بورس تهران یکشنبه مورخ 1 اردیبهشت 1392
ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه: سال گذشته 6 هزار و 401 دستگاه انواع تراکتور به خارج از کشور صادر شده است. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران، مدیرعامل این گروه صنعتی با اعلام این خبر گفت: ارزش این تعداد صادرات نزدیک به یک هزار و 500میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال 90 از رشد 47 درصدی برخوردار بوده است.
ساعت ۸ و ۳۵ دقیقه: شرکت کشاورزی و دامپروری مگسال پیشبینی فروش سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 92 را با افزایش 23 درصدی به بازار اعلام کرد. این شرکت فروش سالجاری را بیش از 362 میلیارد ریال پیشبینی کرده که علت این تغییر را افزایش مقدار و نرخ فروش محصولات در سال 92 عنوان کرده است. «زمگسا» سود هر سهم امسال را با سرمایه 30 میلیارد ریال مبلغ سه هزار و 15 ریال پیشبینی کرده است.
ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه: شرکت نیروکلر طی سال مالی منتهی به 30 اسفندماه 91 مبلغ دو هزار و 345 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. این رقم افزایش 15 درصدی را نسبت به سال مالی 90 نشان میداد.
ساعت ۸ و ۴۵ دقیقه: شرکت نوسازی و ساختمان تهران طی 6 ماه منتهی به 30 اسفندماه 91 معادل 73 درصد از پیشبینی فروش خود را به تحقق رساند.
ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه: کارخانجات داروپخش طی سال مالی 91 با سرمایه 200 میلیارد ریال مبلغ یک هزار و 333 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرد.
ساعت ۸ و ۵۵ دقیقه: به نقل از محمد: "سازمان خصوصیسازی در نظر دارد سهام دو شرکت مپنا و تراکتورسازی ایران را به صورت بلوکی در بازار بورس اوراق بهادار به فروش رساند. بر این اساس، سازمان خصوصیسازی به وکالت از شرکت سرمایهگذاری کارکنان مپنا تعداد 9 میلیارد و 975 میلیون سهم از سهام شرکت مپنا در قالب بلوک 54/5 درصدی را در روز سوم اردیبهشت از طریق عرضه در بازار اول بورس به فروش رساند. قیمت عرضه سهام مزبور معادل قیمت پایانی روز قبل از عرضه تعیین شده است. همچنین تعداد 53 میلیون و 135 هزار سهم معادل 9/5 درصد از سهام شرکت تراکتورسازی ایران نیز به صورت بلوکی و از طریق عرضه در بورس اوراق بهادار به فروش خواهد رسید. زمان عرضه مزبور مشخص نیست و در روزهای آتی اعلام خواهد شد."
ساعت ۹ و ۱۰ دقیقه: به نقل از محمد: "شایعات و شنیده های بازار 1 ----گفته می شود ساتا تصمیم دارد همچون معاملات روز جاری طی معاملات فردا و در صورت فشار عرضه در سهام این شرکت از سهام شرکت پتروشیمی مارون در بازار سرمایه حمایت گسترده و وسیع به عمل آورد----نماد معاملاتی این شرکت جهت تعدیل عایدی متوقف شده است برخی شنیده ها از تعدیل مثبت عایدی بیش از 20% در شرکت نفت پارس حکایت دارد-----اخبار و زمزمه هایی که از سوی شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان در بازار سرمایه به گوش می رسد حاکی از آنست که این شرکت با تعدیل مثبت عایدی بیش از 20% مواجه شده و تصمیم دارد در گزارش 6 ماهه خود عایدی 1800 ریالی به بازار ارائه نماید-----شنیده ها حاکی از آنست که شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران از محل فروش واحدهای برخی پروژه های در دست اجرای خود با سود بسیار مناسبی روبرو شده و تصمیم دارد عایدی خود را از این محل مورد تعدیل مثبت قرار دهد."
ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه: به نقل از محمد: "شایعات و شنیده های بازار 2-----شنیده شده است شرکت سیمان ارومیه سیاست جدید فروش صادراتی به نرخی بالاتر از گذشته و پرهیز از دامپینگ را برای سال جاری در نظر گرفته است ضمن اینکه اخباری مبنی بر تعدیل مثبت عایدی نیز از سوی این شرکت در بازار سرمایه به گوش می رسد----می گویند این شرکت تصمیم دارد دارایی های ثابت بلا استفاده خود را واگذار نماید که در صورت صحت این خبر، شرکت صنعتی بهشهر با تعدیل مثبت عایدی دیگری همراه خواهد شد-----گفته می شود شرکت آبسال از محل افزایش نرخ محصولات خود و افزایش میزان ظرفیت تولید و فروش با تعدیل مثبت عایدی به میزان 10% مواجه شده است-----اخبار و زمزمه هایی که از سوی شرکت سیمان دورود در بازار سرمایه به گوش می رسد حاکی از آنست که این شرکت با تعدیل مثبت عایدی بیش از 40% در سال مالی جاری روبرو شده و تصمیم دارد عایدی خود را تا مبلغ 1930ریال مورد افزایش قرار دهد------شنیده ها حاکی از آنست که شرکت پالایش نفت اصفهان طرح افتتاح و راه اندازی مجتمع جدید بنزین سازی خود را آغاز نموده و در اوایل تیرماه سال جاری بزرگترین طرح بنزین سوپر در این شرکت به بهره برداری خواهد رسید ضمن اینکه گفته می شود شرکت پالایش نفت اصفهان توانایی دارد عایدی سال مالی 91 خود را با افزایش بیش از 60 درصدی تا مبلغ 4500 ریال به بازار سرمایه اعلام نماید."
ساعت ۹ و ۲۵ دقیقه: به نقل از محمد: "قیمت شیرهای طعم دار در بازار اگرچه حساسیت افزایش قیمت شیرهای ساده را ندارد اما بررسیها در کنار تائیدیه سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمت را نشان میدهد. مهر نوشت: اگرچه مصرف شیرهای طعم دار چند سالی بیشتر نیست که در کشور رواج یافته است، اما در همین مدت زمان کوتاه توانسته مشتریان خاص خود را جلب کند و بازار مناسبی را به لحاظ مصرف برای خود کسب نماید. در این میان، البته به دلیل اینکه مشتریان استفاده از شیرهای طعم دار نیز قشر خاصی از جامعه بوده و تمامی اقشار آسیب پذیر را در بر نمی گیرد، معمولا واکنشها به افزایش یا کاهش قیمت آن، به گستردگی واکنش ها به تغییرات قیمتی شیر ساده که مصرف آن در میان عامه مردم رواج دارد نیست."
ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه: به نقل از محمد: "بر اساس آنچه معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت اعلام کرده، شکر هم از فردا با نرخهای جدید به فروش می رسد تا جدول گرانی کالاهای اساسی تکمیل شود. به گزارش تسنیم به نقل از باشگاه خبرنگاران، حسن رادمرد اظهار داشت: قیمت های جدید شکر در کارگروه در حال بررسی است و نتیجه آن تا فردا به کارخانه های تولیدی ابلاغ می شود. رادمرد اضافه کرد: ذخایر شکر بسیار مناسب است و تا ۶ ماهه دیگر جوابگوی نیاز بازار مصرف است. معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در رابطه با تامین برنج مورد نیاز بازار مصرف، گفت: تولید برنج در کشور نزدیک است و کسری این محصول نیز در حال تامین از خارج از کشور است. رادمرد تصریح کرد: قیمت برنج از ۲ ماه پایانی سال ۹۱ براساس ارز مبادله ای تامین و در بازار در حال توزیع است و از این نظر هیچ مشکلی نداریم. پس از تصویب افزایش قیمت مرغ در هفته گذشته و اعلام تصمیم گیری برای افزایش قیمت گندم و به تبع آن نان، امروز قیمت روغن نیز افزایش یافت و اعلام شده که سیمان نیز در نوبت افزایش قیمت قرار دارد."
ساعت ۱۰ و ۱۵ دقیقه: به نقل از آراز: "مدیر سرمایه گذاری صندوق گنجینه بهمن ارزیابی کرد: به دلیل فضای سیاسی کشور ناشی از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و افزایش ریسک سرمایه گذاری در بازار سرمایه طی خرداد ماه سال جاری، عدم ثبات و اطمینان به خبرهای منتشر شده در بازار از قبیل دریافت بهره مالکانه از شرکت های سنگ آهنی و افزایش یا عدم افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، اقبال فعالین بازار از سرمایه گذاری در بازار بورس روی برگردانده است"
ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه: به نقل از امیر: "آدام هیوسن (Adam Hewison)، مدیر یک سایت خبری در زمینه بازارها، میگوید: " با وجود افزایش ناگهانی قیمتها نسبت به سطوح کاهشی در هفته گذشته، اما قیمت طلا در هفته گذشته با بیشتر از 5 درصد کاهش روبرو شد. من فکر میکنم که روند نزولی قیمتها هنوز تمام نشده است و پیشبینی میکنم که بازار طلا در ماههای آینده در شرایط آماده باش برای کاهش قیمتها قرار بگیرد. به نظر من قیمت طلا تا سطح 1200 دلار در هر اونس کاهش خواهد یافت.."
ساعت ۱۰ و ۴۵ دقیقه:به نقل از نجات: "در حال حاضر بیشتر مجتمعهای تولیدکننده اوره و آمونیاک نگران هستند؛ چرا که از گاز متان استفاده میکنند، اما مجتمعهای تولیدکننده پلیمرها از گاز اتان استفاده میکنند که اگر قرار باشد با رشد قیمت هم روبهرو شود، فاصله قیمت گاز اتان با قیمتهای تمام شده زیاد است و نگرانی از این بابت وجود ندارد. همواره سودآوری مجتمعهایی که خوراک آنها گاز است از پتروشیمیهایی که با خوراک مایع کار میکنند بالاتر بوده، اما با این حال سود مجتمعهایی که خوراک آنها مایع است در حد معقولی قرار دارد و حتی با افزایش قیمت دلار، سودشان نیز رشد کرده است، به طوری که پیشتر برخی از مجتمعهایی که با خوراک مایع کار میکردند دچار زیان مالی میشدند، اما در حال حاضر با رشد قیمت دلار، این مشکل مرتفع شده است."
ساعت ۱۰ و ۵۵ دقیقه: به نقل از نجات: "حذف ارز مرجع تمامی کالاهای اساسی غیر از ۴ محصول کشاورزی---مدیرکل تنظیم بازار وزارت صنعت با اشاره به حذف ارز مرجع روغن و کرهحیوانی گفت: در حال حاضر تنها ۴ نهاده اصلی گندم، جو، ذرت و کنجاله سویا ارز مرجع دریافت میکنند."
ساعت ۱۱ و ۰۰ دقیقه: به نقل از نجات: "عرضههای بلوکی ---سازمان خصوصیسازی در نظر دارد سهام دو شرکت مپنا و تراکتورسازی ایران را به صورت بلوکی در بازار بورس اوراق بهادار به فروش رساند. بر این اساس، سازمان خصوصیسازی به وکالت از شرکت سرمایهگذاری کارکنان مپنا تعداد 9 میلیارد و 975 میلیون سهم از سهام شرکت مپنا در قالب بلوک 54/5 درصدی را در روز سوم اردیبهشت از طریق عرضه در بازار اول بورس به فروش رساند. قیمت عرضه سهام مزبور معادل قیمت پایانی روز قبل از عرضه تعیین شده است. همچنین تعداد 53 میلیون و 135 هزار سهم معادل 9/5 درصد از سهام شرکت تراکتورسازی ایران نیز به صورت بلوکی و از طریق عرضه در بورس اوراق بهادار به فروش خواهد رسید. زمان عرضه مزبور مشخص نیست و در روزهای آتی اعلام خواهد شد."
ساعت ۱۱ و ۱۵ دقیقه: به نقل از نجات: "نامه سرگشاده قندیها به وزیر صنعت---جمعی از سهامداران شرکت های قندی فعال در بورس با نوشتن نامه ای سرگشاده خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت نسبت به رانت گسترده ایجاد شده در پی واردات 1.6 میلیون تنی شکر با ارز مرجع اعتراض کردند. سهامداران شرکت های قندی در نامه خود اعلام کردند که "بر آن نیستیم که نسبت به واردات بی رویه 1.6 ملیون تنی شکر به ارزش بیش از یک ملیارد دلار با ارز مرجع 1226 تومانی و کمترین تعرفه ممکن (یک درصد) اعتراض کنیم و یا یادآور شویم که در داخل ظرفیت تولید 2.5 ملیون تن شکر وجود دارد و ما علاوه بر پاسخ گویی به نیاز 2.1 میلیون تنی کشور و خودکفایی می توانسیتم در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی از چهارمین واردکننده شکر در دنیا تبدیل به صادرکنند این محصول شویم."
ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه: به نقل از آراز: "شرکت نورد و تولید قطعات فولادی که با سرمایه 14 میلیاردو 400 میلیون تومان به فعالیت خود ادامه میدهد اطلاعات و صورت های مالی حسابرسی نشده 12 ماهه منتهی به 30 اسفند 91 را در سامانه کدال منتشر کرده است. این شرکت در سال مالی مورد بررسی با افزایش 55 درصدی فروش، 67 درصدی بهای تمام شده و کاهش 26 درصدی سود ناخالص و 24 درصدی سود عملیاتی نسبت به سال مالی گذشته روبرو بوده برای هر سهم در سال مالی 91 مبلغ 249 ریال سود خالص محقق نموده و هیئت مدیره اعلام کرده در نظر دارد نیمی از عایدی خالص هر سهم را بطور نقدی به سهامدارانش پرداخت نماید. گفتنی است "فنورد" در سال مالی مورد بررسی افزایش 44 درصدی در قیمت ورق – تسمه پلیت و همچنین افزایش نزدیک به 70 درصدی قیمت سازه های فلزی را تجربه کرده و این در حالی است که برای سال مالی 92 طبق پیش بینی های حسابرسی شده با رشد 21 درصدی به ازای هر سهم مبلغ 314 ریال سود خالص و 50 درصد سود نقدی را پیش بینی کرده است."
ساعت ۱۱ و ۳۵ دقیقه: به نقل از جواد: "دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ایران از افزایش ۴۰ درصدی قیمت روغن نباتی خبر داده است. به گفته قاسم فلاحتی با توجه به تغییر سیاست های دولت در تخصیص نرخ ارز مرجع برای واردات روغن خام از یکشنبه اول اردیبهشت ماه واردات روغن خام صرفا با ارز مبادله ای صورت می گیرد."
ساعت ۱۱ و ۴۵ دقیقه: برخی منابع در شرکتهای پتروشیمی از عدم تغییر نرخ گاز خبر داده و صورت حسابهای اخیر وزارت نفت را به صورت علیالحساب دریافت کردهاند. در همین حال به نظر میرسد بحث در شرایط کنونی میان 7 سنت با بهای ارز مبادلاتی و 12سنت است که بحث در مورد این دو سناریو همچنان مطرح است.
ساعت ۱۱ و ۵۰ دقیقه: معاونت مالی و اقتصادی شرکت گروه مپنا در گفتوگو با بورسنیوز میزان مالکیت نیروگاههای مپنا را هشت هزار مگاوات عنوان کرد و افزود: از این میزان دو هزار مگاوات مربوط به نیروگاههای پرند و سنندج بوده که بابت مطالبات به شرکت واگذار شده است. به این ترتیب با توجه به فروش برق در دو نیروگاه مذکور، جریان مطالبات ادامه دار بوده و برهمین منوال دولت همواره به مپنا بدهکار میماند. به طوری که حجم کل بدهیهای دولت به مپنا تا پایان اسفند ماه 91 به سه هزار میلیارد تومان رسیده است. وی اظهار کرد: امسال تصویر روشنی در ارتباط با جریان وصول طلبها در نیمه نخست وجود ندارد؛ به طوری که به نظر میرسد در شش ماهه اول بیشتر منابع مالی مورد نیاز مپنا از محل تسهیلاتی نظیر انتشار اوراق بهادار تامین شود. اما انتظار میرود درشش ماهه دوم روند دریافت طلبهای مپنا بهبود یابد. میرزایی به وجود موانعی برسر ورود نیروگاه برق عسلویه به بورس اشاره کرد و اظهار داشت: مپنا با سازمان بورس وارد مذاکراتی شده تا هر چه سریع تر موانع موجود برای ورود این واحد نیروگاهی رفع شود. چراکه اختلاف نظراتی درباره بدهی 270 میلیون یورویی این زیرمجموعه و تسعیر کل این مبلغ در سود و زیان سال مالی جاری آن وجود دارد. حال آنکه با توجه به قرارداد فروش برق به صورت تضمینی در این نیروگاه و وجود فرمول تعدیلی برای قیمتهای فروش آن، جامعه حسابداران رسمی متقاعد شده که قراردادهای این نیروگاه مشمول استاندارد تسعیر نرخ ارز نمی شود و پرداختهای آتی اقساط بدهیهای فعلی از طریق در نظر گرفتن این فرمول برای نرخ فروش برق، مصونسازی شده است. وی افزود: به این ترتیب تنها حصه جاری این میزان بدهی در صورتهای مالی سال جاری تسعیر شده و حصه بلندمدت آن در صورت سود و زیان جامع در نظر گرفته میشود تا در زمان تحقق، وارد صورت سود و زیان همان سال مالی گردد. معاونت مالی و اقتصادی مپنا ادامه داد: البته سازمان بورس با عدم پذیرش این دلایل، از ما درخواست کرده تا از کمیته فنی سازمان حسابرسی نیز در خصوص این موضوع تاییدیه دریافت کنیم.
ساعت ۱۱ و ۵۵ دقیقه: به نقل از نجات: "پیشنهاد افزایش قیمت سیمان بر اساس نرخ تورم---دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان از ارائه پیشنهاد این انجمن به سازمان حمایت برای افزایش قیمت سیمان بر اساس نرخ تورم سال ۹۱ خبر داد."
ساعت ۱۱ و ۵۹ دقیقه: بازار امروز با افزایش عرضه ها در اکثر نمادها کار خود را آغاز کرد که رفته رفته فشار تقاضا باعث تعادل در بازار گردید. در این بین نماد ذوب که افت زیادی را در روزهای قبل تجربه کرده بود، به قیمتهای مثبت رسید و باعث فرگیر شدن رنگ سبز در سایر نمادهای فلزی شد! شبندر مثل همیشه در برابر عرضه های سنگین ایستاد. اما گروه سیمانی با توجه به اخبار مثبت و جو بسیار مثبت، همچنان یکه تازی میکنند و باید از روزهای آینده شاهد گره های معاملاتی در اگثر نمادهای این گروه باشیم.
ساعت ۱۲......................بازار بسته شد.
یکشنبه ۱ اردیبهشت۱۳۹۲