آستان اشرفیه به قیمت پایه 72 هزار ریال است. شایان ذکر است، در صورت تقاضا، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند ورامین به قیمت پایه 18 هزار و 400 ریال عرضه می شود. کارخانه قند یاسوج نیز در صورت تقاضا 700 تن شکرسفید را به قیمت پایه 18 هزار و 300 ریال روی تابلوی عرضه می برد.علاوه بر این، 100 تن عدس درشت کانادا به قیمت پایه 30 هزار ریال راهی تالار معاملات می شود.

 

ساعت ۱۲ و ۰۰ دقیقه:شرکت داروسازی جابر ابن حیان در دوره 6 ماهه نخست سال با سرمایه 378 میلیارد ریال مبلغ 578 ریال سود به ازای به هر سهم کنار گذاشت و به 47 درصد از پیش بینی هایش رسید.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت داروسازی جابر ابن حیان پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در بهمن ماه 91 مبلغ 641 ریال ، در فروردین ماه 92 مبلغ 647 ریال ، در تیر ماه 92 مبلغ 1007 ریال و در آبان ماه 92 مبلغ 1241 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه نخست امسال با اختصاص 578 ریال سود به ازای به هر سهم معادل 47 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.بر اساس این گزارش هیئت‌مدیره این شرکت درنظر دارد مبلغ 620 ریال به ازای هر سهم را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سال 92 پیشنهاد کند."دجابر" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 719 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 615 ریال اعلام کرده بود که بر اساس صورت های مالی حسابرسی نشده مبلغ 700 ریال و مطابق صورت های مالی حسابرسی شده مبلغ 659 ریال سود به ازای هر سهم محقق شد.

 

ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه:شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن پیش بینی سود هر سهم سال مالی را با سرمایه سه هزار میلیارد ریال مبلغ 367 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را با سرمایه سه هزار میلیارد ریال، در آبان و همچنین آذر ماه امسال به صورت حسابرسی شده، مبلغ 367 ریال اعلام کرده است.همچنین این شرکت پیش‌بینی سود تلفیقی هر سهم سال مالی 93 را با سرمایه سه هزار میلیارد ریال در تاریخ 30 آبان ماه 92، مبلغ 463 ریال و در آذر ماه امسال، مبلغ 458 ریال اعلام کرده است.بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت در نظر دارد همانند سال گذشته معادل 50 درصد سود خالص سال مالی 93 را جهت تقسیم بین سهامداران به مجمع پیشنهاد کند.لازم به ذکر است مطابق با تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 29 مهر ماه سال جاری سرمایه شرکت از مبلغ دو هزار میلیارد ریال به مبلغ سه هزار میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی (60 درصد) و سود انباشته (40 درصد) افزایش یافت."ثمسکن" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را با سرمایه دو هزار میلیارد ریال مبلغ 402 ریال و در آذر ماه امسال مبلغ 501 ریال اعلام کرده است.این شرکت پیش بینی سود تلفیقی هر سهم سال مالی 92 را با سرمایه دو هزار میلیارد ریال مبلغ 498 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 547 ریال اعلام کرده است.

 

ساعت ۱۲ و ۱۵ دقیقه:شرکت ذغالسنگ نگین طبس در دوره 6 ماهه نخست سال با اختصاص 243 ریال سود به ازای هر سهم معادل 62 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت ذغالسنگ نگین طبس پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را با سرمایه 60 میلیارد ریال در اسفند ماه 91 (حسابرسی شده) به مبلغ 491 ریال، در خرداد ماه 92 مبلغ 587 ریال و در تیر ماه 92 مبلغ 575 ریال و در مهر ماه 92 با سرمایه 90 میلیارد ریال مبلغ 384 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه نخست سال با اختصاص 243 ریال سود به ازای هر سهم معادل 62 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.لازم به ذکر است به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 17 مهر ماه 92، سرمایه شرکت از مبلغ 60 میلیارد ریال به مبلغ 90 میلیارد ریال (از محل سود انباشته) معادل 50 درصد افزایش یافته است."کطبس" پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 370 ریال و در آخرین پیش بینی های مبلغ 381 ریال اعلام کرده است. مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده مبلغ 391 ریال به ازای هر سهم محقق شده است.

 

ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه:رئیس‌جمهور صبح امروز در حالی در مجلس شورای اسلام حاضر و بودجه 195 هزار میلیارد تومانی کشور را به خانه ملت ارائه داد که از نکات برجسته سخنان وی، تأکید بر توسعه بازار سرمایه بود. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)، رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس،باردیگر بر گسترش سرمایه‌گذاری در بورس تأکید کرد و گفت: بودجه 93 طوری تنظیم شده که نقدینگی از بازارهای سفته‌بازی مثل طلا، ارز و مسکن وارد بازار سرمایه شود. وی همچنین گفت: یارانه‌ها و حامل‌های انرژی تا زمانی که جایگزین وجود نداشته باشد به همین منوال ادامه پیدا می‌کند تا مدیریت شده عمل شود.رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانس به یکسان‌سازی نرخ ارز اشاره کرد و گفت: دولتتلاش می‌کند تا در رابطه با نرخ ارز یکسان‌سازی صورت گیرد و در این مسیر حرکتی تدریجی و سنجیده دنبال شود و اقدامی عجولانه صورت نگیرد. دکتر روحانی درخصوص سهام عدالت گفت: در حال حاضر جمعیتی معادل 42 میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند که تا به حال نفع چندانی از آن نبرده‌اند و به جز توزیع مختصر سود چیزی عاید آنها نشده است.رئیس‌جمهور درادامه تصریح کرد: این درحالی است که سهام عدالت مجموعه سهام 62 شرکت سودآور کشور است. از طرف دیگر واگذاری سهام عدالت یک اختلال جدی در اداره شرکت‌ها به وجود آورده و عملا امکان برخورداری از مال حق مالکیت جلوگیری کرده است.دکتر روحانی توضیح داد: از اولین روزهای شروع به کار دولت، موضوع تحول در سازوکار سهام عدالت در دستور کار قرار گرفت و وزارت امور اقتصاد و دارایی گزینه‌های مختلفی را در این زمینه مورد بررسی قرار داده است که خوشبختانه جمع‌بندی‌های اولیه در این زمینه حاصل شده و با فراهم‌آوردن امکان مبادله سهام عدالت در قالب سازوکاری درست و سنجیده، بهبودی ملموس در معیشت خانوارهای برخوردار ایجاد کرده است.وی با بیان اینکه در راستای اجرای سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی اشکال اصلی عدم قرار گرفتن اجرا در مسیر و چارچوب سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است، گفت: بخش وسیعی از سهام به بخش بسیار کوچکی از بخش خصوصی واقعی واگذار شد و بخش‌های اصلی یا بابت رد دیون صندوق‌های تامین اجتماعی به تملک درآمده یا به سازمان‌های شبه دولتی واگذار شده است.دکتر روحانی گفت: جهت‌گیری دولت آن است که اولا صندوق‌ها را به سمت واگذاری سهام در بازار بورس و از این طریق این نهادها را از بنگاه داری به مدیریت سهام سوق دهد ثانیا از آنجا که عمده شرکت‌های باقی مانده در دولت نیازمند اصلاحات اساسی و زمان بر است با انجام اصلاحات در آنها فرایند خصوصی سازی بنگاهها را پیگیری کند.رئیس‌جمهور در توضیح بحث یارانه‌ها یادآور شد: طی سالیان اخیر اولا فاصله بزرگ میان قیمت‌های داخلی و جهانی باعث قاچاق سوخت و هدر رفتن ثروت‌های ارزشمند زیرزمینی کشور شده بود و ثانیا تثبیت قیمت انرژی در کنار تورم دو رقمی باعث آن شده بود که انواع حامل‌های انرژی روز به روز ارزان تر شده و مصرف آنها در بنگاههای اقتصادی و خانوارها با رشد روزافزونی مواجه شود.وی افزود: ثالثا محیط زیست به خاطر مصرف بی‌رویه حامل‌های سوخت به مرز خطر نزدیک شده بود و بالاخره شرکت‌های تولیدکننده انرژی با کمبود شدید منابع و سرمایه گذاری مواجه شدند.روحانی گفت: دولت در سال آینده طرح جدید مدیریت یارانه‌ها را در قالب یک طرح جامع به اجرا در می‌آورد که در این رابطه لایحه مربوطه تقدیم مجلس خواهد شد.رئیس‌جمهور گفت: امیدواریم مجلس با تصویب به موقع لایحه بودجه که انشاءالله در ایام دهه فجر صورت بگیرد دولت را در انجام برنامه‌های خود یاری کند.

 

ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه:صبح امروز نخستین نشست خبری رییس جدید سازمان خصوصی سازی در محل این سازمان برگزار شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، عبداله پوری حسینی، با اشاره به اینکه در مجموع 12 ساله گذشته 151 هزار میلیارد تومان سهام در قالب امر خصوصی سازی، تخصیص یافته یا واگذار شده است، گفت: در این واگذاری ها بخش خصوصی در جایگاه واقعی خود قرار نداشته است که این موضوع نمی تواند عاملی منفی برای سازمان خصوصی سازی به تنهایی باشد، چراکه اقتصاد باید زمینه حضور بخش خصوصی سازی را فراهم کند.رییس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه خصوصی سازی در ایران از دهه 70 شروع شد، افزود: از آن زمان خصوصی سازی با شیب بسیار ملایم و بعضا با مقررات بسیار ضعیف و محدود ادامه یافت و به مرور این قوانین محکم تر شد و سازمان خصوصی سازی شکل گرفت.وی خاطرنشان کرد: خصوصی سازی در سال های 81 تا 84 شتاب اولیه را به خود گرفت، اما به دلیل وجود عبارت هایی در صدر اصل 44 قانون اساسی که بخش دولتی و خصوصی و تعاونی را ترسیم می کرد و خیلی از فعالیت ها را در حیطه بخش دولت قلمداد کرده بود، امکان خصوصی سازی به راحتی وجود نداشت و خصوصی سازی نمی توانست با سرعت اجرایی شود.پوری حسینی یادآور شد: حتی اولین آیین نامه ای که با نام افزایش ثروت خانوارهای ایرانی در سال 84 و در آخرین روزهای عمر دولت هشتم تصویب شد، به دلیل اینکه بندهای سیاست اصل 44 قانون اساسی تفسیر نشده بود و توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام هم ابلاغ نشده بود، زمینه اجرایی لازم را نداشت.رییس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: خوشبختانه با ابلاغ بخشی از این سیاست ها در سال 84 و ابلاغ بند ج در سال 85 زمینه خصوصی سازی در کشور بیشتر فراهم شد و دولت موظف شد از برخی فعالیت ها دست بکشد.وی با اشاره به اینکه بر اساس سیاست های کلی اصل 44 مقرر شد برخی فعالیت های دولت به طور 100 درصد و در بخشی تا 80 درصد واگذار شود، افزود: بر این اساس مقرر شد فقط در بخش محدودی از فعالیت های اقتصادی حضور داشته باشد. به همین دلیل بعدها قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و این موارد را قانونمند کرد که شرکت های گروه یک، دو، سه از این قانون منشعب شد.رییس سازمان خصوصی سازی ابراز داشت: بر این اساس، شرکت های گروه یک به بنگاه ها و فعالیت هایی گفته می شود که جنس آنها کاملا تصدی گرایانه است. دولت باید همه این فعالیت ها را تا پایان برنامه چهارم توسعه واگذار کند و اجازه سرمایه گذاری مجدد در آنها را ندارد، مگر سازمان های توسعه ای و در مناطق کمتر توسعه یافته، آن هم به شرط اینکه بخش خصوصی تمایلی به این فعالیت ها نداشته باشد.وی در ادامه توضیحات خود گفت: دولت موظف شد 80 درصد مجموع  ارزش بنگاه های دولتی را واگذار کند که این بخش به خصوصی سازی جان تازه ای دمید و خصوصی سازی قدم های بلندی را در راستای همین ترسیم که به سیاست های کلی اصل 44 موسوم شد برداشت و خصوصی سازی را وارد فضای تازه ای کرد. این شرکت ها در گروه دو قرار گرفتند.رییس سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: شرکت های بزرگی مانند فولاد، مس، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و نیروگاه ها تا آن زمان اجازه خصوصی سازی نداشتند، اما با ابلاغ سیاست های کلی اصل 44، این امکان فراهم شد.وی با اشاره به اینکه بخش باقی مانده که بخش خصوصی سازی اجازه ورود به آن را برای مالکیت و مدیریت ندارد شرکت های گروه سه است، ابراز داشت: این گروه 11 زمینه از فعالیت ها را شامل می شود که در قالب بیش از 50 شرکت شناسایی می شوندو معاف از واگذاری هستند.پوری حسینی در خصوص نوع شرکت های گروه سه گفت: شرکت ملی نفت ایران؛ بانک و بیمه مرکزی، شبکه های اصلی مخابرات، شبکه های اصلی انتقال خطوط نیرو، سازمان صدا و سیما و سازمان ها و فعالیت هایی که مربوط به نیروهای نظامی می شود، معاف از خصوصی سازی شده و جنس آنها حاکمیتی است.وی اظهار داشت: بنابراین با ابلاغ این قانون فعالیت هایی که جنسشان کاملا تصدی گرایانه است، باید واگذار شوند. آنهایی که حاکمیتی هستند در اختیار دولت باقی می مانند و شرکت هایی که بین این دو قرار دارند، گروه دو بوده و دولت 80 درصد آنها را واگذار می کند.وی با اشاره به اینکه با ابلاغ این سیاست ها خصوصی سازی شتاب می گیرد، تصریح کرد: باید تا پایان برنامه چهارم همه شرکت های موضوع گروه یک واگذار می شدند که متاسفانه تعدادی از آنها تا امروز باقی ماندند.پوری حسینی در خصوص دلایل عدم عرضه سهام این گروه از شرکت ها ابراز داشت: یکی از دلایل این است که این گروه از شرکت ها بورسی نبودند و آماده سازی آنها طول می کشید و باید شرایط لازم را برای ورود در بازار سرمایه فراهم می کردند. اصلاح ساختار، فضای حاکمیتی نهفته و ... از دیگر دلایل عدم عرضه سهام این گروه از شرکت ها در بورس و باقی ماندن بخشی از این شرکت ها است که انتظار می رود تا پایان سال آینده واگذار شوند.وی با اشاره به اینکه برای واگذاری گروه 2 تا پایان سال 93 فرصت باقی است، تصریح کرد: البته به موجب لیست پیوست قانون بودجه بخشی از شرکت های گروه 2 که باید واگذار شوند، تصویب می شدند.رییس سازمان خصوصی سازی افزود: با روی کار آمدن دولت یازدهم همه سیاست های اقتصادی و خصوصی سازی می توانست مورد بازنگری قرار بگیرد و طبیعی است که مروری روی آنها انجام شود تا اگر انحراف یا آسیبی وجود داشت شناسایی شود. در این مدت کوتاه، تا حد توان به صورت اجمالی مرور شد، البته ادعا نمی کنیم همه انحراف ها را شناسایی کردیم اما مروری اجمالی بر واگذاری های سال های گذشته داشتیم.وی گفت: بر اساس گزارش های موجود، طی 12 ساله گذشته از سال 1380 تا 15 آبان ماه 92، در مجموع 151 هزار میلیارد تومان سهام در قالب امر خصوصی سازی، تخصیص یافته یا واگذار شده است.پوری حسینی با بیان اینکه از مبلغ یاد شده دو هزار میلیارد مربوط به قبل از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 است، ابراز داشت: مابقی که حدود 149 هزار میلیارد تومان است، به بعد از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 مربوط می شود.رییس سازمان خصوصی سازی ادامه داد: از 151 هزار میلیارد تومانی که واگذاری یا تخصیص صورت پذیرفته است، بیش از 51 هزار میلیارد تومان هنوز واگذار نشده و در حال آماده سازی است.وی با تاکید بر اینکه تخصیص انجام شده اما واگذاری انجام نشده است، توضیح داد: در بحث سهام عدالت و رد دیون، بیش از 51 هزار میلیارد تومان سهام داریم که به سهام عدالت با دستگاه های طلبکار دولت تخصیص داده شده، اما قیمت گذاری انجام نشده و واگذاری قطعی انجام نشده است.پوری حسینی ادامه داد: بنابراین با کسر این ارقام مشاهده می شود که اندکی کمتر از 100 هزار میلیارد تومان سهم واگذار شده است. نکته حایز اهمیت این است که حدود 51 هزار میلیارد تومان از این رقم در عرصه رقابت واگذار شده که بخشی از آن وارد خزانه شده و بخشی هم مربوط به رد دیون بوده است.وی در خصوص مابقی سهام واگذار شده که به صورت غیررقابتی انجام شده، ابراز داشت: غیررقابتی ها به دو گروه تقسیم می شوند، یک گروه مربوط به سهام عدالت است و بخشی از سهام هم بابت رددیون به دستگاه های طلبکار دولت واگذار شده که این امر هم در فضای غیررقابتی و بدون قیمت گذاری انجام شده است.رییس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه حدود 26 هزار میلیارد تومان برای سهام عدالت در فضای غیررقابتی سهم واگذار شده و حدود 18 هزار و 600 میلیارد تومان به دستگاه های غیردولتی واگذار شده است، تاکید کرد: این یک شمای کلی است از آنچه که در سازمان خصوصی سازی انجام شده است.وی خاطرنشان کرد: نزدیک 34 درصد از 151 هزار میلیارد تومان در فضای ر قابتی و 29.5 درصد در فضای غیر رقابتی واگذار شده است و 36 درصد هنوز کاملا واگذار نشده و تنها اختصاص داده شده است.پوری حسینی با اشاره به اینکه بررسی ها نشان می دهداین واگذاری ها بعضا به بخش خصوصی واقعی انجام نشده است، گفت: تعیین اینکه چند درصد از این سهام به بخش خصوصی واقعی تخصیص داده شده است، انصافا کار دشواری است. زیرا به سختی می توان تنها خریدار اول را شناسایی کرد و ما هم اجازه کنکاش در هویت خریداران نداریم.وی توضیح داد: اما با برخی شواهد و قراین و یک سری اطلاعات اولیه که می تواند برای ما راهنما باشد، این است که از 151 هزار میلیارد سهام اختصاص و واگذار شده 12.7 درصد از این مبلغ به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است.پوری حسینی با اشاره به حضورچند روز پیش خود در هیات وزیران ابراز داشت: البته هیات وزیران معتقد بودند میزان واگذاری واقعی به بخش خصوصی، چهار درصد بوده است. این در حالی است که کسی نمی تواند به طور قطعی بگوید چه میزان از سهام به طور قطعی در اختیار بخش خصوصی واقعی قرار گرفته است، زیرا از خریداران دوم و سوم و .. اطلاعی در دسترس نیست.وی تاکید کرد: مشخص است که در این سال ها بخش خصوصی سازی در جایگاه واقعی خود در خصوصی سازی ها قرار نداشته، اما این موضوع را نمی توان به عنوان نمره منفی برای سازمان خصوصی سازی تنها در نظر گرفته شود، زیرا فضای اقتصادی کشور باید به گونه ای باشد که بخش خصوصی امکان رشد و تمایل به حضور داشته باشد.

 

ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه........................بازار بسته شد.



یکشنبه ۱۷ آذر۱۳۹۲
  • لایو بورس