بورس تهران شنبه مورخ 30 آذر 1392
ساعت ۸ و ۲۵ دقیقه: بالاخره در پایان نشست دو روزه بانک مرکزی آمریکا، چهارشنبه شب گذشته، بیانیه فدرال رزرو منتشر شد و طی آن اعلام شد که با توجه به روند پایدار رشد و رونق اقتصاد آمریکا، میزان خرید دارایی شرکتها در این کشور از 85 میلیارد دلار در ماه به 75 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. مقامات فدرال رزرو همچنین اعلام کردند که این نخستین گام در جهت تعدیل سیاست محرک اقتصادی فدرال رزرو محسوب میشود و انتظار میرود در سال 2014 و در صورت ادامه حرکت رو به رشد اقتصاد آمریکا، شاهد تعدیل بیشتر این سیاست باشیم که میتواند به کاهش بیشتر قیمت طلا در سال 2014 منجر شود. به این ترتیب کاهش بهای طلا از روز چهارشنبه آغاز شد. در این روز با 12 دلار کاهش، این رقم به 1218 دلار در هر اونس رسید و پس از آن در پایان معاملات روز پنجشنبه به 1188 دلار رسید. از 27 ژوئن 2013 که قیمت فلز زرد به 1200 دلار رسیده بود تا روز پنجشنبه گذشته، نوسانات فراوانی را تجربه کرد اما در این مدت از 1200 دلار کمتر نشده بود. این بیشترین ریزش طلا در یک سال اخیر بوده است. قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی حدود 460 دلار در هر اونس کاهش داشته است.روز گذشته معاملات طلا - تا ساعت 16:00 به وقت تهران – در محدوده 1287 تا 1299 دلار دنبال شد. به عبارت دیگر آخرین قیمت روز سه شنبه (1230 دلار) با کمترین بهای روز گذشته، اختلاف 43 دلاری را نشان میداد. با این وجود بهای این فلز دیروز در اغلب ساعات معاملاتی در بازار نیویورک، در محدوده بالای 1188 دلار دنبال شد که نشان میداد تا حدودی سقوط چشمگیر خود را جبران کرده است. این اتفاق در پی انتشار خبر احتمال ادامه تثبیت نرخ بهره بانکی در نزدیکی صفر درصد، رخ داد. کارشناسان اقتصادی پیشبینی میکنند، بانک مرکزی آمریکا تا سال 2016 میلادی نرخ بهره را افزایش ندهد. فدرال رزرو قصد دارد نرخ تورم را کمتر از 2 درصد ثابت نگه دارد و تا زمانی که نرخ تورم به بیش از 2 درصد نرسد تصمیمی برای افزایش نرخ بهره نخواهد داشت. گرچه فدرال رزرو بخشی از محرک پولی را کاهش داده، ولی تمرکز این بانک بر پایین نگه داشتن نرخ تورم و نرخ بهره، به نفع قیمت جهانی طلا خواهد بود.در چنین شرایطی برخی تحلیلگران بازار طلا معتقدند که نزدیک شدن به پایان سال میلادی و افزایش تقاضا برای نقدینگی، موجب خواهد شد تا عرضه داراییهای سرمایهای از جمله طلا رو به افزایش بگذارد و این مساله به کاهش بیشتر بهای این فلز دامن خواهد زد؛ ولی دستهای دیگر بر این باورند که رشد فزاینده تقاضا در بازار چین مانع از افت بیشتر قیمت طلا خواهد شد. به باور این گروه، تحولات بازار طلا نشان میدهد که کانون اصلی مبادلات و معاملات بزرگ در این بازار در حال انتقال از کشورهای غربی به کشورهای شرقی و آسیایی است. به این ترتیب ادامه سیاستهای انبساطی پولی در آمریکا موجب از دست رفتن جایگاه کنونی دلار خواهد شد و این مساله نوید افزایش قیمت جهانی طلا را خواهد داد. از سوی دیگر، برخی کارشناسان و سرمایهگذاران این بازار معتقدند که هرچند تحولات مربوط به نرخ تورم و نرخ بهره بانکی در آمریکا و اروپا و سایر اقتصادهای بزرگ جهان تاثیر مهمی بر روند تحولات قیمت طلا دارد، اما اعتماد سرمایهگذاران غربی نسبت به بازار طلا را نمی توان در نوسانات قیمتی این فلز گرانبها، بیتاثیر دانست و افزایش تقاضای چین و هند هم برای رشد فزاینده قیمت طلا کافی نیست.
ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: واکنش مس در مقابل شایعات ----نرخ مس در هفته گذشته به دلیل شایعات و بالا رفتن افزایش تقاضا، روز یکشنبه در بورس کالا شاهد رشد بود و در بازار آزاد با محدوده قیمتی ۲1 هزار و 400 تومان در هر کیلو به فروش رسید؛ این در حالی است که انتظار میرفت به دلیل نبود تقاضا در بازار غیررسمی، این فلز افت بیشتری را تجربه کند. به گفته فعالان بازار با اینکه قیمت جهانی این فلز در بورس لندن کاهش یافته، اما گویی انتشار شایعات در بازار، این افت قیمت را خنثی کرده است؛ هرچند بازهم نرخ این محصول در روز پنجشنبه کاهش یافت و هرکیلو21هزار و 300 تومان معامله شد.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: آلومینیوم همچنان مقاومت کرد ----از سوی دیگر با توجه به روند متفاوتی که آلومینیوم جهانی در پیش گرفته است (این فلز در روز آخر هفته گذشته شروع به کاهش کرد) انتظار میرفت این فلز در بازار داخل هم با کاهش روبهرو شود، اما افزایش تقاضا طی هفته گذشته در بورس کالا سبب رشد قیمت این فلز در بازار آزاد شد. البته انتظار میرود که آلومینیوم با وجود شرایط سخت تولید با افزایش قیمت بیشتری روبهرو شود، اما پیشبینی میشود کاهش قیمت این فلز در بورس لندن، موجب ثبات روند بهای آلومینیوم در بازارهای داخلی شود.
ساعت ۸ و ۴۸ دقیقه: به نقل از علی: "اخبار وشنیده ها: اخبار غیررسمی و تایید نشده حاکی از افزایش سرمایه شرکت ایرانول از محل انباشته به میزان 100 تا 150% بوده که در این راستا شرکت مکاتباتی با سازمان بورس انجام داده است. گفته می شود در گزارش 9 ماهه نیز شرکت با تعدیل قابل توجهی روبروست که می تواند بیشتر از 40% باشد."
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از علی: "اخباروشنیده ها: پیشنهاد مشارکت شرکت فنلاندی برای توسعه طرحهای سنگ آهن! ---- رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: شرکت فنلاندی الاصل اتوتک برای توسعه طرحهای سنگ آهن سنگان و گندله پیشنهاد مشارکت داد. مهدی کرباسیان با تاکید بر اینکه اکتشافات جدید سنگان پشتوانه طرح های فولادی است، گفت: شرکت فنلاندی الاصل اتوتک برای مشارکت در اجرای طرح های توسعه سنگ آهن و گندله سازی ایران اعلام آمادگی کرد."
ساعت ۱۰ و ۰۰ دقیقه: مدیر پروژه فاز 12 پارس جنوبی از ارسال 25 میلیون متر مکعب گاز برای تصفیه به این پالایشگاه تا 10 روز دیگر خبرداد و گفت: تزریق گاز به شبکه سراسری 30 تا 45 روز زمان میبرد.
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ناگفتههایی از تاثیر تحریمها بر تجارت محصولات پتروشیمی ایران و شیوههای مقابله با این تحریمها را تشریح کرد و درباره حیله خریداران خارجی برای ایجاد رقابت منفی در میان تولیدکنندگان پتروشیمی ایرانی و اثر تحریم بر همگرایی صادرکنندگان ایرانی سخن گفت. یکی از بندهای توافقنامه ژنو تعلیق تحریمهای پتروشیمی ایران بود. اگرچه با گذشت بیش از 3 هفته از این توافقنامه هنوز کسی به درستی نمیداند که این تعلیق تحریم تنها شامل فروش محصولات پتروشیمی ایران است یا مواردی چون بازگرداندن پول محصولات صادراتی، خرید ماشینآلات و کاتالیستها، حمل و نقل، بیمه، سرمایهگذاری خارجی در صنعت پتروشیمی ایران و لغو تحریم شرکتهای فعال در صنعت و تجارت محصولات پتروشیمی را نیز شامل میشود یا نه. در واقع، تحریم فروش محصولات پتروشیمی که در رسانههای غربی به عنوان محور تعلیق تحریمهای پتروشیمی مورد تاکید قرار میگیرد، آخرین تحریمی است که علیه صنعت پتروشیمی ایران در بهار 92 وضع شده است و محور آن نیز صادرات محصولات شرکتهای عضو هلدینگ خلیجفارس بوده است. صادرات محصولات این هلدینگ عظیم که در صورت ورود کامل به بورس بزرگترین شرکت بورسی محسوب میشود، به صورت سنتی در اختیار شرکت بازرگانی پتروشیمی PCC قرار دارد. شرکت بازرگانی پتروشیمی تا پیش از خصوصی سازی صادرات همه محصولات پتروشیمی ایران را برعهده داشت و به نوعی تنها برند بزرگ و معتبر ایرانی در بازار تجارت جهانی بود، اما پس از خصوصیسازی و واگذاری شرکتهای پتروشیمی، بنا به گفته مصطفی طهرانی صفا مدیر عامل PCC در حال حاضر 15 گروه و شرکت فعال در تجارت محصولات پتروشیمی ایرانی حضور دارند. با این حال در حال حاضر هنوز هم تجارت نزدیک به 60 درصد از محصولات پتروشیمی ایران به دست شرکت بازرگانی پتروشیمی انجام میشود و این شرکت هنوز بازیگر اصلی این بازار محسوب میشود.
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: قائم مقام سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه «توافق» از اخذ مالیات حذف خواهد شد، گفت: برای اظهارنامههای الکترونیکی معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است.
ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه: مدیرعامل شرکت ایران خودرو برای شکایت از شرکت پژو بابت خسارتی که به ایران وارد کرده است، شرط گذاشت و در عین حال گفت: اصراری بر حضور پژو در ایران نداریم.
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: بانک مرکزی قیمت رسمی ارزها را اعلام کرد. بر این اساس دلار با 11 ریال کاهش 2477.7 تومان، پوند با 128 ریال کاهش 4045.6 تومان و یورو با 10 ریال افزایش 3287.7 تومان تعیین قیمت شد. همچنین فرانک سوئیس 2765.1 تومان، روپیه هند 40 تومان، درهم امارات 674.6 تومان، صد روپیه پاکستان 2336.4 تومان، صد ین ژاپن 2380.5 تومان، دلار هنگ کنگ 319.6 تومان، لیر ترکیه 1186.1 تومان، روبل روسیه 75.2 تومان، ریال قطر 680.5 تومان، صد دینار عراق 213 تومان، ریال عربستان 660.6 تومان، یوان چین 408.1 تومان، رینگت مالزی 754.1 تومان و هزار وون کره 2333.1 تومان ارزشگذاری شد.
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: رئیس جدید شورای رقابت از بررسی پرونده خودروسازان در شورای رقابت برای تصمیمگیری مناسب و به نفع جامعه و مردم خبر داد. وی اظهار داشت: برای تصمیمگیری در مورد صنعت خودرو و قیمت آن باید پروندههای موجود را بررسی کنیم تا تصمیماتی که گرفته میشود، به نفع مردم و جامعه باشد. وی با اشاره به جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته شورای رقابت، گفت: رئیس جمهور دو کارشناس اقتصادی را به عنوان اعضای جدید شورای رقابت معرفی کرده بود که در جلسه روز چهارشنبه هفته گذشته، اعضای شورا من را به عنوان رئیس شورای رقابت، انتخاب کردند. شیوا ادامه داد: پس از این اتفاق، رئیس جمهور باید حکم من را به عنوان رئیس شورای رقابت صادر کند و بعد از آن طبق اساسنامه موجود، نیز رئیس شورای رقابت، رئیس مرکز ملی رقابت خواهد بود.
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: به نقل از امان: "سهم بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد افزایش مییابد----ن وزیر و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی به بخش معدن، سهم بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی را افزایش می دهد. ه گزارش خبرگزاری مهر، مهدی کرباسیان افزود: پیشنهاد ایمیدرو دریافت پنج میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی تا پایان امسال است اما این سازمان اخذ 20 میلیارد دلار تسهیلات در یک برنامه چهارساله را مطرح کرده است.وی درباره طرح های فولاد استانی اظهار داشت: تاکنون 2 طرح فولاد سپید دشت و قائنات گشایش اعتبار شده و بقیه طرح های مذکور نیز بتدریج تا حدود یک ماه آینده از طریق بانک های سپه و صنعت و معدن گشایش اعتبار خواهند شد. رباسیان تصریح کرد: تامین مالی بقیه طرح های فولاد استانی که هم اکنون در بخش احیاء مستقیم بین 50 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، از حدود سه ماه پیش با چینی ها نهایی و امضا شده است. ئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه سیاست دولت در اجرای طرح ها مشارکت هر چه بیشتر بخش خصوصی است، گفت: تاکنون حدود 16 شرکت داخلی بخش غیردولتی برای اجرای طرح های فولاد استانی اعلام آمادگی کرده اند و ایمیدرو این طرح ها را با مشارکت 65 درصدی بخش خصوصی و 35 درصد ایمیدرو اجرا خواهد کرد. رباسیان افزود: گرچه طبق قانون، ایمیدرو باید طرح های فولاد استانی را پس از تکمیل و راه اندازی در مدت سه سال به بخش خصوصی واگذار کند، اما بخش خصوصی از هم اکنون برای ورود به این طرح ها اعلام آمادگی کرده است. ه گفته وی، بخش احیاء مستقیم طرح های فولاد استانی بتدریج از سال 93 افتتاح خواهد شد. رفیت هر یک از طرح های فولاد استانی ( سپید دشت، قائنات، سبزوار، بافت ، میانه ، شادگان و نی ریز ) 800 هزار تن در سال است که قابلیت افزایش تا یک میلیون تن را هم دارند. با راه اندازی طرح های مذکور حداقل برای 7000 نفر شغل مستقیم و برای 35 هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد شد."
ساعت ۱۲ و ۰۰ دقیقه: به نقل از امان: "هفت روز تا تولید گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی---- فلاحنژاد، مجری فاز 12 پارس جنوبی در جمع خبرنگاران در خصوص زمان تکمیل و نصب سکوهای دوم و سوم این فاز اظهار داشت: عملیات ساخت این دو سکو و بارگیری آنها برای نصب در محل پروژه تا پایان سال جاری انجام میشود. وی افزود: تاکنون در بخش سکوها پیشرفت اجرایی فاز 12 به 91.5 درصد، در بخش حفاری به 89 درصد و در بخش خطوط لوله به 99.8 درصد رسیده است. هگفته این مقام مسئول، تمامی خطوط لوله دریایی و خشکی این پروژه اجرا شده و نصب برخی تجهیزات و اتصال خطوط لوله در مراحل نهایی قرار دارد.در فاز 12 پارس جنوبی، سه رشته خط لوله دریایی 32اینچی بهطول تقریبی 150 کیلومتر در هر رشته جهت انتقال گاز تولیدی به پالایشگاه و یک رشته خط لوله 20 اینچ بهطول 20 کیلومتر جهت اتصال سکوی اقماری و سه رشته خط دریایی 4.5اینچی انتقال محلول گلایکول هریک بهطول تقریبی 150 کیلومتر اجرا شده است.فلاحنژاد در خصوص زمان تولید فاز 12 پارس جنوبی گفت: ظرف یک هفته آینده تولید گاز از نخستین سکوی دریایی این فاز آغاز شده و به بخش خشکی سایت فاز 12 منتقل میشود.وی با بیان اینکه حجم گاز تولیدی 12.5 میلیون مترمکعب در روز است، خاطرنشان کرد: برای دریافت گاز در اولین واحد شیرین سازی پالایشگاه فاز 12 و رساندن استاندارد آن به استاندارد لازم برای تزریق به شبکه سراسری مصرف پس از تصفیه و شیرین سازی آن زمانی بین یک ماه تا 45 روز نیاز است.طبق گفته مجری فاز 12 پارس جنوبی، افزایش 12.5 میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با احتساب اینکه این میزان تولید قابل مصرف برای مردم باشد، حدوداً در میانه بهمن ماه محقق میشود.فلاحنژاد همچنین تصریح کرد: یک ماه پس از تولید 12.5 میلیون مترمکعبی از فاز 12 پارس جنوبی، 12.5 میلیون مترمکعب دیگر به تولید از نخستین سکوی دریایی این فاز افزوده خواهد شد."
ساعت ۱۲ و ۱۰ دقیقه: به نقل از امان: "تعدیل چشمگیر در یک بانک----بانک گردشگری با سرمایه ای بالغ بر 400 میلیارد تومان پیشبینی سود هر سهم سال مالی منتهی به 92.9.30 را اعلام کرده است. این شرکت برای هر سهم در سال مالی 92 مبلغ 188 ریال سود خالص پیش بینی کرده و این در حالیست که در مقایسه با اطلاعیه قبلی (مبلغ 130 ریال) نزدیک به 45 درصد تعدیل مثبت داشته است. "وگردش" اعلام کرده با توجه به اینکه 88 درصد از سود خالص پیش بینی سال 92 ناشی از سرفصل سایر درآمدها (به مبلغ 66.000 میلیارد تومان) است، درآمد مذکور ناشی از فروش دارایی ثابت (سه دانگ ملک نیایش به شرکت اقتصادی نگین گردشگری ایرانیان (از شرکت های گروه) ) می باشد. همچنین با توجه به افزایش سرفصل سود تسهیلات اعطایی در پیش بینی سال مالی 92 نسبت به سال مالی قبل که عمدتا بابت سود تسهیلات اجاره به شرط تملیک می باشد، شرکت اعلام نموده است : " سود اجاره به شرط تملیک مربوط به سود فروش سهام بناب از محل سهام تملیک شده نزد بانک وسود فروش 49 درصد از سهام به شرکت ذوب آهن فجر سمنان و 30 درصد به شرکت پیشگامان البرز طی سال مالی قبل می باشد."
ساعت ۱۲ و ۲۰ دقیقه: به نقل از امان: "پس از روزها توقف نماد محقق شد: بازگشت "شمواد" و "شپلی" همراه با تعدیل سود----نماد معاملاتی سهام دو شرکت تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی و پلی اکریل ایران در حالی لحظاتی پیش با اعلام پیغام ناظر بازگشایی شدند که هر دو سهم صف خریداران را نظاره گر شدند. نماد معاملاتی سهام دو شرکت تولید مواد اولیه الیاف مصنوعی و پلی اکریل ایران در حالی لحظاتی پیش با اعلام پیغام ناظر بازگشایی شدند که هر دو سهم صف خریداران را نظاره گر شدند. به گزارش بورس نیوز، بنابر اقدام ناظر بازار بورس نماد "شپلی" که جهت اعلام تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم از 92.6.3 تا روز جاری متوقف بوده، با اعلام تحقق سود 123 ریالی به ازای هر سهم بدون محدودیت نوسان قیمت آماده انجام معامله شد و سرمایه گذاران با بیش از 100 درصد رشد قیمت سهم نسبت به زمان توقف نماد صف خرید نزدیک به 10 میلیونی را برای آن تشکیل دادند. که البته در حال حاضر صف فروش برای آن تشکیل شده و نشانگر وجود هیجان در این نماد است. در همین حال، "شمواد" نیز که از 22 مهر ماه سال جاری جهت برگزاری مجمع عمومی به منظور تغییر سال مالی شرکت متوقف شده بود، امروز با محدودیت دامنه نوسان قیمتی بازگشایی شد که در نتیجه ارایه اطلاعیه شفاف سازی مبنی بر تعدیل مثبت حدود هفت درصدی سود هر سهم و حصول توافق با شرکت پلی اکریل ایران پیرامون تسویه مطالبات "شمواد" و انتقال آن به "شپلی"، سهم با صف خرید نزدیک به 12 میلیونی رو به رو شده است. در پایان این گزارش می افزاید، مطابق با این توافق "شپلی" بازپرداخت مبلغ 123 میلیارد ریال از بدهی شرکت پخش عظیم به "شمواد" را تقبل کرده است."
ساعت ۱۲ و ۲۵ دقیقه: به نقل از امان: "دستور ویژه زنگنه----به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، میدان نفتی آغاجاری که در 90 کیلومتری جنوب شرقی اهواز قرار دارد یکی از میادین قدیمی نفت ایران است. این میدان نفتی که در سال 1315 کشف و در سال 1317 به بهره برداری رسیده برای حفظ تولید نفت نیازمند اعمال روش های ازدیاد برداشت با تثبیت فشار مخزن است. برای اینکار، تزریق گاز به مخزن آغاجری در برنامه قرار گرفت و با بهره برداری از خط پنجم سراسری انتقال گاز، کار انتقال و تزریق گاز تولیدی فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به این میدان نفتی در ابتدای سال 88 آغاز شد. تزریق گاز به این مخزن نفتی که با روزانه 10 میلیون مترمکعب آغاز شده بود می بایست در زمان کوتاهی به 56 میلیون مترمکعب در روز که بیش از نیمی از ظرفیت نهایی تولید گاز از مخزن فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی است برسد اما در طول 4 سال گذشته هیچ گاه به این رقم نرسید. در پایان دولت گذشته نخستین واحد از پالایشگاه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی آماده افتتاح شد اما چون تولید از بخش دریایی این فاز محقق نشده بود، با ساخت خط لوله ای 32 اینچی به طول 7 کیلومتر، گاز فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به این پالایشگاه انتقال یافت. پس از تست های نهایی و راه اندازی اولین واحد شیرین سازی پالایشگاه 15 و 16، با دستور وزیر نفت فعلی میزان گاز انتقالی از فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی به پالایشگاه فاز 15 و 16 افزایش یافت. حدود یک ماه است که روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز تولیدی فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی که قرار بود برای تزریق به مخزن میدان نفتی آغاجری ارسال شود در پالایشگاه فازهای 15 و 16 شیرین سازی شده و به شبکه مصرف تزریق می شود. این حجم گاز تا 10 روز آینده به 12 میلیون مترمکعب و تا پایان سال جاری با بهره برداری از دومین واحد شیرین سازی پالایشگاه 15 و 16، به 25 میلیون مترمکعب در روز می رسد. حفاری در بخش دریایی فازهای 15 و 16 پارس جنوبی در 11 چاه به اتمام رسیده و نخستین سکوی دریایی این فاز تا پایان سال جاری در محل پروژه نصب خواهد شد."
ساعت ۱۲ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز در ادامه اصلاح خود، امروز را با افت ۷۶۹ واحدی شاخص کل به پایان رسانید تا در کانال ۸۶۰۰۰ واحدی قرار بگیرد! بدون شک امروز گروه پتروشیمی، منفی ترین گروه بازار بود. گروهی که اگرچه شاهد جمع شدن چند باره صفوف فروش آنها بودیم، اما همچنان از فشار فروش رنج می برندند. فشار فروشی که دلیل آن، تصمیم دولت و مجلس در خصوص افزایش نرخ خوراک تحویلی به این شرکتها عنوان شده است.
ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه.......................بازار بسته شد.
شنبه ۳۰ آذر۱۳۹۲
- (*post_date format="%y/%m/%d"*)