بورس تهران یکشنبه مورخ 24 آذر 1392
ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: موضوع وضع عوارض بر صادرات سنگآهن همواره یکی از پرمناقشهترین بحثهای موجود میان فعالان معدنی، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و از سوی دیگر فولادیها بوده است. در طول سالهای گذشته فولادیها به دفعات مطرح کردهاند صادرات سنگآهن خام فروشی است؛ چرا که موجب از بین رفتن این ماده معدنی و ورود فرآوردههای آن به داخل کشور برای تامین نیاز واحدهای فولادی با قیمت چند برابر میشود. در همین حال مسوولان دولتی هم اعلام میکنند به منظور حمایت از صنعت فولاد و برای جلوگیری از خام فروشی موافق وضع عوارض بر صادرات سنگآهناند. در این میان اما مخالف سرسخت وضع عوارض صادراتی، فعالان سنگآهن کشورند؛ چرا که معتقدند ضررهای این کار به مراتب بیش از منافع حاصل از آن است. به همین دلیل سال 89 نیز اعتراضات گسترده آنها منجر به مصوبه ممنوعیت اخذ عوارض صادراتی سنگآهن در مجلس شد، اما دولت دهم بنا به دلیل یک ساله بودن مصوبه مجلس در سال 90 دوباره اقدام به احیای عوارض صادراتی کرد که در همان زمان نیز وزیر وقت تهدید به استیضاح شد. البته این موضوع در حالیاست که در دولت جدید نیز زمزمه وضع عوارض از ابتدای سال 93 دوباره به گوش میرسد. بنا به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی ایران از ابتدای سال آینده عوارض 10 درصدی از صادرات سنگآهن اخذ میشود، همچنین طبق یک برنامه سه ساله عوارض صادرات سنگآهن به 20 درصد رسیده و در همین مدت عوارض صادرات کنسانتره نیز به این صورت که هر سال 5 درصد کاهش یافته و در 15 درصد متوقف شود، به تدریج کاسته خواهد شد. به هر ترتیب همانطور که گفته شد فعالان معدنی در صورت تصویب این قانون با آن مخالفند و دلایل بیشماری را برای نارضایتی خود اعلام میکنند.
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفت: در ابتدا باید تاکید کنم، این مساله که برخی از خبرگزاریها از زبان وزیر صنعت، معدن و تجارت، وضع عوارض روی صادرات سنگآهن را قطعی اعلام میکنند، اشتباه است؛ چرا که این موضوع هنوز به تصویب نرسیده است. دوم آنکه ما معتقدیم وضع عوارض، انحراف از برنامه پنجم توسعه، انحراف از خصوصیسازی و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی است، بنابراین همانگونه که در سالهای گذشته توانستیم یکبار به کمک مجلس و بار دیگر از طریق خود دولت عوارض صادراتی را لغو کرده و حتی مبالغ پرداخت شده را پس بگیریم، هماکنون نیز در صورت اصرار بر تصویب آن تمام تلاش خود را بهکار میگیریم تا مانع از انجام آن شویم، زیرا مراجع تصمیمگیر زیادی هستند که بتوانند جلوی ضرر و زیان فعالان اقتصادی را بگیرند. کامران وکیل با اشاره به اینکه هیچگونه کار کارشناسی و علمی برای این کار از سوی دولت جدید صورت نگرفته بیان کرد: مباحث و سرفصلهایی که هماکنون برای وضع عوارض صادراتی مطرح شده و به آن استناد میشود، ناشی از همان طرز تفکر و مستنداتی است که در دولت قبل نسبت به صادرات محصولات معدنی وجود داشت. در آن زمان نیز وضع عوارض عاری از هرگونه مبنای قانونی، منطقی و علمی بود. تبعات آن نیز به عنوان مثال در حوزه سنگهای تزیینی منجر به سقوط 15 پلهای ایران در دنیا شد. وی به نامهای که معاونت امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت دولت دهم در تاریخ 25 شهریور ماه سال 91 به شماره نامه 161500/60 به وی اسال کرده بود، اشاره کرد و مفاد آن را که همان زمان نیز ایراداتی داشت، اینگونه تشریح کرد: صنعت فولاد یک صنعت استراتژیک و مهم در هر کشوری محسوب میشود و رشد و توسعه آن منوط به داشتن منابع اولیه کافی و لازم در کشور است، بنابراین کشورها جهت صیانت از منابع معدنی خود مساله جلوگیری از خام فروشی را در دستور کار قرار دادهاند. ذخایر سنگآهن کشور 5/2 میلیارد تن و تا 5 میلیارد تن نیز احتمال دسترسی وجود دارد که با برنامهریزی صورت گرفته و راهاندازی طرحهای فولادی در سالهای آینده نیاز به این ماده معدنی بیشتر خواهد شد. در حال حاضر سنگآهن در بازارهای جهانی با تقاضای روبه رشدی مواجه است به طوریکه طی سالهای 85 تا 90 قیمت هر تن سنگآهن دانهبندی با عیار متوسط 5 برابر رشد داشته است و این موجب ورود سرمایه گذاران بیشتری به این بخش شده است، بنابراین تولیدکنندگان بخش خصوصی جهت دستیابی به سود بیشتر ترجیح میدهند مواد خام بیشتری را صادر کنند، بنابراین ایجاد عوارض به صورت پلکانی در شرایط حاضر در جهت صیانت از منابع مزبور اجتناب ناپذیر است.
ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: مدیر عامل کارخانه لامرد عنوان کرد گاز کارخانههای سیمان از ۵ روز پیش قطع شده است و کارخانه ها مجبورند مازوت با ۳ برابر قیمت گاز خریداری کنند! این امر باعث شده تا این کارخانجات در چرخه تولید سیمان با مشکلات متعددی روبهرو شوند."
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از عظیمی: معاملات امروز بازار سهام برخلاف روز گذشته شاهد رونق در معاملات صنایع مختلف بورسی است، بر همین اساس شاخص کل به کانال 86 هزار واحدی بازگشت. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته بازار سهام شاهد صفهای فروش سنگین در بسیاری از نمادها صنایع مختلف بود در حالی که بسیاری از این شرکتها با توجه به گفته تحلیلگران شرایط بنیادی خوبی دارند. شاخص کل که روز گذشته افت 800 واحدی را تجربه کرده بود امروز با افزایش 677 واحدی به کانال 86 هزار واحد بازگشت به همین ترتیب ارزش بازار نیز به 423 هزار میلیارد تومان رسیده است. در معاملات امروز تمام شاخصهای منتخب بازار از جمله شاخص صنعت، 50 شرکت فعالتر، 30 شرکت بزرگ، بازار اول و بازار دوم رشد قابل ملاحظهای دارند. مخابرات ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، نفت و گاز پارسیان، بانک صادرات، هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تأمین، سرمایهگذاری غدیر، بانک تجارت، بانک ملت، سیمان فارس خوزستان، توسعه صنایع بهشهر و به دنبال آن برخی نمادهای بانکی، سیمانی، پتروشیمی و خودرویی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص دارند.بر همین اساس سرمایهگذاری خوارزمی، داده پردازی، نیرو محرکه، نیرو ترانس، پارس سوئیچ، سرمایهگذاری شاهد و جام دارو بیشترین افزایش قیمت را در دقایق ابتدایی معاملات امروز دارد اما در مقابل تولیدی کاشی تکسرام، کنترل خوردگی تکینگو، سرمایهگذاری رنا، پتروشیمی آبادان، آبسال، ایران ترانسفور و سایپا دیزل بیشترین کاهش قیمت را تجربه میکنند. روز گذشته برخی کارشناسان بازار سهام از بازگشت بورس به روال عادی خبر داده و تأکید کرده بودند سهامداران با دیدهای میان مدت سه ماهه و شش ماهه اقدام به خرید سهام کرده و نباید در جو روانی بازار اقدام به فروش کنند؛ در این میان بسیاری از کارشناسان ارشد بازار نیز توصیه کرده بودند که سهامداران حتی در شرایط جو روانی مثبت با تحلیلهای بنیادی اقدام به خرید کنند و توجهی به صفهای خرید نداشته باشند. یکی دیگر از کارشناسان ارشد بازار سرمایه درباره افت روز گذشته شاخصهای بورس و فرابورس گفته بود رشد مداوم اخیر نیاز به یک اصلاح قیمتی داشت و در این میان بسیاری از سهامداران نیز اقدام به شناسایی سود کرده بودند."
ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها:بخشنامه مربوط به الزام بانکها به واگذاری شرکتهای وابسته، ملغی شد! بانک مرکزی با ارسال نامهای به سازمان بورس، بخشنامه پیشین این بانک درخصوص الزام بانکها و موسسات اعتباری به واگذاری کلیه شرکتهای وابسته، فروش داراییهای غیرمنقول مازاد و کاهش 20 درصدی تعداد شعب را ملغی اعلام کرد."
ساعت ۱۰ و ۵۰ دقیقه: به نقل از حسین: "نمابورس:وضعیت ساعت اولیه بازار: با آنکه انتظار می رفت در پی بروز اختلال در ادامه مذاکرات هسته ای بین ایران و غرب، چند روزی شاهد عقبگرد شاخص و اصلاح قیمتها در بازار باشیم، ولی نه تنها بازار بیش از یک روز منفی نبود بلکه با هیجان خرید بیشتری در بازار امروز مواجه شده که صفهای خرید سنگین در اکثر گروهها از جمله گروه ساختمانی،سیمانی،انفورمایک،فلزی و ... تشکیل شده است. با توجه به برتری تقاضا نسبت به عرضه،انتظار می رود بزودی شاخص کل مرزهایی فراتر از سطوح کنونی را در نوردد و بر رونق معاملات افزوده شود . شاخص اینک در مرز 86368 واحدی قرار دارد که نسبت به دیروز افزایشی بیش از 600 واحد را نشان می دهد."
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه:شرکت پلاسکو کار هیچ سودی برای سال 92 پیش بینی نکرد و طی 6 ماه (171) زیان برای هر سهم شناسایی کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت پلاسکو کار پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی 92 را در اسفند ماه 91 و همچنین در فروردین ماه 92 به صورت حسابرسی شده، و همچنین در تیر و آذر ماه 92 سود هر سهم را صفر ریال اعلام کرده است در حالی که 65 ماهه (171) ریال زیان به ازای هر سهم کنار گذاشت. این شرکت اعلام کرده است : "دلایل انحراف فروش،قیمت تمام شده و در نهایت سود و زیان پیش بینی شده عمدتا بابت کاهش عدم تحقق تولید سایپا و کاهش تخصیصMRPبه شرکت پلاسکوکار در 6 ماهه اول سال 92 می باشد که با توجه به انحراف یاد شده بودجه سال 92 در حال تعدیل می باشد که متعاقبا پیش بینی اصلاحی با گزارش دوره مالی منتهی به 30 آذر ماه 92 اطلاع رسانی خواهد شد.
ساعت ۱۱ و ۱۱ دقیقه: به نقل از حسین: "نمابورس:وضعیت ساعت میانی بازار:ورود حجم عظیمی از نقدینگی ,برای خرید و سرمایه گذاری در بورس همچنان ادامه دارد و عوامل دولتی و غیر دولتی به این اوضاع دامن می زنند و هیجان بیشتری می بخشند تا نقدینگی هنگفت سرگردان جامعه فقط سرازیر بورس شده و از حرکت نقدینگی بسوی بازارهای موازی نظیر بازار ارز و طلا،مسکن و کالا ممانعت به عمل آید. همین موضوع باعث تحریک قیمتها و صعود پایان ناپذیر شاخصها و ارزش سهام گوناگون در بازارشده و موتور بازار سهام کشور را به جوش آورده است در بازار امروز گرایش اکثر فعالان بسوی لیدرهای جدیدی چون ساختمانی،سیمانی،فلزی، بیمه ای و انفورماتیکی ... می چرخد و نسبت قیمت بر درآمد این 5 گروه به شدت در حال افزایش است. الزام به افزایش سرمایه شرکتهای بیمه ای نیز به هیجان خرید در این گروه منجر شده است. شاخص کل همینک با 1058 واحد افزایش نسبت به روز قبل، در ایستگاه 86749 واحدی قرار گرفته و مجادله سختی را با جناح فروشندگان و مخالفان رشد شاخص، آغاز کرده است هدف شاخص دستیابی به کانال 87 هزار واحدی تا پایان معاملات امروز است که با مقاومت سنگین جناح مقابل روبرو است."
ساعت ۱۱ و ۲۰ دقیقه:بانک مرکزی با ارسال نامهای به سازمان بورس و اوراق بهادار، بخشنامه پیشین این بانک درخصوص الزام بانکها و موسسات مالی و اعتباری به واگذاری کلیه شرکتهای وابسته، فروش داراییهای غیرمنقول مازاد و کاهش 20 درصدی تعداد شعب را ملغی اعلام کرد.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، حمید تهرانفر، معاون نظارتی بانک مرکزی در نامهای به سازمان بورس و اوراق بهادار، یکی از بخشنامههای پیشین این بانک را کان لم یکن اعلام کرد.بر این بخشنامه که اکنون ملغی شده است، کلیه بانکها و موسسات اعتباری موظف شده بودند نسبت به واگذاری کلیه شرکتها ازجمله شرکتهای لیزینگ و مشارکتهای حقوقی و شرکتهای وابسته به بانکها و نیز فروش اموال مازاد خود، هرچه سریعتر اقدام نموده و منابع حاصل از آن را به حساب افزایش سرمایه خود منظور کنند.همچنین در این بخشنامه قید شده بود که بانکها/موسسات اعتباری باید نسبت به کاهش 20 درصدی تعداد شعب موجود اقدام کنند.تصویر بخشنامههای ملغی شده بانک مرکزی و نیز نامه معاون نظارتی این بانک به رئیس سازمان بورس در این خصوص، در ادامه قابل مشاهده است.
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه:شرکت الکتریک خودرو شرق طی 6 ماهه نخست سال با اختصاص 105 ریال سود به ازای هر سهم معادل 68 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت الکتریک خودرو شرق پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در اسفند ماه 91 به صورت حسابرسی شده و در تیر و مهر ماه 92 مبلغ 55 ریال و در آذر ماه 92 مبلغ 155 ریال اعلام کرده بود که مطابق اطلاعات حسابرسی شده در تاریخ 21 آذر ماه 92 مبلغ 155 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه با اختصاص 105 ریال سود به ازای هر سهم معادل 68 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد.بر اساس این گزارش هیات مدیره این شرکت اعلام کرد در نظر دارد مبلغ 16 ریال سود به ازای هر سهم را به مجمع عمومی سال مالی 92 پیشنهاد کند."خشرق" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 192 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 4 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ 16 ریال سود به ازای هر سهم محقق شده است.
ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه:نماد شرکت های پترول، دهدشت، کازرو، ممسنی، شلرد، زنجان، جهرم، داراب و فسا جهت شفاف سازی متوقف شدند.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام توقف 9 نماد در بازار فرابورس گفت : این نمادها با توجه به افزایش قیمت در چند هفته اخیر، متوقف شده اند.علی بیک زاده ادامه داد: بدیهی است نماد این شرکت ها پس از ارائه اطلاعات شفاف سازی دوباره بازگشایی خواهند شد.رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی در خصوص علت توقف این نمادها خاطرنشان کرد: این شرکت ها اغلب به صورت پروژه ای، وارد چرخه فرابورس شده اند و هنوز به بهره برداری نرسیده اند بدین ترتیب افزایش قیمت سهام این شرکت ها باید همراه با مدارک کافی باشد به همین دلیل، این نماد ها تا ارائه اطلاعات شفاف سازی متوقف خواهند بود.بر اساس این گزارش، شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان با نماد معاملاتی پترول، شرکت صنایع پتروشیمی دهدشت با نماد معاملاتی دهدشت، شرکت پتروشیمی کازرون با نماد معاملاتی کازرو، شرکت پتروشیمی ممسنی با نماد معاملاتی ممسنی، شرکت کود شیمیایی اوره لردگان با نماد معاملاتی شلرد، شرکت صنایع پتروشیمی زنجان با نماد معاملاتی زنجان، شرکت پتروشیمی جهرم با نماد معاملاتی جهرم، شرکت پتروشیمی داراب با نماد معاملاتی داراب و شرکت پتروشیمی فسا با نماد معاملاتی فسا، شرکت های متوقف بازار امروز فرابورس هستند.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه:شرکت صنایع شیمیایی فارس طی دوره 6 ماهه نخست سال با اختصاص 148 ریال سود به ازای هر سهم معادل 48 درصد از پیش بینی هایش را محقق کرد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت صنایع شیمیایی فارس پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را با سرمایه 23 میلیارد و 622 میلیون ریال در بهمن و اسفند ماه 91 به صورت حسابرسی شده مبلغ 800 ریال، در تیر ماه 92 مبلغ 845 ریال، در شهریور ماه 92 مبلغ 1000 ریال، در مهر و آبان ماه مبلغ 1035 ریال و در آذر ماه امسال با سرمایه 80 میلیارد ریال مبلغ 306 ریال اعلام کرده است، و طی دوره 6 ماهه با اختصاص 148 ریال سود به ازای هر سهم معادل 48 درصد از پیش بینی هایش را پوشش دهد.صنایع شیمیایی فارس اعلام کرد در 6 ماهه ابتدای سال مالی 92 شرکت جهت تسعیر ارز حاصل از فروش های صادراتی و ارز مورد نیاز برای خرید مواد اولیه از نرخ هر دلار 25 هزار ریال استفاده کرده است.مطابق مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 18 آذر ماه 92 مقرر شد سرمایه شرکت در دو مرحله از مبلغ 23 میلیارد و 622 میلیون ریال به مبلغ 200 میلیارد ریال افزایش یابد. در مرحله اول، افزایش سرمایه از مبلغ 23 میلیارد و 622 میلیون ریال به مبلغ 80 میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران (مبلغ 23 میلیارد و 378 میلیون ریال) و سود انباشته (33 میلیارد ریال) مورد تصویب قطعی مجمع قرار گرفت.همچنین در این مجمع مذکور مقرر شد مرحله دوم افزایش سرمایه از مبلغ 80 میلیارد ریال به مبلغ 200 میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران (مبلغ 105 میلیارد ریال) و سود انباشته (15 میلیارد ریال) در اختیار هیئت مدیره شرکت قرار گیرد تا ظرف مدت 2 سال و پس از اخذ مجوز از سازمان بورس آن را عملیاتی کند.شایان توجه است این شرکت اعلام کرده است در ارتباط با مرحله اول افزایش سرمایه و با توجه به زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سال مالی 92، افزایش سرمایه شرکت نزد مرجع ثبت شرکت ها به ثبت خواهد رسید.بر اساس این گزارش هیئتمدیره این شرکت تصمیمدارد مبلغ 80 ریال به ازای هر سهم جهت تقسیم بین صاحبان سهام به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 92 پیشنهاد کند.این شرکت اعلام کرده است که پیش بینی می شود طرح توسعه فرمالین در بهار سال 93 به بهره برداری برسد."شفارس" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 118 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 851 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده مبلغ 980 ریال و مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ 1071 ریال محقق شد.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه:شرکت فرآورده های نسوز پارسپیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را در آذر ماه سال جاری معادل 193 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،شرکت فرآورده های نسوز پارس پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را تاریخ 13 آذر ماه 92 مبلغ 193 ریال اعلام کرده است."کفپارس" پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 92 را در نخستین پیش بینی مبلغ 109ریال و در آذر ماه 92 مبلغ 179 ریال اعلام کرده استلازم به ذکر است پیرو تغییر ناگهانی حجم معاملات شرکت فرآوردههای نسوز پارس در تاریخ 8 تیر ماه 92و معامله چهار میلیون و 774 هزار و 419 سهم در این تاریخ، معاملات شرکت مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد قسمتی از سهام شرکت به شخصی حقیقی واگذار شده است.گفتنی است پس از پیگیریهای انجام شده مشخص شد شخص یاد شده طی قراردادی به شماره 91/1/4520 مورخ 27 اسفند ماه 91 اقدام به خرید سهام شرکت فرآوردههای نسوز پارس از شرکت تکادو (به نیابت از مجتمع صنایع و معادن احیاء سپاهان) و فرآوردههای نسوز آذر (جمعا حدود 77 درصد) کرده است و معامله یاد شده در بالا قسمتی از این قرار داد است.شایان توجه است با توجه به تغییرات سهامداری ذکر شده و همچنین با توجه به نامه با شماره 2919/م مورخ 28 مرداد ماه 92 درخصوص توقف بلندمدت تولید شرکت که بر اساس آن نماد معاملاتی شرکت متوقف شده بود، جلسه ای با حضور مدیران شرکت و نمایندگان شرکت تکادو (سهامدار عمده) برگزار شد. با توجه به توضیحات ارائه شده در جلسه یاد شده مشخص شد که برخلاف مفاد بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و بخشنامه شماره 003/440/ب/90 مورخ 27 تیر ماه 90 سازمان بورس اوراق بهادار، در انتهای سال 91 طی قرار دادی 77 درصد سهام متعلق به شرکت های فرآوردههای نسوز آذر و تکادو در شرکت فرآوردههای نسوز پارس به شخصی حقیقی انتقال یافته و بر همین اساس مدیریت شرکت نیز از همان تاریخ به ایشان واگذار شده است.از آنجا که بر اساس بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی و بخشنامه شماره 003/440/ب/90 مورخ 27 تیر ماه 90 سازمان بورس اوراق بهادار هر گونه نقل و انتقال سهام شرکتهای بورسی خارج از سامانه معاملات بورس ممنوع است، در جلسه مذکور این موضوع به مدیران شرکت و سهامدار عمده تاکید شد و لذا شرکت متعهد شد در جهت رعایت مواد قانونی مذکور، قرار داد فوق لغو و موسسه حسابرسی رایمند و همکاران حسابهای شرکت را از تاریخ 27 اسفند ماه 91 تا تاریخ 27 مهر ماه 92 بررسی و گزارش مانده حسابهای شخص خریدار را اعلام کند.در همین راستا گزارشی در خصوص آخرین وضعیت مانده طلب و بدهی خریدار از تاریخ انعقاد قرارداد تا زمان لغو قرار داد مذکور توسط حسابرس تهیه شده است که به شرح پیوست ایفاد شد.
ساعت ۱۲ و ۱۲ دقیقه:امروز در صورت تقاضا، بیش از 42 هزار تن انواع مس و حدود 45 هزار تن انواع قیر در تالار معاملات بورس کالای ایران عرضه می شود.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، شرکت صنایع ملی مس ایران، در صورت تقاضا با 4 هزار تن مس مفتول به قیمت پایه 199 هزار و 134 ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی حضور می یابد. این شرکت همچنین،در صورت تقاضا، 5 هزار تن مس کاتد را به قیمت پایه 193 هزار و 297 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت صنایع ملی مس ایران در این روز می توان به 33 هزار تن انواع مس کم عیار، 100 تن مس اسلب و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، شرکت دنیای مس کاشان، 300 تن مس مفتول را به قیمت پایه 199هزار و 634 ریال عرضه می کند.7 هزار تن کک متالورژی 3-0 شرکت کک سازی زرند نیز به قیمت پایه 900 ریال و به صورت سلف راهی تالار معاملات می شود.شرکت نفت جی همچنین در صورت تقاضا با 12 هزار و 800 تن قیر 6070 و 7700 تن قیر 85100 به قیمت پایه 12 هزار و 862 ریال در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی حضور می یابد. این شرکت همچنین 3 هزار تن قیرMC250را به قیمت پایه 19 هزار و 953 ریال عرضه کرد. علاوه بر این، حدود 17 هزار تن انواع قیر شرکت نفت پاسارگاد به همراه 500 تن قیر 6070 شرکت توسعه کروس انرژی و 500 تن قیر 6070 شرکت داناگام روی تابلوی عرضه می رود.شرکت نفت تندگویان تهران، در صورت تقاضا، 17 هزار تن وکیوم باتوم، 16 هزار تن لوب کات و 2500 تن گوگرد گرانوله را راهی تالار معاملات می کند. همچنین، این تالار شاهد عرضه 770 تن انواع مواد پلیمری، 700 تن انواع آمونیاک و 3 هزار تن بنزن است.گفتنی است، 3570 تن انواع قیر شرکت های اصفهان قیر، ایزوگام تبریز، آذردوام یول، بام گام عایق ارومیه و بام گستر زرین شرق در تالار صادراتی عرضه می شود.براساس این گزارش، تالار محصولات کشاورزی نیز شاهد عرضه 3 هزار تن برنج طارم آستان اشرفیه به قیمت پایه 70 هزار ریال است. شایان ذکر است، در صورت تقاضا، 1200 تن شکرسفید کارخانه قند ورامین به قیمت پایه 18 هزار و 350 ریال عرضه می شود. کارخانه قند یاسوج نیز در صورت تقاضا 700 تن شکرسفید را به قیمت پایه 17 هزار و 950 ریال در هر کیلوگرم روی تابلوی عرضه می برد.علاوه بر این، 100 تن عدس درشت کانادا به قیمت پایه 30 هزار ریال راهی تالار معاملات می شود و 100 تن برنج وارداتی هند عرضه را به قیمت پایه 31 هزار ریال در هر کیلوگرم تجربه می کند.
ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه:مخابرات در گزارشی جداگانه به اداره نظارت بر ناشران بورستوضیحاتی درباره علت اصلاح صورتهای مالی دوره۶ماهه منتهی به 31 شهریور 92و به دنبال آن کاهش سود هر سهم آورده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، به نقل از خبرگزاری تسنیم، شرکت مخابرات ایران بعد از ارائه گزارش و صورتهای مالی میان دورهای شش ماهه منتهی به 31 شهریور 92 به سازمان بورس و اوراق بهادار، اصلاحیهای را در ارتباط با این گزارش به اداره نظارت بر ناشران بورس ارسال کرده و در آن به تغییر اعداد و ارقام سود اشاره کرده است.در متن نامه مدیر عامل مخابرات آمده است که "احتراما به آگاهی میرساند، اصلاحات انجام شده در صورتهای مالی دوره میانی منتهی به تاریخ 31 شهریور 92 به منظور رفع ابهام حسابرس و بازرس قانونی مبلغ 875 هزار میلیون ریال مطالبات از شرکت مجتمع صنعتی رفسنجان با توجه به تفاهمنامه تنظیمی فیمابین در اعداد هزینههای قطعی این شرکت منظور که با اعمال حساب مبلغ مذکور سود هر سهم به مبلغ 19 ریال کاهش یافته است.مضافا طی بند 10 گزارش قبلی حسابرس قید شده نماینده سهام عدالت در اغلب جلسات هیات مدیره حضور نیافته که در گزارش اخیر این مضمون به نماینده سهام عدالت در تعدادی از جلسات هیات مدیره حضور نیافته اصلاح شده است."
ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه:مدیرعامل بورس کالای ایران با اعلام این خبر که دستور العمل اجرایی آیین نامه ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ابلاغ شده است، خواستار توجه ویژه در لایحه بودجه سال 93 به پیش بینی بودجه سیاست قیمت تضمینی محصولات کشاورزی شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، دکتر «حسین پناهیان» با اعلام این خبر گفت : براساس این ماده قانونی از تاریخ تصویب این قانون، علاوه بر اجراء قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، در قالب بودجههای سنواتی و اعتبار مصوب، سیاست قیمتتضمینی نیز برقرار میشود.مدیرعامل بورس کالای ایران افزود : با ابلاغ این دستور العمل تولیدکنندگان محصولاتکشاورزی محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند و در صورت پایین بودن قیمت کشف شده محصولات در این بورس نسبت به قیمت تضمینی اعلامشده از سوی دولت، تنها مابهالتفاوت آن با معرفی بورس کالا، توسط دولت به تولیدکنندگان پرداخت می شود. ویژگی این طرح این است که علاوه بر کاهش بار مالی دولت، استاندارد کشت و خرید محصولات کشاورزی را ارتقا می بخشد.وی تاکید کرد : باتوجه به اینکه ابلاغ این دستورالعمل همزمان شده است با ارائه لایحه بودجه 93 به مجلس شورای اسلامی، بنابراین لازم است که برای فراهم کردن زمینه های ایجاد این تحول در بخش کشاورزی، در بودجه 93 توجه ویژه ای به تامین مالی اجرای سیاست قیمت تضمینی شود.«پناهیان» همچنین با بیان اینکه مقدمات عملیات اجرایی این دستورالعمل با مشارکت بورس کالا و وزارتخانه مربوطه آغاز شده است، ابراز امیدورای کرد که با تمهیدات انجام شده، فرایند اجرا بدون هیچ مشکلی عملیاتی شود.مدیرعامل بورس کالای ایران تشریح کرد : در صورت عدم پیش بینی بودجه قانون مذکور، کشاورزانی که برای محصولات آنها قیمت ها پایین تر از قیمت تضمینی کشف شود، به هنگام اخذ مابه التفاوت آن از وزارتخانه با مشکل مواجه می شوند که این امر می تواند اجرای دقیق الزامات ماده 33 قانون افزایش بهره وری و منابع طبیعی را با مشکل مواجه کند.براساس این گزارش، مرجع تعیین کیفیت و درجهبندی محصولات موضوع این آییننامه، بورس کالا با همکاری وزارت جهاد کشاورزی است و مقرر شده است که وزارت جهاد کشاورزی پس از دریافت فهرست قطعی معاملات از بورس کالا ظرف دو هفته برای پرداخت مابهالتفاوت قیمت تابلو بورس و قیمت تضمینی اعلام شده از سوی هیئت وزیران اقدام کند.
ساعت ۱۲ و ۲۹ دقیقه: همانطور که دیروز نیز توضیح داده شد، نقدینگی زیاد تزریق شده به بازار، اجازه اصلاح بازار را به راحتی نمیدهد و امروز شاهد بازگشت مجدد بازار به مدار صعود و فتح قله ۸۷۰۰۰ واحدی بودیم! رشد قیمتها در آستانه فرا رسیدن زمان تسویه حساب اعتباری ها، خبر از عرضه های زیاد در روزهای پایانی هفته را می دهد!!! امروز در نماد شپارس شاهد عرضه دقیق به اندازه حجم مبنا بودیم! نماد ونفت به حمایت ۳۵۰ واکنی نشان داد و تا صف خرید خود را بالا کشید! در نماد شبندر شاهد معاملات مثبا در بالای قیمت ۱۵۰۰ تومان بودیم و پارسان نیز روز متعادل و مثبتی را گذراند!
ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه............................بازار بسته شد.
یکشنبه ۲۴ آذر۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)