بورس تهران چهارشنبه مورخ 27 آذر 1392
ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: عصر روز دوشنبه تشکلهای صنفی سنگآهن در اتاق بازرگانی تهران گرد هم آمدند تا مشکلات اخیر و وضع عوارض صادرات بر سنگآهن را مورد بررسی قرار دهند. در پایان این جلسه به رای اکثریت شرکتکنندگان، کمیتهای تشکیل شد تا اطلاعات و مستندات کارشناسی را برای ارایه به معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت جمعآوری کند.در این جلسه که با حضور تعدادی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن کشور تشکیل شد، هر یک از افراد دلایل و استدلالهای کارشناسی خود مبنی بر تاثیر منفی وضع عوارض صادرات روی معادن بخش خصوصی را عنوان کردند.رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن در ابتدای جلسه با تاکید بر اینکه صنعت سنگآهن صنعتی است که در آن آمار سرمایهگذاری و اشتغال واقعی صورت میگیرد؛ عنوان کرد: «با وجود تناقضاتی که در مورد اخذ عوارض از سنگآهن وجود دارد، باید زودتر تکلیف آن را مشخص کرد که به این کالاها عوارض صادراتی تعلق میگیرد یا خیر؟» مهرداد اکبریان ادامه داد: «باید دولتمردان را در جریان نتایج منفی که در پی اخذ عوارض سنگآهن به وجود میآید، بگذاریم.» -----بحران آب و انرژی جدی است----علیرضا حیدری، بهرهبردار معدن بند نرگس کاشان در جلسه عنوان کرد که با توجه به کمبود منابع آب و انرژی در کشور اخذ عوارض صادرات برای سنگآهن در راستای حمایت از صنعت فولاد امری نادرست است. وی گفت: «کشور ما در حال حاضر با بحران آب و انرژی مواجه است و صنعت فولاد، صنعتی انرژی بر با مصرف آب زیاد است. این به آن معنی است که زمینه افزایش توان تولیدی و ظرفیتی صنعت فولاد در کشور وجود ندارد. با این حال به اشتباه به نظر میرسد که دولتمردان با وضع عوارض صادرات روی سنگآهن به حمایت صنعت فولاد پرداخته است.» حیدری اضافه کرد: «کشور ما در حال حاضر با بحران کم آبی مواجه است نه بحران فولاد.»
ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: به نقل از امان: "پیش بینی 4511 ریالی "EPS" پتروشیمی پردیس----شرکت پتروشیمی پردیس پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را بهصورت حسابرسی شده معادل 4511 ریال اعلام کرده است. شرکت پتروشیمی پردیس پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را بهصورت حسابرسی شده معادل 4511 ریال اعلام کرده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت پتروشیمی پردیس پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را در آبان ماه 92 و در آذر ماه 92 مبلغ 4511 ریال اعلام کرده است. بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت در نظر دارد به ازای هر سهم مبلغ 4285 ریال را به عنوان سود نقدی به مجمع عمومی عادی سال مالی 93 پیشنهاد کند. "شپدیس" پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 92 را با سرمایه یک هزار میلیارد ریال مبلغ 10032 ریال، و با سرمایه سه هزار میلیارد ریال مبلغ 3773 ریال مبلغ 4341 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 4507 ریال اعلام کرده است."
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: به نقل از علی: "اقتصاد جهانی: کاهش تورم در انگلستان، بهبود چشم انداز اقتصاد آلمان و بهبود تراز حساب های آمریکا! براین اساس نرخ تورم در انگلستان از 2,2% به 2,1% کاهش یافت. همچنین شاخص چشم انداز اقتصادی آلمان به بیشترین حد خود در ماه های گذشته یعنی 62 رسید. آمار پیشین رقم 54 را نشان می داد. کسری تراز حساب ها در آمریکا نیز به 95 میلیارد دلار رسید پیش بینی ها انتظار اعلام رقم -101میلیارد دلار را داشته است"
ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: به نقل از امان: "طی معاملات روز جاری صورت می گیرد: آغاز عرضه خرد سهام دولتی توسط سازمان خصوصی سازی در بورس----سازمان خصوصی سازی در پی رشد نماگرهای بورس همچون ارزش بازار، حجم معاملات روزانه و نیز ورود حجم زیادی از نقدینگی به بازار سهام از امروز اقدام به عرضه خرد سهام شرکت های دولتی به صورت تدریجی در بورس می کند. سازمان خصوصی سازی در پی رشد نماگرهای بورس همچون ارزش بازار، حجم معاملات روزانه و نیز ورود حجم زیادی از نقدینگی به بازار سهام از امروز اقدام به عرضه خرد سهام شرکت های دولتی به صورت تدریجی در بورس می کند. براساس گزارش بورس نیوز، این اقدام که طی مصوبه ای از سوی هیأت دولت به سازمان خصوصی سازی طی روز گذشته ابلاغ شده، حاکی از آن است که سازمان های خصوصی سازی و نیز بورس و اوراق بهادار به منظور پاسخگویی به نیاز بازار سهام و متقاضیان خرید سهم های پرپتانسیل شرکت های بورسی و نیز جهت جلوگیری از رشد حبابی قیمت سهام بسیاری از شرکت های فعال بورسی، نسبت به انجام آن اقدام کرده اند. در پایان این گزارش می افزاید، به نظر می رسد سهام شرکت های دولتی که از طریق سازمان خصوصی سازی به صورت تدریجی در بورس عرضه می شوند، بیشتر شامل شرکت های فعال در گروه پتروشیمی، معدنی و فلزات اساسی باشد."
ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه: دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد معدنی نیز عنوان کرد که اخذ عوارض از صادرات سنگآهن نه تنها به ضرر معدنداران و تولیدکنندگان این صنف تمام میشود، بلکه تمام کشور متضررمی شود. کامران وکیل ادامه داد: «اخذ عوارض از صادرات سنگآهن ضمن اینکه خطر تعطیلی معادن را افزایش میدهد، احتمال افزایش بیکاری و کاهش درآمدهای ارزی را نیز بالا میبرد، بنابراین ضرر این موضوع عمومیتی بیش از سنگآهنیها خواهد داشت.» وی خواهان توقف این گونه سیاست گذاریها که به ضرر همه تمام میشود، شد. وکیل ادامه داد: «یکی از دلایلی که سنگآهن مشمول عوارض دانسته شده، اطلاق واژه خامفروشی به این ماده معدنی است، این در حالی است که سنگآهن ماده فرآوری شده است و خام نیست.» به گفته این کارشناس محصول نهایی صنعت فولاد نیز فولاد خام نامیده میشود، اما مشمول قوانین خامفروشی قرار نمیگیرد. وی عنوان کرد که سیاستهایی که دولت در دستور کار خود قرار داده چندان سنخیتی با شرایط و وضع موجود ندارد و باعث ایجاد بحران خواهد شد.
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "کارشناس صنعت سرب و روی ارزیابی کرد: سایه ابهامات بر گروه سرب و روی، عامل عدم اقبال بورس به آنها----افزایش درآمد حاصل از صادرات شرکت های فعال در گروه سرب و روی طی سال جاری یکی از عواملی است که موجب تعدیل مثبت سود برآوردی آنها خواهد شد. بررسی روند قیمتی سهام شرکت های فعال در گروه سرب و روی از ابتدای سال جاری تاکنون نشان دهنده حرکت آرام و به دور از رشد قیمتی با اهمیت سهام آنها برخلاف سایر شرکت های فعال بورسی است، به گونه ای که به نظر می رسد سهام شرکت های مذکور از روند صعودی بورس در این دوره جا مانده اند. حال این سوال مطرح است که چه عواملی در این امر مؤثر واقع شده است. در همین ارتباط، یک کارشناس صنعت سرب و روی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: وجود ابهامات فراوان در وضعیت تأمین خوراک مورد نیاز تولید این شرکت ها و نگرانی هایی که در خصوص وضعیت معدن انگوران و ظرفیت استحصال مواد معدنی از آن وجود دارد را می توان به عنوان یکی از عوامل مؤثر در عدم افزایش قابل توجه قیمت سهام شرکت های مذکور همگام با رشد بازار سهام برشمرد. افزون بر آن، در حال حاضر شاهد عدم توجه مسئولان ذیربط به معادن جدید کشف شده همچون معدن مهدی آباد هستیم. حیدری به عدم ثبات مدیریتی در شرکت هلدینگ این گروه یعنی توسعه معادن روی ایران به عنوان عامل دوم اثرگذار اشاره کرد و ابراز داشت: جابه جایی پی در پی مدیریت شرکت توسعه معادن روی ایران و نیز رفتار سهامدار عمده آن، یعنی شرکت مهر اقتصاد ایرانیان در کنار عوامل عنوان شده موجب شد تا فعالان بازار سرمایه نتوانند ارزیابی مناسبی از عملکرد شرکت های فعال در این گروه داشته باشند و بسیاری از برآوردها و پیش بینی های آنها به حقیقت نپیوندد. وی وضعیت عملکرد شرکت های مذکور را مناسب ارزیابی کرد و ابراز داشت: با همه موارد عنوان شده می توان گفت شرکت های گروه در وضعیت مناسبی به سر می برند، به گونه ای که بسیاری از آنها حتی از بودجه برآوردی خود جلوتر عمل می کنند و اعلام تعدیل مثبت سود برآوردی از سوی این شرکت ها چندان دور از ذهن نخواهد بود. البته شرکت سرب و روی ایران از این امر مستثنی است، چراکه طی سال جاری یکی از خطوط تولیدی آن به دلیل مباحث به وجود آمده پیرامون وضعیت آلایندگی شرکت، متوقف شده است."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از امان: "ارز به زودی تک نرخی میشود----عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم، با بیان اینکه در حال حاضر مشکل کشور عدم انظباط پولی است و هدفگذاری همزمان نرخ ارز با نرخ تورم امکان پذیر نیست، از تعیین یک نرخ واحد تعریف شده با همکاری بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز خبر داد. محمدرضا پور ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با بیان این مطلب گفت: قرار است در مورد نرخ ارز با بانک مرکزی صحبت شود تا یک نرخ واحد تعیین و بانک مرکزی آن را مدیریت کند. به گفته وی، با تعیین نرخ واحد تعریف شده، مبادلات براساس این نرخ انجام میشود و بودجه سال ۹۳ نیز بر پایه این نرخ نهایی میشود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نهم، درعین حال تأکید کرد: نرخ تعیین شده در بودجه، فرضی است و یک نرخ میانگین خواهد بود. پور ابراهیمی تصریح کرد: ۸۰ درصد بودجه به درآمدهای نفتی متکی است و قیمت ارز را مبادلات اقتصادی در کشور تعیین میکنند و این نرخ تعیین شده در مجلس برای دولت نرخ فرضی است. بنابر اظهارات وی، در حال حاضر مشکل کشور عدم انظباط پولی است و هدف گذاری همزمان نرخ ارز با نرخ تورم امکانپذیر نیست، به گونهای که اول باید به فکر تورم و انظباط پولی باشیم و بعد به یکسان سازی نرخ ارز بپردازیم."
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از حسین: "نمابورس: وضعیت ساعت اولیه بازار: هر چند که فشار فروش و عرضه ها در بازار به دلیل روزهای پایانی ماه و لزوم تسویه حساب خریداران اعتباری با کارگزاری های خویش وجود دارد ولی خریداران نیز پر قدرت ظاهر شده اند و سهام ارزنده بازار را می خرند. در حال حاضر اقبال بازار از گروهها و لیدرهای قبلی بازار یعنی سیمانی و پتروشیمی رویگردان بوده و گروههایی چون خودرویی ، حمل و نقل،بیمه ای، بانکی، سرمایه گذاری ها، کاشی، دارویی، غذایی و ... در کانون توجه بازار قرار داردارند .. شاخص کل علیرغم فشارهای وارده از سوی فروشندگان، قصد دارد بار دیگر سطح 88 هزار واحدی از دست داده خویش را باز پس گیرد ."
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: به گزارش خبرنگار مهر، وجود بیش از 33 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی یکی از برگ برنده های توسعه صنایع پتروشیمی و پلیمری در ایران است به طوری که وجود ذخایر گاز مطمئن، پایدار و ارزان قیمت منجر به توسعه کمی و کیفی صنعت پتروشیمی در ایران خواهد شد. کاهش خام فروشی نفت و گاز، توسعه صنعتی در استانهای محروم، اشتغال آفرینی پایدار، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و استفاده حداکثری از ظرفیت ذخایر گاز طبیعی مهمترین دستاوردهای توسعه صنعت پتروشیمی در ایران است. با این وجود تعیین قیمت فروش گاز به پتروشیمیها در طول یک دهه گذشته تاکنون همواره مورد انتقاد فعالان و سرمایه گذاران صنایع پتروشیمی ایران بوده است به طوری که برخی از کارشناسان فروش هر مترمکعب گاز 2 تا 3 سنتی به پتروشیمی ها را عاملی برای ایجاد رانت میدانند. در این بین اخیرا شرکت ملی صنایع پتروشیمی به نمایندگی از دولت طرح افزایش قیمت هر مترمکعب گاز پتروشیمی از سه سنت فعلی به 12 تا 14 سنت را در قالب لایحه بودجه سال 1393 تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است. همزمان با ارسال لایحه افزایش قیمت گاز پتروشیمیها، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی، درباره آخرین وضعیت قیمت گذاری گاز پتروشیمیها، اعلام کرد: عدم اجرای مصوبه تیرماه سال 1391 ستاد ویژه اقتصادی مبنی بر افزایش قیمت خوراک پتروشیمیهای گازی و اصرار برخی از مسئولان و کارشناسان مبنی بر لزوم حفظ مزیت رقابتی پتروشیمیهای گازی از طریق پایین نگهداشتن قیمت، باعث پیچیده شدن موضوع تعیین قیمت خوراک در صنعت پتروشیمی شده است. صنایع پتروشیمی را می توان به سه بخش صنایع بالادستی، میانی و پایین دستی طبقه بندی کرد. نتایج مطالعات نشان می دهد که صنایع بالادستی شامل سرمایه گذاری بالا، اشتغال زایی پایین و ارزش افزوده کمتر است در صورتی که صنایع پایین دستی به لحاظ اندازه کوچکتر، حجم سرمایه گذاری کمتر، اشتغال زایی بیشتر و نرخ بازگشت سرمایه در این صنایع دو برابر صنایع بالا دستی است. این در حالی است که غالب طرحهای مصوب در صنعت پتروشیمی مربوط به اوره، آمونیاک و متانول است که جزء محصولات بالادستی طبقه بندی می شوند و دارای ارزش افزوده پایین در بین محصولات پتروشیمی هستند. بررسی روند صادرات محصولات پتروشیمی نیز نشان میدهد که بیش از 65 درصد از صادرات محصولات پتروشیمی کشور به صورت مواد اولیه صادر میشود. این در حالی است که کشورهای پیشرفته در حوزه صنایع پتروشیمی همچون سنگاپور، چین، هنگ کنگ و آلمان محصولات پتروشیمی ایران را به عنوان خوراک استفاده کرده محصولات نهایی را با ارزش تقریبا 3 برابر ایران صادر میکنند.سود پتروشیمیهای ایران 2 برابر عربستان است----بررسی وضعیت مالی شرکتهای پتروشیمی گازی نشان دهنده سود نامتعارف در این صنعت است. برای نمونه حاشیه سود بک واحد متانول حدود 63 درصد در سال 1391 بوده است که این میزان دو برابر سودی است که نصیب پتروشیمیهای مشابه در کشور عربستان می شود. این سود نا متعارف حاصل تخفیف در قیمت خوراک گازی است که در اختیار این واحدها قرار می گیرد. در صورتی که خوراک تحویلی واحد پتروشیمی و واحدهای مشابه به کشور ترکیه صادر شود، این قابلیت وجود دارد که از درآمد حاصل از آن علاوه بر پوشش هزینه های داخلی شرکت و پرداخت سود سهامداران، مبلغ 150 میلیارد تومان نیز به حساب خزانه دولت واریز شود. در واقع این واحد پتروشیمی و واحدهای مشابه تولید کننده متانول در حال حاضر طلا را به مس تبدیل می کنند. قیمت فعلی گاز تحویلی به مجتمعهای پتروشیمی 70 تومان است در حالی که طبق مصوبه ستاد تدابیر ویژه مقرر شده بود که قیمت خوراک گاز مجتمع های پتروشیمی از ابتدای مهرماه سال 91 به ازای هر متر مکعب به 325 تومان افزایش یابد.تفاوت قیمت گاز در ایران و عربستان----دلیل اصلی مخالفان با افزایش قیمت خوراک پتروشیمی های گازی لزوم حفظ مزیت رقابتی این صنعت در رقابت با کشورهایی مانند عربستان و قطر و دیگر کشورهای رقیب است. که در پاسخ به این ایراد می توان به چند نکته اشاره کرد: 1- در صورتی که قیمت خوراک ثابت بماند پتروشیمیهای بالا دستی کنونی هیچ تمایلی به توسعه زنجیره ارزش محصولات خود نخواهند داشت یعنی محصول خود را صادر و هیچ اهمیتی به توسعه صنعت داخلی نمیدهند. از سوی دیگر سرمایهگذاران جدید نیز به دلیل رانت ایجاد شده حاصل از قیمت ناچیز گاز به سمت ایجاد پتروشیمیهای پرسود بالادستی روی آورده و عملا کمتر توجهی به واحدهای با خوراک مایع، الفین و پایین دستی خواهد داشت و ناهمگونی صنعت پتروشیمی با نیاز داخلی ادامه می یابد. 2- گاز تحویلی به پتروشیمیهای عربستان گاز همراه با نفت است که ارزش منفی دارد و دولت عربستان این گاز با ارزش منفی را به قیمت حدود 3 سنت به واحدهای پتروشیمی می فروشد. از سوی دیگر کشور عربستان از این نوع پتروشیمیها مالیات سنگین میگیرد. در حالی که تولید فرآیند تبدیل به گاز از بنزین و مواد با ارزش دیگر (GTL) را به عنوان محور قرارداده است. ثانیا دولت قطر اعلام کرده است که تمامی امکان سنجی های اقتصادی برای طرحهای پتروشیمی باید بر مبنای خوراک 10 سنت (370 تومان) انجام شود و قیمت خوراک گاز پتروشیمیهای کود شیمیایی قطر در حال حاضر 11 سنت است. از اینرو مطابق با محاسبات انجام شده قیمت 13 سنت (325 تومان) نرخ مناسبی برای قیمت خوراک پتروشیمی های گازی است این قیمت می تواند سود پتروشیمی های گازی کنونی را تا حدی متعارف ساخته و نقطه عطفی در توسعه همگون صنعت پتروشیمی، توسعه زنجیره ارزش صنایع میانی و پایین دستی و جلوگیری از فروش مواد اولیه صنایع میان دست و پایین دست در صادرات محصولات پتروشیمی کشور باشد.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: به نقل از امان: "آخوندی: بانکها ۵۰ درصد قیمت مسکن را وام خواهند داد----همشهری آنلاین: وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اعتبار برخی از پروژه های عمرانی از طریق تهاتر پول نفت تامین می شود، گفت: قرار است طبقه متوسط ۵۰ درصد قیمت مسکن را با پس انداز در بانکها، تسهیلات دریافت کنند. به گزارش مهر،عباس آخوندی امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه خرید و فروش مسکن مهر در عیان آزاد شده است نه در عرصه، گفت: طرح جامع مسکن در حال بررسی است و براساس آن، مسکن اجتماعی اجرایی شود. وی افزود: فعال شدن حوزه مسکن راهی برای خروج از رکود تورمی است و ما در حال تهیه برنامه ای بابانک مرکزی هستیم و امیدواریم که در سال 93 به طور رسمی اعلام شود. وزیر راه و شهرسازی در خصوص سیاست دولت برای وام خرید مسکن اظهار داشت: به هیچ وجه افزایش تسهیلات منجر به افزایش قیمت مسکن نمی شود، زیرا برنامه ما فعال کردن صندوقهای پس انداز است. بر این اساس، طبقه متوسط می تواند 50 درصد از قیمت مسکن را تسهیلات بگیرد که منبع آن از پس انداز خودشان تامین می شود. به گفته وی، در طرح جامع مسکن که به آن اشاره کردم هدف آن است تا صندوقهای پسانداز را از انحصار بانک مسکن خارج کنیم تا همه بانکها بتوانند چنین صندوقهایی داشته باشند. با این کار تجهیز منابع مالی از داخل صورت میگیرد بدون آنکه پایه پولی کشور افزایش یابد. ایده کلی ما این است که در هیئت دولت و بانک مرکزی جزئیات آن باید تصویب شود. اجازه بدهید پس از تصویب، جزئیات آن را اعلام کنیم. آخوندی در خصوص توقف تسهیلاتدهی بانک مسکن به بافت فرسوده گفت: به دلیل میزان اعتباراتی که بانک مسکن به مسکن مهر اختصاص داد، الان قدرت تسهیلات دهی این بانک به شدت کاهش یافته و با گرفتارهایی روبرو شده است. وی افزود: باید بازسازی مالی در بانک مسکن انجام شود اما چون جزئیات آن تصویب نشده است، فعلا اعلام نمی کنیم اما امیدواریم که بانک مسکن را از وضعیت "بد" خارج کنیم. وزیر راه و شهرسازی در ادامه با انتقاد از مصوبه ای که در سال گذشته از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید، گفت: براساس این مصوبه، 17 درصد بر تراکم شهر تهران افزوده شد و یکشبه یک طبقه به تمام شهر تهران اضافه شد در صورتی که قرار بود جمعیت شهر تهران با 7 میلیون نفر کنترل شود."
ساعت ۱۲ و ۰۰ دقیقه: مجوز افزایش سرمایه بانک ملت صادر شد----بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با افزایش سرمایه بانک ملت موافقت کردند. بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با افزایش سرمایه بانک ملت موافقت کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران (سنا)، دکتر علی قاسمی، مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک ملت در خصوص اهمیت انجام افزایش سرمایه برای توسعه فعالیتهای بانکها گفت: یکی از اصلیترین وظایف نظام بانکی، تأمین منابع مالی بنگاههای اقتصادی و ارائه انواع خدمات مالی با هدف کسب بازدهی مناسب برای سپردهگذاران و سهامداران میباشد. تحقق وظیفه مزبور در گرو داشتن سرمایه مناسب و کافی است. گرچه بانکها به دلیل نقشی که بر عهده دارند، قادرند منابع لازم را از طریق سپردهگیری از مردم تأمین کرده و با اعطای تسهیلات درآمد کسب نمایند؛ لیکن برابر قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت بانکها، اکثر فعالیتهای اصلی یک بانک برحسب ضرایب و یا درصدهایی از مبلغ سرمایه پایه آن بانک تعیین میگردد. از جمله این موارد نسبت کفایت سرمایه، سقف فردی مجموع تسهیلات و تعهدات هر ذینفع واحد، سقف مجموع تسهیلات اعطایی در هر زمان، سقف کلی مجموع تسهیلات و تعهدات کلان در هر زمان، سقف سرمایهگذاری در سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار، سقف تحصیل داراییهای ثابت و... را میتوان نام برد. بنابراین محدودیتهای قانونی موجود، امکان افزایش منابع از طریق سپردهگیری به دلیل عدم امکان مصرف آن را غیرممکن میسازد. از طرف دیگر، افزایش منابع سپردهای نسبت به سرمایه سهامداران، موجب کاهش سهم درصد سود سهامداران از فعالیتهای بانک خواهد شد. بنابراین افزایش سرمایه بانک جهت توسعه و گسترش فعالیتها و افزایش متناسب بازدهی سپردهگذاران و سهامداران ضروری است. وی در مورد صدور مجوز افزایش سرمایه بانک ملت افزود: بانک ملت به منظور بهبود نسبت کفایت سرمایه و توسعه فعالیتهای بانکی، در نظر دارد سرمایه خود را از مبلغ 33,100 میلیارد ریال به مبلغ 37،260 میلیارد ریال از محل سود انباشته افزایش دهد.
ساعت ۱۲ و ۵ دقیقه:شرکت لامپ پارس شهاب در دوره 6 ماهه با اختصاص 618 ریال سود به ازای هر سهم به 39 درصد از پیش بینی هایش رسید.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) شرکت لامپ پارس شهاب پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را در نخستین پیش بینی مبلغ 1158 ریال ، در مرداد ماه 92 مبلغ 1524 ریال و در آبان ماه 92 و همچنین در آذر ماه امسال مبلغ 1589 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه با اختصاص 618 ریال سود به ازای هر سهم معادل 39 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.گفتنی است با توجه به تذکرات کارشناسان این سازمان،این شرکت از ارائه اطلاعات پیش بینی تلفیقی به پیوست اطلاعیه خودداری کرده و تاکنون پیش بینی درآمد تلفیقی هر سهم برای سال مالی 92 را ارائه نکرده است.بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت درنظر دارد مبلغ 300 ریال به ازای هر سهم را به عنوان سود نقدی جهت تقسیم میان سهامداران به مجمع عمومی عادی سال مالی 92 پیشنهاد کند.لازم به ذکر است این شرکت اعلام کرده است افزایش سرمایه ای به میزان 200 درصد سرمایه فعلی شرکت را در برنامه دارد، در این خصوص هر گونه افزایش سرمایه پس از اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار امکان پذیر خواهد بود."بشهاب"پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 810 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 809 ریال اعلام کرده بود که بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده پایان سال مالی سود هر سهم به مبلغ 1072 ریال محقق شده است.
ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه:شرکت کمباین سازی ایران در دوره 6 ماهه نخست سال جاری با اختصاص (101) زیان به ازای هر سهم معادل 94 درصد از پیش بینی هایش را پوشش داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت کمباین سازی ایران پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را با سرمایه 119 میلیارد و 686 میلیون ریال در اسفند ماه 91 به صورت حسابرسی شده مبلغ 33 ریال اعلام کرده بود که با توجه به تصویب افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 119 میلیارد و 686 میلیون ریال به مبلغ 519 میلیارد و 686 میلیون ریال(از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران) در مجمع عمومی فوق العاده مورخ دوم مرداد ماه 92، پیش بینی سود(زیان) هر سهم شرکت با سرمایه جدید در مرداد ماه 92 مبلغ (81) ریال و در آذر ماه مبلغ (107) ریال اعلام شده است و طی دوره 6 ماهه با اختصاص (101) زیان به ازای هر سهم معادل 94 درصد از پیش بینی هایش محقق شد."تکمبا" پیش بینی زیان هر سهم سال مالی 91 را مبلغ (889) ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی شده مبلغ (828) ریال به ازای هر سهم محقق شد.لازم به ذکر است مطابق صورت های مالی حسابرسی شده زیان انباشته شرکت در پایان سال مالی 91 به مبلغ (559 میلیارد و 768 میلیون ریال) بالغ شده است.
ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه:شرکت سیمان آرتا اردبیل (سیمان اردبیل و آهک آذرشهر) پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را با سرمایه 140 میلیارد ریال معادل 2746 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت سیمان آرتا اردبیل (سیمان اردبیل و آهک آذرشهر) پیشبینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را با سرمایه 140 میلیارد ریال در آبان ماه 92 مبلغ 2530 ریال و مطابق پیشبینی حسابرسی شده آذر ماه امسال مبلغ 2746 ریال اعلام کرده است."ساربیل" پیش بینی سود هر سهم سال مالی 92 را با سرمایه 140 میلیارد ریال مبلغ 1793 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 2554 ریال اعلام کرده است.
ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه:هر سهم شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا که برای نخستین بار در فرابورس ایران عرضه می شد، 15 هزار ریال کشف قیمت شد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، هر سهم شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در عرضه اولیه 10 درصدی سهام در بازار دوم فرابورس ایران، 15 هزار ریال قیمت خورد.امروز 9 میلیون و 404 هزار سهم شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا به عنوان پنجاه و هشتمین شرکت در بازار فرابورس، عرضه شد.بر اساس اعلام مدیریت بازار فرابورس، محدودیت خرید هر کارگزاری به همراه تمامی شعب 70 هزار سهم در نظر گرفته شده است و خرید بیش از سهمیه مجاز منجر به ابطال کل خرید کارگزاری می شود. همچنین با توجه به درج نماد معاملاتی شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (سهامی عام) در بازار دوم فرابورس ایران و محدودیت های موجود در اساسنامه صندوق های سرمایه گذاری مشترک، این صندوق ها هیچ گونه سهمیه ای جهت خرید سهام ندارند.یادآور می شود؛ شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا که با نماد «حسینا» به جمع نرخهای فرابورس اضافه شده است در گروه حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات و زیرگروه حمل و نقل دریایی قرار دارد و سرمایه آن 94 میلیارد و 40 میلیون ریال است.
ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه:شرکت لیزینگ صنعت و معدن پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را با سرمایه یک هزار میلیارد ریال مبلغ 361 ریال اعلام کرده است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)،شرکت لیزینگ صنعت و معدن پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 93 را در آبان و آبان ماه 92 مبلغ 361 ریال اعلام کرده است. بر اساس این گزارش هیات مدیره این شرکت در نظر دارد مبلغ 100 ریال را جهت تقسیم بین سهامداران در مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 93 پیشنهاد کند."ولصنم"پیش بینی سود هر سهم برای سال مالی 92 را با سرمایه 600 میلیارد ریالی مبلغ 326 ریال و با سرمایه 1000 میلیارد ریالی مبلغ 196 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 259 ریال اعلام کرده است.این شرکت همچنین پیش بینی سود هر سهم برای سال مالی 91 را در نخستین پیش بینی مبلغ 290 ریال و در اخرین پیش بینی مبلغ 344 اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده و حسابرسی شده مبلغ 280 ریال سود به ازای هر سهم تحقق یافته است.
ساعت ۱۲ و ۲۷ دقیقه:امروز نماد معاملاتی شرکت پارس پامچال پس از برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مبنی بر تقسیم سود نقدی و انتخاب اعضای هیات مدیره، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج تک قیمتی بازگشایی شد.همچنین نماد معاملاتی شرکت نفت بهران با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند 92 و برگزاری مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیزم حراج تک قیمتی به تالار برگشت.
ساعت ۱۲ و ۲۹ دقیقه: بازار امروز در دقایق ابتدایی، توانست یکبار دیگر به کانال ۸۸۰۰۰ واحدی نفوذ کند. اما خبر افزایش نرخ گاز، باعث افزایش عرضه ها در گروه پتروشیمی شد و در نهایت کل بازار را تحت تاثیر خود قرار داد! به طوری که اکثر شرکتهای مهم گروه پتروشیمی را به صف فروش رسانید و شاخص کل، یکبار دیگر به کانال ۸۷۰۰۰ واحدی نزول کرد! حال باید انتظار کشید که مجلس شورای اسلامی، چه تصمیمی در خصوص این لایحه خواهد گرفت!
ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه.........................بازار بسته شد.
چهارشنبه ۲۷ آذر۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)